2012. március 10., szombat

A COCA-COLA és a PEPSI kénytelen változtatni a recepten a rákkeltő anyag miatt


Persze a Coca-Cola és a Pepsi nem rákkeltő, csak a benne lévő anyag az... avagy próbálj meg olvasni a következő sorok között és érteni a lényeget.
Biztos vannak még mindig olyanok, akik leharapnák a fejedet, mikor elkezdesz papolni, hogy a kóla mennyire káros és rákkeltő anyagok vannak benne....de ezzel sokan tisztában vannak már szerencsére.
Ők legalább tudnak tenni saját és családjuk egészségéért.

Viszont a dolog immáron hivatalosnak is tekinthető. Biztos Te is tudod, hogy a kóla receptje mennyire féltve őrzött titok és milyen kémkedés és harc ment régebben annak megszerzésért. De azóta sem került napvilágra és nem is módosítottak rajta...hiszen jól bevált dologról van szó. És itt a lényeg: 
MOST a COCA-COLA és a PEPSI kénytelen változtatni a recepten, mert különben a kaliforniai törvények értelmében köteles lenne feltüntetni a flakonokon és dobozokon a rák kockázatára figyelmeztető feliratot !
Miért ? A kóla színezékében lévő 4-metil-imidazol (4-MEI) a rákkeltő anyagok listájára került. 
Vagyis nem lehet letagadni, hogy rákkeltő ! A kiírás helyett (ami súlyos presztízsveszteség lenne) inkább módosítanak a recepten, csökkentve a fenti anyag mennyiségét.
Kaliforniában már árulják az új recept szerint készült kólát, és forgalmazását az egész Egyesült Államokban tervezik.

/A következő rész kifejezetten "tetszik" és tipikus:/
A 4-MEI vegyi anyag egy tanulmány szerint egerekben és patkányokban rákkeltőnek bizonyult, de azt nem igazolták, hogy az emberi egészségre is veszélyes volna – közölte az American Beverage Association. (na persze....Szerk)
A szervezet jelezte, hogy a hozzá tartozó vállalatok továbbra is alkalmaznak karamellszínezéket a termékeikben, viszont ügyelnek arra, hogy az megfeleljen az új kaliforniai szabályozásnak.

A Coca-Cola és a Pepsi a recept megváltoztatását azzal magyarázta, hogy azzal hatékonyabbá teszik az üdítő gyártását. A BBC honlapjának értesülése szerint a Coca-Cola közleményében azt is leszögezte, hogy Európában nem változtatnak a gyártási folyamaton. Az üdítőgyártó hangsúlyozta: Kalifornián kívül egyetlen szabályozó szerv sem tekinti problémának a karamellszínezékben használt 4-MEI mennyiségét.

Forrás: Komlomedia/Index

Remélem a következtetéseket mindenki érti és odafigyel arra, mit visz be a saját szervezetébe... 

4 megjegyzés:

  1. De az aszpartám továbbra is ott lesz a kólákban... Érdemes elolvasni az aszpartám ellen kampányoló cikket:

    http://nibiru.hu/aspartame.html

    Egy orvosi oldal is ír az aszpartámról.

    (A cikk zárómondata iskolapéldája a hivatalosan folyó "agymosásnak"...

    "A kormányok, akik az engedélyezésért végül is felelnek, valamint az élelmiszeripar mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók csak egészségre ártalmatlan élelmiszerekhez jussanak.")

    http://www.weborvos.hu/weborvos/tenyek_aszpartamrol/69212/

    És akkor még ott van a fluor a fogkrémben, a kőolaj a margarinban, a génkezelt termékek, az atom a levegőben, a káros mikrohullámú sütők, a higany az oltásokban, a nemrég hazánkba jutott mérgező anyagokkal teli sertészsír illetve narancsszállítmányok, a chemtrail, stb, stb...

    Szóval egy kis 4-MEI már igazán nem oszt, nem szoroz...:(

    VálaszTörlés
  2. A Facebook-on kering egy kép, amin fel vannak sorolva a Monsanto érdekkörébe tartozó cégek.
    A listában természetesen megtalálható a Coca-Cola és a Pepsi is.
    Sztem mellékelhetnéd a cikkhez azt is ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1. Hurrá, egészséges lett a kokakóla!

      2. "PR zseniket fedeztünk fel a kalifornai törvényhozók közt."

      3. Európában nem? Naná! Divide et impera.

      Utóirat: A rák kiváló tápszere nem a 4-MEI, hanem a félelem, a düh, a megosztottság.

      Törlés
  3. A 20. század a pénz és a vagyipar uralma volt, jó volna, ha a 21. század ennek a gyilkos kettősnek a kiábrándulásáról szólna.

    VálaszTörlés