2011. augusztus 5., péntek

Alex Jones: FALL OF THE REPUBLIC . . . . . . . . . . (A köztársaság bukása)


Akik járatosak valamelyest a különböző összeesküvés-elméletek szinte átláthatatlan dzsungelében, azoknak bizonyára ismerősen cseng Alex Jones neve. Az úriember az Egyesült Államok talán legismertebb tényfeltáró újságírója, aki saját rádióműsorral („The Alex Jones Show”), weboldalakkal („Infowars.com”, „Prisonplanet.com”) és dokumentumfilmekkel igyekszik folyamatosan borsot törni a korrupt, elnyomó hatalom orra alá. Ezt Alex Jones kétségkívül profin csinálja, hiszen nem csak kényes, elhallgatott információkat gyűjt csokorba, hanem még arra is ügyel, hogy mindezt jó marketingérzékkel, igényes és érdekes csomagolásban nyújtsa át az embereknek. A dokumentumfilmjei közül a leggrandiózusabb alkotások az „Endgame”, a „The Obama deception” és a „Fall of the republic”, azaz A köztársaság bukása.
A teljes film megtekinthető oldalunkon magyar felirattal.


Határozottan kijelenthetjük, hogy Alex Jones A köztársaság bukása kapcsán sem vette félvállról a feladatát. A mintegy két és félórás játékidő masszív információmennyiséget ígér, még azzal együtt is, hogy egy intelligensen összegyúrt anyagról beszélünk, amely ügyel a politika világában nem túl otthonosan mozgó nézőkre és persze azokra, akik nem látták Alex korábbi filmjeit. Az első, bő egy óra ezért inkább nekik szól, nagy vonalakban felvázolja az áldemokrácia működését, a bal- és jobboldal kirakatbábuinak látszatharcait, bemutatja Obama hazugságait, majd rátér a gazdasági válság mesterséges, előre megtervezett voltára és arra a 13 billió dollárra, amelyet különböző amerikai és külföldi pénzintézetek kaptak úgynevezett mentőcsomagként. 
Bátran kijelenthetjük, hogy a gazdasági válság során tanúi lehettünk a világtörténelem leghatalmasabb, legpofátlanabb csalássorozatának. De talán ezen már meg sem lepődünk, hiszen hozzászokhattunk már – különösen mi, magyarok -, hogy a pénz nagymesterei milyen rafinált trükkökre képesek. És miközben a bankárok és a velük lepaktáló, korrupt politikusok folyamatosan szivattyúzzák ki az állampolgárok zsebeiből a pénzt, lassan, szinte észrevétlenül építgetik a nagy álmukat, egy új Amerikai Egyesült Államokat, ahol az 1984 víziója kézzelfogható valósággá válik.

Hosszú-hosszú évtizedek óta kitartóan munkálkodnak ezen a színfalak mögött, de a legjelentősebb áttörést kétségtelenül 911 hozta. Az elmúlt kilenc évben aggasztóan felgyorsultak az események, hiszen a terrorizmus elleni szent háborúra hivatkozva szinte bármilyen intézkedést képesek letuszkolni az amerikaiak torkán. Akinek meg ez esetleg nem tetszik, és ennek hangot is ad, abból nagyon könnyen közellenség válhat. Emlékezetes Bush egyik elszólása, miszerint: „Vagy velünk vagy, vagy a terroristákkal.” Tehát köztes megoldás nincs, ráadásul a hatalom kiváltsága, hogy deklarálja, ki számít terroristának és ki nem.

De nem csak ez a probléma, ugyanis a terrorizmus elleni harc mára beteges paranoiává fokozódott. Lehallgatnak, megfigyelnek, követnek és letartóztatnak bárkit, aki akár csak egy kicsit is gyanúsan viselkedik. Elég egy túlbuzgó szomszéd vagy egy aggódó járókelő bejelentése, és a rendőrség azonnal akcióba lendül. Továbbá a kormány szorgalmazza, hogy egy államilag finanszírozott, civil besúgóhálózat keretében a tűzoltók, a kábelszolgáltatók szerelői, azaz az olyan szakmák képviselői, akik házkutatási parancs nélkül jutnak be házakba, üzletekbe, mindig tartsák nyitva a szemüket, s tegyenek jelentést, ha bármilyen gyanús dolgot észlelnek. A rend éber őreit pedig külön oktatófilmekkel kondicionálják a terroristák felkutatására. Elég, ha az ember autójában van egy távcső, egy fényképezőgép vagy egy kamera, de akár egy hálózsák is indokolttá teheti a rendőri intézkedést. Sőt, a hazafias jelképek is tiltólistára kerültek, hiszen azokat állítólag inkább a fehérek felsőbbrendűségét hirdető mozgalmak használják, így esetenként akár egy amerikai zászlót ábrázoló matrica is gondot okozhat!

De nem csak a rendőrök és a civil besúgóhálózat tagjai kutatnak árgus szemekkel a gaz terroristák után. Újabban már a fiatalokat is erőteljesen ebbe az irányba terelgetik. A Belbiztonsági Minisztériummal együttműködve országszerte több millió cserkészt képeznek ki terrorizmus elleni küzdelemre és utcai harcokra. Obama többször is hangsúlyozta, hogy a hadseregnek mindenképp szüksége van egy civil társszervezetre. Emellett számos állami iskolában a gyerekeket játékos keretek között arra buzdítják, hogy kémkedjenek a szüleik után, és tegyenek jelentést, ha valami gyanúsat tapasztalnak, vagy ha esetleg a globális felmelegedés hisztériáját elfeledve anyu és apu „környezetvédelmi bűnt” követnek el, például túl sok vízben fürödnek, nyitva hagyják a csapot fogmosás közben, vagy pazarolják az áramot. Egy-egy „jó tippért” akár 200 dollár is ütheti a besúgó nebulók markát!

A terrorizmus mellé tehát csatlakozott a globális felmelegedés miatti, szintén mesterségesen gerjesztett hisztéria. Így aztán a „küzdj a terroristák ellen” kezdetű felkiáltásokba egyre gyakrabban hasít bele a „csökkentsd a szén-dioxid-kibocsátást”, illetve az „adózz a szén-dioxid-kibocsátás után”. Egyes, tudósnak nevezett őrültek már odáig merészkednek, hogy a születendő kisbabákról, mint potenciális szén-dioxid-kibocsátókról beszélnek, „szénszörnyeknek” nevezve őket, hiszen szerintük az emberek pusztán a légzéssel is súlyosan szennyezik a túlnépesedett Földet.

Vellai Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése