2011. augusztus 9., kedd

A londoni zavargásokról és azok megértéséhez

Forrás: Infowars.com

Az RT News helikopteres kamerája élőben a helyszínről ITT
Ezek a fiatalok nem a rendszer ellen tüntető forradalmárok. Ha azok volnának, a Downing Street, a parlament vagy a Buckingham palota előtt tüntetnének, ehelyett azonban egyszerű magánemberek otthonait és boltjait gyújtják fel és műszaki cikkeket vagy minőségi ruhákat árusító üzletekben fosztogatnak.


Miután több hír is érkezett arról, hogy az angol rendőrség képtelen megfékezni az egyre több londoni kerületre és más városra átterjedő fosztogatásokat, a hatóságok a hadsereg bevetését és kijárási tilalom bevezetését esetleg szükségállapot elrendelését fontolgatják.
A BBC kétszer is hírt adott arról, hogy a hadsereg készen áll a bevetésre és, hogy a hatóságok bármilyen opciót lehetségesnek tartanak. Theresa May, belügyminiszter is megerősítette, hogy a kormány a „hadsereg bevetését fontolgatja, hogy támogatást nyújtsanak a rendőrségnek.” A kijárási tilalom elrendelésének lehetőségét is tárgyalják.

„A rendőrség páncélozott járműveket is bevetett, hogy megtisztítsa az utcákat és véget vessen az elmúlt idők legkomolyabb lázongásának,” írja a Guardian.
„Az elmúlt évszázad során egyetlen alkalomról sem tudok, hogy Anglia területén kijárási tilalmat kellett volna elrendelni. Nem lenne egyszerű kivitelezni. Nem azt mondom, hogy ez a megoldás, de mindenesetre ezt az eshetőséget is meg kell vizsgálnunk,” nyilatkozta Diane Abbott, a munkáspárt egyik képviselője a BBC-nek.
A London szegényebb negyedeiben kitört lázongások mára több nagyvárosra is átterjedtek, köztük Bristolra, Nottinghamre és Manchesterre.
Semmi kétség nincs affelől, hogy a zavargók többsége egy tönkrement társadalom „terméke”, nihilista fiatalok, akiket cseppet sem érdekelnek a politikai sérelmek. Figyelmük középpontjában a kaotikus helyzet kihasználása áll, mellesleg pedig megragadják az alkalmat, hogy alaposan kitombolják magukat. Ez a viselkedés biztosítja azt, hogy a közvélemény bármilyen javasolt intézkedést feltétel nélkül elfogadjon majd, még akkor is, ha az történetesen a szükségállapot bevezetése lesz.
Ezek a fiatalok nem a rendszer ellen tüntető forradalmárok. Ha azok volnának, a Downing Street, a parlament vagy a Buckingham palota előtt tüntetnének, ehelyett azonban egyszerű magánemberek otthonait és boltjait gyújtják fel és műszaki cikkeket vagy minőségi ruhákat árusító üzletekben fosztogatnak.
Vasárnap, a zavargások kirobbanásakor, London Tottenham negyedében arra panaszkodtak a helybeliek, hogy „a rendőrség semmit nem tesz a zavargók megfékezésére, hagyva, hogy azt tegyenek, amit akarnak.” Szemtanuk szerint ez a tendencia három napon keresztül nem változott, amiből arra lehet következtetni, hogy a rendőrök parancsot kaphattak, hogy bizonyos esetekben ne lépjenek közbe és ne tartóztassák le a fosztogatókat. 


A tüntetések és lázongások széleskörű elterjedéséről több cikkben is beszéltünk a múlt év során. Említettük, hogy a kemény megszorító intézkedések hatására a szegényebb rétegek az utcára fognak menni, hiszen nincs vesztenivalójuk, ha elveszítik a kormány által addig biztosított megszokott segélyeket.
Egy dologban biztosak lehetünk, a brit kormány teljes mértékben ki fogja használni a zavargások hatására kialakult hangulatot, hogy még keményebb kontrollt, még több megfigyelést és még totalitáriusabb rendőrállamot vezessen be. Ezeknek a zavargásoknak egyetlen eredménye lesz: az emberek méltányosnak fogják tartani a kormány intézkedéseit, legyenek azok bármilyen kemények vagy diktatórikusak. Az intézkedések megerősítése és alátámasztása érdekében a média pedig ontja magából a fosztogatásokról, gyújtogatásról és a kaotikus állapotokról készült felvételeket.

PLEASE DON'T RIOT ...

... IT'S JUST WHAT 'THEY' WANT

'What you fight, you become.' - David Icke
"Ha békét akarsz, egyszerűen csak békésnek kell lenned! Nem harcolni.
Ha kedvességet akarsz, egyszerűen csak kedvesnek kell lenned! Nem harcolni.
LÉGY MAGA A VÁLTOZÁS,
AMIT LÁTNI AKARSZ A VILÁGBAN!
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése