2012. augusztus 24., péntek

Jacob Rothschild, John Paulson és Soros György is a pénzügyi katasztrófára játszanak

Ki hajlandó fogadni a világ három leggazdagabb milliárdosával szemben? Jacob Rothschild hozzávetőleg 200 millió dollárt tett az euró összeomlására. John Paulson, milliárdos fedezeti alapkezelő, aki úgy 20 milliárd dollárt tett az amerikai ingatlanpiac összeomlására a pénzügyi válság kezdetén, most az euró zuhanására és az arany árfolyamának emelkedésére játszik. Soros György pedig körülbelül 130 millió dollárral növelte arany portfolióját az előző negyedévben.

Tehát vajon zuhanni fog az euró és emelkedni az arany árfolyama?
Természetesen, amennyiben valóban bekövetkezik a pénzügyi katasztrófa, mindkettőre komoly az esély. Az európai gazdaság egyre gyengébb lábakon áll és minden befektető a biztonságra hajt. A médiában leginkább azt hallani, hogy minden rendben lesz, ugyanakkor a bennfentesek tettei mást üzennek. Abban biztosak lehetünk, hogy Rothschild, Paulson és Soros tudják, mi történik a pénzügyi világban. Legtöbbünkről ez nem mondható el. Az a tény, hogy mindannyian hasonló lépéseket tesznek, már önmagában sokat elárul.
Kezdjük Jacob Rothschilddal. Minden jel arra mutat, hogy valóban az euró zuhanására számít. A CNBC a következőket írta erről:
Tudjuk, hogy az euró háza táján komoly a baj, ha a bankvilág egyik ura, Lord Jacob Rothschild 130 millió fontot tesz az euró összeomlására.
Rendben. Viszont azt már egy ideje tudjuk, hogy az euró drámai mértékben gyengült. 2011 közepén az euró-dollár árfolyam még 1,40 felett volt, most pedig 1,23-nál jár. Létezik, hogy ennél is mélyebbre essen az árfolyam? Amennyiben az eurózóna tényleg összeomlik, nem nehéz elképzelni.

Egy görög csőd esetén, vagy ha Németország kilép a monetáris unióból, illetve egy új valuta jelenik meg a színen, hogy leváltsa az eurót, mindenkit, aki az euró ellen tett zseninek tartanak majd.
Nézzük John Paulson befektetéseit. A Der Spiegel egyik cikke a következőket írta róla:
Az egyik ilyen harcos John Paulson. A fedezeti alapkezelő egyszer több milliárd dollárt keresett azzal, hogy az amerikai ingatlanpiac összeomlására tett. Nem meglepő, hogy a pénzvilág igencsak felfigyelt legújabb húzására, amikor Paulson – akit egyébként igencsak lenéznek az Egyesült Államokban, mert hasznot húz a válságból – bejelentette, hogy az euró összeomlására tesz.
Vajon mire számít ez a két befektető? Egy európai összeomlásra?
A fenti Der Spiegel cikk szerint a két milliárdos nincsen egyedül. A befektetők egyre nagyobb számban készülnek egy ilyen eshetőségre.
A bankok, vállalatok és befektetők egyre inkább ez euró összeomlására készülnek. A bankközi hitelezés volumene esik, az eszközkezelők elkerülik Európát és hihetetlen mennyiségű pénz vándorol jelenleg német ingatlanokba és kötvényekbe. Az euró azért számít viszonylag stabilnak a dollárhoz képest, mert Amerika is komoly adóssággondokkal küzd. Az euróval ellentétben, a dollár esetében legalább szerkezeti problémák nincsenek.
A pénzvilág lassan kezd szembenézni a ténnyel, hogy a világ úszik az adósságban és semmilyen fiat valuta nem jó befektetés.
Amikor a Paulson-hoz és Soroshoz hasonló emberek ilyen mennyiségű pénzt fektetnek aranyba, érdemes komolyan elgondolkozni a globális pénzrendszer állapotáról.
Múlthéten érkeztek hírek, az (amerikai) Értéktőzsde Felügyelethez (SEC) beadott jelentések formájában, hogy Soros György és John Paulson növelte SPDR Gold Trust (a világ legnagyobb tőzsdén kereskedett alapja fizikai aranyra) befektetését.
Mr. Soros 319.550 darabról 884.400-ra növelte részvényeinek számát, Mr. Paulson pedig 4,53 millió részvényt vásárolt, így jelenleg összesen 21,3 millió darab SPDR Gold Trust részvénnyel rendelkezik.
A jelenlegi 156 dolláros árfolyamon Soros György befektetése 88 millió, míg John Paulsoné 700 millió dollárt ér. Ezek nagyon komoly pozíciók.
Arról nem is beszélve, hogy a világ központi bankjai is példanélküli ütemben vásárolnak aranyat. Az Arany Világtanács adatai szerint az elmúlt negyedévben a világ központi bankjai összesen 157,5 tonna aranyat vásároltak. 
Ez a modern pénzügyi történelem legnagyobb központi banki aranyvásárlásának számít. Ez azonban csak a kezdet.
Market Watch szerint arról reppentek fel hírek, hogy Kína több ezer tonna arany vásárlására készül:
Nem megerősített hírek szerint Kína legalább 5-6000 tonna arany vásárlására készül, amit még idén el is kezdene, állítja Kevin Kerr, a Kerr Trading International elnöke.
Ez a mennyiség meghaladja az egy évre vonatkozó teljes globális aranytermelést, mondja Kerr. „Nincs annyi aranyunk, hogy Kína ilyen mennyiséget vehessen, azonkívül ekkora tétel megvásárlásához sok időre van szükség.”
Sokszor tesszük fel a kérdést, hogy mi következik ezután. Ezt persze senki sem tudja biztosan. ........
Bármikor kialakulhat egy újabb válság Európában vagy háború törhet ki a Közel-Keleten. 
Ahogy arról néhány napja írtunk, Jim Rogers szerint „az amerikai elnökválasztás után válik igazán kritikussá a helyzet”. Mások úgy gondolják, hogy ennél is korábban elindulhatnak a dominók.
Az a bizonyos „Lehman Brothers pillanat” nem jött még el, de a szakadék szélén táncolunk. Mark E. Grant a következőket mondta az európai helyzetről:
Mindegy, hogy Görögországot, Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát vagy akár Írországot vesszük alapul, a helyzet egyre romlik. Nincs olyan hely a kontinensen, ahol javulna a helyzet és még Franciaországban és Németországban is érezhető a pénzügyi feszültség. Nem az a kérdés, hogy euró-bear vagy euro-bull piac van-e. A hónapról hónapra érkező adatok aggasztóak.
Egyre többen gondolják, hogy az euró egyszerűen nem vált be és meg vannak számlálva a napjai. Már csak az a kérdés, hogy ki pislog először.
Senki sem akar elsőként kilépni a monetáris unióból. Az is előfordulhat, hogy végül a finnek teszik meg ezt a lépést, ami jól jönne Németországnak, mert így nem őt tekintenék a rosszfiúnak, aki elindítja a lavinát. Ez persze nem azt jelenti, hogy Németország soha nem húzná meg a ravaszt, ha más nem teszi meg. A német közvéleménynek már elege van a gyenge dél-európai testvérek kimentéséből, pedig jelenleg igencsak úgy áll a dolog, hogy folyamatos mentőakciók nélkül az euró szétesik.
Egyre több apró jel mutatja, hogy a németek a kijárat felé araszolnak.
Egy apró érdekesség, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérről eltávolították a korábban ott álló hatalmas euró jelet ábrázoló szobrot.
Csütörtökön eltávolították a hatalmas €  szobrot (ami az Európai Központi Bank előtt állónak a mása) a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérről. A hivatalos magyarázat szerint a szobor „műanyag alkatrészei 11 év után elöregedtek és a terminálnak a helyre is szüksége van, ami a szobor lebontásával felszabadul”.
Vajon az € szobor lebontása azt jelzi, hogy Németország készül visszatérni a márkához?
Ez persze "véletlen egybeesés" is lehet, vagy mégis inkább a várható események előszele?
A legtöbb embernek Észak-Amerikában vagy Európában fogalma sincs arról, hogy mire számítson. A lakosság java megelégedne azzal, ha legalább dolgozhatna, és ki tudná fizetni a számláit.
Sajnos sok millió keményen dolgozó ember kénytelen lesz ráébredni a rideg valóságra. 
Az élet milliók számára fog gyökeresen megváltozni.
Mindez azonban nem szükségszerűen rossz, illetve nem kell, hogy az legyen, legalábbis nem minden esetben.
2010 tavaszán, miközben a görög kormány az addigi legkeményebb megszorításokra készült, a 29 éves Aposztolosz Szianosz otthagyta jól fizető weboldaltervezői állását, otthagyta athéni lakását és az egész civilizációt.
A Telaithrion hegy tövében, Evia szigetén Szianosz és három hasonló gondolkodású athéni barátja egy öko-közösséget alapítottak.
Céljuk az volt, hogy százszázalékosan fenntartható módon éljenek, a pénzrendszertől és az ország elektromos hálózatától függetlenül, szabadon.
A csapat együtt alszik a sajátkészítésű jurtákban, megtermelik saját élelmüket, a felesleget pedig a szomszéd faluban elcserélik olyan termékekre, amiket nem tudnak megtermelni.
Ezen érdemes elgondolkozni.
Hasznos lehet megtanulni azokat a képességeket, amik lehetővé teszik, hogy az ember a rendszertől függetlenül is képes legyen túlélni, egy összeomlás esetén.
Mi miért nem tesszük?
Az Egyesült Államokban és Európában egyre több ember él fizetésről fizetésre. Egy komolyabb gazdasági válság esetén esélyük sincs felszínen maradni.
Az USA és sok más ország gazdaságát mesterségesen tartják életben.
Figyeljük a pénz mozgásának sebességét. Egy egészséges gazdaságban a pénzmozgás nagyon gyors. Egy beteg gazdaságra ennek az ellenkezője igaz. Most ez történik. Ez történt a 29-30-as válság idején is. A különbség az, hogy mi még csak a válság elején tartunk. Sőt, a jelen helyzet bőségnek fog tűnni, ahhoz képest, ami a világra vár.
Jacob Rothschild, John Paulson, Soros György és bennfentes társaik készülnek az érkező káoszra.
Te mit teszel? 

Forrás: Idok Jelei / The Economic Collapse

61 megjegyzés:

  1. "A kormányok és a nagybankok teljes gőzzel készülnek egy esetleges összeomlásra"

    Nem nagy kunszt, én is.

    VálaszTörlés
  2. Jut eszembe Buddha, december 3, bolygók együttállása és a Gízai piramisok. Ezzel kapcsolatban nincs valami érdekesség?

    VálaszTörlés
  3. Az első gondolat, ami megfogalmazódott a fejemben a cikk elejével kapcsolatban a következő: ez az egész hablaty.
    Mer, ha használom kicsit a fejemben lévő masszát majd pont elhiszem ezeknek a fickóknak mindenféle befektetési mozgását. Mindazonáltal ezek a fickók a pénzvilágban ikonok (nem mellesleg ővék a világ nagyrésze - mán a hírek alapján), tehát ha valamelyik tök véletlen eltüsszenti magát, már több pénzügyi tanácsadó hidegrázást kap, hogy most vajon milyen valuta esik össze, vagy mely ország alól akarják a lábát kirúgni.
    Ám mivel ezek a pofák irányítják a pénzpiacokat, megroppantani sem esik majd túlzottan nehezükre. Nekik úgyis megvan mindenük, ami szükséges a jelenlegi életszínvonaluk fenntartásához jódarabig. A többi meg ugye... le van érdekelve.

    Az arany lehet egyfajta következő általános fizetőeszköz, elvégre még mindig érték. (Persze ez függ attól, is mit döntenek azok a pofák akik a pénzpiacot a kezükben tartják.) De az is lehet egy deci víz, fog annyit érni, most 100 dolcsi...

    A cikk végének témájára pedig már vannak kezdeményezések kishazánkban is. Öko-falu (vagy minek híjják), ahol a odaköltözött emberek maguknak építik a házaikat, termelik a kaját, tartanak állatot. Vagy olyan civil összefogások kisebb falvakban, ahol maguknak termelik a betevőt, mer a önkormányzatnak évek óta csak adóssága van pénze meg egy deka se.
    Tehát mondhatjuk azt páran már mifelénk is rágyöttek, hogy a pénzet nem lehet megkajálni. Így amennyire tudják kiiktatják. Persze ez a városi lakosságnak fog okozni némi problémát... mánha beüt a ménkű. De tán kishazánknak lesz némi szerencséje ilyen téren. Hisz bár pusztulnak kissé a falvaink, de azért még talán elég erős a vidék. S a városokban is elég sokan emlékeznek még apáik vagy nagyszüleik életmódjára.

    Ámbátor... kissé elgondolkodva, lehet itt némi összefüggés a pénzügyi készülődés, meg a manapság igen "mókás" szokásokat felvevő időjárás között. (Merugye... ha mán valakit rugdosunk, akkor tegyük, mikor a földön fekszik.)

    VálaszTörlés
  4. A túlélőblogok webáruházainak most nagy a forgalma: túlélőkések, kütyük, sok hülyeség, ami semmire sem jó , ha baj van :)
    Ha valaki szellemileg a helyén van, akár jöhet bármi ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit gondolsz én mit értettem a "teljes gőzzel készülnek" - "én is" alatt? :)

      De azért csináljuk végig ezt a szkennáriót. A játék kedvéért tényleg nem árt beszerezni pár apróságot. Gondolok itt pl. elektromosság nélküli szerszámokra. Ezek tovább is bírják és ki tudja milyen segítség lesz később, ha jól fel van szerelve a sufni. Én szeretek villany nélkül bütykölni, faragni, csavarozgatni. :)
      Az sem árt ha van néhány vetemény mag eltéve, mert ha a szükség hozza az útszélén is lehet vetni, csak felváltva kell őrködni. :D
      Mi kell még? Száraz élelem (tészta, magvak), befőttek, lekvárok sokáig elállnak. A tudás, hogy meg tudd ismételni, elő tudd állítani. Fegyverek? Bevonzani...? Némi orvosság, gyógyfű könyv, vagy gyógyító ismerős. Kutya legyen. Meg íj, gyufa (esetleg kövakő), vízlelőhely, vízhatlan gumicsizma. :)
      Nem is sorolom fel a többit, Tibi bá'-nál minden lényeges fel lett sorolva.

      De ennyi lenne? Nem. Ez csak a felszín, a játékelemek az elme megnyugtatására. De ami sokkal fontosabb, az a lélekben megtisztulás, és a csendes, figyelő (éber), várakozó álláspont.
      Ez többet ér minden egyéb előkészületnél.

      Buddha még ott tart, hogy mindenkit fel akar rázni, ébreszteni. Én már lemondtam róla. Aki figyelt eddig, az éber. A többieket sajnálom, szabad akarat van, mehetnek vissza humusznak (testileg és lelkileg is).

      Törlés
    2. Na jól figyelj ! Egy pénzügyi összeomlással csak jól járunk. Végre az emberek egymás felé fordulnak, összetartanak stb. Azok a papirfecnik amúgy is csak az emberek elméjét hülyítették. Ismered a régi mondást, "aki másnak vermet ás, maga esik bele" - abba a pénzügyi dögkútba csak hagyjuk beleesni azokat, akik ezt kitervelték. Ma a nyugati ember túlfogyaszt, túlzabál, pedig valójában a negyedével is beérné, nem is beszélve arról, amennyit kidob. Nézd a sok túlsúlyos embert, talán nem is ártana, ha csak azt enné, mint 100 éve a parasztok - zabkását, krumplit, még egészségesebb is lenne, mint az a sok csomagolt szar. A félelem a legnagyobb probléma. Bármilyen összeomlás esetén, hiába van meg mindene valakinek anyagilag, ha szellemileg tahó , csak kapkodni fog.
      Figyelni kell a sugallatokra, a befelé és felfelé figyelést kellene minden embernek magának tanulnia, gyakorolnia, hiszen minden ember médium, csatorna, amin átfolyik a lét maga, ha hagyná :)

      Törlés
    3. Nagyon tetszenek ezek a hozzászólások! Én most fogok majd elkezdeni felkészülni kütyü meg kaja szempontból. Ez is fontos. De az is, hogy tényleg, egy csomó helyen azt sugallják, pl a média, hogy ha jön vm nagyobb gond, akkor az emberek hú jaj de egymás ellen fognak fordulni és kitör a teljes pánik és mindenki ront majd mindenki ellen. De én sem tudom elképzelni, hogy ez mindenhol így legyen, sokkal könnyebben el tudom képzelni az egymás felé fordulást. Rengeteg ismerősöm van, rengeteg embert látni Budapesten. Nem vagyok már tinédzser, sok helyen jártam és dolgoztam. És figyeltem, jól. Sokkal több kedves és segítőkész emberrel kerültem kapcsolatba, mint hülyével. Úgy gondolom, az emberek többsége nem olyan velejéig romlott, mint ezek a milliárdos beképzelt senkik.

      Törlés
    4. Igen, az emberek sokkal jobbak annál, mint a látszat. Ezért nincs mitől félni.
      Nem úgy lesz, ahogy sugallják a világvége hirdetők.
      Lásd meg a közös gyökeret, keresd a forrást , és az rád talál :)
      http://www.youtube.com/watch?v=5vlJ1nPYIDo

      Törlés
    5. Ha valaki felkészülősdit akar jáccani akkor ajánlom hogy olyan helyről informálódjatok ami ér is valamit. Nézzetek utána hogy mi volt a 1998-2003-mas Argentín válság idején. Ez nem kitaláció nem eszmefuttatás, találgatás, hanem a kemény és való múlt.
      Olvastam egy blogon egy olyan ember írását aki megélt egy pár dolgot ezzel kapcsolatban onn Argentínában és vannak tanácsai... (asszem FerFal a blogon a neve, vagy valami ilyesmi)
      Elég durva szitu volt arrafele és nem volt elég egy kézi dinamó a túléléshez.

      Törlés
    6. Mindenki azt kapja, aminek megteremti a valóságát.Ha te erre vagy fogékony, nyilván meg kell élned ezt a "felkészülősdit", "túlélésdit", tapasztalatot kell ,hogy szerezz benne, hogy majd a későbbiekben el tudd engedni a félelmet, ami ezzel kapcsolatban fogva tart. Olvastál valamit ami a múltban valakivel történt, és az elméd már kombinálja a saját jövőddel. Ezt próbáld meg észrevenni és megváltoztatni, és megváltozik az életed is :)

      Törlés
    7. hulivuli: Öröm olvasni a soraid!!! Annyira jó amiket írsz!
      Köszönöm! Köszönjük!

      Áldás és szeretet mindenkinek!

      Judit

      Törlés
  5. Igen, bizony ! Szerintem is, ha valami igazán nagy történik se az eurót se az aranyat nem lehet megenni : )) Ha tehetném én is önellátásra rendezkednék be ! Mondjuk nem véletlen a monsanto ügyködése, hogy illegális legyen a magtartás !!

    VálaszTörlés
  6. :( :( :( Az a baj gyerekek, hogy én ezt mind értem abszolút mértékig, csak egyszerűen NEM tudok semmilyen készletet felhalmozni, ugyanis napról napra élünk. Szó szerint. Semmi fölös pénzünk nincs. Amit meg össze számoltam, hogy mi kéne és ez most mennyibe kerülne, hát az nem 200 Ft... :( Gondolom más is van ezzel így sajnos. Mindenesetre így ebben a felállásban cseszhetem, hogy értem és látom mi van a Világban. Sőt így talán még rosszabb. Ez a tehetetlenség kicsinál. Csak várom az éhhalált. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fel a fejjel Béla, a hasznos ötletek nem mindig pénzfüggőek. Ne vedd papolásnak kérlek, de szerintem a tudatos hit fontosabb az anyagi gyűjtögetésnél. Az aranyat sem lehet megenni. Aki meg megteheti, hogy gyűjt, tegye meg, aztán ossza meg másokkal (legalább a családjával - én erre készülök, mert nálunk is szinte csak nyögdíjjas meg munkanélküli van - nehéz lesz így ám a kereszt). Mindenki próbára lesz téve. Van erre egy szép sor a Recoil-tól:

      "God never gives you more than you can handle"

      Törlés
    2. Te sem vagy értéktelenebb a másiknál! Ezt jól jegyezd meg! Sokan, nagyon sokan vannak (vagyunk) a te helyzetedben, és nem adjuk fel! Érdeklődj azon a részen ahol vagy, (élsz) van-e olyan közösség, ahol a fent leírtak tudatában már összeálltak, és folyamatosan készülnek az önfenntartásra. Sztem ennek az őrületnek az átvészelését én személy szerint, csak közösség formájában tudom elképzelni.
      http://www.youtube.com/watch?v=maDweS8ZOJA&feature=related
      http://www.youtube.com/watch?v=QjdVrXBir4U&feature=related
      Ha esetleg úgy alakul, hogy egyedül maradnál:
      http://www.youtube.com/watch?v=mYpodMm0M4w
      Ne add a "patásnak" oda egyszerűen az életedet!

      Törlés
    3. Magam senem akarok papolni - merhogy nem vagyok pap. De az ember általában használja a fejét. Mindamellett senki nem úgy van, hogy hopp előugort egy könyvből, oszt most pislog, mint pocok a lisztben. Mire is gondolok? Arra, mindenkinek vannak ismerősei, merhogy eddég leélt mán ezen a sárgolyóbison némi időt, mi több nemcsak ismerőse, rokonai, meg családja is. S mivel az emberek nagyrésze gyűtögető fajta, mindenkinél akad némi plusz, vagy felesleg. Megoszt... az embernek van szája, s még hangokat is tud kiadni, ha valamit akar. Ugye.

      Nopersze az is igaz - hála okos vezetőinknek - többen napról-napra élnek. De a régi parasztok is valami ilyesmi helyzetben vótak. Akkor is harácsoltak a vezetők, loptak, raboltak, megkárosították, azt aki beleölte az idejét abba megtermeljen valamit... Mégis megéltek valahogy.

      De, picit előreszaladtunk még nem esett össze a gazdaság. Tehát akad még idő tán kicsit rágyúrni, ilyen-olyan dolgokra.

      Törlés
    4. No akkor a jelen események,itthonról. http://www.youtube.com/watch?v=3P9CxTJPRnw&feature=plcp
      Hadd boruljon az a bizonyos bili!

      Törlés
    5. Hát nekem már hányingerem van ettől a zsidófóbiától...

      Törlés
  7. igen, az önfenntartó jurtában élés remek alternatíva, csak zömünk már annyira hozzászokott a 6. elemhez (kényelem), hogy képtelen lenne rá

    nem is tudnánk, milyen zöldségeket, hogyan lehet nevelni, hogy védekezzünk a hideg/meleg ellen, és milyen eszközök szükségesek a túléléshez

    így az egyetlen dolog amit tehetek: reménykedem

    VálaszTörlés
  8. ...és természetesen spirituális értelemben próbálom fejleszteni magam...

    aki elég magas szintre jut, az megél pránán is

    VálaszTörlés
  9. Ó igen, igen..
    pont most végeztem az általános iskolám és volt egy biosz\kémia szakos tanárnőm, akivel elég sokszor beszélgettünk órákon és ő tőle hallottam először, hogy a németek már nyomatják a márkát és az euró úgy fog összeesni, mint éhes ember az utcán. a hittan tanárom is állította ezt a tényt.
    A világunk elindult egy olyan lejtőn, aminek nem igazán látszódik a vége, de sötét lesz gyerekek, nagyon sötét..
    és ezek a milliárdos nagyurak pedig fogadnak össze-vissza, aranyakat vásárolnak és szarnak ránk polgárokra. de nem baj. talán majd rájönnek, hogy az a tömb arany nem ehető. nyalják csak az illuminati seggét. ezen a világon lehet, hogy nagy emberek, na de mi lesz utána nagy urak? mi lesz?
    nagy pofonok jönnek, de nem szabad feladni.
    nézem minden este a híradót ( bár mostanában már inkább kapcsolnám el..) . az egyik szülő pár felvagdossa gyerekei majd saját ütőerét, mert nincs munka és úsznak az adósságban, a másik családban az apa kiugrik a tizenkettedikről a gyerekeivel szintén az adósság és a halmozódó be nem fizetett csekkek miatt.
    ÉBRESZTŐ. ÉBRESZTŐ.
    hát nem pont erre megy ki a játék? "túl sokan vagyunk a földön, népesség szabályozás kell" ugye fülöp herceg meg a jacques cousteau meg meg bill gates és a többi nagykutya.
    de persze nem csak úgy, hogy a zsidók most kirobbantottak egy kurva nagy adósság szigetet és akkor mindenki öngyilkos lesz. vakcinák, permetezett gyümölcsök, zöldségek. hullámok..
    és az már csak egy mások dolog a sok közül, hogy jönnek betelepülni ide a zsidók..

    amúgy valaki nem tud ilyen "awake" gyűlésekről? ahol ilyen világhelyzete dolgokról beszélgetnek, vagy nem csak beszélgetnek, hanem toborzódnak? :D szívesen jönnék, bár csak 14 vagyok..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyu....én 15 vagyok és szintén nem nézem jó szemmel a dolgot. De nekem annyi könnyebbségem van, hogy kint élek Veresegyházán. Van pince meg termőföld. De nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy te felkészülj és ha még nincs akkor csináljunk ilyen gyűlést. Mitmondasz?

      Törlés
    2. én a dunakanyarban élek ahol a legtöbb a víz és ahol már elkezdték felvásárolni az árverezett házakat a zsidók SZÓVAL GYEREKEK ÉN FÉLEK. valaki mentsen ki..
      igen, felkéne készülni. és toborzódni :d jó lenne..

      Törlés
    3. Daffta! Nekik már nem sikerül semmit termelni...Hova ez a nagy sietség?
      http://www.youtube.com/watch?v=N1lYhOmhCyA&feature=player_embedded#!

      Törlés
    4. Nem semmi, hogy ilyen fiatalon- 14 és 15 évesen- így átlátjátok a helyzetet, le a kalappal előttetek!

      Törlés
  10. mellesleg, valaki valahol mondta, hogy a hárfa sugárzása a hegyekbe nem ér el, szóval uticélt is így érdemes választani

    VálaszTörlés
  11. Az villant be, hogy ha ennyire települnek ide a zsidók, akkor talán nem lesz akkora gáz a kis Kárpát medencénkben, mint mondjuk máshol? Maguknak csak nem akarnak akkor szart, ha már idejönnek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. maguknak nem akarnak, de minket kiírtani jönnek. persze nem fegyverekkel. ügyes adóhalmazt robbantottak a nyakunkba..

      Törlés
    3. azért írtam, hogy "akkora gáz" :D

      Törlés
    4. a vezetőik nem kicsit elmebetegek szóval ebben ne legyél biztos

      Törlés
  12. "...Egy apró érdekesség, hogy a frankfurti nemzetközi repülőtérről eltávolították a korábban ott álló hatalmas euró jelet ábrázoló szobrot.

    Csütörtökön eltávolították a hatalmas € szobrot (ami az Európai Központi Bank előtt állónak a mása) a Frankfurti Nemzetközi Repülőtérről. A hivatalos magyarázat szerint a szobor „műanyag alkatrészei 11 év után elöregedtek és a terminálnak a helyre is szüksége van, ami a szobor lebontásával felszabadul”.
    Vajon az € szobor lebontása azt jelzi, hogy Németország készül visszatérni a márkához?

    Ez persze "véletlen egybeesés" is lehet, vagy mégis inkább a várható események előszele?"

    * * *

    Azt gondolom ez így hogy bekerült a médiába, ÜZENET ÉRTÉKŰ is lehet bizonyos köröknek. Szokták ezt játszani sokféleképpen. Amit írtam a másik Chemtrailes topicba onnan (is) fújhat a szél. -> Azok az értékek kerültek az EURO szimbólum szerkezetébe "beleépítésre". 6-6 egység szélesség, 6-6 magasság -> 6*6*6*6 =1296(0) év... 12 csillag, 12-12 -> 12.12.21., "C"=római100=3.=III=111-999/666 -> a 111. nap a WTC merényletnél is előjön; 111 km = 1 hosszúsági fok (egyenlítő); 111x9=999-IM, I'm, tIMe, IlluMinati, illuMI MInati (a Fényt fenyegetők / aláaknázók); a Szabadság szobor 111 láb magas; 111. pápa...

    „műanyag alkatrészei 11 év után elöregedtek és a terminálnak a helyre is szüksége van, ami a szobor lebontásával felszabadul”

    Mértékegységek... 11 láb = 0.166 lánc (ch, Ramsden) -> 1.66=20/12; 11=Eleven=9 ... ...az egydollároson is ezzel a "szisztémával" dolgoznak. Sűrűn emlegetik még az Aranyat amibe mentik a vagyonokat. Ez a 11/6. (!) elem... Szóval szerintem a "kódolt üzenet" küldésének lehetősége is felmerülhet - ezt is érdemes számításba venni.

    http://kepfeltoltes.hu/120125/img_euro_2012-12-21_2012_911_119_212_nwo_illuminati_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://www.tinyurl.com/olimpia2012zion (a vége felé)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vandor ez neked valo, remelem tetszik (addition to your Kabbalah):D
      911, Bin Laden, Szaturnusz stb. Nem minden ugy mukodik mint ahogy "latjuk" 3Dbe :D
      http://www.youtube.com/watch?v=Kpeb9gCkZSM

      TOS relative jo, de tul sok a negativ videoja(nem mindig jok)
      http://www.youtube.com/watch?v=sQsON6vStGI&feature=plcp

      Törlés
    2. @Jeno Barlai: Köszönöm.

      Törlés
  13. Nem védem a zsidókat, de pár szarkavaró miatt ráhúzni a skatulyát egy egész népre nem valami bölcs...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. van egy cikk valahol, ami pont erről szól, hogy egy izraeli főrabbi ugyanúgy nem ért egyet azzal, amit a "vezetőik" csinálnak, konkrétan nem ért egyet azzal, hogy van zsidó állam, mert még annak nem jött el az ideje. A zsidóknak államot újra csak az Isten fog majd adni, nem pedig az ember, mint ahogy ez történt, és emiatt nagy a félelem benne... ha jól emlékszem
      (abszolút nem vagyok rasszista, de halkan jegyzem meg, hogy a kereskedelemben dolgozom, és az izraeli vásárlóknál nincsen rosszabb. Azt a nagyképűséget és kivagyiságot nem lehet utánozni...)

      de ugye pont ez van az iszlám világokkal is, hogy egy-két média által (?) keltett infó miatt utáljuk őket (?), pedig egy végtelenül szeretet teljes és sokat adó nép ők, hatalmas, ősi és szép kultúrával

      Törlés
    2. Valóban, nem okos dolog dobozkába rakosgatni népeket, mondjuk személyeket se mindig... deugye... ez is biztos valami bohókás emberi tulajdonság.
      S ha emlékezetem nem csal, azért hallani mostanában olyasmiket, hogy Izraelben is lázong, meg tüntetget a nép. Megmég páran fel is gyújtották magukat, csak mer kicsit telement a topánkájuk kedves vezetőikkel.
      Mondjuk, (csak mert ilyen kis buta vagyok) azt azért sosenem értettem, miért is nem képes a tömeg embere (a savazópolgár) példának okáért elzavargálni az épp aktuális vezetőit? Pedig elméletileg elég sok helyen demokrácia van (mán papíron), és az átlagpolgárok elég tetemes része is látja, meg tudja, hogy jelenlegi vezetői hazudoznak, lopnak, csalnak... (Szóval ez a politikus, mint elszámoltathatatlan/érinthetetlen rész nem akar az agyamba belemenni.)

      Oké. Azon apróságtól most tekintsünk el, hogy valójában a vezetőit nem a nép választja. S ha netán kegyeskedne megmozdulni, hogy véleményét kinyilvánítsa pikk-pakk meglátná, hogy hogyan is működik közelről a elnyomkodás.

      A Média meg ugyi, hatalom. Vagyis egy hatalmi ág. S ha nem az arabok, akkor majd kitanálnak valami más népet, akit beletesznek a "Világ Első számú Közellensége" dobozkába.

      Törlés
  14. Üdv!Jó barátok/testvérek!
    Quedra,megtekintettem az első posta imrés videót amit voltál kedves megosztani.
    Vázolnám a véleményemet.
    Először mondom ami nem tetszik,a tag (volt) katona nem tagadja sem ezt sem hogy pszichológiát is tanult!Ha nem tévedek a tudománynak ez az ágazata foglalkozik az emberi elmével és mindenféle hozzá kapcsolódó érdekességgel.Katonai egyenruhában jelenik meg és tart előadást,a zsidókat nevezi meg mint fő probléma.Belekeveri a mondandójába a politikát szerinte majd a kis csoportok amik szerveződnek képesek lesznek politikailag fellépni.Meg győződése hogy ezt kell elérniük.
    Ez szerintem nem megoldás.
    Az idős úr maga mondta hogy bankkártyák chiprendszerével foglalkozott.Majd kitalálja hogy az emberek váltsák be a forintjukat aranyra.Nem tudjuk hogy ezt az aranypénzt ki készíti , honnan ered.Hozzátette , valószínű lesz hozzá bankkártya is.Kérdés,mit csinálnak ők a beváltott forintokkal?
    Ez az ötlet így ebben a formában véleményem szerint szintén nem megoldás.
    Ha marad a pénz és a politika az értelmes szerveződött közösségek között ugyanabba a csapdába esünk.Csak én látom így?
    Bármilyen pénzt kiváltó fizető eszköz méreg a társadalomra nézve.
    Most mit csinál a barom magyar:éjjel nappal gürcöl a nevetséges 70e forintjáért.Semmibe véve az egészségüket,kapcsolataikat magyarán nem élnek.De hát ugye manapság nem is lehet.Szóval hiába tudja ,érzi az ember a kis lelkével hogy ez így nem jó nem ezért van itt nem ezt kellene csinálni.Mégis nap mint nap bemegy és robotol a kis apróért mert fogyasztani kell meg fizetni,eltartani a családot.Ez a pénz átka.Nem hiába hozták ránk.
    Na és vajon mit csinál a csóró fiatal előtte az egész élete gyerek hiába tudja hogy nincs egészség ellátás nincs értelme pénzért dolgozni az adókról meg fizetnivalókról nem is beszélve meg nem lesz nyugdíja.Csórók tömegesen mennek az egyetemekre,főiskolákra végig csinálják a kitudja mennyi évet , hallgatják,tanulják a sok baromság,féligazságot aminek köze nincs az egész élethez.Hozzáteszem hogy amikor kijön ugyebár gyakorlat nélkül milyen munkahelyre fog majd menni ahol kettő meg öt év az elvárt gyakorlati idő.
    Na jól van befejezem.
    Véleményem szerint a megoldás egyik része valóban a közösségek kovácsolásában,szerveződésében lenne.Viszont függetlenül mindenféle politikai és pénzügyi megnyilvánulástól.Hallotatok már arról hogy a családok,rokonok egymást segítik?
    Mondhatnám hogy ki kell költözni a szabadba fel friss magaslati levegőre.Ki a zöldséget termesztené ki pedig a jószágokra figyelne egy falun,közösségen belül minden megoldható ha nem a barmok vannak többségben.Szerintem nem egy helyen működik már ez.Hol vannak azok az emberek akik nem függenek a globalizációtól?Egységesen közösségükön belül termelik meg a javakat mindenfélét amit lehet és szükség van rá majd azt egymás között egyenlő arányban elosztják és beosztják.
    Ilyen videóanyagokat szeretnék látni és magam is így szeretnék élni.

    VálaszTörlés
  15. A fiataloknak akik azt írják hogy klubbozódni kell,igen valóban azt kellene.De tudjátok milyen nehéz kialakítani a tenni tudó és akaró emberek , emberek társaságát.Magam is ezen voltam és még lennék is ha látnám hogy nem hiába.Volt már itt példa ilyesmire nem sok sikerrel.Nem is tudom mi kellene itt a magyarnak hogy fel fogja az idő rég elérkezett a lépésre és csak egyre fogyni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!” (Margaret Mead)

      Most vagy soha. és az idő tényleg fogy.

      Törlés
  16. Sajnos elég jól belénk nevelték/nevelte az elmúlt rövid idő azt, hogy kell egy hatalmas rossz ahhoz, hogy a MAGYAR kinyissa a szemét, összefogjon és lépéseket tegyen. Amikor ezek bekövetkeztek akkor indult meg újra a fejlődés. Nagyon gyanús, hogy mindig el voltunk folytva a szinte majdhogynem a mai számolt időtől kezdve, és mindig voltak nagy katasztrófák, amik után hatalmas ugrás szerűen kezdett fejlődni a magyar!

    VálaszTörlés
  17. nekem megadatott ,hogy "télire" teli a kamra.habár többet költöttem befőttesüvegre, mint ami benne van.remélem nem lesz hosszú idén a "tél".és azért titokban készülődök, habár a férjem szerint ő mindent tud az önellátásról én azért szorgalmasan nyomtatom ki a hasznos infokat, mint pl: HAAARP kodok,áram házilag, napelemek házilag, sörfőzés házilag....jelenleg Erdélybe élünk a szüleinél(városba) gazdasági dezertőrként. Én haza szeretnék menni,na nem azért hogy megtárgyaljam a nyomorom a 17(!) bankkal aki vadászik rám hanem nézegettem az otthoni tanya lehetőségeket.De arra nem lesz pénzünk.Itt meg van 2ha szülői örökség, de semmi nincs rajta, ahogy látom,jobban tesszük ha elkezdünk ott "kapálni" szépen lassan.Itt a városba is van egy kertecske a ház mögött, most készül a disznó pajta. Pesti parasztlány vagyok, de 40 évesen két még pici gyerekkel, hátat fordítottam a mindennek.Németországba is éltünk 2 évig, semmi nem hiányzott...csak az a "valami" ami miatt most valószínű itt vagyunk. De már kezdem érteni, eddig azt hittem én vagyok totál antiszociális.

    VálaszTörlés
  18. Ez a beszéd.Ilyesféle vonalon kellene szerveződni.

    VálaszTörlés
  19. én probálnám a középutat választani,mert nem a fényevésre készülök, nagyon szeretjük a disznósajtot....http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038194

    VálaszTörlés
  20. Szerintem elvesszük majd ami kell nekünk attól akinek van, bármi áron!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne felejtsd el, Filter, hogy vagyunk egy páran, akik számítunk az olyanokra, mint te. Olyan szomszédok, akik vigyáznak egymásra, már most is. Az egyszerű kis mondatod elég bizonyíték arra, hogy okkal teszünk így.
      Így aztán, ha a fent kinyilatkoztatott alapokon kívánod biztosítani a túlélésed romlás idején, jó eséllyel az elsők között kapsz golyót vagy fázol meg valami hideg vastól.
      Van más út is.

      Törlés
    2. Hazard, gondolom ez lenne a neved normálisan leírva. Szóval merre felé éled napjaidat, merre van a te szervezett közösséged? Mert a leírtak alapján te már 1 ilyen csoportos szerveződés félében lehetsz. Csak azért kérdem, h ha majd eljön az idő, nem e kell 1 "őrző/védő" + stratéga?

      Törlés
    3. János, a szerveződés és a stratégia borzasztóan egyszerű. Pusztán egymásra figyelő szomszédok vagyunk, nem játszunk katonásdit.
      Ismerjük a környéket, mindenkinek van telefonja és rádiója, ha az előbbi nem működne. Ha meg az se, akkor marad a kolomp, amire mindenki mozdul.

      Bizalom és ésszerűség.

      Remélem nem "jön el az idő" és a kolomp is megmarad majd kihasználatlanság miatt elrozsdásodott tűzjelzőnek.

      Minden esetre fontolgatom, hogy közzé teszem a listát, amit összeszedtem "szükség idejére", hátha másnak hasznára válik.
      Ha más is megteszi ezt, abból meg én tanulnék szívesen.

      Törlés
    4. Várjuk azt a listát! Legalábbis engem érdekel...

      Törlés
    5. Rendben, hamarosan. Ha esetleg tudtok a témával foglalkozó fórumot, kérlek osszátok meg. Köszönöm.

      Törlés
  21. Pár gondolat.
    Aki azt gondolja, hogy Rotschildék és Soros bármit is kockáztatnak ezekkel a befektetésekkel, azoknak ajánlom a lenti linket, amiből kiderül, hogy ezek az emberek nem ügyes brókerek vagy szerencsés "sportfogadók", akiknek jók a megérzései, hanem az üzleti világ változásainak okozói, előidézői.

    http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm

    Igen, hosszú, de aki szeretne némi rálátást arra, hogy mi és miért történik, annak szerintem kötelező.

    Az ott olvasottakból sok mindent lehet tanulni, például azt, hogyan fosztottak meg több (száz)ezer palesztint a birtokától a kiűzetésük után, 1948-ban.
    Izrael hozott egy törvényt, ami szerint csak azok a palesztinok nyerhettek bebocsátást újra, akik bizonyítani tudták állampolgárságukat. Az elűzött nyolcszázezer fele nem rendelkezett okmányokkal...

    Tehát, ha megpróbálunk krízishelyzetekre felkészülni, az is elsődleges fontosságú, hogy a fontos dokumentumaink eredetijét és (analóg-digitális) másolatát tartsuk összegyűjtve, elérhető helyen, vízálló csomagolásban.
    Az sem hülyeség, hogy a másolatok mindig nálunk vannak mondjuk egy pendrive-on és/vagy a telefon memóriakártyáján.

    Szimpatikus az is, amit egy hölgy írt feljebb, hogy igyekszik mindenféle, a túléléshez hasznos tudást megőrizni, hozzáférhetővé tenni olyan időkben is, amikor például az elektronikus dolgok nem működnek.
    Szerintem a tudásé ez elsődleges prioritás.

    VálaszTörlés
  22. Egyetértek a fenti hozzászólással. Az önellátó gazdaság legyen az családi vagy egy nagyobb közösségé pl falu vagy község -é a jövő. És lehet naiv vagyok de ha tényleg beüt a gond, hozzám aztán jöhetne soros koma aranyrudakkal hogy hammát vegyen! :) Persze tudom hogy nem is avval jönne, hanem fegyverrel. De Nekem akkor is ott a tudás amivel bárhol megélek. Soroség meg egyék a konzerveket. :)

    Értelmes ember egy nagy összeomlás biztos nem aranyért fog adni ételt. Mert ha igen akkor az már tuti nem értelmes.
    Mit csinálsz az arannyal? Megeszed? Elveted?

    Az arany értékét csak a csillogása és annak ritkasága adja meg. De ha nincs technika ami esetleg használná mert tönkrement az összes elektronikai gyár akkor már csak a csillogása marad. De mint azt már említettem, meg nem eheted, meg nem ihatod, szóval igazából semmire nem jó.
    Csak nehezen, és kevés mennyiségben fellelhető, ennyi amit tud az arany ha nem az elektronikában használják. Az összes többi dolog amivel felruházták(húúú de értékes) csak „néhány” ember kemény munkáján múlott.
    Ennyi erővel lehetne az Ózon is eszméletlen drága. Hiszen nagyon kevés van belőle. És ritka is. Jaa hogy azt szinte bárki poénból elő tudja állítani? Hát igen. Ezért nem értékes a „NAGY” emberek számára. Amúgy a higany sem valami olyan anyag ami minden ásónyomon fakad. Csak marha „nehéz” a nyakadba akasztani és még mérgező is! :D Szóval az hogy valami ritka az még nem feltétlenül húú de értékes, „értékes” attól lesz valami hogy sokan elhiszik amit valaki mond arról a dologról, és utána elindulhat az értékében teljességében aránytalan kereskedés az adott dologgal.
    Na hirtelen ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ARANYKORBAN a világot áthatotta az arany.Ma állítólag sötét pincékben őrzik.
      Amúgy nem csak,hogy meg lehet enni,de igen fontos,mint bizonyos nyomelemek,és vitaminok: erősíti az immun rendszert,serkenti az agyműködést...különösen a toboz mirigyét.Keleten gyógyászati céllal gyakran használják,és az újkori tudományos kutatások is igazolják,hogy az aranyat nem csak meg lehet,de meg is KELL enni...persze nem tonna számra. :)

      Törlés
    2. Ha szűkül a világ, az arany igenis hasznos. Elcserélheted bármire, amid nincs, de kellene, az értéke meg viszonylag stabil.

      Törlés
    3. Nem az élettani hatására gondolok. Igen mint nyomelemre szükség van. És aki nem eszik aranyat az dögöljön meg, vagy ne mert az arany evészet hiánya úgyis halált okoz.
      Fura, a világ legidősebb embereinek az aranyhoz annyi közük van mint nekem az óhéber nyelvhez.

      Lehet hogy sorosék is el vannak tévedve? Azt hiszik hogy az aranytömbök olyanok mint a kocka margarin? Leszaladnak majd ínséges időkben a pincébe egy szelet kenyérrel és megkenik arannyal, és nem csak egészsége de még laktató is. Nem kéne nekik szólni hogy ez nem úgy működik? :D

      De vissza az eredeti témához. Ha neked van 1 kiló aranyad nekem 10 kiló krumplim, én a krumplit választom, mert az arany egészséges, a főtt vagy sült vagy tört krumpli meg laktató! :D

      Törlés
    4. Freeman, neked tényleg nem esett le, hogy az a pusztulás, amibe a kis világunk sodródik, az konkrétan a Sorosék műve?
      Közben meg azon kattogsz, hogy majd megmondod nekik, hogy ez hogy működik?!
      Vákuumban élsz? Vagy csak tényleg nem látsz messzebb a veteményesednél?

      Mondd csak, amikor beüt a rosseb, a 10 kilo krumplidból mennyit szánnál cserébe antibiotikumért például, hogy a kölköd életben maradjon, de a családod se pusztuljon éhen? Mennyit?!

      Egyre kevésbé vagyok meggyőzve, hogy mindenkinek túl kell élnie, ha eljő a káosz...

      Törlés
  23. Itt egy HÍR: Argentína ÁLLAMOSÍTOTTA a bankjegynyomdát!!!!!!!!!!

    http://kitekinto.hu/latin-amerika/2012/08/30/allamositassal_tusolnak_el_az_argentin_alelnok_koruli_botranyt

    Nem tudom, hogy emlékeztek e rá, de 2002-ben Argentínában államcsőd volt! Olyas valami volt náluk, mint most Görögországban, csak a görögöket valahogy az Európai Unió nem akarja "elengedni"!? Nehogy az legyen velük, mint Argentínával vagy Izlanddal! Aztán elindulna a dominó és végigmenne a világon???
    Nos... most Argentína államosította már a pénzverdét is!
    Az argentín ÁLLAMCSŐDRŐL Frei Tamás is készített egy jó riportot: http://www.youtube.com/watch?v=-rYeUVa9GHo
    De pár éve Marie Claire magazin is lehozott egy jó kis cikket erről! Hogy hogyan is élték túl az emberek ezt az egészet!

    Most augusztus elején az argentín miniszterelnök kijelentette: "az államnak vissza kell szereznie a bankjegy nyomtatási és pénzverési illetékességét"

    Ők vállalták az államcsődöt! És 10 évnyi szenvedés árán végre visszaszerezték a valutájukat, a pénznyomtatás jogát, a függetlenségüket! Hát nem tudom, hogy ha ez történne velünk, akkor mi kibírnánk e??? De szerintem, amennyire idióták vagyunk... Ha már nincs meg a plazma TV akkor már sírunk! Most mentem lakást keresni (venni akarok). Egy 5 tagú család eladósodott és megválna a 2.5 szobás lakásától, mert nem tudja fizetni a hitelét! Gyerekek!!!!! Bementem a lakásba... elsírja nekem az anyuka, hogy hát az a "k*rva svájci frank, a rohadék bank..." és KÖZBEN meg a nappaliban, a gyerekek szobájában és a szülők szobájában ott van a PLAZMA TV!!! 3 db plazma egy 5 tagú családnak!!! ÉS A NŐ A BANKOT SZIDJA!!! Most jöttem haza Franciaországból, a francia barátnőmnél voltam. Hát a francia barátnőm, aki egészségügyi dolgozó és kb. havi 600-700 ezer Ft körül visz haza... NINCS palzma TV-je!!! Se BMW-je!!! Itt valami nagyon nagy bajok vannak a magyarok fejével!!! Mindenki full extrás mercit és plazmát akar! Talán egy kicsit magunkba kellene szállnunk!!!

    VálaszTörlés