2012. március 28., szerda

Oroszország egyszerűen kirúgja a McDonald’s-ot az országból


FRISS: 21:15 

Az orosz egészségügyi miniszterhelyettes személyesen cáfolta az amerikai központú gyorsétteremlánc egységeinek kitiltását az országból.

A McDonald'sok Oroszországból való száműzéséről szóló sztorit a magát hírügynökségnek tituláló pletykaportál, a FogNews röppentette fel, ám rövidesen szinte az összes orosz hírportál átvette. Olyannyira komolyan vették, hogy még kormányberkekbe is eljutott, és Veronika Szkvorcova, az egészségügyi tárca második embere kedden sajtótájékoztató keretében volt kénytelen cáfolni az álhírt.



Az orosz hatóságok 9 hónapot adtak a McDonald’s gyorsétterem-hálózatnak, hogy összepakoljanak, és elhúzzanak az országból.
Az amerikai központú étteremlánc étkezdéiben kínált ételek visszafordíthatatlan egészségügyi károkat okoznak az orosz lakosságnak – állapították meg az egészségügyi tárca és a fogyasztóvédelmi hivatal szakemberei. Az orosz FoxNews hírügynökség értesülései szerint a hatóságok már két éve figyelik árgus szemmel az országban üzemelő McDonald’s-ok működését, s ezalatt komoly szabálysértéseket tártak fel.
A fogyasztóvédelem számos esetben részesítette figyelmeztetésben, illetve bírságban az üzemeltetőket az étlapon szereplő ételek rossz minősége és az élelmiszer-tárolási szabályok megsértése miatt. Ezek az intézkedések azonban hatástalanok maradtak, sőt egyes üzletvezetők kenőpénzzel, olykor fenyegetésekkel próbálták jobb belátásra bírni az ellenőröket. Ezek után a fogyasztóvédők az orosz Egészségügyi Minisztérium segítségét kérték, melynek szakértőivel egyetértésben megállapították, hogy a gyorsétteremláncnak nincs helye többé az országban.
Miután az oroszországi McDonald’s 9 hónapot kapott a végelszámolásra és az elköltözésre, az elmúlt héten megérkeztek Moszkvába a cég amerikai képviselői, akik bírósági keresetben támadták meg a döntést, illetve megpróbálták tárgyalásos úton rendezni a vitát, mely utóbbi nem járt sikerrel. Ami pedig a per sikerét illeti, az fogyasztóvédelmi hivatal jogászai nem sok esélyt adnak az amerikaiaknak az orosz bíróságon.
Egy sor európai országban már kezdeményezték az egészségtelen ételeket kínáló gyorséttermek visszaszorítását. És mi történt mindeközben Magyarországon?
Ez: Gyurcsányék a Coca-Colába tömték a közpénzt, a "forradalmárok" a McDonald's-nak adtak 132 milliót
És ilyenekkel találkozni az országban:

12 megjegyzés:

  1. Sajnos ez is kacsának bizonyult...
    http://www.hir24.hu/kulfold/2012/03/28/kacsa-volt-az-oroszorszagi-mcdonald%27s-ok-szamuzese/

    VálaszTörlés
  2. Bár a hír kívánatos eseményt fogalmazott meg, de pont az ellenkezője valósul meg :(
    Mi már tegnap lenyomoztuk: http://www.komlomedia.hu/hir.php?hir=1007

    VálaszTörlés
  3. Bár az is lehet, az orosz-amcsi közeledés hatására változtattak véleményt az amúgy ipari szart ételként árusító multi javára.

    VálaszTörlés
  4. Tiszta gáz azért, hogy vannak emberek akik annyira okosnak gondolják magukat, hogy mindent hamisnak állítanak amit a média mond. Azért el kellene gondolkodni.
    Lehet a média a legnagyobb hatalom meg minden, de azért nem kell mindenbe belemagyarázni mint ahogy itt néhány cikk teszi...

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=4qhEZMjdWJA BUDHA ADMIN TEDD KI EZT A FILMET!!

      Törlés
  6. Kedves JudiitKa!
    Ebben az esetben csak arról van szó, hogy egy orosz hírportákl valótlan hírt tett közzé, amit mindenki átvett, még ez az oldal is. Szóval nem minden hamis amit a média mond, de most pl. igen.

    VálaszTörlés
  7. 2012-03-28. 12:53
    Kacsa volt az oroszországi McDonald's-ok száműzése

    Az orosz egészségügyi miniszterhelyettes személyesen cáfolta az amerikai központú gyorsétteremlánc egységeinek kitiltását az országból.
    A McDonald's-ok Oroszországból való száműzéséről szóló sztorit a magát hírügynökségnek tituláló pletykaportál, a FogNews röppentette fel, ám rövidesen szinte az összes orosz hírportál átvette. Olyannyira komolyan vették, hogy még kormányberkekbe is eljutott, és Veronika Szkvorcova, az egészségügyi tárca második embere kedden sajtótájékoztató keretében volt kénytelen cáfolni az álhírt.
    A miniszterhelyettes bejelentette, hogy a tárca semmilyen eljárást nem folytatott és nem folytat az étteremlánc ellen. Munkatársaik csupán a szokásos időszaki ellenőrzéseket végzik, melyek során eddig nem merültek fel komolyabb kifogások a McDonald's-okkal szemben.
    Az orosz írott és elektronikus sajtó a hétvégén szenzációként kapta fel a hírt, miszerint az orosz Egészségügyi Minisztérium és a fogyasztóvédelmi hatóság sok egyéb kifogás mellett az orosz lakosság egészségére károsnak minősítette az étteremlánc egységeiben kínált fogásokat, ezért 9 hónapot adtak a cégnek, hogy összepakoljon és elhagyja Oroszországot.
    A Korreszpondent internetes hírújság tudomása szerint a McDonald's piacvezető szerepet tölt be az oroszországi gyorsétkeztetési szolgáltatások területén. Az ország 85 nagyvárosában jelenleg 314 egység működik, amelyek összesen 30 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

    További részletek: http://kuruc.info/r/6/94062/#ixzz1qR7FnWzZ

    VálaszTörlés
  8. A McDonaldsnál nem a higéniával van a gond, hanem a szójával... a szója egyébként sem alkalmas emberi fogyasztásra, de ami a Mc etet velünk kiváltképp alkalmatlan arra... ugyanis a génmódosított szójában, olyan vírus van, ami mérgező. ez a szóját támadó vírus, amit a génmodosított szójába belecsempésztek (amúgy a fagytűrését növeli) lecseréli magát az az emberi emésztést elősegítő baktériumok génállományában... magyarán nem is az embert támadja, hanem az emberrel együttműködő, az emésztést segítő baktériumokat. elvileg mi van egy hamburgerben, ami hízlal? persze, szénhidrát a zsömlében, van benne zöldség, van benne szósz, van benn hús(?) (meg B-vitamin, hogy éhesebb légy), de semmi olyan, amit amúgy nem ennél... az igazán káros ez a szója-vírus.

    VálaszTörlés
  9. https://www.facebook.com/pages/Schmitt-Pl%C3%A1gium-P%C3%A1l-mondjon-le/331555516901841

    100 ezren Schmitt ellen, légyszives lájkoljátok!

    VálaszTörlés
  10. És mi van, ha ez nem kacsa hír volt, hanem csak egy igény/reakció felmérés?
    Pillanatokon belül átvette hírportálok nagy része, melyek egy része bizonyos, hogy nem a szenzáció miatt, hanem az EGYETÉRTÉS miatt!
    Kacsa, nem kacsa, ez csak a bevezető ijesztgetés volt az ilyen méreggyárak számára.

    VálaszTörlés