2012. január 9., hétfő

Miért mindig IZLAND ? Miért nincs a hírekben ? Hát ezért...


Mivel rendkívül fontos információnak tartom, ezért osztom meg ezt a cikket veletek - főleg azoknak, akik nem értik, miért emlegetjük állandóan Izlandot pozitív példaként!

Látjuk, hogy az egész világ nyögi a nemzetközi pénzkartell kizsákmányoló bankrendszerét és egyre kevésbé képes újra és újra értéket előállítani az uzsorakamat és a kamatos-kamatos-kamatos uzsora kifizetésére. Erre csak egyetlen eszköz van: önmagától megvonja az állam, amit csak tud, hogy működését finanszírozni tudja - ez persze adókat és megszorítást jelent az állampolgár számára -, hogy törleszteni tudja azt a hitelt (IMF vagy világbanki mindegy) , amiről minden józan közgazdász tudja, hogy soha ki nem fizethető, hiszen a piacon nincs is jelen annyi pénz, ami digitálisan/vagy papíron ki van helyezve !!!
Nézzük akkor a cikket: (eredeti : Deena Stryker – Iceland’s On-going Revolution )

Talán emlékszünk, hogy a 2008-as gazdasági válság elején, Izland a szó szoros értelmében csődbe ment. Az okokat csak kutyafuttában említették és azóta Európa ezen kevésbé ismert tagja újra a feledés homályába merült. És már-már feltűnő, miért nem szerepel (szerepelhet) a globalista médiában az, amit ez a kis ország végrehajtott...
Mikor egyik Európai Uniós ország dől be a másik után vagy közelít a csőd felé, megingatva az eurót, befolyásolva az egész világot, a legutolsó dolog amit a hatalom szeretne, hogy példaként tekintsünk Izlandra. És elmondom miért:
A neoliberális rezsim 5 év alatt Izlandot (népessége 320 ezer, hadserege nincs) a világ egyik leggazdagabb országává tette. 2003-ban az ország bankjait privatizálták, és hogy külföldi befektetőket vonzzanak, online bankolást kínáltak, melynek alacsony költsége viszonylag magas megtérülési rátát tett lehetővé. Az IceSave-nek nevezett számlák sok angol és holland kisbefektetőt vonzottak. De ahogyan gyarapodtak a befektetések, úgy nőtt a bankok külföldi adóssága. 2003-ban Izland adóssága a GNP-jének (Gross National Product – Nemzeti össztermék) 200-szorosa volt, míg 2007-re 900-szorosára nőtt. A 2008-as pénzügyi válság adta meg a kegyelemdöfést.
Bedőlt és államosításra került a három legnagyobb izlandi bank,
a Landbanki, Kapthing és Glatnir, míg a Kroner euróban számolva értékének 85%-át bukta el. Az év végére Izland csődöt jelentett.
A várakozásokkal ellentétben, a válság hatására, a részvételi demokrácia és egy új alkotmány révén az izlandiak visszanyerték önrendelkezésüket. De csak sok szenvedés árán.
Geir Haarde, a Szociáldemokrata koalíciós kormány miniszterelnöke megegyezett egy több mint 2 milliárd* dolláros kölcsönben, amihez az északi országok hozzáadtak még két és fél milliárdot. De a külföldi pénzügyi világ nyomást gyakorolt, hogy az ország drasztikus intézkedéseket vezessen be. Az FMI és az Európai Unió át akarta vállalni a tartozást, mondván, hogy ez az egyetlen módja, hogy az ország visszafizesse tartozását Hollandiának és az Egyesült Királyságnak, akik kártérítést ígértek állampolgáraiknak.
A tüntetések és zavargások tovább folytatódtak, és végül lemondásra kényszerítették a kormányt. A 2009 áprilisára előrehozott választások eredményeként baloldali koalíció jött létre, ami elítélte a neoliberális gazdasági rendszert, de ugyanakkor azonnal engedett a követeléseknek, hogy Izland visszafizessen 3.5 milliárd eurót. Ehhez az kellett volna, hogy minden egyes izlandi állampolgár, 15 éven át havi 100 eurót fizessen, 5.5%-os kamatra. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Ami ezután történt, rendkívüli volt. Az elképzelés, miszerint az állampolgároknak kell fizetniük a pénzügyi monopóliumok hibáiért, hogy egy egész nemzetet megadóztathatnak, hogy megfizettessék a privát szféra adósságait, összezúzta és átalakította az állampolgárok és a politikai intézményeik kapcsolatát, és Izland vezetőit végül az állampolgáraik mellé állította.
Az államfő, Olafur Ragnar Grimsson nem volt hajlandó aláírni a törvényt, ami Izland állampolgárait tette volna felelőssé a bankárok adósságai miatt és népszavazást írt ki.
A nemzetközi közösség persze csak növelte az Izlandra nehezedő nyomást. Az Egyesült Királyság és Hollandia azzal fenyegetőzött, hogy mindezt az elszigeteléssel torolja meg. Mikor az izlandiak szavazni mentek, a külföldi bankárok azzal ijesztgettek, hogy megakadályoznak bármely IMF támogatást. Az angol kormány pedig azzal, hogy befagyasztja az izlandi megtakarításokat és számlákat. Ahogyan Grimsson mondta:
“Azt állították, hogy ha nem fogadjuk el a nemzetközi közösség feltételeit, akkor az észak Kubájává válunk. De ha elfogadjuk, akkor mi leszünk az észak Haitija.”
(A kubaiak a szomszédos Haiti szörnyű állapotát látva szerencsésnek érezhetik magukat.)
A 2010 márciusában megtartott népszavazáson az emberek 93%-a az adósság visszafizetése ellen voksolt. Az IMF azonnal befagyasztotta a hitelt. De a forradalmat (bár a TV-ben nem mutatták), nem lehetett megfélemlíteni. A nép dühös állampolgárainak támogatásával, a kormány megkezdte a büntetőjogi nyomozásokat a válság felelősei után. Az Interpol nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Kaupthing ex-miniszterelnök, Sigurdur Einarsson és más bankárok ellen, akik az összeomlást követően elmenekültek az országból.

De az izlandiak nem elégedtek meg ennyivel:
úgy döntöttek, hogy új alkotmányt írnak, ami megszabadítja az országot a nemzetközi tőke és a virtuális pénz hatalmától. (Az eddig érvényben lévő alkotmányt még 1918-ban készítették, amikor Izland elnyerte függetlenségét Dániától, és az egyetlen eltérés a Dán alkotmánytól a “király” szó “elnökre” cserélése volt.)
Az új alkotmány elkészítéséhez Izland népe 522 olyan, egyik politikai párthoz sem tartozó felnőtt közül, akik legalább harminc másik állampolgártól kaptak ajánlást, kiválasztott huszonötöt. Ez a dokumentum nem néhány politikus munkája volt, hanem az interneten írták. Az alakító üléseket online közvetítették és bárki beküldhette a véleményét és a javaslatait, folyamatosan tanúi lehettek az alkotmány alakulásának. A részvételi demokrácia folyományaként kialakult alkotmányt, a következő választások után a parlament elé fogják terjeszteni.
Néhány olvasó emlékezhet, hogy Izland kilencedik századi mezőgazdasági összeomlása szerepelt Jared Diamond hasonló címmel megjelent könyvében. Napjainkban viszont Izland, amint azt a valutalap új vezetője Christine Lagarde megerősítette, az elkerülhetetlennek vélt forgatókönyvvel épp ellentétes módon lábal ki a pénzügyi összeomlásból.
Görögország polgárainak azt mondták, hogy az állami szektoruk teljes privatizációja az egyetlen megoldás. És Olaszország, Spanyolország és Portugália is ugyan ezzel a veszéllyel néz szembe. (Hozzáteszem Magyarország is...Szerk)
Meg kéne nézniük Izlandot. Egy kis ország, aki nem hajolt meg a külföldi érdekek előtt, és aki hangosan és nyíltan kinyilvánította függetlenségét.
Hát ezért nem szólnak róla többé a hírek./ Interjú Ýmir Björgvin Arthúrsson-al, a MyRejkyavik utazási iroda vezetőjével, a "NEM"-mel voksolás egyik támogatójával, fordításom lentebb: /

- Hogy vagy?
- Jól, kiválóan, és te? Mint tudod, azért vagyunk itt, hogy beszélgessünk a gazdasági összeomlásról.
- Igen.
- Mivel magyaráznád az összeomlást, abból a szempontból, hogy milyen volt korábban?
- Az alapvető dolgok nem változnak. Mint ez a medence. Ezt a gazdasági összeomlás nem változtatja meg… még. Az összeomlást megelőzően egyfajta utópiában éltünk, egy nagyon furcsa világban. Mivel az izlandi bankok hatalmas összegeket kaptak a külföldi nagybankoktól, így rengeteg pénz jött Izlandra. Ahogyan máshol is, az ingatlanpiac nálunk is nagyot robbant.
És azt mondanám, hogy az alapvető változás… még nem következett be. Mivel pillanatnyilag minden jegelve van. A kormány még nem igazán néz szembe a problémával. A háztartások talán 45-50%-a gyakorlatilag csődbe ment és senki nem tett még semmit. Nincsen semmiféle terv a megmentésükre. Szóval ami történt, az egyfajta nagy psszt… és… nyilván az emberek most nem férnek hozzá semmiféle pénzhez. Korábban túl nagy hozzáférésük volt a pénzhez és elpazarolták. De én azt mondom, hogy a népnek van ehhez a legkevesebb köze. Az egész mögött néhány bűnöző politikus és bankár áll. A nagy változás most az emberek hozzáállásában megy végbe, ami nagyon jó. Visszatérnek a gyökereikhez, ehhez itt [a gejzírmedencére mutat], visszatérnek ahhoz, ami igazán számít. Kevésbé szól már az élet a Range Roverek-ről, a nagy terepjárókról és a drága házakról, hanem inkább a természetről, ami úgy gondolom, hogy nagyon helyes. Egy időre elvesztettük a kapcsolatot a valósággal, és szerencsére az emberek most egyre inkább kezdenek rájönni, hogy milyen gazdagok is vagyunk, hogy olyan kultúra és természeti erőforrások jutottak nekünk, amilyenek. Úgyhogy ezért voksoltunk nemmel a népszavazáson.
- Igen
- És most nagyon büszke vagyok arra, hogy izlandi vagyok. Mert nemet mondunk. És tettük ezt annak ellenére, hogy a kormány könnyedén manipulálta a legtöbb újságot, és az üzenetük az volt, hogy ha nemet mondunk, mi leszünk az északi Kuba. Ez az ijesztgetés taktikája volt. Azt mondták, hogy ha nemet mondunk, akkor a munkanélküliség meg fog duplázódni, a szegénység nőni fog, nem lesz bevételünk és munkánk, és nem lesznek hitelek. De szerencsére az emberek rájöttek, hogy nincs szükségünk hitelekre. Mindössze helyesen kell cselekednünk.
Valójában az egész világnak erre lenne szüksége. Hogy helyesen cselekedjen. Ne azt, amit a bankároktól való félelemében tenne, hanem ami a helyes. Minthogy most épp a hátam mögött kel fel az éjféli nap…
- Hát igen. Április 9-én mi kudarcot vallottunk [vélhetően Görögországra gondol - a ford. megj.], a boldogság, az ünneplés olyan volt, mint Káin tőre… mivel a problémát nem oldottuk meg. Tudod, hogy milyen mély a probléma, úgyhogy korai volt az ünneplés. Milyen mélyre tudunk leásni?
- Igen. Nos, a kormány érve az igen mellett az volt, hogy ha igent mondanánk, akkor egy csomó pénzt kapnánk az IMF-től, hogy “kijavítsuk” a jelenlegi problémát.
A jelenlegi probléma pedig, hogy gyakorlatilag csődbe mentünk.
Senki se néz szembe a problémával, hogy annyi pénzzel tartozunk, és mindössze 330 ezren vagyunk, és a végére a pénzügyi szektor 12x akkora volt, mint maga az izlandi állam, hogy a történelem tíz legnagyobb bankcsődje közül kettő a mieink közül került ki, hogy már eddig is igen keményen sújtott minket.
Úgyhogy nem ez a kérdés. Számomra inkább az a kérdés, hogy mit teszel, ha valaki csődbe ment. Adsz neki még több pénzt? Nem ezt teszed. Úgyhogy én azzal érveltem, és ezt megvitattam egy jó barátommal is, aki egy kicsit idősebb nálam és jobban benne van az építő és gyáriparban, és végül úgy éreztem, hogy egyetért velem, hogy az egyetlen út, hogy nem építünk többet. Csak egy Föld bolygónk van, nem lenne szabad mindent beépítenünk. És azáltal, hogy nem kapunk több hitelt, különben sem értem miért adna nekünk bárki is, amikor tudhatja, hogy képtelenek lennénk visszafizetni,  kivéve persze, ha elveszik ezt itt [a gejzírmedencére mutat], amit én nem akarok odaadni.
Úgyhogy semmi más oka nem lehet, ha kölcsönt adnak Izlandnak, hogy megkaphassák a vizet, a halakat, a megújuló erőforrásainkat és… az ivóvizünket és persze a természetet.
Én úgy látom, hogy ez az egész talán a legjobb dolog volt, ami Izlanddal történhetett. Mert amikor nemet mondtunk, az azt jelentette, hogy új módon kell elkezdenünk gondolkodni. Nem úgy, mint a disznók, akiket addig etetnek pénzzel, míg olyan kövérekké nem válnak, hogy már felállni is képtelenek és akkor jönnek és felraknak minket a grillsütőre. Én legalábbis így látom.


VilagHelyzete - SBG Buddha 

95 megjegyzés:

  1. Hát nálunk ilyen sajnos nem lesz... A mi államfőnk csak azt írja alá, amire parancsot kap fentről... És sajnos a nép összefogása is hiányzik, mert senki nem a nagy nemes célt nézi, hogy végre jobb lenne az országnak és lenne normális jövőnk, hanem azt, hogy ha tüntetni megy, akkor kirúgják a munkahelyéről és éhen hal a családja...:(

    VálaszTörlés
  2. nekik volt, van olajuk, fűtésért nem kell fizetni stb, tehát igy azért könnyebb nemet mondani.... nekünk is lenne sok minden, csak már rég külföldi kézben van :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van jó termőföldünk, geotermikus hőforrásunk a fűtéshez, rendkívül jó feltalálóink - akiket nem engednek érvényesülni, csak ha jelentős profitot termelnek a vezetőségnek ... Ha meglépnénk, nekünk nem kellene félnünk. Csak aki odafent van, az elnöki székben, félti az életét és a megszerzett vagyonát. Nem az ország, a nép a legfőbb gondja, sajnos.

      Törlés
    2. Laura, így igaz% Tudod- e Hogy Egely Doktor sikeres magfúziós kísérleteket végez????:)

      Törlés
  3. nekik van de hát nekünk is van ki csak nem használjuk parlagon vannak a földjeink ki irtatták velünk az állatainkat kivágatták a gyümölcsöseinket bezáratták a gyárainkat és kivitték külföldre a gépeket mindent előtudnánk magunknak teremteni csak akarnunk kell kellene autó iparral rendelkeztünk volt kohászatunk vonatokat gyártottunk ez azért szerintem nem semmi

    VálaszTörlés
  4. Tudom, hogy nem ide vág, de ezúton szeretnék szólni minden kedves tettvágytól fűtött olvasónak, hogy a www.eberdjunk.atw.hu-n készített fórumon szépen lassan gyülekeznek az emberek, és számítunk még soksok összefogni akaró, gondolkodó és jószándékú emberre. Nem egy nagy szám, de szabad témaindítás van, és egyenlőre kicsi, de barátságos közösség.
    Egyúttal a blog szerkesztőjéhez is lenne egy (remélem nem túl nagy) kívánságom. Ha esetleg valamilyen módon hírt tudnál adni erről (akár csak említés szinten is), rendkívül hálás lennék. :) Köszönettel, Pacal

    VálaszTörlés
  5. Talpra lehetne állni itt is:

    http://domonyi.aries.hu/Makoi_gazvagyon.html

    VálaszTörlés
  6. MAGYAROK ! SEMMI SINCS VESZVE ! APÁM A MAGYAR HADSEREGBEN HARCOLT AZ OROSZ FRONTON ! NEM ADTA FEL A 40 FOKOS HIDEGBEN ,HARCOLT,MENETELT TOVÁBB ÉS TÚLÉLTE ! GONDOLJUNK RÁJUK ÉS ÉRTÜK HARCOLJUK KI VÉGRE A SZABADSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK ! Politikus csak néhány van ,fél a tömegtől és menekülni fog a nép haragja elől ! Kövessük Izland példáját ! Ők mertek és megnyerték a csatát a világ hóhéraival a bankárokkal szemben !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, a tehetetlenség fojtogat bennünket, pedig ez az érzés hamis. Bármikor dönthetünk másképp. Mi többen vagyunk mind az Izlandiak, bár a megosztásunk nehezebbé teszi az átalakulást, mert külső-, és belső ellenségeink mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák a valódi összefogást. Tudnia kellene minden magyarnak, hogy csak együtt tudunk ebből a vesztes helyzetből kikeveredni, mert mit is tettünk eddig, engedelmesen fizettünk és hagytuk magunkat kizsákmányolni. Úgy viselkedtünk , mint egy alattvaló. Őseink tetteit nem felejthetjük, az nem lehet, hogy minden áldozatuk hiába való volt. Szeretem a hazámat. Kérjük a magyarok Istene és a Nagyboldogasszony védelmét, induljunk már meg és teremtsük meg az élhető boldog Magyarországot. Mi, még meg sem próbáltuk, hogy magunkért és a ránk bízott országért tegyünk valamit.

      Törlés
  7. EZ TETSZIK!!!!! CSATLAKOZOM!!!!.-)

    VálaszTörlés
  8. NE ORDÍTS! Úgy se tudsz semmit tenni, ezért csinálták a TEK-et, meg a díszezredet. Viktorka be lesz betonozva hosszú-hosszú időre.

    Amúgy remek tanulmány. Csakhogy Izland és Magyarország között hatalmas különbségek vannak. Nehogy azt higgyük, hogy nálunk ez lenne. Egyrészt sokkal nagyobb a népesség. Másrészt olyan szintű a társadalmi széthúzás, hogy bizonyos értelemben a cigányok előrébbvalóak nálunk. Összetartásban minimum.

    Nálunk ha beüt a csőd, akkor emberek milliói fognak éhezni és nem fognak tétlenül ülni. Sajnos a magyar és a cigány is egymást fogja ölni, a szegény a gazdagot rabolja majd. Itt biztosan nem lesz összefogás, hogy építsük újra az országot. Itt pusztulás lesz, felfog égni az ország töviről hegyire, és az lesz a legkevesebb gondunk, hogy blogokat olvasgassunk. Szóval a magyar népet sajnos nem tudom összehasonlítani az izlandival. Vagy akár a japánokkal, micsoda önuralom és akarat volt bennük a katasztrófa után.

    A mi népünk már kellően ostobává és nyomorulttá süllyedt az évek során, és hiába mondod a mónika són nevelkedett barmoknak, hogy tessék kimenni földet művelni és megtermelni a kaját.. A fenéket fog, elvágja a torkodat és ellopja a tiédet. Arról nem is beszélve, hogy itt van 1-2 millió cigány, akik most sem dolgoznak. Mit gondoltok mit fognak csinálni ha nem kapnak segélyt? Kaszával fogják lemészárolni a falvainkat.

    Itt ha csőd lesz, akkor Argentína lesz. Azt pedig 10-20 év nyomor és fosztogatás követ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a hozzászólást akár egy öngyilkos jelölt is írhatta volna...Ömlik belőle a pesszimizmus!!!

      Törlés
    2. Egyetértek veled,valóban úgy lesz,ahogy leírtad,de én még hozzátenném,hogy a luciferisták és az Illuminati bilderbegek is rá fognak tenni jó pár lapáttal,nem beszélve a probléma-reakció-megoldás....stb pszichikai hadviseléseikről.Itt lesznek majd robbantások és egyéb terror merényletek és majd szépen ráfogják valamelyik népcsoportra és már kész is a polgárháború.Itt valóban vérfürdő lesz,piszok nagy háborúk előtt állunk.Nem lesz más,csak szenvedés,pusztulás,halál...az emberek kínkeserves időket fognak megélni,már aki túl éli az Új Világrendet...

      Törlés
    3. Kedves Renhoek!! Nagyon sok igazság van abban amit leírtál,csak egyetlen egyben nincsen igazad,mégpedig abban, hogy anno a cigányoknak nem kellett dolgozniuk. Nemtudom,hogy hallottál - e a kakastollas rendőrökről...
      Abban az időben bizony nekik is dolgozniuk kellett és mennyire nagyon féltek tőlük. Most is csak az kéne rájuk,mert a mostani rendőrállomány az egyenlő ebből a szempontból nézve a nullával. Én nem Magyarországon élek hanem Szlovákiában, és felháborítónak tartom azt is,hogy őket nevezik ,,kissebbség" -nek. Kérdem én, kik vannak többen nálunk a magyarok vagy pedig ők???
      Ők az államtól kapnak akkora támogatásokat, még azért is ,mert a gyerekeik iskolába járnak,hogy mink nem kapunk annyi fizetést, de még munkanélküli segélyt sem, szociális segélyt itt a magyar csak akkor kap, ha már eladta a házát és az összes ingóságát a gyerekeivel szinte már a híd alatt lakik, de csak akkor is annyit,hogy egy nap 1 tányér levesre fussa négyüknek.
      Akkor kik is vannak elnyomva???? - Ezek a nyomorultak??
      Hát nem mondanám!
      Nem volna muszály ,hogy ők gyilkolásszanak , mert kordában lehetne őket tartani, s ha valami nem tetszik nekik,mehetnek a kőbányába dolgozni!!! Megérdemelnék,mert évtizedeken keresztül a mi pénzünkből éltek,mint az élősködő piócák. S igen a bankok körmeire sem ártana ránézni, mert már rosszabbak,mint az uzsorások!!! Helyre lehetne itt is állítani az országot,csak ez a szomorú, hogy a nép már nem olyan bátor és kitartó, mint azelőtt volt, hanem BESZARI. Elnézést a csúnya kifejezésért,de szerintem ez így van.
      S hova tovább,mindíg jobban tetszik nekem a Jobbik párt. Nagyon okosan vélekedik sok mindenről.

      Törlés
    4. Sajnos a te verziód a legvalószínűbb. Izland 330000 ember, Magyarország 10000000... :(

      Törlés
  9. Kedves Miklós, édesapád kiváló ember lehetett és nagy küzdő, erős ember. A magyar nemzet tele van ilyen a világ számára ismeretlen hősökkel, nagy harcosokkal, nem igaz, hogy elkorcsosultunk és elgyengültünk, ezt az ellenségeink akarják elhitetni velünk. Még mindig, ennyi agymosás és egyéb gyengítő hatás ellenére erősek vagyunk, ez az igazság, minden más ezzel kapcsolatban téves, tudatos vagy tudatlan hazugság. A génjeink nem korcsosultak el, lélekben és testben erősek, szívósak vagyunk, ha képesek lennénk egy valódi, tömeges összefogásra és egy erkölcsileg tiszta cél érdekében közös cselekvésre, az egész világ összefoghatna ellenünk, akkor sem tudna legyőzni, nincs nagyobb erő az igazságnál és aki azért küzd, a nevében él és harcol, soha nem veszít. Ez nem naiv érzelmesség, ez a kőkemény valóság, csak tudni kell mi az igazság, és tisztán kell érte küzdeni.

    Elménknek hihetetlen ereje van, rendelkezem reiki mesteri beavatással, érzékeltem már energiákat, ezt tudom, ez elementáris atomenergia, ha tudjuk használni, mindent elsöpörhet. A harcot akkor veszítjük el, amikor úgy döntünk, ez is a mi döntésünk, tehet bármit a másik, ha kitartunk döntésünk mellet, mármint hogy győzünk, azt senki nem tudja elvenni tőlünk, akkor győzünk. Ezt bizonyította be édesapád a gyakorlatban, ez a valóság, ha hiszünk magunkban, senki sem győzhet le, nem gyengíthetnek meg amíg erős ez a hitünk. A lényeg mindig tiszta és egyszerű, érthető, csak tartsuk mindig elménkben, ez a titok, kitartani és hinni benne. És eljön a győzelem, vele a dicsőség, ha itt lesz az ideje. A hitványaknak, árulóknak, gazembereknek pedig a bukás és a szégyen, ez törvényszerű, nincs felette hatalmunk, csak a Teremtőnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remek megfogalmazas!sok ilyen eberre lenne szukseg,es szerintem vagyunk elegen akik oszinten hisznek a sikerben akiknek tiszta a szivuk!akik meg biznak,akiknek vannak allmaik akik hisznek az osi magyarsag erejeben...!

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=AoFEjetJIWs

      Törlés
  10. Minden valószínűség ellenére, tételt gyakran elfeledjük:
    http://www.youtube.com/watch?v=B8DKJuE1zbw
    http://www.csillagtitkok.hu/cikkek/plutoi-fordulat-magyar-honban-a-fonix-madar-szarnyai-alatt.html

    VálaszTörlés
  11. http://grapevine.is/Features/ReadArticle/A-Deconstruction-of-Icelands-Ongoing-Revolution

    Az erintettek valasza a cikkre.. erdemes ezt is elolvasni...

    VálaszTörlés
  12. Pacal én regiztem az oldaladra, remélem, ott is csupa jószándékú, segítőkész ember gyűlik össze, mint ahogy itt is.

    Mindenkinek:

    Az sajnálatos tény, h szét akarták teljesen zilálni a magyar népet, holott ez valójában nincs is így. Ezt szerintem mesterségesen gerjesztik, méghozzá a sötét háttérhatalom és a kiszolgálói. És ezen sohasem késő változtatni, akár ebben a pillanatban is lehet.

    Valószínűleg ők terjesztik és ültetik el a köztudatban, h a Magyar emberek széthúznak.

    Itt az idő,h bebizonyítsuk ennek az ellenkezőjét. Úgy érzem, valamiért nagyon félnek tőlünk, Magyaroktól, valami különleges csak lehet népünkben, annak ellenére, h folyamatosan támadnak bennünket - vagy éppen ezért? éppen ezért támadnak minket?

    Akkor viszont tapsoljunk és örüljünk, mert ez már fél siker! És lesz ez még több is jobb is!

    Magyar Szívek bátorság és összefogás és szépen tisztelettel beszélgessünk egymással.
    Szeretettel

    VálaszTörlés
  13. László, blogszerkesztőnek: azért írok, mert ez már nem az első eset. Furán hangzik, de el nem tudom képzelni, mi lehet ez. Először, a múltkor, amikor éppen írtam ide bejegyzést, egyszercsak megszólalt egy férfihang: hear csak ennyi volt. Kishíján hanyatt estem a meglepetéstől.

    Ma kétszer is átjött az angol szöveg, du. és most, de csak ilyen "jövök-megyek" szinten. Sajnos nem tudok angolul, az elsőt még megértettem talán h hallani, de a mai 2. és 3.-at már nem.

    Mi lehetett ez? én még soha sem hallottam a laptopból ilyen szövegeket.

    VálaszTörlés
  14. @Évi ! Írd meg légyszi nekem pontosan, hogy akkor mi történt pontosan? Kivűlről jött az a hang, vagy belül hallottad?
    Honnan jött a s szöveg és milyen szöveg? A Laptopból ?

    Nem lehet, hogy oldalt, ha ráklikkel az Alex Jones LIVE TV 24h INFOWARS & Vilag Helyzete.com ÉLŐ adásra, annak a hangját hallod? Próbáld ki!

    VálaszTörlés
  15. Ha ez a világ vége, amit megjövendöltek, akkor hát legyen.

    VálaszTörlés
  16. Jól van, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én hallok néha egyszavas férfi hangokat miközben olvasom az oldalt... Velem is többször előfordult már és nem kattintottam az Alex Jones-os videóra.

    VálaszTörlés
  17. az IMF azt mondja h nem fog fölállni az tárgyalóasztaltól (mondjuk azzal is fenyeget, hogy egy centit se enged) . ..de tudnotok kell, hogy európában még senki nem volt képes megmondani, hogy mi a valódi baja a jegybanktörvénnyel vagy a médiatörvénnyel . .konkrétumok nincsenek ! ! (bár finomításra hajlandóak vagyunk) ...tehát az egyetlen dologgal fenyegetőzhetaz IMF, hogy nem ad pénzt. de nincs is szükségünk rá (amíg az euró pl be nem dől (amit a németek és sokan mások mondjuk kizártnak tartanak!! . . kivéve ugye a közel keleti származású kereskedőket!! itt a Gyurcsány rokona aki épp próbálja a fél világot hülyíteni...bebeszélni, hogy 'kész vége válság van szedd ki a pénzed a bankból mielőtt elbukod '
    . . ..
    ez a pánik keltés !!!!!!!! és börtönben a helye érte
    http://www.youtube.com/watch?v=aC19fEqR5bA

    . . ha mégis elérik, hogy bedőljön az EUR akkor meg mindenkinek kell pénz de akkor európa szívóágra kerül hosszútávon!

    miért nem kell pénz egy darabig biztos? külkereskedelmünk termeli befelé a devizát! (tehát ha drága is az EUR azt mi is jó áron váltjuk forintra szóval ezzel egy darabig elvagyunk van devizánk is)
    . .csak a jegybank elnökre kell hereszorítót tenni . .hogy végre végezze a dolgát és védje a HUF/EUR árfolyamot intervenciókkal

    az államkötvényekre van kereslet, itt a link hozzá

    http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/magas_hozammal_vittek_el_a_40_milliardnyi_rovid_kincstarjegyet.161093.html
    nem üres az államkassza !! és nem is lesz! ha csak nem szívják ki módszeresen az összes vérünket.....

    pénzvilág fel akarja jobban verni a kamatot az államkötvényre és lebeszélni mindenkit, hogy azt vegyen . .. és ha eljött az idő (azaz ránk kényszerítettek egy IMF megállapodást, garanciát) akkor ők vásárolnak egyedül és állami garanciával kapnak a világon egyedülálló hozammal és garanciával kamatot válságban is (innen a nyomás) . .az állampolgárnak meg bemagyarázzák, hogy vigye külföldi bankokba a pénzét :D szép teljesítmény a néphülyítésre, csak végzetes ne legyen..
    de inkább belinkelek mindent mert jobban elmondják helyettem 100x
    http://www.youtube.com/watch?v=HTyQN1Uh_Q8

    VálaszTörlés
  18. László, kipróbáltam, most már biztos vagyok benne, hogy Alex Jones élő adásából hallottam az angol szófoszlányokat.
    Egy kicsit azért még így is különös, mivel még sohasem indítottam el.
    Most olvastam Amina bejegyzését, h ő is hallott ilyet.

    VálaszTörlés
  19. Cody, Izlandnak nincsen olaja, az Norvégia. A fűtésért ugyanúgy fizetni kell, ezen kívül Izland a legtöbb élelmiszerfajtából behozatalra szorul, mert az éghajlat miatt semmi nem terem meg, csak a krumpli, az se nő meg dióméretűnél nagyobbra...ehhez képest Magyarország maga lehetne a Paradicsom. A probléma a fejekben van, nem a körülményekben.

    VálaszTörlés
  20. Drágáim!
    Ne legyünk kishitűek! Miért ne lehetne?!Ők is a hitel csapdába sétáltak bele...
    és igen annaborn a fejekben van a probléma.
    Amíg elhisszük a csodás csillogást,hogy nekünk KELL és JÁR, mert a szomszédnak is van, addig nem tudunk előre menni.
    A másik: lehet ez a rész csak nekem tűnt fel:" A háztartások talán 45-50%-a gyakorlatilag csődbe ment..." és mindez 2003-2009 időszak gyümölcse. Vissza kellene térni a gyökerekhez, a nagyapámnak se volt autója -csak egy jawaja- én spec csak a netről nem mondanék le a vívmányok közül ;)
    Szép napot nektek

    VálaszTörlés
  21. a szerkesztőnek: a hangot én is hallottam, miközben nem is ezt a lapot olvastam, megnyitás után percekkel, találd meg a szellemet a kódban! :D

    a cikkhez: szerintem nem lenne szabad érvényesülni a médiát, többet kellene befelé és a közvetlen környezetünk felé figyelnünk, mert nem attól lesz egység a közösségben, mert páran lelkesítőn felkiáltanak, hanem attól, ha mindenki a maga módján példát mutat (nem kell ugyanazt) és ezért felelősséget is vállal!

    hozzáállás...

    alulról kell építeni az összetartást, felülről építve másképp hívják, sőt, igen sok néven nevezik ;D

    VálaszTörlés
  22. Elkezdődött a beszélgetés Izlandról több helyen is:

    https://www.facebook.com/note.php?note_id=248912591843580

    https://www.facebook.com/note.php?note_id=249476308453875


    Kiegészítésképpen pedig az alábbi gyűjtést - háttérinfók, források:

    https://www.facebook.com/note.php?note_id=326207670742393

    VálaszTörlés
  23. Igen.Ébredezünk.Nagyon jó.Csak így tovább.Beszéljünk róla.Kerüljön a köztudatba.Most az az igazság aminek utána jársz!Kezd kicsiben.A facsemetéket azért ültetik egymástól messze,mert ha felnőnek lesz életterük továbbra is.Sok lúd disznót győz!Sok sikert kívánok mindenkinek.Mikor rájössz hogy rossz irányba mész már megtetted a legfontosabb lépést a jó irány felé.Olyan gazdag ez az ország ez a nép amiről más ország más nép csak álmodozik.Az alap kősziklára épül leásattak velünk odáig. Most már bátran építkezhetünk.(/:^D

    VálaszTörlés
  24. Szerintem nem az emberek húznak szét, csak annak a rühes politikának kellene máshogy rendezni a magyarok sorsát. Semmi baj nem lenne Jobbikos és MSZP-s vagy Fideszes szimpatizánssal, mint ahogy a határon túli magyarok és honiak között. Véleményem szerint szakítani kell az Orbán-Gyurcsány-Vona féle ellenségkereső politikától, mert régi hibánk, hogy mindig másokat hibáztatunk és nem vojuk le a tanulságot döntéseinknél, hanem elhisszük, hogy mindig más a hibás. Ezek a dolgok gátolnak bennünket és nincs erő jelenleg aki a helyes irányba fordítaná az egyébként meg temérdek olyan adottságainkat amit meg a világ irigyel.

    VálaszTörlés
  25. Ne ezen a ponton kell tul jutni hogy ehen doglik a csalad, dogoljon (ugy is ehen fog elobb utobb, akkor miert ne a hazajaert?).
    Megolnek, oljenek.
    A mogottem allo megy tovabb...

    VálaszTörlés
  26. Se tatár, se török, se német, se orosz nem fogott rajtunk - talán a bankvilág sem fog. "Az Úr az én pásztorom... Isten velünk..." Zsolt. 23(22), 46(45)

    VálaszTörlés
  27. Szerintem is el akarják venni az országunkat,de nem adjuk fel,hisz' nem is adhatjuk fel!!!Először is meg kell szabadulnunk a sok hazaárulótól,ennyi besúgó sehol a világon nincs!!!!!Azért támadnak minket, mert irigylik Tőlünk ezt a gyönyörű országot,de nem lesz egyszerű elvenni tőlünk,mert össze kell fognunk!!!!! Ilyen közel a szakadék szélén, talán soha nem volt az ország. SZEBB JÖVŐT!!!!!

    VálaszTörlés
  28. Mint az ördög a tömjéntől, úgy félnek az illuminátusok a magyar néptől. Meg is van rá minden okuk! Felejtsétek el a "honfoglalást" és más hasonló néphülyítő baromságokat! A Magyarok és elődnépeik több, mint 150 ezer év óta léteznek és egykor ők uralták az egész Föld bolygót. Máig kimutathatóak annak a bolygóméretű fűtésrendszernek a nyomai, amivel a jégkorszak idején életbentartották az élővilág elegendő hányadát, ahhoz, hogy az emberiség is túlélje a válságos időszakot. Ehhez a fűtésrendszerhez képest a mai tecnológiai bravúrok úgy eltörpülnek, mint kavics a bolygó mellett. És ez csak az egyik csoda a sok közül, amelyet mind-mind erőnek erejével titkol a globalista tudomány és média.
    Csak egyetlen picike szikra kell és kiderül, hogy minden, de minden hazugság, amit rólunk állítanak a saját médiáikon keresztül.
    Sajnos a korszakok változásainak hatása alól egy ilyen nagy nép sem vonhatja ki magát. Nem volt elég a jégkorszak pusztítása, de bekövetkezett a vaskorszak is, amely spirituálisan a negatív, romboló energiáknak kedvez és elfojt, eltipor minden pozitív energiát. Ezért tudott az Isten- természet- és emberellenes globalizmus ilyen sikereket elérni.
    De a vaskorszaknak vége! Többé nem a gonosz erőknek kedvez a jószerencse - egyszerűen fogalmazva.
    Ennek ellenére nem várhatod tovább tétlenül, hogy magától jobbra forduljon a sorsod! Tenned kell érte! De nem megoldás az sem, ha mindenféle szervezetekbe tömörülünk, ugyanis az az ő játszóterük. Nem lehet úgy egyetlen szervezetet sem alakítani, hogy oda ne tudják rögtön becsempészni a saját embereiket!
    Mindenkinek a saját szintjén kell cselekednie! Csak olyanokkal működj együtt, akit gyerekkorod óta ismersz és rá mernéd bízni az életedet! Ha nincs ilyen, akkor ne bízz senkiben, viszont védd meg önmagad és a családodat! Ha teheted ne hagyd éhezni, megfagyni a szomszéd öregasszonyt, vagy idős házaspárt, ha teheted ossz szét némi élelmiszert az általad ismert rászorulók között!
    De amit mindenki megtehet egyénileg is, mindenféle szervezkedés nélkül, hogy felhagy a csekkek befizetésével. Legfőképpen az adósságtörlesztéssel. Ezekkel ugyanis éppen az ellenségeinket pénzeljük. Itt kéne az "összefogást" elkezdeni! Nem azzal, hogy összegyűlünk és jól elátkozzuk a zsarnokainkat, aztán mindenki megy haza. Gondold el: ha holnaptól nem fizetné be senki - az egyébként is irreálisan drága, ellenőrizhetetlen tételeket számlázó - uzsora-közüzemi számlákat és a nemzetközileg is elismerten jogtalan devizahitel-adósság törlesztését azonnal összeomlana a rendszer. Az ő rendszerük! Neked már most nincs pénzed, vagy a rezsit fizeted be, vagy eszel, a kettő együtt már nem megy, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha gyógyításra szorulsz te, vagy valamelyik szeretted. Akkor pedig mitől félsz? Hogy jön a végrehajtó? Hát csak jöjjön! HA MER!!! Élve nem megy el a portámról, az biztos! És akkor? Kiküldenek egy csapat re-TEK - est? Küldjenek!
    Ha csak hozzám kell küldeniük megteszik és megölnek röhögve. De, MINDENKIHEZ nem tudnak ők se megtorló csapatokat küldeni! Ezt kéne felfognia és mérlegelnie most a magyar embereknek és nem a saját kis alig-létét féltenie!
    Az összefogás nem egyenlő a szervezkedéssel. A szervezkedésben ők a jobbak, ha valóban működő csapatot, szervezetet akarsz, akkor nem tudod kivédeni, hogy becsempésszék a saját embereiket. De, ha úgy fog össze egy egész falu, város, vagy akár megye, hogy holnaptól senki nem fizeti be a csekkeket, AZ ELLEN SEMMIT SEM TUDNAK TENNI!!!
    Ne felejtsd: az ő éltető elemük a PÉNZ! Ha ezt megvonod tőlük, VÉGÜK VAN.
    Ez az én országom, az én hazám! Tönkretették, eladósították, nagyszerű népemet évszázadok óta irtják, butítják, ősi Isteneiktől megfosztották, azokat kigúnyolták. ELÉG VOLT! PUSZTULJ INNEN SÁTÁN NÉPE!!!

    VálaszTörlés
  29. Kedves Taszemi Anti!
    Kérlek ne indulattal reagálj a gaztettekre. Úgy érzem, ha dühöngünk az csak a régi hozzáállást erősíti. Az AVATARA-s videó fő mondanivalójával értek egyet: az aranykor népe nem barikádokat épít, hanem szeretettel gyengíti a régi hozzáállást.
    Az eddigi legjobb könyv, amibe belekezdtem: http://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/ezoterikus-irodalom/jezus-szol-vegtelen-szeretet
    A szív uralmáról szól, mely sokkal nagyobb erő, mint ami felfogható.

    VálaszTörlés
  30. Nem azt mondom, ne legyen ellenérzés valami rosszal szemben, de nem menjen vad indulatba.

    VálaszTörlés
  31. Azért annyira nem megy rosszul Izlandon, ha Reykjavikban egy 3 decis sör 1800 Ft-ba kerül a szórakozóhelyeken. :)

    VálaszTörlés
  32. Több helyen olvastam már, hogy nincs magyar összefogás! Erről az a véleményem, hogy ilyen hozzáállással nem is lesz!
    Itt olvastam, hogy mi nem tehetjük, nem tudjuk megtenni azt amit Izland megtett! Miért ne tehetnénk? A mezőgazdaságunk, bár nyűglődik rendesen, de képes eltartani minket! Ásványkincsünk is van, nem is kevés, java részt külföldiek kezén, sajnos! Nyugodtan mondhatom, hogy mindenünk megvan ami az élethez kell!
    Ami az összefogást illeti, már nem kell hozzá sok! A szakadék szélén állunk, de ezt sokan nem veszik észre, de majd mikor zuhanunk ők is ráébrednek a valóságra! Ezek után már csak egy ember, vagy csoport kell aki képes letisztult, igaz célt adni a népnek! Ha lesz ilyen, mindenki beáll mögé, még azok is akik eddig is mentek a zaj után! A különbség annyi lesz, hogy érteni és tudni fogja, miért küzd!
    Izlandiak nem hittek a kormánynak, mert volt aki felállt és azt mondta: NEM, ELÉG VOLT! Az emberek melléálltak és együtt nyilvánították ki akaratukat! Nálunk, egyenlőre nincs ilyen ember.
    Jelenleg az emberek szívnak a politikusok elmúlt 20-ben végzett munkája miatt! Nem volt vele semmi probléma, csak hiányzott belőle a következetesség és az együttműködés! Az nemzetünket a politikusaink szaggatták darabokra, azzal hogy csak acsarogtak munka helyett! Ők voltak a példakép, nekik kellett volna jó példát mutatni, nem tették, az ő bűnük! Nem az enyém, aki naivan elment és véleménye szerint a kisebb rosszra szavazott!
    A "vedd ki a pénzed a bankból" nem egy rossz ötlet, de ezt már leírtam máshol...
    "Ne felejtsd: az ő éltető elemük a PÉNZ! Ha ezt megvonod tőlük, VÉGÜK VAN." Erről is leírtam a véleményem...
    Az indulattal való reagálás, természetes, van aki visszafogja, van aki nem! Az indulat és a düh, erőt ad, amit ha képesek vagyunk irányítani, képessé tesz nagy tettek véghezvitelére!
    A szeretettel, amit egy nemzet tagjai egymás iránt éreznek, példát mutathatunk, de a harcot is nekünk kell megvívni, ha szükséges! A pacifizmus is lehet a fegyverünk, de sajnos Gandhinak sem igazán jött be!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az indulat, a düh az Erő sötét oldalához tartozik...:)

      Törlés
  33. AMÚGY CSAK ÉN LÁTOM A CIKKBEN, HOGY ATTÓL MÉG, HOGY MEGSZAVAZTÁK AZ ADÓSSÁG VISSZA NEM FIZETÉSÉT, AZ EX-POLITIKUSOKAT LEAKARTÁK CSUKATNI, ÉS ÚJ ALKOTMÁNYT ÍRTAK ATTÓL MÉG AZ ADÓSSÁGUKAT UGYAN ÚGY MEGTARTOTTÁK. ATTÓL MÉG, HOGY ARRA SZAVAZOK, HOGY NEM FIZETEK, A HITELEZŐK NEM MONDJÁK, HOGY JA BOCS AKKOR ELVAN FELEJTVE NEM KELL VISSZAFIZETNETEK. EGY SZÓ SE ESIK RÓLA A CIKKBEN, HOGY A HATALMAS ADÓSSÁGÁLLOMÁNYT MIKÉNT CSÖKKENTETTÉK VÉGÜL!!! NEM HISZEM, HOGY ANGLIA ÉS HOLLANDIA A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS HATÁSÁRA ANNYIRA MEGHATÓDOTT VOLNA, HOGY ELENGEDTE NEKIK.

    VálaszTörlés
  34. CAPS-LOCK
    Nem engedték el a hitelüket, de nem is vettek fel újabbat! Nem kívántak még beljebb mászni az "adósságcsapdába"! Nekünk sem szabadna és követni kellene a példájukat!
    "Úgyhogy semmi más oka nem lehet, ha kölcsönt adnak Izlandnak, hogy megkaphassák a vizet, a halakat, a megújuló erőforrásainkat és… az ivóvizünket és persze a természetet.
    Én úgy látom, hogy ez az egész talán a legjobb dolog volt, ami Izlanddal történhetett. Mert amikor nemet mondtunk, az azt jelentette, hogy új módon kell elkezdenünk gondolkodni."
    Nem csak nemet kell mondanunk, de a gondolkodásmódunkon is változtatni kell! Vannak lehetőségeink, csak a gyöpös, fásult tudatok nem veszik észre, vagy nem akarják észrevenni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan azért akartak hitelt felvenni, mert nem tudták az addig felvetteket törleszteni! Attól, hogy gondolkodás módot váltanak és nemet mondanak még nem fogják tudni törleszteni! Erről beszélek, hogy a követeléseket miből teljesítették, ha nem hitelből? A GDP hez mérve 900%-os adósságot nem lehet törleszteni az emberek hitéből, azt nem váltják pénzre! Egy szó sincs a cikkben róla csak, hogy milyen faszák, hogy nemet mondtak! Amiről én beszélek:

      Hitelezők: Törleszd az adósságod.
      Izland: Nem mert mostmár máshogy gondolkodok nem törlesztem.
      Hitelezők: Jó de akkor törleszd az adósságod!
      Izland: Nem mostmár nemkell törlesztenem, mert megszavazta az Izlandi nép, hogy ne fizessük vissza.
      Hitelezők: Ja jólvan akkor, így teljesen más a helyzet, ne törleszd hagyjuk is, sőt még egy kis tőkét is áramoltatunk az országotokba viszonzásul, hogy ilyen kemények vagyok és összefogva mondtatok nemet!

      Én így képzelem el a dolgot :)

      Törlés
    2. Nem néztem utána a dolognak, de valószínűleg továbbra is törlesztik az adósságukat! Mint ahogy a cikk is írja leálltak az építkezésekkel, amikhez a külföldi forrásokat használták! Azaz a saját forrásaikat osztják el másként mint előtte!
      Mint mindenhol, náluk is kellett az önrész a támogatásokhoz(hitelekhez), ezeknek a pénzeknek az átcsoportosításával, a fejlesztések leállításával, törleszthetnek!
      "Az Icesave-törvény annak a 3,9 milliárd eurónak a visszafizetéséről szól, amelyet korábban London és Hága, azaz Nagy-Britannia és Hollandia adott arra, hogy kártalanítani lehessen az Icesave izlandi internetes bank csődje miatt veszteségeket szenvedő brit és holland bankbetéteseket."
      Ennek az adósságnak a visszafizetését tagadták meg, mivel a polgárokkal akarták megfizettetni a bankok adósságát!
      "Az új izlandi alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az állampolgár, és nem a politikus"
      Ezenkívül a politikusok, jogilag felelnek tetteikért, ami elég nagy visszatartó erő!
      Itt olvasható az alkotmányuk(angol): http://www.government.is/constitution/

      Törlés
    3. Kedves Lázadó!

      Izland nem az első volt, de semmit nem fizet, kirugta az IMF-t és rendet csinált, (2009ben történt)ma már jól élnek. Argentina előbb szállt szembe az IMFel, évekig zsarolták, szenvedtették őket, ma már jobb a helyzetük. De nem fizetik vissza a 60%, nem is fogják.Nekünk nagy bajunk, hogy túl jó helyen vagyunk és jók a természeti adottságaink,ezért akarják megszerezni, leigázni ezt az országot, de remáélem Árpád népe ezt nem engedi, maradt még annyi szufla bennünk, hogy kivivjuk a függetlenségünket.

      Törlés
  35. Kb 300 000 lakosa van Izlandnak.Ők voltak az elsők,szerintem nekik még benyelték,a káosz elkerülése miatt.Nekik is új volt a helyzet,jó terepgyakorlat volt,Izlandnak pedig hatalmas szerencséje.

    VálaszTörlés
  36. Jövőnk, csakis a -
    PÁRTOK NÉLKÜLI PARLAMENT
    - valódi Népképviseleti Országgyűlés létrehozásával lehet!
    A pártok csak pártoskodnak, megosztják s nem képviselik a nemzetet!
    http://domonyi.aries.hu/

    VálaszTörlés
  37. Ez nagyon szépen hangzik, csak nem ilyen egyszerű.
    Aki a hitelt adja, az irányít. (a nagyok)
    Aki hitelt vesz fel (emberek, országok, kormányok), örökre a mátrix rabja marad, hacsak azt nem mondja, hogy nem fizet. Ekkor elveszít minden támogatást, elszigetelik, meg elviszik ami nem az övék.
    Ekkor a színvonalat egy jó pár évre vissza kell venni nullára és dolgozni látástól vakulásik a saját infrastruktúrák kiépítésért.
    Ezután már gyerekeink élvezhetik a szabadságot, amíg ők sem vesznek fel hitelt...mivel ők nem tudják még milyen rabságban élni és a könnyebb utat választják....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ekkor a színvonalat egy jó pár évre vissza kell venni nullára és dolgozni látástól vakulásik a saját infrastruktúrák kiépítésért."
      Szerintem vannak akik hajlandóak ezt tenni, a szabadságunkért! Ha te nem, akkor inkább költözz, mert ha újra rendszert váltunk hazaárulással is vádolhatnak...
      Elviszik ami nem az övék? A földünket nem tudják elvinni és ha mégis megpróbálják én ott leszek, hogy harcoljak a Hazámért! Te ott leszel?

      Törlés
    2. "lázadó" én sok mindent nem látok át a társadalmunkkal kapcsolatban, de te még álomvilágban (mátrixban) élsz, úgy ahogy a mindenkori propaganda beprogramozta az agyadat. Meg szerintem túl fiatal is vagy még hogy érts belőle valamit is (bár sok idősebb sem ért semmit).
      A földünk tényleg nagyon jó, de az máshol is van. Viszont nincs gázunk, fánk, szenünk, olajunk annyi, hogy önállóak legyünk. A mindennapi eszközeinket sem tudjuk előállítani, mert nincsenek gyáraink.
      Tehát nincs mosógép, autó, repülő, útépítő gépek, háztartási gépek, számítógép...stb.
      Az önellátás azt jelenti, hogy fenn tudod tartani magad külső segítség nélkül. Ha már elköltöztél a szüleidtől és nincs hiteled, és el tudod tartani magad és a családodat, akkor önellátó vagy.

      Remélem te nem abba a sorba tartozol, aki a mindenkori kormányt megválasztja, aztán le akarja váltani.
      Egyébként, ha valaki úgy össze tudja szervezni a dolgot, hogy 1 millió ember az utcára menjen, akkor megyek én is. Akkor talán történne valami.
      Bár, ha szidod Vikit, akkor nem látod azt sem, hogy pont Ő próbál ellenkezni a hitelezőkkel. Már amennyire bír. Mert nem akarja azt, amit fentebb írtam, meg az előző kormányok sem, mert az ilyen elégedetlen emberek miatt van mindig az engedékenység.

      Törlés
    3. Nem vagyok már fiatal. Nem hiszem, hogy álomvilágban élek!
      Gázunk van, nem is kevés, csak a jogok Kanadában. Szenet is lehet bányászni, pécsi ismerős, egy külszíni fejtő mellett lakik, állítása szerint talicskával lehet hazahordani a szenet a "bányából", de nem éri meg mert nincs olyan kazán ami kibírja azt a szenet. Egyébként szénből is van elég, csak fel kell hozni, halottam olyat, hogy a kínaiak fogják bányászni, ennek nem tudom mennyi igazságtartalma van. Az olajat lehet pótolni, persze a benzint ellehet felejteni. Viszont ezt meg is lehet venni! Autó gyártás. Véleményem szerint nem szükséges minden évben új autót venni és szerintem van annyi kocsi a piacon ami évekig kiszolgálná az embereket! Egyébként az önellátás, nem azt jelenti, hogy nem kell behoznunk a hiánycikkeket(alapanyag vagy késztermék, pusztán annyit jelent, hogy nem veszünk fel hiteleket, támogatásokat! Amire te gondolsz az a teljes elzárkózás!
      A legnagyobb problémánk az, hogy az elmúlt 20év kormányai, nem foglalkoztak azzal ami kis hazánkat előrébb vihetné! Mert az tény, hogy trianon óta ásványkincsekben hiányt szenvedünk, de a legjobb földjeink megvannak! Így a mezőgazdaságunk erősebb lehetne mint a franciáké és simán eltartaná az országot!
      Akikre én szavaztam, anno azokat nem is akartam leváltani! Nem azért, mert ők olyan nagyon jók voltak, de ők legalább adtak valamit annak a rétegnek ahova én is tartozok! Nem úgy mint a jelenlegi, mert ezek csak elvettek! Nekik köszönhetően az eddigi 72ezres átlagom, 60 környékére esne vissza, ha még lenne munkám! Annak ellenére történik, történne ez, hogy emelték a minimálbért és adót csökkentettek, nem beszélve a munkatörvénykönyvében tett változtatásaikról! Véleményem szerint(függetlenül O.V. nemes, de ész és stratégia nélküli harcától) ez a kormány, ugyan azt teszi mint az előző ciklusában, a közép és felső osztályt erősíti, az alsó osztályt pedig a csőd szélére sodorja! Növeli a társadalmi rétegek közötti különbséget, nem csak az adók és járulékok piszkálásával, de egyéb intézkedései(tervezett és megvalósított) is ezt segíti! Véleményem szerint nem várhatunk jelentős gazdasági növekedést, úgy hogy az intézkedések hatására egy teljes réteg "kiesik" a piacról!

      Törlés
    4. do Jan!

      Én viszont már elég sokat éltem,nincs mindenben igazad.Viktor túl engedékeny, itt nem beszélgetni kell, el kell zavarni őket,mert esélyünk sem marad, ezek megesznek reggelire, ha engedünk.Van földünk, van vizünk(második helyen vagyunk a világon) is, ami pár év múlva többet ér az összes általad felsorolt dolognál, és van még hely a világban, ahol beszerezhetjük azt amire szükségünk. A mezőgazdaság és a viz többet fog érni pár év múlva mindennél. Tán erre kellene alapozni a jövőnket.Ki kell őket zavarni, nem kell, hogy az EU rabszolgái és szeméttárolója legyünk.

      Törlés
    5. Azt hiszem egyetértünk, de nem csak vikit kel elzavarni, hanem minden politikust aki a rendszerváltáskor is jelen volt! Az elzavarás helyett jobb ha lecsukjuk őket. Az eutól való elválás sem rossz ötlet, de nem feltétel a függetlenségünkhöz, csak nem szabad hagyni, hogy beleugassanak a dolgainkba!
      A mezőgazdaságon van a hangsúly, mert az az ami az élelmet adja! Nekem az élethez csak a kaja kell meg a víz, meg télen a fűtés!
      Viktor túl engedékeny!? Szerintem szimplán idióta, de ez csak egy vélemény, nem kívánok senkivel vitatkozni erről!

      Törlés
    6. Először is: Aki hisz abban, hogy a magyarok össze tudnak fogni, az nagyon, nagyon melléfog. Szoktam mondani: Ha három német összejön, alakít egy dalárdát, ha két magyar találkozik, alakít három pártot: egyet nekem, egyet neked, egyet meg kettőnknek, hogy mindhárom tudja ölni egymást. - Na erről kellene elsősorban leszokni, meg az irigységről: ha egyiknek két szalmaszállal több van, ne szaladjon már az összes szomszéd az adóhivatalhoz feljelenteni.
      A másik: Orbán Viktor: megítélése igen bonyolult: lehet naiv, amikor vitatkozik a pénzvilág uraival, az is lehet, hogy csak porhintés ez a vita a magyarok szemébe, az is lehet, hogy valóban jóindulat és hazaszeretet vezérli ebben, ennek az ellenkezőjét sem lehet kizárni...- de, hogy nem így kellene az országot vezetni, az teljességgel bizonyos. Őt majd a történelem fogja megítélni, mert nincs olyan igazság, ami ne derülne ki valamikor.
      Aztán: igaz, hogy nagyon jó adottságú Hazánk a mezőgazdaságot tekintve, de: az emberek jó része csak három dolgot utál: a hideget, a meleget és a munkát. nem akad már olyan, aki napfelkeltétől naplementéig hajlandó lenne a mezőn dolgozni, de még kis kertjében is inkább géppel nyírja a füvet, minthogy termelne benne zöldséget. Aki pedig állatot tart, az nem mehet nyaralni sem Egyiptomba, sem a Kanári szigetekre...- meg különben is: a disznó büdös...
      Adósság: Nehéz lenne azonnal kirúgni a hitelezőket, mert valóban könnyen sok NATO katona, vagy EU-rendőr is megjelenhet, ami nem a "béke megőrzését", vagy a terroristáktól való védelmét jelentené hazánknak...-ki tudja? De igenis: újra kell tárgyalni az adósság helyzetét, mert a hitelezőnek sem mindegy, hogy egyáltalán megkapja-e a pénzét, vagy nem.

      Törlés
  38. Tisztelt Urak! Elolvastam az utolsó pár hozzászólást,és azt látom,hogy különböző érvek ütköznek,már-már vádaskodás folyik.Na ezt nem szabad,mert ellenségeinknek pont ez a célja,hogy itt káosz,már,már polgárháborús helyzet legyen,hogy könnyebben eltudja venni hazánkat,mert sajnos ki kell mondani,hogy virtuális háború folyik a világban!!!Nemsokára eljöhet az az idő,hogy nem az olajért fog folyni a háború,hanem a fogyatkozó édesvíz,és ásványvízért,amiben Magyarország bővelkedik!!!Na tehát ezért nem szabad veszekednünk,hanem ami tudom rettenetesen nehéz lesz,össze kell fognunk a kizsákmányoló világ ellen.Először is elbeszélhető,és érthető nyelven el kell magyarázni a népnek,hogy milyen helyzetben vagyunk,hogy kerültünk ide,kik irányítottak erre az útra,és ez után lehet normális EMBEREKKEL újra kezdeni!A világhatalom ezt nem fogja tétlenül nézni ahogy ezt ma is látjuk a médián keresztül,hogy miként terelik el az Unios problémákról hazánkra a figyelmet.Kétségünk ne legyen a globális hatalommal való frontális ütközés megsemmisítő lenne ránk nézve.Ezt nem szabad megkockáztatni.Az elsődleges szempont a NYUGALOM.A "GLOBALOGAZDI" látjuk,hogy nyugtalan,kapkod,nem tudja elmagyarázni a népeknek,hogy neki sok,sok pénz kell!!!Neki nem számítanak népek, emberek,ők eltipornak mindenkit.A Kennedy gyilkosság is a "GLOBALOGAZDI" műve,2001 szeptember 11.szintén nekik köszönhető,bár a háttérhatalom mindig is a színfalak mögött rejtőzik,és tagadja még a saját létezését IS!!!!!Úgyhogy nagyon nagy pácban van az emberiség,és csak hatalmas összefogással kerülhetjük el a nagy apokalipszist.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt hölgyem!
      Az érvek ütköztetése a legjobb módja annak, hogy a dolgok mélyére lássunk és közös nevezőre jussunk! Nem mondanám, hogy vádaskodunk, csak véleményünket fejtjük ki tényekre alapozva.
      A veszekedés és a vitatkozás, nem ugyan az! Érveket állítunk szembe érvekkel, így vitának nevezzük! A veszekedésre nem jellemző, hogy érveket sorakoztat fel, pusztán szajkózza a vélt igazságát és vádaskodik érvek nélkül!
      "GLOBALOGAZDI"-ról ne beszéljünk, mert az tőlünk független! Saját magunkat kell kirángatni a sz..ból, és ehhez kellenek a viták és ötletek, amit minden ember olvashat! Mert az ilyen helyeket kialakult viták, azok amik felnyithatják az emberek szemét!
      Az összefogásra tényleg szükség van, de nem erőltethetjük! Minden embernek magának kell eldönteni, hogy mit akar, nem tehetjük, hogy a szájukba adjuk az igazunkat, mert akkor nem lennénk különbek az ellenfeleknél! A valódi összefogás csak akkor jöhet létre, ha mindenki érti, hogy miért kell harcolni és hogyan!

      Törlés
    2. Tisztelt Lázadó Úr! Tisztában vagyok vele,hogy azért vannak ezek a lehetőségek,hogy érveket ütköztessünk és vitázzunk a körülöttünk zajló dolgokról, s majd közös nevezőre jussunk.Csupán csak azt akartam elmondani,hogy látszólag káosz uralkodik az országban s a világban,és az összefogáshoz egységesnek,és higgadtnak kell lenni!!
      Más: Hunbulcsuval egyetértek, mert tudomásom szerint az államadósság úgy mint tartozás nem létezik, mert közgazdászok alátámasztásával kimutatható, hogy már sokszorosát visszafizettük!!!! Szerintem is igazi Magyar (tudom demagógnak tűnik)HAZAFIAKKAL lehet előre jutnunk!!!

      Törlés
  39. Sziasztok!
    Ha azonnal kilépnénk az eu-ból, és ők erre leállítanák a szállításokat nekünk a különféle dolgokból, nem lennénk nagy gondban rövid távon sem, mert az alapvető szükségleteket ki tudnánk elégíteni, szén rengeteg van, a bányákat félig kiaknázva zárták be, gázunk is van, élelmiszerünk is lenne elég. Aztán egy jó vezetéssel, ami persze magyar, a zsidókat azonnal le kellene váltani és egyrészüket ki is zavarnám végleg a hazából, el lehetne indítani az önellátó gazdálkodásunkat, amink nincs, azt megvehetnénk azon, amit megtermelünk, számítások alapján a földjeink akár 60 000 000 embert is el tudnának látni élelmiszerrel, a felesleggel kereskedhetnénk. És igen, a vizünk hatalmas kincs, nem véletlenül akarnak idetelepülni ezek a kazárzsidók, a földünk és a vizünk a legfőbb értékeink. Ebből az eu-ból azonnal ki kellene lépni, a nato-ból szintúgy, hisz az csak egy zsoldos hadsereg, amit az illuminátusok használnak a hódításaikhoz. A Viktor elindított néhány valóban jó dolgot, de ez kevés, csinált egetverő baromságokat is, miért fizeti még mindig a nemlétező adósságunkat? Hiszen tény, hogy már többszörösen visszafizettük, és az is világos, hogy ezt kik, miért és hogyan erőltették ránk, a Viktor meg odaszórt nekik sok milliárdot a kis pénzünkből, a nyugdíjakat és egyéb forrásokat. Nem tudta volna, kikkel áll szemben? Dehogynem, nagyon is, egy rabló bandával, és rablókkal nem egyezkedünk! Akkor miért csinálta ezeket? Nem értem. Mi a terve? Időt akar nyerni, hogy addig elkerülje az ország teljes, rövidtávú összeomlását, amíg nem lazul meg jobban a nyugati cionbirodalom és kisebb fájdalommal lehet neki hátat fordítani? Vagy ő is az ő emberük lenne, akinek még van némi hitele a lakosság egy része előtt, és tudja vezetni (félre) az országot? Egy kis lázadás, hogy a kedélyek lenyugodjanak, aztán szépen visszavezeti az országot a birkakarámba. Nem lehet egyszerre két lovat megülni, választani kell, és már nincs időnk a gondolkodásra, döntenünk kell és cselekednünk ez alapján. Mert elvérzünk. Eljött az ideje leváltani végleg ezeket a hazaárulókat az ország éléről és valóban magyar embereket kell a helyükre ültetni, akiket nem vesz meg kilóra a nyugati rabló banda. Ki kell kényszeríteni a népszavazást az eu és anato tagságunkról, az eredmény borítékolható, utána pedig ki kell írni a választásokat, másik kormány és másik parlament kell. Szerintem ez az egyedüli esélyünk a túlélésre.

    VálaszTörlés
  40. Azt mondjátok, "amink nincs majd megvesszük"
    Azt hiszitek, ha ellent mondunk a hitelezőknek, azok hagyják hogy kereskedjünk?
    csak néhány ország, aki ellenkezett: Kuba, Irak, Irán...stb csak a közelmúltból.
    Régen más véleményem volt, a jövőben lehet más lesz, de ahogy most képzelem az az, hogy van néhány nagyon okos és gazdag ember, akiké az egész hatalom. Ők döntik el melyik ország lendül fel, melyik megy tönkre, melyiket sújtják háborúval az Ő fegyvereikkel, és melyiket építik újjá az Ő hitelükből az Ő cégeikkel.
    Tehát minden országot, kormányt irányítanak.
    Nekünk kis embereknek, fogalmunk sincs hogyan működik a világ. Tehát azt sem hogyan lehet egy gazdaságot irányítani, nem hogy fellendíteni.
    Sajnos nincs kedvem többet írni, pedig egy könyvet tudnék. Tudom, hogy nem lehet mindenkit meggyőzni, de az biztos, hogy küzdeni kell a jobbért, össze kell fognunk, az adót ésszerűen beszedni és szétosztani (nagyon NEM könnyű) dolgozni és élvezni az életet.

    VálaszTörlés
  41. Sehol nem került kormányzó vagy döntő pozícióba legalább száz éve olyan személy, aki nem lenne valamivel zsarolható.... A kormányfőket nem választják, ez csak egy cumi a jónépnek. Mit gondoltok miért repült be Magyarország légterébe teljesen „véletlenül” két high-tech elektronikai csoda-repülő, amiből az egész világon csak három darab van??? Amelyek egy egész ország elektronikai kommunikációs rendszerét le tudják olvasni, át tudják írni, és akár a választási komputereket is be tudnák programozni???
    És miért pont a "választások" előtt két héttel? És aki ezt ki akarta kotyogni, a kormány szóvivő, miért lett megöngyilkolva? Összeáll a kép?

    Egy mostani kormánynak két ellensége van: egy valódi, ez a saját népét alkotó emberek. A nem-valódi az, aki őket az elektronikus trükkel oda rakta. De ez mégiscsak egy kétfrontos harc, amelyhez mint Montecuccoli óta tudjuk, három dolog kell..... Ezen három dolog közül viszont egyik sem áll a rendelkezésére.

    Az ún. "demokrácia" a legnagyobb cumi, amit az egész világ beszopikált. A baj csak annyi vele, hogy nem tud létezni. A DEMOS jelentése: NÉP. Ez egy absztrahált (absztrakt) azaz elvonatkoztatott fogalom, a valóságban ilyesmi NEM LÉTEZIK. Ez egy gyűjtőfogalom. Olyasmi, mint a „németek”, „zsidók”, „szőke nők”, „földönkívüliek”, stb.

    Ami valójában létezik az a Jancsi, a Pista, a Gizi, a Gazsi, a Marika, stb. stb. Ezek emberek. Ezek SZEMÉLYEK. Valóban létező entitások. Szellemi lények kézzelfogható anyagi manifesztációi, megtestesülései. Nem pedig absztrakt gyűjtőfogalmak.

    A demokrácia-maszlag helyett elképzelhető valóban működni képes társadalmi forma a PERSONO-KRÁCIA. Van is erre gyakorlati tanítás: (www.personocratia.com ). Nem kisebb személyiség kezdte, mint az "Az Egészségügyi Maffia" (www.ezvankiado.hu) c. könyv szerzője Ghishlaine Langtot, egy kanadai orvosnő, akit ezért egyik börtönből a másikba zárt az ottani "demokratikusan" regnáló erőszak-szervezet. Rettegnek egy kb. hetvenéves pici kis mamókától. Nem is alaptalanul.

    Mivel a megtapasztalt "valóságot" a SZEMÉLYEK teremtik, így hamis céltábla az "illuminátusok", "zsidók", stb. stb. megjelölése. Ezeket a médiákon keresztül valószínűleg pont azok szorgalmazzák, akik VALÓBAN uralkodni akarnak rajtad. Amíg ezekre irányítod a haragod, gyűlöleted nyilait, sugárzod a láthatalan sátnánfajzat-lényeknek a drága energiádat. És a támadásod célja egy nemlétező "hologramm", amin nem fog semmi, mert az egy látszat-világnak a látszat-része.

    Amíg nem jössz rá, hogy TE magad teremted a saját világodat - akár tudsz erről, akár nem - addig marad a birkaság, messze minden okozóságtól. A gondolataid hozzák létre az érzéseidet, azok meg az előbbiekkel közösen a tetteidet, a mulasztásaidat, és eheted, amit főztél. A "TITOK" van itt működésben, csak nem tudsz róla. És mivel mást okolsz, másnak adod magad fölött a hatalmat. Ghis azt tanítja, TE mint INDUVIDUUM (oszthatatlan kettősség, azaz test és lélek egysége) vagy minden teremtő hatalom egyedüli és kizárólagos forrása. Akár tudatában vagy ennek, akár nem. EZ AZ IGAZI T I T O K !!! Ettől rettegnek azok, akik - mivel már régen leszakadtak az Univerzum központi SZERETET(ENERGIA) FORRÁSÁRÓL, belőled akarják a létezésükhöz szükséges energiát rabolni. Ez a titkos játszma ezen a bolygón. Ehhez szükségesek a félelem, gyűlölet, fájdalom, bánat érzelmek révén emberi lények által generált energiák. Ezért kell inkvizíció, keresztes-háború, Colosseum, Gulág, Holocaust, Recsk, börtönök, stb. stb. Ezek mind "energia-gyárak" azon láthatlan lények számára, amelyek ezen a frekvenciákon működnek és az általad kisugárzott energiából tartják fenn magukat.

    VálaszTörlés
  42. Hiába zavarod el El Qurót, vagy a Vikit, majd jön helyette más, már most ki vannak szemelve a helytartók utódai. Nem is egy, hanem – biztos ami biztos – több is. Ezek csak bábuk, amelyekkel játszanak egy bolygónyi sakktáblán valakik, és ha leütik valamelyiket, senki se sajnálja egyiket sem, nincs számukra védőháló. Pár „nagylegény”, akik élet-halál urai voltak: Rákosi, Eric Honecker, Milosevics, Karacsis, Kadhaffi, stb. hová jutottak? A sor majd szépen kiegészül a többi maflával, akik ezután kerülnek börtönbe, lámpavasra vagy golyó elé.
    Ezek ámítják magukat a droidjaik mögött rettegve, hogy majd azok megvédik őket TŐLED.
    Szerintük sok droid, nagy biztonság. Még több droid, még nagyobb biztonság. A mechanizmus amit használnak: a TE félelmed a droidoktól, APEH-től, rendőrtől, börtönőrtől. De valójában ők rettegnek TŐLED, (ezért tartanak a te pénzeden droidokat ellened) és tudják, hogy nem alaptalanul. Mert ha TE már eléggé „kifélted” magad, ez a bizonyos frekvenciájú leblokkolt energia-áramlás felszabadul és elsöpri őket droidostól, vízágyústól, könnygázastól cakompakk..

    Vagy a történelemben lefejezett királyoknak (Anglia, Franciaország, stb.) tán nem voltak katonáik, hadihajóik, besúgóik? Mit használt ez akkor, amikor az EGY-ÉNEK nem féltek már ezektől, mert a nyomor és az éhezés alatt ki-félték magukat? Akármennyi félelmet generálnak benned előbb utóbb elfogy majd. Persze, mindent kitalálnak, hogy mitől kelljen félned. Boszorkányok, ördögök ugye ma már nincsenek…mert valamikor ezektől kellett félned. De van helyettük: sertéspestis, fertőzött spanyol uborka, H1N1 vírus, madár-influenza, a következő azt hiszem kutya-vírus lesz majd, csak figyeld a fő média-híreket. Ott megmondják neked szépen, hogy mikor mitől kell félned. És nem akárkik ám, hanem tudósok, kutatók egyetemi professzorok, ANTSZ-tisztiorvos, aztán ha eléggé félsz, szaladsz beoltatni magadat, a gyerekedet higanytartalmú ártalmas szerekkel, amelyektől megbetegszel, a gyereked autista lesz, az immunrendszered gallyra megy, stb.

    A félelmet keltő dolgokban egy a közös. Ezeket nem lehet látnod. Ahogy nem láttad a boszorkányt meg az ördögöt, meg az egyéb félelem-forrásokat, ugyanúgy nem láthatod a mostani kötelező félelmeid okozóit.

    Menj el bármelyik orvosi egyetem virológiai tanszékére, és kérd meg az ottani kinevezett tótumfaktumot, hogy mutasson neked – csak egyetlenegy – vírust. Nem rajzon ábrázoltat, vagy retusált fotót, hanem igazit, akár mikroszkóp alatt… Ha nem tudna, akkor kérdezd meg, hogy látott-e már ő maga egy vírust a saját szemével…. Ha nem látott volna, akkor kérdezd meg, hogy ismer-e valakit, aki valóban látott egy vírust a saját szemével…..stb, stb.
    Ne röhögj, én megtettem….. a fenti kérdésekre NEM-válaszokat, vagy hadovát, hablatyot kaptam. Vírust nem tudtak nekem mutatni. A „professzorságot” is meg kell ám szolgálni. Mert őket oda is „kinevezik”.

    Ez van, ami megfigyelhető. Csak nézz sok TV-t meg hallgass rádiót, olvasd szépen a sajtótermékeket, ott megtalálod, hogyan kell viselkedj szépen. Aktuálisan mitől kell félned.

    DE VAN KIÚT, ami műxik is, ez a következő: vedd vissza az Isteni teremtő hatalmadat mindenkitől, akire tudatlanságodból kifolyólag rábíztad! Kormány, rendőrség, orvos, ügyvéd, guru, stb.
    Ezek nem védenek meg téged a saját tudattalan teremtéseidtől.

    VálaszTörlés
  43. TE MAGAD VAGY AZ ÉLETED MEGTAPASZTALÁSAINAK A FORRÁSA!

    Szerezd meg a tudást, amit a birkatartók eltitkolnak előled. Vállalj ezért felelősséget, mert ebben az egész Univerzumban egyetlen valódi vét-ek van: a NEM-TUDÁS. Ez szolgáltat ki téged az alacsony vibrációjú lények mohó energia-szomjának, mert a kulisszák mögött pusztán erről van szó.--- Őket szolgálja a bolygón bevezetett társadalmi rendszer minden szinten. Gondolj csak Jézus szavaira: „Mennem kell, mert közeleg a VILÁG FEJEDELME”… Nem fantáziált az az ember. Ő tudta egyedül, mit beszél… A valóságot mondta. Agyon is ütötték érte a „Világ Fejedelmének” a vazallusai. Aztán persze azok is gallyra mentek, mint azóta is a követőik. De ez a lényegen mit sem változtat. A nagy játszmában a leütött bábukkal már senki sem törődik tovább.

    Nem baj, ha sokan nem értik ezeket a szavakat. Most még..... De páran értik már, és a számuk egyre nő.

    Figyelj: minél nagyobb a szükség, annál közelebb a segítség.

    Készülőben van egy olyan "ALKOTMÁNY", ami a TE szabadságodra és LEGFELSŐBB ISTENI TEREMTŐ HATALMADRA építkezik.
    Rajtad áll majd, hogy élsz-e vele, vagy maradsz a birkanyájban. Ott a fél-elem kormányoz.
    Mert a birkát csak nyírják, nyírják, és ha már nem ad több gyapjút, akkor irány a vágóhíd. Azaz: szenvedés-szenvedés-szenvedés, a végén pedig halál. Erre születtünk volna? Ez a bolygón való tartózkodásunk valódi értelme? A birka-tartók szerint igen. És szerinted?

    Ma is igaz a mondat: "sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak"... Kevés még azoknak a száma, akik SAJÁT MAGUK KIVÁLASZTJÁK SAJÁT MAGUKAT a szabadon való létezésre. Nem erre vannak az elmék programozva. Nézd meg a metrón, hány Petőfi-kötetet látsz a kezekben és hány Blikk, Kiskegyed, stb. "műveket". Mit is jelent a TV-program magyarra fordítva? TÁVOLBA NÉZÉSSEL VALÓ PROGRAMOZÁS. Így kontrollálják a nyájat. Így teremtetik meg magával a birkával a saját birka-realitását. Nem az Illumináti teremti azt meg, mert az úgy soha nem működne. VELED teremteti meg azt MAGADNAK.

    A te életedet CSAK TE MAGAD tudod teremteni. Vagy úgy, hogy kitalálod magad, vagy úgy, hogy akarva-akaratlan, vagy akár kényszerből egyetértesz mások által kitalált dolgokkal.

    Tiszteletben tartom a birkát is, mert az is egy megtapasztalása egy bizonyos létformának. Ha valakinek ez a létezőség elég, lelke rajta. Én nem ezt az utat választom, hanem egy olyat, ami szabaddá tesz. Ez a TUDÁS és a FELEŐSSÉG útja. Nem haragszom rád, ha nem jössz velem. Egymagam is ballagok szépen ezen az úton. De ha jössz is, az nem az én utam, hanem már a TIÉD. Csak a magad útján lehetsz szabad. Szabad a gondolataidban, szabad a döntéseidben. Így aztán szabad az érzéseidben és a szabadon választott megéléseidben is.

    Igazi útitársak így lehetünk.

    A nem-döntés is "döntés".
    Ami viszont reményt ad: egy éppen zuhanó repülőben gyorsan elfogynak az ateisták...

    Üdv NEKED.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mai nézeteim szerint teljesen egyetértek veled.
      A baj csak az, hogy néhány ember nem tud tenni semmit. De amint mondtam, ha valaki megszervezi én is megyek.
      Tegyük fel, hogy a világ irányítóit sikerül félreállítani (ami szerintem lehetetlen), akkor ki fogja a 6 milliárd embert szabályozni?
      Vezetők nélkül káosz és öldöklés lenne. Ez addig tartana, amíg jól megfogyatkozunk és ismét kezébe nem venné megint néhány ember a hatalmat.
      Ez a 22-es csapdája.

      Egyébként a megfélemlítés munkát és kenyeret ad. Lásd globális felmelegedés. Olyan jól beprogramozták a birkák agyát (ahogy Te mondanád), hogy már a maga útját járja több százezer, vagy millió embernek munkát adva.

      A gazdaság növekedéséhez, fejlődéshez fogyasztás kell, amihez pedig emberek tömegei, akiket pedig irányítani kell, különben nem működik a rendszer, és tönkre teszik azt.

      A hatalomnak szerintem a célja a minél gyorsabb fejlődés és tudás növekedés, amihez a "birkák" adják az alapot.
      A "birka" azt hiszi mindent tud. Viszont a bölcs ember minél többet tud, annál jobban rádöbben hogy milyen keveset, ezért még többet akar tudni és elérni.

      Egyébként szerintem a tudatlanság hatalom. (nem keverendő össze a butasággal)
      Azaz vannak olyan dolgok, amikről jobb ha nem is tudsz, ezáltal nem idegesíted magadat rajta, tehát nyugodtabb az életed. Mivel az agymosás mindenhol ott van nem csak a médiában, ezért amennyire csak lehet, figyelmen kívül kell hagyni azokat és nem szabad foglalkozni velük.

      Tehát ahogy Bobby McFerrin énekli: Don't Worry Be Happy

      Törlés
    2. Azt hiszem, nem értetted meg, amit leírt Unknown.

      Törlés
  44. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  45. Ez tetszik,és nagyon igazatok van.Az emberiség elérkezett egy útelágazáshoz,és a nagy hatalmas(birkanyáj)nem tudja merre is van az igazi neki való helyes út,de nagyon próbálják terelgetni az (úgymond AZ ő érdeküket védők).,:És lesz nagyon sok aki KINYÍLT SZEMMEL próbál kitörni a nyájból,és saját józan eszére hallgat!A Maják megjósoltak valamit ami nagyon kezd beigazolódni,mert látszólag káosz,és fejetlenség kezd uralkodni a bolygón.A VILÁG IGAZI "URAIT"tényleg nehéz lenne félre állítani,de ha megvonják tőle az éltető erőt a PÉNZT azzal lehetne szétbombázni a nyavalyást!!(EZ ISZONYAT NEHÉZ)

    VálaszTörlés
  46. A nem-birka azaz a magát megélő embert a "lelke" irányítja... Mivel erről mondtunk le, ezért van káosz a világban.... nem lesz, hanem már van. Nézz meg egy mai, vagy akár egy 10-20 éves híradót...

    Ha mondjuk ma éjfélkor megszűnne a rendőrség, legkésőbb éjfél után egy perccel a torkomnak ugranátok??? Ugye nem. Én sem a tiédnek. De ha valamiben a segítségemet kérnéd és én segíteni is tudnék neked, megtenném. Fordítva nem így lenne?

    Az ember alapvetően jó. Legbelül mindenki jó. Nagyon erőlködnek valakik, hogy az eredetileg jó embert a bolygón megrontsák. Nézd meg micsoda hatalmas pénzeket és energiákat fektettek abba, hogy bizonyos "népelemek" bűnözővé váljanak többségükben.

    De nem vagyok megmondóember. Lásson, akinek szeme van a látásra és halljon akinek füle van a hallásra.
    Üdv Nektek

    VálaszTörlés
  47. Bizzunk a jövőben
    A bejegyzéseket olvasva: igaz, óriási összefogás kellene, országunkat csak ez mentené meg. Azok a "magyar" emberek akik az Únió-Parlamentben mocskos szövegekkel bírálják országunkat az ország szégyenei, nyomorultjai. De hogyan is gondolják, hogy egy ilyen kirabolt országban a kormány azonnal jólétet tud majd teremteni.
    Sokat segítene az ország gazdasági helyzetén, ha minden önkormányzat munkahelyeket teremtene: a parlagon lévő kertek, területek művelése, a termelt élelmiszerek feldolgozása csökkentené az állam költségeit. A sok büszke, segélyekből élő sétáló embereket munkára lehetne fogni! Ha valaki a 8 órát becsülettel ledolgozza annak nem igen van kedve éjszakákat leskelődni, hogy hová lehetne betörni.
    A régi KMK-t már nem lehet visszahozni, de a társadalom megvetése bélyegezze meg azokat az egészséges embereket, akik nem is akarnak dolgozni. Nem nehéz őket kiválasztani.

    VálaszTörlés
  48. Nem kell félni:

    http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=6ca3c258e

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó kis videó, meg oldal. A csóka sem tűnik butának, sőt. A 6:50-től ugyanazt mondja, mint amit már említettem.
      Köszi a megosztást, hallottam újat is benne.

      Törlés
  49. Nem kizárólag gazdasági szempontból ugyan, de mi is foglalkoztunk Izlanndal. Egy szatmárnémeti önkéntes beszámolója, aki hét hónapig kinn élt Izlandon, ahol külföldieknek fenntartott munkatáborokat vezetett. Sok izgalmas dolog megtudható a videóból erről a különleges országról.

    http://presszo.ro/2012/01/szatmar-izland-video-interju-elso-resz-presszo-video/

    VálaszTörlés
  50. Reykjavík polgármestere.
    http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3n_Gnarr
    ("Legjobb" párt, színész-komikus)

    Izland miniszterelnök asszonya:
    http://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3hanna_Sigur%C3%B0ard%C3%B3ttir
    (Szociáldemokrata Szövetség)

    VálaszTörlés
  51. Nem igaz hogy Izland politikaja nincsen benne a vilagsajtoban. En folyamatosan latok roluk cikkeket.
    http://www.nytimes.com/2011/05/15/magazine/icelands-big-economic-thaw.html
    http://www.washingtonpost.com/business/economy/iceland-sharply-divided-on-joining-eu-amid-debt-crisis/2012/01/12/gIQABatWWQ_story.html
    http://www.guardian.co.uk/business/2011/nov/03/democracy-strangled-birthplace-greece
    http://www.bbc.co.uk/news/business-12485819
    etc.

    VálaszTörlés
  52. http://belaba.blog.hu/2011/09/05/jol_csinaljak_vagy_nem

    VálaszTörlés
  53. Mióta Izlandon élek (szűk 5 éve), túlnyomórészt kétféle cikket olvastam a magyar médiában az országról: a "bezzegországosakat" meg a "jajkitöravulkánosakat". Ami közös bennük, hogy mindig ész nélkül összeollózott, félrefordított, a valóságtól messze álló irományokról van szó, ez alól ez sem kivétel.

    Izland kért és kapott IMF hitelt, 2,1 milliárd USD összegben (összehasonlításképpen: ez GDP-arányosan számolva Magyarországnak kb. 20mrd USD-t jelentene). Bővebb infó: http://www.imf.org/external/country/isl/index.htm

    "Megfélemlíthetetlen forradalom" (6-8000 ember lábasokat püföl és kiabál a parlament előtt) ide vagy oda, az izlandi adófizető nép (köztük én is) kifizeti az Icesave-tartozást. Hadd ne soroljam fel, milyen adó mennyivel emelkedett, de tömören: mindegyik, jelentős mértékben. Félreértés ne essék: ez nem panaszkodás, csak tény.

    A megtántoríthatatlan függetlenség bástyájának titulált Izlandon ma az emberek picit több, mint fele (kb 55%) támogatja az ország EU-csatlakozását.

    Amikor a hős (és hozzáértő) elnök, Ólafur Ragnar Grímsson a második alkalommal sem írta alá az Icesave-törvényt, akkor egy többéves kemény tárgyalással tető alá hozott, az enyhe többség által támogatott megállapodást hiúsított meg, ezzel nem kicsit megosztva az ország lakosságát.

    Az interjúba a cikk végén csak belenéztem, de már elborzadtam. Majd akkor végigolvasom, ha alákerül egy hasonló terjedelmű szösszenet egy igen-pártitól...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből a cikkből pl.
      http://tudatbazis.hu/izland-az-elhallgatott-polgari-demokracia-gyozelme
      ezek szerint semmi nem igaz?
      Pedig kezdtem örülni hogy meg lehet oldani pártok nélkül is a kormányzást, itt Magyarországon sajnos jelenleg egyetlen választható alternatíva sincs :(

      Törlés
  54. Itt (februári cikk) azt írja hogy nem fizetnek icesave-t...
    http://privatbankar.hu/makro/izland-kiheverte-a-csodot-de-a-receptet-jobb-ha-eltitkolja-244925
    Létezik hogy ennyire félreinformáltak a Magyar gazdasági szakemberek?

    VálaszTörlés
  55. Képviselő az a szakember legyen, akinek van mestersége, van miből élnie, és a képviselőséget megtiszteltetésnek veszi, pénzt nem kap érte. Szakismeret és becsület - ilyen embereket válasszunk a Parlamentbe. Hazánk valójában gazdag ország, csak javainkat elherdálták: ki a felelős, kik a felelősek? Máshol lecsukták a kárt okozó politikusokat, nálunk még Bizku Bélát se merik elítélni. Meggyőződésem, hogy meg tudnánk állni a saját lábunkon, és nem igaz, hogy ne lehetne tárgyalni az adósság állományról. Ha a hitelező vissza akarja kapni a pénzét, bizony, engedne,mert ő félne legjobban, ha megtagadnánk a visszafizetést. Ha nem engednek, akkor csődöt jelentünk, és sosem látják a pénzüket. A mezőgazdaság erősítésáre és az ipat újrafejlesztésére van sürgős szükség. Ha látják az erőnket, elszántságunkat, máshogy beszélnének velünk. Közgazdász. (Hány milliárdosunkat ítélték el eddig teljes vagyonelkobzásra, pedig lopták a vagyonukat. Honnan? A nyomorban élő néptől. Becsületes munkával nem lehet semki milliomos! Ha egy miniszterelnök maga mondja, hogy 4 évig nem csinált semmit, sak hazudozott - az nem hazaárulás?! Aki felelőtlenül vette fel a hiteleket - nem felelős anyagilag is?!

    VálaszTörlés
  56. Ha Magyarországon a politikusok valóban az elvárás szerinti hittel tennék a dolgukat, akkor az ország nem jutott volna ebbe a helyzetbe. Izland példája követendő, vagy kipusztul a magyarság, ahogyan már elindult ezen az úton, és egy bizonyos idő elteltéve már nem lehet a folyamatot visszafordítani.

    VálaszTörlés
  57. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  58. De mindenki fizeti a csekkeket, amíg a bele ki nem lóg. Hiába akarna bárki olyan szervezkedést, hogy senki ne fizessen, ilyen itt nem történne meg. Először is legtöbb embernek a bank vonja mindjárt a fizetéséből - ha folyószámlára megy. Ezt úgy lehet kivédeni, hogy az átutalás pillanatában leveszel mindent fillért róla. De mindig akadnak olyanok, akik kilógnak a sorból, mert inkább éhen halnak, de befizetik. Mint ahogy sztrájtörők is mindig voltak, és lesznek. Akkor lenne nagy kopp a bankoknál, ha senki nem fizetne.
    Ezt irom, az egy évvel ezelőtti bejegyzések után. A helyzet ugyanis épp olyan, mint akkor volt. Senki nem váltotta meg a világot.

    VálaszTörlés
  59. Good Day,

    Én vagyok a regisztrált magán pénzt hitelező. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket a cégek, akiknek szükségük van, hogy frissítsék a pénzügyi helyzetét a világ minden tájáról, és nagyon minimális éves kamatok olyan alacsony, mint 3%-os egy év alatt és 30 év törlesztési futamidő bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € a € 100.000.000. A hitelek is biztosított a maximális biztonság a priority.Interested ember vegye fel a kapcsolatot velünk e-mail: (calvinkingloanfirm@gmail.com)

    Hitel ajánlat.

    VálaszTörlés
  60. Good Day,

    Én vagyok a regisztrált magán pénzt hitelező. Adunk hitelt, hogy segítse az embereket a cégek, akiknek szükségük van, hogy frissítsék a pénzügyi helyzetét a világ minden tájáról, és nagyon minimális éves kamatok olyan alacsony, mint 3%-os egy év alatt és 30 év törlesztési futamidő bármely részén a világnak. Adunk hitelt tartományon belül 5000 € a € 100.000.000. A hitelek is biztosított a maximális biztonság a priority.Interested ember vegye fel a kapcsolatot velünk e-mail: (calvinkingloanfirm@gmail.com)

    Hitel ajánlat.

    VálaszTörlés
  61. Ezt az országot, és a népet direkt nyomják a víz alá és semmizik ki. És sajnos azt kell mondjam, hogy egyik kormánynak sem sikerült volna a másik, éppen ellenzékben lévő, hallgatólagos beleegyezésével. És mi hagyjuk. Szomorú....

    VálaszTörlés
  62. A nagy gond az, hogy már nincs a tulajdonunkban semmi. :D Már évtizedekkel ezelőtt lecsekkoltak mindent az utolsó nádszálig ebben a paradicsomi 'országban'. Szerintem kicsit elkéstünk. :D

    VálaszTörlés
  63. tanulj meg élni!
    Még nem volt! Csak lehetőségekkel való gazdálkodás .. miért lenne pont most .. ha egyszer gondolkodni oly nehéz. Hiszen évezredek óta diktálják az "embernek lenit". Honnan kerülhetnének elő a gondolkodó lények .. nagy hirtelen? Gondolod aludtak? Nem Az evolúció csodákkal nem szolgálhat .. csak megoldásokkal, na már ha van aki dolgozzon rajta.
    Szóóval mit is akarunk? mert nekem egyre ködösebbbb .... Mert csak azt látom , 'hiányolni nagyon tudunk'

    VálaszTörlés
  64. Nagyon egyetértek sok előttem szólóval ,ez az ország simán eltartaná magát és semmi szüksége a külföldi hitelekre,hiszen csak egy részletes elemzés kellene hogy mire is mennek el ezek a hitelek??? Röhejes hogy akkor amikor annyi mindennel és olyan lehetőségekkel van megáldva ez a föld akkor azt nem kihasználjuk hanem tönkretesszük vagy külföldieknek kiárusítjuk,egész egyszerűen magyar kézben kell tartani a termelést,a földet csakis bérbe használni és a nyereséget ,akifizetéseket maximálni és nem engedni ki az országból,befektetni mezőgazdaságba,turizmusba,és igenis nagymértékben támogatni a feltalálókat az olajtól függetleníteni az energiafelhasználást hiszan ma már magvannak a megoldásokstb stb csak összefogás kérdése hogy az embereket az utcára vigye vki és megtegyük azt amit már néhányan megtettek,NINCS SZÜKSÉG AMERIKÁRA ÉS A TÖBBI NAGYHATALOMI RABLÓRA IDEJE LENNE SAJÁT LÁBRA ÁLLNI...

    VálaszTörlés