2012. március 7., szerda

X5.4-es hatalmas napkitörés történt most éjszaka 1:24 perckor !


1 óra 24 perckor a NASA 5.4-es erősségű napkitörést regisztrált. Legutóbb tavaly augusztusban volt ekkora kilökődés.
1 óra 24 perckor a NASA X5.4-es erősségű napkitörést regisztrált - ez jóval erősebb a pár napja, ill. a januárban megfigyelt napkitöréseknél, legutóbb tavaly augusztus 9-én volt ennél nagyobb (X6.9-es) kitörés. Arról, hogy a kitörés a Föld felé irányult-e még nincs információ, ha igen, akkor viszont jelentős eséllyel okozhat fennakadásokat a távközlésben.

15 megjegyzés:

 1. Na igen :) ez már kezd alakulni.

  VálaszTörlés
 2. hehe... biztosan erre fogják majd a Facebook leállását.. Holott véleményem szerint ez már egy kísérlet az aktív kommunikációs csatornák elvágására..
  Megpróbálják elszigetelni egymástól azon személyeket, aki érdemleges információkat osztanak meg egymással és a szélesebb tömegekkel.. Elindult a buli! Javaslom, (remélem sokan fognak közülünk ezen a blogon érintkezni egymással) hogy amíg nem sikerül létrehoznunk egy független fórumot vagy site-ot, addig legyen ez a találkahelyünk. Reméljük nem fagyassza be ezt is a háttérhatalom.
  Szép Napot mindenkinek!

  VálaszTörlés
 3. Lesznek olyan idők amikor semmivel sem tudjuk majd felvenni egymással a kapcsolatot. Erre az időre teljesen eleszünk szakítva a többi embertől . Ha van valakinek valami ötlete erre az időre akkor írja meg. Viszont nekem ez se tetszik mivel itt is csak a háttérhatalom által megfigyelés alatt lévő Google fiókot használhatjuk.

  VálaszTörlés
 4. Szerintem a teljesen elszigetelt időben csak a közvetlen környezetére számíthat az ember. Tehát jobb ha már most elkezded megismerni a szomszédokat mert valószínűleg majd csak egymásra számíthattok ha eljön a "Blackout".

  VálaszTörlés
 5. Hmm... ZoomBee, én gondoltam CB-rádióra, illetve ha van internet még, akkor peer-to-peer csevegő programok (tehát nem kell hozzá közbenső szerver), én a Torchat nevűt használom/ajánlom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. Ha szoktál használni torrent kliens letöltéshez, akkor ismerős lehet a séma: a szerver segítségével megtudja két gép egymásról hogy "hol" található, de maga az adat nem a szerveren keresztül jut egyik gépről a másikra, hanem közvetlenül. Egy peer-to-peer csevegőprogramnál hasonló módon a leírt sorok nem mennek át egy szerveren sem. Azért kezdek ráállni erre, mert a szerver-alapúaknál (pl. az Msn/Windows Live Mesenger) minden megnyilvánulásod, átküldött fájlod átfut a szolgáltató cég gépein, ők pedig nyugodtan megtarthatják az üzeneteid, és meg is tartják (hülyék lennének nem megtenni). Ebbe bármikor belenézhetnek, tudni fogják ki vagy, és mikor kivel miről beszéltél. Konkrétan van nekik egy sokmilliós személyi adatbázisuk (lásd még Facebook), amivel azt csinálnak amit csak akarnak. Azt meg gondolom nem kell elmagyaráznom mi mindenre lehet az ilyet használni.

   Amelyiket én használom (TorChat), ott tudtommal még szerver sincs ami összeköti a két gépet, a két fél direkt módon kapcsolódik miután egyik felvette a másikat az azonosító kódja alapján.

   Törlés
 6. Most frissítette a NASA a híreket. A koronakilökődés holnap reggel 07:25-kor (+- 7h) fog ideérni. Elvileg lehet sarki fényre számítani az összes szélességi körön.
  A vihar erőssége súlyostól extrémig várható. Ha extrém lesz, akkor lehet transzformátor problémákra számítani.

  VálaszTörlés
 7. De egy valamit magyarázzon meg nekem valaki, hogy mi a fütykösért akarják a világhálót "bedönteni,?+ miért mi fog be következni ami miatt ez kel?
  Tiszta vicc..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Marci nem ők döntik be hanem a napkitörés tehet kárt a műholdakban.

   Törlés
 8. egyébként jo ötlet a cb radiós dolog, de ha olyan fegyvert vertnek be ami zavarja a távközlést, akkor +bszhatjuk :D

  VálaszTörlés
 9. ZoomBee!

  A világhelyzete blogon nem olyan hírek vannak, amiket a főáramú média harsog, vagy ha mégis, akkor okkal... pl. felhívás egy közelgő irányított akcióra. Még mindig hiszel a mesében, hogy a Napkitörés tönkretesz mindent. A Földünk véd minket. Csak olyan tud nekünk ártani, aki itt van a bolygón. A Nap életet ad, nem árt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért ezzel a kijelentéssel vitatkoznék... az igaz hogy ha a napkitörés nem nagyon nagy erősségű, akkor meg lehet úszni egy kis sarki fénnyel, meg pár áramkimaradással északon (minél távolabb laksz az egyenlítőtől, annál kisebb védelmet nyújt a magnetoszféra). De ugyebár ha a sugárzás találkozik a Föld mezejével, akkor geomágneses vihar keletkezik, ami igen is kihatással lehet a generátorokra, elektromos távvezetékekre és kiüthet műholdakat is.
   Sokkal nagyobb a gáz ha koronakidobódás (CME) éri a Földet (ez jöhet napkitöréssel vagy anélkül), ilyenkor töltött anyagi részecskék (pl. plazma) csapódik a légkörbe, ami túlfeszültséget hozhat létre bármiben ami vezető anyagból készült. Kárt tehet az elektromos hálózatban, a bonyolultabb elektromos eszközökben (pc, merevlemez!, mp3 lejátszó, stb.), ha ezek a behatás ideje alatt hálózatra vannak csatlakoztatva, akkor a túlfeszültség miatt nagyobb az esély hogy tönkre mennek. Persze csak ha nincs a házban egy jól működő túlfeszültség elleni védelem. Arról nem is beszélve hogy ha egy ember érintkezik a hálózattal vagy valami eszközzel, életveszélyesen megcsaphatja az áram.

   Egyetértek hogy a Nap életet ad, de mi eltávolodtunk a természettől és így sajnos árthat nekünk, mikor ennyire függünk az áramtól és a távközléstől.

   Törlés
 10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 11. Egy komolyabb napkitörés potenciálisan esélyes a Földi dolgok rendbetételére, kiiktatva az életellenes erők legfőbb fegyvereit, mint pl. média, műholdak, HAARP, stb..
  Bármilyen galibát is okoz a közeljövőben az egyre fokozódó naptevékenység, az csak a mi javunkat fogja szolgálni.
  Ajánló:

  Hogyan tudná a Gondviselés megakadályozni a III. Világháborút?
  http://mr-moto-velorex.blogspot.com/2012/02/hogyan-tudna-gondviseles-megakadalyozni.html

  VálaszTörlés