2012. január 6., péntek

IMF Valóság - Egy FILM, ami önmagáért beszél


A VALÓSÁG - Ahol az IMF megjelenik, kő kövön nem marad...
Vagyis dehogyisnem marad : ADÓSSÁG, ADÓSSÁG és újra csak ADÓSSÁG
Így lesz a Nemzetközi Nyomorulttá tévő Alap egy fertőzés ezen a bolygón és a Földet uraló parazita egyik leghatékonyabb vírusa.
 

Érdemes ezt a dokumentumfilmet megnézni mindenkinek, aki még hiú ábrándokat kerget vagy csak szeretné tudni a valóságot...

11 megjegyzés:

  1. Sziasztok !

    Végignéztem a filmet, és elgondolkodtatónak találtam azt, hogy miképp lehet "egyszerűen" kilépni a fiktív pénz hatásai alól lakossági szinten. Az argentin példa a csere kereskedelemmel, és kreditrendszerével, egy különös állam az államban modellt alkot, és kíváncsian várom, hogy ez miképp maradhat meg, vagy fejlődhet tovább egy országban anélkül, hogy az anyaállam ne akarná bekebelezni azt... :/ Lehet érdemes odafigyelnünk Argentínára, és követni példájukat, még mélyebben nem kerülünk mi is a sz@rba ... :/

    VálaszTörlés
  2. Mathenorby, tudod Te, hogy miről beszélsz? Komolyan ezt akarod?

    "Szeptember 25-én kialudtak a fények Buenos Aires utcáin. A kormány ugyanis megemelte a közszolgáltatások tarifáját: a nemzetközi hívásokét 275%-al, a fűtést 50%-al és az áramot 35%-al.

    A munkanélküliek tüntetése általánossá vált. A betétek befagyasztása és a súlyos recesszió vállalkozások ezreit tette tönkre Argentínában.

    A munkanélküliségi ráta májusra 25 százalékosra emelkedett, több millió ember már egyáltalán nem rendelkezik készpénzzel, melynek szerepét az árucsere vette át.

    A négy éve tartó gazdasági recesszió miatt egyre többen élnek a szegénységi küszöb alatt. A társadalom tehetősebb rétege megtermeli a szemetet és a szegények gyorsan gyarapodó serege pedig átkutatja a hulladékot, reménykedve, hogy talál valami értékeset használhatót. Felmérések szerint Buenos Airest 40 ezer guberáló árasztja el éjszakánként, a lakosság 60 százaléka a szegénységi küszöb alatt tengődik."

    VálaszTörlés
  3. Az éremnek mindig két oldala van...ha egy ország ilyen segítséget kér, akkor ott már baj van. Az IMF nem jótékonysági intézmény. Pénzt ad, feltételekkel. Ezt nem muszáj elfogadni...van választás...ki lehet mászni egyedül a bajból, és el lehet fogadni a pénzt, amit aztán vissza kell adni. Ahhoz, hogy visszaadják, olyanra kell fordítani, amiből több pénzt lehet előteremteni, mint amit kértek. Ha ez nem megy...no akkor jön a baj. Sajnos Magyarországnak ilyen vezetéssel nincs esély az önálló talpra állásra, sem az okos befektetésre. Hogy mi lesz ennek a vége? Semmi jó :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Magdi,de 100% -os kamatot hogyan fizetsz vissza? Természetesen miután belekényszerítenek abba a helyzetbe ami abszurd,elviselhetetlen terheket rót a társadalomra!??????????? Szerintem te álomvilágban élsz.......

      Törlés
  4. Magdi te nagyon okos vagy.... Az adósság úgy van kitalálva, még ha nem is látszik, hogy nem lehet visszafizetni.

    Azt én sem értem, miért nem lenne jobb a bankoknak ha korrekt módon üzletelnének és akkor nem közutálatnak örvendenének hanem a gazdaság egy normális szereplőjének.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak azért van kedves KUKUCS mert a zsidóké a hatalom és az összes bank és nem kell messzire mennünk lásd a TALDUM-ot......

      Törlés
  5. Kukucs, te is nagyon okos vagy ;-) Igen , az adósság bíz ronda dolog. De olyan nincs, hogy egy adósságot ne lehessen visszafizetni, mint már több állam is tette a történelem során.,

    Egy tény, mi magyarok olyan másak vagyunk , ezerfelé húzunk, ezért nem megy a dolog. Ha lenne összetartozás érzés, mindenkiben lenne kellő hazaszeretet, ha nem csakis az önös érdek vezérelne többségünket, bizony előre is haladhatnánk.
    De sajnos mindez kizárt, maradunk olyannak amilyenek vagyunk. De természetesen sírni azt tudunk.

    VálaszTörlés
  6. bedlam! Ehhez az idézethez a cikk linkjét is megtudod adni? Esetleg nem 2001. szeptemberéről van benne szó? S az eltelt tíz év eredményiről is belinkelhetnél egy cikket. "Piaci alapú, mozgó átváltási árfolyamok mellett az ország újraiparosításba kezdett, importkorlátozással, exportszubvenciókkal, összehangolt kereskedelmi és pénzügyi lépésekkel. 2002 végén a gazdaság kezdett talpraállni, főleg a napraforgó és más gabonamagvak kedvező piacának köszönhetően. 2003-ban Néstor Kirchner lett a megválasztott elnök. Kirchner elnöksége alatt Argentína adósságcserét hajtott végre, amelynek eredményeként 66%-kal csökkent a törlesztőrészlete, újratárgyalta szerződéseit a Nemzetközi Valutaalappal és másokkal, valamint ismét államosított néhány korábban privatizált céget. Pillanatnyilag Argentína a gyors gazdasági növekedés és politikai stabilitás időszakát éli. 2007-ben Néstor Kirchner nem indult újraválasztásáért. Feleségét, Buenos Aires szenátorát, Cristina Fernández de Kirchnert választották elnökké, aki Argentína első választott elnöknője."


    "Szerelmem örök"! Azt is megtudod mondani mely államoknak sikerült visszafizetni IMF adósságot? - Egyről tudok, az Románia volt Ceausescu idejében.

    VálaszTörlés
  7. Noinuj! A cikket linkelem, íme:

    http://tornadoteam.freeblog.hu/archives/2009/02/14/Milyen_lesz_az_allamcsod_-_Az_argentin_pelda/

    ...a célom az volt, hogy államcsőd közvetlen hatásait szemléltessem Mathenorby számára, és mindenkinek, aki szerint a "csődöljünk be, az jobb lesz nekünk" elvet vallja.

    Amint azt Te is írtad, a 2001-es államcsődről szól a cikk, de az általad említett "gyors gazdasági növekedés és politikai stabilitás" időszaka mostanra, 10 év múltán jött el.

    Biztos van, aki úgy ítéli meg, hogy évekig 60-40% arányban a szegénységi küszöb alatt élni megéri egy utána fokozatosan javuló gazdaságért, de ismerve a magyar politikusok "működését", ezt sajnos a mi országunkban nem lenne elvárható. Tudom, hogy IMF ide vagy oda az ország nagyon nagy bajban van, a kommentemmel arra kívántam rávilágítani, hogy az államcsőd sokkal drasztikusabb életminőség-romláshoz vezethet rövid(?)távon, mint bármi más. Az azóta elért eredményekről azért nem linkelek be cikket vagy kimutatást, mert azt Te is megtalálod biztosan, mert a Wikipedia is hasznosnak bizonyult. Még egy kérdésem lenne hozzád: Te elogadhatónak tartanád, hogy 10 ismerősödből 6 (ha éppen nem Te lennél a hatodik) éjszaka a "jómódúak" szemetét túrja, annak fejében, hogy tíz év múlva esetleg fellendül az ország gazdasága? A politikai stabilitásról azért nem beszélek, mert ez nem tudományos-fantasztikus blog...

    VálaszTörlés
  8. Sajnos sokan köztük a Jobbik is azt gondolja,hogy egyszerűen le lehet húzni a rolót és el zavarni mindenkit,vissza államosítani mindent és mi majd saját magunk.
    Persze! Ha...na akkor vázolom,csak a leglényegesebbeket.A harmadik percben ahogy be jelentené a kormány,hogy kvázi be és ki zárkózunk,már nem lenne áramunk mert mi vesszük az áramot ,egy hét múlva nem lenne üzemanyag,még egy hét és már kenyerünk sem lenne mert a vissza államosított malmok áram nélkül nem tudnának örölni.Persze akkor még nem beszéltem a lakóságról.De mindenkinek a képzeletére bízom.
    Azt ne mondja senki,hogy tudnánk venni ,mert van valuta tartalékunk.Hát nyugodtak lehettek az lenne az első,hogy zárolnák(mert nem a magyar nemzeti bankban van .Miért írtam kis betűvel a magyar nemzeti bankot? Mert minden az csak nem Magyar.Utána lehet nézni.Úgy hogy .Már az első napon cirka öt tizenötezer halálos áldozata lenne,az akciónak.
    Úgy hogy gyerekek jól ki van ez gondolva.Szopunk mi mint a torkos borz.

    VálaszTörlés
  9. Kedves feltöltő!
    Eddig csak részletekben tudtam nézni a filmet, most kezdem újra, egybe, papírral-tollal a kezemben, jegyzetelésre készen. Esetleg tud valaki arról, hogy a film forrása mi? Ki rendezte,mikor készült, ilyesmi? Mert szeretném a szakdolgozatomhoz felhasználni. Előre is köszi!

    VálaszTörlés