2012. március 23., péntek

IRÁNIAK, mi sosem fogjuk bombázni az országotokat, SZERETÜNK TITEKET


A Vilag Helyzete.com 
magyarországi kampánya maximálisan támogatja ezt az ügyet! Készíts Te is hasonló képeket és oszd meg! 

„Irániak! Sosem fogjuk bombázni az országotokat. Szeretünk titeket.” 
– írta Rony Edri és Michal Tamir az általuk nyitott Facebook oldalra. Rony és Michal teljesen átlagos izraeli állampolgárok, akik egy kis iskolát üzemeltetnek, mely – általában – grafikai tervezést oktat a diákjaiknak. De nem most, mert pár napja minden idejüket azzal töltik, hogy békekampányukat menedzseljék, melynek neve egyszerű: Israel loves Iran, s melyhez egyre többen csatlakoztak, hasonló feliratú fényképeket mellékelve magukról békeszeretetük jeléül. 

Majd megszületett az alábbi videó:
Hi! A nevem Ronny, 41 éves vagyok. Apa, tanár, grafikus… és izraeli állampolgár.
A segítségedre van szükségem.
Nemrég hallhattál a hírekben a közelgő háborúról, egy jó nagyról. A kormány pusztításról és önvédelemről beszél, mintha ez a háború nem is rólunk szólna.
Március 15-n egy plakátot tettem közzé Facebook-on. Az üzenet egyszerű volt:




„Irániak. Szeretünk benneteket és soha nem fogjuk bombázni az országotokat.”
A poszterhez csatolva írtam pár szót:
„Az Iráni Emberekhez!
Az összes apához, anyához, gyermekhez, testvérhez!
Ahhoz, hogy háború legyen köztünk, először is félnünk kell egymástól vagy gyűlölni egymást.
Én nem félek tőled s nem is gyűlöllek téged.
Sőt, még csak nem is ismerlek. Egy iráni sem ártott nekem. Még csak nem is találkoztam iránival… kivéve eggyel Párizsban egy múzeumban. Jó arc volt.
Néha látok itt, a TV-ben egy iránit, aki a háborúról beszél. Biztos vagyok benne, hogy nem az összes iráni embert képviseli.
S ha te is látsz valakit a TV-dben a te lebombázásodról beszélni… légy biztos benne, hogy e beszélő nem képvisel mindannyiunkat.
Nem vagyok hivatalos képviselője az országomnak de ismerem a városom utcáit, beszélgetek a szomszédaimmal, a családommal, a barátaimmal és mindezen emberek nevében üzenem: szeretünk benneteket.
Azt gondoljuk, hogy nem vagy ártalmas.
Pont ellenkezőleg, szeretnénk találkozni veled, meginni egy kávét és beszélgetni a sportról.
Oszd meg ezt az üzenetet mindazok számára, akik hasonlóan éreznek és segíts elérni az iráni embereket.”
24 órán belül az emberek elkezdték megosztani ezt a plakátot Facebook-on és 48 órán belül elkezdtek válaszok érkezni Iránból a plakátra s megosztani, hogy ők is szeretnek minket. A következő nap benne voltunk a TV-ben és az újságokban, mutatván, hogy az üzenet terjed- méghozzá gyorsan.

Ok, most szeretnénk meggyőződni arról, hogy az üzenet elér mindenkihez, nem csak a Facebook közösségéhez, hanem mindenhová. Ez egy üzenet az emberektől az embereknek. Kérem támogasson és segítsen terjeszteni az üzenetet. Köszönjük.



S az irániak válasza:


Tehát, hol is van a szembenállás ???

Remélem, senki nem ért félre. Ez nem egy poszt Izrael mellett – ez egy poszt Izrael bátor polgárai mellett, akik szembe mernek fordulni kormányuk agymosásával és megbecsülendő emberi értékeket mutatnak fel. Ne felejtsétek: testvérei vagyunk egymásnak, nem ellenségei. Az ellentéteket és a széthúzást mindig a politikusok és a mögötte álló háttérhatalom gerjeszti. Az átlagember az egész világon olyan, mint te vagy én – csak könnyű megtéveszteni. De reménykedjünk, hogy az ilyen polgári kezdeményezések megnehezítik ezt.

Ez egy fontos cikk. Oszd meg és terjeszd, hogy másokhoz is eljusson!


  
 

Forrás: Neoltsal

51 megjegyzés:

  1. Sokkal több van bennük "átlaga" emberekben mint azt az általános kép sugallja.

    VálaszTörlés
  2. Minden maszlagnak bedőltök...

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Na majd egyszer te is megérted, miről beszéltem. Ha ismernéd és értenéd az Imagine szövegét és lényegét, nem köcsögöznél le. Egyértelműen az antikrisztusi utópisztikus hazug világról szól, ami épülget itt jó ideje már. Az országok és vallások nélküli világdiktatúráról, sokan értik is itt majd, amiről beszélek. Ál-világbéke, ezáltal az emberiség leigázása technikai eszközök által, szóval nem vagy te annyira okos, mint amennyire gondolod. Idén elég sanszos a WW3, nem tudom miért az utolsó pillanatban kezdtek el itt hippiskedni. Sajnos már késő. Mi tettük ilyen szarrá a világot, nem csak párszáz jujj de gonosz ember. Minden ami történik, megérdemeltük.
      A lelki üdvösség itt már csak a tét, na erre kéne már inkább "felébredni"...

      Láthatnátok már végre az erdőtől a fát!

      Üdv: a "köcsög"

      Törlés
  4. Na megint egy néphülyítés.Addig míg egy nép vallása a tórából, és talmudból addig nem lehet és nem is szabad elhinni nekik semmit.

    Jézus a zsidóknak
    "A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
    (János evangéliuma 8.44)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hiányolom én ezt a nagy szeretetáradatot, amikor a zsidók a libanoniakat bombázták, a kis zsidó Rebekkák ha jól emlékszem aranyos kis üzeneteket véstek a halálosztó rakétákra. Most be vannak szarva az izraeli lakosok, mert nem egy ötödosztályú unga-bunga országgal találnák szembe magukat, hanem egy olyan erősődő regionális hatalommal, mely szarrá bombázná az országukat! Azért a nagy hízelkedés! Perzse lehet mögötte jó szándék is nem vitatom, élnek ott is jó emberek, de én valahogy egy zsidó egy szavát nem tudnám elhinni soha.

      Törlés
    2. Bocsi, hogy későn írok... Én ezt egy értelmes oldalnak találom értelmes cikkekkel, de rohadtul szúrja a csőrömet ez a kiba nagy judeofóbia. Oks, olyanok a vezetői Izraelnek amilyenek, olyan a bankrendszere, amilyen, de bakker... A keresztény ember különb? A fenéket! Keresztény angolok és spanyolok gyilkolták le tömegével az indiánokat, keresztény európaiak indítottak keresztesháborúkat, és az egész kereszténység sem a megbocsátásról szól, mint ahogyan kellene. Továbbá, kérdem én: Jézus nem zsidó volt? Nem Izrael népe a kiválasztott nép? Tessék ezen elgondolkodni, a Biblia alapján mondom. Szóval ne idézgess bazzeg a Bibliából, te műveletlen, maga a Tóra Mózes öt könyvét jelöli, szal úgy húzd le...

      Törlés
  5. Amíg pedig valaki általánosítva, szeretet nélkül, kirekesztő módon ítélkezik Jézust idézgetve, annak szintén nem szabad hinni.

    VálaszTörlés
  6. Komolyan emberek? Nem akarom elhinni, hogy bármikor feltűnik egy pozitív hír (példának okáért EZ), egyből bejön egy-két okoskodó, akik ahelyett, hogy megpróbálnának velük/velünk együtt örülni, egyből támadó kritikával és pesszimizmussal reagálnak! Beszélnek itt az ébredésről, és közben mindenben a rosszat keresik. Persze tudom, hogy jövök én ahhoz, hogy megszóljak ilyen "tisztánlátó és jóindulatú jövendőmondókat". Annyit tudok nektek mondani, hogy éljetek egy ilyen sötét világban, amit ti elképzeltek, de másokat - akik ez ellen megpróbálnak küzdeni - legyetek szívesek nem fikázni! Pláne nem egy ilyen tudatlanságot sejtető diszkriminatív és buta megjegyzéssel, Betyarka... bocsánat, de nekem ez a véleményem. HAJRÁ RONNY, én HISZEK BENNED! Béke, Pacal

    VálaszTörlés
  7. Gyűlölködés? Sötét jövő? Szerintetek fenntartható egy ilyen világ, ahol évezredeken át az erőszak, a gyűlölet, a kapzsiság volt jelen, élve nyúznak meg állatokat, gyerekeket kínoznak és ölnek meg, családellenes anyagi és erkölcsi világot tartanak fent és még sorolhatnám? Komolyan elhiszitek, hogy ez majd itt a komoly nagy bajok küszöbén majd ilyen "jajj de szeretlek!" dolog láttán hatástalanítják a bombákat? És hatástalanítja ez a propaganda az emberben rejlő időzített bombát, a gonoszt? Esküszöm nem értelek benneteket. De majd egyszer megértitek, közel az idő.

    Ez az illuminati propaganda mindig is a hazugságra épült, nem kevésszer az érzelmeinken keresztül akarnak hülyét csinálni belőlünk. De látom sikerrel. Idén minden jel arra mutat, hogy háború lesz, hogy bedönthessék végre a pénznemeket és létrejöhessen a hőn áhított digitális pénzvilágon alapuló világdiktatúrájuk a "nagy vezérrel", aki majd elhozza nektek a háborúból a békét, de szokás szerint át is ver majd mindenkit. De ahogy elnézem, hitetéssel könnyű dolga lesz...

    Ez nem pesszimizmus, ez nem gyűlölet, reális látás és ismeret fényében nem tudok mást mondani. Csak zárójelben jegyzem meg, semmilyen egyháznak nem voltam és nem vagyok a része, mivel azok is tele vannak injekciózva súlyos mérgekkel. Csak ismerem az írásokat, már 20 éve foglalkoztat és annak fényében teljesen reálisak és szinkronizáltak ezek a történések.

    Elég megnézni a denver-i reptéren a falfreskókat, a forgatókönyv képregényszerűen, kronológiai sorrendben. Csakis a bibliával egyeztethető össze, semmi mással.

    Nem lesz igazi világbéke, senki sem ússza meg ezt ebben a testben, ebben a jelen világban.
    Na most én mondom akkor, hogy ébresztő! :)

    Krisztus eljött, szeretett, gyógyított, szembement az uzsorásokkal, az írástudókkal, a farizeusokkal (a hamis egyházzal ugye), a világhatalommal, minden világi fertővel, amit ti is utáltok, nagyon helyesen, mégis megölték az emberek egyakarattal a saját hazájban. A gyilkos, hazug Hitlert pedig éljenezték Németországban, senki sem ölte meg, csak ő saját magát, amikor borult a birodalma.
    Aztán az értékes kereszténység tanításokat átírták - akár írásban, akár csak a gyakorlatban - ősi pogány elemekkel gazdagon tarkítva, a saját hasznukra.
    Akkor miféle világmegmentő szeretetről ábrándoztok?
    És a harmadik birodalom óta felépült már nagyjából a minden eddiginél gusztustalanabb és embertelen negyedik birodalom! Csak a vak nem látja, hogy az utolsó ecsetvonások zajlanak.

    A megoldás nélküli ismeret az még nem ébredés emberek!
    Ha tudod, hogy üldöz a hasfelmetsző, de nincs hova menekülj előle, az nem rosszabb-e annál, mintha váratlanul szúrna le? Szerintem de.

    Én ezt a fejetlenséget látom a legtöbb helyen. Sokáig nem ragadtam "tollat", mert mindig az anyázás, leköcsögözés kereszttüzébe kerül az ember, de eddig bírtam tétlenül olvasgatni.

    Üdv mindenkinek!

    VálaszTörlés
  8. Kedves 3fce925c-7433-11e1-9755-000bcdcb471e,
    Egy szóval sem mondtam azt, hogy micsoda gyönyörű világban élünk! Mint sokan, én is látom azt a sok rosszat és szenvedést, ami az emberiséget sújtja (megjegyzem mi magunk kreáljuk). Sőt abban is egyet értek veled, hogy ez így ilyen formában nem fenntartható. Szintén évek óta foglalkozom filozófiával, és megérzéseim szerint rövid időn belül "durranni" fog valami.
    De!! Szerintem az, hogy tisztában vagy a rosszal, önmagában nem elég. Igenis hiszek abban, hogy az ilyen apró kezdeményezések (ahogy említetted a "jajj szeretlek") igenis meg tudják váltani a világot! Mégpedig azért, mert ez az egyetlen módja, hogy jobb és emberibb jövőt teremtsünk. Nem hiszek a háborúban! Szerintem nem is igazán kivitelezhető már a mai világban.
    És bármilyen hihetetlen, ezek az apró szeretetcsomagok (legyen akár álca, vagy valós) hatalmas lavinát indíthat el! Hiszem, hogy minden ember képes szeretni, jóllehet nem mindenki tudja még "használni"...de az erő mindenkiben ott szunnyad!
    És ha megengedsz egy személyes megjegyzést, te beszélsz itt, hogy ébredjünk a mátrixból meg a butításból, mikor a szavaid azt tükrözik, hogy téged már beszippantott a realizmus és elvesztettél egy hatalmas hajtóerőt, a REMÉNYT!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem a háborúban és a gyűlöletben hiszek, ha értelmeznéd is az irományomat. De ez már visszafordíthatatlan, főleg hogy az emberiség jó részét most sem érdekli semmi, csak hogy tele hassal nézzék a fasza kis tv műsorokat. Így hogyan akarod? Egy próféciasorozat teljesedik be éppen, volt rá 2000 évünk, hogy változtassunk, nem változtattunk, illetve de, egyre negatívabb irányba, lásd 20. század. Senkinek sem érdeke már, hogy ez a világ így fennmaradjon, sem Istennek, sem a gonosz oldalnak. Egyébként meg van a bibliában egy új világ, amibe bizony be lehet kerülni, az a bizonyos krisztusi 1000 éves királyság, mindenféle rohadvány nélkül. Na ott aztán lesz béke meg szeretet, de nem ez az álságos, divatos világi műszeretet, amitől hányok, hogy őszinte legyek. Szóval itt eleve elbukik ez a "világvége" teória. Ez mi, ha nem remény? Tudsz egyébként jobbat és kézzel foghatóbbat mondani? Hallgatom, ha már ennyire hülyének és elesettnek nézel. Én végig tényekkel érvelek, te még nem mondtál eddig semmit ezzel kapcsolatosan. :) Csak a materialista ideológiákban (vagy semmiben sem) hívő emberek akarják megmenteni ezt a velejéig rothadt világot. A jelek szerint soha sem sikerült nekik...

      Ha értelemmel vizsgálja a mai kort az ember, egyértelműen kiderül, csakis a bibliai apokalipszis kimenetele fedezhető fel benne, nem kell ehhez se egyetem, se érettségi, nekem elhiheted. Mindenre meg van benne a magyarázat, csak nem a sorok közt kell olvasni!

      Törlés
  9. A forradalmat most is irányítják, mint mindig is tették (ahogy a háborúkat is). Ezek nem véletlenszerű események, ahogyan sokan hiszik. A média pedig tökéletes fegyver, hogy a tömegeket elkápráztassák. Most ugye épp égnek a béke-vágytól, meg szeretetre éhesek. És aki ezt elhozza nekik, annak képesek lesznek mindent odaadni. MINDENT. És így fogja átvenni felettük az uralmat ;)
    Pedig még HollyWood is elmesélte nekik: www.youtube.com/watch?v=HMFZ1pVy_bo

    VálaszTörlés
  10. Szép jó estét! Elnézést, hogy beleszólok, de egyikőtök sem beszél megoldásról. Ülni, gépelni, okádni a műszeretettől, reális világképet festeni, nem az! Ezzel leginkább csak azoknak segítesz akikre köpködsz. A világot nem megmenteni kell, hanem megváltoztatni és mindenkinek a saját életével kell kezdenie. Semmi sem létezik a világban ami ne egy gondolat lett volna először. Konkrétan egy hatalmas gondolati mocsárban mászkálunk, ahol a világ amit látunk a benne lévő emberek tudatának projektációja. Nem tudom, hogy ki vagy, hogy hol és mit csinálsz a világban, de annál csak többet tehetsz, hogy netes hozzászólásokban "nyitogatod" az emberek szemeit az igazságnak egy negatív aspektusával. Ébredni nem a mátrixból kell, hanem a félelemből és az előbb említett negatív igazság depressziójából. Minden egyes emberben akiben kigyullad a fény hozzájárul valamiféle pozitív változáshoz. Minnél több ember lesz biztos benne, hogy csakis apokalipszis lehet a végkifejlet, annál valószínűbb, hogy az lesz. Melyik a jobb? A világunk ahogy ismerjük egy fordulóponthoz érkezett, csak az egyén döntheti el, hogy mi a szerepe benne. Lehetsz egy szenvedő alanya az egésznek, élheted az életed gyűlöletben és félelemben vagy Isten képmásává válhatsz a lelkedet megismerő út során. Ha változást akarunk a világban, mi magunknak kell elkezdni változni és példát mutatni az életünkkel a környezetünknek. Aki pedig azt harsogja, hogy már túl késő az hazudik. Üdv!

    VálaszTörlés
  11. A videoklip gyanúsan propaganda szagú. Ha megfigyelitek az egészet, a beállítások, a fények, a vágások, mind mind kísértetiesen emlékeztetnek a reklámokban, klipekben látható profizmusra.
    Persze ha igaz az, hogy az izraeli koma grafikus, akkor akár ő is elkészíthette ilyen profi módon a kisfilmjét, tehát semmi esetre sem perdöntő a fenti érvelésem.

    Maga a reakció, amit kiváltott bennem, az mindenképpen pozitív. Az iráni visszafogott, már-már gyanúsan csöpögő válasz szintén jó érzést váltott ki. És azt hiszem valahol ez a lényeg! Akár irányított, akár tényleg egyéni akció keretében készült ez a kisfilm, mindenképpen az emberi közösség, az ember-ember kapcsolatára hívja fel a figyelmet.

    Nézzétek.
    Én valójában leszarom, ha ez a fajta propaganda a háttérhatalomtól ered, ha a végeredmény jó: azaz ember embernek ne lehessen farkasa többé, akkor ez egy számunkra jól elsült terv volt. Szeretem a saját magyar nemzetem, és szerintem fontos megőrizni a teremtett világ kulturális sokszínűségét, de ideje elfelejteni a más nyelven beszélő embertársaink iránti (belénk táplált) ellenérzéseket. Tehát a görcsösen határok közé szorított nemzetállamok helyett talán ideje valami nagyobb közösség felé venni az irányt. Ha ez az "úniómániás" világuralmi erők célja is, ám legyen, az internettel - mint utóbb kiderült: kétélű fegyverrel - is befürödtek, a globalizáció eme fő fegyvere kissé másképp sült el, mint azt tervezhették, mert az identitás-zavaros összemosott embertömegek helyett egy közösen gondolkodó, egymást elfogadó, közösséget alulról építő emberközösség kezd kialakulni a Földön. És ez minden képen jó dolog!

    Én így látom.

    VálaszTörlés
  12. Kedves 3fce925c-7433-11e1-9755-000bcdcb471e!

    Sajnos egyet kell, hogy értsek veled. Még az ilyen oldalak látogatói is azt képzelik, hogy ők "fel vannak ébredve", hogy ők látják a fától az erdőt, holott ők sem értenek semmit.
    Fel vannak háborodva, hogy az Illuminati elszedi a pénzüket, megmérgezi őket szar kajákkal, védőoltásokkal, meg háborúkba kényszeríti őket, de az nem zavarja őket, hogy amíg ezekkel elszórakoztatják magukat, addig eljátsszák a talentumaikat, amiről a Biblia is ír.

    Egy földi élet max. 80-90 év, de a túlvilág az örökké fog tartani. Vajon mennyire tekinthető értelmes embernek az, aki minden rendelkezésre álló erőforrását a földi élet kényelmesebbé tételére fordítja, miközben fikarcnyit sem törődik azzal, hogy mi lesz vele odaát?

    És még ezek nevezik magukat felvilágosultnak...

    Igen, itt már valóban csak a lelki üdvösség a tét, valóban erre kellene inkább felébredni, s nem csak a földi gondokkal-bajokkal foglalkozni.
    Földi mennyországot várni szintén nagy ostobaság, hiszen Jézus megmondta, hogy az élet megnyerésének az ára az élet elvesztése. Csak annak a neve lesz beírva az Élet Könyvébe, aki a földi életét feláldozza az örök boldogságért.

    VV3 egyébként szerintem idén nem sanszos, még nincs ennyire előrehaladott állapotban a terv.

    Viszont azzal nem értek egyet, hogy hülyeség ilyen videókat terjeszteni. Ez egy jócselekedet, és aki ilyen videókat terjeszt, az a túlvilágon bizony meg lesz dicsérve, hiszen a békét hirdeti. Persze ezzel nem lesz megmentve s bolygónk, de nem is ez a lényeg, a videó készítője ezzel saját magának tett egy szívességet.

    Kedves Pacal! Szerinted a csúnya nevű kommentelő elveszetette a reményt. Te miben reménykedsz? Abban, hogy egyszer majd elviselhető lesz az élet a földön. Ahol egy ember max.80-90 évet tartózkodik, aminek te már lehet, hogy a felét is eltöltötted. A csúnya nevű hozzászóló viszont Jézusban, és a mennyországban, tehát az Örök Boldogságban bízik. Most akkor ki is vesztette el a reményt?

    VálaszTörlés
  13. 3fce925c-7433-11e1-9755-000bcdcb471e, ha egy kicsit odafigyelsz az érzelmeidre, az a fölött álló és azon uralkodni képes tudatosságodra, és az a fölött álló, és mindenen uralkodni képes lelkedre (valódi lényedre), akkor Te is bekerülhetsz hamarosan abba az áhított jobb világba. Csakis rajtad múlik, senki máson.
    Nincs más dolgod, mint külső energiaharcok és a külvilág hibáztatása helyett befelé figyelni egy kicsit, hidd el megéri!
    Ez egy jó tanács, remélem elfogadod. El se hinnéd milyen közel állsz a valódi ébredéshez, már csak egy varázsütés hiányzik, meglásd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mazsola!

      vajon mit láthatsz, ha csak magadba figyelsz, a bűnös lelkedbe? láthatsz-e többet, mint ami vagy? már csak logikai úton megközelítve is sokkal inkább valami másra kéne figyelned, hogy bármiféle igazságra rájöjj.
      Lucifer épp ezt mondta Évának, amire itt buzdítod a jónépet - lehettek istenek, csak rajtatok múlik, senki máson... és ez lett az eredménye.

      Törlés
    2. Már miért lenne bűnös az Isten által teremtett lélek? Egyáltalán mi az, hogy eredendő bűn?? Szerintem ilyen nem létezik. Tapasztalat szerzés érdekében különböző létezés-szintek vannak, és csakis az adott egyénen múlik, mennyi idő alatt juthat vissza a Forrásba. Ugyanis ez a Végcél, a Felejtős Játék lényege.

      Törlés
    3. "Már miért lenne bűnös az Isten által teremtett lélek? "

      mert mióta megtudtuk, mi az a bűn, azóta rendre élünk is vele...

      légy nyugodt... te is, én is.

      Törlés
    4. Nem tudsz olyat elképzelni, amit ne Isten gondolt volna ki a "legelején". Ebből kifolyólag nincs olyan, amire Ő azt mondaná: bűn. Ez a fogalom csak egy emberi kitaláció.
      Nincs jó vagy rossz. Minden ami van, szükséges.

      Törlés
    5. ami nincs, azt nem kell megteremteni... nincset nem lehet alkotni, csak vant.

      a gonoszság, a rossz hiány... az abból következik hogy hiányzik belőle valami olyan, ami van, amit teremteni kellett.

      Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ahhoz hogy létezzen teli kosár kell lennie üres kosárnak is, holott ez nem igaz... semmi nem akadályoz meg minket abban, hogy elképzeljünk teli kosarat úgy, hogy feltételezzük, nem létezik üres kosár.

      Törlés
    6. ez a duális világkép sátáni elgondolás... azt akarja igazolni, hogy a jó létezése a rossz létezésének alapfeltétele. hogy a jónak és a rossznak valamiféle egyensúlyban kell lennie. hogy Isten és Sátán egyenrangúak tudnak lenni...

      Törlés
    7. Mazsola, én fordítva gondolom ezt. Szerinted malmozva várok a semmire? Hohó, fogalmad sincs neked semmiről... :))

      Törlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Veszett Farkas! Ha Isten teremtette ezt a világot, akkor Ő teremtett mindent ami benne van, igaz? Ő teremtette a szépet, a jó, a rosszat és a csúfat is, igaz? Ő teremtette a bolygókat, a hegyeket, a növényeket, az állatokat és az embert is, igaz? Tehát ő teremtette meg a lelkedet is, igaz? Ezt méghozzá a saját képmására tette, igaz? Azt nem értem csak, hogy hogyan mered azt gondolni, hogy Isten tökéletlent alkotott!? Hogy gondolod azt, hogy Isten megítél téged bármiért is amit teszel, ha egyszer Ő teremtette a jót és a rosszat is? Olyannak ismered te az Istened aki ítélkezik bármi felett is amit teremtett? Megadta neked a szabad akaratot, majd megbüntet ha aszerint cselekszel, lásd a pokolra küld?! Minden amit érzel, gondolsz, mondasz és teszel azzal Isten tapasztalja meg önmagát rajtunk keresztül. Gondolod, hogy azért kapod ezt a csodálatos ajándékot tőle, hogy te egész életedben az élet utáni mennyországért epedezz? Azért kapod, hogy emlékezz isteni mivoltodra és újra eggyé válhass a Teremtővel. A paradicsom itt van a Földön a lelkünk mélyén és nem kell mást tennünk, hogy megtapasztalhassuk, mint hogy befelé fordulunk és megkeressük azt.
    Bibliával a kezedben, üdvözülésért áhítozva álldogálsz 7 milliárd embertársaddal, akiket pár ezer ember vasvillával lökdös a szakadék felé és te azt mondogatod, hogy lent vár az örökkévaló boldogság?! Csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a rossz nem valaminek a jelenléte, hanem a jó hiánya... a hiányt nem lehet teremteni.

      ha lámpát gyújtok, fényt "teremtek", de ha nem gyújtok lámpát nem teremtek sötétséget, mert az a fény hiányából adódik.

      Törlés
    2. Ezt nagyon szépen mondtad!
      (Bár az utolsó két sor nem igazán illik az előzményekhez, vagy csak én nem értem hogyan kapcsolódik.)


      Ahogy E.T. barátunk fogalmazta:

      "Szerintem ne féljetek a félelemtől, ez ugyanis csapda: kihagyja a szép virágból a férgek járta földben nyugvó, éltető, elsőre nem épp tetszetős gyökérzetet. „Ez a koszos, kicsit rothadás szagú ronda gyökér nem illik a szép virághoz, aki ilyet lát, azonnal vágja le! Mi csak a színes, illatos virágot éltessük!” Ugye, milyen balgaság, a természet lényegét nem értő és ismerő, kicsit emberközpontú és rövidtávú szemléletmód? Lehet, hogy szép és mutatós így is a virág, csakhogy halott, s ha idővel nem hervad el, biztos lehetsz benne, hogy műanyag. Nincs mitől félnie annak, aki képes egyben látni ezt a kirakóst, mert akkor már csak azt hiszi, benne van, de valójában nincs. Ki tudja megfogalmazni, mit jelent a valós félelemnélküliség? Hogy nem nézek a félelmet keltő dologra? Biztosan nem. Érdemes ezen elgondolkodni."

      Törlés
    3. Hmm, én Fosca hsz-re reagáltam...

      Törlés
    4. Ez nagyon igaz a jelenlegi világunkra, de nem az általam leírtakra. A teremtés teljes és tökéletes. A megteremtett fénnyel létrejött a mögöttes sötétség, de a teremtő szemében nincs megkülönböztetés semmi iránt, így nincs jó, se rossz, ezek kizárólag emberi mércével léteznek. Csak az ember ítélkezik minden felett! Ebből következik, hogy nincs menny és pokol. Pokol a lélekszámára az, ha nem emlékszik isteni mivoltára és szenved a létezésben.

      Törlés
  16. "hogy hogyan mered azt gondolni, hogy Isten tökéletlent alkotott!"

    fogalmi zavarok vannak...

    a tökéletes (a tökéletes abszolút értelmében) csak Isten privilégiuma...

    innen kezdve Isten nem teremthetett isteni értelembe vett tökéletességet, mert akkor magát alkotta volna meg, annak viszont semmi, de semmi értelme nem lett volna.

    tehát Isten alkotását (a világot, az embert) csak úgy lehet tökéletesnek értelmezni, hogy a lehető legjobb, de ennek nincs semmi köze az isteni tökéletességhez.

    nem akarok nagyon belemenni a filozófiába, de filozófiai értelemben a tökéletesség a fejlődésre való képtelenséget jelenti... a világ, az ember nem ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "nem akarok nagyon belemenni a filozófiába, de filozófiai értelemben a tökéletesség a fejlődésre való képtelenséget jelenti... a világ, az ember nem ilyen."

      A világban a változáson kívül semmi sem állandó, a magból virág lesz, amiből mag, aztán újra virág...Semmi nem fejlődik sehová, csak a fejlődés illúzióját éljük át. A létünk nem más, mint az emlékezés folyamata. Tehát nem fejlődünk valami felé, hanem megpróbáljuk tapasztalás útján megismerni újra önmagunkat, mint Isten egy részét, ami által Isten ismeri meg önmagát.

      Törlés
    2. az nem lehet tökéletes, aminek esélye van jobbá lenni, az sem lehet tökéletes, aminek esélye van rosszabbá lenni... így csak az lehet tökéletes, ami változatlan.

      a világ nem ilyen.

      Isten viszont változatlan.

      Törlés
  17. Isten magán belül hozott létre egy viszonyítási pontot, ami által szerette volna megismerni önmagát. Ez volt maga a teremtés pillanata. Így tehát a teremtés és a mindenség a tökéletesen belül létezik, vagyis minden és mindenki Isten egy része, vagyis a tökéletes része.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, de nekünk, mint "alegységeknek", "nyúlványoknak" el kell játszanunk a feledés játékát, melyben Isten tapasztalatokat teremt (nem szerez, mert előtte minden tapasztalat ismert).

      Törlés
  18. "Isten magán belül hozott létre egy viszonyítási pontot, ami által szerette volna megismerni önmagát."

    ezt honnan gondolod?

    VálaszTörlés
  19. Micsoda filozófiai eszmecserévé fejlődött egy izraeli grafikus klipje, mi?
    Már megérte.

    VálaszTörlés
  20. Honnan gondolunk bármit is egy filozófiai kérdésen belül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten érthetővé teremtette a világot...

      Pál apostol a következőképp fogalmazza meg:

      "19Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. "

      a filozófia nyelve a logika.

      Törlés
  21. "Honnan gondolunk bármit is egy filozófiai kérdésen belül?
    "

    ha elvetjük a logikát, akkor mi igaz?

    akkor bármiről állíthatunk bármit is?

    akkor beszélhetünk igazságról?

    akkor nincs is olyan...

    akkor meg mivégre bármiféle eszmecsere, ha nincs is semmiféle igazság?

    VálaszTörlés
  22. Nem tudok mit mondani csak azt, hogy dikkk.
    Engem lebutáznak úgymond akik beveszik ezt a világbéke dumát. Egészségetekre. Van szeretet alapú vallás és mások. Hát ha valaki azt mondja az izraelita stb re, hogy szeretet alapú akkor megérdemli sorsát. Kik Jézus t keresztre feszítették és szerintük Mária egy k...va akkor miről beszélünk.
    Harcos Istenről nem hallottatok még? Megütnek és dob vissza kenyérrel duma egy ferdítés.
    Nem tudom minek kell magyarul lehülyézni akinek más a véleménye. Az ilyen a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tájékozatlanságosban beszélsz össze-vissza? Ilyen alapon a kereszténység miért szólna a szeretetről, mikor sok-sok embert öltek meg a nevében, miközben minden fél azt hitte, hogy neki van igaza. Blamázs.

      Törlés
  23. Nem tudom, olvassa-e még valaki az itteni hozzászólásokat, most, hogy új hír is érkezett, de ezt még szeretném leírni :).
    Bocsánatot kérek azoktól, akik azt hitték vitát szeretnék generálni! Merthogy nem ez volt a célom, sőt épp ellenkezőleg! Én az összefogásban hiszek.
    Mindenek előtt elmondanám, NEM VALLOM MAGAM FELVILÁGOSULTNAK! Mint fentebb említettem több éve foglalkozom filozófiával, és volt alkalmam tanulni a vallásoktól kezdve a különféle irányzatokba belekóstolni (nagyrészt elméleti szinten). Sosem azt mondom, hogy nekem van igazam, csak hogy szerintem szükséges egy dolgot több irányból is megközelíteni.
    Azt is megkaptam, hogy semmivel nem támasztottam alá a mondanivalómat. Nos ez teljesen szándékos volt. Nem érzem úgy, hogy dobálóznom kéne idézetekkel a Bibliából, sőt szerintem tényekre sincs itt szükség a világból (a mondanivalóm lényegéhez legalábbis). A tények csak és kizárólag nyers tények! Az hogy kinek jó, kinek rossz, szubjektív látásmód, épp ezért nem hozok példát, mert csak vita lenne belőle.
    Idestova tíz év munkája volt, hogy először lássam, később elfogadjam a "rosszat" a világban. Szerintem is látnunk kell a képet egészben, hiszen jó és rossz kéz a kézben jár. Szerintem szükséges mindkettő, és nem azt kellene nézni, jajj emberek de szar nekünk lássátok már! Nagyon sokan pont ezért ítélkeznek. Szerintem inkább azt kellene néznünk, hogy ezekből mit lehet kihozni, hogyan alakíthatjuk a negatív energiákat pozitív energiává. Itt szándékosan nem hozok gyakorlati példát, mert ezt megintcsak embere válogatja, hogy a maga kis környezetében, ki mit tud tenni a jó érdekében az ő értékrendje szerint. A lényeg az, hogy tudjunk és merjünk szeretni és boldogságra törekedni, még akkor is, ha elsőre úgy tűnik ez az élet nem a legalkalmasabb táptalaj. Nagyon sok okos emberrel és gondolattal találkoztam a magam kis huszonkét éve alatt, és még mindig azt mondom, mind ugyanazt szeretnénk! És igenis hiszem, hogy a maga módján mindenki tud ezért tenni. És ha valaki ezt megpróbálja (még ha lehetetlennek is tűnik), nem savazni kell érte, hanem támogatni és hinni benne. Sokszor fogalmazódik meg bennem az a kérdés "Ha én tudok bennük/bennetek hinni, ti hogy nem hisztek magatokban?".
    Annyit még hozzáfűznék, a próféciák önbeteljesítőek, amíg mindenki hisz bennük, addig így lesz. De mindig van választásunk! Nem hiszem, hogy ennek gátat szabhat háttérhatalom, kifordított vallások vagy akár tér és idő.
    Most leszögezném még egyszer nem vitázni szeretnék, ezek az én gondolataim, nem várok rá se választ se semmit! Az egyetlen kérésem az lenne, hogy gondolkozzunk közösen mostantól, és próbáljuk a másikban (vallástól, bőrszíntől és filozófiától eltekintve) azt látni, ami közös bennünk! Köszönöm, Pacal

    VálaszTörlés
  24. I.

    Az emberi elme nagyon tekervényes gondolatokat tud kiagyalni.

    Minden valamirevaló értelemmel és önmaga iránt valamint embertárai iránt felelősséggel érző és gondolkodó ember előbb-utóbb kilyukad az igazság keresésénél, felvetődnek benne kérdések az életről, annak értelméről, céljáról. Elkezdi a válaszokat keresni, útjába akadnak mindenféle elméletek, emberek, vallások, mesterek, szentek. Elkezdi kibontani a tanítások, információk lényegét, azok közül sok egybecseng, igazolja egymást, van ami ellentmond sokmindennek, ami hitelesnek tűnik, ez elbizonytalanítja az embert, próbálja az ellentmondást megérteni, hol a tévedés, nézi a dolgokat több oldalról, sokat csalódik is közben, néha besokall, elege lesz az egészből, elfogy a belső hajtóereje, majd egy idő után újra belefog a keresésbe. Nem tudunk nyugodni, olyan, hogy semmi, nincs, valami mindig van.

    Az Igazság teljes megértésére nem vagyunk képesek, meghaladja emberi erőnket, képességeinket, hatalmasabb nálunk, végtelen. De nem is kell teljes mértékben megértenünk, elég ha elmegyünk képességeink határáig ( már erre is nagyon nagyon kevés ember hajlandó). A végső abszolút Igazság Isten. Az anyagi világban, a kettősségek és relatív igazságok világában élünk, mert ide akartunk jönni, ez nem a mi természetes életterünk, itt minden pillanatban kapunk szenvedést, egyetlen pillanatunk sem felhőtlenül boldog. Itt sem a jót, sem a rosszat nem tudjuk megszüntetni, fontos szerepe van mind a kettőnek a tanulásunkban, néha egy pofon nagyon kijózanító tud lenni, a fájdalom nagy tanító mester is, de ez nem azt jelenti, hogy csak így tudunk tanulni, az intelligensebb lélek kevesebbet szenved, megtanulja uralni durva és finom érzékszerveit, visszavonja őket az érzékek tárgyaitól, melyek végül mindig szenvedést okoznak, megtisztítja szívét az anyagi vágyaktól, és helyére az Istenszeretetet ülteti, ez egy csodálatos növény, melyet naponta öntözni, gyomlálni kell. Ha sikerül felnöveszteni és megvédeni a sok gaztól, csodálatos virágot nyit ki szívünkben, ennek a virágnak a neve: Boldogság.

    VálaszTörlés
  25. II.

    A tudatossági szintünk emelése nem azt jelenti, hogy egyre intelligensebbek leszünk, hanem azt, hogy vágyainkra törekedve a Teremtő olyan helyzeteket ad nekünk, amik segítségével fokozatosan letisztíthatjuk lelkünkről a dzsuvát, amit tudatlanságunkkal felszedtünk, karmánk fényei világosabbak, barátságosabbak lesznek, könnyebbedik életünk, több erőnk lesz, így az elménk több energiával bír dolgozni, fokozatosan elkezd olyan részeket is működtetni,amik addig parlagon hevertek, nem azért használjuk jelenleg általában agyunk 10-15 %-át,mert eddig jutottunk a törzsfejlődésben, hanem mert a mostani életünkkel ennyi energiát tudunk finomabb szintre juttatni.

    Boldogság.
    Harmónia.
    Hála.
    Öröm.
    Szeretet.

    Mert aki szeret, az örül, aki örül, az hálás öröméért, akit elönt a hála, az harmóniában van önmagával és a külvilággal, aki harmóniában van önmagával és a külvilággal, az boldog.

    Ezek a fogalmak tudatossági szinteket jelölnek, legalul a szeretet van, végül a maximum a boldogság. Már az önzetlen, tiszta szeretet szintjét is nagyon kevesen képesek elérni, mert a mostani idő anyagias jellege erősen lenyom minden tiszta vágyat.

    Jelenleg a Földön már csak egy formában van meg a teljes Igazság, részletesen le van írva minden, ami kell a felszabaduláshoz. Aki meg akarja ismerni valóban az Igazságot és nem akar feleslegesen időt és energiát pazarolni életéből részigazságokra, annak ajánlom az India eredeti Szent Könyveit, a Védákat, ez egy hatalmas irodalom, a teljes áttanulmányozására egy emberi élet is kevés lehet, de nem is kell az egészet végigolvasni, elég a főbb műveket őszintén, vágyva a megértésére tanulmányozni, rövid időn belül katartikus belső élmények fognak minden olvasót érni, ez biztos, személyes tapasztalat. Elindítja az embert a lelki fejlődés útján, feloldódik minden ellentmondás, választ kapunk MINDEN eddigi kérdésünkre, részletesen, konkrétan, nem ködös próféciákban és jóslatokban beszél. Ez az irodalom Isten képviselője világunkban, nem különbözik tőle, ha belemerülsz, idővel megtapasztalod a lelki boldogságot, életed teljes lesz és szenvedésektől mentes. Válaszd Istent, mert nincs más út, ne higgy hamis prófétákban és önjelölt megváltókban,mert ők csak önző és kéjvágyó spekulatív emberek. Ezt tudom minden embertársamnak jószívvel ajánlani.

    Egyébként meg bizonyos értelemben szerintem mindegy, hogy a fentebbi videókat az illuminati vagy valóban rendes civil emberek indították el, a lényeg a nyílt és őszinte jószándékú közeledés egymáshoz. Ez a rezgés eljut szívünkbe és akinél hasonló rezgést talál, azt felerősíti, ennyi szerintem a fontos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hunbulcsu hol érdemes kezdeni a Védák olvasását?

      Törlés
    2. Olyan részt válassz belőle, ami elsőre közel áll az érdeklődési körödhöz, aztán ha nem köt le, válts, a Mahábhárata, az Upanisadok, a Srí Caitanya tanítása, a Srí Isopanisad, a Bhagavad-Gíta, a Srímad Bhagavatam és a többi mind-mind hatalmas mű.
      Különbözőek vagyunk, a belső világunkat nem érinti meg egyformán ugyanaz az információ, amelyik leköt, az el fog indítani, de nem könnyű európai gondolkodással követni a stílusát, nekem eleinte ezért nagyon nehéz volt megértenem, de a tartalma annyira vonzott, hogy egy idő után már nem gátolt. Az is lényeges, hogy az eredeti fordítást olvasd, ne egy elferdített, önös céllal átírt verziót vegyél a kezedbe, csak az eredetinek lesz meg a kellő hatása életedre.

      Törlés
    3. Köszönöm, kíváncsi vagyok!

      Törlés
  26. Mondani mindent lehet. Tessék cselekedni. Tessék népi kezdeményezést indítani. Tessék a saját felettük levő uszítókat eltávolítani. Az még mindig jobb ha mindez belülről történik mintha ezt kívülről hajtják végre mert akkor nem lesz szelekció, ki a békebarát és ki nem.

    VálaszTörlés