2015. február 14., szombat

Brzezinski már 1997-ben megtervezte Oroszország, mint birodalom Ukrajnán keresztüli gyengítését


Zbigniew Brzezinski egyik legnagyobb műve és egyben valóra vált tervei : 
A Nagy Sakktábla - Amerika vezető szerepe és ennek geostratégiai követelményei 
(The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives) (1997)
Ennek a könyvnek tulajdonképpen az egyik fontos konklúziója az, hogy Szovjetunió felbomlása utáni időszak fő katonai és geopolitikai konfliktusai „Eurázsiában” fognak koncentrálódni, és itt fog eldőlni a dominancia kérdése, vagy annak a jó része  a két hatalom között. Hogy mennyire így van, azt az idő is igazolta, gondoljunk csak a grúz(amerikai)-orosz, és a mostani ukrán(amerikai)-orosz konfliktusra. És innentől kezdve ez az egész perpatvar alapvetően nagyhatalmak közötti csata, amelyet most éppen a sakktábla Ukrajna nevű kockáján játszanak, ukrán emberekkel, és nem Grúziában."Az USA világhatalma Ukrajnán keresztül vezet. Ha Amerika Oroszország hatalmát meg akarja törni, akkor Ukrajnát le kell szakítsa az orosz befolyási szféráról, hogy megakadályozza az Eurázsiai nagyhatalom létrejöttét."

Nem valami összeesküvés-elmélet taglalja ezt, hanem maga az agytröszt Z.Brezinski, aki Henry Kissinger mellett az elmúlt 50 év világpolitikáját létrehozta...


- Külkapcsolatok Tanácsa (CFR = Council on Foreign Relations) tag ;
- David Rockefellerrel együtt társalapítója a Trilateral Commission (Háromoldalú Bizottság)-nak és
- rendszeres meghívott a Bilderberg csoport ülésein (mindhárom a háttérhatalmi elit döntéshozó-végrehajtó szervezete)

- Az USA külpolitikai stratégája,
- Jimmy Carter biztonságpolitikai tanácsadója,
- a School of Advanced International Studies professzora,
- több amerikai konszern tanácsadója.

Már 1997-ben azt követelte Brzezinski, hogy Ukrajna be kell lépjen a NATO-ba 2015-ig. Még azt is mondta 1997-ben, hogy a kelet-európai országoknak 1999-ig szintén csatlakozniuk kell a NATO-hoz - mint láttuk, azóta ez is megtörtént. Akkor azt javasolta, hogy ezt a legjobban az EU keretei között lehet majd megvalósítani.

„Aki uralja Kelet-Európát, parancsol a Heartlandnak. Aki uralja a Heartlandet az parancsol a Világszigetnek. Aki uralja a Világszigetet az parancsol a Világnak” 
H. Mackinder (1904) - idézi Brzezinski is könyvében

<<< A geopolitika iránt érdeklődők számára bizonyosan ismerősen csengenek Nicholas J. Spykman „Heartland” (eurázsiai „szívtájék”) és „Rimland” („peremvidék”) kategóriái. Ezen elmélet ismerete nélkül (mely egyébként alapvetően befolyásolta a hidegháborús szuperhatalmi stratégiákat – pl. körkörös védelem koncepciója) nehezen érthetjük meg az „Eurázsiai Unió”, vagy épp az EU-Oroszország intézményes együttműködés körüli amerikai aggodalmakat. 


Ennek a könyvének a német fordításához az előszót a volt német külügyminiszter Hans-Dietrich Genscher írta és Helmut Schmitt mindenki figyelmébe ajánlotta.
Sajnos a könyv már régen nem kapható és csak antikváriumokban érhető el magas áron, viszont az alábbi linken a teljes könyvet elérhetitek, érdemes beleolvasni...:De egy részletet lefordítottam magyarra. TANULSÁGOS ! "Ukrajna egy új és fontos tényező az eurázsiai sakktáblán. Mint független állam létezése hozzásegít majd átalakítani Oroszországot. Ukrajna nélkül Oroszország megszűnik eurázsiai hatalom lenni.

Természetesen Ukrajna nélkül is törekedhet még birodalmi státuszra, de ez már túlnyomórészt ázsiai birodalmat jelent csak, amit majd behúz az erejét felőrlő konfliktusokkal teli Közép-Ázsia, ahol függetlenségük elvesztése miatt bosszúsak lesznek és délről támogatják majd őket az iszlám társ-államok.

Kína is ellenezni fogja az orosz dominancia bárminemű visszaállítását Közép-Ázsia felett és érdeklődést mutat majd az újonnan függetlenné vált államok iránt.

Azonban ha Moszkva visszanyeri az irányítást Ukrajna, 52 milliós lakossága és jelentős erőforrásai felett, mint kijáratot a Fekete-tengerre, Oroszország újra automatikusan visszaszerezheti eszközeit, hogy Európára és Ázsiára is kiterjedő erőteljes birodalommá váljon. Ukrajna függetlenségének elvesztése azonnali hatást gyakorol majd Közép-Európára és Lengyelországot teszi majd az egyesült Európa keleti határává....."És ez csak egy részlet volt Brzezinski művének 46.oldaláról.... Érdemes tehát kutatni és olvasni a háttérhatalom terveit, írásait és megszólalásait is ahhoz, hogy értsük, mi miért zajlik és fog még megtörténni a jövőben ! 

Ezt a két fotót pedig azok számára illesztem ide, akik talán pont ilyen szemfelnyitogató képek miatt kezdenek el a főáramú propagandától eltérő válaszokat és az igazságot keresni..... (Írta, fordította, kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

9 megjegyzés:

 1. Brzezinski egy lengyel származású okkultista szabadköműves. Obama karrierjét is ő egyengette.
  Már a múlt század elején köztudott volt az okkult mesterek között, hogy a szlávelemben, elsősorban az oroszban él egy jövőt hordozó népkarakter, mely még túlságosan naiv, magát még nem ismeri kellően, de ezáltal óriási energiákat is képes generálni. A szláv tengerben a lengyelek a legelőrehaladottabb, a leginkább megszilárdult szellemi vonallal rendelkeznek.
  Ha a panszlavizmus létrejönne, és a németekkel szövetkezne, az egyenlő lenne az atlantizmus háttérbe szorulásával.
  Rudolf Steiner egy elég vitatott figura volt, de kétségkivül látó volt, 1918-ban ezt írta:
  „Ma az emberek egy olyan csoportja a hangadó, amely uralni akarja a Földet a mozgékony kapitalista gazdaság eszközeivel. E csoport a tőle függő embercsoportokat a gazdasági eszközök révén kapcsolja össze és szervezi meg. A lényeg az, hogy ez a csoport tudja, hogy az orosz területen él egy, a jövő szempontjából kialakulatlan embertömeg, amely magában hordozza egy szocialisztikus organizáció csíráját. A jól kiszámított cél az, hogy e szocialisztikus csíra-impulzus az antiszociális csoport hatalmába kerüljön. E célt nem lehet elérni, ha Közép-Európából megértésből fakadó egyesülést keresnek a keleti csíra-impulzussal. .."...orosz kultúrcsíráért az anglo-amerikai pluto-autokraták és a közép- európai népek között folyik a küzdelem. A háború csak addig tart valamilyen formában, amíg a németség és a szlávság össze nem találkozik a közös célban: az emberiség felszabadításában a Nyugat igája alól.
  Csak az alábbi alternatíva lehetséges. Vagy leleplezi az ember a hazugságot, amellyel a Nyugatnak dolgoznia kell, ha boldogulni akar, és azt mondja: az anglo-amerikai machinátorok egy áramlat hordozói, amelynek gyökerei a francia forradalmat megelőző impulzusban rejlenek, amely a kapitalizmus eszközeivel világuralmat akar megvalósítani, s amely számára a forradalmi impulzusok csupán jelszóul szolgálnak, ami mögé elbújnak; vagy átengedi az ember a világuralmat az anglo-amerikai világon belüli okkult csoportnak, amíg a leigázott német-szláv területekről jövőbeli vérfolyamok árán meg nem menekül a Föld igazi szellemi célja.”
  Hogy Brzezinski járatos ebben a témában, az egészen bizonyos.

  VálaszTörlés
 2. A stratéga Brezinski taktikai kiegészítője Gene Sharp a modern forradalmak szellemi atyja, akinek tanításait véletlenül nem alkalmazzák az USA, Izrael, Szaúd-Arábia területén, viszont számottevően alkalmazzák arab országokban, ill. jelenleg Ukrajnában, és szándékolták, szándékolják Magyarországon és tervezik Oroszország ellen.

  Jónak állítja be munkásságát, mintha Gandhitól tanulta volna az erőszakmentességet, csak akkor miért nem alkalmazzák kritikus helyeken mégis a tanítását? Rövid magyar szemle: http://goo.gl/uO39m6 (86 Kb-os magyar PDF az edu-online.hu-ról)

  - Könyvei angolul: http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI
  - 198 lépéses módszere röviden oroszul: http://www.aeinstein.org/wp-content/uploads/2013/10/The-198-Methods-of-Nonviolent-Action-Russian-.pdf
  - 198 lépés angolul: http://www.aeinstein.org/wp-content/uploads/2013/09/198_methods-1.pdf
  - További online ingyenes munkái az intézete oldalán: http://www.aeinstein.org/english/

  Az ő módszerével vitték végbe a rendszerváltásokat Kelet-Európában, a szerb háborút és minden az utóbbi években ismert kormányváltásban használták a műveit.

  Munkássága kétélű fegyvernek tűnik:
  - egyrészt: bár eszközt adnak a lakosságnak, de: a Nyugatról szervezett ál-civilszervezetek mindig eltérítik ezeket (hijack-elik);
  - másrészt: ha egyre többen megtudják a munkássága létezését, akkor első ránézésre még több rossz kézbe eljut a veszélyes tudás, de: a sötét lelkű erők már réges régóta megkapják ezt a tudást exkluzív workshopok formájában és hozzájuk mindig hamarabb eljutnak az ilyen kétélű tudások, mint a nyugalmat, békét, jó stabilitást, Fényt szolgáló erőkhöz.

  Tehát e veszélyes tudás visszatartása lényegében már nem jelent megóvást a rosszfiúktól, csupán a jófiúk továbbra is sötétségben tartását.

  Ezért érdemes Gene Sharp munkásságát közzétenni, mert ha mindkét fél ismeri a fegyvernemet: kevésbé lehet ellenünk alkalmazni! De hogy fogják alkalmazni, folyamatosan teszik, az biztos!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljes estés film a módszeréről: https://vimeo.com/ondemand/4878

   Törlés
 3. Nem szokásom mások halálát kívánni, de lassan csak kihalnak már ezek az "agytrösztök", D. Rockefeller, Soros, Brzezinski, Kissinger, stb., és remélhetőleg kellően el voltak foglalva az utóbbi évtízedekben, hogy az utódképzésről elfeledkezzenek. Persze úgy vélem akik névvel és arccal irányítják a világot (még ha háttérből is), azok még továbbra is "csak" bábok valaki/valami szolgálatában... De azért jobb lesz a világ nélkülük.

  VálaszTörlés
 4. https://www.youtube.com/watch?v=LCLMEdWf-9k

  VálaszTörlés
 5. http://nemzeti.net/oroszorszag-leleplezheti-az-usa-2001-szeptember-11-i-merenyletekben-jatszott-szerepet-2848692.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Delfin!
   Helyes,...aztán folytassák szépen a saját szemetükkel. https://www.youtube.com/watch?v=qkjG2LQx8oE

   Ui. Nyugtass meg, hogy a "hírt" csak viccnek szántad és egy pillanatig sem gondoltad komolyan.

   Törlés
  2. Csak úgy eszembe jutott, hogy volt egy ilyen is néhány évvel ezelőtt. http://rt.com/politics/9-11-putin-seliger-investigation-toronto-355/
   Szép volt Vlad,...szép volt Russia Today(RT), nagyon köszönjük, hogy kiálltatok az "igazság" mellett. Ugyanazok a csúnya tenoristák maholnap idehaza is csinálnak valami hasonlót és mi semmit sem tehetünk. Azt majd a Nemzeti kormányunknak köszönjük meg, illetve mindazoknak, akik megszavazták ezt a........."kötelesség vagyunk"-at. Na ezért kellett a fősodrású médiában nagydobra verni a "kivégzik a keresztényeket" jellegű híreket(TÉZIS). Még néhány merénylet és a nyugati emberek követelni fogják, hogy az állam tegyen meg mindent a biztonságukért(ANTITÉZIS). Alig várom már a SZINTÉZIS fázist. És tudjátok miért? Mert megérdemeljük,...azért.

   Törlés
 6. Brzezinski nem véletlenül és nem ok/kultság/ nélkül idézi H. Mackinder ominózus "tételét":
  "Who rules East-Europe commands the Heartland / Aki uralja Kelet-Európát az parancsol a Föld szívének,
  who rules the Heartland commands the World-Island / aki uralja a Föld szívét az parancsol a Világ-Szigetnek,
  who rules the World-Island controls the World / aki uralja a Világ-Szigetet az parancsol a Világnak."
  Lehetne találgatni de minek, a Heartland, a Földszív, vagyis a Föld szíve természetesen a Kárpát medence azaz Egész Magyarország. Ezt ne tudnák a skót páholyokban ? Nagyon is tudják. Tehát Magyarországot kell/ene/ uralni, azon belül pedig a Világ-Szigetet. Mert aki a Világ-Szigetet uralja az uralja a Világot, de legalábbis a Naprendszert a Földdel egyetemben. Mint Világkirály. A Világ-Sziget "senki"-földjén sertepertélve azonban nem látni hogy a nyugati és keleti "nagykutyák" közül bárki is uralkod/6/na itt. Ez egyébként is csak hiú ábránd lehet. Mert a Világ-Sziget a Turul Madár / a Tu/l/rul jött Madar fészkelőhelye. A Madár pedig előbb vagy utóbb Fel-Nő és kirepül a fészekből. Akkor pedig máris amolyan mea-culpázós imára kulcsol6ják a kezüket a Világ-/szigeti/-Fa alatti szinten sakkozgató ürgebürgék.

  VálaszTörlés

✔ VILAGHELYZETE TELEGRAM CENZÚRÁZATLANUL - t.me/VilagHelyzete