2012. július 5., csütörtök

Dimenziókapuk létezésének bizonyítékát jelentette be a NASA !

Sci-fi szerzők kedvenc témája az a bizonyos "kapu", vagy más néven féregjárat. Egy különleges átjáró az időben vagy a térben, amelyen át az utazók hatalmas távolságokra juthatnak el egyetlen szempillantás alatt, csakhogy egy ilyen ajtó egyben út az ismeretlenbe. Persze, ha egyáltalán létezik.



Ez azonban a NASA legutóbbi bejelentése után, már nem kérdés többé: 
Bizony, hogy létezik. Saját honlapján közölte ugyanis a szenzációsnak tűnő hírt az Amerikai Űrhajózási Hivatal, majd hamarjában egy közel négy perces kisfilmet is készítettek, amelyben megpróbálják annak lényegét, a laikusok számára is érthetővé tenni.



Az Iowai Egyetem, plazmafizikusa, Jack Scudder jött rá, hogy a Föld mágneses mezeje bizonyos helyeken összekapcsolódik a Nap mágneses mezejével, létrehozva ezzel egy állandó, folyamatos és megszakítás nélküli kapcsolatot a Föld és a Nap között. Ezeken a kapcsolatokon, vagy ahogy ők nevezik X-pontokon, pedig vannak úgynevezett kapuk, amelyekről egyelőre sejtelmük sincs, hogy hova vezethetnek.

A bejelentéssel egyidőben azt is közölték, hogy 2014-ben, egy több évig tartó misszióba kezd a NASA, melynek során az energia részecske detektorokkal és mágneses érzékelőkkel felszerelt űrhajók legfontosabb feladata lesz megfejteni a különös kapuk titkait.

A feladat persze távolról sem egyszerű. A NASA azonban egyelőre egy néhány soros tényhíren kívül csak az alábbi rövidebb videót hozta nyilvánosságra a témával kapcsolatban, amelyből a felfedezés több részlete is kiderül és amelynek magyarul feliratozott változata itt megtekinthető:

Forrás: NASA.gov ,  Ittvannak.hu

48 megjegyzés:

  1. Szó nincs semmilyen 'dimenziókapuról'. Ilyet SEHOL nem ír a NASA híre, nem is céloz rá. Arról van szó, hogy a Nap és a Föld mágneses mezejében időről időre keletkeznek csatlakozási pontok, amelyeken a napszél plazmája akadálytalanul áramolhat le a Földre. Sőt, ha valaki tényleg követi a NASA híreit, ez még csak nem is újdonság, csak annyiban, hogy kiderült, hogy lehet kimutatni ezeket a kapcsolódási pontokat. A dolog lényege meg abban rejlik, hogy az ismeret segítségével a földi, egyre inkább érzékeny elektronikus berendezések és a napkitörések, geomágneses viharok nem épp rózsás kapcsolatát javíthatjuk. Magyarul: nem biztos, hogy összeomlik a civilizáció, ha lesz végre egy tisztességes napvihar, mert ismerve a becsatolási pontokat, esetleg le tudjuk állítani az érzékenyebb hálózatokat, megvédve a hosszú távú működést. Kb ennyi a lényeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a helyreigazítást!
      Kiválóan példázza ez az eset, hogy hogyan lesz egy valóban létező dologból (dimenziókapu) népeknek lebutított, idomított hír (NASA), majd ebből arra érzékenyeknek ismét felturbózott hír (ittvannak). Sejthető, hogy ezen két lépcsőn csupán az igazság veszett oda... :)

      Törlés
  2. Hehe, majd az iden kiderul, nem 2014-re. Mar tobben is tudtak ezt es hasznal-jak/tak is.

    VálaszTörlés
  3. Drága Noli barátom. Akkor idézek a NASA oldaláról(http://www.nasa.gov/mission_pages/sunearth/news/mag-portals.html):
    "A favorite theme of science fiction is "the portal"--an extraordinary opening in space or time that connects travelers to distant realms. A good portal is a shortcut, a guide, a door into the unknown. If only they actually existed....

    It turns out that they do, sort of, and a NASA-funded researcher at the University of Iowa has figured out how to find them."

    Az első bekezdés leirja hogy mi az a "portal" és a második bekezdésben pedig állítja hogy léteznek, illetve hogy valamilyen formában léteznek.
    Azt állítod, hogy "SEHOL" sem ír dimenziókapuról, hát most ideraktam az orrod elé. Akinek még nem lenne tiszta, a "portal" a dimenziókapu, a kapu az ismeretlenbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves GregMonster! De jó, hogy ezt így kiemelted! :-) Ez nem kérdés!!!!! Ez Tény!!!!! :-)

      Törlés
    2. GregMonster, meg kéne tanulni angolul, talán akkor nem írnál ekkora marhaságokat...

      Törlés
    3. @Albert: ha legalább le merted volna irni, hogy mit tartasz marhaságnak. Így csak a te hozzászólásod az...

      Törlés
    4. Ki kell egészítenem nekem is...Albertnek igaza van az angollal kapcsolatban..
      Az első sorban annyi áll, hogy a tudományos fantasztikum egy kedvenc témája a
      "portál", aztán ecsetelik, hogy ajtó térben és időben történő utazáshoz, blablabla...aztán utolsó mondat a lényeg:
      "If only they actually existed...." azaz: "ha egyáltalán léteznek..."
      Tehát feltételes módban fogalmaztak ők is...
      Amúgy meg nem érdemes vitatkozni egymással, több szeretetet...:-)

      Törlés
    5. "If only they actually existed"

      Következő mondat:

      "It turns out that they do, sort of,..."

      Figyelmesen olvastok ti??? A feltételezés utáni mondatban állítja hogy "valamilyen formában" de léteznek.

      Törlés
    6. Sziasztok! Ha esetleg még tovább olvassátok az eredeti NASA cikket, abból kiderül, hogy idő/tér/dimenziókapukról szó sem esik. A fenti cikk viszont erősen erre utal, a NASA cikket teljesen elferdítve. Végülis, az oly lenézett és megvetett média is pont így működik :) Felkapnak egy hírt, jól elferdítik és utána mindenki ezen csámcsog, a cikk szerzőjének meg dagad a mája :D Kérném az eredeti NASA cikkből az ilyen dimenziókapukra vonatkozó részeket idemásolni!! (a metaforikus és fent bemásolt részek kivételével...ha valaki tényleg végigolvassa az egész cikket, láthatja, hogy semmi sem szól arról, hogy rövid időn belül fényéveket lehetne utazni, stb...) Köszönöm.

      Törlés
    7. Ami a fenti idézet angol fordítását illeti: "If only they actually existed..." Ez második feltételes mód, a fordítása: "Bárcsak léteznének!" "It turns out that they do, sort of, and a NASA-funded researcher at the University of Iowa has figured out how to find them." Fordítás: "Kiderült, hogy igenis léteznek,(a kapuk!) a NASA által támogatott, az Iowa-i egyetem kutatója rájött, hogy hogyan lehet megtalálni azokat."

      Törlés
  4. A "dimenziókapus" bevezetés csak egy metafora, az itt leírtak a Föld és a Nap mágneses mezeinek kapcsolódási pontjaira utalnak, amelyek lehetővé teszik a töltött részecskék zavartalan áramlását a két égitest között.
    Tehát nem "csillagkapu", hanem inkább egyfajta "részecskegyorsító cső" végpontja.

    Ha mégis ennél többről lenne szó, akkor kéne találni erre vonatkozó egyértelmű közleményeket, útmutatásokat... jelen esetben arról lehet szó, hogy az izgalmas felvezető után a felcsigázott emberi imagináció elvárásai hajlamosak többet vetíteni a hírbe, mint amiről valójában szól.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szerkesztők!

    Köszönöm szépen az eddigi munkátokat, igazán jó cikkeket olvashattunk eddig, viszont a fenti cikken egy kicsit megdöbbentem. Na nem a cikk témályán vagyis a "tényen", hogy vannak csillagkapuk, hanem ahogy azt tálaljátok, mert az nagyon emlékeztet a jó öreg mainstream media eszközeire, ami rátok igazán nem jellemező.
    Pl. már maga a cím: Dimenziókapuk létezésének bizonyítékát jelentette be a NASA!
    Hát a cikket elolvasva, én nem látok semmilyen bizonyítékot, szerintem a szöveg és a videó alapján a legjobb esetben is csak egy alapos gyanúról beszélhetünk, amire egyelőre semmilyen bizonyíték sincs.
    Valamint ez a mondat szintén nagyon megütötte a szemem: a NASA legutóbbi bejelentése után, már nem kérdés többé:
    Vagyis ha a NASA mond valamit, akkor már az egyből igaz? Szerintem ez tipikusan az a tekintélyelvűség, ami ellen annyiszor felszólaltatok már.
    Ha Darwin mondja a majmos sztorit, vagy az a "tudósokból" álló csoport kijelenti a génmanipulált élelmiszerek ártalmatlanságát, akkor már igaz?
    Azt hiszem nem kell tovább ecsetelnem.
    Persze érthető, hogy az ember egy feltételezés régen várt beigazolódását azonnal szétkürtöli, néha még az objektivitás mellőzése vagy háttérbe szorítása mellett.
    Szerintem fontos, hogy mindent kétkedve, megkérdőjelezve fogadjunk, ahogy ezt már ti is annyiszor hangoztattátok. Bízom benne, egyetértetek velem, és tovább gyakoroljátok az objektivitást a hírekkel kapcsolatban, amiket közöltök.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha figyelmesen olvasod a végéből kiderül, hogy a Szerkesztő(k) csak átvette az ittvannak.hu oldalról ezt a cikket:

      "Forrás: NASA.gov , Ittvannak.hu"

      Tehát cikk szenzáció feelingjét nem a szerkesztő követtel el, hanem az ittvannak.hu oldal szerkesztője. Bár figyelmesebb lehetett volna Budha, hogy mit vesz át, és ez tanulság is a jövőre nézve, hogy mielőtt átvenné nézzen a körmére, olvassa el az angol forrást.

      Törlés
  6. viszont így a többi bolygó is kapcsolatba lehet 1 mással.
    szerintem is rég lehetnek titkos átjárók, az idegeneknek valahogy le kel kűzdeni azt a sok fényév távolságot. lehet hogy a közleményeket régi vagy most talált írásokat, direkt titkolják.

    VálaszTörlés
  7. de végre egy kis nem politikai cikk, mert azoktól már hányhatnékom van.

    VálaszTörlés
  8. EZ AZ OLDAL IS LESÜLLYED EGY OLYAN SZINTRE, HOGY NEM LESZ ÉRDEMES OLVASNI. TÉNYEKET CSAK NAGY RITKÁN KÖZÖL, ÉS BÁRMIFÉLE ANGOL NYELVŰ SZENZÁCIÓHAJHÁSZ MÉDIA FOST BENYAL EGYBŐL. GRATULÁLOK....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eredeti NASA közlemény nem szenzációhajhász, az itteni magyar cím viszont igen.

      Törlés
    2. Jó tanulság, nem gépiesen átvenni, hanem utánanézni kell az eredeti forrásnak.

      Törlés
  9. Szerintem meg jól tette, hogy kirakta ezt a hírt Buddha. A hozzászólásokból úgy is mindig kiderül az igazság, csak olvasni kell a sorok között, szintetizálni a véleményeket. Ennyi. :)

    VálaszTörlés
  10. a negyedik (ötödik, hatodik, sokadik) térdimenzió mítosz.

    semmiféle természettudományos megfigyelés nem igazolja.

    már maga a dimenzió nem egy létező dolog, hanem egy absztrakt matematikai fogalom, egy segédfogalom, amivel a világot leképezni próbáljuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dimenziók rezgés-számukban különböző energiaszintek, semmi több - mint a hang, vagy a fény oktávjai - és csak azért mert mi nem látjuk/halljuk, attól még léteznek magasabb rendű szintek. Ennek megértéséhez még fizikusi diploma sem kell.

      Törlés
    2. dimenzió magyarul: kiterjedés.

      miről beszélsz?

      Törlés
    3. ettől nem lettem okosabb.

      milyen szintekről? (ugye az energia és a dimenzió nem ekvivalens fogalmak)

      Törlés
    4. Pedig az energia és a dimenziók bizony összefüggenek. A dimenziók, vagy kiterjedések nem feltétlenül csak térben különböző helyek, hanem rezgés-számukban, vagy energiaszintjükben különböző tartományok is lehetnek. Pl. ha az un. "anyagot" megvizsgáljuk spektrumanalízis módszerrel, és az állóhullámok frekvenciáit összehasonlítjuk az elektromágneses spektrummal, azt látjuk, hogy az „anyag" elég széles „hullámsávot" takar, ami a látható fénytől a gammasugárzás felső határáig terjed. Az általunk anyagnak tekintett frekvenciasáv az elektromágneses spektrumhoz viszonyítva tehát egy viszonylag széles tartományban érzékelhető, de fölötte is (pl. kozmikus sugárzás) és alatta is (pl. ultrarövid hullám) léteznek szintek, melyek már nem tekinthetőek anyagnak. Magyarul ha azt mondjuk, hogy a mi általunk érzékelhető három, vagy harmadik kiterjedés (dimenzió) egy bizonyos tartománya csak a skálának, akkor belátható, hogy léteznek ettől alacsonyabban és magasabban lévő tartományok, szintek is. Mint pl. a fény és a hang esetében is léteznek olyan oktávok (kiterjedések!) a skálán, melyeket mi már nem érzékelünk, de attól még ott vannak. Fény, hang, rezgésszint - "vertikálisan" ezek különböztetik meg a dimenziókat, nem a "horizontális" térbeli távolság. A mennyországot lehet tehát felsőbb dimenziónak is hívni, mi nem látjuk, de attól még ott van. :)

      Törlés
    5. nagy a kavarodás, igen nagy.

      "A dimenziók, vagy kiterjedések nem feltétlenül csak térben különböző helyek, hanem rezgés-számukban, vagy energiaszintjükben különböző tartományok is lehetnek."

      hát nem...

      mind már említettem, a dimenzió a tér leképzése. nem létezik sem egy, sem kettő, sem három, sem több. az csak egy fogalom, hogy számolni tudjunk a térrel, hogy meg tudjuk határozni a térben lévő tárgyak helyzetét.

      a matematika számol több dimenzióval, de azt a 2d-3d analógiájából képzi.
      ilyen tereket a mai természettudományok nem tapasztalnak... ez csak egy matematikai modell, aminek a természetben nincs jele.

      a látható (tapasztalható) rezgésszámok nem más dimenzióban vannak, hanem terünkben, csak azokat nem látjuk, vagy még nem tudjuk mérni (ha más térben lennének - egyáltalán mi az a más tér? -, akkor még esélyünk se lenne tapasztalni azokat).

      tudom, hogy vannak - úgymond - fizikai elképzelések a nem euklideszi terek bevonásával... ilyen pl. a membrán-elmélet, de ezeket nemhogy nem bizonyították, hanem egy eleme sem igazolható.

      ezt úgy kell elképzelni, hogy ahhoz hogy azt feltételezzem, hogy 20000000 fényévnyire kereng egy bolygó, aminek a holdja egy kecske pepita kamásliban, akkor feltételeznem kell, hogy a kecske megél ilyen körülmények közt... de mégha a kecske ki is bírna ilyen mostoha körülményeket, akkor is csak egy feltételezés, hogy van ilyen bolygó.

      "Mint pl. a fény és a hang esetében is léteznek olyan oktávok (kiterjedések!) a skálán, melyeket mi már nem érzékelünk, de attól még ott vannak. "

      ez az analógia azért sántít, mert a fény és a hang valóságos fizikai jelenségek, míg a dimenzió csak fogalom. ennél egyszerűbben nem tudom leírni.

      Törlés
    6. Nincs kavar, csak másképp látjuk! :)

      "ha más térben lennének - egyáltalán mi az a más tér? -, akkor még esélyünk se lenne tapasztalni azokat"

      A "más tér" lehet olyan tartomány, ahol a fizikai létezőknek magasabb a rezgés-szintje - tehát jelenleg emberként nem látod őket vagy azt a helyet. S hogy tudod megtapasztalni? Úgy, hogy felemelkedsz, felemeled a saját rezgés-szintedet, és hipp-hopp már ott is vagy a "más térben". Tudom ez "rezgésszint-emelkedés" nagyon ezoterikusan hangzik, de szerintem van benne igazság. Ugye van két terület ami közé a mai napig nem sikerült hidat verni, ez az ezotéria és a fizika. A fizikát ismerjük, tömeg-sebesség-energia... az ezotéria pedig ezekre annyit mond, hogy rezgés. A rezgés egyszerűen egy közeg hullámmozgása. Fogj egy követ és dobd egy tóba, körkörös vízhullámok fognak a csobbanástól kiindulni. A kőnek az atomjai lökik meg a vízmolekulák atomjait (elektronok az elektronokat), aminek következtében a vízmolekulák is ide-oda fogják lökdösni egymást. A hullám amit a vízfelszínen látsz az maga a rezgés, egy közegnek - a víznek - a hullámmozgása, rezgés tehát nem létezik közeg nélkül. A hullámcsúcsok közötti távolság a hullámhossz, ha ez nagyon nagy (lassú rezgés) akkor a hullámot azért nem látod, mert egybeolvad a vízfelszínnel, ha nagyon kicsi (gyors rezgés) akkor pedig azért nem, mert a sok kis hullámcsúcsot egybefüggő vízfelszínnek fogod hinni. Hullám viszont nem csak haladó hanem álló is lehet, ahol a közeg hullámzása egy helyben marad, állóhullám. Egy közegnek a hullámmozgása maga a rezgés, a rezgés gyorsasága pedig a frekvencia. Minden közeg folyamatosan rezeg, magának az anyagnak a frekvenciája pedig olyan nagy, hogy egybefüggőnek érzékeljük - ezért hívjuk "anyag"-nak. A hangok ugyanilyenek, közegben terjednek és mindegyik alaphangnak (C-D-E-F-G-A-H) más a frekvenciája, a világ pedig úgy épül fel, ahol a közeg maga a nagyobb frekvenciájú hang (hangban terjed a hang, tulajdonképpen anyag nem is létezik). Egy oktávban hét alaphang van, a világ pedig összesen hét oktávon létezik - Hetedhét Ország - oktávonként az alaphangok közötti távolság ugyanakkora csak a magasságuk változik, a "fizikai" világ amit látsz az pedig csak egyetlen oktáv - az alatta lévőt még nem, a felette lévőt már nem látod/érzékeled - lásd fentebb. De ha már a hét alaphangnál tartunk és térugrás is szóba került akkor megemlíthetném akár a hétmérföldes csizmát is. Minden oktávon minden létező anyagi természetű, fizikailag egy oktávot érzékelsz, és a különböző oktávokon létező dolgok át is tudnak csúszni egymáson (át is csúsznak). Ezek a kapuk, vagy átjárók. Nem tér és tér elem között, hanem emelet és emelet között. :)

      Törlés
    7. valóban, ez már túl ezo... keverve némi fizikával, aminek továbbra sincs köze a dimenziókhoz.

      Törlés
    8. Szerinted.
      A metafizikusok szerint viszont van köze. :)

      Törlés
    9. A "dimenzió" kifejezéssel éppen a metafizikában az a probléma, hogy nem mindenki ugyanazt érti alatta.

      Törlés
    10. Azt gondolom, hogy igencsak materialista az, aki csak az anyagi sík létezését tudja elfogadni... Dimenziók, rezgésszintek léteznek attól függetlenül, h ki mit gondol róluk.

      Törlés
  11. hát már nem tudom mit higyjek :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A belső bizonyosságodban.
      Nem baj, ha valami nem megy át most még a szűrőn. Az sem baj, ha nincs minden letisztulva, majd idővel.

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem arról van szó, hogy ne lennének féregjáratok vagy hasonlók, hanem hogy a NASA közlemény most nem közvetlenül ezekről szól.
      A személyes élmények tekintetében pedig végképp nem kell a NASA-ra várni... :)

      Törlés
  13. na felhuzom a szkafandert és átugrom azon a kapun! majd küldök smst!
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDd

    VálaszTörlés
  14. A NASA közleménye egyáltalán nem kizáró hangvételű. Arról ír amit feltételez. És egyelőre csak töltött részecskéket feltételez, de nem mondja hogy minden más lehetetlen. És számomra igenis figyelemre méltó, hogy miért a sci-fikben leírt portálokkal kapcsolja össze a jelenséget. Lehet hogy csak szencióhajhász, de lehet hogy nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sejtetéshez kevés a felvezető metafóra... legalább felvázolt volna ezzel kapcsolatban néhány érdekes és merész hipotézist, ahogy pl. Rodney McKay szokta a Csillagkapu Atlantiszban... :)

      Törlés
  15. Részlet egy 2006-os interjúból:

    K: És Tesla, és Einstein?
    V: Nem tudom. De Neumann.... az igen!
    K: Montauk igaz volt?
    V: Igen. Az egy nagy kavarodás volt. Olyan időrést okoztak, hogy azóta sem sikerült kijavítani! Ugyanez a helyzet a Rainbow-tervezettel, a Stargates-cel is... azon is dolgoztak. De a Montauk-jelentés egy része, amit ebből az internetre felraktak, nem tűnik meggyőzőnek. Láttam néhány fényképet a felszerelésről, amit állítólag használtak, de az csak egy rakás ócskaság.

    K: Sohasem tudtam megérteni, hogyan lehet, hogy az időkapuk adott helyen maradnak a bolygóhoz képest, miközben az mozog az űrben. Ha egy időkapu a téridőben keletkezik, azt várná az ember, hogy gyorsan lemarad a Földtől, ahogy az forog és kering a pályáján, mialatt a Naprendszer is járja a maga óriási pályáját a Tejútrendszerben. Minden állandóan mozgásban van, mint köztudott. Meg tudná ezt magyarázni?

    V: Nem... de értem, mire gondol. A kapuk tényleg egy helyben maradnak, mintha rögzítve lennének ehhez a bolygóhoz. Így működik. Fogalmam sincs, miért nem maradnak le, vagy sodródnak el valamerre. Talán az általános vonzáserő hat rájuk valamilyen módon. De én is csak találgatok.

    Az egyik kapu a Marshoz kapcsolódik, és ez egy állandó kapcsolat, függetlenül attól, hogy hol tart a Föld vagy a Mars a keringési pályáján! Van ott egy támaszpontunk, amit a hatvanas évek elején létesítettünk. Valójában sok támaszpontunk van! ( megj: a Holdon és a Marson! )

    K: Tehát a Marsot már felfedeztük.

    V: Persze, már régen. Látta az 'Alternative Three'-t, az Alternatív 3-at? ( megj: Az Anglia televízió 1977. június 20-án mutatta be egyszeri adásban azt a filmet, amely a nagyhatalmak titkos űrprogramjáról is szólt.)

    VálaszTörlés
  16. Attól még hogy két mágneses mező összeér, attól még nem fognak dimenzió kapuk nyílni. Próbáld ki. Végezd el a következő kísérletet: Tegyél egy hajszálat az asztal közepére, majd annak jobb és bal oldalára helyezz 1-1 bivalyerős mágnest. A művelet alatt elktron-mikroszkóppal figyeld a hajszálon lévő atkákat. Amikor a két mágnes mágneses mezeje összeér az atkák felett, és az atkák eltűnnek, nah akkor valószínű lesz hogy a megnyílt dimenzió kapun keresztül távoztak.
    Egyébként meg a Nap és Föld között létrejövő folyamatos járat annyira számít bele az űrutazásba a Naphoz, hogy nem a járat mellett teszel meg 150 millió km-t, hanem a létrejött járatban. Kb ennyi (vagyis semmi) a különbség az út idejére és hosszára vonatkozóan. Tehát semmiféle dimenziókapuról nem is lehet szó.
    Inkább azt kellene boncolgatni, hogy a hivatalos Nasa videó miért hozta összefüggésbe videójában ezt a két teljesen különböző dolgot. Ugyanakkor Hold és Mars fotók ezreit titkolják, a többi fotókat pedig erősen retusálva teszik elérhetővé a nagyközönségnek. Szóval olyan érzésem van, hogy megvillantanak valamit ugyanakkor titkolnak is valamit, illetve megvillantják a nagy semmit és titkolják is az ugyancsak nagy semmit.Nekem ez gyanús,nem tetszik egyáltalán, rossz előérzetem támad tőle. Szerintem teljesen más irányban kutatnak mint amit előadnak. És azért ne felejtsük el, hogy a Nasa végső soron az USA védelmi minisztériuma alá tartozik, vagyis katonai jellegű létesítmény. Ha rajtam múlna egy megveszekedett dollárt sem adnék nekik, amíg nem 100 százalékosan polgári létesítmény, és nem 100 százalékosan betekinthető a nagyközönség által.

    VálaszTörlés
  17. sok a szoveg inkabb gyakoroljatok meditaljatok es akkor mar nem is vitatjatok ezt a temat

    VálaszTörlés
  18. Lópikula és dimenzió kapu, Immár 2016-bn időutazunk, de még semmiféle felfedezés, na ilyenek ezek jóslatok, nulla eredmény

    VálaszTörlés
  19. Butaság és népámítás, időutazás nem lehetséges. mert nincsen idő, csak illúzió minden
    a Föld hányadikszor ment szét és hányadikszőr lett újr Föld z időben? senki nem tudja, mert nem is tudhtja

    VálaszTörlés