2017. március 5., vasárnap

Igazságok a Nyugat közel-keleti beavatkozásai és a párhuzamos társadalmak kialakítása mögött - Interjú Maróth Miklós akadémikussal


Maróth Miklós professzor a bevándorlásról:
"Vagy feltámad Európában az életösztön, vagy elpusztul, csak ez a két lehetőség van."
 
„A jelenlegi eszközökkel nem lehet győztes csatát vívni a maguknak mindent megengedő terroristákkal szemben. A görög-római birkózás szabályaival nem lehet megverni valakit, aki rúg-vág” – fogalmazott a lapunknak adott interjúban az európai biztonsági helyzet kapcsán Maróth Miklós Széchenyi-díjas orientalista, egyetemi tanár, akadémikus.

A Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke a legtöbb - az érintett témákban írt - VilagHelyzete cikket igazolt interjújában
(lásd a linkelt cikkeket), hiszen mindezeket mára a valós történések és sajnos a felszínre került tények, összefüggések bizonyították. 

Szólt arról is, hogy jelenleg egyfajta ideológiai terror hat az emberekben meglévő életösztön ellen.

– Mekkora veszélyt jelent Európa számára az iszlám?

– Sokrétű jelenségről beszélünk, mely jelenthet veszélyt, de akár segítséget is. Például bizonyos országok éppen az alternatív együttélési formákat erőltetik a házassággal szemben, Ferenc pápa pedig egyedül a muszlim államokkal tud együttműködni ennek meggátolásában. Érdemes felidézni, amikor a dániai Mohamed-karikatúra botránya miatt felháborodott az egész muszlim világ, vezető magyar közjogi méltóságok álltak ki amellett, hogy a szabadságnak van határa, nem szabad más vallási csoportokat megsérteni. Vagyis a látszólag magatehetetlen európai keresztény közösségnek az iszlám jelentheti a példát a meggyőződés elismertetésére. A kereszténység nem azt a szerepet tölti be a társadalomban, mint régen, bizonyos értelemben mintha védelemre szorulna, a mai cinikus, nihilista világban a hit melletti kitartásnak, kiállásnak így igenis lehet hatása. Ez végül is pozitívum. Ugyanakkor a kereszténységet, mint versenytársat, kvázi védekezésre is kényszeríti a muszlim világ, ami egyfajta ösztönzés lehet.

– Az európai elit tüntetőleg értéksemleges, ráadásul ezt számon is kéri az egyes tagállamokon. Mit tud kezdeni ez a „csapat” az erős identitású muzulmánokkal?

– Az európai világ szekuláris, magánügynek tekinti a vallást. Egy Szöulban nemrég tartott konferencián arra jutottak, hogy a világ egyéb részeinek megértésére, bár próbálkoznak, alkalmatlanok az európai társadalomtudományok. Az uniós politikusok mindent szociológiai vagy politológiai kérdésként kezelnek, vagyis nincs meg az antennájuk arra, hogy felfogják, milyen üzeneteket küld az iszlám világ. Ott ugyanis mindent a vallásból vezetnek le, csakhogy szociológiával nem lehet a hit parancsait megérteni. Hosszú távon pedig a süketek párbeszéde aligha vezet eredményre, egyelőre a két kultúra nem azonos nyelvet használ. Európában mindenki a párbeszéd híve, de ha különböző nyelveket beszélünk, akkor ez nem fog sikerülni, mert nem értjük meg egymást.

– Nem azoknak kellene – úgymond – megtanulni a mi nyelvünket, akiket kvázi befogadunk?

– Dehogynem, csakhogy mint azt egyik könyvében Rémi Brague francia filozófus kifejtette, az európai kultúra lényege mindig az volt, hogy identitásának alapjait saját határain túl kereste. A rómaiak Athénban, a keresztény Európa Rómában. Ezért vannak orientalista vagy afrikanisztika tanszékek az egyetemeinken, míg az arab világban nincs Európa-tanszék sehol. Az indiaiak is „elegendők önmaguknak”, és lenézik a többi kultúrkört, így van ezzel az iszlám is, hiszen megvan győződve arról, hogy a lehető legjobb társadalomszervező erő.

– Csakhogy közben híveik közül mégis sokan itt laknak, Európában.

– Igen, és meg is próbálják saját képükre formálni ezt a világot. Így tettek korábban, a középkorban is. Az európai hódítók általában tiszteletben tartották a helyi közösségek törvényeit, próbálták megérteni a szokásokat, azokat beépíteni a gyarmatok működésébe. Az iszlámot ilyesmi nem érdekli: idejön, és be akarja vezetni a saját törvényeit. Vagyis teljesen eltérő az alapállás. Ráadásul ki is használják az európai viszonyokat. A vallási alapokon álló török párt például Németországban szervezte meg magát, aztán visszament, hogy induljon a választáson. Többször hiába próbálkoztak, végül nyertek – most ők vannak uralmon Ankarában.

– A jelenkori migrációs nyomás is része az európai naivitás, a „nem egy nyelvet beszélés” kihasználásának, vagy egyéb okai vannak?


– Semmiképpen sem szolidaritási kérdésről beszélünk, ezt már többször szóvá tettem. Az iszlám világa túlnépesedett, a lakosság megkilencszereződött száz év alatt, miközben Európa fogy. Világos, az emberfölösleg elindult. Ezt látni kell.
Ugyanakkor, miközben Szíriában mintegy tízmillió ember kényszerült elhagyni a lakhelyét, ebből hétmillió odahaza, a Bassár el-Aszad irányítása alatt álló területen telepedett le, hárommillió ment külföldre.
Az Európai Parlament néppárti frakciója tehát tévesen jelölte meg a bevándorlási hullám egyik okaként, hogy a szíriaiak mind Aszad elől menekülnének Európába.

"Tudatosítani kell azt is, hogy a sajtó már nem tájékoztat, hanem a politikai és ideológiai harcok eszközévé lett."

A szíriai polgárháború esetében is igaz, hogy a sajtóhadjárat kiegészíti a fegyveres hadműveleteket. Aszadról elhitették, hogy a saját népét bombázza, csakhogy ez a másik félről is elmondható, sőt. Ráadásul a lázadók jó része külföldi zsoldos, vagyis inkább fordítva igaz a vád. Olyan is előfordult, hogy a nyugati média bemutatott a kormányerők által porig rombolt kórházat, majd néhány hónap múlva az épület teljes épségben látszott a felvételeken. Arról pedig inkább hallgattak, hogy az amerikaiak is bombáztak közintézményeket, például Afganisztánban.

– Mi ennek a célja?

– A sajtó részt vevő fél a háborúban, jobbról is, balról is. Aszad amúgy elismerte, hogy történtek atrocitások, de mindkét fél részéről. A lakott területek kilencven százaléka van már a kezén, úgy néz ki, ő marad az ország élén. Már a belső ellenzéke is, látva a muzulmán fanatikusok tevékenységét, Aszad oldalára állt, mert működőképes államot tud kialakítani. Nem szabad feledni azt sem, hogy évekkel ezelőtt Szíriában is erősen külföldi inspirációra indult el a rendszerellenes tüntetéshullám, amely végül a máig húzódó fegyveres konfliktusba torkollt.

Kis kitérő: Ukrajnában, a kijevi Majdanon is felmerült, hogy provokátorok lövöldöztek, ők indították el a konfliktust. Az azonos módszer azonos tettesre utal.

– Az Egyesült Államokra?

– Köztudomású, hogy az Egyesült Államok, Anglia és Franciaország állt elsősorban a szíriai események mögött, keletről pedig Szaúd-Arábia, Katar és Törökország. Bizonyos okoknál fogva érdekközösség alakult ki közöttük, Aszad megbuktatása volt a cél, mondván: ő despota.



– Ez nem elég ok?

– Ezzel az indoklással több problémám is van. Mutasson nekem valaki egy közel-keleti vezetőt, aki nem despota! Ezzel az ürüggyel bármelyik ottani államot meg lehetne támadni. És ha az? Ki jogosított fel minket arra, hogy intézkedjünk? A demokráciáért otthon kell küzdeni, nem a világ másik részén, olyanokra erőltetve azt, akik nem akarják. Továbbá: ki vállalja azért a felelősséget, hogy egy egész országot szétromboltak, milliókat tettek földönfutóvá, és négyszázezren meghaltak? Akik most beültek a zsűribe, és úgy csinálnak, mintha bíráskodhatnának? Nem tudom, miként tudják mindezt tisztázni az érintettek a saját lelkiismeretükkel.

Michael Lüders tavalyi könyvében arról értekezik, az ősbűnt a CIA követte el 1952-ben. Mohamed Moszadeket akkor választották meg demokratikus úton Irán miniszterelnökének, s lett a Time magazinban az év embere. Rá egy évre azonban államosította az angol olajtársaságot, a Nyugat anyagi érdekeit sértve ezzel, így rögtön a demokrácia és a nyugati értékek ellensége lett. Vagyis despota. Elindult a sajtóban a politikus démonizálása, Iránt gazdasági nyomás, embargó alá helyezték. Két évvel később Nasszer Egyiptomban államosította a Szuezi-csatornát – ugyanez lett a következmény. Ez a recept. Ahogy az IMF mindenütt megszorításokat szorgalmaz, bármilyen országról legyen is szó, a nyugati politika, ha gazdasági sérelem érte, ezzel az eszközzel élt. Ez a helyzet Szíria esetében is, ott is a demokrácia féltésének ürügyével indult a mostani folyamat.


– Ismerős lehet ez máshonnan is.

– Valóban. Amikor 2010 után Magyarország kitette az IMF szűrét, megadóztatta a bankokat, hasonló receptet alkalmaztak vele szemben is. Nyilván, miután uniós tagok vagyunk, az embargó szóba sem jöhetett, de súlyos gazdasági nyomás alá helyezték az országot. Orbán Viktort meg egyenesen ördögnek maszkírozták, például a francia lapok címlapján. Az egész jelenségről eszembe jut egyébként gyermekkorom orvosa, aki minden betegségre a csodagyógyszernek tartott germicidet írta fel, ami több esetben nem segített, így végül jól elverték a felháborodott emberek. Ezt a sorsot vállalhatják ezek a nyugati politikusok is.

– Donald Trump új elnök állítja, az Egyesült Államok leállítaná a demokrácia exportját. Várható valódi fordulat?

– Nem tisztem Amerikát elemezni, de az biztos, hogy a közelmúlt háborúi sokba kerültek az Egyesült Államoknak, az ország eladósodott, ez a politika nem tett jót a gazdaságnak. Ráadásul Szíriában kettős játékot űztek: míg terroristának bélyegeztek egyes muzulmán lázadó csoportokat, egymilliárd dolláros katonai segéllyel támogatták őket.
Közben a NATO második legnagyobb hadseregét adó szövetséges, Törökország több száz kilométeren hagyta, hogy az Iszlám Állam emberei ki-be járjanak, kereskedjenek a határán keresztül:

Az orosz bombázások ennek vetettek véget, így roggyant meg az amúgy még ma is offenzívák indítására képes terrorszervezet.

Szerényen kérdezem: honnan van még mindig fegyverük és ellátmányuk? Vélhetően azoktól, akik nyilvánosan éppen a terror ellen harcolnak.
Az Obama-kormány még az utolsó pillanatban is rakétákat ígért az ellenzéknek.


– Mindenesetre elemzők szerint az idén lezárulhat a szíriai polgárháború. Mi jön utána?

– Átszerveződnek az Iszlám Állam mögött álló erők, melyek akár Európába is áttehetik a székhelyüket. Látszik, amint helyben megszorulnak, másutt nő a terrorakciók száma, elindulnak a robbantások. Mondhatni, anyag nem vész el, csak átalakul.

– Európa készülhet egy még veszélyesebb időszakra?


– A rómaiak egyik alapelve volt, hogy az ellenséges hadsereget hagyni kell emelt fővel elvonulni, mert ha nem, kétségbeesett akciókra ragadtathatják magukat. Az Iszlám Állam embereit nem fogják hagyni elvonulni, nem is tudnának hova. Sok közöttük a csecsen és a bosnyák, e nemzetközi kalandorok a háború végeztével aligha térnek haza, s lesznek békés polgárok. Hogy a berlini adventi kamionos merénylőt futni hagyó európai elhárítás a helyzet magaslatán lenne, az is kétséges. Már előzetesen tudták, veszélyes emberről van szó, mégsem tettek semmit. 

Ez rávilágít egy újabb tévedésre, nevezetesen arra, hogy amire annyira büszkék vagyunk, a jogállam, olyanoknak készült, akik jogkövetők. Itt viszont beáramlott egy tömeg, amely korántsem jogkövető. A jelenlegi eszközökkel tehát nem lehet győztes csatát vívni a maguknak mindent megengedő terroristákkal szemben. A görög-római birkózás szabályaival nem lehet megverni valakit, aki rúg-vág.
– Visszakanyarodva az alapkérdéshez: mi lesz így Európával?

– Aki életképtelen, meghal. Vagy feltámad Európában az életösztön, vagy elpusztul, ez a két lehetőség van. Ha így megy tovább, nem kizárt, hogy évtizedek alatt lényegében elfoglalják a kontinenst. Már kialakultak a párhuzamos társadalmak, a mecsetek körül szerveződő, saját pénzügyi rendszerrel is bíró világ önálló életet él, nem törődik a törvényekkel, és egyre nagyobb teret nyer. A lélekszám alapján előbb-utóbb a nagyvárosokban többségbe kerülnek az érkezők, és kisebbségbe az őslakosság.

– Erről nem illik beszélni.

– Nehezíti a helyzetet, hogy egyfajta ideológiai terror hat jelenleg az európai emberekben meglévő életösztön ellen, rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolják azokat, akik nyíltan felismerik és szóvá teszik a veszélyeket.

Ettől ideje lenne megszabadulni.
Egy logikatankönyv szerzője szerint különböző logikai rendszereket választhatunk, amikor tudományos munkával foglalkozunk. Attól függően, milyet választunk, bizonyos tényekre kinyílik a szemünk, másokra vakok leszünk. Így van ez az ideológiák esetében is.

Amíg az egyenlőség kötelező, s nem határozzuk meg, ez a törvény előtti egyenlőségre vonatkozik, és nemcsak a jogok, hanem a kötelességek esetében is érvényes, addig tévúton járunk.
Ha én bármilyen hivatalos kérelemben hamis adatot szolgáltatok, automatikusan elutasítják a beadványt. Az Európába bejövő migránsok egyértelműen hamis adatokat szolgáltattak, mégsem érte őket retorzió. Nekem kevesebb a jogom, mint nekik? Amíg vakká tesszük magunkat, nem tudunk bizonyos helyzeteket és cselekedeteket pártatlanul elbírálni, és a saját ostobaságunknak vagyunk kiszolgáltatva.

Forrás:
Magyar Hírlap

Előző kapcsolódó cikk Maróth Miklóssal a bevándorlási invázióról:


Kapcsolódó cikkek : BEVÁNDORLÁS / MIGRÁCIÓ VilagHelyzete Cikkek BEVÁNDORLÁS / MIGRÁCIÓ - Alternatív Hírek
✔ Bevándorlási kérdés igazságai - Afrika csontvázra csupaszítva, kizsigerelve
✔ 
A 'Harmadik világ' dörömböl Európa kapuján és kéri jussát : Na de vajon kik finanszírozzák a menekültáradatot

Párizs külvárosait már háborús zónává alakították a muzulmán bevándorlók-amit nem mutat a főáramú média

„Franciaországnak vége..." - Almássy Ferenc újságíró a Mélymagyar című műsor vendége

Birmingham utcáin is kezd megjelenni a káosz muszlim vallásháborúk miatt

Kelet-London - Ez már nem a britek földje! Ha nem látnám, nem hinném el....

Multikulti társadalmi felmérés: "Nem akarnak beilleszkedni, ehelyett saját társadalmat építenek"

Soros dollármilliók a "migrációs invázió normaként való elfogadtatására"

A migráns-invázió mögötti igazságokról nyíltan beszél David Icke ebben a videóban (magyar felirattal)


Kapcsolódó cikkek Ukrajna-témában: MINDEN CIKK
✔ Brzezinski már 1997-ben megtervezte Oroszország, mint birodalom Ukrajnán keresztüli gyengítését
✔ 
Az USA a Pentagon kiszivárgott kézikönyve szerint dönt meg külföldi államokat! Ukrajna a célkeresztben
✔ 
Kijevi rendőrök lőttek az égő épületből menekülőkre - Az odesszai borzalom leleplező videója
✔ 
Az EU-bérenc Julia Timosenko atomfegyverrel akarja kiirtani az oroszokat ezen a hangfelvételen
✔ 
Ukrán puccskísérlet - Izraeli ex-katonatisztek vezetik az ukrán militáns 'ellenzéki' csoportokat ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése