2012. március 7., szerda

X5.4-es hatalmas napkitörés történt most éjszaka 1:24 perckor !


1 óra 24 perckor a NASA 5.4-es erősségű napkitörést regisztrált. Legutóbb tavaly augusztusban volt ekkora kilökődés.
1 óra 24 perckor a NASA X5.4-es erősségű napkitörést regisztrált - ez jóval erősebb a pár napja, ill. a januárban megfigyelt napkitöréseknél, legutóbb tavaly augusztus 9-én volt ennél nagyobb (X6.9-es) kitörés. Arról, hogy a kitörés a Föld felé irányult-e még nincs információ, ha igen, akkor viszont jelentős eséllyel okozhat fennakadásokat a távközlésben.

12 megjegyzés:

  1. Na igen :) ez már kezd alakulni.

    VálaszTörlés
  2. hehe... biztosan erre fogják majd a Facebook leállását.. Holott véleményem szerint ez már egy kísérlet az aktív kommunikációs csatornák elvágására..
    Megpróbálják elszigetelni egymástól azon személyeket, aki érdemleges információkat osztanak meg egymással és a szélesebb tömegekkel.. Elindult a buli! Javaslom, (remélem sokan fognak közülünk ezen a blogon érintkezni egymással) hogy amíg nem sikerül létrehoznunk egy független fórumot vagy site-ot, addig legyen ez a találkahelyünk. Reméljük nem fagyassza be ezt is a háttérhatalom.
    Szép Napot mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Lesznek olyan idők amikor semmivel sem tudjuk majd felvenni egymással a kapcsolatot. Erre az időre teljesen eleszünk szakítva a többi embertől . Ha van valakinek valami ötlete erre az időre akkor írja meg. Viszont nekem ez se tetszik mivel itt is csak a háttérhatalom által megfigyelés alatt lévő Google fiókot használhatjuk.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a teljesen elszigetelt időben csak a közvetlen környezetére számíthat az ember. Tehát jobb ha már most elkezded megismerni a szomszédokat mert valószínűleg majd csak egymásra számíthattok ha eljön a "Blackout".

    VálaszTörlés
  5. Most frissítette a NASA a híreket. A koronakilökődés holnap reggel 07:25-kor (+- 7h) fog ideérni. Elvileg lehet sarki fényre számítani az összes szélességi körön.
    A vihar erőssége súlyostól extrémig várható. Ha extrém lesz, akkor lehet transzformátor problémákra számítani.

    VálaszTörlés
  6. De egy valamit magyarázzon meg nekem valaki, hogy mi a fütykösért akarják a világhálót "bedönteni,?+ miért mi fog be következni ami miatt ez kel?
    Tiszta vicc..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marci nem ők döntik be hanem a napkitörés tehet kárt a műholdakban.

      Törlés
  7. egyébként jo ötlet a cb radiós dolog, de ha olyan fegyvert vertnek be ami zavarja a távközlést, akkor +bszhatjuk :D

    VálaszTörlés
  8. ZoomBee!

    A világhelyzete blogon nem olyan hírek vannak, amiket a főáramú média harsog, vagy ha mégis, akkor okkal... pl. felhívás egy közelgő irányított akcióra. Még mindig hiszel a mesében, hogy a Napkitörés tönkretesz mindent. A Földünk véd minket. Csak olyan tud nekünk ártani, aki itt van a bolygón. A Nap életet ad, nem árt.

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Egy komolyabb napkitörés potenciálisan esélyes a Földi dolgok rendbetételére, kiiktatva az életellenes erők legfőbb fegyvereit, mint pl. média, műholdak, HAARP, stb..
    Bármilyen galibát is okoz a közeljövőben az egyre fokozódó naptevékenység, az csak a mi javunkat fogja szolgálni.
    Ajánló:

    Hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút?
    http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/02/hogyan-tudna-gondviseles-megakadalyozni.html

    VálaszTörlés