2011. augusztus 11., csütörtök

Világ a MONSANTO szerint - Teljes megdöbbentő film


A Monsanto itt van már határainkon belül és próbálja érdekeit az Unióban is érvényre juttatni.


Élelmiszerbiztonsági Hivatal elvileg független tudományos tanácsokkal szolgál az agrárium és az élelmiszeripar területén. Valójában a saját tagjainak véleményét tünteti fel a hatóság álláspontjának, márpedig a tagok között valamennyi nagy GMO gyártó (Monsanto, Syngenta, Bayer, BASF) szószólója megtalálható. Amerikában egészen megdöbbentő törvények meghozatalát is elérte a lobbi, tilos például feltüntetni a csomagolásokon, hogy az adott termék génmódosított.

Adott egy jelentős vegyipari konszern, a
MONSANTO
, mely talán a világ legnagyobb, de mindenesetre a legbefolyásosabb cége, mely vegyi üzemként kezdte működését.
A vietnami háború révén hatalmas bevételekre tett szert, és ehhez mindössze az őserdők irtásához szükséges vegyszert kellett gyártania. Mellékes körülményként az Agent Orange nevű anyag, melyből 79millió litert permeteztek szét, több tízezer katona rákos megbetegedéséért és a helyi lakosságot tömegesen sújtó születési rendellenességekért felelős mind a mai napig.


Mint kiderült a Monsanto tudatosan meghamisította a dioxinok egészségügyi kockázatait vizsgáló jelentéseket.





A Monsanto rengeteg újítást vezetett be a mezőgazdasági termelésbe, amikből hihetetlen nyereségük származik. Azonban ezek az újítások korántsem voltak olyan biztonságosak, mint ahogy a Monsanto hirdette. A múltban több esetben is bebizonyosodott, hogy a termékeik igen károsak, és csak a nagyon jó washingtoni kapcsolatrendszerüknek és az FDA-val való túl szoros együttműködésüknek köszönhetik, hogy egyáltalán forgalomba tudták hozni őket.

Magyarországon tiltott bármiféle genetikailag módosított növény termesztése (nagyon helyesen, bár engem eléggé meglep, hogy még ezen a fronton tartja magát az ország), ezért elég nagy port kavart mostanában, hogy ilyen kukoricát találtak a földeken az ország több pontján, nagy mennyiségben. 


A Monsanto jóval túllépett azon, hogy csak a termékeik eladásából szerezzenek bevételt, kidolgoztak egy sokkal ördögibb módszert is a profitjuk növelésére: A genetikailag létrehozott növényfajtáikkal tudatosan szennyezik be a természetes fajtákat, amik után már jogdíjat szedhetnek.
A genetikailag módosított növények és a természetes növényfajok keveredése talán a legvitatottabb dolog a génmanipuláció teljes témakörében, hiszen a keveredésből nem csak növényi "szörnyetegek" származhatnak, hanem a természetes faj teljes pusztulásával is végződhet.

Monsanto szerint a következő a világ: A Földön mindenhol csak az általuk kifejlesztett néhány génmódosított növényeket ültetik, amik után ők ,a vételáron felül, szabadalmi díjat is szednek, a természetes fajták eltűnnek. A növényeket az általuk gyártott műtrágyákkal és rovarirtókkal kezelik, az állatokat pedig az általuk gyártott hormonokkal. A Monsanto jó úton halad, hogy a világ teljes élelmiszer-termelését az irányítása alá vonja.


FOOD INC - Élelmiszeripar RT....


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

4 megjegyzés:

  1. Ha igaz az, hogy M.o-n tiltott bármiféle genetikailag módosított növény termesztése, akkor ez http://biosafety.abc.hu/list_hun.php?name=uid&like=% milyen lista? Mit jelent az, hogy "kibocsátás" egész pontosan?

    VálaszTörlés
  2. Érdemes egyik másik módosított tulajdonságot megnézni. Pl. búza esetén a módosított tulajdonság a kenyértészta elasztikusságának növelése, de találunk himsterilitást is...

    VálaszTörlés
  3. Ja és persze ott vannak a roundup nevű "termékek" a glifozát rezisztenciával. By Monsanto, csak hogy a témánál maradjunk.

    VálaszTörlés
  4. kecskeméten a reptér mellett van a monsanto bárki láthatja

    VálaszTörlés