2013. augusztus 31., szombat

Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere

Hogy megértsük ezt az egész folyamatot egy nagyon jó videót fordítottam le számotokra...

Soha nem volt még ilyen sorsfordító döntés előtt a világ és ezekben a percekben is két szálon fut a történet Szíria megtámadásának ügyében. (2013. Aug 31. 12:00-kor)

1. 
Az ENSZ biztonsági tanácsa kiadta az előbb minden nagyhatalomnak hogy nyugodjanak le és jövő héten Svájcban összeülnek megbeszélni a dolgokat, ott lesz az összes diplomata a Föld minden országából. Azt beszélik hogy "odafentről" közvetlenül beavatkoztak hogy létrejöhessen ez a találkozó.....azonnal le kell ülnie a világ vezetőinek, mielőtt "nagyobb baj" lenne ebből.

2. A másik szál, hogy az amerikaiak már megtervezték ezt a csapást és minden készen áll. Felfüggesztik a csapást vagy megindulnak, ennek a mérlegelése most is folyik per pillanat. A terv, amit valóra kell váltani viszont hatalmas erővel bír és a nyomást gyakorlók is, akik a tervért felelősek. (SBG Buddha)

Közben Putin és sokan mások követelik a választ, ami logikus is !
Ha az amerikaiak folyamatosan azt hangoztatják, hogy bizonyítékok állnak a rendelkezésükre, melyek igazolják, hogy a kormányerők használtak vegyi fegyvert és nem az általuk támogatott zsoldos csapatok, akkor 


MIÉRT NEM HOZZÁK EGYSZERŰEN NYILVÁNOSSÁGRA AZOKAT A BIZONYÍTÉKOKAT, hadd lássa mindenki ???!


Miért támadta meg az USA Líbiát, Irakot, Afganisztánt és Jement? Miért működnek közre Amerikai ügynökök Szíria destabilizációjában? És miért olyan elszánt az amerikai kormány Irán legyőzésével kapcsolatban?

(Figyelembe véve azt a tényt, hogy Irán egyetlen országot sem támadott meg 1789 óta.)
És mi a következő lépés? Merre tartunk? 


Feltűnhet, hogy nincs semmi értelme annak ami most történik, ha szem előtt tartod az iskolában tanultakat, és nincs értelme akkor sem ha a világnézeted olyan híreken alapszik melyeket a fősodrású média szolgáltat. De tökéletesen összeáll a kép, ha megérted a háttérben működő erőket. És ahhoz hogy megértsük mi motiválja őket, kicsit vissza kell mennünk a történelemben. 

1945-ben a Bretton Woods egyezmény biztosította, hogy a dollár legyen a világ tartalék valutája. Mindez azt jelentette hogy a nemzetközi cikkek dollárban kapták az árukat. Az egyezmény, ami különböző pénzügyi előnyökhöz juttatta az USA-t, megköttetett és rögzítették benne hogy a dollár visszaváltható lesz 35 dollár/1 uncia arany arányban. Az USA megígérte, hogy nem fog túl sok pénzt nyomtatni, de a Federal Reserve visszautasította hogy bárki is felügyelje a pénznyomtatási folyamatokat. 

Az 1970-es években a vietnámi háború kiadásai egyértelművé tették más országok számára is, hogy az USA sokkal több pénzt nyomtat, mint amennyi aranyfedezete van. Erre reagálva aranyat kértek. Ez természetesen drámaian elkezdte lenyomni a dollár értékét. Az esemény 1971-ben teljesedett ki, amikor (valaki) ki akarta vonni az aranykészletét, de Nixon visszautasította azt. Augusztus 15.-én Nixon a következő bejelentést tette:

„Felhatalmaztam a kincstárat hogy megtegyen minden szükséges lépést az ügyben, hogy megvédjék a dollárt a spekulációkkal szemben. És átmenetileg felfüggesztem a dollár átválthatóságát aranyra.” 


Ez egyértelműen nem egy átmeneti felfüggesztés volt - ahogy ő azt állította - sokkal inkább egy végleges döntés. A világ többi részére nézve, akik megbízták az USA-t az arany őrzésével, ez nyílt rablás volt. 

1973-ban Nixon elnök megkért egy szaúd-arábiai királyt hogy csak USA dollárt fogadjon el az olajért fizetségként, a többletprofitot államkötvényekbe, bankjegyekbe, stb. fektetheti. Cserébe Nixon katonai védelmet ajánlott a szaúdi olajmezőkre. Ezt az ajánlatot később biztosították a többi kulcsfontosságú olajkitermelőnek is.
1975-re minden OPEC tag elfogadta, hogy csak USA dollárért cserébe árusítanak olajat. 
A képen Nixon és a szaúdi király, mögöttük minden idők legnagyobb háttérhatalmi stratégájával és manipulátorával, Henry Kissingerrel.

A cselekmény hogy a dollár és az arany közötti kapcsolatot megszakították, majd külföldi olajhoz kötötték minden olajszállító országot arra késztetett, hogy állandó készletet tartsanak a Federal Reserve papír fecnijéből, és ahhoz hogy megkapják ezt a fecnit árukat kellett szállítaniuk Amerikának. Ez volt a petrodollár megszületése. A papír kiment, minden amire Amerikának szüksége volt bejött, és az USA nagyon meggazdagodott.

A hidegháború fegyverkezési versenye olyan volt mint egy pókerjátszma.

A petrodollárral a birtokában az USA túl tudta szárnyalni az összes többi nemzetet együttvéve.
A Szovjetuniónak esélye sem volt. 1991-ben a kommunista blokk összeomlásával megszűnt az utolsó erő is mely ellensúlyozta volna Amerikát. Amerika innentől vitathatatlan nagyhatalom lett, rivális nélkül. Sokan azt remélték hogy ez egy békés és stabil korszak kezdete lesz, de sajnos „odafent” mások voltak az elképzelések. Ugyanebben az évben Amerika megszállta Irakot. Miután elpusztították a hadsereget, az infrastruktúrájukat, biztosították végérvényesen hogy ne lehessen az országot újraépíteni. Feltehetőleg 500.000 gyermek halt meg a harcokban. 


2000 novemberében Irak csak és kizárólag euróban kezdte forgalmazni az olajat. Ez egy direkt támadás volt a dollárra és az amerikai pénzügyi fölényre nézve.
Válaszul az amerikai kormány a fősodrású média segítségével elkezdett felépíteni egy olyan propaganda kampányt, melyben azt fitogtatták hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak és használni is akarják őket. 2003-ben ismét megszállták őket és amint az irányításuk alá vonták az országot az olajpiacot azonnal visszaállították dolláralapúra. 


Wesley Clark tábornok nyilatkozata alapján 2007-től számítva 5 éven belül 7 országot akarnak elintézni: Irak, Szíria, Libanon, Líbia, Somali, Szudán és végül Irán. Vessünk egy pillantást az elmúlt évtized eseményeire és nézzük meg találunk-e valamilyen sablont...



Líbiában Gaddafi azon ügyködött hogy kialakítson egy afrikai országokból álló blokkot, akik aranyalapú valutát használnának (dínár), aminek az lett volna a célja hogy leváltsa a dollárt abban a régióban. 2011-ben a NATO és az amerikai erők megdöntötték a líbiai kormányt, és a régió megszerzése után amerikai zsoldosok kivégezték Gaddafit.
Az események után azonnal felállították a líbiai központi bankot. 


Irán mostanra rengeteget kampányolt amellett hogy a dollár és az olaj távolodjon el egymástól, már aranyat is elfogadnak az olajért cserébe. Válaszul az amerikai kormány propagandagépezete elkezdte elhinteni hogy Irán nukleáris fegyvereket épít. Szankciókat alkalmaznak, amelyeknek egyértelműen az a céljuk hogy romba döntsék az iráni gazdaságot. 

Szíria Irán legközelebbi szövetségese, kölcsönös védelmi egyezmények által is kötődnek egymáshoz. Az ország jelenleg destabilizáció alatt áll, melyet titokban a NATO támogat. Oroszország és Kína figyelmeztették az USA-t hogy ne avatkozzon be, ennek ellenére a fehér ház olyan nyilatkozatokat adott ki melyben egy katonai beavatkozás lehetőségeit fontolgatják. Világosnak kéne lennie, hogy a katonai beavatkozást Iránban és Szíriában nem csak fontolgatják, ez egy végleges döntés. Így volt ez Iraknál és Líbiánál is. 


Az inváziók céljai világossá válnak, ha teljes egészében nézzük a dolgokat. Az USA irányítói számára világos, hogy abban a pillanatban amint egy pár ország más valutában kezdi árusítani az olajat, az azonnal egy láncreakciót fog beindítani és a dollár összeomlik. Teljesen tisztában vannak vele, hogy semmi más nem ad értéket a dollárnak. És ahelyett hogy beismernék hogy a dollár az utolsókat rúgja, a hatalom inkább egy számításokkal teli áldozatot hoz. Úgy döntöttek hogy az amerikai hadsereg nyers erejét használják, hogy eltiporjanak minden ellenállást.

Amit meg kell értenetek az az, hogy ez nem fog véget érni Iránnal. Oroszország és Kína kijelentették hogy nem fogják tolerálni egy Szíria vagy Irán ellen irányuló támadást. Irán az utolsó szövetségesük, az utolsó független olajtermelő a régióban, és tisztában vannak vele hogyha Irán elesik, nem fognak tudni háború nélkül megmenekülni a dollártól. 

Amit most látni fogunk az egy olyan útvonal ami az elképzelhetetlenhez vezet. Egy útvonal, amit évekkel ezelőtt felvázoltak úgy, hogy tisztában voltak minden következménnyel. 
De ki volt az aki erre az útvonalra helyezett minket? Milyen pszichopata lenne képes szándékosan elindítani egy mindenre kiterjedő konfliktust, ami milliók halálához fog vezetni, csak azért hogy megvédje egy papír fecni értékét? Nyilvánvalóan nem az amerikai elnökökről van szó... A közel kelettel kapcsolatos döntéseket már jóval azelőtt meghozták, hogy Obama színre lépett volna. Ő ugyanúgy véghezviszi a parancsokat mint az elődei. 



Szóval ki irányítja a dolgokat ?

Egy ilyen kérdésre úgy lehet megtalálni a választ ha felteszünk még egy kérdést. Ki profitál belőle ? Nyilván azok akik a dollárt a semmiből nyomtatják és a legtöbbet veszítenék a dollár bukásával. Ez a hatalom 1930 óta a Federal Reserve kezében van. A Federal Reserve egy privát entitás, melyet a föld legerősebb bankjai birtokolnak. Azok irányítják hátulról a dolgokat, akik a bankokat is. Nekik ez csak egy játék. A te életed, és azok élete akiket szeretsz, csak parasztok a sakktáblán. Olyanok mint egy elkényeztetett kis 4 éves, aki a földre borítja a sakktáblát ha vesztésre áll. Az erők akik a 3. világháború megkezdésének küszöbén állnak, hogy továbbra is irányíthassák a globális pénzügyi rendszert. 

Egy idézet a végére: Miért is Szíria ?

"Izrael valódi hatalma nem az atomfegyverében van, hanem három ország összeomlásában rejlik : Szíria , Irak és Egyiptom."
- mondta ezt anno David Ben Gurion ( izraeli politikus, miniszterelnök).

Sokan azt hiszik, hogy az olaj kell az amerikaiaknak vagy Izraelnek és Irán felé "erre vezet az út", de a legfontosabbat elfelejtik, ami a szemünk előtt van!

 Mire van Izraelnek a legjobban szüksége a fennmaradáshoz és napi szinten ?
Az ivóvízkészletek kellenek elsősorban és főleg hosszútávon ! Izrael folyamatos ivóvíz-behozatalra szorul.
Egyedül a Jordán folyóból tudnak nyerni valamennyit, de az nagyon kevés és létüket is fenyegeti hosszútávon, ha nem találnak vagy foglalnak el nagyobb készleteket.
Pl a Golan-fennsík is ezért kellett nekik.....
(SBG Buddha megj)


Emlékezz erre, amikor ezek a háborúk kiterjednek és felgyorsulnak. Emlékezz erre, amikor a fiad, vagy a szomszédod fia egy zászlóval borított koporsóban érkezik haza. Emlékezz erre, amikor az ujjukkal egy újabb mumusra mutogatnak majd, mert az ember aki az egész műsort csinálja, olyan messzire fog menni ezzel az egésszel amilyen messzire te azt hagyod! Szóval mennyi időnk is van hátra? Ez egy olyan kérdés amit gyakran hallok, de ez egy rossz kérdés. Azt kérdezni mennyi időnk van hátra, nagyon negatív hozzáállás. Ez egy fogoly hozzáállása, aki arra vár hogy kivigyék az udvarra és tarkón lőjék hátulról. 

Mik az esélyeink? Meg tudjuk-e változtatni az irányt ? Ez is rossz kérdés. Az esélyek már nem számítanak. Ha megérted hogy mivel állunk szemben, több felelősséged lesz hogy megtegyél mindent ami az erődből kitelik. Ha abbahagyod a folyamatos agyalást a sikeresség esélyein, akkor válik elérhetővé a siker! Ahhoz hogy megfosszuk ezt a romlott bandát a pénzügyi fölénytől és igazság elé állítsuk a bűnözőket, nem kell semmi több mint egy forradalom. A kormány nem fog megmenteni minket. A kormány totálisan meg van szállva és a velejéig romlott. 
Rájuk várni a megoldással nagyon naiv dolog.


3 szintje van egy forradalomnak és egymásra épülnek: 

− 1. szint, már folyamatban van: Ideológiai ellenállás 

Ezen a szinten aktívan kell dolgoznunk hogy annyi embert térítsünk észhez és ébresszünk fel, amennyit csak lehet. Minden forradalom a lakosság gondolkodásának megváltozásából ered. Ezen szint sikeressége abban mérhető, hogy mennyire ragályos egy ötlet. Ha egy ötlet elér egy kritikus tömeget, elkezd magától terjedni. 

 − 2. szint: Civil engedetlenség 

Ezen a szinten visszatartod a pénzedet az államtól. Ezen a szinten térdre kell kényszerülnie a hatalomnak. Azonban ha ez a szint elbukik, a 3. szint elkerülhetetlen. 

− 3. szint: Közvetlen fizikai ellenállás 

Ez az utolsó erőforrás. Lehetőség szerint ezt a variációt el kell kerülni és húzni ameddig csak lehet. Csak azután érdemes alkalmazni, ha már minden más lehetőség kimerült. Ott vannak azok a nagydumások, akik azt állítják hogy majd ők ellenállnak ha eljön az idő, de ha már az első két szintet sem tudod tartani, akkor el fogsz bukni. A fegyveres ellenállásnak csak akkor van értelme, ha az emberekben kialakult egyfajta aktivitás az ellenállásra nézve. Az ellenállás csak akkor lehetséges, ha az elméjük megtisztult a fősodrású média hulladékától. Ha küzdeni akarsz, akkor itt a lehetőség, most vagy soha! Nem lesz több esélyed, túl sok forog kockán. 


SBG Buddha - VilagHelyzete.com 
Képezd magad ! Tájékozódj ! Ébredj ! 

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com 

69 megjegyzés:

  1. A történelem mindig ismételi önmagát.
    Róma is odalett... Amerika sem tart örökké...
    Kard által vész ki kardot ragad!

    VálaszTörlés
  2. E blog felfedezése óta nagyon sokat változott a világszemléletem. Egyre jobban értem mi miért történik, megismerem a háttérben húzódó mozgató erőket. Ez a cikk azonban minden eddigit felülmúlt
    Olyan a közelmúlt eseményeit átfogó, ok okozati összefüggéseket feltáró eszmefuttatásai vannak, melyek számomra teljesen világossá tették, hogy a jelenlegi rendszer összeomlása elkerülhetetlen. Azt hiszem, én már felébredtem.
    Köszönet érte Buddha!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! És akkor legalább már nem volt hiába... Örülök, ha a mozaikok mások fejében is kezdenek kirajzolni egy élesebb képet.

      Törlés
    2. Ilyen választott névvel nem is árt egy kis elgondolkodás, kedves lilith.

      Törlés
    3. én is így vagyok ezzel,az elmúlt két évben nekem is sokat változott a szemléletem,ehhez persze szükségeltetik az itthoni kormányokban való csalódás,felismerése annak,hogy mindegy a szocik vagy fidesz,a zsinórokat ugyanazok rángatják...ez persze igaz a világ többi részére is...sajnos nem hiszek abban,hogy ész érvek változtathatnak ezen,csak egy erőszakos fellépés segíthetne,de sajnos az emberek nagy része,még mindíg félti amilye van,és nem mer ellenállni..tehát nem tudom,hogy lessz-e ebből a helyzetből kimenekülés...szerintem a világégés elkerülhetetlen lessz...ahogy írtad,az elit a végsőkig elmegy,hogy nyerjen,akár pusztuljanak milliárdnyian is...remélem azt már nem fogom megérni...

      Törlés
  3. "Kard által vész ki kardot ragad!" Szeretet-rezegtetéses baromkodás, meg ahol egy démon elvész, ott egy angyal is.

    Jajajaj. Már megint a kényelmesebb út.

    VálaszTörlés
  4. Még mindig csak a 3. világháborúnál vagyunk?...annyit riogatták már a bölcs jövőlátók a népet, de sehogysem akar összejönni a harmadik, talán szerencsésebb volna a négyessel próbálkozni már...nem olvastam el a cikket, mert a szokásos zagyvaságnak látszik, amit néhány félkegyelmű majd bekajál, elég volt a cím is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük "Emese" (gyk. Ubul)

      ... ezt az építő jellegű hozzászólást.

      Törlés
    2. Ne is olvasd el, mert szerintem nem Neked szól. Kár az időért is, igazad van.

      Törlés
    3. a számozás értelmetlen, mivel minden nap háború van

      Törlés
    4. Rothchild? Igy már értem ezt a fajta hozzászólást...

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg! Aggodalomra semmi ok. Bármi is történik, a lélek örök. A helyzet az, hogy örök életre vagy ítéve...az sem piskóta...hogy meg lehet unni...ehhez képest egy kis csete-paté...??? Minden esetre izgalmasnak ígérkezik...

      Törlés
  6. ...amúgy meg a háborúban nincs semmi nemes,nincsenek,hősök,nincsenek magasztos célok....annál inkább éhezés,mocsok,kétségbeesés,kilátástalanság,fáradtság,létbizonytalanság,tetű,rüh,fájdalom,betegség...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem neked Doom barátom teljesen igazad van! Ez ilyen egyszerű! Különben is ha 'odafent' ezt olyan nagyon megtervezték, akkor nyilván arra is számítanak, hogy ellenállunk. Vélhetően felkészültek mindenre. Tényleg nem gondolom, hogy én -egyszerű pórnép- érdemben tenni tudnék a 'dolog' ellen... és itt már az ellen szó sem hangzik barátiasan. Azzal ugyanúgy beállnék a sorba, csak egy másikba! Harcoljunk a békéért? Áhhhh .... Ekkora erőkkel szemben úgyis csak szél ellen hu...oznék....
      Viszont minden pillanatban boldog vagyok, és mindig rácsodálkozom, hogy az élet milyen szép!!! Ezt nem vehetik el tőlem!!! Ezt úgy hívják SZERETET! :)

      Törlés
  7. Ha ki fog törni a 3. világháború, azt csakis magunknak köszönhetjük majd, mert a gondolatainkkal ezt a jövőt teremtjük meg. Mivel folyamatosan figyelnek mindenkit, e blogot is, meg tudják állapítani, hogy az emberek mit akarnak, ők pedig megvalósítják. Nem táplálni kellene őket, hanem megmutatni nekik (nem negatív hozzáállással), hogy nem uralkodhatnak rajtunk, nem félemlíthetnek meg bennünket. Most ez a céljuk: a megfélemlítés, s ha minél több ember fog tartani egy esetleges háborútól, nekik az annál jobb, és annál még inkább meg fogják valósítani e pokoli tervüket. Ugyanis nem azért tesznek szörnyűségeket, mert ahhoz van kedvük, hanem mert mi megengedjük nekik. Mi magunk engedjük meg saját leigázásunkat. Ők mondanak egy szót, most "háború", az emberiség reagál rá, s ha úgy reagálunk, ahogy nekik kedvez, akkor feltehetjük a kérdést: kik is akarták a háborút? Mi, az emberiség. Mi teremtjük meg ezt a valóságot, ők csak a kellékeket adják hozzá. A világ így működik, mindig is így működött és így is fog működni. Ha nem hiszed, figyeld meg a gondolataidat: ha valamire sokat gondolsz, az is fog megtörténni, vagy ha nem gondolsz arra, amit nem akarsz, akkor az nem fog megtörténni. Csak akkor menthetjük meg a világot, ha először önmagunkat mentjük meg.

    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne haragudj de azért te is elég álomvilágban élsz..

      Törlés
    2. Mert megengedtük nekik,így-így..

      Törlés
    3. Óóó! Ki él itt álomvilágban? Nem az, aki azt képzeli magáról, hogy nincsolay ember aki nála szélesebb látókörű lenne?
      Mi az hogy blénk van kódolva a pusztítás Doom tesvér?
      Hát a nickedről ismert játékban lehet, hogy igen.
      De ez a kőkemény valóság, ahol mindenki mindenért megfizet.
      Még az ilyen rosszindulatú viselkedésmóédrt is.
      Mert amit ti már nem vagytok képesek látni, az az hogy létezik egy nálatok kevésbbé tökéletlen világ , amelyben majd egyszer újra találkozunk.
      De addig hogyan élünk és hogyan halunk: Na az a nem mindegy!
      Minden egyéb csak bábszínház! Nem kéne annyira véresen komolyan venni, hacsak nem a vérontás a legfontosabb egyesek számára...

      Törlés
  8. Kb 3 éve olvashatjuk ezt, itt-ott változnak a résztvevők, de aztán soha nem történik semmi. Biztos, hogy nem lesz semmi féle háború, sem gazdasági összeomlás, se semmi más. Ha egy csoport kezében van az egész világ, és nekik jó így, miért akarnának pusztítást ? 2015-ben is ezt fogjuk még olvasni amit már évek óta, hogy készül a végső összesküvés,háború stb, stb.. Az a baj nincs ezeknek az információknak semmi hitelessége. Valami forrás esetleg? Mert ezek a "komoly orosz kormánytiszt mondta" dolgok nem túl hihetőek, bárki kitalál ilyet. Persze nem azt mondom, hogy ti, mert gondolom ti is fordítjátok ezeket valahonnan, de talán kicsit erős túlzásokba esnek akik ezeket kitalálják...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Patrik ha ezt fogod még olvasni,akkor légy boldog!Én az leszek!!!
      Miért akarnának pusztítást?Mert nekik megéri, de nagyon!Kevesebb ember! , háborúzhatnak,a bankok meg meggazdagszanak rajta!Mi a kérdés?Örülj neki, hogy minket ma még nem ért el...

      Törlés
    2. Szerintem ott tévedsz kedves Patrik, hogy a jelenlegi rendszer az ő érdekeiket szolgálja. Pedig ez már nem igaz. A jelenlegi rendszer az elmúlt 1-2 évszázadra működött, de most már váltaniuk kell. Kezdi kinőni az emberiség a jelenlegi kereteket és ők meg akarják ácsolni az újat még mielőtt a régi szétesne teljesen. Ennek vagyunk a tanúi. A válság nem az ő rendszerük válsága. Az csak a kisember válsága. Nekik pedig a történelem valaha volt legnagyobb vagyonátmentése. Ugyanígy a háború sem valami elkeseredett akció. Az ember magából kiindulva úgy gondolja, hogy agresszióhoz már csak kétségbeejtő/menthetetlen helyzetben folyamodik. Nekik ez sem vészreakció hanem tervszerű és higgadt. Tehát ne keverd össze a kisember szempontjait az övéinél. Nekik a válság is meg a háború is csodálatos álom, ami épp most válik valóra. Hogy a gyakorlatban ez hogyan működik... hát a legjobb forrás magyarul talán Drábik papa. Abban viszont teljesen igazad van, hogy régóta rémisztgetik a közvéleményt ezzel, de az igazán nagy szabású akciók még nem indultak be. Valószínűleg ki akarják fárasztani kicsit a közvéleményt, és akkor lépni mikor már közönyössé váltak az emberek. Illetve az sem elhanyagolható meglátás, hogy esetleg már nem megy minden olyan simán mint szeretnék és ébredezik az emberiség. Az európaiak kihátrálása, Obama hezitálása, Izrael századik "komoly" támadási szándéknyilatkozata nem éppen van összhangban. Ki erre, ki arra húzza a szekeret. Most hogy ez csak színjáték vagy azért csinálják mert már nagyon törékeny a társadalmi elfogadottság... ki tudja. Lehet, hogy tényleg az ébredezők tartják őket vissza. Hiszen a lakosság szinte minden érintett országban túlnyomó többséggel a háború ellen volt. Így ezt a magyarázatot sem zárnám ki. De a valós motiváció az kétségtelen. Kérdés, hogy mire futja még az erejükből és főleg hogy mennyire tudják ehhez megdolgozni a közvéleményt. Imho...

      Törlés
    3. Patrik,
      jókat durmosz még mindig, de nem kell felkelnéd mély álmodból
      Lábujj hegyen írom neked, nehogy fölkeltselek, néha olvass, hallgasd vagy nézz más forrásokat mint ami könnyen bejön neked, (pl. Retek klub, ahol a híradóban az a fő "híradás", hogy kis oroszlán született az állatkertben)

      Olvasgasd néha ezt az az oldalt is:
      Oroszország Hangja
      http://hungarian.ruvr.ru/

      Törlés
    4. epsion! Örülök, hogy te ennyire jól informált vagy, tényleg.. Kezdetek óta olvasom ezt az oldalt és még sok másikat is, tvt egyáltalán nem nézek. Ha már itt tartunk, ha csak fele annyi ideje "ébredeznél" és ásnád bele magad mindenféle összeesküvés elméletekbe, akkor te is láthatnád, hogy évek óta csak a riogatás megy, semmi több. Nem akarlak megbántani, de attól, hogy te egyik álomvilágból a másikba csöppensz, még nem tágítottad a tudatodat az univerzum végtelen határainak a közelébe sem, sőt...! Az ébredés célja a reális gondolkozás lenne, nem a riogatás meg hamis víziók kergetése. Őszintén remélem azért egy pillanatra ki tudtál lépni az élet szorító kezei közül, és egy pár perc erejéig a lekezelő válaszoddal örömet tudtál okozni magadnak, mint "divatébredő" megmondóember. Köszönöm :) Ne aggódj, senkinek sem sokkal jobb.

      Törlés
    5. Patrik,
      3 éve ezt olvasod és csak itt-ott változnak a szereplők, tehát semmi sem történik és riogatás meg összeesküvés elmélet az egész, meg aztán nem lesz gazdasági összeomlás sem.

      "Az ébredés célja a reális gondolkozás lenne, nem a riogatás meg hamis víziók kergetése."
      Ha fölébredtél reggel és volt egy rossz álmod amiben riogatás meg hamis víziókat kergettél, csipás szemekkel már reálisan látod a világot?
      Hogy akarsz reálisan gondolkodni ha nem látod reálisan a világ dolgait?

      Én már 9/11 óta követem a fejleményeket és látom lehullani a leplet a háttérhatalomról, ez neked még nem adatott meg, de mivel Te tudsz "reálisan" gondolkodni, ezért neked minden nagyon szép és minden nagyon jó.
      A sok ocsmányság közt persze hogy lehet boldogan élni és nem kell észrevenni hogy valójában rabszolga vagy és másoknak dolgozol éhbérért.
      Van aki beletörődik a sorsába, van aki azt sem tudja hogy valójában végtelenségig kizsigerelt rabszolga, no ezeknek minden szép és jó, ahogy látom Te ebbe a csoportba tartozol.
      De lehet, hogy van mit a tejbe aprítanod és az illúzió éltet ami a kedvenc bankodban fölhalmoztál.

      Csak azt nem értem hogy akkor minek bújod ezeket az oldalakat ha nem történik semmi, miért nem maradsz a "kis oroszlán született az állatkertben" híres retek klub híradónál, neked ennyi is elég ha tudsz a világról.

      További szép álmokat!

      Törlés
  9. Nyaakkó...

    Legelébb... szép hosszú írás.
    Viszont, ami nem kerek a leírtakkal kapcsolatban az az, hogy... aszondod a amcsi srácok azér izgulnak, hogy megmaradjon a dollár, mint fizetőeszköz, meg hatalmi bázis, meg ilyenek. Mer mekkora sikonyálás lenne ha bedőlne a dolcsi, meg amrik, meg a fél(egész) világgazdaság.
    Namost... mielőtt eztet kifejtetted, aztat is montad, hogy amrik őrzi a főd aranykészletinek jelentős részit. Vagyis... nem tökmindegy nekik, hogy a rajzolt papírér vesznek olajt, vagy aranyér (főleg, ha mindkettőből annyi van náluk mint a szemet)? Vagy a felemlegetett példákat tekintve kűdenek egy hadsereget oszt elszedik úgy?

    Csak nekem van itt némi kacifánt, vagy megint nem vagyok elég felkészült?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindegy, hogy "rajzolt papírért, vagy aranyért" vesznek olajat! Nincs annyi aranyfedezetük, mint amennyi rajzolt papírt és pénzt kiadnak!

      Törlés
  10. Ha már itt tartunk, adná az ég, szar világban élünk, életképtelen a civilizációnk így. Legalább izraelt tűntessék el, ennyi örömünk had legyen..

    VálaszTörlés
  11. Persze hogy a dollár összeomlik. Régi pénzügyi tankönyvekben (amikben kevés volt a rizsa) úgy írták hogy a paritás (árfolyam) akkor van jól megválasztva' ha a kereskedelmi mérleg nullára zár! Na most az USA kereskedelmi passzívuma (hiánya) havi 40-45 mrd $. Ez azt jelenti hogy a dollár még bőven túlértékelt. Egyesek szerint a fair' árfolyam (ideális) a 140-170 között van. Viszont ez azt is jelenti hogy az életszínvonal cirka 30-40% is leértékelődhet (ezért építik a táborokat?) ha beáll az egyensúly. Az egyensúlyi állapot azért lenne mégis ideális mert beindulhatna a helyi termelés/gazdaság az import helyet. Csak nem fog! Az összes termelő üzem elköltözött Ázsiába (pl.: 1997-ben az USÁ-ban már nem gyártottak nike cipőt). A mégis magas GDP (értékben) az pedig úgy jön ki hogy a Wall Steet állítja elő a 40%-át -nem én mondom hanem P. Krugman. A többi 60%-ot is javarészt hitelkiáramlás generálja. Ezt az Amcsik jól tudják. Ezért volt az euró elleni spekuláció -nehogy legyen helyettes (deviza)! Ha az USA bedől akkor viszi magával a kisfiát' -Jé'zralet. Hogy ezt a folyamatot megállítsák (visszafordítsák) az ellenfélről (Kínáról) le kell rugdalni a tápanyagot bőven biztosító országokat (pl: Irán gáz 2. olaj 4.). Ha megáll az alapanyag ellátás ugyanúgy áll le a gazdaság. Igen ám! ezt Kína is tudja úgyhogy szövetségeseket keresett (Oroszország, India, Brazília, Dél-Afrika) Dél-Afrikaiak intézik a kontinense való kínai nyomulást. Varga I. MNB-ben csak így emlegeti: Most zajlik Afrika felvásárlása. Így érthető meg Mali is (Francia beavatkozás). Lehetne még sorolni de egy a lényeg a geopolitikai háború már régen zajlik.

    VálaszTörlés
  12. "SBG Buddha2013. augusztus 30. 18:29
    Nincs olyan, hogy ők a jó fiúk, mások pedig rosszak.
    Minden fentről ugyanazon körök irányítása alatt áll. Senki nem tehet semmilyen lépést, az engedélyük nélkül (még Obama sem). Az oroszok is ugyanúgy kontroll alatt vannak."

    Ha ez a fenti mondat igaz , akkor mi értelme a lentinek.

    "Amit meg kell értenetek az az, hogy ez nem fog véget érni Iránnal. Oroszország és Kína kijelentették hogy nem fogják tolerálni egy Szíria vagy Irán ellen irányuló támadást. Irán az utolsó szövetségesük, az utolsó független olajtermelő a régióban, és tisztában vannak vele hogyha Irán elesik, nem fognak tudni háború nélkül megmenekülni a dollártól. "

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg ebben van, amit még odaírtam: a hégeli dialektika, amit ők profi módon használnak.

      Egyszerre tartják a kezükben a tézist és az antitézist, hogy a végén az eredeti célként szereplő szintézis jöjjön létre.
      Erről az emberek azt hiszik, hogy véletlen műve vagy az egésznek a következménye és eszükbe sem fog jutni, hogy ez már jóval hamarabb ki volt találva.

      Ilyen az első két világháború terve, az ENSZ, Izrael létrehozása és az Új Világrend felállítása majd... hamarosan....

      Törlés
  13. Hááát,nem tudom,de nekem nincs felirat...

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. TE CSICSKA KÖCSÖG HOL AZ ANYÁDBA VAN LEFORDITVA A VIDEÓ TE HULLADÉK MAGYAR NYELVRE???? MI A KURVA ANYÁDAT IROGATSZ ÖSSZE VISSZA HOGY LEFORDITOTTUNK EGY VIDEÓT??????

    VálaszTörlés
  16. TE CSICSKA KÖCSÖG HOL AZ ANYÁDBA VAN LEFORDITVA A VIDEÓ TE HULLADÉK MAGYAR NYELVRE???? MI A KURVA ANYÁDAT IROGATSZ ÖSSZE VISSZA HOGY LEFORDITOTTUNK EGY VIDEÓT??????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te anyaszomoritó, ha tudnál angolul akkor a cikk soraiban ugyan azt a szöveget megtalálod amit a videón elmond!

      Törlés
    2. ANYÁDNAK POFÁZZ TE HULLADÉK MERT MEGBASZOM A CSALÁDODAT TE FÉREG ANYABASZÓ CSICSKA GECI

      Törlés
    3. Egy jó példa vagy,hogy miért tart Magyarország ott ahol most van!

      Törlés
  17. Patrik! Tájékozottnak tűnsz. Kérlek jelölj meg egy-két altalad hitelesnek gondolt forrást, a mai világban nehéz eldönteni mi az és mi nem.Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félreértés ne essék, nem azt mondtam, hogy más forrásoknak nagyobb a valóság tartalma, de teljesen felesleges az ördögöt a falra festeni, mert évek óta megy a riogatás. Hol világvége, hol gazdasági összeomlás fenyeget, most 3. világháború, jövőre egyszerre mind. Reális esély, hogy bármi is változni fog, kb 5% ! A nagy számok törvénye alapján egyszer úgyis be fog jönni valami, de addig emberek ezrei feleslegesen élnek rettegésben. 2 éve az volt a fő tanács, hogy adjunk el mindenünket és vásároljunk krumplit meg konzerveket, most aki komolyan veszi ezt..? Szerintem nem kell megmagyaráznom...

      Törlés
  18. Szerintem neked Doom barátom teljesen igazad van! Ez ilyen egyszerű! Különben is ha 'odafent' ezt olyan nagyon megtervezték, akkor nyilván arra is számítanak, hogy ellenállunk. Vélhetően felkészültek mindenre. Tényleg nem gondolom, hogy én -egyszerű pórnép- érdemben tenni tudnék a 'dolog' ellen... és itt már az ellen szó sem hangzik barátiasan. Azzal ugyanúgy beállnék a sorba, csak egy másikba! Harcoljunk a békéért? Áhhhh .... Ekkora erőkkel szemben úgyis csak szél ellen hu...oznék....
    Viszont minden pillanatban boldog vagyok, és mindig rácsodálkozom, hogy az élet milyen szép!!! Ezt nem vehetik el tőlem!!! Ezt úgy hívják SZERETET! :)

    VálaszTörlés
  19. A cikk jó, csak hiányoznak belőle az arcok. Meg kellene már végre értenie minden ilyen cikk irójának, hogy az emberek nem fognak arc nélküli mumusok ellen harcolni. Amerika azért ilyen effektiv, mert mindig fel tud mutatni egy arcot, aki a pillanatnyi szörny a szekrényben és akit el kell pusztitani.
    Azoknak akik a szeretetről papolnak, meg azt üzenem, hogy olvassák el megint a cikket. Lehet az érzést nem lehet elvenni... vagy várjunk csak! Mi van ha azt veszik el akit szeretsz? Mert neki majd nem jut viz... Vagy csak szimplán áldozata lesz, egy újabb bábjátéknak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha arcot mutat úgy végezné mint 2pac... Mivel őt is az U.S.A. nyírta ki...

      Törlés
  20. Valóban érdekes és elgondolkodtató írás de én kérdeznék annyit, hogyha mi itt Mo.-n nekiállunk lázadozni meg forradalmat szervezni az miben akadályozza az USA-t? Mert szerintem nem sok mindenben.

    VálaszTörlés
  21. félek attól hogy pont az ilyen jellegü cikkek indítanak el bennünk egy olyasfajta gondolkodásmódot ami egyre jobban tüzeli a helyzetet és indítja el a lavinát.....mármint ha sokat agyalunk és sok hiányos információt kapunk akkor az ember hajlamos nemlétezö összeesküvés elméleteket szőni egy kis információfoszlányból. Nem mondom hogy ez így is van de lehetséges....gondoljatok el egy példát kicsiben: családi konfliktus elötti pillanat, amikor te is bekapcsolódsz....dönthetsz hogy kiálsz az igazad mellett, és irány a csata, vagy inkább a társaság érdekében csendben maradsz. És mi miatt indult el a veszekedés: egy olyan családtag miatt aki alapvetöen jó ember, csak egy rossz gondolata van, vagy mi nem értjük teljesen, és az addig elkapott infó-ból próbáljuk meg felépíteni a saját történetünket hogy véleményt alkothassunk, és valamelyik oldalra álhassunk. Vagy mint a szomszéd pletykái. azért mert valaki csendes már biztos drogos vagy mert rock-er akkor már sátánista is. egy hiányos információból alkotott feltevés ami tényként közölt vélemény.....ami nyomot hagy benned, mert megcáfolni nem tudod és eddig ez a legigazabbnak hangzó vélemény igyhát el is fogadod és már ezek tudatában alkotod a sajátodat...stb...dominóefekt. én ugy gondolom hogy ez csak kis példa erre, de mint a matek: ami kicsiben müködik az nagyban is fog.Illetve ezek információk tudatában minthogy a zsidók....meg az amcsik...stb nem e lehet hogy pontosan azt gondoljuk amit ök szeretnének hogy gondoljunk. Mert ha ezek tényleg akkora cselszövök, és mindennek megvan az értelme mit miért tesznek, miért ne lehetne ez a fajta bennünk kialakított gondolkodásmód is a tervük része.....Merthogy az ilyesfajta cikkekkel minden nap találkozni az interneten, ami szintén arra enged következtetni hogy ezzel is telik megfele a fejünk és elkezdünk ebben a szellemben gondolkozni. Nem lehet hogy nem kellene ennyit agyalnunk, merthogy ha igaz amit irnak akkor a jövönk szar lesz ezért ne tegyük tönkre a jelenünket a jövötöl való félelem és a megoldást görcsösen keresö gondolatok miatt. de attól függetlenül a cikk jó, és grat hozzá. Van egy mondás: 2 dolog miatt sose aggódj: 1- amin tudsz változtatni, 2- meg amin nem tudsz változtatni.

    VálaszTörlés
  22. No csak megint eltűnt a bejegyzésem , pedig szerintem a videó nagyon passzolt oldal szellemiségéhez , talán az üzemeltetőjéhez is :) .

    VálaszTörlés
  23. A változástól nem kell félni, és aki azt gondolja, hogy 2013-ban nem kezdett el kialakulni egy új világ az csak figyeljen jobban egy kicsit. (A gazdasági összeomlást azt hiszem nem kell senkinek magyarázni) Nálunk még egyedül azért nem következett be az összeomlás, mert - a mediterrán országokkal ellentétben, ahol már bekövetkezett - a magyar keményen dolgozik, hogy lefaragja a hadisarcok kamatát (ez persze lehetelen). Bár ha jobban belegondolunk, inkább csak valakiknek érdeke fűzödik hozzá, hogy ne omoljunk össze, mert akkor nem lesz hova beköltözni...
    De visszatérve az eredeti gondolathoz, már megint milyen alapon avatkozik bele amerika egy állam belpolitikájába? És ki a f.szom az a Barack Obama, hogy többmillió ember életéről/haláláról dönt?? (költői kérdések:))

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  25. Buddha miért törölted a tegnapi okfejtésünket Doom-al?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem töröltem és nem is szoktam törölni hozzászólásokat. Egyetlen kivétel a "janos elek"-féle lény ocsmányságai és az ahhoz kötődő reakciók.
      Szóval én biztos, hogy nem cenzúráztam semmit, már csak azért sem, mert alig tudok neten lenni, munkaidő miatt....

      Törlés
    2. Nos, pedig az én hozzászólásom is elveszett valahogy...

      Törlés
    3. A blogger motorja bizonyos karakterszám felett elrejti az új hozzászólásokat (nem tudni miért pont az újakat), de betölthető alul a "Továbbiak betöltése" megklikkelésével. :)
      Az Obamás cikk például már elérte ezt a karakterszámot, nem lehet hogy odaírtátok a szerintetek elveszett hsz-eket?

      Törlés
    4. Bármi lehet, bár nálam nincs az általad említett "további..." gomb vagy opció, érzésre pedig ez talán nem is a legtöbb hsz-t generáló cikk. Namindegy.

      Törlés
  26. Felulrol nezve a helyzet ugyanaz mint a nemesurakkal. Vannak szegenyek akik a gazdagoknak dolgoznak. Mi kover nagyurak nezzuk amint egy szegeny nepseget nyomorgatnak hogy mi koverek maradhassunk. Vakargassuk a hasunkat es azon gondolkozunk vajon mit oldunk meg azzal ha beleszolunk az egeszbe. Megmentunk egy-ket orszagot a kifosztastol aztan dolgozhatunk hellyetuk. Vagy meg varunk, mert miert is mondanank le a kenyelmes eletunkrol. Persze aki nincs abban a cipoben hogy bombazak a lakasat abszolut nem erti meg a helyzetet es csak melleszovegel, almodozik hogy segit a helyzeten valamifele keppen.
    Nem art ha az embernek van elkepzelese hogy mit csinal amikor valamit csinal. Sokan itten ahogy a kozbeszolasokat olvasom fogalmuk sincs miert kuzdenek es mit ernek el ha sikerul vegrehajtaniuk a kuzdelmet. A legszomorubb amikor par ember meggyozodese magaval sodor egy egesz nemzetet vagy vilagot.

    VálaszTörlés
  27. 1945-be kezdődött a 3.világháború.
    Részeredmények:Ázsiai kommunizmus megállítása
    Európa kommunista blokk megszüntetése
    A fosszilis tüzelő anyag termelés,forgalmazás kisajátítása
    A pénz és gazdasági életben az amerikai dollár uralma
    Társadalmi és szociális reformok megakadályozása
    Amerika ellenségeinek folyamatos felszámolása
    Amerika baráti országok folyamatos ellenőrzése és belügyeibe való állandó beavatkozás
    Amerikai dollár és a petrodollár megerősitése
    Az amerikai hadsereg maximális felfejlesztése bárhol bármikor
    Ha nem ez a 3. világháború, akkor mi? Milliók pusztulnak el számunkra értelmetlenül,de az Ő érdekükben, az eszközeik nem más mint a pénz hiány amit az élet minden területén mesterségesen generálnak.
    Köszönöm,hogy elolvasta a hozzászólásom.További szép napot.(amíg engedik)

    VálaszTörlés
  28. http://www.patriotaeuropa.hu/?p=27062&fb_action_ids=555927371140658&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22555927371140658%22%3A461758223921778}&action_type_map={%22555927371140658%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]

    Más: Kedves Buddha! Kérlek távolítsd el tőlem e keserű pohárt - mindazonáltal legyen meg a te akaratod! (Elek János úr megjegyzései)

    VálaszTörlés
  29. Immáron napok/hónapok óta feszülnek egymásnak a T. kommentelök és míg némelyek ráéreznek az oldal ars poetica-jának lényegével, addig némelyek perverz kéjjel belemennek személyeskedésbe is, csak, hogy megpróbálják áttörni a többiek ingerküszöbét!
    Pfujjj! Buddha, Laci légy férfi és mint macskát sz...rni, vágd ki ezeket beteges egó-jú "nagyon ráéröket" !!! :(

    A többieknek pedig, csak "szelíd" megjegyzés: ez az oldal - s vele még néhány - azért jött létre, hogy TE aki olvasod(!) kényelmesen tájékozódj szinte nulla eröfeszítéssel!!! Ugyan is SENKI nem mondta/mondja, hogy ELHIDD!!!
    Csak azért dolgoznak - sokszor éjjeleken át -, hogy TE is TUDD az eseményeket és próbáld összerakni fejedben és lelkedben ezeket!
    / Azt pluszt lehetöséget se feledd, hogy kommentelhetsz!!! ...és érezd magad megtisztelve, hogy "agymenéseidet" - má bocsesz a kivételektöl!- elszenvedi/olvassa/reagálja az értelmes ébredö kisebbség! /
    Többször írtam már, Buddha - és a többiek!-
    NEM MESSIÁSOK, vagy TÉVEDHETETLEN JÓSOK!
    Ök, csak "fogyaszthatóvá" konvertálják amit TE "kedves" ilyen-olyan okból nem tudsz/akarsz megtenni!
    Legyél hálás, hogy a "sült (béke)galamb" a szádba repül egy klikk-nyi eröfeszítéssel!

    S, mond ki a f@xot érdekel, hogy TE éppen bunkert építesz, és a "zoxigént":) spájzolod éppen? Vagy, éppen azon agyalsz, hogy mi lenne ha ... !

    Lásd már be végre TE túlélni akaró, hogy NEM TE DÖNTESZ!!! Ahogy eddig se Te döntöttél!

    Végezetül - osztanám én is az észt, ész nélkül :) -de, csak egyet mondanék:
    TEDD AMIT TUDSZ, OTT AHOL VAGY, AZZAL AMID VAN, ... A TÖBBIT PEDIG BÍZD ISTENRE/GONDVISELÉSRE/SORSRA etc.!

    Áldott napot!

    VálaszTörlés
  30. Az arany világpiaci ára kB. 1300-1400 amerikai dollár unciánként. Miről is beszélnek a filmben ? 35$/uncia ? :D:D:D Nem kötekedésnek szánom lehet én tudom rosszul.

    VálaszTörlés
  31. http://mno.hu/lanchidradiokulfold/sziria-dollar-haboru-1187894

    Dr. Hossó Andrea (London, City)

    VálaszTörlés
  32. Akkor csal ezt a 13 családot kell likvidálni,lehetőleg egy időben..és meg van oldva az új világrend

    VálaszTörlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  34. SBG Buddha: Nagyon precíz, okos okfejtéseket olvashatunk, tényleg gondolatébresztők, De az infónak precízebbnek kellene lennie, különben könnyen hitelét veszti az egész...
    "Mire van Izraelnek a legjobban szüksége a fennmaradáshoz és napi szinten ?
    Az ivóvízkészletek kellenek elsősorban és főleg hosszútávon ! Izrael folyamatos ivóvíz-behozatalra szorul.
    Egyedül a Jordán folyóból tudnak nyerni valamennyit, de az nagyon kevés és létüket is fenyegeti hosszútávon, ha nem találnak vagy foglalnak el nagyobb készleteket.
    Pl a Golan-fennsík is ezért kellett nekik.".

    Nos, a cíkk írása után 2 évvel fűzöm hozzá a következőket. Izraelben sokszor beszéltek már ivóvíz-behozatalról, de ez sohasem realizálódott (a palackozott St Bernadett és Evian ásványvizet ugye leszámíthatom?). Szóval, folyamatos víz-importra szorulás erős túlzás, még egyszeri sem volt, nemhogy folyamatos.
    A Jordánból és mellékfolyóiból nyernek egy keveset, a Genezáreti tóból többet (bár egyre kevesebbet), a legtöbbet a két partvidéki akviferből (természetes nagy földalatti tározók, amik az esők idején megtelnek). Igaz, hogy a Golán azért - is - fontos, mert onnan ered Izrael vízkészletének nagy százaléka, és ennek jó része elzárható lenne. De ennél fontosabb, hogy az ottani szír állásokból állandóan belőtték Galilea településeit, ma belőhetnék majdnem az egész országot. A jom-kipuri háborúban 2 nap alatt benyomultak a tóig. A jelen helyzetben viszont Izrael néz le a szír fővárosra a magasból. Nagy különbség...
    Nos, két évvel a cikk írása után Izraelnek vízfeleslege van az azóta beindult három tengervíz-édesítőből, Ammanba a békeszerződés értelmében évi 50 millió köbméter vizet szivattyúz fel, minden vízkorlátozás, takarékossági propaganda megszűnt. További közös víz-projekt épül Izrael, Jordánia és a Pal.Autonómia között Akabától a Holt-tengerig. Legalább ez a vita-ok nem lesz releváns. Talán Szíria és Töröko. versenye az Eufrátesz vizéért - igen.

    VálaszTörlés