2012. augusztus 13., hétfő

MINDENKI A SAJÁT SZINTJÉN “NYOMOROG” - Te hol tartasz ?


Senkinek sincs igaza és mégis mindenkinek igaza van. Félrevezető, félreértelmezhető és borzasztóan általánosító kijelentés, amely legalább annyira igaz, mint amennyire hamis. Mégis mire gondolok, konkrétan?
Amióta blogolni kezdtem, egy nagyon érdekes tapasztalatra tettem szert. Ez a tapasztalat a címben olvasható kijelentés, ami rám ugyanúgy vonatkozik, mint mindenki másra: Mindenki a saját szintjén “nyomorog”. Bárhol is tartok, bármilyen szellemi magasságban szárnyalok vagy mélységben kapálózom, és bármilyen tudás birtokában vagyok, az a szint is egy szint. Egy szint a sok-sok közül, amely számomra most éppen tökéletes(nek tűnik), mert bizonyosság, bizonytalanság, változatosság, fontosság, szeretet, növekedés és hozzájárulás van benne. Azok az emberi szükségletek, melyeknek “furcsán visszatükröződő” szemüvegén keresztül pillantok a világra. A valóságot pontosan olyannak látom, amilyen én vagyok. Ha félelemben élek, akkor bizonytalannak, ha tettrekész vagyok, akkor kiszámíthatónak. Ez életem egyik legfontosabb felfedezése.
Az egyik mentorom azt mondta mindig, hogy nem tudatos és a tudatos ember között az a különbség, hogy míg az előbbi azt mondja a világ természetéről, hogy “ÉN ezt értettem meg”, addig a tudatos így fejezi ki magát: eljutottam a megértésig”. Az egyikben egy ego által megtapasztalt valóság tükröződik vissza, a másikból a szelídség és az alázat. Ha eljutok a megértésig, akkor megjelenik bennem valami, amit igazából nem is tudok megosztani szavakban, mert a lényeg a megélés. Vicces ugyan, hogy mégis van bátorságom írni erről, ami egyértelműen egy ego működés (leírom, hogy én mit értettem meg! :) ), de ez másképp nem megy. A végtelen vanságom csak figyel ki a fejemből és mosolyog azokon a tökéletes valóságot lemásolni akaró tökéletlen gondolatokon, amiket összehordok bitek formájában…
Eljutottam a megértésig. Megállok. Magam elé nézek, átélem a pillanatot és egyszerűen “csak”vagyok. Ítélet és megosztottság nélkül. A lelkem pucér és ez jó. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mi az igazság.
Mit jelent az, hogy olyannak látom a valóságot, amilyen vagyok?
A világ az először is van. Bármennyire is nehéz elfogadni a természeti és emberi kéz okozta katasztrófákat, ezek közös tulajdonsága, hogy vannak, vagyis létezésünk részei. Véleményt alkothatunk róluk, de ez a vélemény leginkább azt fogja kifejezni, amilyenek vagyunk. Talán egy kicsit durva példa, de ha fegyvergyárad van, a háború nem olyan rossz buli, ha pedig bankod van, kifejezetten előnyös eladósítani mindenkit. Nézőpont kérdése az egész.
“Uram! Adj elég türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni.”
Aztán a világ másodszor nem “csak úgy” van. Aktív részvevői vagyunk a folyamatoknak, s bár rendkívül fontos ítélet nélkül elfogadni azt, ami már létrejött, nem szabad elfelejtenünk, hogy a jövőt a jelen pillanathoz való viszonyunk határozza meg. A jövő a jelen szándékainak okozata.
“Adj elég erőt, hogy megváltoztassam, amit meg tudok változtani.”
A harmadik (számomra) lényeges pont, hogy a békés együttélés és ígéretes jövő kialakításának egyik legfontosabb axiómája (=alapigazság), hogy mindenki máshol tart. Amikor megszületünk, ártatlanul nézünk a világra és mindent befogadunk. Mindent. Elhisszük, hogy van Télapó, hogy Húsvétkor a nyuszi hozza a tojásokat és a csokit, és hogy ha nem fogadunk szót, akkor Jézuska nem hoz ajándékot Karácsonykor. Nincs bennünk előítélet. Aztán ez a mesevilág idővel elkezd fájni, mert rájövünk, hogy a világ nem úgy működik, ahogy mi szeretnénk. A helyzet azonban, hogy a felismeréseink nem egyszerre történnek és általában az élet teljesen eltérő területein. Mindenkinek a saját tempója szerint. Az ember halandó, az álmok nem mindig teljesülnek be, és a társadalmi vezetés “tök hülye”, mert ha nem így lenne, biztosan nem létezne szegénység és háború. Az előítéletek először saját csalódásaink tapasztalatából fakadnak, aztán ahogy elkezdünk hinni a tekintélyeknek – akik “tudják”, hogy mi miért van – , “dugig lesz vele a padlás”. Mivel mindenki a saját szintjén “nyomorog”, nyitottság nélkül villámgyorsan belefutunk a kifelé mutogatás utcájába. (Erről írtam már az Én vagyok a hibás? c. cikkben is.) Mások is ezt csinálják, tuti ez a normális. :)
“És kérlek Uram, adj elég bölcsességet, hogy ezt a kettőt mindig meg tudjam különböztetni!”

Képzeld csak el a következő történetet:
Találkozol valakivel, beszélgetni kezdtek. Minden simán megy, a másik ember visszatükrözi azt a valóságot, amit Te is igaznak hiszel. Juhééé, jó érzés van, mert igazunk van. Egymás egójának a fényében fürdőzünk mindketten. Aztán a másik mond valamit, ami nem illik bele abba a világképbe, amit Te – bármilyen tanulmányokat vagy kutatásokat is végeztél – el tudsz fogadni. Elég hosszú ideje “dolgozol” a világképeden, nem létezik, hogy tévedsz. :) Kialakul egy vita és a másik meggyőzése, hogy neked van igazad. Még az is lehet, hogy tényleg, mert ha a pl. gravitáció létezését kérdőjelezi meg veled szemben a másik, akkor elég gyorsan nyerni fogsz. Az igazság – bár nagyon sok esetben szubjektív – valahol mégis van (=tehát objektív) és minél több a valóságról alkotott képed és a belőlük származó, tapasztalati úton is “ellenőrizhető” logikai láncolat az elméletedben, annál biztosabb lehetsz abban, hogy a Te valóságod az valós. Lehet, hogy az. Lehet. De nem biztos.
Példa:
Az, hogy valaki távolról képes a gondolataival (meg)gyógyítani – pl. egy általa szeretett embert -, a tudomány által elfogadott módszerekkel nem mérhető és így “nem igaz”. Ha azonban elvégzel egy Agykontroll tanfolyamot, vagy beszélgetsz egyet az egyébként akadémikus orvoslásban nevelkedett Dr. Domján Lászlóval, akkor ő el fogja mondani neked, hogy márpedig ez tényleg lehetséges. Nem lesz rá kézzel fogható bizonyítéka, csak azoknak az embereknek a saját tapasztalatai (+ az ő saját tapasztalata), akik ezt megcsinálták és visszajelezték neki, hogy “Laci! Ez hihetetlen, meggyógyítottam az apám/anyám fekélyét több száz kilométerről!” A saját tapasztalat felülírja a széles körben elfogadott nézeteket.Ugye milyen furcsa? A valóságot olyannak látom, amilyen én magam vagyok.
Vagy ott van pl. az a képesség, hogy a bennünk lévő energia képes arra, hogy tárgyakat mozgasson fizikai kontaktus nélkül. Mintha egy azonos töltésű mágnes lenne a kezedben, odaviszed egy tárgyhoz és arrébb taszajtod. Ez elvileg lehetetlen. De ha rákeresel Nina Kulagina nevére vagy megnézed a YouTube-on a videókat róla, akkor el fogod hinni, hogy van ilyen. A newtoni törvények természetesen itt is érvényesek maradnak, csak belép a képbe az elménk brutális ereje. (Amire ő képes volt, azt úgy hívják egyébként, hogy pszichokinézis.)
Lehet, hogy azért vagyunk elménk börtönébe zárva, mert azt gondoljuk, hogy a tudományosan elfogadott nézeteknek van igaza mindig?
A tenger mélyén úszó halak nem látják a madarak szárnyalását. Nekem ez a véleményem.
Amióta jobban figyelem a gondolataimat, rájöttem, hogy folyamatosan támpontokat keresek. Van bennem egy belső hang, egy megérzés, mely látszólag random módon ide-oda taszigál az úton és azt sugdossa a fülembe, hogy “ez jó”“ez nem jó”. Aztán vagy a könnyebb utat választom, vagy a nehezebbet, persze előre nem is tudhatom, hogy melyik milyen lesz. Az sem egyértelmű, hogy éppen melyik szolgálja azt, hogy több legyek, de választanom mindenképpen kell. Ahogyan a Mr. Nobody, azaz Senki Úr c. filmben elhangzik: “We cannot go back, that’s why it’s hard to choose. You have to make the right choice. As long as we don’t choose, everything remains possible.” (“Nem tudunk visszamenni, ezért nehéz választani. Helyes döntést kell hoznunk. Amíg nem döntünk, minden lehetséges.“) A filmet nézzétek meg(!), nagyon elgondolkodtató. Mondanám, hogy felhajítom valami szerverre, hogy könnyedén le tudjátok tölteni de az illegális és még a végén dá-dá lenne nekem. Látjátok? Konformista vagyok én is valahol… :)
Hogy mi alapján választok és mi alapján random (=véletlenszerű) ez a megérzés? Önmagam alapján. Amilyennek érzem magam, annak visszatükröződése alapján döntök. Ha jobban belegondolok, azokat az információkat hallom meg igazán, amelyek a saját világképembe beleillenek. Ha egy adat nem illik bele, átsiklunk felette és meg sem érint. (Sokszor az adatok helytelen kezelése okozza a balszerencsénket is!) Amíg pl. húst hússal ettem, “kitalációnak” és vicces divatnak találtam a növény alapú táplálkozásról írottakat. Az embernek biztos, hogy azért van mindenevő fogsora, mert húst ennie kell. De akkor mi van azokkal az atlétákkal, akik 20 éve vegetáriánusok, tökéletes egészségnek örvendenek? (Igen, tudom, a rendszeres testmozgás is benne van a pakliban, de nem csak az). Woody Harrelsonamerikai színész pl. 23 éves kora óta nyers vegán koszton él, vagyis nem csak, hogy állati eredetű dolgokat nem eszik, hanem még főzött (növényi) ételt sem. Mégis, ha ránézel – idén 50 a pali és nem néz ki annyinak! -, nem az ugrik be, hogy valamit rosszul csinál. Vagy mégis ekkorát tévedne az “öreg” Woody? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de az mindenesetre bizonyos, hogy az ő világa azt igazolja vissza, amiben ő hisz. Ha pedig a saját tapasztalata az, hogy így jobban érzi magát, akkor neki igaza van. Ennyi.
A múlt héten megjelent A hosszú élet titka c. bejegyzésemre kaptam néhány nagyon bíráló megjegyzést, hogy szó szerint hülyeség egy csomó minden és valakitől még azt is megkaptam, hogy bevallottan közel 100 kilós emberként hogy van merszem egészség témában tanácsot adni. Az persze kimaradt a személyes vallomásomból, hogy ez a majdnem 1 mázsa 2 méteres magasságra jut, s hogy én még mínusz 15 fokban is biciklizek mindenhová (ha nem esik a hó), mert jól esik a mozgás. Mindezek mellett citrommal indítom a napot és 1 liter vízzel, délelőtt 10-ig csak gyümölcsöt eszem, és annak ellenére, hogy igen-igen ritka esetben eszem húst és max. csak kávéval iszom kevés tehéntejet, teljesen jó energiám van, állat jókat alszom, az emésztésem tökéletes, beállt a testsúlyom és a heti 2-3 alkalommal úgy végigjógázok 1,5 órát, hogy megőrül a testem a tobzódástól. Szóval lehet, hogy hülyeség, amiket írtam, de nekem bejön, mert a személyes tapasztalatom ellentmond annak, amit normálisnak vélnek sokan. Az ember akkor mindenevő, ha úgy dönt. Én pl. úgy döntöttem, hogy nem eszem meg mindent és így nekem jobb. Élek a szabad akarattal, amit a Teremtőtől kaptam. :)
Mindezeket csak azért írtam le, mert számos olyan terület van az életünkben, ahol van személyes tapasztalatunk és az “felülírja” a hivatalos nézeteket. Ez nem jelenti azt, hogy ezek a tapasztalatok egyetemes igazságok lennének, de számomra attól még lehet igaz. De még ha nem is lenne igazam, mert pl. önpusztító döntéseket hozok, az is a múltban engem ért hatások és személyes tapasztalatok eredménye, amelyekhez legjobb esetben is csak szeretettel lehet közelíteni, nem elutasítással és lehülyézéssel. (És ebben az is benne van, hogy ha arra nevelt a társadalom – és én nem tettem fel kérdéseket – hogy egy orvos mindig jobban tudja, hogy mi a jó nekem. Pedig ha megtanulom a helyes kérdéseket feltenni önmagamnak és figyelem a testem, lelkem reakcióit, nincsen jobb életviteli tanácsadóm, mint én magam.)
Nekem az a meglátásom, hogy a viták és nézeteltérések egyetlen közös nevezője az elfogadásból táplálkozó jószándékú javaslattétel. Magyarul nem elutasítom a másikat és lehülyézem, hogy (ha szerintem) rosszul csinálja a dolgokat vagy az én meglátásom szerint(!) helytelenül gondolkodik, hanem átölelem és mutatok neki egy másik utat, ami lehet(!), hogy jobb. Mindenki a saját szintjén “nyomorog” és utálja azt hallani, hogy “rossz úton” jár. Az ego már csak így működik, ragaszkodik ahhoz a valósághoz, amit igaznak hisz.
Hmm. A lelkem pucér és ez jó. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mi az igazság és ez csodálatos érzés. Az én bizonyosságom az, hogy az igazság bármi lehet (és ezért nyitott vagyok – egy bizonyos szintig – bármilyen infóra). Ez nem jelenti azt, hogy nincs egy mindenkor kiválasztott út, amin járok (anélkül nem hiszem, hogy lehet létezni), hanem csak nyitott vagyok bevenni egy váratlan kanyart és bármikor képes vagyok felülírni korábbi meggyőződésemet, mert az egyetlen állandóság a változás.
A mindenki a saját szintjén “nyomorog” mondást egyébként társadalmi státuszra, anyagi helyzetre is szoktam használni. Attól, hogy valaki sokszoros milliomos pl., nem biztos, hogy nem küzd lelki gondokkal, mint ahogyan az sem vehető biztosra, hogy a csontszegény ember őszinte elengedése számára tényleges boldogságot okoz vagy csak önhazugságban vergődik. Az eddigi tapasztalatom az, hogy ha nem társul megfelelő tudatosság bármilyen anyagi vagy spirituális szint mellé, akkor így is úgyis “nyomorgás” lesz a vége, a kérdés csak az, hogy fizikai, lelki, vagy mindkettő és hogy milyen intenzitású lesz ez a “nyomor”. Rá kellett jönnöm (mert az élet úgy alakította “véletlenül”, hogy a felismerés elkerülhetetlen legyen), hogy értelmetlen másokat irigyelnem azért, mert látszólag benne van az életükben az, ami nekem hiányzik. (Soha nem tudhatom ugyanis, hogy milyen, számomra értékes tapasztalat elérhetetlen az általam irigyelt embertársam számára, vagy milyen lelki akadályokat képtelen meglépni, mert nincs meg hozzá a megfelelő tudatossága, amiről úgy gondolom, hogy én azt már “kipipáltam” vagy legalábbis “úton vagyok a megértés felé”.)
Buddha azt mondta, hogy a boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság. Én ezt azzal egészíteném még ki, hogy ezen a boldogsághoz vezető úton mindenki máshol tart. Nincs két ember, aki a hosszú tapasztalati útnak pontosan ugyanazon helyzetében lenne. Az egyetlen közös nevező ezért az egyébként egyedül megtett személyes úton az, hogy a másik “helyzetét” szeretettel, elfogadással és megértéssel fogadom még akkor is(!), ha az ő döntése bennem kárt tesz vagy az életemre negatív hatással van. Sokan jóllehet úgy tartják, hogy gyorsabb eredményt lehet elérni azzal, ha szájba verem az ilyen embert (aki nekem kárt okoz), de ezzel csak azt bizonyítanám be, hogy képtelen vagyok önmagamban elfogadni a másik ember vanságának bizonyos szeletét. Ezzel meg nem lehet előre jutni, szerintem.
Szeretném leszögezni, hogy jómagam, I. (blogger) Józsi is a saját szintemen “nyomorgok”. Amiket leírok, az NEM az igazság, hanem a személyes tapasztalásaim és kutatásaim jelenlegikövetkeztetése. Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy én bármit jobban tudok, mint ő. Pontosabban ugyanúgy nem tudok semmit, mint régen, csak most egy másik szinten. :) Meglátásom szerint a legfőbb dolog azt megérteni és elfogadni, hogy az élet különböző területein nem egyszerre fejlődünk másokkal, így nagyon is elképzelhető, hogy míg a saját szakterületemen én vagyok A tekintély, egy másik területen még igencsak kevés saját tapasztalatot szereztem, így jobban járok, ha észosztás helyett hallgatózom és tanulok. (A blogolás pedig azért jó, mert itt szabadon leírhatom, amit éppen gondolok és ezzel nem kényszerítem rá senkire azt, hogy igazságként kezelje a véleményemet.)
“Mindenki azt hiszi, hogy többet szenved a másiknál.” Honoré de Balzac
 Végezetül engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy idézetet Kurt Tepperwein: A szellemi törvények c. könyvéből.
Kurt Tepperwein: A Te Életutad!

Senki nem ismeri az utat, amely előtted áll.
Még soha senki nem járt ezen az úton, és nem is fog más járni rajta, mert ez a te utad.
Olyan egyedülálló, mint amilyen egyedülálló te vagy.
Igen, egyedülálló vagy, és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az élethez:
Ez a te igazi rendeltetésed.
Menj hát az utadon, menj azon az egyedülálló módon, amely csak a tiéd, de ne próbálj mielőbb célba érni. Mert nincsen cél. Maga az út a cél, a cél csak az út vége és egy új út kezdete.
Élvezd hát utadat, a te egyedülálló, csodálatos életutad.
Engedd, hogy az élet mindennap megajándékozzon, és ha készen állsz, engedd, hogy „belső mestered” vezessen.

Életed egyedülálló melódiáját eképpen fogod egyre tisztábban hallani magadban.
És énekelj!
Mert minden a te örömödre teremtetett. Az egész teremtés éretted van!

Érted. Érted? Nem vitatkozni, haragudni és neheztelni a másikra, hanem megköszönni, hogy a másik tükröt tart neked azzal kapcsolatban, hogy mi az, amit nem tudsz önmagadban elfogadni. Csak ezzel tudod kilőni azt a poláris világot, mely a megosztottságot létrehozta. Igaz, ez is csak az én véleményem. Lehet, hogy a kalasnyikov a megoldás és a szöges baseball ütő… :)




Forrás: Józsi bácsi gondolatai a világról 

165 megjegyzés:

  1. Bocs mar irtam,
    De kitartas (akiknek kell), ill. fel a fejjel akik depressziosak es ki akarnak ugrani a lakasukbol.
    Minden kiderul az iden, EPIC YEAR:
    "Blue dot" by Carl Seagan you are here (but some sees the BIG picture hidden in PLAIN SIGHT hint, hint: masons :D)
    Interconnected, interactive, ever changing GLOBAL(Christ) consciousness
    http://www.youtube.com/watch?v=4PN5JJDh78I

    VálaszTörlés
  2. Amennyiben mindnyájan egyek vagyunk (valahol), úgy a rengeteg „igazságnak” kell hogy legyen egy nullpontja. A rengeteg „igazság” térben és időben jelenik meg, de a nullpont mentes tértől, és időtől.

    A „nem tudás” visszavezet a „VAGYOK”-hoz, ami a végső „igazság”. Ez a kapu a nullponthoz, de a „Vagyok”nak szüksége van a formára, amiben megjelenik. A forma megjelenése előtt a „Vagyok” a nullpontban „tartózkodik”, illetve oldódik fel benne… de a szavak itt már cserben hagynak.

    Amikor megjelenik a forma, és benne a „Vagyok”, megjelenik a „tiszta” világ; de a kondicionáltság és mások fogalmainak magunkévá tételével nekiállunk felosztani a „Vagyok”-ot, „ez vagyok” és „az vagyok-ra”. Attól függően, hogy miket akasztunk magunkra, különbözőségek alakulnak ki ezen a szinten. Ez a Világ (ezek a világok), a mi igazságunk, amiről azt mondod a cikkben: „A valóságot pontosan olyannak látom, amilyen én vagyok.”, de ennek a világ(odnak)nak a kiindulópontja, a jelenlét érzése, a „Vagyok”.Ha ez nincs, a világod sincs.

    Abban az állapotban, a tiszta Vagyok állapotában, mindannyian egyek vagyunk! Nincs a Te jelenlét-érzésed, és az én jelenlét-érzésem, csak a jelenlét érzése van. A jelenlét érzésnek viszont szüksége van formára, amiben kifejeződésre jut, és eljut önmaga megismeréséhez, tehát a forma által „látja” önmagát. A forma elmúlásakor a „Vagyok” feloldódik a nullpontban, mert forma nélkül nem juthat kifejeződésre. A forma születésével jön, és a forma elmúlásakor távozik.
    A nullpont a teljesség. Mindent magában foglal, de Őt nem foglalja magában semmi . Tulajdonságoktól mentes, és megismerhetetlen, mert a tulajdonságokat és a megismerést is magába foglalja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bizony?Bizony, a V az AGY és az OK ! és a KI ... ahogy Jézus mondta vala..
      szer-e-tet-tel
      spari:::::::::

      Törlés
  3. Rátérek a materiális témára:

    Most akkor meglőtték Iránt a földrengés-stukkerrel ?
    Merthogy szombaton volt ott egy kettős földrengés.
    Nagyon úgy fest.
    Bár ezt soha senki nem fogja bebizonyítani.
    Itthon mondtam, de ki lettem röhögve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Itthon mondtam, de ki lettem röhögve."

      Hát igen, pont erről szól ez a cikk :)

      Törlés
    2. Ikely:) Ne bánkódj otthon én is hülye vagyok, "mert az agyamra ment ez a sok hülye téma...és én nem ebben a világban járok ezért!":) Ez így igaz már nem, egy kicsit arrébb.:) Erőltetni meg nem kell, nem mindenkinek egyszerű a tájékozódás az úton,
      sokfelé ágazik, bele lehet bonyolódni...

      Törlés
    3. Ja Braveheart! :D
      Azt Heavy Pig-től idéztem, mármint hogy "ki lettem röhögve", én csak válaszoltam rá.

      Én itthon inkább nem mondok senkinek semmit, mert van orvos a családban :))))

      Törlés
  4. Ajánlom ezt a rövidke kétperces videót mindazoknak, akik még ezután a cikk után is tévedhetetlennek hiszik magukat.

    http://www.youtube.com/watch?v=tU0FESlXvvA

    VálaszTörlés
  5. "A nézőpont, a látókör beszűkülése."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy bizonyos lokális szinten biztosan. De ettől függetlenül, ha azt mondod "én nem nézőpontokból figyelem az eseményeket", akkor szintén használsz egy nézőpontot automatikusan, csak még azt sem ismered fel az a nézőpont milyen. Úgy vélem szükség van arra hogy tudatosan nézőpontokból figyeljük a világot, ám nagyon fontos hogy ezek a nézőpontok különbözőek legyenek.

      Törlés
  6. Persze, hogy működik az agykontroll, a távgyógyítás, az elmetrükkök stb... pont ezt lovagolja meg a new age....csak keveseknek van fogalma arról, hogy emögött az ördög van....a "világosság angyalának képében"... ezért tud megtéveszteni az utolsó időkben sokakat.... most kezdődik a "nagy felemelkedés" és mindenki azt szajkózza "hogy Benned van az isten, az isteni erő...."- ez teljesen antibiblikus, vagyis antikrisztusi....

    ja és nem kell az igazságot keresni, ő eljött már..mindig is volt...."Jézus az út, az igazság és az élet!"..ha rajta kívül keresed : nem fogod megtalálni soha és két helyen végezheted: a pszichiátrián vagy idő előtt a temetőben vagyis inkább a kárhozatban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. meg osztán itt vannak a meditálgatók... vajon a tudat és az akarat (a két szellemi gát) kikapcsolásávával miféle megvilágosodás fog a fejükbe áramlani?

      Törlés
    2. Balazs, nem lehet hogy azért szajkózzák hogy benned az Isten, mert a bibliában azt olvassák? Pl itt:

      1Kor 3,16:

      "Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?"

      2Kor 6,16:

      "Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok"

      Hab. 2.20:

      "Az Úr az Ő szent templomában van, hallgasson előtte az egész föld"

      János I. Levele 4,

      12. "Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk"
      13. "Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk."
      16. "...a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne."

      Jeromos, a fenti igerészek tanulmányozása után miféle megvilágosodásra van még szükség?

      Törlés
    3. Jeromos:) "meg osztán itt vannak a meditálgatók... vajon a tudat és az akarat
      (a két szellemi gát) kikapcsolásávával miféle megvilágosodás fog a fejükbe áramlani?"

      A tudatban és az akaratban mi szellemi? Amikor meditál az ember a lelkére figyel... Na az szellemi. De a tudatod hogy most ki vagy, és hol...
      Az akaratod: most mit akarsz, na ezek korlátok a lelkednek, mint az előbb=>
      akaratod azt parancsolta a tudatodnak, hogy ez nem így van...

      Na tehát ha ezeket a kapukat kinyitod a lelked számára, megtanulhatsz a lelkeddel gondolkozni, és akkor már nem is akarsz pl. ilyen stílusban írni, rögtön érezhető lesz a mondandódban a lélek szépsége..:) Ha megnézel egy jó indiános filmet ők lenézik egymást? Nem. Lenézik a meditálgatókat? Együtt meditálnak, pipáznak,
      ég a tűz, na ők tudják mi a lélek, mi szellemi.

      Törlés
    4. És mi van ha nincs is lélek, nem állíthatjuk hogy van. Az is lehet, hogy azok az érzések amikor tudatosan megpróbáljuk kikapcsolni agyunk bizonyos védelmi funkcióit, hogy egy másik tudatállapotba kerüljünk azok valójában agyunk módosított működésének eredményei. És ilyenkor azt hisszük hogy léteznek ilyesmik. Azt hogy valaki érzi hogy van lelke, azt nem lehet igazságnak tekinteni. Azt meg végképp nem, hogy egy több mint 2000 éves könyv pontos információkat tartalmazna erről. Lehet most kegyetlen leszek, de pont erről szól a cikk és szinte 100%ban egyet értek a mondandójával. Itt lenne az ideje feltenni a kérdéseket magunknak, hogy miben lehet és nem lehet igazunk. És mivel tudjuk, hogy a 100%os igazságot nem érhetjük el, de attól függetlenül feltételeznünk kell a létezését, ezért azt kell megállapítanunk, hogy bizonyos állítások közül melyik van közelebb a valósághoz, és azt kell igazabbnak tekinteni. És úgy vélem fel kéne tenni ezt a kérdést a Bibliával kapcsolatban is. Én úgy gondolom semmi köze nincs a világ dolgainak az ördöghöz vagy földöntúli erőkhöz. Fel kéne már ismerni a világban, hogy mi magunk vagyunk annak a földöntúlinak hitt erőnek a sejtjei ami irányít bennünket. És ez pedig maga az emberiség. Az emberiség egy épp olyan rendszer / szerkezet, mint maga az emberi agy. A mi agyunk agysejtekből áll amik feladatuktól függetlenül, önállóan végzik a dolgukat, és valójában fogalmuk nincs arról, hogy mi is az (milyen szerepet töltenek be az agy funkciójában) Az emberiség maga is egy nagy információs hálózat. Információt adunk át egymásnak miközben feldolgozzuk azt, fizikailag is hatunk egymásra. Ezek az információegységek mozognak a hálózatban, miközben a hálózat működik. Az emberiség éppen olyan élő dolog mint amilyenek mi magunk vagyunk. Azonban a mi egyéni működésünk máshogy hat az emberiségre mint ahogy az magunkra. Az emberiség gondolatai azt tükrözik vissza amilyenek mi magunk vagyunk. Fel kéne ismernünk végre, hogy az emberiségre ható gonoszként érzékelt dolog valóban nem egy külső erő, hanem annak a következménye, hogy nem tudatosan működünk ebben a hálózatban, hanem csupán folyunk az árral. Ebben a hálózatban olyan elemek is vannak akik aktív részei a dolognak. A legtöbb ember azonban csak passzívan működik benne, és ezért az emberiség működése jelenleg nem kiegyensúlyozott. Ezen csak úgy tudunk változtatni, ha tudatosan megfigyeljük az emberiséget, és felismerjük a saját helyzetünket benne. Azt is fel kell ismernünk és el kell határoznunk (ha akarjuk) hogy változtathatunk ezen a helyzeten.

      Törlés
    5. Balazs Szemann kérlek magyarázd már el nekem, hogy az agykontrollban a telekinézisben vagy a prekognícióban mi az ördögi?
      ismételten csak a tipik propagandát toljátok, hogy mi aki nem hiszünk a ti istenetekben és inkább magunkat képezzük, magunkban akarjuk azt megtalálni, amit ti már megtaláltatok egy bálványban, mi a kórházba jutunk vagy a pokolba...elolvastad te a cikket? értelmezted te a cikket? és a többiek?
      mielőtt valaki betámad, mióta az oldalra járok és mióta Unknown megmutatta rendszeresen olvasok egy oldalt(cog.hu) és a bibliát is forgatom..pont azért, hogy tisztában legyek a másik réteg által képviselt eszmékkel és, hogy én elmondhassam...igen már pedig én .... de mégsem tudtam magamévá tenni...viszont ti nem hogy hajlanátok ezekre a dolgokra, nem hogy próbálnál nyitott lenni és nem fordulnál el rögtön tőle,inkább már jön is a támadás, hogy a pokolba jutunk...és már pedig amit mi mondunk hülyeség, elmebetegség...


      hogy ne csak off legyen a kommentben....telekinézis, prekogníció, agykontroll (csak a saját ego-nk "megölése" az agresszió, irígység, féltékenység, jóra való restség elnyomása és a pozitív értékek felszínre hozatala...[tudatosság megteremtése])
      Szerintem a tudatosság olyan foka ahol az ember nem csak elhiszi, hanem érzi és tudja használni a benne lévő energiát...sajnos kevés embernek adatott meg (az adatottat csak idézőjelbe értem, hiszen ezen tulajdonságokkal bírók nagyon sokat tettek érte)

      Törlés
    6. "A tudatban és az akaratban mi szellemi? "

      -teszemazt - egy hamutartó, amelyben nincs szellem akarhat valamit? annak van tudata?

      "Amikor meditál az ember a lelkére figyel... "

      hány idézetet hozzak, amelyben a tudat kikapcsolására buzdítanak meditáció közben?

      "Na az szellemi."

      max lelki... szellemi mondjuk a gondolkodás...

      "Az akaratod: most mit akarsz, na ezek korlátok a lelkednek"

      tehát meditációban nem akarsz a lelkedre figyelni? ha akarsz akkor az nem korlát? hogy is van ez?

      "akaratod azt parancsolta a tudatodnak, hogy ez nem így van..."

      az akaratod azt parancsolta a lelkednek, hogy ez másképp van. ugyanez pepitában.

      "Na tehát ha ezeket a kapukat kinyitod a lelked számára, megtanulhatsz a lelkeddel gondolkozni, és akkor már nem is akarsz pl. ilyen stílusban írni, rögtön érezhető lesz a mondandódban a lélek szépsége..:) Ha megnézel egy jó indiános filmet ők lenézik egymást? Nem. Lenézik a meditálgatókat? Együtt meditálnak, pipáznak,
      ég a tűz, na ők tudják mi a lélek, mi szellemi. "

      na, ez egy hatalmas öngól volt... ugyanúgy minősítesz, ráadásul magadról a megigazult képet próbálod projektálni.

      de hogy elmagyarázzam a meditációval mi a probléma - olyanhoz fordulsz (önmagadhoz), ami töredékes, ami viszonylagos... de ha a meditációban a kozmoszhoz fordulsz, az is ugyanolyan töredékes és viszonylagos, mint amilyen te vagy.

      magyarán választ vársz olyanoktól, amik hiányosságukból adódóan nem adhatnak teljes választ.

      Törlés
    7. de ahogy ha jól emlékszem Ikely írta az idézetet a Bibiliából, hogy Isten bennünk van/lakozik, akkor ha befelé fordulunk, magunkba nézünk tulajdonképpen nem Őt keressük, miképpen nem lehet töredékes és viszonylagos. Hívhatjuk ezt a folyamatot meditációnak vagy akár imának, ki hogyan csinálja. szerintem

      Törlés
    8. "de ahogy ha jól emlékszem Ikely írta az idézetet a Bibiliából,"

      az a jó ezekben a Biblia-idézetekben, hogy nem összefüggéseiben vizsgál... ami nem támasztja alá állításait, azt figyelmen kívül hagyja.

      az ima tudatos és megfontolt beszélgetés Istennel.

      Törlés
    9. amikor imádkozol akkor nem csendesíted le magad? az agyad és saját éned/lelked nem kerül egy nyugodtabb, "magasabb" tudatba/rezgésbe? ergo ugyanez a meditáció is

      amikor prédikál a pap, akkor ő nem szintén egy idézetet ragad ki a Bibliából és azt egészíti ki a saját szavaival?

      félre ne értsd a szavaimat, nem kötekedem, csak gondolkodom, leírom a feltett kérdéseimet, és nem akarok rád erőltetni semmit

      de úgy látom, hogy választ nem kaptam, csak te is kiragadtál egy részt az írásból, és arra kontráztál.
      Én úgy gondolom attól függetlenül, hogy ha valaki vallásban él, attól még nyugodtan gondolkodhat, megvizsgálhatja az adott témát mindenféle dogma nélkül és ezek után amilyen következtetésre jutott azt válaszként átadhatja a másiknak akár ellent mond saját magának vagy a másikénak akár nem. Na ez a nem egyszerű sok embernél.. szerintem

      Törlés
    10. "amikor imádkozol akkor nem csendesíted le magad? "

      De.. de alváskor is. az alvás mégsem meditáció.

      "az agyad és saját éned/lelked nem kerül egy nyugodtabb, "magasabb" tudatba/rezgésbe? "

      fogalmam sincs, ugyanis nem ez a cél.

      "ergo ugyanez a meditáció is"

      ergo nem ugyanaz

      "amikor prédikál a pap, akkor ő nem szintén egy idézetet ragad ki a Bibliából és azt egészíti ki a saját szavaival?"

      s ki mondta, hogy papokra hallgass?

      "félre ne értsd a szavaimat, nem kötekedem, csak gondolkodom, leírom a feltett kérdéseimet, és nem akarok rád erőltetni semmit"

      oké

      "de úgy látom, hogy választ nem kaptam, csak te is kiragadtál egy részt az írásból, és arra kontráztál.
      "

      mert azt találtam válaszra méltónak... mire nem kaptál választ?

      Törlés
    11. a kérdés az volt,
      "hogy Isten bennünk van/lakozik, akkor ha befelé fordulunk, magunkba nézünk tulajdonképpen nem Őt keressük?"

      Ha nem az a cél, hogy egy magasabb tudatszintbe, rezgésbe lépj akkor mi? (hívhatjuk annak is, hogy Isten felé befogadóvá válunk, eggyé szeretnénk válni vele... és megint ott vagyok, ahol kezdtem..) Istenhez fohászkodni, és könyörögni? Hogy is van, segíts magadon és Isten is megsegít? Ha Tőle várom a segítséget, akkor nem fog segíteni, ahhoz tenni is kell, és nem csak imákat küldeni. És ez a tanítás elég sok helyen fellelhető.
      még mindig sok a paradoxon számomra...

      Törlés
    12. "hogy Isten bennünk van/lakozik, akkor ha befelé fordulunk, magunkba nézünk tulajdonképpen nem Őt keressük?

      ezért mondom, ne a kimart idézeteknek higgy, mert azok meglehetősen koncepciózusak.

      olvasgasd a Bibliát.

      "Ha nem az a cél, hogy egy magasabb tudatszintbe, rezgésbe lépj akkor mi?"

      nem ez a cél... a cél, hogy elfogadd Jézust, mint Krisztust.... sehol nem ír a Biblia arról, hogy magasabb tudatszinten kell lenned ahhoz, hogy Istenhez szólj.

      "hívhatjuk annak is, hogy Isten felé befogadóvá válunk, eggyé szeretnénk válni vele."

      hívhatjuk úgy is, de nem erről van szó. egy keresztény célja, hogy új emberré váljon Jézusba vetett hite által (nem módosult tudatállapot által, nem alfa-állapotot felvéve, nem meditálgatva eggyé válni a világ rezgésével)

      "Hogy is van, segíts magadon és Isten is megsegít?"

      ez egy szólás... egy ócska frázis... nem biblikus.

      "És ez a tanítás elég sok helyen fellelhető."

      a szóláson kívül hol?

      Törlés
  7. Buddha:) Jó irányba halad az általad ,utatott út.:)Kurt Tepperwein: A Te Életutad! => Na ha a kételkedő emberek akik nem így látják a világot, mint te pl. ebből a versből szépen megérthetik,
    milyen az élet útja, nem kell ilyen komolyan vegyék az életet, sokkal hosszabb az igazi élet, mint amilyen utat el tudnánk képzelni, és itt kezdődik annak a megértése, hogy hol is vagyok? Mekkora vagyok 180 cm? Ez a elég jól látható a Jeno Barlai által ajánlott videó végén!:) Amikor már minden egy kis pont, aztán meg semmi ha úgy vesszük, de a végtelen út végén kiderül a "szemes utalással" minden nézőpont kérdése. Mekkora is vagyok??:) Egy sejt? Vagy még az se?:)

    VálaszTörlés
  8. Azt nem értem, hogy a vallás, hogyan hozható összefüggésbe rengetek itt megtalálható cikkel. Sokan mondják, hogy antikrisztus eljön (itt van), és csak Isten meg Jézus Krisztus az, aki segíthet stb. Viszont nekem valahogy nem áll össze a kép, pl gyíkemberek vs Jézus. Ez nekem teljesen két különböző nézőpontnak, filozófiának, világról alkotott képnek tűnik. Illetve az sem teljesen tiszta, hogy akik "Istentől várják a csodát" azok melyik Istentől? Bár ha jól emlékszem eddig csak a katolikus Isten volt emlegetve. Ellenben a világ népességének mindössze 33,32%-a keresztény és ebbe a számba az olyanok is beletartoznak, mint én, akik meg vannak keresztelve, sőt elsőáldózók is voltak, de a vallást nem gyakorolják és nem is hisznek benne. Tehát ez a szám jóval kisebb. Ők mind, - maradjunk a katolikus hittnél - a pokolra jutnak? Mi van muzulmánokkal, hindukkal, budhistákkal... Ők megszívták?

    Illetva az agykontroll vs Jézus is nekem két külön oldalnak tűnik. Az agykontroll New Age. (New Age: Tanításának lényege szerint a Föld a Vízöntő korába lépett, és ez hitük szerint egy új világ (új kor) kezdete. A New Age a keleti vallások, pogányság és spiritualizmus által befolyásolt egyéni és személyes hitek széles sávjának gyűjtőneve, mely egy új fejlődő vallás jegyeit mutatja ugyan, de napjainkban lelki keresők, tanítók, gyógyítók és más résztvevők laza hálózatának tekinthető. by wikipedia). Tehát pogányság és spiritualizmus, a kereszténység = pogányság?!

    Ezt nem kötekedésből írtam, csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy akik Jézustól várják a megváltást, hogyan gondolkodnak erről és mire alapoznak. Mert benne van a Bibliában? Más vallásoknak is vannak könyveik, azok kamuk?
    Hogy a cikkhez is kapcsolódjon, honnan tudjuk, hogy melyik az igazi?

    És még egy személyes gondolat Jézusról. Ha az emberiség a 20. században a 2000 évvel korábbi "szinten" lett volna, akkor Rodolfóról hinnék azt, hogy Jézus. Ezzel a kijelentésemme lehet megsértem a mélyen hívőket, ami nem áll szándékomban, de én jelnleg ezen a fejetségi szinten vagyok, ami vagy magasabb, mint az övék, vagy alacsonyabb. Ha meghaltunk kiderül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na azt hiszem én most lelépek mert lesz itt ereszd el a hajam :DDDDDD

      Törlés
    2. miért lenne? csak kérdéseket tettem fel. hogy feljődhetsz? ha kérdezel :) persze én is utána tudnék olvasni, de már megtettem és nem jutottam eredményre, ezért bátorkodtam feltenni. most ha valaki azt a választ adja, hogy a cikkekkel úgy hozhatóak össze, hogy ők sátánisták és ha van sátán, akkor Jézus is, akkor még inkább nem értem... az előző cikkbe gyíkemberek voltak. akkor a gyíkemberek sátánisták? :) illetve ez még mindig nem jelent semmit, mert mi van, ha ők is rosszban hisznek? :)

      Törlés
    3. exr: +1
      pont ahogy Buddha írta, hogy ha mindenki vagy legalábbis a nagy többség el tudná fogadni a másikat, akkor teljesen mindegy, hogy minek hívnánk az adott hitrendszert. ("Magyarul nem elutasítom a másikat és lehülyézem, hogy (ha szerintem) rosszul csinálja a dolgokat vagy az én meglátásom szerint(!) helytelenül gondolkodik,..")
      Húúú... írtam vagy 3-4 hosszú összetett mondatot, azonban inkább kitöröltem... Jó kérdések exr nagyon is jók!! Szívesen feszegetném ezt a témát, de nem nyilvánosan, pont azon okokból amiket írtál. :)

      Törlés
    4. A vallásról való vitatkozás legsarkalatosabb pontja az, hogy olyan emberrel vitatkozol, akire aligha hatnak az érvek. A vallás legfőbb lényege, hogy ha valamilyen módon az egyén azt már elhitte és igazságnak fogadta el, akkor nem lehet ellene érvelni, ugyanis a vallás mindenre ad egy választ ami alátámasztja a tanait. (Például ilyen az "Isten így akarta" típusú válasz. Egyszerűen nem lehet vele vitatkozni mert mindenre jó. Ha találsz egy táblát amit Jézus írt és az van ráírva "Isten nem létezik" akkor arra is lehet mondani "Isten útjai kifürkészhetetlenek, a gonosz megpróbál minket megosztani, de azok akik megtérnek Istenhez üdvözülnek". Hurrá.)
      De még veszélyesebb pl a scientológia, ami tudományos eredményeket használ fel arra, hogy embereket hálózzon be.

      Azonban rögtön más lesz a helyzet, ha a vallásokat valaki nem akkor vizsgálja meg tudatosan amikor már elhitte, hanem amikor még nem hitte el, és logikai vizsgálatnak veti alá. Elég hamar kiderül, hogy egy nonszensz. (Ez persze az adott vallás vallási tanaira vonatkozik, nem az erkölcsi mondanivalójára, mert az attól függetlenül hogy a mese egy mese még igazság)

      A vallások ezért veszélyesek mert sokszor gyerekkorban tanítják őket amikor a gyerek még nem tudja eldönteni, hogy a hallott dolgok valóságosak-e és elhiszi őket. Miután elhitte viszont már nagy bajban van.

      A vallás olyan dolog mint annak a feltételezése, hogy van legnagyobb szám. Matematikailag levezethető, hogy ha feltesszük azt igazságnak hogy van legnagyobb szám, akkor az 1 a legnagyobb szám és nincs nagyobb. A valóság azonban távol van ettől. Veszélyes dolog olyasmiket igazságnak elfogadni, amire semmiféle bizonyítékunk nincs, mert komplett ökörségek következhetnek belőle.

      Törlés
    5. MOST te komolyan hasonlítod Rodolfókat Jézushoz - vagy provokátor vagy - eljutottam arra a szintre már , hogy értsem, ha te is eljutsz arra , akkor ilyet nem írsz és kérdezel - de ha fizetett vagy nem fizetett provokátor vagy akkor értelek - MIND EGY
      elmondom, hogy én hogy gondolom, hit nincs tudás nélkül és tudás hit nélkül - de egyikre se hallgass - mindig azt tedd amit a szíved diktál - na akkor fogod érezni, hogy Jézus BENNED VAN! ennyi

      szer-e-tet-tel
      spari:::::::::

      Törlés
  9. ebben az írásban nagyon sok a naivitás és a kisebbrendűség felé való elkötelezettség

    VálaszTörlés
  10. "Azt nem értem, hogy a vallás, hogyan hozható összefüggésbe rengetek itt megtalálható cikkel."

    exr!

    Az összes vallás alappillére egy teremtő erő.
    Ha elfogadod az ősrobbanást, akkor mondhatjuk, hogy ez a teremtő erő "indította el" a folyamatot.
    Nehéz felfogni, hogy nem létezett sem tér (amiben megjelenhetett volna) sem idő (amikor megjelenhetett volna), ezért írtam korábban hogy téren és időn kívüli valamiről beszélünk. Nevezheted Istennek.

    Miután megjelent az anyagi világ, csak ezután jöhet az összes többi. A gyíkember is csak ezután jöhet, a szürkék is, az agykontroll is, és hogy ma itt írogatni tudunk is csak ennek (Istennek) "köszönhető".

    (A vallás /bár ezt a szót nem szeretem/ ezt a teremtő erőt kutathatta régen, ma nem tudom milyen kacifántos utakon jár.)

    Aki ezt kutatja, mindenek kezdetét kutatja.

    A látható univerzum megjelenése után az élet lehetőséget kapott "alakulni".
    A gyíkember a látható univerzumban megjelenő lehetőség, és te nyugodtan kutathatsz az után is.

    A kapocs a kettő között abban az erőben rejlik, ami megnyomta a start gombot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok, akkor a nevezzük Istennek, ő miből lett? Tudom a Bibliában van rá magyarázat, hogy mindig is volt és mindig is lesz, meg mindenhol ott van. De ha nem volt semmi, akkor hogyan lehetett valami? Tehát, akkor mégis csak volt valami. :) Szóval a lényeg az lenne, hogy "aki megnyomta" a start gombot hogyan lett?
      A vallásnál meg teljesen mindegy miben hiszel, a hit a lényeg? Minden egyes vallásban az Isten ugyan az azt "energiát/erőt" jelenti? És ahol több Isten van? Ott több energiéban hisznek?
      Szóval minden egyes "válasz" még töb kérdést vet fel és egyikre sincs olyan magyarázat, amit mindenki elfogadna.
      Illetve ha ez csak egy erő, akkor miért ruházzuk fel emberi személyiségekkel? Könnyebb befogadni?
      Akkor akik Jézusról beszélnek valójában nem is a Bibliában írt Jézusról beszélnek, hanem egy erőről?

      Törlés
    2. exr, a vallást nem gondolkodó embereknek találták ki. Az olyanokat nem szeretik, üldözik, kivetik, rosszabb esetben megölik. Vallás az csupán a degenerált emberiség uralását, kontrollját biztosítja, ez az egyetlen célja.

      A vallás az uralkodás vágyból fakad azoknál akik uralkodni akarnak mert valamivel okosabbak mint a többség. Az emberi igény pedig a vallásra abból fakad, h a primitív emberi elme képtelen felfogni, elképzelni, megérteni a világmindenség létét és működését.

      Más szóval a kérdéseidre soha nem fogsz egyértelmű és kielégítő választ kapni, mert vallással semmit nem lehet megmagyarázni. Hazugságokkal és megtévesztésekkel nem is lehet. Bármi választ is kapsz, újabb kérdéseket fog felvetni, sőt, logikával értelmezve inkább nevetséges lesz számodra.

      Szóval jó kérdések, de te is tudtad már amikor feltetted ezen kérdéseket, h erre vallásos emberek képtelenek lesznek elfogatható válaszokat adni.

      Mindegy, folytasd, vissza adom a terepet és a szót. :-)

      Törlés
    3. Hogy mi Isten, és miből van (nem lett) azt neked kell felkutatni, erre kész választ akkor sem adnék ha tudnám :)

      A tapasztalatomat viszont megoszthatom veled, de ezeket úgy is kezeld, és amit most írok, ne nyomd rá a saját életedre!
      Arra jutottam, hogy Isten (vagy ahogy nevezed) a gondolatokon keresztül nem megismerhető, mert mihelyt gondolatokon keresztül közelítek, tárgyiasítom, miközben Ő az alany. A forrása annak, hogy egyáltalán gondolkodhatok, de a gondolataim alacsonyabb rendűek mint a forrás. Gondolataim a téridőből merítkeznek, a forrás ezeken kívül van, mondhatnám úgy is hogy ez a forrás inkább tartalmaz engem és a gondolataimat, és mindent ami a látható világban megjelent.

      Amikor valaki meditál, akkor gondolatoktól mentes állapotba kerül. Ha gondolatoktól mentes állapotban vagy, eltűnik az idő és a tér.
      Ha volt már valaha olyan, hogy igazán elbambultál, tudod miről beszélek. (Amikor nagyon elbambulsz, megszűnik a tér és az idő, sokszor még utólag sem tudod hogy hány másodpercig tartott.) Ez persze nem az, de példának megteszi.

      Ebben az állapotban egyben biztos lehetsz, mégpedig abban, hogy nem tárgyiasítod Istent, nem aggatsz rá jellemvonásokat, hiszen megszűnik az, ami ezeket végezné... az elméd.
      Teljesen mindegy, hogy életed során miket aggatsz Istenre, nyilván gyermekkorban fehér nagy szakállat, ráncos homlokot, aztán később ez változik, sőt életed végéig is alakíthatod, és sokan alakítják is.
      Én nem akartam ezt, ezért más utat választottam, kiiktattam az "alakítót". De ismét megjegyzem, ez az én utam!
      Ahova "jutsz", ott csak intuitíven érzékelsz, mivel a kép és fogalomalkotó elme már "elcsendesedett". Amit érzékelsz a tiéd, ott EGYé válhatsz a forrással. Amikor az elme megmozdul nagyon gyorsan elveszítheted, megjelenik a tér, az idő, a gondolatok, és megjelenik ismét a dualitás. Vagy te és van Isten. Az EGYből ismét kettő. Amit érzel, utólag nem igazán tudod leírni.

      És hogy ennek az egésznek mi haszna?
      A biblia azt írja (ha már bibliázunk) hogy: "a maga Lelkéből adott minékünk".
      Tehát bennünk (is)van a forrás(ból).
      Mi haszna lehet hát megismerni Önmagunkat(ami a "forrás" része)? :)
      Az, hogy onnan a világ az ami, nem pedig az, aminek gondolom.

      Ezek személyes tapasztalások, távol álljon tőlem, hogy bárkire tukmáljak a leírtakból akár csak egy mondatot is!

      Törlés
    4. @Ikely: +1 (több beirásod alá is)

      egy kérdés: hogyan csendesedsz (meditálsz)?

      Törlés
    5. Ikely:
      Ez most kicsit filozófikus lesz, de lényegében akkor mindenkinek az az Istene amiben hisz és amit "felfedez". Egy nagyon lesarkított példával egy alkoholistának az alkohol az Istene, mert azt fedezte fel, abban látja a boldogságát. Ha ezt így értetted, akkor Jézus sem más, mint egy "tárgy", amiben valaki (elég sokan) megtalálta a hitet. Tehát akkor ez is bálványimádat? (Az ilyenek halállal lakoltak az egyház és Isten nevében). Ugye a bálványimádat sokkal régebbi, mint a kereszténység és köztudott, hogy a keresztény vallás össze lett ollózva innen-onnan. Ha van miben hinned, könnyebb elviselned a valóságot és nem kell aggódnod a jövőd miatt, hiszen Isten majd úgyis megoldja... Ez nekem egy kicsit link dolognak tűnik, mert olyan érzésem van tőle, hogy minek tegyek bármit is, hiszen meg van írva mi fog történni, ezen nem tudok változtatni. Vagy igen? Mert ha igen, akkor a szent írást cáfolom meg, ami egy hívő számára eléggé elképzelhetetlen. (Sokszor esett már arról szó, hogy a 13 az Antikrisztust várja és meg van írva az eljövetele. Akkor minek foglakozunk vele? Miért akarunk tenni ellenük, ha egyszer meg van írva és így lesz pont?)
      Én is hívő vagyok, de én magamban hiszek. Isten nem segített meg soha. Erre lehetne mondani, hogy segíts magadon az Isten is megsegít. :) Ha csak Istenben hiszek és nem cselekszem nem történik semmi. Ha cselekszem, akkor történik. Akkor minek hinni Istenben? Elég csak az utóbbi, higgy magadban.

      Szerintem itt nagyon sokan azért beszélnek el egymás mellett, mert nem "egy nyelvet" beszélnek. Az Isten szóra általában mindenkinek az általad is említett szakállas öreg jut eszébe, meg a vallás, egyház... és nem olyan dolgok, mint amit említettél.
      Te arra jutottál, hogy Isten gondolatokon keresztül nem megismerhető (amúgy én is :)). Mi van azokkal, akik állítják megjelent nekik Isten? Velük tud gondolatokon keresztül is kommunikálni? Ők mások mint mi? Kiválasztottak? Vagy csak egyszerűen nem mondanak igazat és a népszerűségre építenek, esetleg üzleti érdeket látnak benne? Ha már az üzlet szóba került, a szcientológia megalapítója mondta, hogy a legjobb üzlet saját vallást alapítani! Régen és most is, a keresztény egyház is rengeteg pénzt szedett be az emberektől. De ez egy kicsit más téma, mert az egyház nem azonos a vallással. :)

      De visszatérve az eredeti gondolatmenethez, a lényeg, hogy azért nem látjuk Istent, mert nem egy hullámhosszon "rezgünk"? Pontosabban akik nem látják azok nem érzékelik Isten rezgéseit? És ha meghalunk, akkor villámcsapásszerűen megérezzük azt, amit eddig nem? Ez azért felfoghatatlan számomra, mert ha valamit nem tudtam, akkor azt a halálom után sem fogom tudni. Legalább is a logika ezt diktálja. És ha ez az elmélet igaz, akkor te sem jársz jól, mert te sem sajátítottad el Isten rezgéseit. :) Vagy halálunk után felszabadul az agyunk nem használt része? Mert ebben az esetben lehetséges, csak ezzel az a baj, hogy ha meghalsz az agyad sem működik. Erre lehetne magyarázat a lélek. A lélek tud gondolkodni?

      Lehet meg fogsz lepődni, de néha szoktam meditálni. :) Viszont én is kíváncsi lennék, hogy te hogyan csinálod, mert én csak random nekiálltam. Szóval inkább csak próbálkozás, mert általában a fele idő csukott szemmel való gondolkodás. :)

      Én azt szűrtem le az eddigiekből, hogy valójában Isten mindenkinél más. Senki sem tudja megmondani, hogy létezik vagy sem. Ami közös, az a hit. Éppen ezért nem lehet elítélni azt, aki nem Jézusban hisz, hiszen Jézus is csak egy "kivetülése" valaminek. Már ha van olyan energia/erő, ami kivetülhet. Ha racionálisan gondolkodunk, akkor van valami energia az univerzumban, pl nullponti energia, amit azért hogy könnyebb legyen megemészteni emberi személyiségekkel ruházunk fel és az Isten nevet adjuk neki. Nem lenne egyszerűbb nevén nevezni a dolgokat? Attól még mert valamit nem értünk, mert nem ott tart a technológia vagy csak nem érettünk meg rá, szerintem nem feltétlen kellene Istennek nevezni.

      Törlés
    6. És még egy utolsó gondolat. Isten ugye jó? A sátán meg rossz? Ha Isten csak egy energia, akkor a sátán mi? Negatív hullám? Remélem érted mire gondolok. Szóval ha Isten a pozitív energia, akkor a sátán a negatív? Ez az univerzumban miként jelenik meg? Mert ha azon a vonalon haladunk, hogy egy erő létrehozta az univerzumot, akkor ez az erő pozitív vagy negatív volt? Vagy egy kétpólusú energia volt/van? :) Ha igen, akkor a negatív erő nem csak negatív dolgokat képes létrehozni? Ha pozitívat is képes, akkor miért a pozitív is negatívat, tehát miért lenne rosszab az egyik a másiknál? :)

      Törlés
    7. exr.

      Olyan labirintus alkottál, amiben nincsen kedvem futkározni, ráadásul te hoztad létre, így te is tudod eltüntetni.

      Inkább tégy fel magadnak kérlek egy egyszerű kérdést.

      - Ha holnap elcsap egy autó, és a teljes memóriám törlődik, de úgy hogy írni, olvasni és beszélni is újra kell tanulnom, vajon mi az, ami marad belőlem, amit még ekkor is tudok? (mert az ugye egyértelmű, hogy a fenti kérdéseid sehol sem lesznek.)

      Szóval mi marad akkor, amikor még a személyiséged, a magadról és környezetedről alkotott képed is eltűnik?

      Ki leszel akkor TE, amikor sem a nevedre, sem a korodra nem emlékszel?
      Mert valaki mégis csak leszel.
      Ami még ekkor is vagy, amit úgy érzékelsz hogy: VAGY, hogy létezel, az a tiszta kiindulópont, de ne kapaszkodj a fogalmaimba.

      Menj vissza a kiindulóponthoz, és ismerd meg te magad. Időzz benne. A kérdéseidre választ fogsz kapni. Én is választ kaptam, pedig ugyanolyan ember vagyok mint te, ugyanolyan sejtekből épül fel a testem.

      Törlés
    8. zplus!

      A gondolatok eleinte nagyon zavaróak voltak, és én próbáltam nem gondolni semmire, de nagyon hamar ráeszméltem a csapdára.
      A gondolatokat nem lehet "lecsendesíteni" a rájuk irányuló gondolatok által.
      Így maradt az, hogy nem törődtem velük. Láttam őket felbukkanni, és letűnni, de nem foglalkoztam velük. Függetlenek voltak "tőlem".
      Egy idő után már nem jöttek.

      Törlés
    9. zplus! még annyit tennék hozzá, hoy minden elektronika kütyüt offolni ki a közvetlen környezetedben, leülni vagy inkább lefeküdni..tejesen ellazítani magad, mint ha lebegnél az űrben..a szádat se csukd be, ne legyél merev, lazulj el...én általában csöndben és sötétségben szoktam ezt tenni, mert olyankor könnyebb kizárni a körülöttem lévő világot...ahogyan ikely mondta, nem jó módszer ha megpróbálsz nem gondolni semmire...mert akkor a gondolat a tudat, hogy nem szabad gondolni semmire megöli az egész esszenciáját...gondolatok jönnek mennek, de van ami megmarad ;)

      Törlés
    10. Ikely,

      Kösz a válaszokat. Vissza biztos, hogy nem megyek és nem csak azért, mert már nem is tudom, hogy hol az eleje, hanem azért is mert ha mindig visszakanyarodnék oda ahonnan indultam, egyhelyben toporognék. :)

      Törlés
    11. Kedves exr!

      Isten mindenben ott van. Nem lehet meghatározni. Ő csak VAN. Tévesen gondolkodnak azok, akik azt hiszik, hogy ő egy szakállas öregúr, aki egy trónon ül. Attól, hogy hiszel Istenben, még nem jelenti azt, hogy meg is segít. Egy dolog hinni és egy másik valóban úgy élni, hogy tudod Ó VAN és segít az életed folyamán, ha Te is akarod.

      "Isten ugye jó? A sátán meg rossz? Ha Isten csak egy energia, akkor a sátán mi? Negatív hullám? Szóval ha Isten a pozitív energia, akkor a sátán a negatív? Ez az univerzumban miként jelenik meg?"

      Semmi sem jó vagy rossz. Nincsenek ilyen értékek, ezt csak mi alakítottuk ki magunknak. Istent sem "jó"-ként kell definiálni, hanem egy olyan Létezésként, mely magába foglalja az egyetemes szeretetet, tudást, bölcsességet, jóságot, békességet, kedvességet, harmóniát és intelligenciát.
      Sátán, ő nem "rossz", hanem minden olyan értéket képvisel, melynek negatív erejük van: erőszak, elnyomás, agresszió, düh stb. Ő nem azért rossz, mert ezt tanították nekünk, hanem azért, mert egy olyan lény, akit a hatalomvágy, a hódítás, a gyilkolás vezérel, nem akarja a pozitív energiát megtapasztalni, ő a negatívban akar élni.

      "Mert ha azon a vonalon haladunk, hogy egy erő létrehozta az univerzumot, akkor ez az erő pozitív vagy negatív volt? Vagy egy kétpólusú energia volt/van? :)"

      Az az erő (Isten), mely létrehozta a világmindenséget, az előbb felsoroltakat képviseli, de mindenben ott van az Ő kettőssége is. Tehát az ellentéte. Őt nagyon nehéz megérteni, de nem lehetetlen! Ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia.

      "Ha igen, akkor a negatív erő nem csak negatív dolgokat képes létrehozni? Ha pozitívat is képes, akkor miért a pozitív is negatívat, tehát miért lenne rosszab az egyik a másiknál? :)"

      A negatív is képes pozitívat létrehozni és fordítva is igaz. Azért "rosszabb" ha a pozitív negatívat termel, mivel az kihat az univerzumra. Ha az univerzumban sok a negatív energia, az újabb negatívat termel, az újabbat. Minden energia, és ezek az energiák hatással vannak egymásra.

      Most valószínűleg jól összezavartalak :) Én ezt így fogom fel, ezért sem magyarázom tovább, mivel mindenki másképpen fejlődik, másképpen érti meg a dolgokat.

      Azt viszont ne úgy fogd fel, hogy az alkoholistának az alkohol az Istene. Az ilyen emberek spiritualitás nélküli személyek, akik a test kívánalmainak akarnak megfelelni. Nem a boldogságot látják, egyszerűen félnek megszabadulni a szenvedélyüktől, félnek attól, hogy nem lesznek erősek az alkohol nélkül, nem lesznek kitartóak... Kell valami, amiben hihetnek. Ők az alkohol erejében hisznek.

      Jézus nem "tárgy". Benne nem hitet kell találni, ő nem azért volt itt, hogy higgyünk. Nem azért kell valamit elhinnünk, mert valaki azt mondja, egyszerűen magadtól kell rájönnöd, hogy az a bizonyos valami csak VAN. Ő azért volt itt, hogy ráébresszen bennünket, kik is vagyunk valójában. Nem azt akarta, hogy váljunk a híveivé, ő segített nekünk a "csodatételei" által megmutatni, mire lennénk mi is képesek, ha használnánk a szellemi erőnket a Teremtő Atyánk segítségével.

      Úgy gondolod, hogy Isten nem segít? Ha így gondolod, nem azért nem segít, mert Ő úgy döntött, hanem mert Te nem hiszed el, hogy segítene Neked. Inkább elfordulsz tőle, nem is próbálkozol, könnyebb ezt az utat választani. Senki sem kiválasztott, csupán vannak emberek, akik szellemileg igen magas szintre jutottak el, de még mindig nem olyan magasra, mint amilyenen Isten is van.

      Beszélj hozzá, (de ne a Mi Atyánkot mormold), szívből szólj hozzá, ami éppen jól esik, azt mond. Hidd el, hogy válaszolni fog. Nem az a kérdés, hogy Ő kihez beszél, (mivel mindenkihez szól), hanem ki hallja meg?

      Szép estét!

      Atlantis753

      Törlés
    12. Atlantis: +1 Köszönöm! (igaz nem nekem jött a válasz)

      Törlés
    13. exr : "...Vissza biztos, hogy nem megyek és nem csak azért, mert már nem is tudom, hogy hol az eleje, hanem azért is mert ha mindig visszakanyarodnék oda ahonnan indultam, egyhelyben toporognék. :)"

      A végén, a test halálakor így is úgy is visszakanyarodsz oda,
      de élőként meg is tapasztalhattad volna azt, amibe halálod pillanatában tudatlanul fogsz belezuhanni.

      Ettől függetlenül ez a te döntésed, és én tiszteletben tartom, ráadásul sem jobb, sem rosszabb nem lehetsz sem nálam, sem másoknál. Nem lehetsz más, mint ami már vagy, hiszen bárhogyan is cserélgeted elmédben az információkat, akkor is vagy valami, ami Változatlan. A személyiség örökké formálódik, de a kondicionálatlan belső "Én" változatlan.

      A kérdéseken még mindig töprenghetnél kicsit.
      "Mi marad akkor, amikor még a személyiséged, a magadról és környezetedről alkotott képed is eltűnik? Ki leszel akkor TE, amikor sem a nevedre, sem a korodra nem emlékszel?"

      Törlés
    14. Kedves Sparhelt!

      Attól, hogy egy bizonyos személynek címeztem az üzenetet, még nem jelenti azt, hogy csak neki szólt. Ha Te (és talán mások is), úgy érezted, nagyon is igaznak érzed az általam leírtakat, akkor neked is szólt.

      Szívesen :)

      Törlés
    15. Atlantis753 köszönöm a választ neked is.

      Ikely, szerintem egyenlőre pihentetem a témát, de majd később visszatérek rá. Egyenlőre inkább maradok a tényeknél és a "pénzcsinálást" hozom előtérbe, mégha a pokolra kerülök is. :)

      Törlés
    16. dehogy kerülsz attól a pokolra

      Törlés
    17. Mintha csak a Satant hallanam,aki kigyo képében jelent meg Evanak:"Bizony nem halltok meg..."(1Mozes 3:4).
      Minden,Istenhez meg nem tért ember az orok karhozatra jut:
      "Ez orszag fiai pedig kivettetnek a kulso sotétségre;holott lészen siras es fogaknak csikorgatasa"(Maté 8:12).

      Törlés
    18. Persze. Azért mert elmegy dolgozni, és pénzt keresni, a pokolra fog jutni.
      Velem együtt, mert én meg azt mondtam, hogy ettől még nem jut oda.

      Törlés
    19. En sem azt értettem a megjegyzésem alatt,hogyha becsulettel keres penzt valaki,akkor azert a pokolra jut,de azert mar igen,ha az Isten keresése helyett,a "penzcsinalast" "hozza eloterbe",ami egyebkent lehet szerencsejaték is.
      A legtobb ember addig- addig "csinalja a pénzt",mig nem hirtelen eljon az utolso nap es mar nem lesz lehetosege a megtérésre.Es meg azt sem mondhatja majd az ilyen ember,amikor meg kell allnia Isten itéloszéke elott,hogy: - "hat en soha nem hallottam az udvossegrol...soha nem beszélt rola nekem senki!".

      Törlés
    20. Unknown.
      Ne haragudj, de te meg tudod különböztetni a hazugságot az igazságtól?
      Hazugság: ha valaki mond valamit, és az nem úgy van (lesz).
      Igazság: ha valaki mond valamit, és az úgy van(lesz).
      Eddig ugye egyetértünk?
      Na most, ennek az egyszerű meghatározásnak fényében, a következő igerészletekről légyszíves döntsd el, ki hazudik, és ki mond igazat.
      1.
      "És parancsolva az Úr Isten az embernek, mondván: a kert minden fájáról bátran egyél.
      De a jó és gonosz tudásásnak fájáról, arról ne egyél; mert MELY NAPON ejéndel arról, BIZONY MEGHALSZ."(1MOZES 2:17)

      Ezzel szemben mi történt, mikor ettek róla?

      "Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.
      Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, a melyről azt parancsoltqam, hogy ne egyél arról; Átkozott legyen a föld te miattad, fáradtságos munkával ÉLJ belőle életednek MINDEN NAPJAIBAN.
      (1MOZES3:17)

      2.

      "És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;Hanem tudja az Isten, hogy amely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói."(1Mozes3.4)

      És mi történt?:

      "És monda az Úr Isten: imé az ember olyanná lett, mint közülünk egy, jót és gonoszt tudván."(1Mozes3:22)

      Várom válaszod: Ki hazudott a Biblia szerint?

      Törlés
    21. Bar nem szandekoztam barmit is irni ebben az elatkozott blogban,de mivel kerdeztel,utoljara még valaszolok amivel elegedj is meg,mert befejeztem minden itteni tenykedesemet.

      A foldon elkovetett elso bunrol az 1Mozes 3-ban olvashatunk,ami az Eden kertjeben tortént.Isten nyomatekosasn megtiltotta Adamnak es Evanak,hogy a jo es a gonosz tudasanak a fajarol egyenek.Ok azonban engedetlene voltak es ettek a tiltott gyumolcsbol(ez nem alma volt).Igy lettek bunosokké.Amikor Adam és Eva vétkeztek,azonnal felismerték,hogy mezitelenek és megprobaltak elrejtozni Isten elol(1Mozes 3:7-10).A bun buntetése halal.Vetkezése pillanataban Adam szellemileg meghalt.Azt értjuk ezalatt,hogy Isten megszakitotta vele a kozosséget.Ugyanakkor életbe lépett folotte a testi halal torvénye.Bar nem halt meg azonnal,testének végul meg kell hallnia.Adam bunos természetét az egesz vilag orokolte,aminek kovetkeztében vétkeztunk és bunosnek talaltatunk.Adam minden leszarmazottja bunos szuloktol bunosen szuletik.Mivel pedig minden ember mar megszuletésétol kezdve bunos,ezert halott szellemileg és testi halalra van itélve.(Ujszov.Roma 5:12-19).Az ember atkot hozott az egész teremtett vilagra.Beszedes bizonyitéka ennek a tovis es bogancs.Amig bortoneink,korhazaink és temetoink vannak,addig a bunnek nincs szuksége egyéb bizonyitékokra.Betegség,fajdalom,nyomorusag,gond,konnyek,halal vilagosan beszélnek;s mindez csupan néhany a bun fajdalmas kovetkezményei kozul.
      Ezt eredményezte az,amikor az ember hallgatott a kigyora amikor az ezt mondta neki:”Csaugyan azt mondta Isten,hogy a kertnek egy fajarol se egyetek?...Hanem tudja az Isten,hogy amely napon esztek arrol a farol megnyilatkoznak a ti
      szemeitek es olyanok lesztek,mint az Isten:jonak es gonosznak tudoi.”A kigyo eme hazugsaganak a kovetkezményeit latjuk magunk korul ma is mindenfelé,tobbek kozott az ezoterikus vallasban,ami egyenes folytatasa annak,amikor is az ember tovabbra is Istenné akar valni.Az ordognek eppen ez a célja ezekkel a szerencsétlen emberekkel.Es ez az, amiért Isten elkuldte az O Fiat,hogy ebbol a bunbol,ebbol a tévelygésbol megvaltsa az emberiséget.

      Törlés
    22. "A kigyo eme hazugsaganak a kovetkezményeit"
      Nos barátom, ha te továbbra is így látod, tényleg kár ide járnod, mert itt a valódi igazságot keresi mindenki.

      Törlés
    23. Egyébként te azonos vagy az alábbi linken első kommentet író "Lényeglátóval"?
      Mert ha nem, akkor itt egy jó bizonyíték agymosottságotokra, szóról-szóra ugyanazt a beprogramozott hülyeséget irtad, azért volt ismerős.
      http://www.lelekkunyho.blogspot.hu/2012/04/aki-pokolra-kivan-jutni-annak-balra.html

      Törlés
    24. höhö hát ez megaLOL ami a kommentekben van, és egyben megaSZÉGYEN is...
      most nem írok ide példát belőlük, mert úgy érzem, nem kéne beszennyezni...
      Viszont az is érdekes, hogy ott kommentelt vki egy olyat, hogy ha kötekedni akarsz, akkor menj el erre az xyz oldalra. Kiváncsiságból megnyitottam, és egy full sátánista oldal volt. Már akkor éreztem, hogy valami nincs rendben, amikor pedig elkezdtem gördíteni lefelé, hogy hátha van vmi kommentelés, amibe beleolvashatok, fokozódott a rossz érzés. Nem is kell mondanom, hogy egyből bezártam az oldalt.
      Szóval aki sátánt kiált, az menjen és nézzen meg előbb egy igazi olyan oldalt, aztán nyilatkozzon.

      Törlés
  11. Gyerekek, a szívem szakad meg micsoda "sötétségben" ül itt a többség....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézőpont kérdése. Én inkább ülök a sötétben és megkeresem a saját válaszaim, minthogy kijelentsem felvilágusolt vagyok, mert abban hiszek amiben a többség és hátradőljek.

      Törlés
    2. exr fiam, végre! Hol voltál eddig? Olyan kérdéseket tettél fel nekik amilyet én is szándékoztam, de már nem kell. Kösz szépen!

      Bizony, 1 értelmes emberi lény kérdez és nem kijelent! Nem mindegy miként akarod megismerni e világot.

      Arról nem beszélve, h senki se lehet megvilágosult meg felvilágosult mindenben, hiszen az ember élete végéig tanul. Tehát aki itt azt állítja, h ő milyen magas szellemi szinten pörög, az csupán önámítás, ellentmondás, primitív ember szlogenje.

      exr, folytasd nyugodtan, mert az én kérdéseimet is felteszed, ha kell besegíthetek. :-)

      Törlés
    3. János Németh:) "Arról nem beszélve, h senki se lehet megvilágosult meg felvilágosult mindenben, hiszen az ember élete végéig tanul. Tehát aki itt azt állítja, h ő milyen magas szellemi szinten pörög, az csupán önámítás, ellentmondás, primitív ember szlogenje."
      Ha most primitív lennék elkezdenék dobálózni a szavakkal, és sértegetnélek, de
      mivel én tisztelem a többieket, nem vonlak kérdőre, de ha úgy egy kicsit magadba nézel, milyen szellemi szintet érzel? Ha ez a szint egy magasabb szint lenne, te
      nem tudnál, nem akarnál ilyen szavakat írni, hanem szépen nyugodtan kérdeznél, és ha neked nem befogadható a téma, akkor más oldalt néznél, azt mondanád magadnak ez hülyeség... Akkor ki van alacsony szinten? :) Senki nem néz le, senki nem sérteget, ezt csak te érzed, mert még nem tudod elfogadni azt, hogy vannak máshogy gondolkozó emberek, és amiért a bibliában hisznek, vagy a szellemi dolgokban, vagy úgy mint te a kézzel fogható dolgokban nem biztos hogy a többi hülye, ha egyformák lennénk mint te pl. akkor hogy épülne fel az élet?:)

      Törlés
    4. Ennek nem volt sok értelme. Már megint, írok 1 teljesen normális hozzászólást valakihez, erre jön megint a személyeskedés. Ez már őrület!

      Minden benne van a szövegben, a sértődöttség, hát igen, de minek kell hozzám szólni, ha benned van a tüske? Itt fiam te vagy az aki nem nyugodt. Nem tudom, h jön ide a lenézés, meg a nyugtalanság, már kezd unalmassá válni. Találjatok már ki valami újat, mert mindenki magából indul ki. Nem veszitek észre, h csak mindig ti akartok felsőbbrendűeknek látszani? Komoly beütések vannak...

      A kérdésekre válaszoljatok amit a fentebbi személy (exr) tett fel és ne engem akarjatok már kioktatni a szellemiségedről. Nem hozzád szóltam, hanem hozzá. Ha beszélgetni akarok veled arról tudni fogsz. Ott vannak a kérdések, arra reagálj, értem?

      Általánosságban írok, nem rád vagy "rátok" értem. Nem tudom minek veszed magadra. Persze érthető, h megsértődsz és magadra veszed ha ebben az esetben "primitív" vagy. Mondjuk ebből az önkénytelen személyeskedő ingerből ezt bizonygatod. Na, engem szépen ki lehet ebből hagyni!
      Nekem is megvannak a saját gondolataim nem csak nektek. Mindenki úgy fejezi ki magát ahogy akarja, ez az én költői szabadságom! Senkit nem szidtam, általánosítok, ha különbnek érzed magad, akkor ne vedd fel, ne vedd magadra! Alap intelligencia, te jó ég!

      Törlés
    5. János Németh:) Nyugi ne nyafogj már mint egy pulya.:)
      Nézd itt egy tükör: "Na én ugyan ezt a hibát már nem fogom elkövetni, majd ha meg kell tieteket védeni, ha eljön az idő, akkor majd védjen meg titeket az érző lelkű energiátok. Degeneráltak..." Na milyen? Nem valami szép bemutatkozás.:(
      Látod ezért foglalkozik veled több ember, segítség gyanánt, hogy csiszoljon,
      mert olyan nyers vagy, mint a frissen főzött pálinka, az meg úgy olyan öklendezős. De te a segítő kezet félrelököd tudod miért, mert még sokmindent nem ismersz fel, elfogadunk ilyennek, de akkor légy barátságosabb.:)

      Törlés
    6. Nem szép bemutatkozás, de nekem nincsenek lelki gondjaim mint "malackának" akinek ezeket írtam. Éppen ezért nekem nem célom az, h itt mindenkinek tetszek. Úgy is lehetetlen mindenkivel jóban lenni, aki azt mondja, h lehet az önámítás! Benne van az emberi természetben, h akárhogy is teszi veszi az agyát, végül mindig lesz aki utálni és/vagy szeretni is fogja. Fentebb leírtam a vallásról a tényeket, nekem ez a pozitív meg negatív energiák oda sorolhatóak a vallások szintjére. Csupán a fejetekben létezik, a természetben nincs ilyen, h jó meg rossz. Tudod, a természet is olyan nyers mint én! Sőt, a természet sokszor könyörtelen is, főleg a hozzátok hasonló "gyengékkel". Ez nem sértegetés, csak megállapítottam 1 természeti törvényt. Ugye ha a nyakadba ugrik 1 puma nem fogja meggyőzni a lelki békés magyarázatod. Gondolom a macskát is elfogadnád olyannak amilyen, miközben át harapja az ütőeredet egészen a csigolyádig. Ha ilyen lett volna minden ember mint ti, akkor már nem létezne ez a faj! Fel kéne ébredni!

      Szóval lehet itt hinni mindenféle energiában meg egyebek, de a természet (valóság) teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az ilyen életképtelen gondolatokat. Lehet itt kioktatni engem is, h milyen a stílusom, de ha kikerülünk a vadonba, azt hiszem az én stílusom jelentené számodra az életben maradás egyetlen esélyét. Vallással csak azok foglalkoznak és hisznek, akik 1 zárt kagylóban vagy dobozban éltek egész életükben, távol a természettől. Más lennél te is ha a vadonban kéne élned, vagy már nem is élnél.

      Szóval ezt mind figyelembe véve, gondold át, h valójában kinek kell a segítség. Bántás nélkül!

      Arról nem beszélve, h én nem nyomok el magamban semmit se, nem úgy mint ti. A legveszélyesebb ember az, aki elfojtja/elnyomja az érzéseit. Itt gondolok a számotokra negatív érzésekre is. Ez a sok béke meg felvilágosult szellemiség duma. Már bocs, de az ilyen emberek időzített bombák. Egyszer eljő a pillanat mikor "felrobbannak" és akkor jaj lesz annak aki a közelükben van. Szimpla pszichológia. Szóval ha az én stílusom túl kemény nektek, az azért van mert a fejetekben nincs valami rendben és nagy rá az esély, h ti belül, komoly problémákkal küzdtök. Erről ennyit!

      A stílusom letisztult nyers, természetes, szimpla, őszinte, néha provokáló, de az csak a fejetekben van. Ha provokálónak tűnök az azért van mert valaki ki provokálta vagy egyszerűen nem üti meg azt a szintet, h képes legyen az én stílusomat elfogadni, megérteni, nincs felnőve hozzá. Azt hiszem kifejtettem, de sokaknak így sem lesz érthető.

      Braveheart, örülök, ha elfogadsz, annak is ha kiemeled azon részeket a kommentjeimből melyek "nem szépek". Csak tudod, ne úgy emeld ki, h ez azért van mert, nem vagyok a ti fejeltségi szinteteken. Elég nevetséges, főleg annak fényében amit most kifejtettem. XD

      Béke legyen veled tesó!

      Törlés
    7. János Németh:) oké értelek, te ilyen megmondós vagy, ami a szívemen....:)
      "Vallással csak azok foglalkoznak és hisznek, akik 1 zárt kagylóban vagy dobozban éltek egész életükben, távol a természettől. Más lennél te is ha a vadonban kéne élned, vagy már nem is élnél." Ha ha ha te Jani nagyon félre ismered az ilyen embereket figyelj: 102 kila vagyok, vidéki, imádom a házi dolgokat ,szilvapálinkát ,jó vörösbort, bográcsolást, bulizást, forrásvizet iszok, nem boltit, gyümölcsösöm van, és méhészkedek is. Egy erdő mellet lakunk kertes házban...:) "Ez nem sértegetés, csak megállapítottam 1 természeti törvényt.
      Ugye ha a nyakadba ugrik 1 puma nem fogja meggyőzni a lelki békés magyarázatod. Gondolom a macskát is elfogadnád olyannak amilyen, miközben át harapja az ütőeredet egészen a csigolyádig." Nekem, nekünk az a lelki békénk, ha jönne az a puma vennénk egy nagy levegőt és a nálunk lévő tőrrel leszúrnánk, ha ő lenne a gyorsabb, az utolsó csepp vérünknél, amikor kiszáll a lelkünk testünkből, megbocsájtanánk neki, nem haraggal távoznánk.:) Nem érdekelnek a vallások, nem vagyok irányítható, a megérzéseim szerint élek, azt fejleszettem ki magamnak, a
      belső hangom nem csap be, de az elmém bármikor becsaphat. "Szóval ha az én stílusom túl kemény nektek, az azért van mert a fejetekben nincs valami rendben és nagy rá az esély, h ti belül, komoly problémákkal küzdtök." Na szóval félre ismersz minket, nem félünk, már nem hat ránk a félelem, jöhet még a halál is bármikor.:)

      Törlés
    8. János Németh:) "Braveheart, örülök, ha elfogadsz, annak is ha kiemeled azon részeket a kommentjeimből melyek "nem szépek". " Na ez a legszebb mondatod de,
      nem azért mert nekem szól. Ezek a szavak a lelkedből jöttek, most a lelkeddeel gondolkoztál, de nem jelenti azt hogy gyenge vagy, zárt kis világban élsz, csak ezt szerintem nem akarod kimutatni,mert azt hiszed akkor nem leszel kemény és férfias.:) Látod milyen egyszerű? A gyémánt nagyon szép, ránézésre törékeny,
      de igazából marha kemény!:)

      Törlés
    9. Na, most már kedvellek! Minden rendben van akkor veled, innentől fogva nincs miről vitázni. Mostantól barátomnak szólítalak! XD
      Persze erdő mellett lakni még mindig nem ugyan az mint benne lakni! A többi az helyén való.
      Az, h én zárt világban élnék az kemény csak rám mondva. Ha körbenéznél mindenki zárt világban él, de legalább nyitott vagyok. Hiszed vagy sem én vagyok a legboldogabb ha tévedek. Mint most veled kapcsolatban. Örülök! Tudod mért? Mert most már összebarátkoztunk. Át mentél a teszten! Ez is volt a célom. XD
      Apropó, a gyémántos példát az én esetemben fordítva kellene érteni. Kívül kemény, de belül törékeny. Hát, harcos fajta vagyok, azok filozófusok szoktak lenni. XD
      Nos akkor, azt hiszem új témába kezdhetünk...

      Törlés
    10. Na alakulunk lassan, rendben.:)
      "Kívül kemény, de belül törékeny. Hát, harcos fajta vagyok, azok filozófusok szoktak lenni." => Aha:) akkor azért vagy néha hirtelen haragú. A harag rossz tanácsadó, és a hirtelen jött erős indulatok is csak hátráltatnak majd az életben, régen én is ilyen voltam, de lassan rájöttem, ha tini koromban megbántott egy lány, nem az az első hogy én majd a következőt akit megismerek összetöröm lelkileg. Sajnos nagyon sok ilyen ember van(nem rád értem, csak egy példa) egy régi lelki sérelem miatt összetört belül, és mindenkivel gonosz. Én azt tanácsolnám ha csak erősnek mutatod magad, de érzed a sérülékenységedet, gondolj mindig jó dolgokra, ne hagyd hogy bármitől eluralkodjon a félelem, mi lesz holnap... Látod milyen könnyen hozzáfértem a lelkedhez?:) Bevallottad milyen vagy.:) Itt az oldalon is megerősödhetsz, ha a spirituális, szellemi témákra hangolódsz, előbb utóbb oroszlánnak érzed majd magad belül!:)

      Törlés
    11. Braveheart testvérem, de én ilyen vagyok, ez nem bevallás volt, ez igazság volt. Szándékosan nyomom oda a lelkem 1 részét, h lássad. Figyeld mit írok, te! Mondtam, át mentél nálam a próbán, téged érdemesnek találtalak, h nyíltan szóljak hozzád.
      Egyébként a lelki sérelmet jó, h felhoztad. Jó helyen tapogatózol. Közel is vagy az igazsághoz! Nem rám értetted, de majdnem talált. Nálam is 1 lány van/volt a dologban. Sok idő tellt el azóta, de... mindegy, ez nem tartozik mindenkire. Neked valahogy elmondhatom privátban, h megértsed a teljes igazságot. Feltéve ha érdekel.

      Törlés
  12. Miért fontos a bocsánat? mp3 (Cselényi László)

    http://play.audiofarm.org/18195

    Aki szeretné jobban megismerni Jézus Krisztust, az hallgassa meg ezt a nem mindennapi igehirdetést...(archív)

    VálaszTörlés
  13. A blog nevéből nem arra következtetnék, hogy ez a szerző véleménye, és a posztok nagy része nem vélemény, itt vádak hangzanak el.
    Ami nálam leverte annak idején a biztosítékot az a vakcinabotrány. Természetesen, mivel ezek a kutatások nem megfelelő körülmények között zajlottak, a továbbiakban az eredményeket visszavonták. Az oldalon ez nem jelent meg. Az autisták számának megnövekedésének szerencsére az az oka, hogy egyre több autistát diagnosztizálnak. Nekem is volt szerencsém azon a kellemetlen, és hosszú úton végigmenni, amin a többi autistának, örülök neki, hogy most könnyebb megkapni a diagnózist, és a szerencsésebbek elkerülhetik a tortúrát, ami ezzel jár. Ami ezek után jön, az a kezelés, amelyben, ha nem részesülnék, bizonyára minden napom ugyanaz a pokol lenne mint előtte. Amikor megkaptam végre a sok teszt után a diagnózist, úgy éreztem, hogy leesett a vállamról egy borzasztóan nagy teher. Remélem, hogy az oldalon olvasottak hatására egyetlen szülő sem dönt úgy, hogy nem adatja be a védőoltásokat. Bár nem vagyok büszke az autizmusomra, mégis úgy érzem, hogy talán jobb ez így... hogy nem haltam meg valamilyen kórban, amire létezik oltás, csupán valakinek a feltételezése miatt, amiről kiderült, hogy nem igaz.
    Ebből az apropóból látogattam meg ismét az oldalt, és örömmel tapasztaltam, hogy vannak ellenzői, akármilyen "nemkívánatossá" is válok ettől.
    Remélem, azzal, hogy a szerző kinyilvánítja, hogy a véleményén alapszanak az írásai, és nem állítja, hogy ezek tények, még nem kötelez senkit arra, hogy a saját véleményét ne nyilvánítsa ki az oldalon, ha már nem zárt. Nem árt, ha mindenhol megjelenik egy másik szemszög, hogy több lehetősége legyen mondjuk egy kiskorúnak arra, hogy eldöntse, mit hisz el ezekből.
    Kéretlen tanácsot nem adok, de szeretném megkérni a felelőst, hogy jelenítse meg minden bejegyzésnél, hogy ez a véleménye, és nem tény. Kérem ezt arra alapozva, hogy ebben a bejegyzésben ezt fejezte ki. Ha ez megjelenne, nem lenne annyi felháborodás. Ha nem zavarja, hogy felháborodnak az írásain, akkor kérem, hogy azért tegye meg, mert ez így szabályos. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez 1 kicsit zavaros nekem, inkább kérdezek.

      Ha jól értelmezem, akkor autista vagy?
      Nem haltál meg 1 korban, mert kaptál oltást?
      Szóval mi köze van a 2 dolognak egymáshoz?
      Lehetséges, h oltástól lettél autista?
      Akkor most mi nem volt igaz? Nem olvastam az itteni bejegyzést, de azt tudom, h a védő oltásoktól sok országban autizmus alakul ki a gyerekekben. Szóval akkor mi itt a nem igaz?

      Csak, azért kérdezem, mert nem világos mit akartál mondani és vannak akik még ennyire sincsenek képben mint én.

      Törlés
    2. Annyi az egész, hogy volt itt egy cikk arról, hogy egyes kötelező oltások beadása eredményezi az autizmust, mindenféle provokatív képpel. Ténylegesen folyt egy vizsgálat erről. Természetesen, mint minden eredményt ezt is meg kellett vizsgálnia egy független kutatói gárdának, és már ott hamvába hullt az egész, hogy a laboratórium nem felelt meg az előírásoknak. Ennek ellenére a helytelen teszteredményeket nyilvánosságra hozták a felülvizsgálat előtt, és alatta is folytatták a népszerűsítését, többek között itt is. Ez a kampány főleg arra támaszkodott, hogy az autistáknak megnőtt a száma világszerte.
      Nekünk, autistáknak szemmel kell tartanunk folyamatosan a téma fejleményeit. Többek között azért, mert az Asperger-szindróma (ami az én autizmusom pontos megnevezése) is egy másik besorolásba kerül hamarosan. Amikor még nem ismerték rendesen az állapotot, akkor úgy nevezték, hogy autisztikus pszichopátia. A helytelen megnevezést javították. Az autizmus és a skizofrénia között is kapcsolatot feltételeztek egyes kutatók, mert van, hogy számoknak, és szavaknak egyes autisták színt, vagy anyagérzetet tulajdonítanak, ez segíti a megjegyzést. Ez, mint tudjuk nem hallucináció, nem tévképzet, így nem skizofrénia. A gondolataink összeszedettebbek lesznek ettől, és nem szétesettek. Én pl. "fotókat" tudok készíteni az agyammal. Mások halmazokból és színekből szoroznak.
      A lényeg az, hogy az autizmussal kapcsolatban rengeteg tévhit terjedt el, főleg azért, mert az autisták különleges módszereit sokszor még maguk a "betegek" sem tudják megfogalmazni. Ezeket a tévhiteket meg kell szüntetni, és nem szabad engedni a továbbterjedésüket. Jelen esetet példaként használva, a kötelező oltások nem okozzák az autizmust, mert a működése nem így megy. Az autizmus elkerülése érdekében nem szabad megvonni a védőoltásokat a gyermekektől, mert előbb halnak meg, minthogy autisták legyenek. És, hogy mindenkit megrémítsek a végére, az autizmus terjeszthető: szaporodással :D egyszer majd nekem is lesz egy utódom, aki minimum hordozza.

      Törlés
    3. Világos, értem, rendben. Bár a genetikai terjesztésével azért vitatkoznék, mert a legtöbb autizmus fajtát nem lehet még csak hordozni sem hiszen nem genetikai eredetű. Többségük a környezeti hatásoktól van, nem a gyerekben keresendő a hiba, a szülőkben, sőt, nagyszülőkben. Egészségtelen életmód, dohányzás, piálás, vegyi anyagok, sugárzás, stb. Ezek generációk múlva is okozhatnak rendellenes mechanizmusokat, fejlődési zavarokat.
      A másik pedig, h az autizmus nem mindig rendellenesség vagy fejlődési zavar, sokszor természetes, csak 1 apró mutáció. Éppen ezért az autizmus témával vigyázni kell, mert maga a fogalom sem egyértelműen behatárolható. Hülyeségnek tartok bárkit is ide sorolni csak mert olyan képességei vannak amilyen az orvosának nincs. XD
      Az, h a tiéd genetikai eredetű e azt csak genetikai vizsgálattal lehetne megmondani. Nem tudom csináltak e olyat?
      Mindegy, a lényeg, h az autizmus az inkább divat a mai világban mintsem konkrét "kór" fajta. Felkapott, elcsépelt hülyeség. Fogadni merek rólam is megállapítanák, sőt, bárkiről akit csak ismerek. Badarság az egész!
      A te szindrómád rám is vonatkozik, meg még vagy 1-2 milliárd másikra. Megmondom mi ez, így akarják az "urak" bekategorizálni a szolgáikat. Nincs neked semmi bajod, csak túl jó vagy rabszolgának és ezért kitalálnak minden baromságot, h "kezelhessenek" téged és a hozzád hasonlókat. Nem vagy te autista, csak 1 normális halandó ember, felturbózott képességekkel. Rám hallgass inkább és ne az agy mosott orvosaidra. Nincs neked semmilyen szindrómád, csak az orvosaidnak!
      Meglátod, ha értelmes lényekkel találkozol rögtön nem leszel zárkózott. Bár nem látom, h itt bármi baj lenne, hiszen ha itt meg tudod fogalmazni a mondandódat és leírod, h sokan láthassák... nos ez nem éppen autista jellemvonás. Egy igazi autista nem jár közösségi helyekre leírni a saját gondolatait. Orvosi bukta! XD
      Lényeg, h hidd el nekem, teljesen rendben vagy! Az orvos azért kapja a jó kis pénzét, h mindenhol és mindenkiben találjon valami hibát. Olyan, h modern orvos tudomány ilyen nem létezik, csak a pénz és hírnév! Ezek ugyan olyan barbárok mint 500 éve! XD
      Lényeg, h ilyen elcsépelt autizmus fajták nem léteznek, csak kitalálták. Mondom, én nem nevezném szindrómának, mert sötétség ezt mondani. Csak a sok tudálékos nem érti meg, h mivel/kivel van dolga. Na!

      Törlés
    4. Hát te teljesen idióta vagy és összevissza beszélsz :D már egy vérvizsgálatból is megállapítható :) az nem elcsépelt, és nem is nagyon közhelyes, hogyha az agyamban a hippokampusz nem termel megfelelő mennyiségű szerotonint, egy neurotranszmittert rendesen, és vagy másfélszer akkora az amygdalám, mint neked, ezek az agy látható részei, öcsém :D A felturbózott képesség csak egy dolog, én leizzadok, ha személyesen kell beszélnem egy emberrel, és eközben mérhető az agyi aktivitásom, ami teljesen eltérő egy Neurotipikus emberétől. Gondolom még olyat is csak a maffiózókban hallottál, hogy pánikroham. Az autista közösségbejárásának az internet támogatója, én is így tudok kommunikálni, de személyesen még nem találkoztam értelmes emberrel, túl sokat beszéltek, és túl keveset gondolkodtok. Nem vagy képben ember. Egyébként rád is vonatkozhat a "betegség", mert az autizmus nem betegség, hanem egy skála. Ha nem vagy valami szociális, és általában nem érdekelnek az emberek érzelmei, meg nem is érted őket, akkor rajta vagy, de mindezek mellett az agyadnak egyes részei máshogy működnek, és MÁSHOGY IS NÉZNEK KI. A legtöbb klasszikus autista kórképéhez hozzájárulnak vegyes fogyatékosságok, a legtöbb nem is tanul meg beszélni :D tényleg nézz utána egy témának, mielőtt ennyi sort leírsz róla feleslegesen. Ha ismernéd a magasan funkcionáló autistákat, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem szeretjük azokat, akik nem ismernek legalább alapszinten olyan dolgokat, amikhez hozzászólnak :D

      Törlés
    5. Jó... nem azért járok annyit foglalkozásra, hogy ne legyen semmi haszna, és szólj, ha szerinted már kezdem elérni a normális szintet, mert nagyon nem szeretnék erőfeszítéseket tenni, de gyakorolni soha nem árt, nemde?
      Szóval Nagyon kedves tőled, hogy szerinted a képességeim nem utalnak arra, hogy autista lennék, de kérlek, nézz utána, az Asperger szindróma és a klasszikus autizmus nem ugyanaz. Nagyon sok dologban térünk el a normális emberektől. Nem az orvos akaszt le vele pénzt, ha megkapom a diagnózisomat, hanem én kapok kedvezményeket. Pontosan ezért vizsgálják ilyen nagyon alaposan, hogy akárki ne kaphassa meg. A gyógyszereimet olcsóbban kapom. Sajnos, mivel túl gyakoriak voltak a rosszulléteim, ezért gyógyszereket kell szednem, amik beállítják az agyamban az egyensúlyt. Ezt az egyensúlyt te is érzékeled, pl lekorlátozza a pánikrohamot, amikor be kell vásárolni. Onnan tudom, hogy hat, hogy nem ájulok el a pénztárnál. Ha nem vagyok rákos, akkor ez a vizeletemből nem mutatható ki, mármint a szerotonin. A véremből kimutatható.

      Törlés
    6. A pénzes részt nem csak az orvosra értettem, mert az igazi biznisz a gyógyszer iparban van. Szóval ezért kell minél több embert kezelni szerekkel, ebből vannak milliárdok. Sokszor erőltetik, h valakinek "baja" legyen. Te meg ennek nézz utána. :-)

      Ne feledjük, kedvezmény nem létezik, ugyan úgy megkapják a milliárdos gyógyszer cégek a teljes árat. Itt arról van szó, h a kedvezmény rész az amit szó nélkül elvesznek az emberektől adó formájában. Így kell tisztára mosni az illegális pénzeket, mint az adót. Az ugye még mindig nem legális sehol a világon, de mégis elveszik. A bankárok, multik és a világ országainak azok államai nagy része szoros együtt működésben vannak egymással. Szerinted kik hozatják a törvényeket és kényszerítik azok megvalósítását? Politikusok? XD
      Lásd a nagy képet!
      Elhiszem, h vizsgáltak, de némi agyi elváltozástól még nem leszel "kóros". Érted? Minden embernek vannak rakoncátlan szervei. Mindenkinek!
      Nem mindenki egyforma. Neked az agyad egyes részei nem olyanok mint amilyennek általánosságban kéne lennie. Nagy dolog, nehezen kezeled a sok hülye embert. Képzeld, én is stresszelek emberek közelében mint az állat. Ha emberek közé kell mennem szétba.... érted. Mindenféle idegrángásom lesz a nap végére. Önmagamat terápiázom. XD
      Szóval mondj amit akarsz, nekem teljesen normális vagy. Nem a te hibád, h máshogy kezeled vagy éppen nem kezeled az élet helyzeteid. Nem te nem tudsz megbirkózni a világgal (emberi világgal), hanem a világ nem tud megbirkózni veled.
      Ne feledd, az emberiség túl szaporodott. Ha nem lenne ennyi ember és civilizációban élnének, akkor soha nem jöttél volna rá, h neked ilyen problémáid vannak. Persze, nem vagyok normális, mondjad nyugodtan, de érzed, h igazat mondtam, fogadjunk.
      Fogadd el önmagad, szard le a többit! Ez az én terápiám és kezelésem számodra. XD

      Törlés
    7. Ne aggódj, nem érzek olyasmit, hogy igazad van. Nem attól leszel értesült, ha elolvasol valamit. Ugyanannyira vagy értesületlen, mint amennyire azok, akiket a szádra veszel. A legtöbb általad felsorolt dolog valójában levezetetlen elmélet, amit nem is látsz be. A pánikkeltő cikkek olvasgatása ugyanannyira rossz, mint amennyire mindent elhinni is az. Én utánanéztem mindkét oldalnak, és csak azzal számolok, ami a keresztmetszetben van, vagyis amivel találkozni is tudok általában, ha akarok. Ha valódi adatoknak hinnél, és így kapnál egy ismeretanyagot, az hiteles lenne, de attól még te is, én is egy olyan osztály tagjai vagyunk, akik nem ér el addig a keze, ameddig te szeretnéd. Tételezd fel, hogy az ismereteidnek csak a fele igaz, és most szedd ki belőle azokat, akiket te, mint közember megjavíthatsz. A többi meg nem a te dolgod. Hiába ágálnál ellene, amíg a középosztály nem rendezi a sorait, addig éppen olyan felelős minden rosszért, mint a vezetői. Nagyon sajnálom, hogy a kéznél levő megoldásokat senki nem használja, de nem is említi, mindenki elveszik egy másik társadalmi osztály hibáinak keresésében. Tökéletes táptalajt biztosít erre az összes találgatós elmélet.
      Te nem látod, én viszont tapasztalom, hogy sem az anatómiában sem a neurobiológiában nem vagy otthon, és a pszichiátriai betegségeket összekevered a neurobiológiai fejlődési rendellenességekkel. Amit én "érzek", az az, hogy hozzá akarsz szólni egy témához, de az ismereteid hiányát félfüllel hallott, és hiteltelen forrásból szerzett, ellenőrizetlen információkkal helyettesíted. Én megpróbálok információkat megosztani, te pedig szerepelni szeretnél. Amiket mondasz, azokról azt hiszed, hogy az a top, mert addig tudod még valahogy megmagyarázni őket. Viszont érdekelne, hogy mi az, amiben te a legjobb vagy. Mi a fő témád. Mert nem a filozófia, nem az orvostudomány, a gazdaság talán érdekel, és azzal is tisztában vagy, amivel mindenki, hogy nem megfelelő, és nem belátható rendesen a metódus, de nagyon sok a találgatásokan alapuló infód, szóval gazdasági hírekben nem téged választanálak forrásnak. Nekem még az is jó, ha nem tudok valamiről sokat, csak hamisat ne jegyezzek meg. Szóval neked mi a "specid"?

      Törlés
    8. Találgatások? Nem levezetett elméletek? Nem hiteles információk?
      Teljes egészében nem fejtettem ki semmit se, felületesen írtam, mert reménykedtem benne, h érthető és tisztában vele a nagy része köztük te is. Ráadásul kevesebbet kell írni, ami idő megtakarítás. Mit fejtsek ki bővebben? Mondjad!

      Amit mondok, azokra egy 6 éves is megtalálja a bizonyítékokat. Itt az volt a baj, h zavarba hoztál, na! XD
      Ezért írtam össze vissza, mindenből 1 kicsit éppen csak súrolva. Egyébként nem szerepelni akartam, pusztán csak neked teszem az agyam. XD

      Ha ezt félretesszük, mond el melyiket fejtsem ki bővebben azon belül is melyik részét, csak, h ne kelljen 10 oldalt gépelnem. Lássuk mennyire vagyok tudatlan!

      Törlés
    9. Én meg azt nem akarom leírni, hogy mennyi ilyet olvastam el szintén, és mi volt vele a bajom. Tudom, hogy hogy tűnik el a pénz, egy pályázati lóvénál a saját szememmel kísérhettem végig. Azt is tudom, hogy a kedvezményemet nem közvetlenül az orvostól kapom, hanem mindenki más adójából. Nem fogom tovább bizonygatni a gyógyszer nélküli élet hátrányait, ha tényleg érdekelnek, akkor légyszi, kérdezz meg egy rákost, mert ő egy elég komoly példa arra, hogy mit tesz a fájdalom, és biztosan kinyírna, ha elvennéd a fájdalomcsillapítóját. Aki azt hiszi, hogy a gyógyszer, egy olyan termék, aminek semmi hatása nincs, az szívjon el egy füves cigit, utána adok neki, egy matekfeladatot. A gyógyszer egy olyan dolog, ami hatással van ránk, és ki kell fizetni, azt is ki kell, aki meg tudja nekünk mondani, hogy melyik gyógyszert kell bevenni, azt is ki kell, hogy eljuthatsz a korházba, meg azt is, hogy van ilyen épület, és ne felejtkezzünk meg a gyógyszergyárról, a gyógyszer szállításáról, és hogy van út, amin kiszállítják. Ki kell fizetni, hogy vagy egy nagyjából elfogadható jogi és gazdasági rendszer. Eközben elcsúszik valamennyi lóvé, ki gondolta volna... Mindent úgy építettek fel, hogy megkerülhető legyen nekik az ő szintjükön, neked a tiéden. Ebben is részesültem már. Ha nem értesz hozzá, akkor szerzel egy embert rá, és megfizeted. Ő rak még rá lóvét, amennyit akar. Vagy nem. Te is teszel valamennyit a szolgáltatásaid árára, vagy nem, ha úgy döntesz. Hitelt felvehetsz, persze, hogy vissza kell fizetned többet is. Sokkal többet, és gazdag lesz a bankár? Legyél bankár. Nem vagy kibékülve azzal, hogy bankár legyél? Akkor ne legyél az. Az egész rendszer logikus, minden érthető benne, még a csalás is. Te is tudsz, ha akarsz. Nem akarsz? Ne tedd. De nem csinálhatod azt, hogy nem is teszel semmit, meg elégedetlen is vagy. Az már számomra kevésbé logikus, és elég lusta is, ha már itt tartunk.
      Nincs munka... hú, de nincs ám! Én is dolgoztam gyorsétteremben annak idején, pedig közben tanultam is. Utána is dolgoztam ott, hogy legyen bevételem. Elmentem volna utcaseprőnek is, vagy takarítani a tesco wc-jét? Természetesen, és ha babonás lennék, akkor meg mernék esküdni akármire, hogy megtettem volna. Te nem mennél? Nem kell menni, de azt ne mondd, hogy nincs munka.
      Életben vagyok, jól be kell osztani a fizetésemet, és akkor éhen se halok, vannak szórakoztató cuccaim, van munkám. Van hol aludnom. Mi a büdös problémám lenne nekem ezzel.
      Ezen a blogon olyan dolgok vannak, amivel nem értek egyet, amennyiben nincs igazam, akkor meg azt kell, hogy mondjam, hogy ez így rendben van. A lényeg, hogy mindig egy kicsivel többet kell tenned annál, amire képesnek tartod magad, és akkor jó... nem tudom, hogy van-e ezek után értelme akármilyen hozzászólásnak...

      Törlés
    10. Megsértés nélkül, de te birka vagy. Bocs, én tévedtem! Igazi rabszolga vagy! Hát, ezzel az élet felfogással szépen kihal a te fajtád is meg az egész emberiség is. Gratulálok!
      Hiába, intelligencia kell, h a világot valaki megértse, de leginkább önmagát. Gondolom neked jó az életed úgy ahogyan van és nem akarsz változtatni rajta. Na meg ahogy látom te érteni véled a rendszert. Csodálatos!
      Akkor fizessél csak szolga! Úgy is erre születtél!
      Én maradok az igazságomnál: senki és semmi se arra születik, h fizessen és egész életében gürcöljön a semmiért!
      Valóban innentől nincs értelme tovább hozzászólni, én itt le is zárom, rabszolgákkal nincs miről beszélnem!
      Volt szerencsém szolga.

      Törlés
    11. ... Németh János. Egymás mellé raksz szavakat, attól az még nem egy mondat. Ha azt mondod, hogy ne merjek valamit, az nem fenyegetés. Nem mondasz semmit. Tudod, hogy mi ez? Lánybunyó, öregem. Tök hülye vagy mindenhez, mindenbe csak belepofázol, aztán meg ha nem tetszik valami, akkor elkezdesz szavakkal dobálózni. Főleg, mintha tisztában lennél vele. Az összes posztodból süt a középszerűség. Neked nincs bajod semmivel, ha van, akkor sem tudsz róla semmit, mert túl öntelt vagy hozzá. Dolgokat csak alázattal lehet megtanulni. Mindenki folyamatosan le akar rázni, mert folyamatosan nyomod a hülyeségeidet, gondolom valahol, mélyen te is tudod hogy teljesen átlagos vagy, és nagyon szeretnél olyan visszajelzéseket, amik ezt cáfolják. Rohadtul csak szerepelni akarsz, meg verni a nyálad.

      Törlés
    12. ...várjunk... ember, te nem fizetsz ezek szerint se adót, se TB-t?
      A TB nem érdekel, de meglepne (persze, nem fizetsz TB-t), az adó annál inkább. Mivel korábban említettem, hogy kedvezményeim vannak, ezért te is gondolhatod, hogy miért. (Amit te befizetsz, azzal pótolják ki a gyógyszereim árát, és a terápiáimat). Szóval ez engem is érinthet. Pontosabban inkább azokat, akik normál adófizetők. Gondolom nem, mert akkor szolga lennél. Amennyire látom, a te összefüggéstelen gondolataid között ez úgy szerepel, hogy adófizető. Szóval, hogyha nem, akkor ide légyszi írd le a pontos címed, és a telefonszámod, mert az adóhatósággal meg kéne beszélni az elképzeléseidet.
      (Persze gondolom, hogy csak nagy a szád. Ismételten. Nyilván fizetsz adót ez azt jelenti, hogy semmi különösebb bajod nincs vele. Akiknek van, azok szabadlábon vannak, amennyiben elég jól intézik az ügyeiket. Mivel te hülye vagy, és nagy a pofád, ezért 2 hetet nem adnék neked a sitten... de miért is kerülnél sittre, ugyanolyan rendes ember vagy, mint én, vagyis a szótárad szerint szolga)
      És légyszi "magyarázd meg a bizonyítványod" újra, meg újra, mert nem bírok betelni vele

      Törlés
    13. fogadtunk az irodában a programozókkal, hogy kevés, vagy sok szavas lesz-e a válaszod. Nyertem a többiek közül volt olyan is, aki 100 fölé saccolt :D Köszi mindent, imádtuk :D

      Törlés
    14. Szánalmas kis nyomorult jelentéktelen életedben legalább nyertél valamit. Bizony, nagy dolog ez, h trollkodásban nyertél a haverjaid közt. Ha már az életben 1 csőd lehetsz egy igazi looser. Hova szarjak most, h fogadást nyertél? Rögtön rohanok valamelyik médiához és elmesélem nekik, mert az egész országnak tudnia kell. Hú de kemény vagy!

      Menjél, szopogasd valamelyik haverod hosszanti szervét, bár, gondolom arra se lennél jó. További sok sikertelenséget az életben!

      Törlés
    15. Lol :D
      Jújj! De komolyan veszi itt magát valaki, pedig aztán :D
      Várjuk a továbbiakat, reméljük, hogy aktív leszel! Légy aktív!!! :D

      Törlés
  14. Nekem is Balazs, - iszonyat.Amikor ezerszer leirjuk nekik,hogy"Jezus Krisztus az "Ut az Igazsag es az Elet",oda se neki...még veletlenul sem veszik a faradsagot,hogy azt mondjak maguknak(ha mar olyan nagyon keresik az Igazsagot)na nezzuk csak,miert is Isten Fia az a bizonyos "Ut" az "Igazsag"es az "Elet"? Ehelyett meditalnak,agykontroloznak asztral utaznak es minden egyébben probaljak az igazsagot keresni,csak eppen ott nem,ahol megtalalhatnak.
    Persze gondolom te is tudod,hogy ez leginkabb miert van:mert Krisztusban hinni,ahhoz batorsag kell...batorsag kell legyozni az eloiteleteket,hogy mit szolnak a rokonok,baratok,kollégak ismerosok es ellene allni a hit ellenségeinek,amit a 1789-es francia forradalom utani “megvilagosodas” mély zurzavara okozott,tetejebe a kommunizmus ateista eszméivel.
    A Teremtorol beszelnek,akit megismerni viszont nem akarnak.Nem kivancsiak egyaltalan az O onmagarol adott kijelentéseire.Szamukra a Teremto egy misztikus valami,nem pedig egy szemelyes Isten,aki szolni szeretne a teremtményeihez,es szeretné ha azok szolnanak ohozza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unknown, ugyanazt a bibliát lapozod?

      Lukács 17,20-21:

      "Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól (Jézus), mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
      Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van."

      Nem szeretnék bibliai témákba belemenni, de ha már ez a hited alapja, és Jézus azt mondja hogy "Isten országa ti bennetek van", akkor miért nem hiszed el neki?

      Törlés
    2. nem a hittel van baj...hiszen én hiszem azt, hogy Isten/Univerzum/Sors/Teremtő teremtette meg a világot és nem csak a semmiből jött létre..én hiszem azt, hogy a keresztény vallásban és sok más vallásban IS sok igazság van...keresztény, muzulmán, buddhista (tulajdonképpen ugyan azt mondják el más más módon)

      DE! ettől nem fogok egy bálványt imádni, amit az ember ki tudja milyen okból teremtett...még mindig nevetségesnek tatom, hogy isten egy idős ember manifesztációja és az is nonszensz a számomra, hogy ha nem hiszek az egy istenben, nem hiszek abban akit erőteljesen propagálnak akkor a pokolra jutok...

      nem a hittel van baj...az emberek és ezt ki merem jelenteni akarnak hinni! az a baj, hogy egy olyan dolgot akarnak elhitetni az emberrel ami kreált, álszent, hazug...és persze ebben nagyon benne van a keze a katolicizmusnak is...

      az a helyzet, hogy én megpróbáltam megismerni azokat az eszméket amiket te birtokolsz, gyakorolsz...én olvastam bibliát, mikor kérted és a weblapot is látogattam...itt lenne az ideje, hogy te is el tudj vonatkoztatni a hitedtől és tájékozódj olyan dolgokról amiket elvetsz...

      látod látod nagy különbség még kettőnk közt, hogy te "isten szent nevében" lehülyéztél, degradáltál már oly sokszor, de én mégsem úgy reagálok, ahogyan azt bárki is "elvárná"
      elfogadás...a szeretet egyik fő pillére...ezen lehet gondolkodni!

      Törlés
    3. Isten orszaga kizarolag azokban a hivokben van,akik befogadtak ot a szivukbe, elfogadtak életuk Uranak,vagyis megtértek ohozza.

      Törlés
    4. Azért nem artana KILLuminati,ha jelezned,hogy kinek irod a hsz-odat,mert igy csak sejtesem van ebbol a par szavadbol: "én olvastam bibliát, mikor kérted és a weblapot is látogattam",hogy az nekem szolt.
      Megkernelek,hogy nagyon surgosen mutasd meg nekem azt,hogy en hol hulyeztelek le téged,raadasul Isten szent nevében.
      Nekem pedig te ne duruzsolj arrol,hogy mi a szeretet,amikor te mar eleve azt a Valakit sem szereted,aki neked az életet adta,akitol a jelen eleted es a csaladod,(de minden ember)élete fugg.
      Attol te még elfogadott lehetsz,ha a suletlenségeid nem is lehet elfogadni...hasonloan,mint ahogyan Isten szereti a bunost,de a bunt gyuloli.
      Ha pedig mar odaig eljutottal,hogy hiszed,Isten teremtette a vilagot,akkor probalj mar tisztaba lenni azzal,hogy ki is O valojaban.Mert te itt felsoroltal négy jelzot is Ra,amibol csak az a ketto igaz,hogy O "Isten" es "Teremto".Isten egy élo személy,ha eddig nem tudtad volna.A Biblia amikor Rola szol,személyneveket hasznal.Személyes tulajdonsagokkal rendekezik,mint pl.értelemmel,érzelemmel akarattal.Sem az "univerzumnak",sem a "sorsnak" nincsenek ilyen tulajdonsagai,ezert imakat sem tudnak meghallgatni,sem pedig életet adni az élo létezoknek.

      Az lehet,hogy te megprobaltad megismerni azokat az eszméket amiket én birtoklok,gyakorlok,es csak sajnalni tudom,hogy ez neked mégsem jott ossze.Hogyan is lett volna lehetseges 3-4 nap alatt magadéva tenni kb.300 oldalnyi irast ugy,hogy még ertsd is azt,mivel hogy a Biblia szovegét nem csak nézni kell,hanem latni is.
      Az az idiota otleted meg honnan jott,hogy en vonatkoztassak el a hitemtol ...Mire fel tenném ezt? A te kedvedért? Egy olyan valaki kedvéért aki a sotétség bortonében ul a Satan rablancaitol megkotozotten?

      Azokat a dolgokat pedig,amiket elvetek,nyilvan azért vetem el,mert elozoleg tajekozodtam azok negativ,rossz vagy kedvezotlen voltarol...vagy te nem igy szoktad,mielott elvetsz valamit?

      Törlés
    5. Unknown2012. augusztus 14. 1:32

      "Isten orszaga kizarolag azokban a hivokben van,akik befogadtak ot a szivukbe, elfogadtak életuk Uranak,vagyis megtértek ohozza."

      Drága Unknown!

      Akkor idekopizom megint, és értelmezzük együtt.

      "Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól (Jézus), mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
      Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van."

      Ordít a mondatban, hogy kik kérdezték meg Jézust. A farizeusok!
      Ordít a mondatban hogy "Felele NÉKIK"

      Talán nem kell belemennünk abba, hogy a farizeusok nem azok voltak, akik befogadták Jézust a szívükbe, mert ezt úgyis tudod.

      Jézus pedig nem azt mondta hogy aki engem befogad,ezt te költötted hozzá, hanem "felele Nékik"! Azaz felele azoknak, akik még el sem jutottak addig, hogy felismerjék Őbenne a krisztust.

      Törlés
    6. nem mondtad rám és még jó néhány emberre, hogy: buta, ostoba, szűk látókörű és asszem még tudnám sorolni az általad "hangoztatott" negatív jelzőket....

      "Unknown2012. július 19. 13:40
      Istvan Toth: te egy szornyen ostoba ember vagy KILLuminatival egyutt,magatok sem ertitek amit bizonygattok." <-- csak, hogy lássuk a szava hihetőségedet...

      a többi gondolatot nem is írom inkább le, mert úgy is ugyan az lesz a válasz, mint eddig...sikerült eljutnom idáig és elfogadlak ilyennek amilyen vagy, mert ez úgy sem változik...csak remélni tudom, hogy te így boldog vagy! nah peace

      Törlés
    7. "Isten/Univerzum/Sors/Teremtő"

      nagy a zavar...

      Isten: teremtő

      Univerzum: teremtett

      Sors: következmény (tehát viszonylagos, tehát teremtett)

      "teremtette meg a világot és nem csak a semmiből jött létre"
      mondjuk elmesélhetnéd, hogy az Univerzum hogy teremtette meg magát... vagy a Sors hogy teremtette meg az Univerzumot.


      "én hiszem azt, hogy a keresztény vallásban és sok más vallásban IS sok igazság van...keresztény, muzulmán, buddhista (tulajdonképpen ugyan azt mondják el más más módon)"

      ez pusztán ismereteid hiányosságát példázza.

      még az iszlám abszolút istenképe valóban hasonló, mint a keresztény istenkép (mivel ábrahámita vallás mindkettő), ám a buddhizmus gyökeresen mást vall... a buddhizmusban nincs is személyes isten... hogy beszélhetne már ugyanarról.

      "DE! ettől nem fogok egy bálványt imádni, amit az ember ki tudja milyen okból teremtett...még mindig nevetségesnek tatom, hogy isten egy idős ember manifesztációja"

      ilyen istenkép max. a te buksidban van.

      "és az is nonszensz a számomra, hogy ha nem hiszek az egy istenben, nem hiszek abban akit erőteljesen propagálnak akkor a pokolra jutok..."

      ez van, amikor egy istenképet a saját elvárásaidhoz próbálsz igazítani... sajna Killuminati, ez nem így működik.

      "ismételten csak a tipik propagandát toljátok, hogy mi aki nem hiszünk a ti istenetekben és inkább magunkat képezzük, magunkban akarjuk azt megtalálni,"

      mondatnám azt is, hogy te meg tipikus new-ages dumát tolod...
      írtam máshol: ezzel a töredékesben, a viszonylagosban (magadban) keresed a teljességet, az abszolútot... olyan ez, mintha az óramutatók vizsgálatával próbálnád megérteni az óra működését.

      " amit ti már megtaláltatok egy bálványban"

      bálványimádás: a teremtettet imádni a teremtő helyett.

      a legnagyobb és legveszélyesebb bálványimádás önmagunk imádata - te ezt a bálványt imádod. tulajdonképpen ezt a gondolatot súlykolja a bűnbeesés óta Lucifer... "te lehetsz az Isten".
      rossz hírem van: te nem lehetsz Isten.

      én a teremtő személyes Istent imádom.

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Ez kozel sincs a lehulyézéshez Killuminati.Ez a kifejezesem egy egyszeru tenymegallapitas a bennetek levo sotétségrol.

      Törlés
    10. Arrol ne almodozz egy percig sem Ikely,hogy en egy hitetlennel egyutt neki allok bibliai szovegeket ertelmezni,mivel azokat csak az ertheti,akit Isten Szent Szelleme mar megvilagositott arra.Neked ahhoz alaposabb bibliaismeretre es Istenhez valo megteresre lenne szukseged,hogy egyaltalan ertsd:mit jelent az,hogy "Isten orszaga".Isten még nem nyitotta meg az elmédet ahhoz,hogy erts is ne csak nézz,mert O nagyon jol tudja,hogy a te Biblia olvasasod nem egyeb,mint a lexikalis ismereted fitogtatasa.Az ilyenekbol allnak azutan elo azok"Kik mindig tanulnak,de az igazsag ismeretére soha el nem jutnak"(2Tim 3:7).
      Na,de annak érdekében,hogy a tévelygéseidet ne terjeszd tovabb,megtévesztve azzal emberek sokasagat,eléd adom,hogy mit kell erteni "Isten orszaga" példazat alatt,ami tobb igeszakaszbol all ossze nem csak egy,a szovegkornyezetébol kiragadott igeversbol:

      Isten orszaga=kiralysag,kiralyi uralom…,amely orszag ott van,ahol Isten uralkodik,s ahol minden isteni modon megy végbe,ahol Isten személyesen jelenvalo,ahol az O Szent Szelleme kozvetlenul alkot es alakit,kulonféle iranyokat egybefog,es a maga jellegét azokra ranyomja.Isten orszagaval hatalmas isteni erok tornek be az ember szellemi életébe.Nem is sejtett teremto eroket hoz ez az uj teremtés az ember lelkének es szellemének,de csak azoknak,akik az Ur Jezust ujjaszuletés altal befogadtak a szivukbe,elfogadtak életuk szabaditojanak,megvaltojanak és Uranak.”Felele Jezus (Nikodémusnak):Bizony,bizony mondom néked;Ha valaki nem szuletik viztol és Szellemtol,nem mehet be az Isten orszagaba”(Janos evang.3:5).Az Ur Jezus menybemenetele utan elkuldte a Szent Szellemet a Szentharomsag harmadik személyét a foldre,hogy Isten Igeje altal meggyozze az embereket bunos voltukrol.Rabirja oket,hogy bizalmukat egyedul Krisztusba vessék,es O lakozast vesz bennuk(ez Isten orszaga.)Ha elfogadjak az Ur Jezust Megvaltojuknak,uj isteni természettel ajandékozza meg oket,amely altal megismerhetik a szellemi dolgokat.Amikor valaki Isten Igéjét olvassa vagy hallgatja,a Szent Szellem tanusagot tesz az igazsagrol es hatalmasan munkalkodik szivében.Raébreszti a bunost buneire es megmutatja neki elveszett,reménytelen allapotat.Azutan kijelenti szamara a megvaltas utjat a Krisztusban, es az O golgotai aldozataban vetett hit altal.Abban a pillanatban,amikor a bunos ember hisz az Ur Jezusban,Jezus a Szent Szellem altal lakozast vesz benne.EZ AZ ESEMENY JELENTI AZ ISTEN ORSZAGAT AZ EMBERBEN!...ami kivulrol tor befelé,es nem a(bunos) lélekben teremtodik meg!(Az ember persze szeretne ilyet elkepzelni magarol,de nem ugy van am az!).

      Törlés
    11. Unknown!

      Engedd meg hogy a fölényességedre (mert te velem úgysem állsz le bibliai szövegeket értelmezni) had válaszoljak egy bibliai idézettel, mert ugyan örülök hogy bölcsességet kaptál:

      "...senki se fuvalkodjék fel az egyikért a másik ellen. Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, a mit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna?" Kor.I.levél.4.rész

      Ne feledd, Jézus még a bűnösökkel és vámszedőkkel is leült egy asztalhoz!

      Amit utána írsz, hogy mi Isten országa, milyen változásokat hoz az ember életébe, hogy jelen van, és hogy "AZ ESEMENY JELENTI AZ ISTEN ORSZAGAT AZ EMBERBEN" azt nekem miért írod?

      Vagy azt gondolod hogy én nem tapasztaltam meg ezeket a dolgokat az életemben?
      Ismersz te egyáltalán, tudod hogy mi zajlik bennem?
      Mert én most is csak szeretetet érzek irántad.
      Őszinte (nem magamra erőltetett) szeretetet, miközben azon gondolkodok, vajon teremhetnék-e ilyen gyümölcsöt, ha rossz fa lennék?! (Máté 7,16-17)

      A végén azt írod, "nem a(bunos) lélekben teremtodik meg"
      Azt gondolod, hogy a lélek lehet bűnös?

      "Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban" Rm 6.12

      "Mert mikor a testben voltunk, a bűnök indulatai a törvény által dolgoztak a mi tagjainkban, hogy gyümölcsözzenek a halálnak" Rm 7,5

      "Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve." Rm 7,14

      "...jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért." Rm 8,10

      "Minthogy azért Krisztus testileg szenvedett, fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal, hogy a ki testileg szenved, megszűnik a bűntől" 1Pt4,1

      Ami bűnös, az a test.

      Törlés
    12. Amúgy tényleg nagyon szórakoztatóak vagyunk :)

      Mint két vízcsepp, úgy úszunk a hatalmas tengerben, és arról vitatkozunk hogy milyen módon lehet elérni a tengert.

      Törlés
    13. Nem nevezheto felfuvalkodottsagnak az,amikor egy Istentol tanittatott hivovel a Szent Szellem meglattatja,hogy ki az,aki Istenhez megtéretlen szivvel csak dobalodzik a bibliai idezetekkel,es azt kozli az illetovel.A hamis tanitok es hamis papok ugyanezt teszik,es mégis a pokolra jutnak,mert nincs mogotte hit.Az itt kommentezo embereknek eloadott bolcselkedéseidbol azonnal kitunik,hogy nalad ez a helyzet all fenn.
      Az "Isten Orszagarol" tolem kapott felvilagositast azert irtam neked,mert te vagy az,aki e kérdésben tévelyeg.

      Egy test(anyag)onmagaban nem tud vétkezni,mert lélek nélkul a test eleve élettelen,ami igy nem képes semmiféle cselekedetre.Megegyszer leirom:Isten megvilagosito Szelleme nelkul,senki nem értheti(csak félreértheti)Isten Igéjét.

      Törlés
    14. kérdés: ha Isten által vagyunk teremtve, akkor hogyan lehetünk egyből bűnösek? Vagy csak az bűnös aki nem keresztény? Nekem ez kicsit paradoxon. Vagy én értek félre valamit, ami nincs kizárva

      Törlés
    15. a bűn jelentése: céltévesztés... a teremtésben bűntelenek voltunk... a bűnt mi választottuk.

      Törlés
    16. Unknown!

      A felfuvalkodottságot nem azért írtam, mert a Szent Szellem megláttat veled dolgokat. Arra azt írtam hogy: "...örülök hogy bölcsességet kaptál.." :)

      Az "...itt kommentezo embereknek eloadott bolcselkedéseim" semmi mások, mint a saját megtapasztalásaim, így azok éppen ugyanúgy nem vonhatóak kétségbe, mint a Te megtapasztalásaid. Hol láttál Te engem kétségbe vonni Jézusba Krisztusba vetett hitedet?

      "tévelyegni" látsz? Hát tartsd be a törvényt, és Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
      Egyből megszabadulsz ettől a számodra nyugtalanító gondolattól, ami csupán a tiéd.

      Végezetül egy szóval sem állítottam, hogy az anyag önmagában vétkezik, lélek nélkül. Kicsavarod és megkerülöd a szavaimat, kibújván az értelmes gondolkodás alól.

      Eleve ellenségként kezelsz, amivel ellentmondasz önmagadnak, és Jézusba vetett hitednek, mert ha nem tévelygek, miért bántasz, ha meg tévelygek, inkább imádkozz értem, hogy Isten nyissa fel a szemeimet az Ő igazságára!

      Törlés
    17. Hát ez teljesen olyan élmény, mint amikor hallottam, hogy egy srác el kezdte keresni a Moby Dick-et...

      Törlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. A keresztényeknek mindenre van pontos válaszuk. Itt van pl. ez a New Age jelenség. Mire megy ki a játék? A hitetleneknek egy üzenetem van: Ha nem hisznek Istenben, hamarosan kötelezõvé teszik nekik. No nem az igaz Isten, hanem Sátán, aki imádtatni fogja magát. Nem lesz választásod, akkor már idõ sem lesz felkészülni. A jelen ateistái a jövõ sánistái lesznek akarva, akaratlan.
    http://churchofgod.hu/content.php?act=new-age2

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval ha én nem hiszek a kereszténység általi (?) Istenben, vagy legalábbis nem vallom magaménak, akkor ebből egyenesen következik az, hogy én akarva-akaratlan sátánista leszek, vagy pedig meghalok? Ha pedig hiszek benne, de ezt nem tudja rajtam kívül senki más, és még meg sem vagyok keresztelkedve, illetve soha egyetlen egy imát sem mondtam el (akár a Bibliából) akkor...? Kérdezem mindezt jelenleg úgy, hogy még nem olvastam el az adott linket, csak elkezdtem... Hát nem is tudom, lehet, hogy pont ezért nem hisznek sokan a keresztény hitvilágban vagy inkább a köré felépített egyház mozgalmában...

      Törlés
    2. Sparhelt:) Ugye pont erről szól a cikk "mindenki a saját szintjén nyomorog"...
      "Szóval ha én nem hiszek a kereszténység általi (?) Istenben, vagy legalábbis nem vallom magaménak, akkor ebből egyenesen következik az, hogy én akarva-akaratlan sátánista leszek, vagy pedig meghalok?" =>Akkor a dzsungelben élő "vad emberek" is sátánisták ilyen elven. Ne izgulj ennyire, a vallást pont ellenünk használják fel eltorzítva, az embereket irányítva. Mindenki ott tart az élet felfogásában, és tapasztalatában amelyik irányba elindult, az élet útján, ha te most pap lennél csak abban hinnél amit ott tanulsz, ha hiszel istenben de nem érdekel a templomba járás, a biblia, és úgy gondolod a teremtés magasabb lények kezében, s végül a teremtő kezében van az is jó felfogás, tehát te is hiszel istenben csak nem a bibliai vonalon, de attól még ugyanúgy tisztelheted, beszélhetsz hozzá...
      "Hát nem is tudom, lehet, hogy pont ezért nem hisznek sokan a keresztény hitvilágban vagy inkább a köré felépített egyház mozgalmában..."
      => Na ezt már jól látod!:) Úgy belenevelték a régi emberekbe, hogy vasárnap illik menni templomba, és amikor fiatal voltam első áldoztam a pap is manipulált hogy nekünk templomba kell járni, be akarja osztani az én életem. Az istenhez, vagy teremtőhöz bárhogy hívjuk szólhatok én bármikor, nem félek tőle, nem fog haragudni mert nem járok templomba. Csak a világunk jelenleg úgy működik, hogy előre beléd akarják nevelni mit illik, mi jó, mi nem, ezzel elnyomják a megérzéseidet, mert elvisznek egy irányba amit ők alakítottak, nem a szíved szerint élsz, hanem félsz úristen most rosszat tettem, pokolra jutok, ott égek tüzében?:) Ja persze a lelkem majd égni fog, csak nem tudom hogy gyújtják be.:)

      Törlés
    3. nem izgulok szerencsére, vagyis ezek miatt nem, bár lehet, hogy kéne :) csak leírtam egy gondolat menetet
      valahogyan én is így látom, és mostanság amikor olvasok a régi magyar (nem habsburgok által kreált) időkről, tanításokról, vallásról-hitről, valahogyan közelebb áll hozzám és igazabbnak érzem a többitől. Rég óta keresem azt a vonalat, hitet amit magaménak mondhatok és együtt élhetek vele, de még nem találtam meg. Mint ahogy valaki már írta, az alap tanítások többé-kevésbé ugyanazok, csak a körítés nem mindegy.
      illetve még az előző gondolat menethez: számomra érdekes metafora az is, hogy a pap egy pásztor, mi meg a nyáj... --> birkák
      a szabad akartról pedig ennyit: "Úgy belenevelték a régi emberekbe, hogy vasárnap illik menni templomba, és amikor fiatal voltam első áldoztam a pap is manipulált hogy nekünk templomba kell járni, be akarja osztani az én életem."

      Törlés
    4. Sparhelt:) Na elindultál egy úton ami neked a "régi magyar vonal" ez elég jó szerintem, mert igazán szellemi, nem az új összepakolt hülyítés.:)
      Innen elindulsz átgondolod igazán amikor olvasod, úgy "koncetrálva lásd" a képeket amit olvasol, és próbáld meg minél jobban beleélni magad. Szerintem ez a te utad azért találtad meg, innen előbb utóbb el jutsz egészen itt az oldalon közzétett dolgokig. Ha megnézzük milyen szellemi erő volt a régi emberekben,
      akik találkoztak idegenekkel, mondáikban benne van minden, csak máshogy fogalmaznak. Akkor át is kanyarodunk a lelki témára a lélek hallhatatlanságára, jön utána a végtelen univerzum, aztán már a jelenünk megértése egy másik felfogással, a belső hang "látása szerint".:)

      Törlés
    5. mindezt már megkaptam édesanyámtól, aki nagyon mély vallásban nevelkedett, és én mégsem ezt kaptam örökül még mielőtt benőtt volna a fejem lágya, illetve megtaláltam volna ezt vagy bármely más oldalt. Mindezt az útravalót vélem most újra felfedezni és alátámasztani a magyar ősiséggel, és ez jó érzéssel tölt el.

      Törlés
    6. Sparhelt,ha megengeded,szolnek nehany szot hozzad a dolog felol,hogy a hitet nem lehet orokolni.Edesanyad,nagyanyad,nagyapad,szomszed néni ismerosok stb.hite,nem udvozithet teged.Mindenkinek maganak kell hinnie...csak az szamittatik be.Ha pedig edesanyaddal talalkozni szeretnél "odafont"(gondolom igen),akkor igyekezz megterni Istenhez es az O Fiahoz Jezus Krisztushoz,mert kulonben nem lesz talalkozas.

      Törlés
    7. Unknown: ha figyelmesebben olvasod amit írtam, akkor nem írtad volna, hogy a hitet nem lehet örökölni. Az irány kaptam örökül, de írhatnám úgy is, hogy utat mutatott nekem, tanított. És mindezt nem úgy, mint egy édesanya a gyermekének. Sohasem térített, és főleg nem üdvözített, csak megmutatta, hogy szerinte melyik irány az ami nekem is jó lenne, amit vagy elfogadok és megyek rajta, vagy pedig tovább keresem a saját utam teljesség felé.
      Igyekeznem ebben a tekintetben nem kell, mert biztosan találkozni fogunk ott ahol kell, akár egy másik életben, vagy dimenzióban. Eléggé nagyképűen hangzik tudom, de ez az én meggyőződésem és hitem ha így jobban tetszik.

      Törlés
    8. En nagyon is figyelmesen olvastam amit irtal,de te fejezted ki magad ugy,hogy annak ellenere,hogy edesanyad vallasos volt,megsem azt kaptad orokul,mintha azt legalabb is orokul lehetne kapni.Ezt igy lehet erteni.Talan maskepp kellett volna fogalmaznod,hogy ne legyen felreértheto.
      Az a bizonyos masik élet vagy dimenzio,az a menny vagy a pokol.Es valoban te valasztod meg,hogy a ketto kozul hova kerulsz.

      Törlés
    9. Felj, felj mert Isten blablabla. En, mindenki "isten", csak a hulye vallasok blokkoljak a kollektiv "tudatossagunkat".
      Illuminati(felvilagosodas) going to bite relegions in the A@#... :D

      Törlés
  17. Nem olvastam a többi hsz-t, de gondolom nagyjából mindenki ugyanazzal foglalkozik.

    Itt mindenki(Buddhát is beleértve) egyfolytában azzal van elfoglalva, hogy hogyan tudná a hátralevő
    néhány röpke évét a lehető legkényelmesebben leélni, hogy lehetne minél több embert ugyanerre rávenni, hogy lehetne legyőzni az Illuminatit, meg elkerülni a világvégét stb.

    De az senkit nem érdekel, a legkisebb mértékben sem, hogy mi lesz vele odaát, az Örökkévalóságban, ami nem 60-80 évig fog tartani, mint egy földi élet, hanem talán egy kissé tovább.

    Sokan roppant felvilágosultnak érzik magukat, de addig már nem jutnak el, hogy teljesen mindegy, mi történik az emberrel itt, a földön, hiszen vár minket az örökkévalóság. Nem számít, hogy a Rotschildok elszedik a pénzünket, nem számít, hogy direkt tönkreteszik az egészségünket, még az se baj, ha megölnek minket.
    Jézus szerint sem azoktól kell félnünk, akik megölik a testünket, hanem azoktól, akik a lelkünket akarják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon is sokan számolnak azzal a ponttal, hogy mi lesz a következő rész a haláluk után, talán vannak olyanok is, akik már rájöttek, hogy miért születtek pont ide, pont most, és tudják mi a feladatuk amit vállaltak.
      Talán pont az illuminati felszámolása miatt, hogy ezáltal segítsék a többi ember szemének megnyitását, lelki fejlődésének előre lépését.
      Viszont vannak olyanok is, akiket nagyon nem érdekel, hogy mi történik a világban. Van egy olyan munkatársam akitől megkérdeztem, hogy szerinte miért élünk, miért tudunk logikusan(?) gondolkodni, mi az értelme mindennek? Nem tudott rá válaszolni, nem volt rá válasza, és nem azért mert buta, tanulatlan ember, hanem mert egyszerüen nem érdekli ez az egész, szerinte csak élünk a nagyvilágba, és szaporodnunk kell, mint az állatoknak, végtére ez a célja minden élő organizmusnak a földön. Kész ennyi, nincs mögöttes tartalom.
      Szóval igenis kell azzal is foglalkozni, hogy mi történik körülöttünk a fizikai világban, elvégre (szerintem) feladattal vagyunk pont ebben az életben amit itt kell elérni, és ha ráadásul eljutunk odáig, hogy látjuk is ezt, akkor már talán valamennyire tisztában vagyunk azzal, hogy mi lesz rövidke földi életünk után... szerintem.

      Törlés
    2. Az illuminánsok (megvilágosultak) azok akik rájöttek, h mért vannak. Érdekes lenne ha önmagukat... bár, jó, nem szóltam. XD

      A drága kollégád azért nem tudott rá válaszolni mert pont, h nem képes logikusan gondolkodni. Ha tudna érdekelné, sorry!

      Kérdezz meg engem! Komolyan fogok rá válaszolni, nem fogok hülyéskedni sem provokálni/szemtelenkedni. Légyszi kérdezz meg!
      Persze fogalmam nincs hogyan fogom az egészet megfogalmazni... kemény lesz!

      Törlés
    3. Latom mindenki ra van ugorva a Rothchildokra, hogy minden rossz miattuk tortenik az eletukben, az amerikai dollar majdnem 100 eves es egesz eddig jol mukodott.
      En mar tobbszor is emlegettem ahelyett hogy egy sarokba huzodna barki(beszukitene a fejet) es elutasitsa a dolgokat ill. szent konyveket kezdenek az emberek olvasni es nyomatjak a pokolba jutsz(felelem kerites), Isten igy meg ugy, hogy mi fog tortenni a 21. szazadban inkabb utana kellene nezni hogy milyen tanulmanyokat olvastak/tanultak (gnosztikus, szabadkomuvesi) nem vallasos(latott valaki Illuminati templomot?) es nem SATANISTA(hulye vallasok) ezt annyiszor kell mondani. Azert nem lehet olyan egyszeru megtanulni 3 dimenziobol magasabba menni :) gyakorlas kell hozza es agytorna.
      A kerdes eleve az hogy miert ilyen nagy a klub es senki sem a direkt vezeto aka diktator?! Mert nem akarnak azok lenni, "felvilagosodottak" es mar elore latjak a "jovot", univezumot vagy a matrixot, azert is titkos(reszben) mert a fundamelistak nem kepesek normalisan reagalni uj dolgokra...
      Mindenki aki az "illuminati" ellen van az tovabbra is "disullinati" 3Dbe akar lenni :)


      Törlés
    4. meg ne kérdezzétek Jánost, egy csomó hülyeséget ír, és szerelmes magába :D Csináljatok úgy, mintha nem is lenne, akkor titeket nem bombáz az "ismereteivel"
      Nem mintha itt bárki is megérdemelné, hogy ne szabaduljon rá ez az idétlen szófosógép, mert mindenki hülyeségekkel tölti az idejét. Én is, természetesen. Csak én lazításnak, meg vígjátéknak nevezem. Olyan ez a hely, mint egy kis kollekció, az emberiség terhe néven. Simán lehetne versenyeztetni az írásos örökségünk tárlattal :D

      Törlés
  18. István, miért kéne félnünk az örökkévalóságtól?
    Az az otthonunk.
    Szerinted születésünk előtt hol voltunk? :)

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Azért, mert azt nem adják ingyen. Ha a földön azzal töltöd az idődet, hogy a háttérhatalom ellen hadakozol, meg küzdesz a földi javakért, akkor nem fogsz oda bemenni. Oda azok fognak bemenni, akik etetik az éhezőket, ruházzák a ruhátlanokat, ápolják a betegeket. Egyébként úgy érzem, hogy valamiféle támadó rosszindulatot véltél felfedezni az írásomban, de hidd el, nem voltak ilyen szándékaim. Jó éjszakát mindenkinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy vettem én támadásnak :)
      Sőt, amiket leírtál, " etetik az éhezőket, ruházzák a ruhátlanokat, ápolják a betegeket." nagyon is fontosnak tartok, és megesik hogy a saját dolgaim elébe helyezem.

      Törlés
    2. hogy egy fantasy hasonlattal éljek
      Ha én nagy szakállas törpe vagyok, aki nem úgy éli az életét ahogyan kéne, akkor halálom után nem fogok a törpe isten üllője mellett a világok végezetéig kalapálni, hanem szenvedni fogok a pokolban?
      Ha pedig nem fantasy, akkor Szent Péter nem fogja nekem a kaput kinyitni, hanem a csapóajtón keresztül az örökkévalóságig égni és szenvedni fogok?
      50-60-70-80 évnyi élet után ha nem voltam mindig példamutató, akkor az örök szenvedés a tisztítás? De ha örökké tisztulok, akkor soha nem tisztulhatok meg, ergo az arányok nálam nem stimmelnek....

      Törlés
    3. Az orok szenvedés hogyan tisztithatna meg? Itt a foldon kell megtisztulni,ami az Isten Szelleme emberbe koltozése altal valosulhat meg,ami az Istenhez valo megtéres utan kovetkezik be.
      A tisztitotuz(purgatorium)is pl.a katolicizmus hazugsaga.

      Törlés
    4. És mitől kell megtisztulni? Attól, hogy megszülettem? Az mitől bűnös dolog, hogy élek? Ez is paradoxon számomra. Furcsa egy dolog ez számomra.
      És ha tegyük fel nem térek meg Istenhez ebben az életben, akkor mi fog következni? Újra születek, és ekkor már eleve bűnös vagyok, mert az előző életemben nem tértem meg Hozzá?

      Törlés
    5. a reinkarnáció tana nem biblikus... szöges ellentétben áll az egész krisztusi üzenettel.

      Törlés
    6. Az osszuleinktol,Adamtol es Evatol orokolt eredento buntol es az eletben elkovetett buntol kell megtisztulni.A buntol tisztalan embert,Isten nem engedi be az O mennyei kiralysagaba.
      "Bizonyara azert,mikepen egynek bunesete altal minden emberre elhatott a karhozat:azonképen egynek (Jezusnak) igazsaga altal minden emberre elhatott az életnek megigazulasa.Mert mikepen egy embernek engedetlensége(Adam)altal sokan bunosokké lettek:azonképen egynek(Jezus)engedelmessége altal sokan igazakka lesznek"(Ujszov.Roma 5:18-19)."A bun zsoldja(buntetése)a halal"(Roma 6:23).Ha az ember buneiben hal meg,akkor az orok halal var ra es mindorokre tavol marad Istentol.Orokkévalo kinokat szenved a tuznek tavaban.Isten szereti ezt a vilagot.Ezert csodalatos megoldast kinalt fel,hogy az embernek ne kelljen elhordoznia a buntetést es ne kelljen mindorokre elvesznie.Krisztus azert jott ebbe a vilagba,hogy lehetové tegye ezt a menekulést.Az Ur Jezus Mariatol szuletett,de nem orokolte Adam bunos termeszetét.O az egyetlen buntelen,aki valaha élt.A golgotai kereszten onként elhordozta(meghalt értunk)buneink buntetését es teljesen betoltotte a szent Isten akaratat.Mivel Jezus magara vette buneink buntetését,Isten orok életet ajandekozhat minden bunosnek,aki elismeri,hogy bunos,megvallja buneit es elfogadja az Ur Jezust szemelyes Uranak es Megvaltojanak.Aki bizik az Ur Jézusban,megszabadult a bun buntetésétol es hatalmatol.Ez nem jelenti azt,hogy az ilyen ember tobbé nem vétkezik,hanem azt,hogy valamennyi bune – a mult,a jelen es a jovo bunei – megbocsattatott.Soha tobbé nem kell félnie az itélettol.Erot nyer,hogy Istennek éljen,es nem kell tobbé engednie a bun csabitasanak.

      Törlés
  21. Sokszor érzem azt magamon, hogy amit mondok vagy már több esetben még előtte, az nem stimmel. Azzal csak ártanék, csak az egóm akarja a mellét verni és a másik fölé helyezni magát. Nagyon nehéz volt eleinte megállni és nem mondani, de megérte.
    Mindezt édesanyám jóvoltából kaptam, aki nagyon vallásos családban nőtt fel annak minden kellékével együtt. Aztán úgy hozta a sors, hogy szellemileg más felé kellett nyitnia egy betegség által, ami teljesen megváltoztatta az életét, és ezáltal a családét is. Én úgy gondolom, hogy neki ez volt a feladata, hogy minket elindítson ezen az úton (hívhatjuk ébredési folyamatnak is), amit meg is tett.

    És mégis nehéz volt az úton maradni. Miután Ő elment, valahogy mindig nagyon kanyargós lett az út és nehezebb volt a táblákat észrevenni. Azonban mostanában visszatekintve és átgondolva a kapott jelzéseket ismerősöktől, barátoktól tudat alatt végig az út közelében maradtam, és mindig az adott szinten mosolyogva nyomorogtam. És lassacskán újra kezdtem észrevenni az útjelzőket, és valahogy minden egyre felgyorsult. Olyan információkat is begyűjtök, amit régebben elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy érdekelne, és mindenben találok számomra beépíthetőt, többet vagy kevesebbet. Olvasom ezt a blogot, helyeslem és mosolygok a szimpatikus hozzászólásokon, próbálom csillapítani háborgó bensőmet amikor olyan hozzászólást olvasok, amivel nem értek egyet, átírom többször a megfogalmazott óbarokk hosszú körmondataimat sőt ki is törlöm.
    Érzem, hogy valami van levegőben, valami máshogy rezeg. Nehéz elfogadni az újat, nehéz saját magunkkal szemben "harcolni", legyőzni az egót/ént.
    Nehéz, de egyre több helyről veszem észre a segítő "kezet" és információt ami segít visszatérni az útra és ez jó érzés.
    Remélem nem fogok a pokol tüzében elégni emiatt... :) --> csak hogy az egóm is jól érezze magát :DD

    VálaszTörlés
  22. Ez mind szép és jó, de a fogyatékosok hogyan tudnak segíteni másokon? Segítek, sehogy, mivel ő maguk is segítségre szorulnak, ergo ők soha sem fognak a mennybe jutni. Szegények nemhogy az életet nem élvezik, de még a másvilágon is szenvedniük kell. Vagy mi van szegényekkel, akiknek nincsenek földi javaik és szintén segítségre szorulnak? Velük is ugyan ez a helyzet. Ők nem etetnek, hanem őket etetik... betegeket sem hiszem, hogy ápolnak, mert a többség a rossz anyagi külmények miatt szintén ápolásra szorul vagy ha nem akkor örül, ha ételt tud szerezni. Gondolj például az etiópokra. Sőt, ők lehet nem is keresztények, szóval alapból bukták. Mint ahogy mindenki, aki úgy nagyjából 2000 évvel ezelőtt született. Akik ez előtt éltek a pokolra jutottak? Mivel akkor még nem létezett ez a vallás, tehát igen. Szegény tudatlanok most mind a pokol tüzén égnek, mert előbb kellett megszületniük mint magának a kereszténységnek.

    Ha viszont a háttérhatalom ellen küzdesz sokkal több emberrel teszel jót! Nem tudom mennyit keresel, de nem hiszem, hogy túl sok embert támogatnál. Ellenben ha a jelenlegi pénzközpontú világot megváltoztatod a világ összes emberén segítesz. Kivéve akik most hatalmi pozícióban vannak. :)

    Maga a szemlélet jó, hogy tegyél jót másokkal, de nem mindenkinek kivitelezhető. Illetve ehhez nem kell bibliát olvasni vagy Istenben hinni. Vallástól független az, hogy másokokkal mit teszel. Lásd keresztes hadjárat, ők biztos mind a pokolra jutottak... bár Isten nevében öltek ártatlanokat, szóval mégse.

    VálaszTörlés
  23. Nincs olyan ember, akinek ne lenne adnivalója. Ha semmi más nincs, imádkozni mindenki tud a másik emberért. Tök fölösleges lenne úgy ideküldeni embereket, hogy biztosan nem tudják jóvátenni a bűneiket. Ez nagy gonoszság lenne Isten részéről.

    Ami az értelmi fogyatékosokat illeti, ők már a puszta létükkel jót tesznek, hiszen a környezetüknek el kell látniuk őket. Ők ezt a sorsot választották, hogy törlesszék az adósságukat.

    A kereszténység előtt született emberek is tehettek tudatosan jót, meg rosszat. Az ő sorsuk is saját maguktól függött, nem pedig másoktól. Az ember üdvözülése két dologtól függ. Az egyik mindig adott: Isten. A másik saját maga. Semmi egyéb nem kell hozzá.

    Említetted, hogy vajon én adakozom e. Nos, igazából mindegy, mit írok, úgyse tudom bizonyítani, de azért válaszolok. Nem keresek sokat, egy erős minimálbért, de viszont a szüleim eltartanak, így jut a fizetésemből másoknak is. Persze segíteni nemcsak pénzzel lehet. Sőt. Ha megetetek valakit, azzal csak magamon segítek, mivel annak a szegénynek a lelke nem lesz megmentve azzal, hogy kap tőlem néhány ezer forintot. Ennél már jóval többet ér az, ha imádkozom valakiért.



    VálaszTörlés
  24. De én főleg a háttérhatalom miatt szálltam be ebbe a vitába.

    A világot megváltoztatni nem lehet, és nem is kell.
    Mondd csak,szerinted Jézus miért nem tesz a világon semmit az Illuminati ellen?
    Ő még a földön is járt, mégsem zúzta szét a Római Birodalmat, nem teremtett itt a földön paradicsomot.

    Ha eljönne egy aranykor, és nem lennének nélkülözők, akkor kin akarsz segíteni? Ha nincsenek nélkülözők, akkor nincs kin segíteni.
    De gonosz emberekre is szükség van, hogy meg tudjuk valósítani az ellenség szeretést.
    De a rossz körülmények egyébként is szükségesek az adósságaink ledolgozásához. Ha megváltoztatnánk a jelenlegi gazdasági rendszert, és senki nem éhezne többé, az senkit nem segítene hozzá az üdvösséghez. Itt megint kibukik az, hogy a legtöbben itt a földön szeretnének minél jobb életet maguknak, legfőképpen ez jár az eszükben, nem az, hogy teljesítsék Isten kívánságait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jezus fog tenni az illuminati ellen nagyon is:"Jaj!Jaj! te hatalmas varos,(az antikrisztusi rendszer)hogy egy oraban jott el iteleted"(Jelenések konyve 18:10,es még 14:8; 17:5; 18:2;18:21).

      Jezus még var a megterokre addig,amig még tart a kegyelem ideje...ennek nemsokara vege lesz,es azutan:aki bujt aki nem...

      Törlés
  25. Szerintem ha mindenki belátná, hogy ebben a dimenzióban megváltoztatni csak ÖNMAGADat tudod, és ez a külvilág megváltoztatásának is az egyetlen módja, akkor a nézetkülönbségek miatti energiaharcok feleslegessé válnának, és ezeket az energiákat hasznosabban is fel lehetne használni.
    A hitviták helyett a spirituális megtapasztalások megosztása talán többet segítene mindenkinek, mivel a hit csak hit, a megtapasztalás után viszont már tudás, ami esetleg hasznos lehet más keresőknek.
    Persze csak mint példa, hogy ők is tapasztalhassanak, mive ezt a tudást átadni/átvenni mástól úgysem lehet.
    Az igazi tudás csakis önmagunk megtapasztalásásból eredhet, ugyhogy felesleges a mi tudásunkat másokra erőltetni, főleg kijelenteni, hogy számodra is ez a tuti:)
    Ahány lélek, annyi út, de a cél ugyanaz, megtalálni a végső értelmét fizikai létünknek, hazatalálni ebből a (látszólag) ellentmondásos, duális illúzióból.
    Weöres Sándor azt hiszem elég jól összefoglalta:
    "Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez jó ha félig igaz, a világ nem ilyen egyszerű, a sok ezoterikus csaló nyomja nektek ezeket az egyszerű hazugságokat ti meg beveszitek és visszaböfögitek

      Törlés
    2. De milyen szerencse, hogy itt vagy te, és megvédesz minket az ezoterikus csalóktól:)

      Törlés
    3. Csaba Barát azt mondd meg nekem akkor légyszíves, hogy ha megismered magad, nem hitvitázol, és segítesz a másikon, akkor abban mi a hazugság? Nem csípőből kell válaszolni és hogy a szavaiddal éljek "böfögni" valamit a hitetleneknek.
      Hogy ha szépen megfogalmazod, tanító és nem kioktató módon, akkor mindegy hogy Barát vagy vagy Tanító, vagy hívhatjuk akármi másnak, fognak neked HINNI ezáltal tanítod őket akik meghallgatják a mondandódat.
      De így ahogy Te most ezt tálaltad hááát ez eléggé támadó és szegényes. Ha hazugságokat mondunk szerinted akkor cáfold meg, vagy legalábbis mondd el a saját gondolataidat róla és akkor lehetséges, hogy elfogadjuk.
      Nem tudom, de én szeretek gondolkodni, nem csak dobálózni...

      Törlés
    4. Szinte mind hasonló dolgokról beszéltek, csak a "köntös" más.
      Nem igazán értem, hogy ennyi értelmes/vagy nem értelmes ember(ki-ki kedve szerint sorolja magát a megfelelő csoportba :) ) miért is próbálja másokra ráerőltetni elképzelését?
      Mind ugyanoda jutunk, csak az utunk más...
      Ha ezt elfogadná mindenki, lefogadom egyből javulna a helyzet és nem csak itt. Ennyi kezdetnek elég is volna.
      Hogy akarunk emelkedni, ha már itt is késhegyre menő vita folyik?

      De számtalan tanító, szellemi vezető, igaz próféta adott már útmutatót a világ megértéséhez, csak érteni kell. Mindenki szájíze szerint válogathat közöttük.
      Személyes kedvencem mind Hamvas, mind Weöres. De olvastam már Jézus tanításai közül, különböző ma élő "megvilágosodott" egyénektől gondolatokat.
      Egyáltalán nem állnak messze egymástól...

      Ja és jó lenne, ha sokan tisztába lennének végre azzal mi is az ezotéria!
      (nem összekeverendő a megélhetési ezoterikusokkal/csalókkal).

      Törlés
    5. Csaba Barát:) Én nem értem az ilyen embereket, te még csak az utat látod messziről de nem léptél rá, mert az egód, büszkeséged nem hagyja. Gondold már át ha "ez a csaló" hülyít minket ugye, mit ér el vele??? Lesz egy kérdésekkel teli napom?
      Vagy elgondolkozok a mondandóján? Esetleg szeretettre gondolok majd. Az szörnyű lehet. Nem! Úgy fogok élni ahogy tanítja, szépen fogok beszélni az emberekkel, és
      higgadt leszek.... Húúúú! Hogy átvert még a végén megtanulok szeretni.:))

      Törlés
    6. Szerintem Csaba Barát azokra gondolt, akik pénzenergiát meg minden féle ehhez hasonló dolgot "küldenek" a naív embereknek. Persze mindezért pénzt kérnek ellenszolgáltatásként. Ami vicces, mert fizess azért, hogy a pénzenergia pénzt hozzon. :)

      Törlés
    7. Oriasi tévedésben vagy "Y",mert nem mind "ugyanoda jutunk"! Az Istenhez megtért emberek a mennybe jutnak,az Istenhez meg nem tértek pedig a pokolra.

      Törlés
    8. és után mi lesz? az idők végezetéig a mennyben vagy a pokolban leszek?

      Törlés
    9. Neeem te tévedsz Unknown!!! Más vallás szerint meg más a végcél...(és már kezdhetjük is a magas ívű vitánkat) :P Dzsizüszmörájjá! Remélem azért nem küldesz máglyára eretnekségért Szenyor szpenis inkvizítör!? :D

      Törlés
    10. Küldöm az energiát... érzitek már? Nem? Majd mindjárt.... Nos? XD

      Törlés
    11. En azt irtam meg"Y",amit Isten a Bibliaban kijelentett az ember udvosségérol.Ettol fuggetlenul te hihetsz a "mas vallasban".En nekem nincs arra felhatalmazasom,hogy barkit a maglyara kuldjek,nem is kuldenélek ha volna is,Jezus Krisztus a nagy Biro,O az,aki itelni fog.De te,magadat karhoztatod,ha nem hiszel Isten egyszulott Fianak nevében.

      Törlés
    12. Igen Sparhelt,amelyiket valasztod magadnak a ketto kozul,oda kerulsz.Harmadik lehetoseg nincs.

      Törlés
    13. Félreértettél Kedves "Ismeretlen"! Igaznak hiszem Jézust és tanításait is, csak épp az egyházat nem. Hitre épülő erőszakszervezet, álszent intézmény!
      Ugyanakkor hiszem, hogy a többi "megvilágosodott", vagy "mester" szavai is igazak. Ahogy írtam, ezek nem zárják ki egymást és Jézus sem tagadta ezeket. Beszédeinek lényege a HIT, SZERETET... ami valljuk meg elég egyetemes és minden normális ember számára érezhető, evidens.

      Törlés
    14. Te az irtad"Y",hogy "mas vallas szerint meg mas a végcél...".Az Egyhaz nem vallas,hanem a vilagszerte szamtalan gyulekezetbol osszetevodo hivok osszessege aminek feje:Jezus.Ezen nincs mit felreérteni.A mas "megvilagosodott" vagy "mester" az igazsagrol nem azt tanitotta amit Jezus tanitott arrol,mert az Igazsag maga Jezus Krisztus,aki meghalt a mi buneikert es feltamadt,a mi megigazulasunkert.Ilyeneket nem tanitottak masok Jezuson kivul,marpedig Igazsag csak egy van.

      Törlés
  26. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gnoszticizmus

    A gnosztikus tanok eredete

    Az apokrif evangéliumok tanúsága szerint a kereszténység első évszázadaiban a gnosztikus eszmeiség meghatározó volt. Mielőtt a tantételeket elkezdték kanonizálni és a vallást a hatalom szolgálatába állítani, egy hatalmas spirituális impulzus, egy rendkívüli hatósugarú szellemi mozgalom ragadott meg számtalan embert, függetlenül az eredeti beállítottságától. Ez a mozgalom belső megmozdulást, megrendülést és a tökéletesség belső átélése iránti vágyat keltett az emberekben. Ez a Gnózis lényege. Nem a tanok egyes irányzatai, nem egyes közösségek voltak gnosztikusok, hanem az a beállítottság, hogy minden ember hivatott a belső tudásra, Isten közvetlen megtapasztalására. Gnosztikus kereszténység néven maradt fenn ennek a mozgalomnak az emléke, azon kevés forrás alapján, amelyek túlélték az üldöztetést. Pedig eredetileg ez volt maga a kereszténység és az igazi, belső vallásosság, mielőtt a hatalmi tényezővé terebélyesedő külső vallás önmagát a hivatalos kereszténységnek tekintve kiirtott minden más szellemiségű irányzatot, különösen pedig a belső tudás híveit. Teljesen érdektelen, hogy ebben a kultúrkörben a görög nyelv ezt éppen Gnózisnak nevezte. A belső tudás, az igazi ismeret, Isten ismerete minden vallás születésénél jelen volt, és számtalan embert indított el a szellemi úton. A Gnózis minden belső vallás lényege. Lao Ce Tao-nak nevezte, Buddha Megvilágosodásnak, Hermész Triszmegisztosz Logosznak, ma azt mondjuk tudás. Igazi belső ismeret.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azzal ne is foglalkozz, hogy a Gnózis nem egy egységes vallás volt, hogy a gnosztikusok sosem akarták hogy tanaik a Biblia részévé váljanak, hogy a fellelt iratok többsége (ha nem mind) jóval későbbi keletkezésű, mint a Biblia, hogy nem alkotnak az Ószövetséggel koherens rendszert.

      Törlés
  27. http://hu.wikipedia.org/wiki/Apokrif_iratok

    Az apokrifek a bibliai könyvekhez hasonló zsidó és keresztény iratok, amelyeket szerzőjük ugyanolyan isteni kinyilatkoztatásként, szent iratként tárt a nyilvánosság elé, de amelyek ennek ellenére nem szerepelnek a mai Biblia könyvei között. Némelyikük azonban egyes korábbi bibliaváltozatokban benne volt, illetve egyes mai kisebb egyházak Bibliájában szerepel (például a kopt és az etióp keresztényekében).

    Hénokh könyve
    Más címei: Énokh titkainak könyve, Henoch apokalipszise. A Kr. e. 6. század körül keletkezett. A Kr. u. 4. században az apokrif könyvek közé került, mivel túl misztikusnak találták. A könyv az emberiség ősi tudásával kapcsolatos látomásokat közöl. Henoch előre látja az Emberfia eljövetelét, és a utolsó ítéletet is, ahogy majd János leírja Apokalipszisében.

    VálaszTörlés
  28. SGS Buddha: jó a téma (köszönet Józsibácsinak is igy innen)
    Ikely és KILLuminati: hasonlóképpen, ahogy irtátok, csak kiváncsi voltam, köszönöm
    Braveheart: csak nyugodtan-értem amit irsz. nagyon tetszett a Békés harcos útja -(tecsőn fent van).. én is :bárányként jöttem és oroszlánként távozom..

    VálaszTörlés
  29. Nagy öröm volt olvasni a cikket, és a hozzászólásokat. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan hasonlóan gondolkodunk.
    A vallás témáról én is szeretném leírni a véleményemet. Előtte had szögezzem le: Ez az én szintem, nem biztos, hogy így van, de én ezt hiszem igaznak.

    Úgy gondolom a félelem ellentéte nem a bátorság, hanem a szeretet. Aki nem fél, az nem tud mást csinálni, csak szeretni.
    Az egyház szavakban a szeretetről tanít de egész világát a félelemre építi. Aki nem hisz Istenben, nem imádkozik stb stb. az örök időkre a pokolba jut. Persze Isten feltétel nélkül szeret téged, csak teljesítsd a kritériumokat!

    Isten megteremti az embert, kinek az a dolga, hogy imádja és szolgálja őt. Ha Isten az isten, akkor mi szüksége van az én szolgálatomra? Miért teremtett magának alattvalókat? És ha ő Isten, a mindenség teremtője akkor, hogy tud haragudni saját teremtményeire? Hiszen ő kreálta azt is, hogy mi elfordulunk tőle.

    Ezekből a kérdésekből számomra két dolog következik: Vagy Isten olyan, mint egy rossz báty, aki szereti szivatni a kisebbet, és hatalmas az ego –ja, VAGY az egész történet nem úgy működik ahogy az egyház lefesti.

    Véleményem szerint a vallásos emberek sok esetben nem is szeretetből imádkoznak, járnak templomba stb. hanem egyszerű félelemből: „jaj, ha ezt nem teszem, a pokolra jutok!” És itt köttetik meg az egyik legkapitalistább üzlet: „Most templomba járok, imádkozom, cserébe majd halálom után jó lesz nekem!”.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. arra nem gondoltál, hogy valamit rosszul értelmezel?

      Törlés
    2. Megpróbálom elmagyarázni...

      Isten már a teremtésnél megadta a választás lehetőségét.... magyarán szabad akaratot adott. vagy az Igazságot valsztjuk, aminek a következménye az örök élet, vagy a bűnt választjuk és annak a következménye a halál.

      ha nincs ez a választás, ha nincs a jó és rossz tudásának fája, akkor nincs szabad akarat, hiszen akkor egy választásunk van: hódolni Istennek, akkor (ahogy te írod) nincs más lehetőség, csak imádni és szolgálni Őt.

      az első emberpár nem Istent választotta... ha tettüknek nincs következménye, akkor megintcsak nincs szabad akarat, mert hiába választották a másik utat, azon nem mehetnek végig.

      Ahogy bekerült az ember világába a rossz (a bűnbeeséssel) eltávolodott Istentől. Ez nem nem bűntetés, hanem következmény.

      Ám mivel Isten jó, így döntésünk ellenére felkínált egy második lehetőséget... tulajdonképpen az ember érdemtelenül jutott ehhez. Ez Jézus Krisztusban lett kinyilatkoztatva... Ő volt az, aki az ember áteredő bűnéért (az első ellenszegülést) és minden további bűnért meghalt a kereszten. Mivel erre döntésünk alapján teljesen érdemtelenek voltunk, így ezt egy gesztusnak, ajándéknak kell tekinteni. Ezzel az ajándékkal nincs más dolgunk, mit elfogadni. Most is megvan az a lehetőség, hogy nem fogadjuk el - tehát a szabad akarat fenáll -, de annak a halál (pokol) a következménye.

      olyan ez, mintha megsértettél volna és békülésképp veszek neked egy koncertjegyed, amivel más dolgod nincs, csak eljönni hozzám és átvenni azt... ha ezt nem vagy hajlandó megtenni, ne sírj, hogy milyen gonosz vagyok, hogy nem viszem házad elé a kedvenc zenekarodat.

      Törlés
    3. Heh... nem, nem szólok bele, mert ez, zizuzozizuuu. Csak 1 költői kérdés. Szabad akarat és mindössze 2 lehetőség közül lehetett választani? Ez szabad akarat? Ez szabad akarat? Ez szabad akarat? Ez szabad akarat? Ez szabad akarat?

      Nincs több kérdésem!

      (Remélem még van hely az első Marsra szállásra...)

      Törlés
    4. kedves János!

      a Paradicsomban bármit, mondom bármit, ismétlem bármit megtehettek.

      csak EGY tiltás volt... csak EGY.

      Törlés
    5. neked csak egy választás az, hogy bárhová mehetsz, csak - teszemazt - Harlembe ne, mert ott megölnek?

      Törlés
    6. Ok, bármit megtehettek, világos! Jár még oda busz vagy vonat? Mennék már!

      Viccet félretéve. Akkor most mi értelme a fáknak? Szuggerálta az emberkéket, h vétkezzenek? Vagy a mesélő volt ilyen kegyetlen? Ha mindent megtehettek, akkor minek kényszerítette (vagy szuggerálta) őket arra, h válasszanak jó és rossz között?

      Törlés
    7. Nekem még mindig az nem stimmel, hogy egy rövid élet után nincs arányban a pokol vagy menny örökkévalósága...
      Részemről a teológia itt lezárva, köszönöm a fentebbi válaszokat is, magamévá tettem ami hozzám tartozik.

      Törlés
  30. Jó olvasni ezt a felnöttekhez méltó értekezést! Külön gratula a valláskritikusok érveléseihez. Sok gondolat akár az enyém is lehetne. Jeromos, nem érzed az "áteredö bün" dogmájának tarthatatlanságát? Persze van benne egy nyakatekert logika, ami a középkorban a megfélemlített tömegeknek elment de mára túlhaladott. (elnézést az ékezethibákért, telefon...)

    VálaszTörlés