2012. január 19., csütörtök

PÉNZ ? Az ember az egyetlen faj...



‎"Zárjátok börtönbe az 50 leggazdagabb bankárt
és nem lesz háború többet a földön."

"Ezeknek a pénzembereknek egyetlen célja a világuralom megszerzése kifejezhetetlen adósságok létrehozatala által.

Ha az emberek igazán ismernék az eljárást, melynek révén a pénzt létrehozzák, a rendszer nem tartana ki 24 óránál tovább." /Henry Ford/

William Paterson, a Bank of England igazgatója így fogalmazta ezt meg: 
"A banknak kamathaszna van
az általa semmiből teremtett összes pénzen"


"Ha a pénztől reméled függetlenséged, akkor soha nem fogod megkapni. ...
Az egyetlen igazi biztonságot, amit egy ember elérhet az életben a felhalmozott tudás, tapasztalat és képesség jelenti."
 
/Henry Ford/

3 megjegyzés:

  1. Jah, sajna az a baj, h el akarják hitetni velünk, miszerint a pénzből élünk, egyéb forrásaink nincsenek is.
    Sajnos ezt sokan még elhiszik, remélhetőleg már nem sokáig.
    Ez a pénznek nevezett lufi már hamarosan kipukkan. Azt gondolom, tudják már ezt az "illetékesek" is, ezért kapaszkodnak még, ilyen-olyan módon.
    Csak kapaszkodjanak, csúszik már a talaj a lábaik alól...

    VálaszTörlés
  2. Ha ez a honlap komolyan gondolja az érdemi ébresztő küldetését, akkor leveszi az Egyszemű bannert, mert nem túl hiteles felvállalni a pénzhatalom mögött álló erő elleni harcot a saját képével/jelével reklámozva.

    VálaszTörlés
  3. Pénz nagyon hasznos, egy közvetítőeszköz. Sose fog megszűnni, mivel cserekereskedelemmel sokkal több baj van. Van egy pék aki kenyeret süt és egy állattenyésztő aki csirkét tart.
    Állattartónak kenyér kell, de péknek nincs szüksége csirkékre. Állattartó vagy elmegy másik faluba és vesz kenyeret vagy arra cseréli csirkéit ami kell a péknek. Ezt a problémát a pénz megoldja.
    csirketenyésztő eladja portékáját,kap érte PÉNZ, amin vesz kenyeret. Én például régi,és használt, de működő dolgaimat el szoktam adni interneten. Pl. csereberénél nincs rosszabb, mert hogy ami nekem kell és ami neki kell valójából nagyon ritka dolog, hogy ezek találkoznak.

    Csak a mai pénzzel az a baj, hogy valódi értéke nincs, régen nemesfémből készültek az érmék, vagyis valódi értékkel rendelkeztek. Most csak egy papírdarab, amíg az állam mükődik nincs baj, de ha valami történik és infláció elszabadul,és beüt a krach seggedet kitörölheted azzal a papírfecnivel.

    Sőt most már elektronikusan történik a fizetés, nézheted internetbankodon belül a számládon levő karaktereket. Amíg minden rendben van nincs ezzel probléma, de ha...
    Gondolom érthető.

    Másik baj, pénz könnyen felhalmozható,ez meg konfliktusok forrása volt/van/lesz.

    ""Zárjátok börtönbe az 50 leggazdagabb bankárt
    és nem lesz háború többet a földön.""
    valódi eredmény, pénzükön kezdenének marakodni az emberek,ergo háborúhoz vezetne., nem béké. Mivel a hatalmi vákuum kialakulása pont ugyanolyan háborút kiváltó, fenntartó ok lehet, mint a bankárok beavatkozása a háborúk menetébe.
    Háborúskodás az emberi természet része, pénz előtt is volt, meg ha eljön az apokalipszis a maradék túléli is marakodni fog a romok közt, nem összefogni!

    "Az egyetlen igazi biztonságot, amit egy ember elérhet az életben a felhalmozott tudás, tapasztalat és képesség jelenti."
    kivéve ha agyvérzést kapsz és vegetálni fogsz, de egy agyvelőgyulladás is tudja ezeket károsítani (encephalitis járvány).

    VálaszTörlés