2012. március 24., szombat

Szégyellje magát az a magyar, aki még ezek után is tudatlan BIRKA !


Ha hajlandók az emberek ilyen tudatlanok maradni, akkor ne csodálkozzanak, hogy BIRKÁNAK nézik őket a spekulánsok és a pénzügyi vágóhídra terelik őket! SZÉGYELLJE MAGÁT, AKI MÉG ITT TART ! Mindenkinek kutya kötelessége képeznie magát!

Ha nem akar kiszolgáltatott lenni, ostoba tudatlan birka, aki vígan óbégat, miközben terelik a vágóhídra... TESSÉK TANULNI ! (Drábik János)


Ebből a videóból alap tudást kaphatsz sok mindenről, ami a pénzeddel kapcsolatos. Megérted, honnan jön és hová tűnik el!
Miért nem marad meg se nálad, se a gazdaságban....

15 megjegyzés:

  1. Miután Drábik megjelentette a zsidókat ajnározó "A kiválasztottak" c. könyvét, nagyon sokak számára vesztette el hitelességét. Amúgy meg kikérem magamnak, csak mert nem értek a zsidótudományhoz, engem valaki is birkának nevezzen! Egy normálisabb világban megalázó volt az uzsorázással, "bankolással", nyerészkedéssel foglalkozni, ezért maradt meg ez a zsidajoknak. És egyszerű a képlet, senki soha nem vegyen fel hitelt ezektől a vérszopóktól! Ennyit kell megjegyezni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárcsak ennyire egyszerű lenne,de országok államok vannak hitelben mert rá vannak gazdaságilag kényszerítve ez ellen nem lehet védekezni vagyis kikerülni.Amennyiben nem lesznek hitelek akkor sorra fognak bedőlni országok ez a szomorú helyzet.Ennyit kell megjegyezni!!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. hät pedig ritka nagy birka vagy, ez legyen a legnagyobb problemad hogy lebirkaznak

      Törlés
  2. Drábik azzal a könyvével nagyon mellé lőtt, vagy csak sokat elárult? Ezt nem tudom eldönteni, de mindenképp óvatos vagyok vele azóta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem tartom magyarnak. Idegen a logikája, a stílusa, kicsi az igazsága. Többet árt, mint használ. Nem a barátunk, mégha az is akar lenni. Nem a segítőnk, mégha segíteni is akar.

      Törlés
  3. Az igazságkeresés alapfeltétele hogy lerántjuk a hazugságok fátylait.
    Drábik esetében ez elkerülhetetlen:

    1. fátyol:
    az elbutított tömegmédia nézőinek érthetetlen beszédű Drábik doktor az alternatív, igazságkereső média egyik főmotorja. Ez az ő beosztott helye, jócskán hozzá is járult az utóbbi évek "ébredéseihez". Ez a sokfelé utazgató ember évtizedek kitartó gyűjtögető munkájának köszönhetően olyan anyagok és összefüggéses birtokába jutott, amit kevesek mondhatnak el magukénak. Kérdés: hogy engedhették őt könyveket kiadni a háttérhatalom részéről? Vagy nem véletlenül engedték?

    2. fátyol:
    Zsidó származásával Drábik úr eddig nem "kérkedett", de az utolsó "A kiválasztottak" c. könyve egyértelművé tett hovatartozását. Az ebben közzétett gondolatok azért még szimpatikusak, mert egyértelműen nem faji alapon teszi meg ítéleteit, hanem tettek és hozzáállás alapján különíti el - nagyon helyesen - a teljes zsidóságot az elit egy részét alkotó kazár zsidóságtól. Kérdés: Ő a "magyar-zsidó" vagy a "zsidó-magyar" kategóriába sorolja magát?

    3. fátyol
    Drábik könyvei és beszédei az "igazság" feltárásán túl igen nagy adagú, dózisú negatív energiát sugároznak. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy mivel állandóan a legyőzhetetlen háttérhatalomról, a pénzuralmi rendszerről beszél, ráadásul igen erőteljes hangulati elemekkel gazdagítva, ezért a hallgatóságát, és azokat akik egyetértenek vele, mintegy beleragasztja az anyagba. A Drábik-hívőknek állandóan a pénz és az a köré kiépült hatalom körül forognak a gondolataik, szinte esélyük sincs az ezen dobozon kívüli gondolkodásra. Kérdés: kiknek dolgozik hát Drábik János úr, és valójában hasznos-e a szellemi fejlődés vonatkozásában?

    Félreértés ne essék, nem ítélkezem felette, csak megfogalmazom kételyeimet. Szerintem Drábik a háttérhatalom "racionális" embere, feladata az alternatív média és a mainstream-ből már felébredt útkeresők lekötése, de úgy hogy továbbra is a csont-materialista világban, az illúzióban tartsa a hallgatóságát. Nincs ezzel semmi baj, csak jó tisztába lenni ezzel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez jól meg lett fogalmazva. Én nem régen ismertem meg Drábikot, megnéztem néhány ilyen videóját és megtudtam tőle néhány érdekes dolgot.
      De állandóan ezekben a "pénzes" gondolatokban forgolódni szerintem sem felemelő dolog.

      Törlés
  4. Kedvelem ezt a blogot, de pénzügyi témákban láttam sok butaságot, és legalább egy részét szeretném helyretenni.

    Egy dologban igaza van az öregnek, az embereknek képezniük kéne magukat. Leginkább arra, hogy ne vegyenek fel több hitelt, mint amit ki tudnak fizetni.

    Egyébként fogalma sincs egy bank működéséről, elolvasta az elsős makroökonómia tankönyvet a pénzmultiplikátor hatásig, és hogy a papírpénznek nincs belső értéke. Megérteni sajnos nem sikerült.
    Az a legszebb, hogy azt mondja, hogy a "semmiből" lesz a pénz. Ez jópofa, mert azt jelentené, hogy a bank eszközeinek értéke kb. 9-szerese a forrásainak. A könyvvizsgálók imádnák az éves auditkor :) Továbbá egy bank indulásakor a tulajdonosok tőkéjéből megy a hitelezés, ha nincs elég betét, akkor sem "teremtődik" csak úgy a pénz.

    Az pláne érthetetlen, hogy miért baj, ha a bank a szolgáltatásáért, díjat, azaz kamatot számol fel? Soha senkit nem köteleztek még hitelfelvételre. Ha valakinek nem tetszenek a kondíciók, nem érti, nem kell belemenni.
    Miért adná a pénzt ingyen a bank? Az asztalos sem dolgozik ingyen, az autószerelő sem. Hogy a hitel mögött nincs munka? Még igaz is lehet, de ha kérünk valakitől valamit, pláne azt, hogy megbízzon bennünk, elhiggye, hogy 20 év múlva is rendesen fizetünk majd, akkor csak jár valami plusz cserébe. Senki ne higgye azt, hogy a bank a hitelesek lakására vágyik. Nagyon nem. Ha bedől egy hitel, azon a bank sokat veszít.

    A legnagyobb poén egyébként az, amikor az öreg úr azt magyarázza, hogy a megoldást a bankrendszer mellőzése (éljen az ókor!), és a helyi pénzek, pénzhelyettesítők jelentik!! Mégis, miben más az ilyesmi, mint a papírpénz? Egy fecni, amiről elhisszük, hogy ér valamit. Ráadásul még csak nem is törvényes fizetőeszköz, konvertibilisnek meg pláne nem az.

    Nagyon sok baj van a pénzügyi rendszerrel, ez egyre jobban látszik, sajnos kellett egy nagyobb válság ahhoz, hogy kezdjék meglátni, és talán még mindig nem tanultak belőle a főokosok eleget, de az ilyen videók többet ártanak, mint a Való Világ, mert elhiszik az emberek.

    És végül újra mondom, igen, tényleg képezniük kell magukat az embereknek. Valamiért pénzzel foglalkozni kellemetlen, ciki, mintha dicsőség lenne nem érteni hozzá. És igen, a bankok le tudják húzni az ügyfeleket, nekem elhihetitek, de csak azért, mert az ügyfelek nem foglalkoznak az egésszel. Aláírják, és ennyi. Aztán nem értik, miért akkora a havi számla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bankar, jól értettem az utolsó bekezdésed? Mert én azt értem belőle, hogy a bankok át tudják verni az ügyfeleket ha akarják, és ez az ügyfelek hibája, hogy miért nem figyeltek oda????

      Törlés
    2. Mister bankár!A bankok szóvivője gondolom önnek nincs a családjában bedőlt hiteles mert még idejében tudta őket figyelmeztetni az előre kigondolt deviza-hitelek bedöntéséről.miért kéne a bankokat sajnálnunk az egész világot eladósították!Valójában a banknak nagyobb szüksége van az emberek pénzére mint nekünk az övékre ezt sem látja még elég tisztán bankár úr!?

      Törlés
  5. Ne haragudj bankár. de amit ideírtál az egy nagy rakás....!
    Ez tényleg arra utal hogy te bankár vagy , és a bemagolt szart nyomod!
    Nem mondom hogy mindennel egyetértek Drábik úrral, de azért sok mindenben igen!
    Ja és egyébként igen, lehet díja a banki szolgáltatásoknak csak az ne uzsorakamat legyen!
    Különben meg azokat zárnám börtönbe, akik miatt nem közvetlenül készpénzbe kapjuk a fizetésünket, hanem folyószámlán keresztül! Most nem kell jönni ilyen dumával hogy: pénzmosás meg bűnözés meg stb..
    A LEGNAGYOBB ÉLŐSKÖDŐK A FÖLDÖN A BANKOK!!!!

    VálaszTörlés
  6. GregMonster: Félreértetted. Nem vernek át senkit, viszont drágák. Azért drágák, mert megtehetik, mert az ügyfelek nem versenyeztetik őket. Az ügyfélnek pedig oda kellene figyelnie. Nyilvánvalóan nem mindenki pénzügyi szakember, de ugyanez a megfontolás érvényes pl. az autószerelőkre, kőművesekre is. Kegyetlenül lehúzzák azt, aki nem ért hozzá, és az emberek java része nem ért hozzá. Ez sajnos mindig is így volt, nem véletlenül mondják, hogy a tudás hatalom. Erkölcsöt, önkorlátozó magatartást pedig nehéz elvárni bárkitől is.
    A bankokat mostanság a hitelválság, nálunk pedig a devizahitelek miatt utálják, ami sok szempontból érthető. A hitelválságot lényegében az okozta, hogy olyan emberek kezeltek hatalmas pénzeket, akikre épeszű ember egy kapát se bízna, de nem a szakmaiság volt náluk a szempont. A devizahitelezés pedig egy óriási hiba volt a bankok, de inkább a szabályozó hatóságok részéről, elindítani is, és fenntartani, mikor már látszódott, hogy baj van.



    gaboka: Nézd, én igyekeztem érvekkel alátámasztani a mondanivalóm. Ha azt mondod, hogy "hülye vagy bazmeg akkor is", az nem változtat semmit, és engem se győz meg semmiről.
    Nálunk a kamat mértékével nem lett volna gond, de az árfolyam nagyon meglódult. És ez NEM kamat, ebből a bank NEM profitált. Csak éppen szartak a problémára.
    Miért zavar, hogy bankszámlára utalják a fizetésed? Sok banknál számlavezetési díj sincs, az első néhány készpénz felvét ingyenes. Ha odafigyelsz, nem kerül neked semmibe.
    Egyéb banki szolgáltatásokat pedig tényleg nem kötelező igénybe venni.
    Egyébként a cégek elég sok pénzt meg tudnak spórolni azzal, hogy számlára utalnak. A készpénz kezelés, pláne nagy tételben, drága és kockázatos.

    Ha azt gondolod, hogy a bankok mind konspirálnak, és adósrabszolgaságba akarják taszítani az embereket, azt akarják, hogy mindenki csóró legyen, akkor viszont miért nem Afrikában nyomulnak ezerrel? Ott nem kell elszegényíteni az embereket, már azok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis emberek vagyunk...mégis el tudtuk olvasni a hitelszerződésünk (deviza), és megfelelőnek találtuk. Jött az "őrület", és mit ad Isten, a törlesztőnk a duplájára nőtt. De... még így is csak annyi lett (a végére egy picivel magasabb), amennyivel kezdtük volna, ha anno forinthitelre írtuk volna alá a papírokat. Nem gondolom, hogy a bankok rosszak lennének, sőt... Sokszor kihúz a bajból, amikor valóban szükség van rá, de felelősséget nem vállalhat azért, mert valaki nem veszi a fáradtságot, és olvasás (értelmezés) nélkül aláír bármit. Persze lehet utálni mindenki mást a saját figyelmetlenségünk, "nemtörődömségünk" miatt, csak felesleges. Először is az ember fia/lánya gondolja meg, hogy mire és mennyi pénzt költ. Gondolja át százszor! Másodszor pedig (és ez nagyon magyar szokás) nem kell kétszer nagyobb házról, autóról és minden egyébről álmodni (vagy azt akarni), mint ami valóban szükséges, elegendő, kényelmes. Nem attól leszünk többek, ha a külvilág felé mutatjuk a csillogást, de közben belül felemészt a kiszámíthatatlan jövőkép, amit magunknak kreálunk, épp ellenkezőleg... Maradj szerény és élj békességben, harmóniában azzal, amit magadnak megteremtettél! Persze fejlődni fontos, egzisztenciálisan is, és ebben a bankok segíthetnek (és igen, az ő munkájuknak is ára van, gondolom egyikőtök sem dolgozik ingyen). De az a mi felelősségünk, hogy mire mondunk "igent". Az pedig, hogy a bankok drágák...igen. De csak pont annyira, amennyire azt a piac elbírja.
      Arról pedig, hogy csak készpénzt használjunk (csupán finoman mosolygok ezen)...a jó üzletember a hitelképességéről ismerszik meg.

      Törlés
  7. https://www.facebook.com/pages/Schmitt-Pl%C3%A1gium-P%C3%A1l-mondjon-le/331555516901841

    100 ezren Schmitt ellen, lájkoljátok és osszátok pls!

    VálaszTörlés