2012. március 19., hétfő

Pár napos szünet - Erdélyben voltam - Ott, ahol zúg az a 4 folyó


"Ott, ahol zúg az a négy folyó,

Ott, ahol szenvedni jó,
Ott, ahol kiömlött annyi drága vér

Egy ezredévről mond mesét a szél.

Búg a kűrt az ősi vár fokán

Honvéd áll a Hargitán,


Erdély szent bércére zúgva száll,


Visszaszáll, a magyar Turulmadár." 


Elnézést kérek mindenkitől, de azért nem volt frissítés, mert az elmúlt 4 napot és Március 15 Nemzeti Ünnepét Erdélyben, Székelyföldön, a Hargitában töltöttem.
Itthonról HAZAMENTEM a legmagyarabb és legcsodálatosabb magyar földre, a Hargitába, Székelyföld szívébe. 
És tegnap este érkeztem haza ....
Erről a 
Blog Facebook oldalán és az Awakening The World csoportban is írtam. 

Ezek után is igyekszem majd összefogni a fellelhető információkat és segíteni az ébredési folyamatot. Mindezt pártpolitikától teljesen mentesen, mert MAGYAROK vagyunk és ha Erdélyben tud egyszerre dobbanni a szívünk, amikor Csíksomlyón elénekeljük a székely himnuszt vagy amikor hallunk egy dalt a Hargitáról, akkor ebből tanulnunk kell és hazahozni azt a magyar szívet az Anyaországba...ahogy ők is mondják rólunk a legnagyobb tisztelet mellett.
Színtiszta magyar települések, akiknek alig van valamijük, de azt a kicsit is Neked adják, ha ott vagy. 



Igyekszem minden olyan információt eljuttatni hozzátok, amiről jómagam is értesülök, gondolatilag bennem is zajlik, illetve személyes tudásom lehetővé tesz megérteni vagy értelmezni. Aztán akinek tetszik, elolvassa, aki meg nem, az olvasgat más oldalakat. 

A kérdésre, hogy mit lehet tenni, pedig a válaszom mindig az, hogy kis közösségekben, helyi szinten meglátni, hol tudunk segíteni és az összefogást erősíteni baráti közösségek, szomszédok, tenni akaró emberek között. 

A tudásunkat, információkat eljuttatni minél több helyre, beszélgetni róla, hogy minél többen értesüljenek róla, hogy létezik egy másfajta valóság is, nem csak az, amit a média mutat. Sőt az egy teljesen hamis világ, ami a kapzsiságra és félrevezetésre épül, illetve a "Neked arra szükséged van..." anyagias világra, ezért értelemszerűen van boldogtalanságra ítélve, aki annak rabja lesz! 


6 megjegyzés:

  1. Minden magyarnak el kellene mennie legalább egyszer életében Erdélybe. Aki teheti évente, vagy még rendszeresebben látogasson el a székely-magyarság szívébe, mert tényleg ott lehet csak igazán feltöltődnie egy magyar léleknek, de bárkinek, akinek van szíve. Kirándulásnak, aktív mozgásnak sem utolsó, de jóval többet kap az ember, ha eltölt pár napot azok között a végtelenül rendes emberek között, akiket még csak éppen hogy megcsapott a globalizáció szele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szívesen mennék, ha tehetném! Vissza se jönék!

      Törlés
    2. Nem könnyebb az élet ott sem, de mindenképpen teremtés-közelibb és emberibb, mint "itthon".

      Törlés
    3. Azt hiszem, minden anyagi javamat odaadnám egy tanyáért meg a vele járó nyugalomért. Ahogy korosodik az ember úgy jön rá, hogy mi is az igazi érték az életben...

      Törlés
  2. Székely góbék :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=EHvjlISInxA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szeretem ezt a fajta poénkodást. Kísértetiesen emlékeztet a 80-as évek amúgy kiváló ""magyar"" kabaré egyik vadhajtására, amikor is néhány zsizsik igyekezett mindenáron lejáratni a magyar vidéket és az ott élő paraszt embereket, mintha ők mindannyian szőrőstalpú bunkók lennének.
      Lehet viccelődni, tükröt állítani, de ez valami más, ebből süt a magyarellenesség - még ha poénnak szánták is, és színészek/humoristák játsszák.

      Törlés