2012. augusztus 18., szombat

Pólusváltás zajlik a Földön és sok emberi elmében is ! A tudatosság fontossága...


Miért éppen a mi életünkben fog bekövetkezni a Korszakváltás? Lesz-e pólusváltás? Milyen változásokat eredményez a génállományunkban és a spirituális evolúciónkban a világváltás? Milyen főbb jellegzetességei vannak a világunkban végbemenő világtársadalmi szintű ébredésnek? Kik lesznek a haszonélvezői, és az esetleges kárvallottjai a küszöbön álló tudati forradalomnak?  



Napéjegyenlőség és precesszió

A csillagászok nemrégiben észrevették azt, amit az antik és a történelemelőtti kultúrák papjai mindig is tudtak, tudniillik, hogy a Napunk és vele együtt a Föld egy nagyobb csillagrendszer része. Naprendszerünk egy nagyobb egység, illetve csillagkép része. Ez azért volt fontos felfedezés, mert ezzel érthetővé vált, hogy bolygónk miért végez furcsa spirális mozgásokat. Miközben az asztronómusok más csillagokat kémleltek, észrevették, hogy szoros kapcsolatban, mondhatnók, sorsközösségben állunk velük. Rájöttek, hogy a Föld a Szíriusz-A-val mozog szinkronban. (A Szíriusz valójában kettőscsillag, egyik csillagát A-val, másikat B-vel jelölik.)


A spirituális látók tudni vélik, hogy miként a Szíriusz-A és a Föld végighalad a maga kígyózó útján, evolúciós ciklusokat élünk át. E mélyreható változások részint a biológiai testünkben, részint az auránkban mennek végbe. A szellemünk, illetve a tudatosságunk nem választható el a fizikai testünktől, minthogy az ember test-lélek-szellem hármasságából felépülő, egyedülálló teremtmény. Ahogyan a DNS génjei aktiválódnak, úgy változik a tudatosságunk is. 

A kettő párhuzamosan, sőt oda-vissza hatásban áll egymással.Ehhez azt kell feltételeznünk vagy elfogadnunk, hogy a génjeink nem csupán a biológiai testünk egyes paramétereiért felelősek, hanem számtalan spirituális energiaminta, energiakód őrzői is. Ily módon a testünk génjeiben és egyes sejtjeiben a legfejlettebb szuperszámítógépeket lepipáló memória, illetve információtár rejlik. Amikor gének aktiválódásáról beszélünk, akkor emberi ésszel felfoghatatlan mennyiségű energiának és információnak a tudatosságára is gondolunk. 

Ez olyan egy picit, mintha az ember egy napon arra ébredne, hogy újfajta világban találja magát, megannyi új képességgel és tudással. Hogy ez mennyire nem földtől elrugaszkodott gondolat, emlékeztetnélek, hogy egyszer meg arra ébredtél, hogy egy baba vagy ebben a világban. De ennek az előzményeire most még nem emlékszel vissza!Egy szó, mint száz, a génjeink, a sejtjeink, a testünk, az elektromágneses energiamezőnk, a tudati és lelki fejlődésünk rá van hangolva a kozmoszra, pontosabban a kozmosz egyes részeire. A beavatott papok mindig is tudták asztromágikus tudásuknak köszönhetően, hogy a földnek van egy képzeletbeli tengelye. Ezt jelenleg 23,5 fokos dőlésszögben találjuk. Ez a helyzet cseppet sem változik, mialatt a Föld megkerüli a Napot, mely folyamatot nevezzük egy esztendőnek, amúgy pedig ezt a dőlést az évszakok váltakozásaként észlelhetjük.Ennek a tengelynek a mozgása emberi léptékkel mérve voltaképpen alig észrevehető, mivel 72 évenként egy fokot mozdul el. Ebből matematikai okfejtéssel kikövetkeztethető, hogy 2160 év alatt tesz meg 20 fokot, míg 25920 év alatt 360 fokot, vagyis egy teljes kört. A csillagképek közül most éppen a Szűz és az Oroszlán csillagjegyek között tartózkodunk, ami azt jelenti, hogy az égen a Halaktól a Vízöntő felé haladunk.

A Föld tengelye, vagy az Északi-sark pontja tehát egy kört, helyesebben egy ellipszist ír le. Az teljesen nyilvánvaló, hogy ennek a galaxisnak van egy olyan pontja, amelyik a lehető legközelebb esik a galaxisunk középpontjához, továbbá létezik egy olyan pontja is, amely a legtávolabb helyezkedik el a Tejút centrumától. Mind az egyiptomiak, mind a maják, mind az indiaiak, mind a tibetiek tisztában voltak azzal, hogy amikor a Föld tengelye távolodik a Tejút középpontjától, akkor az ember spirituális értelemben elalszik, tudata tompul és elméje alászáll az anyagba, viszont amint közeledni kezd a középponthoz, fokozatosan felébred. Innen származik az elalvás (holdkóros) és a felébredés (megvilágosodás) doktrínája.
Ehhez nagyon hasonlít az indiai kronológia, amely viszont sokkal nagyobb számokkal dolgozik. Vessünk egy pillantást erre!
A kozmikus ciklusokat a védikus (hindu) irodalom jugáknak nevezi. Négy ilyen korszakot különböztet meg:

  • Krita-(Satya)juga = 4800 istenév, 1 728 000 emberi év
  • Trétá-juga = 3600 istenév, 1 296 000 emberi év
  • Dvápara-juga = 2400 istenév, 864 000 emberi év
  • Kali-juga = 1200 istenév, 432 000 emberi év
Mi jelenleg egy Kali-juga hajnalán élünk. Maga a Kali-juga időszámításunk előtt 3102. február 18-án kezdődött, Krisna halálával. E szerint még javában benne vagyunk a Sötétség Korszakában (a Vaskorban). De most térjünk vissza a precesszióra!

Az ősi feljegyzések szerint létezik két pont – egy a felébredéshez, egy az elalváshoz közel –, amelyik hatalmas változásokat eredményezhet, melyek az emberi tudatban mennek végbe és összefüggésben állnak a bolygók pólusaival.
Drunvalo Melchizedek szerint például a pólusváltás bármikor bekövetkezhet. A szakértő kifejti továbbá, hogy a felébredés mindig a női oldalhoz kapcsolódik, amely visszavezeti a teremtményt a fényre, amit én spirituális tudatosságnak hívok.
Említett spirituális „csatorna” arra hívja fel a figyelmet, hogy a jövőnk képlékeny, ezért megváltoztatható az emberek gondolatai és érzései által. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy mi magunk teremtjük a valóságunkat, így a sorsunkat magunk írjuk.


Pólusváltások

Minden eddigi pólusváltás gyökeres átalakulást eredményezett a tudatosságunk tekintetében. Feltétlenül meg kell különböztetnünk a tudatosság beszűkülő folyamatait a kitágulóktól. Úgy is mondhatnám, hogy nem mindegy, hogy a tudatosságunk alacsonyabb, illetve csökkenő rezgésszintet, vagy emelkedő, növekvő rezgésszintet eredményez a számunkra.
A kutatások azt mutatják, hogy kb. 12500 évenként bekövetkezik egy pólusváltás, tehát sokkal gyakoribb, mint azt eddig a tudósok gondolták.  Ahogyan a napéjegyenlőségek, úgy a pólusváltások is ciklikusak, azaz visszatérőek. A pólusváltás azt is jelenti, hogy az északi- és a déli pólus helyet cserél. Igazolást nyert a pólusváltások teóriája, amikor radiokarbonos és egyéb módszerekkel kezdték vizsgálni a föld és a jég egyes rétegeit. Ebből nyert bizonyítás az is, hogy a pólusváltás akár egy nap leforgása alatt is végbemehet!

Jelenleg nem tudjuk biztosan, mi váltja ki pontosan a pólusváltást. A modellezések azt mutatják, hogy pólusváltáskor a felszín több mint 3000 km/h, a szél több mint 1500 km/h sebességgel mozog. Nem csoda a felkészületlen emberek és a kiszolgáltatott állatok elpusztultak e világméretű kataklizmák következtében.


Pólusváltás és tudatosság

Az emberi tudat alapvetően olyan, hogy képes hatni az anyagra. A kutatók abban reménykednek, hogy minél több ember válik majd tudatosabbá, amely lehetővé teheti, hogy a bolygónkon zajló természeti folyamatokat – így a pólusváltást is – befolyásoljuk. Azt nem mi döntjük el, hanem a felsőbbrendű akarat, hogy mikor lesz pólusváltás, illetve hogy miként fog lezajlani, azonban a tudati felkészültségünkön erősen múlhat, hogy bennünket személy szerint hogyan fog érinteni a nagy változás. A félelem és az aggodalom beszűkíti a tudatot, míg a remény és a tiszta tudás kitágítja azt. Rajtunk áll, hogy teszünk-e személyes erőfeszítéseket a tudati fejlődésünk érdekében még a nagy változások előtt!

246 megjegyzés:

  1. megy a new-ages butítás ezerrel...

    köszönjük Buddha mester, hogy felkészítesz minket az antikrisztus spirituális elfogadására.

    VálaszTörlés
  2. Aha.Biztos fel lehet készülni arra hogy "pólusváltáskor a felszín több mint 3000 km/h, a szél több mint 1500 km/h sebességgel mozog."---igen hát ez teljesen valoszinű,olyan mint egy edzés.Végülis biztos túl lehet élni ha létezik ilyen.Már megint egy ilyen értelmetlen bejegyzés amivel lehet hülyíteni.

    VálaszTörlés
  3. "Drunvalo Melchizedek szerint például a pólusváltás bármikor bekövetkezhet. A szakértő kifejti továbbá, hogy a felébredés mindig a női oldalhoz kapcsolódik, amely visszavezeti a teremtményt a fényre, amit én spirituális tudatosságnak hívok."

    és ím a szakértő:

    http://www.drunvalo.net/questions/?page_id=28

    VálaszTörlés
  4. Miért vagytok itt, ha csak kritizáltok?? Azt ír Buddha amit akar, ha nem tetszik, ne olvasd, de miért kell ezt csinálni? Jeromos, veled főleg "vallási" vitákban találkozom. A kereszténység a szeretet vallása. Akkor mi szükség van más szidalmazására?
    Az antikrisztus spirituális elfogadásához meg nem tudom ennek a cikknek mi köze van..
    Egyébként meg ha bekövetkezik ez a pólusváltás, lesz ahogy lesz, tudni fogod, hogy mi történik, ilyen new-ages butításos cikkeknek köszönhetően. Vegyétek észre az értéket, lássátok meg egymásban magatokat és a jót, mert szembenállással és felébredettek egymás közötti konfliktusaival sehova nem jutunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mit vársz br23? ír valamit buddha mester és mindenki vele, veled együtt béget?
      hát itt nem az Igazság kereséséről van szó? hát nem veszed észre, hogy meg vagy vezetve?

      az igazságod keresed?

      buddha pár cikkel ezelőtt oly jó színben tűntette fel a templomosokat... hogy lásd, kit imádtak a templomosok:

      https://www.google.hu/search?q=baphomet&hl=hu&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kOMvUPawH87b4QT-rIDoCA&ved=0CFQQ_AUoAQ&biw=1172&bih=588

      és hogy lásd a folytonosságot a templomosok és az általatok annyira szidalmazott illuminati közt:

      http://4.bp.blogspot.com/-itxb5ombZhE/T7WUZcYCCqI/AAAAAAAABdU/rRoSdDwELbo/s1600/Rothschild+Baphomet.jpg

      ezt a cikket mivel kezdi? Hórusz szemével... mint az agy (a megvilágosodás, az Illuminati) jelképével.

      harc van br23 a lelkedért... te döntesz, hova állsz.

      Törlés

    2. “Az antikrisztus spirituális elfogadásához meg nem tudom ennek a cikknek mi köze van.”

      Hogy mi köze? Az egész New Age mabo-jambo szöveg a nagy váltásról egyedül errõl szól:

      http://churchofgod.hu/content.php?act=new-age2

      Törlés
    3. 1. Hórusz szeme alatt mindenki azt ért amit akar. Az Illuminatinak nem sok saját jelképe van, mindet ókori népektől vettek át, majd saját maguk értelmezése szerint használják.
      2. semmi közöm a templomosokhoz, azt imádtak akit akartak.
      3. mi az hogy általunk annyira szidalmazott illuminati? nem tudom hol láttad, hogy szidalmaztam volna őket, az más kérdés, hogy van aki megteszi, bár azzal csak az ő energiájukat erősíti. éppen ez a céljuk, a negatív erőkkel "táplálkoznak", nem véletlen a híradokból áradó baleset, gyilkosság, katasztrófa stb.
      4. nem kell együtt bégetni vele, ha nem tetszik a cikk olvass mást. ez a cikk lehet, hogy nem kellett volna, vagy más információkat belerakni, mert néhány érdekes info van benne, de az 1500 és a 3000 km/h-s mozgások elég nevetségesek.
      5. nem, nem veszem észre, hogy meg lennék vezetve. egyrészt ezen a blogon kívül olvasok még eleget, másrészt létezik az emberben egy kis szűrő, ami "szól" ha nem biztos, hogy igaz az info.. ajánlatos használni.

      6. a lelkemet nem féltem, de ha mégis elvisz a Sátán a Dalai Lámával, meg még néhány milliárd emberrel együtt, akik nem fogadják el az Urat, meg a Seregek Urát, meg a féltékeny és bosszúálló Istent, és az Atyát, akkor így jártunk :D nekem elég egy igaz Isten is, akitől félnem sem kell, és aki ugyanúgy tekint minden emberre.
      egy olyan Isten aki nem akarja pusztítja a zsidókon kívül a többi embert, akikkel a vándorlás közben találkoztak. ja, erről jut eszembe, hogy amikor a zsidók rosszak voltak, akkor bosszúból az Úr átállt a babiloniakhoz, és gyilkolta a zsidókat.. most akkor hogy is van ez? ez nekem még mindig furcsa, de tudom, sok lesz már, nem is akadok fenn ilyen apróságokon.

      Törlés
    4. pontosan...

      Sátánnak mindegy miben hiszel... egy a lényeg, miben ne higgy.

      Törlés
    5. a new age-t, és az egyéb gondolkodni vágyó, a világnak a spirituális oldalát is megközelítő csoportot NE keverjük össze, legyetek szívesek.

      Törlés
    6. Jeromos, nem veszed már észre, hogy ki van megvezetve félelem által? Hát pont ti, akik a Sátános és Antikrisztusos dumát még mindig benyelitek... Ébredjetek már fel, nem hiszem el, hogy lehet valaki ennyire elfogult.

      Törlés
    7. "1. Hórusz szeme alatt mindenki azt ért amit akar. Az Illuminatinak nem sok saját jelképe van, mindet ókori népektől vettek át, majd saját maguk értelmezése szerint használják."

      ha nem látod az emberiség történelmén áthúzódó folytonosságot, hát nem látod... de hogy hogy erre büszke is vagy. az már fura.

      "2. semmi közöm a templomosokhoz, azt imádtak akit akartak."

      ezt azért említettem, hogy lássad, buddha hol ál. nem jött le, sajnálom.

      "3. mi az hogy általunk annyira szidalmazott illuminati? nem tudom hol láttad, hogy szidalmaztam volna őket, az más kérdés, hogy van aki megteszi, bár azzal csak az ő energiájukat erősíti. éppen ez a céljuk, a negatív erőkkel "táplálkoznak", nem véletlen a híradokból áradó baleset, gyilkosság, katasztrófa stb."

      ááá... ez a new-ages duma... negatív erőkkel táplálkozzanak.... és ha pozitív erők lennének, akkor nem tudnának mit tenni? ugyan már.


      "4. nem kell együtt bégetni vele, ha nem tetszik a cikk olvass mást."

      majd pont te fogod meghatározni mit olvasok és mit nem, mihez szólok hozzá, mihez nem.

      " ez a cikk lehet, hogy nem kellett volna, vagy más információkat belerakni, mert néhány érdekes info van benne, de az 1500 és a 3000 km/h-s mozgások elég nevetségesek."

      kritizáltál hogy kritizálok, majd kritizálsz? legalább légy következetes.
      milyen érdekes infó van benne? melyiknek jártál utána?

      "5. nem, nem veszem észre, hogy meg lennék vezetve. egyrészt ezen a blogon kívül olvasok még eleget, másrészt létezik az emberben egy kis szűrő, ami "szól" ha nem biztos, hogy igaz az info.. ajánlatos használni."

      és ha mindegyik hazudik, amiket olvasol? és ha a szűrőd rossz? akkor mégis meg vagy vezetve.

      "6. a lelkemet nem féltem, de ha mégis elvisz a Sátán a Dalai Lámával, meg még néhány milliárd emberrel együtt, akik nem fogadják el az Urat, meg a Seregek Urát, meg a féltékeny és bosszúálló Istent, és az Atyát, akkor így jártunk"

      fogalmad sincs a kereszténységről.. úgy látszik az igazságkeresésed nem jutott el idáig.

      "nekem elég egy igaz Isten is, akitől félnem sem kell, és aki ugyanúgy tekint minden emberre. "

      ez az egy igaz

      "egy olyan Isten aki nem akarja pusztítja a zsidókon kívül a többi embert, akikkel a vándorlás közben találkoztak. ja, erről jut eszembe, hogy amikor a zsidók rosszak voltak, akkor bosszúból az Úr átállt a babiloniakhoz, és gyilkolta a zsidókat.. most akkor hogy is van ez? ez nekem még mindig furcsa, de tudom, sok lesz már, nem is akadok fenn ilyen apróságokon."

      te olvastad a Bibliát? ugye nem... ha olvastad is, semmit, de semmit nem értettél belőle.

      Törlés
    8. örültem neked, de majd amikor kiderül, hogy meg voltál vezetve a vallásod által, ne csodálkozz. csak gondolkodj majd el, hogy miért is nem voltál nyitottabb, hogy miért nem hittél a sok idiótának, akinek a lelkét mégsem szerezte meg a jó öreg Lucifer

      Törlés
    9. áruld már meg, miben, kiben kell higgyek?

      buddhának? avatarának, esetleg a szakértő Drunvalo Melchizedeknek?

      Törlés
    10. majd azt is elárulhatnád, hogy buddha melyik állításának jártál utána, hogy fenti bejegyzésének egyáltalán van-e valami minimális igazságalapja... ha már itt a megvezetettségről szónokolsz.

      Törlés
    11. olvasd el Buddha hozzászólását, ki lettünk oktatva.
      abban hiszel, akiben akarsz, egy illúzió a hit, végeredményben sehol nem fog számítani, hogy miben és kiben hittél. menni fog az élet tovább ugyanúgy, csak valahol máshol.
      ezért is hoztam fel példaként a Dalai Lámát, aki talán még a légynek se ártana, de ha nem fogadja el Jézust megváltónak akkor megy a levesbe? nem megy semmiféle levesbe, ugyanúgy meghal majd mint mindenki más, aztán akkor kiderül, hogy ott mi van vagy mi nincs..

      Törlés
    12. Kedves Jeromos, hiteltelenségedet bebizonyítottad tudatlanságoddal, mert a hórusz szeme, ill. a mindent látó szem a háromszögben eredetileg a szentháromságot jelképzete.

      Törlés
    13. Így van, tele vannak a templomok, bazilikák háromszöggel és szemekkel, de akkor .. most akkor mi van? :)

      Törlés
    14. "Jeromos ! Senkinek ne higgy !"

      neked se? és ez a tanácsod mindenkinek?

      Hit: „A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. ”

      magyarán meggyőződés... szar lehet, ha senkinek, semminek nem hiszel.

      "Az a baj, hogy Te még mindig abban gondolkodsz, hogy "Ki melyik oldalon áll..." "

      sajna ez a helyzet... vagy az igazságot képviseled, vagy nem.... harmadik út nincs.

      "Hát jelentem semelyik oldalon nem állok"

      azt te csak hiszed

      "hiszen kapásból vagy 30 féle irányzatot, eszmét vagy fogalmat látok,mégsem tartozom egyikhez sem, közben lehet mindhez egyszerre."

      egy a lényeg, az ne keresztény legyen...

      " Nem érzékeled, hogy nem ez a lényeg ??? "

      nem érzékeled, pont ez a lényeg? 30 féle irányzatot képviselsz, ami egyike sem vezet az üdvösséghez.

      azt mondtad, ahol a valóságnak vége, ott kezdődik a hit... hát ez egy hatalmas tévedés.

      a valóság mindig egyféle... ha harmincféleképp hiszed a valóságot, akkor 29-szer legalább tévedsz és nem tudod, mikor... ez azt jelenti, nincs meggyőződésed, nem jártál végére egyiknek sem.

      "Nem tudtok túllépni a korlátaitokon, ezért magyarázzátok félre és leragadtok km/h -ás szélnél"

      aha... korlátoltak vagyunk, mert nem eszünk meg bármit... értem.

      " és az Úr/Biblia párossal félresöpörtök minden más lehetséges igazságot. "

      már említettem... igazság egy van... valami vagy az igazság, vagy nem az... ha valami az igazság, akkor minden egyéb annak ellentmondó állítás hamisság... ez egy egyszerű logikai alapvetés.

      "Egyébként pont azt a Tudást, amit féltenek az emberektől ezen bibliai,vatikáni,illuminati erők.... "

      ne keverd már össze Vatikjánt a Bibliával...

      tudom, jössz a gnosztikusokkal... vajon hány gnosztikus írást olvastál? ha olvasdtad, akkor melyiknek hiszel? miért pont annak (uggya az összesnek egyszerre nem hihetsz, mert sok ellentmond a másiknak), mi győzőtt meg annak igazságáról.

      kifejthetnéd, igazán kiváncsi lennék rá.

      "Sokan azt hiszik maga az Illumianti is 1776 és Adam Weishaupt baváriai létrejötte óta létezik.... Csakhogy már az egyiptomi időkben is létezett és a jelképeket nem onnan lopták, hanem azóta birtokolják, hiszen mindig is az ő jelképük volt.
      Csak mi emberek egyszerűen nem tudjuk (nagyon kevés beavatott kivételével) mit is jelképez igazából és az a tudás hogyan is kapcsolódik ide......"

      aha.. és ezzel kinek mondasz ellent? mert nekem nem... és egy folyamatosságot látok az emberi történelemben. és te beavatott lennél?

      "Ezt átadni nem is szabad, sőt én is azt mondom hiba lenne, mert az emberiségnek magától kell megtalálni."

      szóval beavatottnak ézed magad, vagy megtaláltad az igazságot, de úgy, hogy 30 féle vallásnak hiszel... mégis hogy? ami szimpi, elfogadod, ami nem, azt meg felejtős? ne haragudj, de röhögnöm köll.

      " Az Awakening folyamatnak van egy spirituális része és egy fizikai valóságban is zajló, a Föld magnetoszférájával összekapcsolódó (sokak számára ismeretlen) fonala..."

      mert vannak a Föld mágneses terében változások, ez még nem igazolja a fenti bejegyzésedet. olyat idéztél, aki minimum nevetséges... a nagyanyám is tud látszólag okosakat mondani, azt is beidéznéd?

      "Ezt viszont csak azok értik meg, akik benne vannak, egyébként csak olvasni fogsz róla, de érteni nem."

      ő! barátom... három évig hallgattam az egyetemen fizikát... gondolod, nem fogom megérteni?

      Törlés
    15. " Ezért vitatkozoznak, mert beilleszteni nem tudják... Ez sok ember hozzászólásából látszik is akár PRO, akár KONTRA......"

      pffff... semmitmondás felsőfokon.

      "Ne higgy senkinek, az igazságot magad tudod megtalálni egyedül."

      gondolom nagyívű kozmológiai kutatások része vagy... vagy csak te is olvasol valamiket és hiszel egyeseknek.

      "Felejtsétek el, hogy valaki majd megmondja a tutit alátámasztva megannyi bizonyítékkal."

      áruld már el, mi az amire magad jöttél rá és nem valahol olvastad... csak egyet lécci.

      " Felesleges és nem is kell. Ez nem erről szól és semmi köze a New Age-hez, sem az ezoteriához. "

      elsősorban nem ezekhez van köze.

      "Inkább a Tudáshoz, amit talán Hórusz szeme is lát.... Ha a tudás az Antikrisztust jelenti és a Sátánt sokak skatulyáiban...akkor legyen....azok semmi többek, csak mesterségesen kitalált fogalmak, hogy még véletlenül se kíséreld meg a Tudás fáját megközelíteni."

      ha olvastad volna a Bibliát, nem a tudás fájáról van szó.... de így csúsztatgatva valóban elfogadhatóbb Lucifer ténykedése.


      "El van zárva, de nem bibliai hanem sokkal inkább eredetünkkel kapcsolatos okok miatt."

      te aztán tudod... biztos könyvtárakat jártál, régi fóliánsokat kutattál és ennek eredményeképp mered kijelenteni.

      "De már így is túl sokat magyaráztam ezt. Egy dolog tényleg közös azzal a sok szent irománnyal: az "isteneknek" nevezettek alakították így és okkal...."

      Isten egy... mindenféle racionális megfontolás alapján... bármikor levezetem neked (hogy nehogy azt merd mégegyszer állítani, ahol a logika vége, ott kezdődik a hit).

      Törlés
    16. "Táborszki Bálint2012. augusztus 18. 22:47
      Kedves Jeromos, hiteltelenségedet bebizonyítottad tudatlanságoddal, mert a hórusz szeme, ill. a mindent látó szem a háromszögben eredetileg a szentháromságot jelképzete."

      miről beszélsz barátom?

      Hórusz története Krisztus előtt a XII. században keletkezett... a szentháromságtan pedig csak Jézus eljövetele után keletkezhetett.

      a háromszögben lévő szem, mint szentháromság szimbóluma a XVII. században terjedt el a katolikus ábrázolásokban.

      Törlés
    17. Mintha az Assassin's Creed játékban lennénk: ne higgy senkinek mert ,,semmi sem igaz" XD
      Aztán meg az isteneknek nevezettek. Csak itt ácsi Buddha, nem hiszem, h ugyan arra gondolunk eme "istenségeknél". :-)

      A kontinens mozgási sebessége és a szél sebessége az hülyeség. Viszont a pólus váltás nagyon is valós esemény! Elfogadott tény. Csak van 1 kis bökkenő amiről az emberiség nagy része nem tud, viszont az ősök mindenhova bevésték és szimbolika formájában ma is fennmaradt. Mert sokszor a pólus váltás egybe esik 1 másik, ennél sokkal nagyobb eseménnyel is. Olyankor van baj!

      Egyébként én 1 évig követtem az infót hogyan változik a pólusok haladási sebessége. Ja, hát igen, már régóta elindultak az ellentétes irányba és már okoztak problémákat, pl légi közlekedésben az elmúlt években. Csak aki nem informált az szimplán tudatlan. Ezt azokra értem akik abszolút nem foglalkoznak a témával, maximum 1 bibliát szorongatnak a kezükben. XD
      Lényeg az, h a 2 pólus egyre gyorsabban haladnak az ellentétes sarkok felé. Ha a sok értelmes ránézne 1 mágnese pólus ábrára, már ha vennék a fáradságot, akkor beszarnának! Északi pólus már Ázsiánál tart. XD
      És egyre gyorsabban haladnak, közel vagyunk 1 "billenéshez". Legutóbb Oroszország alatt volt, de azóta már lehet, h Kína (északi tartományoknál) alatt van.
      Persze, akik itt szakértők, azok még talán a google-t sem tudják használni rendeltetés szerűen. Pedig hasznos zsidó találmány! XD

      Törlés
    18. Ne lődd le a poént az ac-ból, csak most játszom :(

      Törlés
    19. Illetve a mindent látó szem hórusznál lett a legismertebb, igen de előtte is használták tucat vallásban. A szentháromság pedig Jézus előtt is létezett többek között a mi ősvallásunkban IS, csak épp apa-anya-fiú párosban. De a buddhizmusban, judaizmusban és körülbelül az összes vallásban feltűnik ez a szimbólum, nem azért, mert a sátánt jelképezi, hanem mert iszonyat nagy ereje van. Ezeknek a szimbólumoknak erejük van, nagyobb mint azt képzelné az ember, és ezt a vallás alapítói tudják, ezért használják.

      Törlés
    20. "Illetve a mindent látó szem hórusznál lett a legismertebb, igen de előtte is használták tucat vallásban."

      forrás?

      Törlés
    21. bárkit kritizálhatunk, bármit megtehetünk, ha nem tetszik el lehet menni :)

      Törlés
    22. "Táborszki Bálint2012. augusztus 18. 22:47
      Kedves Jeromos, hiteltelenségedet bebizonyítottad tudatlanságoddal, mert a hórusz szeme, ill. a mindent látó szem a háromszögben eredetileg a szentháromságot jelképzete."

      miről beszélsz barátom?

      Hórusz története Krisztus előtt a XII. században keletkezett... a szentháromságtan pedig csak Jézus eljövetele után keletkezhetett.

      a háromszögben lévő szem, mint szentháromság szimbóluma a XVII. században terjedt el a katolikus ábrázolásokban."

      Jeromos ennél nagyobb ökörséget nem is írhattál volna. A szentháromságot már Nimród is használta. Nimród-Szemiramisz-Tammúz.(Apa-Anya-Fiú). Ahogy az eredeti szentháromság sem Apa-Fiú-Szentlélek hanem Apa-Anya-Fiú.

      Törlés
    23. A Nimródi szentháromságból csak a három az igaz.

      Nimród egy isteni származású embernek kiáltotta ki magát, Szemiramisz egy külön isten volt (nem egy Nimróddal), gyermekük Tammúz, pedig Nimród reinkarnációja.

      mellesleg ezt a hármast vette át az egyiptomi misztérium-vallás, majd az egyiptomi fogság alatt a zsidók is. ebből lett a talmud. ez a gondolat lett átörökítve a szabadkőműves szimbolikába is (vajon miért?).

      Törlés
    24. Jeromos, nem voltak semmiféle zsidó foglyok Egyiptomban. Még zsidó turisták sem. XD
      Mutass róla kézzel fogható régészeti bizonyítékot. Újabb szakértő! Éljen!

      Törlés
    25. Kedves Jeromos!
      Tetszik a kiállásod!Egyetértek veled.
      Jó lenne,ha megkeresnél személyesen:
      papp550223@gmail.com
      Köszönöm.

      Törlés
    26. "Jeromos, nem voltak semmiféle zsidó foglyok Egyiptomban. Még zsidó turisták sem. XD
      Mutass róla kézzel fogható régészeti bizonyítékot. Újabb szakértő! Éljen!"

      http://www.buvarinfo.hu/egyebirasok/2008/200803_26_exo.htm

      Törlés
    27. http://www.mult-kor.hu/20120417_tenyleg_pusztithatott_a_bibliai_tiz_csapas

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Jeromos, nem fogod fel, hogy az illuminati is csak lopja a szimbólumokat és az erejüket felhasználva teremt olyan tudatot, mint a tied? Kicsit átmoshadtnád az agyadat, mit gondolsz minek vagy itt, hogy várd a szar életet vagy, hogy hozz egy szebb életet? Ki nem szarja le az antikrisztust, hamarabb halok meg minthogy benyeljen egy ilyen tudatosság, mint a tied és ezt nem haraggal, hanem fájdalommal írom... Akkor jön el az antikrisztus ha azt akarod, hogy eljöjjön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Jeromos, nem fogod fel, hogy az illuminati is csak lopja a szimbólumokat és az erejüket felhasználva teremt olyan tudatot, mint a tied? Kicsit átmoshadtnád az agyadat, mit gondolsz minek vagy itt, hogy várd a szar életet vagy, hogy hozz egy szebb életet? Ki nem szarja le az antikrisztust, hamarabb halok meg minthogy benyeljen egy ilyen tudatosság, mint a tied és ezt nem haraggal, hanem fájdalommal írom... Akkor jön el az antikrisztus ha azt akarod, hogy eljöjjön."

      áltasd csak magad ezzel...

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Komolyan mondom, ha lehet Buddha tiltsd le a hozzászólásokat, mert csak negatív energiákat szopok be, de nem gyenge fajtát, a hitetlen, tudatlan, jobb életet nem akaró emberek tömkelege ontja a szennyet itt. Hozzászóltam, de mellette akarva-akaratlanul elolvastam pár hozzászólást, kár volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esküszöm, már bennem is megfordult ez a gondolat mikor látom kik jelentek meg nyáron unalmukban.
      Csak az elveimmel ez nem egyezne, hiszen minden GONDOLKODÓNAK hoztam létre, akik érzik, hogy zajlik a TUDATOSSÁG FORRADALMA és AZ EMBERI ELME IS NYÍLIK MEG szépen az ÚJFAJTA TUDÁSNAK.
      Én ebben tudok segíteni, mert bennem is zajlik jó ideje és vannak olyan információim, amik olyan helyről származnak, ami segíthetne olyan témákban, korábbi és jelen eseményekben, amikről fogalmunk sem volt eddig...
      Maximum van olyan, amit sejtettünk....

      A nyár előtti hónapokban azért a nyitott és szélesebb látókörű emberek domináltak. Nyáron meg mintha valami kolostort bezártak volna és a sok szerzetes a tanaival ide beszabadult.

      Pedig már ezerszer túlléptünk ezen a vallás témán, de úgy látom valami teológiai blogot kellene nekik elindítanom, mert nem tudnak szabadulni ettől...

      Törlés
    2. Kedves Buddha!
      Amikor elkezdtem ezt a honlapot olvasgatni,még nem volt nyári szünet.
      Érdekesnek találtam a cikkeket-bár némelyiket semmiképpen nem tudtam elfogadni,mivel fejtetőre állított -minden tapasztalati és tudományos nézetet megcsúfoló,pusztán elméleti mese kategóriába esik.
      De mivel ez a blog a "Világ helyzete" címet viseli és mivel a "kereszténység" is beletartozik a világba ugyanúgy,mint a buddhizmus,iszlám és egyéb vallások,vagy ateizmus és egyéb izmusok,ezért olvasgattam és szóltam hozzá-már amikor.
      De azért ne haragudj meg-bár te vagy a "főnök"-MIÉRT kellene kitiltani avagy máshová telepíteni azokat,akiknek nem egyezik a világnézete veled?
      Vannak "keresztény" blogok,lehet ott egymással is csevegnünk,sőt teológiai vitákkal tölteni az időt,de mégis itt vagyunk,mert szeretünk olyanokkal is lenni,mint ti.
      Érdekes elméletek,elvek,teóriák jelennek itt meg cikkben,amit ha elolvasunk,nem árt meg...és igenis ismerni illik azoknak az ideológiáját,akikhez szólunk.
      Szóval,maradnánk:))))

      Törlés
    3. Én azt nem értem, hogy miért ragadnak meg a bibliánál az emberek mikor tudott, hogy nem igaz? Onnan példáloznak az emberek, hogy itt meg ott zsidók, jelenések könye stb... Ha nem igaz, akkor miért van a keresztény emberek számára bizonyítóértéke? Ezt mondd már meg.

      Törlés
  9. Üdv.

    Épp most néztem az ÉHEZŐK VIADALA című filmet.
    Hát ez piszkosul nekünk szól !
    Eszerint a sztori szerint mi nem győzedelmeskedtünk, nagyon úgy festett, hogy a technológiai hátrány miatt.
    Nevezetesen nem igen lehetett megfelelő fegyverzet, amivel a lázadás kiteljesedhetett volna.

    Volt valami lázadás, aminek a megtorlása képpen valami erőszakos túlélős valóság show-n kell részt venniük valamilyen állam, ország körzeteinek.
    A szörnyű az, hogy ettől nem sok választja el a jelenlegi villalakós baromságokat.
    Ami a legaggasztóbb, hogy óriási nézettségük lenne !!!

    Ajánlom mindenkinek, van benne némi "üzengetés".
    Elég depis film, ha ilyen "ébredezős" szemmel nézi az ember.

    VálaszTörlés
  10. Ja, igen.
    Egyre több a negatív hozzászóló, akik full hülyének nézi a hasonló oldalak látogatóit.
    De:
    Mindenki szűrje le azt, ami a lelkéhez legközelebb áll.
    Jómagam is így teszek.
    Nem mindent látok reálisnak, amiket ezen oldalakon olvasok.
    Nekem nem igazán megy a spirituális szemmel való megközelítéss, én inkább azt látom, hogy a pénz és más egyebek által rettentően meg van vezetve az emberiség.
    Az anyagi javak, hatalom, stb. koncentrálása folyik.
    pl.:Nekem valahogy mindig ellenszenves ország volt Svájc, a maga gőgös elszigeteltségével, amit csupán mások biztosítanak számára, hát olvasataimban kiderült miért is.

    Tehát én inkább ezt a vonalat erősítem.
    Mások meg mást látnak-, várnak-, éreznek-, vélnek igaznak...

    VálaszTörlés
  11. "but remember it's just a ride" :D
    http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA

    VálaszTörlés
  12. Jeromos ! Senkinek ne higgy ! Az a baj, hogy Te még mindig abban gondolkodsz, hogy "Ki melyik oldalon áll..."
    Hát jelentem semelyik oldalon nem állok, hiszen kapásból vagy 30 féle irányzatot, eszmét vagy fogalmat látok,mégsem tartozom egyikhez sem, közben lehet mindhez egyszerre. Nem érzékeled, hogy nem ez a lényeg ???

    Nem tudtok túllépni a korlátaitokon, ezért magyarázzátok félre és leragadtok km/h -ás szélnél és az Úr/Biblia párossal félresöpörtök minden más lehetséges igazságot.

    Egyébként pont azt a Tudást, amit féltenek az emberektől ezen bibliai,vatikáni,illuminati erők....

    Sokan azt hiszik maga az Illumianti is 1776 és Adam Weishaupt baváriai létrejötte óta létezik.... Csakhogy már az egyiptomi időkben is létezett és a jelképeket nem onnan lopták, hanem azóta birtokolják, hiszen mindig is az ő jelképük volt.
    Csak mi emberek egyszerűen nem tudjuk (nagyon kevés beavatott kivételével) mit is jelképez igazából és az a tudás hogyan is kapcsolódik ide......

    Ezt átadni nem is szabad, sőt én is azt mondom hiba lenne, mert az emberiségnek magától kell megtalálni. Az Awakening folyamatnak van egy spirituális része és egy fizikai valóságban is zajló, a Föld magnetoszférájával összekapcsolódó (sokak számára ismeretlen) fonala...

    Ezt viszont csak azok értik meg, akik benne vannak, egyébként csak olvasni fogsz róla, de érteni nem. Ezért vitatkozoznak, mert beilleszteni nem tudják... Ez sok ember hozzászólásából látszik is akár PRO, akár KONTRA......

    Ne higgy senkinek, az igazságot magad tudod megtalálni egyedül. Felejtsétek el, hogy valaki majd megmondja a tutit alátámasztva megannyi bizonyítékkal. Felesleges és nem is kell. Ez nem erről szól és semmi köze a New Age-hez, sem az ezoteriához.

    Inkább a Tudáshoz, amit talán Hórusz szeme is lát.... Ha a tudás az Antikrisztust jelenti és a Sátánt sokak skatulyáiban...akkor legyen....azok semmi többek, csak mesterségesen kitalált fogalmak, hogy még véletlenül se kíséreld meg a Tudás fáját megközelíteni. El van zárva, de nem bibliai hanem sokkal inkább eredetünkkel kapcsolatos okok miatt. De már így is túl sokat magyaráztam ezt. Egy dolog tényleg közös azzal a sok szent irománnyal: az "isteneknek" nevezettek alakították így és okkal....

    VálaszTörlés
  13. Van Isten? Nincs Isten? – Abban, ami független a tértől, időtől és
    minden káprázattól: a Van és Nincs ugyanaz.
    Van öröklétem? Nincs öröklétem? – Túl a téren, időn és minden
    káprázaton: a lét és nem-lét ugyanaz.
    Minden ismereted csupán arra jó, hogy a változók közt eligazítson,
    de a változatlanról nem nyujt semmi bizonyosságot. Ismeret csak a
    változóban van és csak a változóról, mert benne külön-külön
    vizsgálható a Van és Nincs, helyes és helytelen, domború és homorú; de
    a teljességben mindez bontatlanul azonos, ezért nincs benne semmi
    megnevezhető. A teljesség nem egy és nem több, nem én és nem más, nem
    valami és nem semmi.
    Ha a teljességet ismerni akarod, ne kérdezz semmit, mert
    rávonatkozólag minden "igen" és "nem" ugyanazt jelenti; hanem
    merülj önmagadba, személyed alá, s ahol nincs tovább, ahol minden
    mindennel azonos: ez a teljesség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól mondod teljesen! De ezeket a sorokat megint nem is fogják megérteni ugyanazon okokból.... Attól még igaz és elhallgatni sem szabad !

      Törlés
  14. "Van Isten? Nincs Isten? – Abban, ami független a tértől, időtől és
    minden káprázattól: a Van és Nincs ugyanaz."

    már ne haragudj, de a van a nincssel hogy lenne azonos?
    ami a fizikai valóságunkban nem értelmezhető (téridőn kívüli), arról nem jelentheted ki, hogy nincs.

    "Minden ismereted csupán arra jó, hogy a változók közt eligazítson,
    de a változatlanról nem nyujt semmi bizonyosságot."

    ha nem nyújt semmi bizonyosságot, akkor hogy mered kijelkenteni, hogy a van, az tulajdonképpen nincs?

    egyik mondatod üti a másikat.


    "Ismeret csak a változóban van és csak a változóról, mert benne külön-külön
    vizsgálható a Van és Nincs"

    dehogy... erre való a logika. bizony a téridőn kívüli létezésnek is megállapíthatóak egyes tulajdonságai.

    "Ha a teljességet ismerni akarod, ne kérdezz semmit, mert
    rávonatkozólag minden "igen" és "nem" ugyanazt jelenti;"

    ugyan

    " hanem merülj önmagadba, személyed alá, s ahol nincs tovább, ahol minden
    mindennel azonos: ez a teljesség."

    miért is? az ember téridőn kívül lenne? változatlan lenne? tökéletes lenne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igazán jutottak el hozzád a fenti sorok.

      Törlés
    2. ez a legegyszerűbb... lepeckelni... nem érted és kész.

      az a baj, hogy te nem érted, de olyan szimpinek tűnik, ezért egyből felnyalod.

      Törlés
    3. elfelejtettem megnevezni a szerzőt.. nem én, hanem Weöres Sándor írta.. nála reklamálj, én csak gondoltam megosztom.. mert teljesen egyetértek vele
      mondjuk lehet én sem értettem meg :D

      Törlés
    4. Ebből is látszik, hogy Jeromos barátunk már túlhaladta Weöres Sándor szellemi színvonalát, úgy, hogy nem is ismeri.:)
      (szerinte.):)

      Törlés
    5. E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha
      rád tartozik, te is birtokba vehesd.
      Az itt-következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor
      jegyeit viseli, de lényegük nem-keletkezett és nem-múló. Aki a
      forrásvidéken jár, mindig ugyane virágokból szedi csokrát.`

      http://terebess.hu/keletkultinfo/teljesseg.html

      Törlés
    6. "Ebből is látszik, hogy Jeromos barátunk már túlhaladta Weöres Sándor szellemi színvonalát, úgy, hogy nem is ismeri.:)
      (szerinte.):)"

      áruld már el, miért kéne ismernem Weöres Sándor minden gondolatát.

      és mellesleg amit a szemére hánytok mindazoknak, akik a Bibliát elfogadják.

      mert egy költő leír valamit, az már bizti úgy is van?

      azt minden kritika, minden gondolkodás nélkül el kell fogadni?

      hogy a semmi az egyenlő lehet bármilyen körülmények közt a valamivel?

      ez nem ellentmondás?

      ja, hogy az, de egy olyan költő írta le, aki Hamvas Béla - a nagy szabadkőműves neognosztikus maszatoló - követője volt, az tuti igazságot ír?

      legalább önmagatokkal szemben legyetek következetesek.

      Törlés
    7. mutass már nekem forrást arról hogy hamvas béla szabadkőműves volt. főleg úgy hogy élete nagy részében a szabadkőművesség be volt tiltva Magyarországon.
      vagy már mindenki szabadkőműves aki nem keresztény?:D

      Törlés
  15. @Jeromos
    Inkább nem szállok vitába, mert úgy érzem neked van egy hited és minden más ajtó be van csukva, meg te már amúgy is tudsz mindent. Csak feltennék egy kérdést: A helyett, hogy idejársz trollkodni, miért nem nyitsz egy saját keresztény blogot és ott hirdeted a keresztény gondolataidat?

    Amúgy nem kéne annyira végletekben gondolkodni. Én se hiszek el minden szót, sőt egy-egy cikk számomra is nevetséges, de fenn tartom a lehetőséget, hogy akár ez is megtörténhet.
    Písz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Inkább nem szállok vitába, mert úgy érzem neked van egy hited és minden más ajtó be van csukva, meg te már amúgy is tudsz mindent. Csak feltennék egy kérdést: A helyett, hogy idejársz trollkodni, miért nem nyitsz egy saját keresztény blogot és ott hirdeted a keresztény gondolataidat? "

      ja, hogy itt nem lehet más nézőpontot képviselni?

      akkor hol van a nagy "igazságkeresés"?

      akkor az egy duma?

      persze... észrevettem eddig is.

      Törlés
    2. Nem a más nézőpont hibádzik, hanem ahogy kezeled, mint egyetlen igazságot és semmire nem vagy nyitott. Na ezért nem érdemes vitázni. Szerintem valószínűbb, hogy Isten, akire folyton hivatkozol nem igazán az aminek a vallások elképzelik. Inkább egy fejlett technológiával rendelkező idegen faj akik rengeteg nyomot hagytak a földön (megalitok, nazca-vonalak, a carnaci kövek stb.) és nem érdekli őket, hogy miként viselkedtél vagy miben hiszel. De lehet, hogy nem így van. Te sem lehetsz biztos!

      Törlés
    3. ez lenne asd a nyitottság? az idegen faj? no és azok honnan lettek? egy másik idegen fajtól? és azok? azok is? és az első idegen civilizáció hogy jött létre? csak lett? vagy mindig is voltak civilizációk?

      Törlés
    4. "akkor hol van a nagy "igazságkeresés"?"
      Jeromos, barátom ahogy azt már Unknownnak is javasoltam, az igazságkeresést a bibliahívők kezdjék a kígyós sztorinál, aztán ha ott megtalálják, szívesen várjuk ide is, de addig teljesen hiteltelenek vagytok.

      Törlés
    5. "és az első idegen civilizáció hogy jött létre?"
      Nem tudom. Talán volt elég idejük, hogy normálisan kifejlődjön a szürkeállományuk, mivel vannak a földnél jóval idősebb bolygók, nemhogy az embernél ősibb idegen faj(ok).

      "ez lenne asd a nyitottság?"
      (Sracasm on)
      Nem, inkább magyarázz mindent az Úrral, amit a jelenlegi tudomány nem képes :D Ez egy felvilágosult és nyílt hozzáállás :P Meg az is, hogy ha valaki másban hisz az pokolra jut...ha így van Isten mégis milyen megfontolásból adott szabad akaratot? Na ezért (is) nem tudom elfogadni azt az Istent amit a vallások (főleg a kereszténység) lefest.

      Törlés
  16. Csak egy kérdés: Mi lenne, ha legalább itt nem "vallásháború" menne...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem lennének hozzászólások :D
      Persze lehetne nélküle, de ahhoz az kell, hogy akik várják az antikrisztust vonuljanak el valahova, vezekeljenek bűneikért és majd elragadtatnak..

      Törlés
    2. kérlek br23, ha valamit nem tudsz, arról ne nyilatkozz, mert hiteltelenné válsz.

      Törlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Hasznos vót kinyitnom megint ezt a blogot. Mert megtudhattam, hogy Egy az Igaz Isten, a Patás annyira meghülyítette a blogot olvasók fejét, hogy már teljesen menthetetlenek. Vagy ha mégse, akkor tudatlanok, és kötelességük minden kimondott... akarom mondani leírt elméletüket, elgondolásukat hitelesített forrásokkal igazolni.
    Persze a cikkhez kapcsolódó elgondolásokat ugye nem sikerült túl sokat találni, de legalább szana van off-olva a kommentelés. Éshát... ez is valami.

    VálaszTörlés
  19. David icke ....neki elegge erdekes a vilagrol alkotott kepe, s lelkembol mondom, ez eddig a legkozelebbi szerintem ahhoz amit mi ebredesnek nevezunk :D

    Aldas

    VálaszTörlés
  20. Jeromos! Addig, hogy Igaz kereszténység és Egy Élő Isten hit, addig teljesen oké, de mindezt egyedül és kizárólagosan, emellett teljes érvényűen a Bibliára alapozni nem túl célravezető szerintem (és valójában nem is lehet) Mondom ezt tekintve minthogy ezzel eléggé ellentmondásos dolgok olvashatóak ki a Bibliából azt figyelmesen, elemezve és "szemüveg nélül" olvasva. Mondok egy példát: AZ ószövetségben szereplő "Elohim" megnevezés szó szerint 'istenek'-et jelent, nem pedig 1 Istent. Még egy példa: "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván." Ismétlem: "mint mi közülünk egy" - Tiszta sor,hogy a bibliai 'Úr' Többes szám első személyben beszél...vajon miért??....A lényeg: aki kizárólag a Bibliára alapoz, az szerintem bálványimádó. Ha Igaz, Élő hitet akarsz az Egyetlen és Végtelen teremtőben, akkor dobd el a Bibliát, kapcsold ki az internetet és minden mást, semmilyen külső koncepciót ne végy fel, hanem magadban kerest az utat. Ha erre képes vagy, érvényét veszti a fenti vitasor...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "AZ ószövetségben szereplő "Elohim" megnevezés szó szerint 'istenek'-et jelent, nem pedig 1 Istent. Még egy példa: "És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván." Ismétlem: "mint mi közülünk egy" - Tiszta sor,hogy a bibliai 'Úr' Többes szám első személyben beszél...vajon miért??...."

      mert Szentháromságról beszél... ez ilyen roppant egyszerű. ne egy szót kikapva értelmezz, hanem a Biblia egészét nézd.

      "Ha Igaz, Élő hitet akarsz az Egyetlen és Végtelen teremtőben, akkor dobd el a Bibliát, kapcsold ki az internetet és minden mást, semmilyen külső koncepciót ne végy fel, hanem magadban kerest az utat. "

      magamban, egy viszonylagosban? hogy juthatok el egy részlegesen át a teljességhez?
      tipikus new-ages duma... benned rejlik a megigazulás kulcsa... nincs szükséged semmire, senkire, csak befeléfordulásra.

      ha ez ilyen roppant egyszerű lenne, az emberiségnek vajon miért nem sikerült még megváltania magát?

      látod, ez aztán bálványimádás a javából... a teremtettet (önmagadat) imádni a teremtő helyett.

      Törlés
    2. "ha ez ilyen roppant egyszerű lenne, az emberiségnek vajon miért nem sikerült még megváltania magát?"

      Na de Jeromos...há iszen má meg vagyunk váltva nem?

      Törlés
    3. az emberiség önmaga által lett megváltva?

      nem érted, akkor miért kotyogsz be.

      a megváltás egy ki nem érdemelt ajándék.

      aki magában keresi ezt, az nem fogadja el az ajándékot.

      Törlés
    4. Egy kérdés Jeromos: hol hangzik el a Bibliában a Szentháromság kifejezés? Igehellyel, légyszíves...

      Törlés
    5. Egy kérdés Jeromos: hol hangzik el a Bibliában a Szentháromság kifejezés? Igehellyel, légyszíves...

      Törlés
    6. sehol.

      viszont egy rakat utalást tudok hozni.

      mert olyan nevet adunk neki, ami a Bibliában nem szerepel, attól még az ott van.

      Törlés
    7. mivel Jézus embertől származott (ha még azt vesszük hogy isten fia, félig akkoris emberi) így ember váltotta meg az emberiséget.
      De ha meg a realisztikusabb megközelítést vesszük hogy az emberiség nem bűnös, és Jézus csak egy ember volt, még szebb a történet

      Törlés
    8. "az emberiség önmaga által lett megváltva?"
      Ezt ki mondta? Én eddig úgy tudtam tőletek, hogy Jézus által, most meg aszondod nincs megváltva az emberiség?

      Törlés
    9. Csak hogy szőrszálhasogassak...
      Azok a tudatlanok, akik csak érintőlegesen ösmerik a Könyvnek szavait, valamint azok, akiknek volt már szerencséjük cseverészni hithű keresztény emberekkel, azok nagyrészt csak annyit tudnak, az emberiség meg lett váltva mikoron Jézus felkerült a keresztre.
      Mivel én felkészületlen fickó vagyok ilyen téren (is), be kell valljam Jeromos nem mindig értem ám a nézőpontjaidat; merhogy egyszer valamit szó szerint kell venni, egyszer az egész képet nézve, máskor meg bizonyos utalásokat.
      De még véletlen se a saját kis fejecskéd után menyél, mer az ellenkezik mindenféle üdvös/kívánatos úttal s csakis bálványimádás, meg a Patás gaz ármánya.

      Törlés
    10. Jeromos: várom az idézeteket. Vagy legalább az igehelyeket.
      Ami pedig az Ószövetségi többesszámhoz: Ha az elején ez valóban a Szentháromságot jelentené (azt a Szentháromságot, ami ugye nincs is a Bibliában, mert csak Keresztény dogmatika), és ilyen szépen fel van rakva dramaturgiailag, hová tűnik később? Miért nincs kifejtve, vagy akár csak említve soha többé? Miért felejtődik el, valamint ha Jézus kezdettől működik az Atya mellett úgy, ahogy azt a Szentháromság tana tanítja, hogyan értelmezhető a féltőn, már-már féltékenyen szerető atya képéből való átmenet a mindig megbocsátani akaró, örökké szerető Isten képébe? Hát Jézus nem volt ott, amikor Isten kiadta a parancsot néhány népcsoport lemészárolására? Az a Jézus, aki a bűnösökkel étkezett, vámszedőkkel, kurvákkal vette körül magát, mert állítása szerint a bűnösökhöz és betegekhez jött, nem a gyógyultakhoz, ezt mind hagyta volna?

      Törlés
    11. Izé, féltékeny Isten. Kire féltékeny?
      ..és még egy idézet: „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra” (1Móz 1,26) Ennek megint többesszám szaga van..

      Egyébként ezt imádkozzuk a Hiszekegyben: "Fogantatott a Szentlélektôl" (mármint Jézus) majd utána néhány sorral: "Hiszek a Szentlélekben, Urunkban és éltetõnkben, aki az Atyától és a Fiútól származik"
      Na de most aztán valaki magyarázza meg, hogy akkor Jézus származik a Szentlélektől, vagy a Szentlélek származik Jézustól?

      Törlés
    12. br23: Nem teljesen értem, hogy nekem szól-e a kérdés. Amennyiben igen, a válaszom az, hogy egy bevett szóhasználattal éltem a lehető legtudatosabban és szándékosan.

      Amúgy nagyon érdekes, Jung írja le, hogy gyerekkorában baromira unta a hittanórákat, mindent végtelenül semmitmondónak tartott, ám a Szentháromság kérdése rettenetesen izgatta. Sajnos senki sem tudott neki kielégítő választ adni. Azt hiszem, részletesen foglalkozott később ezzel a témával. Nem tudja valaki, hogy melyik művében?

      Törlés
    13. Nem neked, dehogy neked :D Azoknak, akik nem fogták még fel, hogy az Úr és csapata egy földönkívüli társadalom.

      Törlés
    14. "Jeromos: várom az idézeteket. Vagy legalább az igehelyeket."

      ahol ez a szó szerepel, hogy "szentháromság" olyan igehely nincs, viszont számos helyen különbséget tesz a Biblia az Atya, a Fiú és Isten lelke közt.

      "
      Ami pedig az Ószövetségi többesszámhoz: Ha az elején ez valóban a Szentháromságot jelentené (azt a Szentháromságot, ami ugye nincs is a Bibliában, mert csak Keresztény dogmatika),"

      mi az, hogy keresztény dogmatika? miért milyen legyen? buddhista? nem kell túlkombinálni... a szentháromságtan a Bibliából levezethető megállapítás... a macska szó sem szerepel sehol a Bibliában, mégsem tekinti senki a macskát nem létező lénynek.

      "és ilyen szépen fel van rakva dramaturgiailag, hová tűnik később? Miért nincs kifejtve, vagy akár csak említve soha többé? Miért felejtődik el, "

      nem tűnik el később sem... sőt! később (Jézusnál) nyer igazán értelmet.

      "valamint ha Jézus kezdettől működik az Atya mellett úgy, ahogy azt a Szentháromság tana tanítja, hogyan értelmezhető a féltőn, már-már féltékenyen szerető atya képéből való átmenet a mindig megbocsátani akaró, örökké szerető Isten képébe? Hát Jézus nem volt ott, amikor Isten kiadta a parancsot néhány népcsoport lemészárolására? "

      itt az emberiség felnevelését kéne megértened... ez egy folyamat volt, egy út, egy terv, ami Jézusban és majd az utolsó ítéletben teljesedik be.

      egy anya is másképp viszonyul egy hatéveshez, mint egy felnőtthöz.

      "Az a Jézus, aki a bűnösökkel étkezett, vámszedőkkel, kurvákkal vette körül magát, mert állítása szerint a bűnösökhöz és betegekhez jött, nem a gyógyultakhoz, ezt mind hagyta volna?"

      lásd fentebb.

      a Biblia egészét nézd és ne egyes részeit kiragadva...

      Törlés
    15. "Nem neked, dehogy neked :D Azoknak, akik nem fogták még fel, hogy az Úr és csapata egy földönkívüli társadalom."

      te jó ég!

      Törlés
    16. Pontosítsunk. A Újszövetség tesz különbséget, ám nem állapít meg egyértelmű viszonyt. Ebben a vitában az a baj, hogy te premisszaként tekintesz arra, hogy a Biblia MINDENKÉPPEN felette áll bármilyen kritikának. Ezért a végeredmény nem is lesz más, mint az, hogy igazad van. :)

      Az emberiség felnevelése. Ez nagyon érdekes. És összetett. És igazad van. De szerintem pont az fordítottja működik. Nem az Isten neveli fel az embert, egyre többet mutatva meg magából. Az ember válik egyre felnőttebbé (még akkor is, ha ez nagyon lassú) az Isten által adott és biztosított szabadságban. Ez azt eredményezi, hogy sokszor elbukik, amíg tanul a faj. Ha tanul. Ahogy egyre többet ért meg, Istenről is egyre többet ismerünk meg. Isten nem azért változik a Bibliában, mert valóban változna, hanem mert az emberek, akik részben saját magukat vetítik a megfoghatatlan Istenbe, változnak. Ez persze nem zárja ki, hogy ez valóban kétirányú kommunikáció.
      Ami fontos, hogy ezek a szövegek nem dokumentarista tudósítások.
      Igazad van, egy anya másképp viszonyul egy hatéveshez, mint egy felnőtthöz. De ha az anya arról beszél, hogy ne legyél rossz, ne lopj, ne vedd el a csokit a homokozóban a szomszéd gyerektől, majd beküld és azt mondja, csak a tiéd a homokozó, mindenkitől jogod van elvenni a csokit, az megzavarja a gyereket. Esetleg később rájön, hogy mégis ő gondolta rosszul, mert az anyja csak azt mondta, hogy kérj szépen a többiektől, hátha adnak. Vagy az anyja rossz ember volt. Erre is rájöhet később.
      Ha Isten valódi szabadságot adott az embernek - és az én hitem szerint adott - el kell fogadnia, ha mást gondolnak, mint amit ő gondol, még akkor is, ha történetesen neki van tényleg igaza, amennyiben igazat lehet bizonyos kérdésekben tenni persze. Különben ez nem szabadság. Nem adhat valaki külön büntetést azért, mert más, mint te. Viszont a szabadságból fakad, hogy ha mást, vagy egyáltalán gondolsz valamit, azért vállalnod kell a felelősséget. De nem a büntetés felelősségét, hanem a következmény felelősségét. És itt át is értünk a keleti filozófiák bölcsességéhez egyébként.

      Azért a macska nem egyenlő egy nagyon komoly teológiai állítással. Mert a macska tapasztalati úton is megismerhető. A Szentháromság pedig nem.

      Mi az Utolsó ítélet szerinted? - nulla cinizmus, tényleg érdekel.

      Törlés
    17. "Jeromos2012. augusztus 19. 13:00
      "Nem neked, dehogy neked :D Azoknak, akik nem fogták még fel, hogy az Úr és csapata egy földönkívüli társadalom."

      te jó ég!"



      "16. És lőn harmadnapon, virradatkor, mennydörgések, villámlások és sűrű felhő lőn a hegyen és igen erős kürtzengés; és megrémüle mind az egész táborbeli nép.
      17. És kivezeté Mózes a népet a táborból az Isten elejibe és megállának a hegy alatt.
      18. Az egész Sinai hegy pedig füstölög vala, mivelhogy leszállott arra az Úr tűzben és felmegy vala annak füstje, mint a kemenczének füstje ; és az egész hegy nagyon reng vala.
      19. És a kürt szava mindinkább erősödik vala ; Mózes beszél vala és az Isten felel vala néki hangosan.
      20. Leszálla tehát az Úr a Sinai hegyre, a hegy tetejére, és felhívá az Úr Mó- zest a hegy tetejére, Mózes pedig felméne.


      Egy űrhajó leszállást hogy írtak volna le évezredekkel ezelőtt? Miért rémültek volna meg az Úrtól? Minek ment fel a füstje? Az Úr füstöl, amikor leszáll? "LESZÁLLA tehát az Úr a Sinai hegyre" Mivel, miért szállt le?


      "2. És történt egyszer, mikor Éli az ő szokott helyén aludt,
      3. És az Istennek szövétneke még nem oltatott el, és Sámuel az Úrnak templomában feküdt, hol az Istennek ládája volt:
      4. Szólott az Úr Sámuelnek, ő pedig felele: Ímhol vagyok!
      5. És Élihez szalada, és monda: Ímhol vagyok, mert hívtál engem; ő pedig felele: Nem hívtalak, menj vissza, feküdjél le. Elméne azért és lefeküvék.
      6. És szólítá az Úr ismét: Sámuel! Sámuel pedig felkelvén, Élihez ment, és monda: Ímhol vagyok, mert hivtál engem. És ő felele: Nem hívtalak fiam, menj viszsza, feküdjél le.
      7. Sámuel pedig még nem ismerte az Urat, mert még nem jelentetett ki néki az Úrnak igéje (azaz még nem hallotta a frigyládát megszólalni).
      8. És szólítá az Úr harmadszor is Sámuelt; ő pedig felkelvén, Élihez ment és monda: Ímhol vagyok, mert hívtál engem. Akkor eszébe jutott Élinek, hogy az Úr hívja a gyermeket (szó szerint — hívja, amint azt az adó-vevőn szokás).
      9. Monda azért Éli Sámuelnek: Menj el, feküdjél le, és ha szólítanak téged, ezt mondjad: Szólj Uram, mert hallja a te szolgád (ergo: hallgatlak — vétel). Elméne azért Sámuel, és lefeküvék az ő helyére.
      10. Akkor eljövén az Úr, oda állott és szólítá, mint annak előtte: Sámuel, Sámuel! És monda Sámuel: Szólj, mert hallja a te szolgád!"

      Miért kellett a mindentudó, mindentlátó, mindenhol jelenlévő Istennek egy készülék, amellyel kapcsolatot tartott az emberekkel? Ez az idézet a láda működésére meg elég egyértelmű. Mint valami forródrót..

      Jöhetnék még elég sok idézettel, legyen ennyi elég. Amúgy meg minden próféta a hegyre ment az Úrral dumcsizni vagy "imádkozni", még Jézus is.. elég fura. De már megint azok az összeesküvés-elméletek.. :D

      Törlés
    18. "A Újszövetség tesz különbséget, ám nem állapít meg egyértelmű viszonyt. Ebben a vitában az a baj, hogy te premisszaként tekintesz arra, hogy a Biblia MINDENKÉPPEN felette áll bármilyen kritikának. Ezért a végeredmény nem is lesz más, mint az, hogy igazad van. :)"

      akkor mondd, mit tekintsünk premisszának, hogy nem igaz? akkor hogy magyarázod az ezres nagyságrendű bekövetkezett próféciát?

      "Az emberiség felnevelése. Ez nagyon érdekes. És összetett. És igazad van. De szerintem pont az fordítottja működik. Nem az Isten neveli fel az embert, egyre többet mutatva meg magából. Az ember válik egyre felnőttebbé (még akkor is, ha ez nagyon lassú) az Isten által adott és biztosított szabadságban. Ez azt eredményezi, hogy sokszor elbukik, amíg tanul a faj. Ha tanul. Ahogy egyre többet ért meg, Istenről is egyre többet ismerünk meg. Isten nem azért változik a Bibliában, mert valóban változna, hanem mert az emberek, akik részben saját magukat vetítik a megfoghatatlan Istenbe, változnak. Ez persze nem zárja ki, hogy ez valóban kétirányú kommunikáció.
      Ami fontos, hogy ezek a szövegek nem dokumentarista tudósítások."

      csak az a baj, hogy az emberiség nem fejlődik, hanem visszafejlődik... ez az oldal is pont erről szól, hogy nagy a baj... bizony, igen nagy a baj.

      "Ami fontos, hogy ezek a szövegek nem dokumentarista tudósítások.
      Igazad van, egy anya másképp viszonyul egy hatéveshez, mint egy felnőtthöz. De ha az anya arról beszél, hogy ne legyél rossz, ne lopj, ne vedd el a csokit a homokozóban a szomszéd gyerektől, majd beküld és azt mondja, csak a tiéd a homokozó, mindenkitől jogod van elvenni a csokit, az megzavarja a gyereket. Esetleg később rájön, hogy mégis ő gondolta rosszul, mert az anyja csak azt mondta, hogy kérj szépen a többiektől, hátha adnak. Vagy az anyja rossz ember volt. Erre is rájöhet később."

      mi van?

      "Ha Isten valódi szabadságot adott az embernek - és az én hitem szerint adott - el kell fogadnia, ha mást gondolnak, mint amit ő gondol, még akkor is, ha történetesen neki van tényleg igaza, amennyiben igazat lehet bizonyos kérdésekben tenni persze. Különben ez nem szabadság."

      pontosan... Isten megadta nekünk a jogot, hogy ellentmondjunk neki.

      az a baj, hogy a szabad akarat a fejedben valahogy így néz ki: bármit választok, Isten úgy is szeret és megbocsát.

      csakhát ez nem szabad akarat, mert választásod kimenete nem változik döntésed által.

      a szabad akarat az, hogy választasz és választásodnak eltérő következményei vannak... ezt ne bűntetésnek fogd fel.

      "És itt át is értünk a keleti filozófiák bölcsességéhez egyébként."

      aha, mert az baromi igazságos, hogy vétkeztem egy életben, majd a bűntetést egy másik énben kapom meg.

      még mindig nem kaptam választ arra az egyszerű kérdésre, hogy a növényi létből hogy van lehetőség a kilépésre, hogy a növény hogy tud jót, vagy rosszat cselekedni, hogy álattá legyen, továbbá az állat hogy tud emberi létbe nemesülni.

      és ha már itt tartunk... hogyan lehetséges az (ha a karma-tan igaz), hogy egyre több ember lakja a földet, viszont az emberiség egyre rosszabb.

      "Mi az Utolsó ítélet szerinted? - nulla cinizmus, tényleg érdekel."

      az utolsó ítélet az a remény, hogy amikor már az emberiség önmaga vesztét okozza, még onnan is van menekülés.

      Törlés
    19. ""Igazad van, egy anya másképp viszonyul egy hatéveshez, mint egy felnőtthöz. De ha az anya arról beszél, hogy ne legyél rossz, ne lopj, ne vedd el a csokit a homokozóban a szomszéd gyerektől, majd beküld és azt mondja, csak a tiéd a homokozó, mindenkitől jogod van elvenni a csokit, az megzavarja a gyereket. Esetleg később rájön, hogy mégis ő gondolta rosszul, mert az anyja csak azt mondta, hogy kérj szépen a többiektől, hátha adnak. Vagy az anyja rossz ember volt. Erre is rájöhet később."

      mi van?"
      Zsidó honfoglalás

      Törlés
    20. Jeromos, az én hozzászólásomat is cáfold meg így pontról pontra légyszi:D igaz most én is a Bibliát hívtam segítségül, szóval ha a Bibliával akarsz cáfolni, az elég durva ellentmondás lenne(nem mintha nem lenne, szóval akár még jöhetsz is vele :D), de kíváncsian várom :)

      Törlés
  21. „Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre
    visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az
    életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” Máté 7,13-14

    A tágas kapu, és széles út..(buddhizmus,ateizmus,iszlám,ezoterika,spiritizmus,new age,filozófiák,önmegvalósítás,hitetlenség...stb....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez az egyik gond a kereszténységgel. Az nem úgy működik, hogy aki keresztény az élni fog, aki nem keresztény meg nem fog élni.. ez elég nevetséges.. aki leszületik Afrika kellős közepébe egy bennszülött néphez, és fogalma sincs arról, hogy ki volt Jézus (ergo hitetlenség??), akkor mi van?

      Egy kis nyitottság barátaim kellene, semmi több...

      Törlés
    2. olvasd el Pál mit mond erről... utána visszajöhetsz.

      Törlés
  22. Köszönjük Balázs, majd értesítjük! :-)

    VálaszTörlés
  23. Ehh... ez így ébredés után kicsit izé, de ha mán megin idevett a fene kérdezek (Ha mán off-olunk):

    Tik, akik Kereszténynek valljátok magatokat a mai Európában elgondolkodtatok már azon, ha kicsiny fődgolyóbisunkon máshogyan alakultak volna a vallási szokások? Vagyis ezen aztat értem, ha Európában nem terjedt volna el a kereszténység? De helyette lenne mongyuk Iszlám, Buddhuimus, vagy olyan vallások, amik egy ideje nem vannak, mer elhozták ide a kereszt hitét? Vajh akkor is imigyen magasra emelt kardal hirdetnétek az Egy és Oszthatatlan, megmég Igaz Utat?
    (Ez persze elméleti - s talán kissé költői kérdés is - hisz tudjuk, hogy a mi lett vóna ha kérdések csak spekulációk. S egyébként is az Igaz Út akkor is eljött vóna közibénk.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. papíron a buddhizmus ugyanazokat az elveket vallja mint a kereszténység. na nem a judaizmus, hanem az aminek csak a nevét használják világszerte, Jézus tanításai. szóval valószínűleg ugyanez lenne a helyzet, valahogy mindig kitalálnák hogy legyen sátán meg gonosz emberek akik démoni befolyás alatt vannak

      Törlés
    2. egészen mást vall a buddhizmus... még papíron is.

      a buddhizmus nem egy személyes Istent vall, hanem egy személytelen egészt. a kereszténység a világ valóságosságát vallja, míg a buddhizmus azt, hogy az csak egy illúzió.

      félműveltséged elképesztő.

      Törlés
    3. Mala.... Bálint, eddig ignor listán voltál nálam, de látom, h nem vagy hülye. Lelki beteg vagy, de nem hülye. Ghost in the Shell és AC? Kezdelek megkedvelni...
      Durva volt a kezdet, de kössünk békét. Legyen béke háború helyett!
      Szóval, most hozzád szólok akkor. :-)

      Nos, ez a vallásokra igaz, de bármilyen hatalomra is, elvégre a vallás az uralkodás 1 fajtája. S mint olyan, ugye minden uralmi erőnek szüksége van valami "gonoszra" ami az uraltak életére akar törni. Lásd Sátán, vagy lásd kapitalizmusban a "terrorizmust" ami szintén nem létezik. Vagy ott volt Róma anno, ők a "barbárokkal" riogatták a polgáraikat. XD

      Ja és még valami Bálint, jól teszed, h játszol az AC-vel, de az összes részt nyomd végig. Figyelj mit mondok róla neked. Még soha, ilyen nem, dologgal mint ez a videojáték még nem találkoztam. Olyan nyíltan beszélnek dolgokról, h teljesen megdöbbentett annak idején, sőt, még most is. Nyíltan kimondják az igazságot, hihetetlen!
      Megtudhatod kik hozták létre a földi emberiséget, bele láthatsz a globális irányítás részleteibe, a történelem olyan részleteiben is amiről mindenki csak azt hiszi, h fikció, vagy nem is tud róla.
      Csak mint mondtam, minden részt vigyél végig mert az első részben csak elhintik a dolgot, bár elég nyíltan. A végén ugye a jelek/szimbólumok. Második résztől már vannak rejtett szimbólumok amiket érdemes lesz megkeresned. Ott van minden! Viszont siess mert nem sok idő van. Nem véletlen, h ilyen hirtelen nyomják ki a 3. részt. Az AC Revelations-ben mint a neve is takarja, felfedték a dolgokat, köztük 1 várható gigantikus katasztrófát ami már egyszer megtörtént nem is olyan régen. Ahhoz, h valaki ezeket megértse ahhoz ész kell! Szóval húzzál bele és... hát jó szórakozást, de sajnos a nyílt "titkok" amiket ott felfednek egyáltalán nem szórakoztatóak.
      Mondjuk Revelations-ben már elég szájba rágós volt. Sok hülye gondolom nem fogta fel a 2. részből mit akartak mondani. XD

      Törlés
    4. Jeromos te felülművelt szakértő! A kereszténység mit vall? A világ valóságosságát? Te narkós vagy fogadjunk! Azért van a halál után pokol és mennyország mert ezt a világot tartja valóságnak? Biztos úgy van, te jó ég...
      Fel se fogod mit beszélsz. Ha ezt tartaná valóságosságnak, akkor nem találna ki más világokat ahol majd éldegélsz örökké, igen, ÖRÖKKÉ, miután meghalsz. Jó lenne ha többet nem szólalnál meg mert fájdalmasan hülye vagy!

      Törlés
    5. "egészen mást vall a buddhizmus... még papíron is.

      a buddhizmus nem egy személyes Istent vall, hanem egy személytelen egészt. a kereszténység a világ valóságosságát vallja, míg a buddhizmus azt, hogy az csak egy illúzió."

      Jeromos a tudomány már egypár éve bebizonyította, hogy a világ valójában holografikus illúzió. Nem a valóság. Továbbá egy 1999 óta tartó-napjainkban is zajló-kísérlettel és egy Véletlen Esemény Generátorral azt is bebizonyították, hogy létezik egy globális tudatmező, ami összeköti a Föld nevű bolygó valamennyi intelligens élőlényének elméjét, és ez a jelek szerint a kvantummechanika szintjén működik.

      Törlés
    6. @János Németh, én eddig sem gondoltam hogy ne lenne közöttünk béka

      Törlés
    7. "Jeromos a tudomány már egypár éve bebizonyította, hogy a világ valójában holografikus illúzió."

      ne röhögtesd már ki magad

      "Véletlen Esemény Generátorral "

      pfff.. fogalmazd már meg mi a csuda az a véletlen.

      Törlés
    8. Véletlennek nevezzük azokat a jelenségeket, melyek tudatlanságunk, hiányos ismereteink, vagy a szükséges információk elégtelensége miatt előre nem láthatók
      De a véletlen esemény generátor az úgy működik, hogy ugyanannyi eséllyel dobja be bármelyik lehetséges eredményt.

      Törlés
    9. Illetve ez: "ne röhögtesd már ki magad" még nem változtat a tényeken.

      Törlés
    10. akkor Bálint itt is...

      fizikusok által publikált és megvédett forrást kérek...

      (nem youtube videót, nem blogot, nem natgeot, nem spectrumot)

      utána beszélgethetünk a tényekről.

      Törlés
    11. "Véletlennek nevezzük azokat a jelenségeket, melyek tudatlanságunk, hiányos ismereteink, vagy a szükséges információk elégtelensége miatt előre nem láthatók"

      hát nem.... azok nem véletlenek,

      véletlennek nevezzük azt az eseményt, amely lefolyása az előzményeiből még elvileg sem kikövetkeztethető.

      amit írtál, azok elvileg kikövetkeztethetők.

      Törlés
    12. pedig úgy tapasztaltam hogy tudományos cikkekben a wikipédia nem szokott tévedni... de úgytűnik te okosabb vagy nála.

      Törlés
    13. wiki:

      "Véletlennek nevezzük azokat a jelenségeket, melyek tudatlanságunk, hiányos ismereteink, vagy a szükséges információk elégtelensége miatt előre nem láthatók.[1]

      Ez alapján ’elvileg véletlen’ nem létezik."

      Törlés
    14. ezt külön kiemelném:

      "Ez alapján ’elvileg véletlen’ nem létezik."

      Törlés
    15. Jeromos a te műveletlenséged, olvasatlanságod nem az én hibám.

      Az egész döbbenetes kísérlet a Princeton Egyetemen kezdődött el, még az 1990-es években, és az óta is folyamatosan működik. Egy úgynevezett „elosztott rendszerről” van szó, amelyhez bárki csatlakozhat, méréseit és eredményeit pedig valós időben, interneten küldi vissza a központba.

      A terv eredeti célja nem más volt, mint hogy a „tökéletes” véletlen számok statisztikai eloszlását kövessék szerte a világon, a fehér zajban előforduló esetleges fluktuációk vizsgálata céljából. Ez olyan, mintha bekapcsolnánk a televíziót egy valóban üres csatornára hangolva, és a rendszertelenül villódzó fekete-fehér pontok eloszlásában keresnénk rendszert. Persze valóban üres csatorna a gyakorlatba nincs, ha villámok, a mosógép szikrái vagy más zajok nem is, a Világegyetem háttérsugárzása akkor is jelen lennének benne. Így ez nem jó a vizsgálat szempontjából, ennél „tökéletesebb” véletlenre van szükség.

      Tökéletes véletlen számnak azt tekintjük, amikor egy szám, vagy számok sorozata elvben semmilyen ismert módon nem következtethetők ki előre, mivel nem kapcsolódik emberi tényezőkhöz, környezeti hatásokhoz, sem más fizikai-kémiai vagy biológia folyamatokhoz. Ha feldobunk egy érmét, annak eredménye nem „igazi” véletlen, mivel az, hogy miként esik le, nagyon bonyolult módon, de kiszámítható lenne a hajítás szögéből, a kezdeti perdületéből, a légellenállásból és a sebességéből. A tökéletes véletlen jelenlegi ismereteink szerint kizárólag kvantummechanikai módon képezhető le.

      Lady DianaA hálózat világszerte elhelyezett, kvantumtechnikai fehér zajt keltő egységek kimenetét gyűjtik össze, és elemzik azok összefüggéseit. Az egységeket Véletlen Esemény Generátoroknak hívják, és a nap 24 órájában, a hét minden napján, az év 365 napján másodpercenként nem kevesebb, mint 200 db, 0-ból és 1-esekből álló véletlen számot állítanak elő és küldenek vissza Princetonban. Mintha másodpercenként 200-szor feldobnánk egy érmét, és az eredményt − ami fej vagy Írás lenne − 1 biten ábrázolhatnánk. Elméletileg nagy átlagban mindig, tökéletesen egyenletes véletlenszám-eloszlást kellene, hogy kapjunk, és ha nem, akkor valami nagyon különös dolog történik világunkban.

      Egy ideig úgy tűnt, a tökéletes véletlen számok tökéletesen egyenlő eloszlásúak. Az igazi meglepetés 1997-ben következett be, a Walesi hercegnő, Lady Diana halálakor. A görbe hirtelen megugrott, a véletlen számok nem tűntek véletlennek többé. Ahogy a hírek érkezetek, Európa és a Nyugati civilizációk nagy része gyászba borult, a kvantummechanika mintha megbolondult volna. A görbék jó ideig eltolódtak a véletlenből a rendezettség felé, erre semmilyen ismert magyarázat nincs máig sem.

      Mivel az 1997 nyarán keletkezett véletlen számok láthatóan a világban élő emberek reakciója, érzelmi állapota szerint fluktuálódtak, szárnyra kapott az a valóban kissé megdöbbentő feltételezés, hogy a véletlen számok valahogy kapcsolódnak a kollektív tudatalattihoz.
      World Trade Center

      S ekkor következett 2001. szeptember 11-e, a Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen történt támadás. Azon már nem is csodálkoztak a projekt vezetői, hogy elképesztő módon megváltozott a véletlen számok eloszlása, ahogy a hír terjedt a világon, és ahogy az emberek kezdték megérteni, átérezni a tragédia nagyságát, és az egész emberiségre gyakorolt hatását.

      Létezik tehát egy globális tudatmező, ami összeköti a Föld nevű bolygó valamennyi intelligens élőlényének elméjét, és ez a jelek szerint a kvantummechanika szintjén működik.

      Törlés
    16. ha ilyen nagyívű kutást folytat ez az egyetem, akkor miért nincs a honlapjukon publikálva? csak kérdem.

      Törlés
  24. Buddha nem lehet megoldani valahogy, hogy ezeknek a szentéletű sötét elméjű hittérítőknek nyitsz egy külön topikot-mondjuk egy fórumban-ahol kellőképpen kiokíthatják egymást, hogy hogy kell a szentelt vizet helyesen bekeverni némi tudatmódósítóval?
    Komolyan megáll az eszem...Benézek a hozzászólásokhoz erre úgy érzem magam mint egy elcseszett hittan blogon...Szerintem az ilyenektől sürgősen meg kéne tisztítani a blogot(meg a bolygót is...). Tudtommal ez nem egy vallási blog csőlátású embereknek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Szerintem az ilyenektől sürgősen meg kéne tisztítani a blogot(meg a bolygót is..." - Ilyen tisztogató lesz a Hitlerhez hasonló világvezető, Maitreya, aki a szép új világot hozza el, a Új kor-t és a luciferi beavatást, vagy nevezzük csak "dimenzióváltásnak", "emberiség transzformációjának", vagy "felemelkedésnek"? Mind1, lényeg, hogy megtisztítja a bolygót majd a nemkívánatos (ami nem passzol a szinkretista New Age vallásba, a Luciferimádatba) elemektől, a "másképpen gondolkodókról", mint a keresztények.

      Jól látom, hogy benned az a tisztogató vágy munkálkodik és ezért kiáltasz törlésért. Értem, az ilyeneket el kell törölni a föld (bolygó) színéről... Így kezdődik az üldözés, majd nem csak virtuálisan lesznek eltüntetve, hanem fizikailag is.

      Törlés
  25. Fura dolog ám a tudomány, mint olyan. Az érdekes az benne, hogy most legalább van egy halom ember, aki eljárt mindenféle egyetemre meg főoskolára, hogy teletegye a fejit okos elméletekkel és ráfeküdhessen bizonyos - neki tetsző - problémáknak egyfajta... hát megoldására. A mókás az egészben az, hogy a ezek a fickók olyan dolgokat bizonyítgatnak be (a mostanság többé-kevésbé elfogadott módszerek szerint), amikre már mintha pár évtizede/százada rágyöttek vóna más emberkék. Más módokon. Megfigyeléssel, tapasztalással meg izé... Nem mondom, hogy a tudománynak nem van létjogosultsága, csak azt, manapság akinek nincs legalább hat diplomája, meg két kisdoktorija az már nem is számít normális embernek.
    Viszont a társadalmunk megszokásaitól meglehetősen nehézkes elszakadni azon fickóknak, akiknek kezd telemenni a topánja a világban folyó dolgokkal. Gondolok itt azon apróságra, hogy a jelenlegi rendszer (úgy néz ki) úgy van felépítve, minden ágazatban legyen valami olyan, amit az ember gyereke nem tud úgy helyettesíteni, kiküszöbölni, hogy azok a pofák akik ezt a rendszert kitanálták ne találjanak rajta valamilyen fogást - ha még oly kicsit is. Ha meg netán mégiscsak sikerül valakinek, arra ráizgítanak pár agitátort vagy csak pukk... oszt lehet elásni.
    Azt mondjuk lehet valószínűsíteni ugye, hogy valamiféle változás azért folyik mostanság kicsiny kis világunkban. Az Egyház hatalma sem olyan már mint régen (nehezen is nyelik le ezt a tényt), a kormányok nincsenek a helyzet magaslatán, kialakult némi cégellenesség is (gondolok itt a multik kibukott stiklijeire), többen nem kedvelik a bankárokat/pénzemberkéket, stb.
    Meglehet ezen dolgok egyfajta... ööö... visszatérő mintát alkotnak, de lehet, mégsem. Az is lehet, bizonyos körök szítanak szerte a világban ellentéteket, azért megtartsák maguknak az irányítást - mégha kénytelenek is feladni pár pozíciót.
    Picit talán pesszimista vagyok a sokak által emlegetett, nagy bódogság, meg szeretet szétterjedésével, meg a "sötét oldal" vereségével kapcsolatban. Véleményem szerint nem sokban különbözünk azoktól a fickóktól, akiket ősembereknek nevezünk. Csakugye... időközben eltelt párezer esztendő.
    Az emberiség jelen meglátásom szerint egy meglehetősen halmozottan hátrányos faj.

    Persze ezen betűhalmazban, amit ide rittyentettem mostan, elég sok olyan gondolat, van amit ilyen-olyan irományokból vettem, tehát nem feltétlenül minden az én gondolatom. Vagyis bizonyos mértékig az. (Csakhogy hajincsak egy kis gumicsontot a mindenbe belekötő arcoknak.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Quedra, helyeset írtál, egyet értek veled. Jól gondolkodsz és jól látod a dolgokat. Helyes! Végre! Már kedztem magam egyedül érezni. :-)
      Jó, azért sok emberrel beszéltem akik szintén rá jöttek és jönnek ezekre a dolgokra. Ha más nem, de ez azét biztató. Nem gondolod?
      Nem vagy pesszimista barátom, realista vagy, nem ugyan az. Ne add meg magad a hülye butításnak. Amit leírtál az azt jelenti, h az elméd teljesen rendben van és nem reagáltál a sok propaganda agymosásnak.
      Jó lenne ha tudnánk beszélgetni mélyebben is ezekről. Már mint jó lenne végre magyarul is. XD

      Törlés
    2. kezdtem vala irni, az info nem mehetett át.. (áramszünet a városban, amennyit eddig sikerült eddig kideritenem.. ha érzékeny infót szeretnék átnyomni, álltalában elmegy az áram, rendszerint csak a blokkban, most minimum a városban.. újra próbálom..)

      Törlés
    3. QUedra, olvasva soraidat, valóban azt gondolnám,hogy az ember egy hátrányos faj....a te kiábrándultságodon is tud segíteni Krisztus...de csak ha akarod

      Törlés
    4. Szép szép... csak egy apróságot tennék hozzá szavaidhoz Balázs. Személy szerint nem kiábrándultam az emberiségből, hanem egyszerűen nem érdekel a hülyeségeik. Különbség. Ugye. Persze ez nem minden pillanatra igaz, de az esetek nagytöbbségére igen. A Krisztusi megváltást meg mintha nem igényelném.

      Törlés
  26. Jeromos :-) Figyeld meg, ezek hamarosan nem csak szóban, tettekben is elítélnek minket, Jézus követőit. Boldogan meg fognak minket ölni, és mégis mi vagyunk a győztesek! :-) Jézus Krisztus az egyetlen akivel lehet élni és meghalni is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. XDDDDDD Tudod Balazs Szemann van Rószaszín Pitbullnak egy száma, az a címe, hogy "Ne szívjál füvet". Ajánlom, hogy hallgasd meg XDD

      Törlés
    2. tudom Balázs... kaptam már fenyegető leveleket.

      Tóth István itt tejóégel, de johnyd-1, már a kitiltást forszírozza.

      Törlés
    3. Én személy szerint kimondottam szeretek veletek társalogni, segít az önismeretben, és hogy még az ilyen hülyének látszó részemmel is harmóniába tudjak kerülni. Nyugi van.:)

      Törlés
    4. Csendben, és halkan megérdeklődném, hogy a felemlegetett fenyegető levél azért jutott hozzád mert Keresztény vagy? Vagy mert kissé arrogánsan nyomulsz?

      Törlés
    5. engedelmeddel visszakérdeznék Quedra!

      te hány fenyegető levelet kaptál kereszténytől arrogáns stílusod miatt?

      Törlés
  27. Jézus az egyetlen, aki mindent megtett érted, kész van minden, csak át kell venned hittel. Semelyik más vallás vagy erő nem hirdeti ezt...azok azt mondják, hogy el kell érned dolgokat..... mi ez, ha nem maga szeretet, Jézus Krisztus? És úgy tudom, az ember nem egy evólúciós állat és melléktermék....mert akkor valóban az teszel és hiszel amit akarsz..mert akkor senkinek nem tartozol felelősséggel....nem vagy más mint egy evolúciós zsákutca... akkor csinálj amit akarsz, elveszett vagy....
    Mindenki a szeretetet keresi, mindenben és mindenkiben.... és a szeretet maga Jézus Krisztus....Allah nem szeret téged, csak büntet...sem Buddha sem senki más.... mindegyik csak elvár tőled és szintekre kell eljutnod.... amig be nem golyózol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. próbáld meg igy felfogni.. ha nem megy, egye fene, de próbáld meg..
      http://mazsolameseszoba.blogspot.com/2012/08/en-vagyok-az-ut.html

      Törlés
    2. Nincs ilyen "energia" meg ezotéria út... nem kell kiforgatni a magunk elképzelése szerint... ez egy szörnyű hamis írás.... én kitartok az igazi mellett:)

      Törlés
    3. zplus!

      mazsola (ki a fene az az a mazsola?) azon bejegyzése a Biblia ismeretének a hiányát tükrözi.

      Törlés
    4. "ki a fene az az a mazsola?"
      Te buta, hát a Tádé barátja.:)

      Törlés
  28. nem a témához tartozik.. vagy mégis?

    Tiszaeszlárról kb. nyolc éves koromban olvastam először, akkor kb. annyit tudhattam róla-fogtam fel- hogy zsiráfemberek élesztő helyett használják szűzlányok vérét élesztő helyett lapos kis kenyérkéjükbe..
    Aztán ... később (?) találkoztam nemzsiráfemberek kivéreztetett (wiki:sakter) szűzlánykák égőáldozatával (bohém egy társaság Californiában)
    Tudjátok miért van az ünnepi teritéken az egyik tányér a másikon? Én pl. külön polcra rakom a húsételeket a tejtermékektől a frizsiben..
    Kéretik nemzsiráfozni.. égőáldozat..
    *****
    fogalmi dugó: Teremtő, Egy, Úr, iSTEN, STN.. jó lenne kiválogatni és tisztába tenni..

    Egy - szereti igy hivatni magát (Egy az Isten, ugye?) , szeme van, néz, Teremtette vola Adamut(+3D)
    Forrás.. Kezdet. - Ő valaki más :D
    *****
    ma tette fel valaki, többször is jelzett a kisharangom.. élvezzétek.. (gépezés mellé háttérhangnak is akár)
    http://www.youtube.com/watch?v=MI5pROyTwao&feature=related

    VálaszTörlés
  29. Ahelyett hogy a fogatokat csikorgatjátok a keresztényekre és az ökleiteket rázzátok... és követ emeltek ránk... nyissátok ki a Bibliát, mert nem az van benne, amit másoktól hallasz, sem az amit ma az egyház nagy része hirdet.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Senki nem rázza az öklét a keresztényekre! Elég legyen már ebből a csúsztatgatásból! Ti Sátánoztok meg hülyéztek itt folyamatosan, kéretlenül.
      Nem hagyjátok kibontakozni a gondolatmeneteket, mert minden második hsz. egy ilyen "majd meglátjátok hülyék" jellegű lesajnálás. Szétdaráljátok a blogot.
      .
      .
      .
      Ja, hogy ez a cél?

      Törlés
  30. Talán ha elolvassátok ezt a rövid kis írásomat... valamit megsejtetek, mire megy ki a játék ezzel a "higgy amiben és akiben akarsz"... nem sokára kiderül itt a földön is, hogy csak két személyben hihetsz: Jézusban és az ördögben (még ha nem is tudatos).

    http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/08/nagy-megtevesztesek.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Balázs!

      Az ördög személy? Akkor miért nem jár neki a nagy betű, -Ördög?
      Illetve ezen az analógián elindulva az ördög a sátánnal egyenlő? Akkor ő nem az Istennel egy kategória? Akkor Isten nem személy? Benne nem lehet hinni?

      Törlés
    2. Sátán Istennel semmi esetre sem egy kategória.

      Isten teremtő, Sátán teremtett.

      Óriási különbség.

      ezen fennakadni, hogy az ördögöt nem nagy kezdőbetűvel írta... hát tudod, ha csak ennyi érved van...

      Törlés
  31. Tulajdonképpen lesz nagy váltás, meg minden amit itt leírnak... eljön a fény, a béke... de ne feledjétek a Lucifer, fényhordozó.... hamis, ördögi fény.... és tudatosan várja őt a New age korszellem, a nagy Maitreyat..akiben a New agesek nyíltan és tudatosan asszociálnak a Biblia antikrisztusára... hát nem őrület? készítői vagyunk mi az antikrisztus bölcsőjének?!?!?!??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt senki nem New Age-s senki nem hirdet efféle hülyeségeket de aki nem hisz (a talán nem is létező)Jézusban az már New Age-s? :DDD Ráadásul a Lucifer kifejezést mindig is a Vénuszra használták, csak később összemosták az ördög szóval.

      Ráadásul áruld már el nekem, hogy miért kötelező nekem hinnem Jézusban vagy Istenben? Ja mert hogy előírja a 10 parancsolat? Furcsa, mert ha egy Istennek parancsba kell adnia, hogy csak őt imádhatod felmerül bennem , hogy az az isten talán nem is isten...

      Törlés
    2. Csak az érdeklődés kedvéért (meg mer mocsok vagyok és szeretek röhögni), ha mondok egy olyan elméletet, hogy van olyan elgondolás is a Könyv fénykörén kívül, miszerint az Ember teremti saját világát, merhogy megvan benne a teremtés képessége. Tehát amit hallasz, látsz, meg úgy egyáltalán érzékelsz azt Te teremted saját magad számára, hogy megokosodjál, a bizonyos kialakult helyzetek rendezéséből. Tehát ezen elmélet szerint, itt most mindenki magával csépeli a szót.
      Mekkora eretnekség! Ugye? ;)

      Törlés
    3. Quedra :D

      "a Könyv fénykörén kívül" - mekkora duma! Tetszik!
      Mellesleg így van, ahogy mondod.

      Törlés
  32. Tudjátok, mosolyoghatnékom támadt. Aztán kicsit megfuttattam a fejembe a elgondolást, és rágyötem nem teljesen értem ezeket a Sátános/Luciferes példálózásokat. Ismét mondom: (bizony még félművelt se vagyok) nem mániám forgatni a Könyvet. Tehát ha az Isten, mint olyan... vagyis... Isten olyan mint ahogy az Egyház, vagy nem az Egyház de a Keresztények állítják, akkor ugye a Nagy Ellen, akitől rettegni kell, meg vigyázkodni nagyon, nehogy kirúgja a lábunkat alólunk a keskeny ösvényen csatangolva... Na ez a fickó mégis kicsoda lehet? Egy másik entitás/Isten, akinek az a szórakozása - a maga szintjén - hogy kipécézte az Egy és Igaz Istent, s gondolta leállnak játszódni lelkekben? Avagy egy olyan entitás, akit Isten teremtett azért, legyen a szabad akaratnak táptalaja... akarom mondani... legyen lehetősége a gyö... gyönyörű emberkéknek választani?
    Ha az első verzió a valós, akkor talán (mondom: talán) megértem a kardcsörtetést, amit a hívők mívelnek. Persze ott van még a szabad akarat, mint tényező. S ebben az esetben ha Te mint megtévesztett botor lélek nem úgy döntesz, ahogy az Úr tanácsolja szépen átálol a másik ódalra s nyereményed a halál, a kárhozat, a pokol, meg izé... S mivel, tudjuk hogy a Sátán egy mocsok figura, aki feszt mindenkit átver, még az a rettenet is előfordulhat, hogy saját egykori hitsorsosaid ellen fordít és indít harcba.
    Ha a második lehetőség valós, akkor ugye Lucifer Isten által parancsolt cselekedeteket hajt végre legjobb tudása szerint, vagyis az egész egy színjáték, hogy Te mint emberke megtanuljál valamit. A választás következményét, az ok-okozat összefüggését, a megbocsájtást/elfogadást, egymás segítését, vagyamit... Ezen esetben viszont Lucifer valójában nem ellenséged, tehát felesleges a kardcsörtetés.
    Namost... ennek az egésznek az a hátránya, hogy halvány fogalmad sincs róla épp melyik játszmában játszol épp. Tehát van egyfajta... rizikó a dologban.

    Balázs és minden itt megjelenő hívő, meg elkötelezett Keresztény lélek megkérnélek titeket, hogy eme eszmefuttatást rágjátok meg szépen, aztán köpjétek ki, avagy nyeljétek le. Én csak egy fickó vagyok, aki időnként azzal szórakozik járatja a elméjét nehogy berozsdásodjon. Nem vagyok felvilágosulva, nem éreztem még sose a késztetést beálljak Isten báránykái közé, nem paroláztam a Patással, hogy elveszejtsek minden szentéletű (vagy legalábbis jólelkű) fickót. Tehát megkérlek tikteket, ne pazaroljátok arra drága időtöket, hogy imádkoztok érettem szegény bolondért.
    A időnként nem teljesen finom célozgatásotok, miszerint itten mindenki azért van, hogy az idekeveredett megtért fickókat, majd valamikor lelődözzék, meg lebicskázzák kissé... hogyismondjam?... kacagtató. Elmondom sokadjára: a franckarika akar nektek bármiféle rosszat.

    VálaszTörlés
  33. Tessék. Ehhez nem kell vallásosnak lenni és nem baj, ha az ember vallásos. A tudatosságról beszél, pontosabban arról, hogy hogyan ismerheti meg az ember. Jó szórakozást
    http://youtu.be/23YAtJG9ti0

    VálaszTörlés
  34. Végig sem olastam, de Jeromost megnézném egy élő vitában ahol látnám, hogy a kereszt alatt csöpög a hab a szájából. Az elején ahogy végig olvastam a kommenteket bosszantott most már inkább mutattat a vergődése. Egyébként hogy visszatérjünk a cikkhez, mágneses pólus váltás valós jelenség. Hapggod részletesen foglalkozott (angolul) megjelent könyvében arról, hogy milyen bizonyítékokat talált arra, hogy a Föld kérge 30 fokot csúszott el az alsó réteg körül. Pl érdekes hogy a mai fagyos szibéria területén éppen trópusi területeken található gyümölcsökkel a szájában fagyott meg,ehhez hasonló és más tényszerű bizonyítékok adódtak. Tehát a történetében volt olyan kataklizma amikor nem lassú klíma változás történt hanem meglepően gyors.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak úgy röpködnek az érveid Fecó! kapkodom is a fejem rendesen.

      Törlés
  35. Kedves Quedra!
    Az embernek NEM kell alapszinten sehova állnia,mert -hogy úgy mondjam-rá lett állítva egy pályára és ez megegyező a Diaboloszéval.Miért?
    Mert úgy döntött Ádám,hogy elveti az Igaz szót és elfogadja a hamisat.
    Isten pedig azért lett emberré(második Ádámmá),hogy erről a pályáról áttegye más életsíkba az embert-azaz "ne haljon meg,hanem örök élete legyen";vissza tudjon térni oda,ahonnan kisiklott.
    De tudod,a keresztények(bibliai hívőkről szólok) azért olvasgatják ezeket a furcsa írásokat itt,ezen a blogon,mert meg akarják érteni,miből kell kihozni némely elferdült gondolkodású embertársát.
    De HA az Istentől ihletett bibliai idézeteket szóljuk-dühösek lesztek;HA próbálunk a "nyelveteken" beszélni,kétkedve figyeltek:Mit akarunk mi?
    Hidd el,minden "Jézusban,mint megváltóban hívő"
    egyre vágyik,hogy ugyanúgy,amint kijöttünk mi is ebből a gondolkodásmódból IGAZ beszédek hallása által,TI is ezt tegyétek.Egyikőnk sem úgy született,hogy tudta,KI az egy Igaz Isten.
    De ha most már 200%-ban meg vagyunk győződve erről,naná,hogy szólunk,nem akarunk cinkossá válni a némasággal.
    De sajnos,sokan egybemostok évezredes "keresztény" dogmákkal,vallással,mítosszal mindent,ami megemlíti Jézus nevét.Pedig vannak és lesznek hamis megváltók,krisztusok,teóriák és teológiák.Mi pedig-akik szívből hiszünk(azaz bízunk egy olyan személyben,Aki maga a Szeretet)nem vállalunk közösséget semelyik "keresztény" teológiával,ami ellentmond a Biblia szellemiségének.
    Ahogy Jeromos is írta,a szentháromságtan keresztény teológiája NEM Jézus-korabeli,hanem később találták ki(vagyis mosták egybe mendemondákkal,hamis vallással).Mi pedig azt valljuk,hogy Isten EGY,Aki megmutatta magát Atyaként,Fiúként és most Szellemi valóságában van ott,ahol Neki engednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm... namégeccer... vagyis... na megint - bár már kezdek fáradni ezen off-olásos csontocska rágcsálásában.
      Szóval. Megértem én a megismerés kíváncsiságát, meg a segíteni vágyást. Nem is tartom én ezt hibának. Ámde segedelmet nyútani csak azoknak lehet, akik megértek rá és elfogadják. Tehát, jelen esetben mink, akiknek még nem nyílt rája a csipája Isten általatok ismert igazságára, talán nem is igazán érdeklődünk eziránt. Merthogy, ha azt tennénk akkor nagyhírtelen beszereznénk a Könyvet, keresnénk egy felkent papot... s a többit tudod. De ha már az elfogadásnál tartunk. Ha az ember nem vevő egy témára, hiába ütik/rúgják (ezt persze képletesen értem) tuszkolják a szeme elé mindenféle módon és vérmérséklettel, azt akkor se fogja elfogadni. (Persze ha azt a fajta rábeszélést, teszemazt KGB-s arcok csinálják, akkor az eredmény másabb. Még a egérke is bevallja, hogy ő valójában elefánt és biz ő törte össze a vázákat.) Ám azokat, a fickókat, akik nagy szeretetükben csak segíteni akarnak, elkezdik nem megkedvelni. Ez ilyen hülye emberi reakció. Gondolom.

      Tehát ezeknek fényében nem azt mondom, hogy teljes mértékben elbeszélünk egymás mellett, de több dolgot személy szerint sem birok befogadni a szavaitokból. Pl. ezt a mer "Ádám úgy döntött..." dolgot sem. Mert, továbbra se bírom megérteni (a jelenlegi szintemen) hogy miközöm nekem ahhoz, hogy egy fickó találkozott egy nála fejlettebb izével (Istennel vagy akármivel) X-ezer évvel ezelőtt s nem kerültek cseverészésük végeztével igazán jó viszonyba. S ezért a fejlettebb izé szanaátkozta, vagy... végülis... mindegy mit csinált azzal a Ádám nevű csókával. De ennek következtében én, aki (elméletileg) Ádámtól eredek már mínusszal indulok neki ennek a életnek nevezett játéknak.

      Továbbmegyek. (Ehh... lassan könyvet írnom.) Ez az egész szócséplés valamilyen szinten mégiscsak az uralomról, meg az irányításról szól. Hisz szavaidból ismételten csak az tűnik ki számomra, valójában mindenki, akiket ti megtestesítetek ezen a platformon arra lett felkérve megtérése által, hogy a többi fickót is rávezesse egy saját maga által járt útra. (Kicsit olyan ez, mint az 1100-as körüli évek keresztes-hadjáratai. Csak jelenleg nem acéllal, hanem hitetek szavai által.)

      Viszont feltételezem, tapasztalásból eredő meggyőződésetek hajt titeket. Ami a másik félből hiányzik. Nekik/nekünk más tapasztalásaik vannak, amiket meg ti nem bírtok megemészteni.
      Ez tehát végülis két Út, ami talán még egy irányba is vezet.

      Törlés
    2. a helyes kifejezés, amit kerestem: Ehh... lassan könyvet kéne írnom. Bocsi időnként lagol a kezem. :)

      Törlés
  36. Jeromos! Sokkal fentebbi, a hozzászólásomra való válaszodra reagálnék:
    "magamban, egy viszonylagosban? hogy juthatok el egy részlegesen át a teljességhez?
    tipikus new-ages duma... benned rejlik a megigazulás kulcsa... nincs szükséged semmire, senkire, csak befeléfordulásra."- Nos a magad viszonylagosságából úgy juthatsz el a teljességre, hogy ha összeköttetésben vagy a teljességgel. Márpedig mindenki összeköttetésben van vele, avagy az Egyetlen Teremtő Istennel, sőt!...csak vannak,akik erről nem tudnak. Én tudok róla, és bizonyosságom van róla. És az Egyetlen Teremtő az intuícióimon keresztül, vagy ha jobban tetszik, mert ez túl New Age-s, akkor a szívemen keresztül kommunikál velem, így értem azt,hogy önmagamban találom meg Istent. Ez nem azt jelenti,hogy kivonultam a vadonba, és csak befelé fordulok. Külső katalizátoroknak kell működniük ahhoz, hogy egységként működjön a rendszer. Ez a katalizátor legtöbbször személyes tapasztalat, de néha egy írás, egy cikk, egy könyv , vagy a Biblia (igen, olvasom) A különbség annyi, hogy fenntartom a jogot magamnak, hogy mindent, így a Bibliát is úgy értelmezzem, ahogy a bennsőm sugalmazza, nem pedig egy egyház, vagy egy csoport vagy személy külső koncepcióját 'szopom' be.

    "látod, ez aztán bálványimádás a javából... a teremtettet (önmagadat) imádni a teremtő helyett."
    -Nahát erre kis derűvel : ) válaszolnék: Szó sincs arról,hogy magamat imádnám:D Csupán a tudatában vagyok, hogy valahol a felsőbb szinteken összefonódom a Teremtővel. Nem is állítottam, hogy a saját kis fizikai porhüvelyemben keresném az igazságokat. A tudatom magasabb szintjei felé fordulva keresem őket, de egyszerű halandóként még is úgy kell fogalmazzak, hogy magamban, mert másképp nem tudom megmagyarázni.
    A New Age-ről: Azt tudni kell,hogy a spiritualitás nem egyenlő a New Age-vel. A N.A. sok spirituális igazságot ragad meg, ezáltal sok a hasonlóság közte és a között, amit én is vallok, vagy ezen a blogon sokan. Viszont a N.A. ezeket az igazságokat helytelenül használja fel, és félre is viheti az embert. A legtöbb N.A. -vel átitatott műből sugárzik az ,hogy mindent arra használnak fel,hogy önmaguknak jobb feltételeket teremtsenek,(több pénz, siker, boldogság) Már pedig a spiritualitás nem csak erről szól....
    Végül megjegyezném: Ahány ember,annyi féle képpen fogja fel a valóságot, Istent a teremtéssel és mindennel együtt. Én elfogadom,hogy neked ez a hited, ami és hogy rád nem hatnak az én szavaim, sem más, hasonló írások, vélemények az csak egy jel számomra, hogy a vitát fejezzem be veled, mert fölösleges minden további szó :) Fogadd el kérlek te is az én hitemet és mindenki másét, ha meg kötekedni, vitázni, vagy téríteni szeretnél, szerintem ne itt folytasd, mert ahogy a mi szavaink nem hatnak rád úgy a te szavaid sem mi ránk, innentől kezdve ez csak ellenségeskedést és konfrontálódást hoz...

    Amúgy meg béke és szeretet, testvér! :) Harag nincs:) ...Isten Áldjon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok Puskas!

      akkor tőled kérdem, és mindazoktól, akik önmagukbanézve próbálják megfejteni Istent.

      milyen következtetésre jutottatok Istennel kapcsolatban?

      Törlés
    2. Arra barátom, hogy Ő ott van MINDENben benned is, bennünk is, és nem fenyeget, csupán türelmesen várja, hogy megÉRTsük,(mert előbb-utóbb mmindenki megÉRTi, aki megÉRT rá) hogy mi, kis isteni részek teremtjük a valóságot, ami jelenleg azért ilyen, amilyen, mert a ma emberének tudatszintjét annyira alacsonyan igyekeznek tartani a mindenkori hatalom bitorlói,( akik persze tudják ezt) hogy csak ilyent képes (tudatlanul)teremteni.
      Pl. úgy átmossák az agyát, hogy már az igazságot sem tudja megkülönböztetni a hazugságtól.(lsd. kígyós sztori)
      Na ez a tudatszint változik, emelkedik a világ minden táján:http://vimeo.com/38688098, és ezáltal fog a valóságnak nevezett hologram is, és ha ehhez az Illuminátusok kellettek katalizátornak, már velük sincs bajom. :)
      Ha pedig elegen eljutnak addig hogy végre isteni részükkel(én inkább Forrásnak nevezem) összhangban teremtsenek, helyre áll a REND.
      Ehhez első lépcsőként önismeret, az EGO hülyeségeinek felismerése, majd a tudat szennyeződésektől való megtisztítása szükséges,( amihez a meditáció a leghatékonyabb eszköz), majd örömmel engedni, és megtapasztalni a Forrás rajtunk keresztül való működését, összhangban az örök értékekkel( kiemelten a SZERETET)és a kozmikus törvényekkel, és képzeld, az én világomban már minden rendben van, sőt egyre jobb!:)
      Kívánom, hogy ezt te is átélhesd egyszer, béke veled!

      Törlés
    3. "akkor tőled kérdem, és mindazoktól, akik önmagukbanézve próbálják megfejteni Istent.

      milyen következtetésre jutottatok Istennel kapcsolatban?"


      Látod, tudsz te így is Jeromos.

      Törlés
  37. "A papok azt próbálják elhitetni az emberrel, hogy a pokol meg a mennyország az valahol a túlvilágon van, valami ismeretlen helyen, (...) pedig bolondság ez, bolondság bizony.

    A pokol is, meg a mennyország is itt van bennünk, életünk minden napjában.
    Ha az elfogultság útját járva gonoszat cselekszünk, az ördög belénk költözik és a lelkünket szorongatja. Ha a megértés útját választjuk s azt csináljuk, ami helyes és jó, akkor a mennyország békessége van bennünk, s mindegy, hogy mi történik, ezt a belső békességet nem veheti el tőlünk senki."

    /Wass Albert/

    Ennyi a lényeg...minden benne van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így van, erre elfogult emberek tömkelege próbálja meggyőzni a másikat az igazáról, magát az őrületbe hajszolva. Hiába próbálja az ember a másikat meggyőzni az igazáról, az igazságot úgy is csak magában találja meg. Csak a harag, a düh és a kétségbeesés lesz urrá az emberen, ha hagyja. Azért mondtam, hogy értem én, a szabadságjog a legfontosabb minden élő számára, de itt durva negatív energia születik csak :D Remélem hamar eljön a fény :)

      Törlés
  38. Álljunk meg egy pillanatra, egy dolog vitatkozni és másik dolog lehyülyézni az embert. Most felvázolok egy lehetséges helyzetet. Itt a Biblia, a könyv ahonnan TI, mint keresztények folyamatosan érveltek. Szintén van egy csúnya, gonosz illuminatusunk, aki évszázadok, évezredek óta irányítja a Földünket és vele együtt az embereket. Na nézzük, ha van egy könyvünk ami több ezer éves és az igazságot írja, mellette van egy több ezer éves illuminatusunk, akinek célja a folyamatos hazugságok elhintése. Hogy fér meg egymás mellett egy igazat mondó könyv, aminek több milliárd hívője van és egy hazudozó háttérhatalom? Ha olyan kifinomult rálátásuk van a keresztényeknek a jövőre, a múltra akkor miért tartunk itt, ahol? Nem lehet, hogy pont ez volt a cél? Az illuminatus írt nekünk egy forgatókönyvet, hogy miként fog 911, árvíz stb. bekövetkezni, majd leírta, hogy eljön a megváltó aki a sátán lesz stb. és most emellett a nézett mellett áll több milliárd ember. Kössz nem :D Jöhet a szidalmazás.

    VálaszTörlés
  39. „Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.” 1 Kor 1, 18.

    A háttérhatalom valóban hisz a fényhozóban, de az attól még az antikrisztus... nézzétek meg milyen filmeket, rajzfilmeket, zenéket, klipeket gyártatnak a népnek... az maga ördögi...
    Amúgy meg Buddha egyik utolsó írásában maga mondta: "Kerestem az igazságot, de nem találtam....."----hát érdemes az ilyet követni?
    A

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És Jézus tanításának alappillérei miben külömböznek Buddháétól? A hagyomány az más, de az csak keret. Hát így érdemes Jézust követni, aki szintúgy nem találta meg az igazságot?

      Törlés
    2. röviden?

      minden alapvetésben.

      kezdve azzal, hogy Jézus nem reinkarnálódott, hanem feltámadt...

      Törlés
    3. Ehh... tudom nem kéne ebbe belemennem, de...
      Kérdezek:
      Mond Jeromos ezekszerint személyed majdnem ugyanolyan szinten ismeri a buddhizmus tanait is, mint a Kereszténységet? Esetleg Buddha életét, mint Jézus életét?

      (Nem ide tartozó megjegyzés: hiba a Mátrixban.)

      Törlés
    4. "kezdve azzal, hogy Jézus nem reinkarnálódott, hanem feltámadt..."
      Nem igazán látom azt, hogy pont ez miért hatalmas különbség, amikor a kezdeti, és végállapot is majdnem megegyezik.

      Törlés
    5. "Mond Jeromos ezekszerint személyed majdnem ugyanolyan szinten ismeri a buddhizmus tanait is, mint a Kereszténységet? Esetleg Buddha életét, mint Jézus életét?"

      tanulmányoztam a buddhizmus tanait, ha erre vagy kiváncsi... mondjuk nem érzem érdeklődésed alapjait.

      "Nem igazán látom azt, hogy pont ez miért hatalmas különbség"

      az üzenet barátom, az üzenet. fogalmazzunk úgy, nem érted miért kellett Krisztusnak kereszthalált halnia és miért kellett feltámadnia. neked nem jött át ez az üzenet.

      de csepegtetek kicsit, hátha belátásra jutsz...

      ha a karma igaz lenne, akkor Jézus kereszthalála addigi életeinek folyománya lenne, tehát ezesetben a kereszténység egy olyan Istent imádna, akinek előző életeiben elkövetett bűnök sokasága folyamányaként sorsa az élete delén elszenvedett kegyetlen és megalázó halál, hogy talán majd egy esetleges következő életében jobb sorsa lesz. tudod... ez nekem semennyire sem örömhír.

      Törlés
    6. JÉzus nem kevesebbet állít, hogy "Én vagy az út, az igazság és az élet..." - Buddha ilyet nem mondott....

      Törlés
    7. Nem kell ismerni mélyebben a buddhizmust... mert alapvető álláspontja, hogy neked kell eljutni szintekre, vagyis magadat kell megszabadítani, megváltani...és ez nagyon kemény munka, és ha Buddha maga állítja, hogy kereste az igazságot és nem találta....akkor elég elkeserítő ez az igyekezet....Az iszlámban pl. meg a haragvó isten, Allahnak kell megfelelni, és egy benne hívő ember ebben az életben sosem kapja meg a bizonyosságot, hogy "igen, megfeleltem neki" és tudom, hova jutok a halál után...
      Jézus olyan magasra teszi a mércét, hogy ember nem képes átmenni rajta... de pont ő átment rajta, hogy aztán mindenkit, aki elfogadja ezt az ajándékot, átmehessen vele együtt az örökéletbe....

      Törlés
  40. Amúgy a legviccesebb az, hogy ti fanatikus hívők elutasítotok minden más érvet, legyen bármennyire logikus és rettegtek a sátántól, ez még ok. De az hogy a kvantumfizikai TÉNYEKet sem fogadjátok el, az már hatalmas poén. Mert érdemes azt tanulmányozni, be van bizonyítva mind az emberi teremtő erő, mint az összes lényt összekötő energiamező és még millió dolog, ami ellentmond a biblia tanításaival. Ami azért vicces, mert amíg a biblia csak elmélet, a fizika pedig gyakorlat, és még mindig az elméletben hisztek.
    Mellesleg úgytűnik hogy nagyon jól megy a dezinformálás a fészbúk meg hasonló helyekről, úgytűnik most a vidám vasárnap oldalára rakták ki a blog linkjét
    Tipikus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. barátom... három évig hallgattam az egyetemen fizikát, tisztában vagyok jelen ELMÉLETEKKEL.

      azért emeltem ki az elmélet szót, mert az elmélet egy feltételezés... Einsteineg az elmélet elfogadásának meglehetősen szigorú kritériumai voltak, ez mára megváltozott... ma már minden légbőlkapott elgondolást elméletnek neveznek.

      kérlek, linkeld be az általad említett bizonyítékokat.

      persze nem natgeo, vagy spectrum interpretálásra vagyok kiváncsi, mert ezek nem tudományos, hanem szórakoztató adók, nem blogokra vagyok kiváncsi, hanem fizikusok által publikált, megvédett írásokra.

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=oPEdDcs_8ZQ kezdetnek, de ha pontosan megnevezed azt amire kíváncsi vagy, előkereshetek pár forrást szívesen.

      Törlés
    3. Bálint... nem voltam érthető?

      "fizikusok által publikált, megvédett írásokra"

      Törlés
    4. Azt kell mondjam Jeromos jó trükk, amit csinálsz, csak picit mán használt.
      S csakhogy legyen még okod kis köpködésre... mintha már említetted volna valamely hozzászólásodban (is), szereted a bizonyítható dolgokat. S szemére vetetted sokaknak milyen gazok mán, hogy ízlésednek megfelelő bizonyítékot nem képesek mellékelni szavaikhoz.
      Ahogy manapság mondják: a gugli a haverunk.

      Törlés
    5. fizikusok által publikált, megvédett, és ha a képernyőt nézed, ott az írás. mi nem stimmel?

      Törlés
    6. "fizikusok által publikált, megvédett, és ha a képernyőt nézed, ott az írás. mi nem stimmel?"

      te megnézted azon linkeket?

      Törlés
    7. "S szemére vetetted sokaknak milyen gazok mán, hogy ízlésednek megfelelő bizonyítékot nem képesek mellékelni szavaikhoz.
      Ahogy manapság mondják: a gugli a haverunk."

      jó, guglizd ki nekem lécci... nekem nem sikerült, pedig rajta voltam.

      tudod, ez úgy szok' lenni... állítunk valamit, azt megpróbáljuk hitelesen igazolni.

      Itt történt egy olyan állítás, hogy bizonyos tényeket megállapítottak, de az igazolás elmaradt... nehogymár nekem kelljen keresgélnem hogy megcáfoljam.

      Törlés
    8. és? hol találtal egy tudományos bizonyítást?

      kérlek, linkeld be.

      Törlés
    9. http://www.youtube.com/watch?v=oPEdDcs_8ZQ

      Törlés
  41. Godisan....: Ütös kis elmélet!

    VálaszTörlés
  42. illetve az összes hívő, aki még nem látta, ismét linkelem
    https://vimeo.com/47661070

    @GoDisanAstronauT
    Tudod mi erre a kifogás? Annyiszor hallottam már... isten nem engedi hogy az emberek megváltoztassák az igét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a lehetőséget.Hol lehet megnézni a teljes filmet ?

      Törlés
    2. http://filmem.hu/az-oslako talán, bár én nem próbáltam itt, de az ilyen oldalak általában működnek

      Törlés
  43. Én úgy gondolom mindenki hisz valamiben még a magát ateistának valló is.
    De azt nem tudom megérteni miért nem lehet nyitott szemmel járni a világban és figyelni tanulni megpróbálni összeszedni a "tudást" innen onnan. Elfogadni a tudományos dolgokat és beilleszteni a saját hitvilágába ahelyett , hogy mindent elutasítanak és Sátántól valónak tartanak ami nincs benne a szentírásba.

    VálaszTörlés
  44. Keves Jeromos.
    Pár elég furcsa probléma jelent meg a felépített személyiségeddel kapcsolatban.
    Először is:
    Ha nem kapsz száz százalékosan tudományos forrást, akkor számodra az információ helytelen. Emellett a szentháromságban vakon hiszel bibliai forrás nélkül.
    Miután azt mondtad, hogy milyen egyszerű is azt mondani hogy nem érted meg, és valószínűleg én nem értem meg (:D) a Weöres idézetet, rávilágítottál hogy nem ismerheted minden írását. Jogos. Aztán elmondtad, hogy ja és mellesleg minden szava igaz egy költőnek?
    És egy egyszerű pásztornak/halásznak/akárminek aki vagy pszichedelikus szer alatt állt, vagy látomása volt, vagy elmesélt egy történetet, ami a szájhagyomány útján úgy terjedt el, hogy ő élte át és így került be a bibliába? Mert a bibliai történeteket nem egy, hanem több tucat ember írta, többnyire úgy, hogy összeszedték a népi történeteket. Ez mennyire hihetőbb?
    Miután Weöresre azt mondtad hogy a szabadkőműves Hamvas Béla nyomdokaiban jár, és hogy neki kéne-e hinni, megkérdezem megint: hol hallottad, hogy Hamvas Béla szabadkőműves, amikor abban az időben, amikor ő élt a szabadkőművesség be volt tiltva Magyarországon, illetve minden Magyar szabadkőműves dokumentálva vagyon.
    Plusz talán észrevetted hogy a maszonériába az előkelő családok sarjai tartoznak. Hamvas Béla tudod mi volt? Földműves.És építőmunkás.
    Szóval számodra tényleg mindenki szabadkőműves, aki a bibliával ellentétes gondolatokat hirdet?
    Amikben mellesleg sokkal több a realitás mint a tórában.
    Jézus illetve Buddha tanításai megegyeznek. De te mégis elítéled Buddháét (természetesen kellő ismeret hiányával, amit már bizonyítottál), de mivel téged ez nem izgat, így valószínűleg nem keresztény hanem valószínűleg izraelita vallást folytatsz.

    Így már nem nehéz észrevenni, hogy nem unalomból vagy itt, hanem szándékos bomlasztás miatt.

    Illetve mellé még olyan sztereotípiákat alakítasz ki szándékosan vagy anélkül a keresztényekről, amik ellen uszítod a többi kommentelőt (nagyon ügyesen, mellesleg. igen profi munka)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tovább is van. A bibliai történetek több mint fele különböző pogány kultúrákból lettek összeollózva, a szereplők átnevezve és úgy átalakítva hogy az megfeleljen a bibliába. Na ezt most vagy azért csinálták mert már kellett egy olyan vallás ami mindenkinek megfelel, és meg lehet vele félemlíteni az embereket jó faszán, vagy a keresztények képzeletbeli barátja, az ördög csinálta ezt azért, hogy jól megvezesse a népet.
      Ebből logikusan következik az a kérdés, hogy ha nem neveznék kereszténységnek (miért is neveznék, amikor loptak más vallásokból és hazudtak, átnevezték átírták a sztorikat, így a kereszténység nem más mint a világ vallásainak egyvelege készítve és pórázát tartva mind a mai napig a rómaiak által azzal a céllal hogy megfélemlítsék és beidomítsák az embereket, amit rád nézve tökéletesen véghezvittek) buddhistának, pogánynak vagy sátánistának vallanád magadat? Mert ez a három variáció áll fenn.

      Törlés
    2. "Ha nem kapsz száz százalékosan tudományos forrást, akkor számodra az információ helytelen. "


      ne haragudj, de ha valamit tudományos tényként projektálsz, azt illik megfelelően igazolni.

      " Emellett a szentháromságban vakon hiszel bibliai forrás nélkül."

      dehogy... több biblia forrást tudok hozni, hogy Istent, a Szent lelket (Szent szellemet) és a Fiút külön és mégis egynek határozza meg... csak maga az elnevezés nem szerepel a Bibliában.

      "Miután azt mondtad, hogy milyen egyszerű is azt mondani hogy nem érted meg, és valószínűleg én nem értem meg (:D)"

      mármint mire gondolsz, hogy a semmi az lehet valami? használd kicsit a buksidat... ezek egymásnak ellentmondanak... szerinted hogy lehetnek egyszerre igazak?

      "Weöres idézetet, rávilágítottál hogy nem ismerheted minden írását. Jogos. Aztán elmondtad, hogy ja és mellesleg minden szava igaz egy költőnek?"

      valamit csúnyán félreértettél. talán nem érzékelted az iróniát... ez van.

      "És egy egyszerű pásztornak/halásznak/akárminek aki vagy pszichedelikus szer alatt állt, vagy látomása volt, vagy elmesélt egy történetet, ami a szájhagyomány útján úgy terjedt el, hogy ő élte át és így került be a bibliába? Mert a bibliai történeteket nem egy, hanem több tucat ember írta, többnyire úgy, hogy összeszedték a népi történeteket. Ez mennyire hihetőbb?"

      először is a többezer beteljesedett prófécia másképp nem-igen magyarázható, másrészt a Biblia üzenetének koherens mivolta szintén nem magyarázható másképp, mint annak igazságával.

      "Miután Weöresre azt mondtad hogy a szabadkőműves Hamvas Béla nyomdokaiban jár, és hogy neki kéne-e hinni, megkérdezem megint: hol hallottad, hogy Hamvas Béla szabadkőműves, "

      nézd meg a fordításait, nézd meg, miket írt, járj utána, kikhez kuncsorgott.

      "amikor abban az időben, amikor ő élt a szabadkőművesség be volt tiltva Magyarországon, illetve minden Magyar szabadkőműves dokumentálva vagyon."

      aha... van egy titkos társaság, amely felfüggeszti tevékenységét egy időre, mert számára nem kedvezőek a politikai viszonyok... te nyitott szemmel járó.

      "Plusz talán észrevetted hogy a maszonériába az előkelő családok sarjai tartoznak."

      nem, nem vettem észre... a szabadkőművesség szívesen fogadott minden "haladó", minden ezoterikus gondolkodású embert.

      Törlés

    3. "Jézus illetve Buddha tanításai megegyeznek. De te mégis elítéled Buddháét (természetesen kellő ismeret hiányával, amit már bizonyítottál), de mivel téged ez nem izgat, így valószínűleg nem keresztény hanem valószínűleg izraelita vallást folytatsz."

      semmiben nem egyeznek... több ponton jelentős különbségek vannak... biztos avatara, vagy Papp Gábor, esetleg Szántai bolondított meg... egy állításomat nem cáfoltad, csak dobálóztál ezzel-azzal... valószínűleg ennyit tudsz a buddhizmusról: karma, reinkarnáció... ez igen kevés.

      a judaizmushoz meg semmi közöm... magyar keresztény nemesi családból származom, a zsidókat ott kezelem, ahol kell. ja, hogy nem vallom Jézus magyarságát - engedelmeddel erre szót sem vesztegetek.

      "Így már nem nehéz észrevenni, hogy nem unalomból vagy itt, hanem szándékos bomlasztás miatt.

      Illetve mellé még olyan sztereotípiákat alakítasz ki szándékosan vagy anélkül a keresztényekről, amik ellen uszítod a többi kommentelőt (nagyon ügyesen, mellesleg. igen profi munka)"

      bomlasztok?

      hol személyeskedtem? -veled ellentétben -

      hol kívántam a nem keresztények kiírtását a bolygóról? (ahogy elvbarátodd tette)

      ott nem láttam morális ágálásodat. vajon miért?

      "A bibliai történetek több mint fele különböző pogány kultúrákból lettek összeollózva, a szereplők átnevezve és úgy átalakítva hogy az megfeleljen a bibliába."

      és ez mit igazol? hogy más népek kultúrájában is jelen volt ugyanaz?

      ez inkább engem igazol... vagy mit hiszel? az emberiség egy gyökerű, de a vallások nem?

      csakhogy tudd, ha valami le lett írva, az az ókorban (sőt, késöbb is) azt jelentette, hogy már nem az élő hagyomány része, hogy azt már rögzíteni kellett.
      tehát ha az írásos emlékek régebbiek, mint a Biblia, az csak annyit jelent, hogy előbb veszett ki a gyakorlatból, előbb devalválódott.

      eklatáns példa, hogy Bartók népzenei gyűjtése az élő magyar népzene halála volt.
      nem akkortól lett népzenénk, mikor lejegyezte Bartók, hanem épp akkor veszett ki az élő hagyományból.

      "Na ezt most vagy azért csinálták mert már kellett egy olyan vallás ami mindenkinek megfelel, és meg lehet vele félemlíteni az embereket jó faszán, vagy a keresztények képzeletbeli barátja, az ördög csinálta ezt azért, hogy jól megvezesse a népet."

      végtelen ostoba megközelítés, már ne haragudj. fogalmad sincs mit gondol egy keresztény.

      "Ebből logikusan következik az a kérdés, hogy ha nem neveznék kereszténységnek (miért is neveznék, amikor loptak más vallásokból és hazudtak, átnevezték átírták a sztorikat, így a kereszténység nem más mint a világ vallásainak egyvelege készítve és pórázát tartva mind a mai napig a rómaiak által azzal a céllal hogy megfélemlítsék és beidomítsák az embereket, amit rád nézve tökéletesen véghezvittek) buddhistának, pogánynak vagy sátánistának vallanád magadat? Mert ez a három variáció áll fenn."

      mi van???

      sorolj fel olyan vallásokat, amely egy teremtő, személyes Istent vall... na nem sok ilyen van.

      Törlés
    4. Megint nem alszok...
      Nem fogok idézgetni, de játszom a játékodat szívesen.
      Illik igazolni, igen. Ugyanúgy mint ahogy a te istenedet is, amit te tényként projektálsz. Mégsem tudod, mert hinni kell. Hittel tényleg hegyeket lehet mozgatni, de a tudomány atomjaira szedi azt a hegyet.

      Hát ezaz. Hogy nincs megnevezve. És az, hogy egynek határozza meg az nem jelenti KIZÁRÓLAGOSAN azt, hogy az a szentháromság, lásd fentebb.

      Ugyanúgy lehet a semmi valami, mint ahogy egy elektron lehet egyszerre anyag és hullám. Mint ahogy egyszerre lehet kettő vagy akár sokkal több helyen. Értelmezzük akkor együtt ezt a mondatot:
      Abban, ami független a tértől, időtől és minden káprázattól: a Van és Nincs ugyanaz.
      Vagyis nem a földi elmegyekaboltba-megdugomazasszonyt életbe kell behelyezni ezt a képletet, hanem abba, amit a biblia is úgy nevez magyarázat nélkül, hogy kezdetben vala az ige. Ez a valóság nem tűnt el, csak rá lett húzva az amiben most ülsz. De mint ahogy mondtam kvantumfizika, az egyetlen dolog ami a mátrixon túl létezik és bizonyíthatóan VAN, az emberi gondolat. Minden más fikció, lepel, hamis pókháló, mátrix. De nem lehet az írást csak úgy önmagából kiragadva értelmezni. A Weöres-idézet nem jelent mást, mint azt az állapotot, ami az ősrobbanás előtt volt. Amikor még jahve nem volt más mint egy önmagába száguldó részecske. Amikor Lucifer nem volt több, mint egy robbanásra váró anyag, arra a pillanatra várva hogy megteremtse magát.
      De a világ nem változott, még mindig csak egy dolog van: a nincs. Vagy fordítva, ha úgy tetszik. Attól hogy a két részecske ütközött, ezzel galaxisok millióit létrehozva, még mindig nincs több mint az a végtelenben suhanó anyag. Csak egóval.

      A többezer beteljesedett prófécia, ami mi is? A jelenések könyve, amibe az ember azt magyaráz be amit jónak lát? Amit egy gramm fű után én is látnék? Majd ha egy prófécia nem a múltban hanem a jelenben keletkezik be, akkor lehet erről vitázni, addig tárgytalan.
      Illetve a másik: igen sok olyan dolog van a világon, amit előre látnak médiumok vagy akár hétköznapi emberek. Ez még nem bizonyítja a biblia igazát. Ja hogy a biblia az azon kívüli prófétákra megint ráaggatta a tipikus sátánista jelzőt? Pardon.
      http://www.idokep.hu/hirek/jovobe-latas

      És a biblia üzenete mi is? Az hogy... nem jut eszembe... jött egy sms kőtáblákon, aztán jött egy srác és elmondta hogy bocs, félreírta a fater? Ó blaszfémia, miért kínzol.
      Mellesleg a tízparancsolat sem mózestől származik, hanem csak egy babiloni törvénykönyv modernizációja a népnek, ami hamarabb történt mint mózes története. Sőt, mózes egész lénye pogány mondakörből lett áttelepítve, amik hamarabb léteztek, mint a történelem által alátámasztott zsidó honfoglalás.

      Mellesleg vicces nézni ahogy a kereszténység saját magát rugdossa. Wikipédia:
      Számos képzőművészeti ábrázoláson látható Mózes szarvakkal. Ennek oka egy félrefordítás. Mózes, mikor a dekalógussal lejön a hegyről, azt írja a szöveg: „Amikor aztán Mózes leszállt a Sinai-hegyről, kezében a bizonyság két táblájával, nem tudta, hogy ragyog az arca az Úrral való beszélgetés miatt” .....
      ...Megjegyezendő, hogy a modern filológia egyes képviselői nem fordítási hibának, hanem szándékos szóválasztásnak tartják Jeromos megoldását. A két szarv ugyanis az erő, a dicsőség jelképe (lásd a kétágú püspöki süveget, a mitrát), amely jelentés így már könnyedén beleilleszthető a szövegrész értelmezésébe.
      Ja hogy a Lucifer-fényhozó még véletlenül se keveredhet ide? Milyen érdekes.

      Törlés

    5. Visszatérve erre:
      Biblia üzenetének koherens mivolta szintén nem magyarázható másképp, mint annak igazságával
      még annyit, hogy miután Jahve, Izrael istene (!) megparancsolta a zsidóknak, hogy mivel Jeruzsálem az ő otthonuk, és ők a kiválasztott nép (sure, mind a mai napig... csak nem mindegy hogy milyen istenségtől) így mészároljanak le mindenkit. Meg is tették
      Aztán jött Jézus, és elmondta hogy amúgy szeretni kéne mindenkit, mert ez a titok nyitja.

      Semmi ellentmondás megint, csak összegzem az eseményeket magamnak itten hogy jobban átlássam. Teljesen világos hogy Jézus és jahve ugyanazt az erkölcsi normákat vallják. Sőt...

      Annyira nyitott szemmel járok hogy meg sem merem kockáztatni hogy talán a szabadkőművesség nem uralja a világot, csak azt a látszatot kelti. Én ilyen nem is mernék állítani, mert megtanított a vallásom hogy félnem kell, és nem kételkednem. Így fel sem merül bennem, hogy mind a mai napig vannak országok amik két lábbal rugdossák ki a szabadkőműves propagandát, és meg sem kockáztatnám, hogy magyarország is ilyen volt. Ja de.

      Szóval Jézus és Buddha tanításai "semmiben nem egyeznek... több ponton jelentős különbségek vannak..." Ja értemén, semmiben nem egyeznek, csak több ponton eltérnek. tiszta. AKkor kérlek, magyarázd már el nekem hogy Jézus tanításai miről szólnak, ha már Buddháéról halvány lila fingod nincs.
      És igen, valószínűleg annyit tudok a buddhizmusról. Bár nem ez a téma.

      A judaizmushoz semmi közöd, csak azokat az erkölcsöket vallod, Jézus nevével pedig csak dobálózol-engedelmeddel erre szót sem vesztegetek

      "bomlasztok?" Igen
      "hol személyeskedtem?" csak hogy ne kelljen messzebbre mennem: "te nyitott szemmel járó"
      "valószínűleg ennyit tudsz a buddhizmusról: karma, reinkarnáció... ez igen kevés"
      tudom, tudom hogy ez nem az, persze. hagy ne kelljen fellapoznom húsz oldalnyi gyűlöletet meg fröcsögést, te írtad, emlékezz.

      Törlés

    6. "hol kívántam a nem keresztények kiírtását a bolygóról? " hol mondtam hogy kívántad?
      "ott nem láttam morális ágálásodat. vajon miért?" egész egyszerűen mert leszarom. ha ti azt hiszitek hogy ti vagytok a jók és mások a rosszak hát legyen. ha mások orra alá dörgölitek ezt, akkor vállaljátok a következményét. mert ez undorító dolog. rosszabb mint amit a buzik csinálnak.
      "és ez mit igazol? hogy más népek kultúrájában is jelen volt ugyanaz?"
      Nem, ez azt igazolja hogy azok a történetek amiket a biblia behatárolt egy történelmi időre, azok hamarabb megtörténtek más nevekkel, a világ más tájain ergo a biblia képtelen magának hihető sztorikat kreálni.
      Nem jelen volt, hanem megtörtént, körülbelül az ószövetség háromnegyede. A biblia pedig szépen átvette ezeket a történeteket. Nem a varázslatokat vagy az igéket, ne keverd, hanem a történeteket. Ami megtörtént babilonban, az utána a biblia szerint később megtörtént egyiptomban. Logikus. Ami megtörtént egyiptomban, az aztán megtörtént Jézussal. ó vagy kamu az egész, csak muszály a bibliának egy olyan ködös mítikát kreálni hogy vagy ne lehessen átlátni, vagy ne tűnjön fel senkinek a plagizálás?

      És nem arról beszélek, hogy példának okáért sámson történetét hamarabb leírták mint ahogy a bibliába került, remélem megértetted, mert ezt már nem akarom többet magyarázni.

      "már ne haragudj. fogalmad sincs mit gondol egy keresztény" keresztény családban nőttem fel, belémverték az istenfélelmet, azt hogy ha rosszat csinálok démonok jelennek meg és a többi és a többi. sőt, iszonyat sok kereszténnyel van dolgom mind a mai napig. szóval erre megint nem hibáztál rá.
      És őm, az nem végtelen ostoba megközelítés hogy az emberiség bűnös és alapjában véve a pokolra jut mert egy nő evett egy almáról csak azért mert tudta magáról hogy buta, és tudásszomját, mint belső ösztönt akarta csillapítani amit az az isten adott neki aki ezután megbüntette ezért? Igazad van, ez végtelenül bölcs megközelítés.

      "mi van???"
      http://www.c3.hu/~nyelvor/period/1304/130406.pdf

      "sorolj fel olyan vallásokat, amely egy teremtő, személyes Istent vall... na nem sok ilyen van"

      Nem, csak a primitívebbek.

      Törlés
    7. De azt még hozzátenném, hogy Jézus tanításait alapjában véve szeretem. Sőt...Nekem nem azzal van a bajom. Az egész kereszténység azért bűzlik a leginkább, mert nem más mint az emberek megfélemlítése, ketrecbe zárása és szabályozása. Számomra nem másabb, mint a hatalom játéka.
      És abszolút irracionális az olyan gondolkodás, hogy 10-100 évnyi emberi lét után dől el, hogy vagy örökké, szóval tényleg nagybetűs ÖRÖKKÉ a pokolban rohadsz vagy a mennyben sütteted a hasadat.
      Nem is tudom melyiktől fog el nagyobb hányinger.
      És boldogan vállalom a poklot az összes patással meg démonnal, amíg ezt ami itt és most van félelem nélkül szabadon élhetem. Ez nekem megér mindent. Sőt, amíg (mert minden ember akinek túlvilági élménye volt a pokollal erről számol be) a pince nem szól másról mint a fizikai test újra és újra és újra és újra és újra és újra és újrakínzásától, addig az még kevésbé rémít meg. Ami még egy kérdést felvet: ha nem csak fizikai testek vagyunk, hanem ugye test-lélek-szellem kombó, miért csak a materializmuson van a hangsúly? Mennyország, ahol annyit eszel-iszol-baszol amennyit akarsz, vagy pokol ahogy újra és újra széttépnek darabjaidra. Elég furcsa felfogás.

      Törlés
  45. Bálint, kezdő vagy! Tanulj tőlem! Figyelj!

    Jeromos-t elintézhetted volna 1 mondattal is, ahelyett, h itt gépelsz mint állat és adsz neki támadási felületet. Fölösleges, az ilyet csak józan logikával tudod elhallgattatni, ha látja rajtad, h vevő vagy a hülyeségére, akkor tovább nyomja. Na figyelj, ezt kellett volna írnod:

    Jeromos, ha te hívő vagy, hiszel, vallásos vagy, hiszel a bebizonyíthatalanban, akkor neked minek kell kőkemény szilárd tudományos igazolás bárkitől is és bármiről is?

    Ja és még esetleg hozzátehetsz ilyet: Jeromos, te akkora seggfej vagy, h beszakad a Föld légköre feletted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért írtam csak annyit, hogy burkoltan az összes Jeromoshoz hasonló látogatóhoz szóljak.

      Törlés
    2. Húúú János, most aztán jól megadtad.


      engedelmeddel nem ereszkedem le a szintedre... ezt a stílust meghagyom neked.

      bebizonyíthatatlan? van merszed egy vitába beszálni? legyen a vitaalap a racionalitás... oké? a logika. nem fogok hozni bibliai idézeteket. azt hiszem ez elég korrekt. vagy csak a szád nagy?

      Törlés
    3. Jeromos, és már többször említettem, de "elfelejtettél" reagálni, hogy a logika és a racionalitás alapján az igazságkeresést kezdjétek a kígyós sztorinál, aztán ha ott megtaláltátok, folytathatjuk.

      Törlés
    4. Jeromos, milyen vitába te proli? Semmit nem tudsz felmutatni, ráadásul ki is jelentetted, h nem is fogsz. Akkora ökörségeket írsz, h még egy 3 éves is könnyedén megcáfol. Meg is tettem. Te állítólag vallásos vagy, de tudományos bizonyításokról beszélsz. Ez itt már ellentmondás. Bocs, te neked nincs szinted ahova le mehetnél mert nincs értelmi szinted amit mérni lehetne. XD

      Szimplán 1 seggfej vagy, mindenkivel vitázol, magad sem tudod mért. Inkább nyalogasd a konnektort hülye barbár!

      A szüleid biztos büszkék rád, az elmeosztályon. XD

      Törlés
    5. János Németh.
      Hát azért még neked is van tanulnivalód önmagadról, mert ez a stílus azért tényleg minősít. Nyugi van.

      Törlés
  46. Jeromos! "Nem erőszakkal és hatalommal...hanem az Én lelkemmel..." tudod...!

    VálaszTörlés
  47. "A hit a reménylett dolgoknak VALÓSÁGA, és a nem látható dolgokról való MEGGYŐZŐDÉS...."- Zsidókhoz írt levél...
    Ennél szebben meg sem lehet fogalmazni....a hit VALÓSÁG... jobban tudom, hogy JÉzus szeret, mint hogy mit látok a két szememmel....ennyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ha ez a valóság a te "reménylett dolgaid" valósága, akkor mi a probléma?:)

      Törlés
  48. Minden ember életében jön hatalommal Jézus és szól, egészen közel jön... " ő szól kétszer vagy háromszor..."...amikor nektek is beleszól, azt fogod tudni és olyankor dönteni kell....még megtérni sem lehet önerőből...csak ha ő vonz magához.....ki kell használni az elkészített időt és alkalmakat....

    VálaszTörlés
  49. Igazán szórakoztató eza... Jeromos-Bálint intenzív véleménycsere. De tényleg. Csak felesleges. Ugye.
    Mindazonáltal engedelmetekkel jósolni fogok.
    Lesz még némi "ereszdelahajam" ezen két fickó között s még páran bele is fognak szólni vagy egyik, vagy másik oldalon, vagy a partvonalról. Aztán eljön az ideje annak a blogírónak elgurul a gyógyszere, mert teleszemetelik a kommenteket nem oda tartozó szövegekkel s drasztikusan fog lépni. Vagyis kidobál/letilt pár fickót. Az egyik megfog lepődni pár pillanatig, aztán rágyön hibázott azzal beleugrott ebbe a adok-kapokba. A másik felháborodik és bizonyosságot talál (ismét) mennyire megnemértett ő s mindenki csak elnyomkodja. Bár lesz némi öröme is tudat alatt, hisz a megtanult módszer valóban működik.
    Persze... lehet, hogy nem. Mármint, nem vagyok jós. ;)

    VálaszTörlés