2012. július 1., vasárnap

Az egész világra kiterjed a Londonban héten kirobbant bankárbotrány és korrupció !

UPDATE: 2012.07.02 Magyar felirattal nézhető a Tony Robinson videó !
A BBC-n megnézhető videón Tony Robinson már csak ennyit kérdez:

"Vajon a bankárok egyáltalán emberek ?"
Mert nagyon nem úgy néz ki...


A londoni bankárbotrány nyomai egy világméretű csalás leleplezéséhez vezetnek.



A héten kipattant botrány, amely a bankközi kamatszintek manipulálása körül forog és már maga alá temette a Barclays-t, pénzügyi kereskedők összejátszásának eredménye, akik a vezető bankok klikkjének dolgoztak, legalább öt éve. 

Erre keresetek és jogi döntések sora utal, melyeket észak-amerikai és ázsiai bíróságokon iktattak. A keresetek szerint a csalás kiterjedt, legalább három kontinenst érint.


A téma (egyelőre csak) a brit közbeszéd középpontjába került, a rendszerbe kódolt korrupcióról és gyökeres változtatásról beszélnek. A tegnap, hozzászólásban itt is megosztott "Are Bankers Human? - Emberek-e a bankárok?" című videó jelenleg a legnézettebb a BBC oldalán.
A brit kormány tegnap nyilvános vizsgálatot rendelt el a banki ügyletek átvilágítására.
Forrás: Guardian

Saját vélemény: Jó kérdés, kik is ezek....
Hiszen semmi értéket nem teremtenek ennek a világnak, ez tény!
100-szoros fizetések, jutalékok..... egy hatalmas virtuális kaszinó a számokkal, nem létező pénzekkel (elég ha csak a derivatívák kereskedésére gondolunk, mely hamarosan kipukkan és romba dönt mindent)
ZÉRÓ értékteremtés és maximális 
(a munkánk által megtermelt) érték-kiszivattyúzás a kaszinójukban folyó fiktív játékhoz.

Ha pedig rossz lóra tesznek és besül a dolog, BANKMENTŐ csomaggal kihúzzuk a szarból őket, illetve A KORMÁNYOKAT KÖTELEZIK, hogy adja oda nekik, azaz VEGYE EL AZ ÁLLAMPOLGÁROKTÓL adók, megszorítások formájában.....
De nevezhetjük, akár EURÓPAI STABILITÁSI MECHANIZMUSNAK IS, amit tapsikolva, ujjongva illik fogadni, hogy milyen rendesek, hogy kimentenek minket.

De nem minket !!!
A BANKOK ALL-IN MENNEK folyamatosan pókerben és amikor nem jön be nekik, MI EMBEREK FIZETÜNK !!!! 

5 megjegyzés:

  1. A BANKOK ALL-IN MENNEK a levesbe. Ennyi volt.
    Persze a kérdés továbbra is nyitott, hogy ez vajon része-e a forgatókönyvben. Ne felejtsük, hogy a 29-es válság is kiváló alkalom volt a nem bennfentes bankok bedarálásának.

    VálaszTörlés
  2. Jó a '29-es példa, szerintem is erről van szó, illetve arról, hogy az emberekkel mondatják ki, hogy "tegyünk már valamit, ez így nem mehet tovább, RENDnek kell lennie!" - "a brit közbeszéd középpontjába került, a rendszerbe kódolt korrupcióról és gyökeres változtatásról beszélnek."

    VálaszTörlés
  3. A Barclay's nem lenne bennfentes bank?

    VálaszTörlés
  4. Hát igen. Ahogy a legnagyobb bankok működnek, az tényleg nehezen leírható. Érdekes módon a probléma korántsem új, a kilencvenes évek elején már bőven látszódnia kellett (volna), hogy ez így ebben a formában nem mehet.

    A kérdésre, hogy emberek-e... nos, képzeljetek el egy huszonvalahány éves srácot, aki rendszeresen este 10-ig dolgozik, mert olyan sok a munka, a főnöke néha üvölt vele, megalázza, és mindezek mellett évente több millió dollárt keres. A pénzből meg kurvázik, és kokainozik. Ember marad? Szerintem nem. És ez csak ízelítő :))

    Megemlíthetnénk itt a JP Morgant, ahol nemrég hivatalosan kb. 9 milliárd dollárt sikerült elbukni a sajátszámlás kereskedéssel.

    Hogy mondjam, normál földi halandó fel se fogja azt a világot, amiben ezek az emberek élnek, akik naponta 100 millió dollárok sorsa felett döntenek. És nem, nagyon nem vagyok jó véleménnyel róluk.

    Úgy egyébként a piacoknak van értékteremtő hatásuk, de azt szigorúan szem előtt kell tartani, hogy a piacok alapvető célja a finanszírozás megkönnyítése, és nem a rövid távú profithajhászás.

    Számomra megdöbbentő, hogy még a mostani válság sem tudta jobb belátásra téríteni ezeket az embereket. Szomorú, hogy úgy tűnik valóban összejátszottak a londoni bankközi kamatláb manipulálására, de ahol sok hatalom koncentrálódik kevés helyen, ott hamar felismerik az együttműködés előnyeit.

    VálaszTörlés