2012. július 4., szerda

TABU #2 - Beszédes szimbólumok - Titkos energiák vagy ez az isteni rend ?

Az előző cikkhez kapcsolódva, találtam egy idevágó eszmefuttatást "Józsi bácsinál", hátha segít a gondolkodásban!
A természeti népek tudtak valamit, amit mi már nem tudunk. Hittek abban, hogy az égitestek és a csillagok “vonulása” hatással van nem csak az aktuális életünkre, hanem az egész életutunkra, s ennek megfelelően pozícionálták a lakóépületeiket és szent templomaikat is. Az asztrológia tudománya a modernnek számító ismeretek között már csak a hókusz-pókusz kategóriát súrolja, pedig ha vesszük a fáradságot és őszintén elemezzük a saját csillagaink állását, megdöbbentő felfedezésekre juthatunk. Születésünk pillanata az egész életünk folyamát kijelöli, s bár a szabad akaratunkkal továbbra is azt teremtünk az életünkben, amit csak szeretnénk, figyelmen kívül hagyni a természet erejét szerintem kicsit merész lépés. Akár szeretnénk, akár nem, a természeti erők folyamatosan alakítják a hétköznapjainkat. Ha ezt bármikor is kétségbe vonnád, csak kérdezd meg a lányokat, hogy a 28 napig tartó Hold ciklus milyen hatással van rájuk… 
Ami számomra nagyon érdekes, az az, hogy ha egy kicsit kinyitom a szemem, akkor nagyon úgy tűnik, hogy a valódi kormányosok, Földünk politikai és gazdasági életének irányítói ezekkel az erőkkel jelek szerint tisztában vannak. És ezt nem is rejtik el a szemünk elől. Ebben a cikkben egy merész feltételezés-sorozattal(!) ezt szeretném némileg körbejárni. (Ha a konspirációs elméletektől a hideg ráz ki, akkor inkább nézd meg az Amerikai szépség c. filmet, kellemes kikapcsolódás ! 
Évekkel ezelőtt bejártam Latin-Amerikát, a mexikói Teotihuacan piramisaitól kezdve a guatemalai Tikalon át a Peruban található Machu Picchu-ig, valamint a Gízai Piramisokat is meglátogattam és megdöbbentő hasonlóságokat vettem észre egymástól több ezer kilométerre található helyeken. Az archeológusok és csillagászok szerint is az (állítólagosan) különböző kultúrák által épített piramisok elhelyezése páratlan asztronómiai tudást rejt. A mexikói Yucatan-félszigeten található Chitchen Itza piramisának – azt hiszem – déli lépcsőjén például a napéjegyenlőség napján egy kígyó képe rajzolódik ki, de még a Machu Picchuhoz az Andok hegyein át vezető ún. “Inkák útjának” a Cuzco városához közel eső 33 km-es szakaszán is csupa olyan szent templommal találkozunk, amelyek elhelyezése szinte fontosabb jelentőséggel bír, mint maga a híres “Öreg csúcs” (ezt jelenti quechua nyelven a Machu Picchu.) Érdemes megvizsgálni egy picit ezt az ősi tudást és azt, hogy a mindennapi szimbólumok hol és milyen mértékben utalnak helyenként arra, hogy ez a tudás “nem mindenkinek jár”. (Előre jelzem, hogy csak találgatok és nagyon is lehet, hogy tévedek!)

A TEMPLOMOS LOVAGOK SZELLEMISÉGE A MINDENNAPOKBAN (KATT A KÉPRE!)
Ezen az első képen a Templomos lovagok – akik a középkor leghíresebb keresztény szerzetesrendje volt – szimbólumának (a Vöröskeresztnek!) a hatását mutatják. Minden angol gyarmat zászlójában is benne van ez a szimbólum, de még az Alfa Romeo autómárka logójában is. (Ha jobban megnézitek, az Alfa Romeo logójának másik oldalán pedig egy kígyó van, amelyik felfal egy embert. Ez vajon mit jelenthet szerintetek? Van annak esélye, hogy ezvéletlenül került oda?) Kutatások szerint ez a “brigád” olyan okkult (=rejtett) ismeretekkel is rendelkezett, hogy a mindenkori uralkodó osztálynál ez kicsapta a biztosítékot és a francia Szép Fülöp királynak köszönhetően megbuktatták a rendet 1307. október 13-án pénteken. Ezért szerencsétlen a mai napig a 13-mas szám, a péntek 13-ról nem is beszélve. (Jóllehet Jézus és 12 apostol is együtt 13-man voltak, úgyhogy ennek a számnak még ennél is nagyobb szimbolikája van.)
A különféle kutatásokon alapuló feltételezésem ott kezdődik, hogy ezek az okkult ismeretek nem tűntek el egyáltalán, csak a hivatalos magyarázatok nem foglalkoznak velük. (Nagyon fontos, hogy az okkult az csak annyit jelent, hogy elrejtett, semmi vudu-hókusz-pókusz nincsen benne!)
Az egyik ilyen nyílt titok a férfi és női kozmikus energiák összegyűjtésének szükségessége. Aki egy kicsit is utánanézett a modern bankrendszer kialakulásának, az találkozott a Rothschild dinasztiával, amelyet a XVIII. század második felében alapított az akkor még Bauer családnévre hallgató Mayer Amschel Bauer. (Ő volt az, aki azt mondta, hogy “Add nekem a pénz kibocsájtásának jogát és nem érdekel, hogy ki hozza a törvényeket!”) Történelmi elbeszélések szerint fiait szétküldte Európában, hogy Párizsban, Londonban, Nápolyban és Bécsben, valamint Frankfurtban bankot alapítsanak és teremtsék meg a modern pénzkölcsönzés (hitelezés) hálózatát. Hogy ez sikerült-e nekik, az nem is kérdés (hiszen látjuk, hogy igen), hogy milyen energiák segítették ezt az utat, az azonban már nem annyira a közbeszéd tárgya. Ha megnézitek az alábbi képet, akkor ez elég sokatmondó.
A férfi és női energiák "begyűjtése"
A FÉRFI ÉS NŐI ENERGIÁK "BEGYŰJTÉSE"
Az obeliszk (fallikus szimbólum) maga a kozmikus férfierő begyűjtésére hivatott, a hozzájuk közel található kupolás szerkezetű épület (mely a befogadó anyaméhet szimbolizálja; nézzétek csak meg egy várandós nő pocakját a szülés előtt – mint egy kupola, nem?) pedig a női energiákat szívja magába. Ez a kettő egy végtelen harmóniát teremt (=a teremtés, megtermékenyítés lehetőségét létrehozza), mely ugyan az érzékszerveink által közvetlenül nem tapasztalható, ha politikai és gazdasági szempontból megvizsgáljuk ezt a 3 világvárost, a teremtő energiák hatékonysága szerintem nem kétséges. Persze lehet, hogy ez belemagyarázás.  Engem mégis elgondolkodtat, hogy mind Párizsba, mind Londonba az egyiptomi Luxor-ból vitték oda az obeliszkeket, de lehet, hogy ez is csak véletlen…
Nem tudom, hogy láttátok-e a Baseball álmok c. filmet 1989-ből Kevin Costner főszereplésével. Abban van egy olyan jelenet, hogy a főhős hangokat hall, mely azt mondja:“Ha megépíted, eljön hozzád.” (angolul: “If you build it, he will come!“) Eleinte nem érti, hogy ez mit jelent, de aztán a történet során kiderül, hogy ez a mondat ugyanarra az elvre épül, mint az a motiváló idézet mely úgy szól, hogy “Amikor a diák készen áll, a tanár megjelenik.”Magyarul: Ha a megfelelő energiák megérkezésére vágyunk, akkor meg kell teremteni a környezetet azok befogadására. (Ha van időtök, nézzétek meg ezt a filmet, nagyon motiváló!)
Értitek, hogy miért fontos a szimbólumokkal telenyomni az egész világot?
Visszatérve az egyiptomból származó okkult infókhoz, a következő szimbólum a “Mindent látó szem”. Kutatások szerint ez a szem Hórusz, a sólyomfejű, egyik legfontosabb egyiptomi istenség szeme, s a szimbólum a megújulásra utal. Az amerikai 1 dolláros hátulján a 13 szintes piramis tetején ott “világít” Hórusz szeme (állítólag az övé), a köré írt szöveg pedig egy Új Világ Rendjéről (Novus Ordo Seclorum), és annak megfoganásáról (Annuit Coeptis) mesél. A média pedig olyannyira fontos szerepet játszik eme új világnak a megteremtésében, hogy a CBS hálózatának logójában és az AOL (America Online) logójának is központi szimbóluma lett ez a szem. Az Új Világrend szerintem(!) az Isteni törvényektől, az ún. Abszolútumtólelszakított rend, melyben a mindent átható teremtő energiákról való tudást egyszerűen le akarják tagadni, hogy a társadalmat félelemben tartással (+gyógyszerekkel és silány kajákkal) irányítani lehessen. (A mai világrend arról szól leginkább, hogy ki irányít, s ahogy már egy korábbi cikkemben is jeleztem, ez gazdasági szempontból legkönnyebben az adósság által érhető el.)
A "Mindent látó szem"
A "MINDENT LÁTÓ SZEM" (KATTINTS A KÉPRE A NAGYOBB MÉRETÉRT!)
Ami nagyon érdekes és beszédes számomra, hogy eme weboldal néhány olvasójának köszönhetően már magyar felirattal elérhető Thrive c. szemfelnyitogató dokumentumfilm plakátja (+DVD borítója) is elgondolkodtatja az embert. (Ezt csak mint apró bónusz tettem ide…) Vajon miért ez a plakáttervet választották? Nem szeretném azt sugallni semmi esetre sem, hogy a Thrive is a háttérerők műve – és végtelen örömmel tölt el, közös munkánk eredményeként már sokak okosodhatnak belőle – csak hangosan gondolkodom felfelé pislogva…
Az 1 dolláros bankjegy egyébként egy másik érdekes szimbólumot is rejt, ez pedig a sötétben igen jól látó bagolynak a szimbóluma, mely a Koponya és Csontok (Skull and Bones) nevű titkos társaság egyik jelképe, többek között a Kaliforniában található Bohemian Grove éves összejövetelein is egy hatalmas bagoly előtt tartanak szertartásokat, és még a Washingtoni utcaképet is úgy alakították, hogy a bagoly energiáját “ébren tartsák”. Vajon miért olyan fontos számukra az, hogy jól lássanak a sötétben?
A bagoly, mely jól lát a sötétben
A BAGOLY, MELY JÓL LÁT A SÖTÉTBEN
Skull and Bones egyébként olyannyira fontos társaság, hogy számos amerikai elnök (pl. ifjabb és id. George Bush is) ezek tagja volt (bár egy TV interjúban nyilatkozni nem igazán akartak róla – az interjút készítő, kényes kérdéseket feszegető riporter, Tim Russert néhány évre rá szívrohamban meghalt!), de ha visszamegyünk a történelemben, akkor más híres államférfiak is ennek a Yale Egyetemi privát klubnak a tagjai voltak, mielőtt fontos politikai és gazdasági tisztséghez jutottak.
(Ajánlom figyelmetekbe Stanley Kubrick: Tágra zárt szemek c. filmjét, az pontosan az ilyen privát társaságokba való bejutást mutatja be.) A Koponya és Csontok rendjének logója egyébiránt azért is beszédes, mert némileg utal a kalózkodás intézményére (“Elvesszük tőled azt, amiért te megdolgoztál” – lásd nemzetek eladósítása napjainkban és az adósság behajtása folyamatosan jelentkező adónemek által), már ha csak a hasonlóságot vizsgáljuk az is eléggé szembeötlő:
Koponya és csontok
KOPONYA ÉS CSONTOK
A keleti okkultizmusból származik pl. a babiloni Szemirámisz királynő mondai alakjának jelentősége is, akinek figuráját a francia szabadkőművesség által 1876-ra tervezett, de csak 1886-ban az USA-ba eljuttatott Szabadság szoborban is megláthatjuk. Jordan Maxwell szerint (akit egy bekattant összeesküvés-elmélet gyártónak titulálnak mellesleg, de a meglátásai szerintem nagyon is logikusak igen gyakran) a korona a Napot szimbolizálja és mint az élet legfőbb energiaforrása nem véletlenül kapott ekkora jelentőséget megannyi természeti és világi vallásban egyaránt. Ahogyan azt a sokat vitatott Zeitgeist c. film első részében is hallottuk már, a világvallásokban megtalálható szimbolizmus is sokak szerint a Nap mozgására és működésére utal. Hogy ez valóban így van-e, nem szeretnék pálcát törni efölött, de azért tegyük fel a kérdés: Mi van, ha mégis igaz?
A Nap szimbóluma
A NAP SZIMBÓLUMA
Bevallom nehezen tudom elképzelni azt, hogy ezek a szobrok, logók és világ különböző – stratégiailag fontos – pontjain elhelyezett jelképek attól “alakultak” ilyenné, hogy a tervezőnek éppen így “görbült” a keze. Persze lehet, hogy csak rossz szemüveg van rajtam…
Ami nagyon érdekes számomra, hogy ezeknek a titkos ismereteknek a tudása, birtoklása a beavatottak számára nem adható tovább és ha valaki ezt mégsem tartja tiszteletben, vagy fel akarja fedni, azzal “baleset” is történhet. Bizonyára nem véletlen az sem, hogy pl. akár a reiki,pránanadi vagy egyéb keleti gyógyító, spirituális iskolákon végigmegyünk, a különböző szintek beavatottjai olyan képességekkel kezdenek rendelkezni, amelyről beszélni, magyarázatot adni nem szabad. Ennek persze elsősorban nem az az oka, hogy a tudást titkolni akarják, hanem az, hogy a tudás felelősséggel járMivel az emberi tudatosság nem képes a kvantumugrásra, vagyis “képtelenek vagyunk gyorsabban futni, mint ahogyan a lábunk bírja”, ezért az sem mindegy, hogy milyen tempóban és körülmények között érnek bennünket a felismerések. Mint tudjuk, a kés nemcsak a zöldség vagy hús felszeletelésére alkalmas, hanem gyilkolni is lehet vele, ezért nagyon meg kell nézni azt, hogy kinek a kezébe kerül bizonyos ismeret. Ebből fakadóan pedig nem is hibáztatom azokat a titkos társaságokat sem, akik a tudást őrizni akarják. Számomra annak van sokkal inkább jelentősége, hogy ha jobb világot szeretnénk teremteni, akkor ezeket az információkat önmagunk tempójában(!) meg kell ismernünk, fel kell fednünk a tudatosságunk fejlődésével, mert az Isteni Mátrix (a mindent behálózó energiaháló) akkor tudja áthatni az emberiséget, ha az fel van rá készülve. (Ahogy már fentebb is írtam: a tanár akkor jelenik meg, ha a diák készen áll! Ez a folyamat nem fordítható meg!)
“Vajon azért gyújtanak lámpát, hogy a véka vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért, hogy a lámpatartóra tegyék? Mert nincs elrejtve semmi, amire fény ne derülne, és nincs titok, amely nyilvánosságra ne jutna. Akinek van füle a hallásra, hallja meg!” – Márk Evangéliuma
Akit tehát egyszer beengednek a “titkos tudás” tárházába, annak nem lehet bármit csinálni, tekintve, hogy az Isteni törvények ismerete rosszra és jóra egyaránt használható. Ami pedig a “baleseteket” illeti, az irányítók nagyon is megjelölik azokat a tragédiákat, amelyben az ő kezük van benne. A tűz, mely az egyik alap elem, s melyet a monda szerint Prométheusz (vesd össze a Wikipedia oldal jobb felső sarkában lévő képet a New Yorki Szabadság Szoborral, hmmm) lopott el az Istenektől az emberek számára az irányító hatalmak egyik legfőbb szimbóluma, a benne lévő energiára és fényre való utalással. Nézzétek meg a következő képet:
Az örökké égő láng
AZ ÖRÖKKÉ ÉGŐ LÁNG
Az első képen a new yorki Szabadság-szobor kezében tartott láng látható, a másodikon John Fitzgerald Kennedy elnök Arlington temetőben (Washington D.C.) található sírja, a harmadikon pedig Diana hercegnő halálának helyszínén emelt emlékmű a párizsi (Pont De) L’Alma hídon. Az első és a 3. kép meglepő hasonlósággal bír, de a lényeg az, ami mögötte van. J.F.K. beavatott volt és kiválasztott, mégis elárulta a támogatóit azzal, hogy a 11110-es elnöki rendelettel kivette a pénzkibocsájtás monopóliumát a FED kezéből. Diana pedig az angol királyi házat akarta éppen megszégyeníteni azzal, hogy felveszi a muszlim vallást és hozzá megy Dodi Fayed-hez, így aztán likvidálni kellett őket. (Érdekes adalék: A Lady Diana-t szállító Mercédesz a képen is látható alagút 13. oszlopának ment neki. Aki nem hiszi, nézzen utána…) Egyéb tervezett tragédiák (=gyilkosságok) esetében mindig nézzétek meg, hogy az emlékműben van-e örökké égő láng. 
Egyébként ha már Lady Dianánál tartunk, nézzétek meg az emlékmű talapzatát. Nem csak, hogy a new yorki Szabadság szobor (és annak kicsinyített, szajna-parti párizsi másolatának) kezében tartott fáklyához hasonló lángcsóvát láthatunk, hanem egy ötágú csillag (más névenpentagram) van a talapzaton. Ennek pedig megint természeti jelentősége van, ami az alábbi képből csodálatosan látszik.
Az ötágú csillag megjelenése
AZ ÖTÁGÚ CSILLAG MEGJELENÉSE
A kecskefejű ördögi arc nem más mint Baphomet – homlokán a pentagrammával – (történetéről bővebben egy igen sok ezoterikus infóval – melyet csak kiskanállal és egészséges szkepticizmussal ajánlok fogyasztásra! – telerakott oldalon olvashatsz: Baphomet története), akinek figurája, és szimbolikája olyan erős, hogy még a kommunizmus címereiben is mindenhol megtalálhatjuk az ötágú csillagot.
Amin érdemes elgondolkodni az a természeti erők tiszteletének kérdése. Számomra legalábbis az összes ilyen kutatás arra enged következtetni, hogy aki a tervezőasztalnál üldögél, az nem találgat és rulettezik, hanem nagyon is pontosan tudja, hogy mit és miért akar úgy, ahogy. Hozhatnék még számos példát, hogy milyen egyéb szimbolikával találkozhatunk, de ha már annyi tanulsága van ennek a cikknek bárki számára, hogy a meghatározó cégek logóin, jelentős történelmi események időpontján elgondolkodik, már közelebb leszünk a megoldáshoz így közösen. Természetesen nyitott vagyok minden olyan logikus magyarázatra, amely cáfolja a felsorolt feltételezéseket!
Egy rövid tanulságot így a végére mégis szeretnék odatenni, főleg azoknak, akik azt hiszik, hogy “Na, ez a Józsi is egy tökkelütött összeesküvés-elméletes f@sz”. Nekem az a véleményem, hogy amit látunk, az a teremtés tökéletes folyamata, csak nem vesszük észre, hogy a nem kívánt valósághoz mi szolgáltatjuk az energiát. Emlékeztek rá, hogynéhány bejegyzéssel ezelőtt úgy fejeztem be az egyik írást, hogy “Kezdetben volt a semmi, ami/aki meg akarta tapasztalni tudattalan önmagát, ezért létrehozta a valamit, hogy tapasztalati úton tudatossá váljon” és így már reflektálni tudott önmagára. Kiterjedése lett a dolgoknak azáltal, hogy nem egyetlen pontba sűrűsödött össze a végtelen potencialitás minden szintjét tartalmazó vanság, hanem a két pont közé már lehetett egyenest húzni, azaz a megtapasztalható valóság manifesztálódott! Ennek a megnyilatkozása leginkább a XX. században tapasztalható, csak sajnálatos módon már teljesen átitatta az emberi tudatot ez a matéria, s a belőle kiáramló reflexió illúziója. Sőt, az is meglehet, hogy a java ennek a folyamatnak még csak most következik. Erre a filmrészletre emlékeztek?
Az összeesküvés-elméletek hívői úgy tartják, hogy Lucifer maga az ördög, az én meglátásom pedig az, hogy Lucifer nélkül nem létezne a tapasztalati valóság. Már a neve is nagyon beszédes (i.e. “a fény hozója”), magyarul ő az, aki a fényt (=”A Semmi”) rávetítette egy külső pontra, ami által a tapasztalati valóság létrejöhetett egyáltalán. Az egy másik kérdés, hogy ezt a teremtő folyamatot bizonyos erők már nem pozitív, hanem negatív célokra használják, de a poláris világunkban minden csak az egymáshoz való viszonyítás által nyer értelmet, így az Isteni rend és Lucifer ugyanolyan párban vannak egymással, mint a hideg-meleg, jó-rossz, vagy a fent-lent. Lucifer nélkül nem lenne lehetséges a Teremtés eredményének megtapasztalása! (A fény hordozása tehát nem “ördögi” cselekedet, a fény-űzés viszont annál inkább! Vigyáznunk kell tehát, hogy tartalmas és kiegyensúlyozott vagy fényűző életet szeretnénk.) A valóság értelmezésének problematikája tehát ott kezdődik szerintem, hogy A FÉNY “felsőbbrendűségét” tagadni akarjuk (különben nem is lenne mit hordozni a jó “öreg” Lucifernek) és túlzottan beleragadtunk az anyagba…
Nekem az a véleményem, hogy a tudatosság ott kezdődik, amikor rájövünk, hogy az eszközöknek nincsen minősége (a kés szerintem fantasztikus találmány, csak tudni kell jót tenni vele!), ezért önmagunkat kell úgy beállítani, hogy a rendelkezésünkre álló természeti energiákat arra használjuk, hogy az emberiség egységgé kovácsolódjon a kétségbeesés helyett. Mindennél fontosabbnak tartom, hogy erről ne csak pofázzunk (mint én itt a kibertérben), hanem az Isteni rend figyelembevételével alakítsuk az életünket, ami abban nyilvánul meg, hogy megvizsgálom a saját teremtményem környezeti hatását. Magyarul: ha egy olyan területen élsz, ahol a termőföldnek eső kell, de Te strandot akarsz létrehozni, akkor az a rend ellen van. Te ugyanis akkor keresel pénzt, ha a nem esik az eső, de termény csak akkor lesz, ha esik. Igen, tudom, az se jó, ha mindig esik az eső, viszont itt a benned lévő rezgés az, ami meghatározza a valóságot (az állandó napsütés vágyát rezged kifelé, mert akkor jönnek a vevők) és ez egy strand üzemeltetése esetén szemben áll azzal, mint ami a természetes körforgást figyelembe véve feljebb való: Eső nélkül nincs emberi élet! (Vagyis vidd a strandot oda, ahol nem gond az eső hiánya!)
Remélem nem volt nagyon kesze-kusza vagy ijesztő ez a sok infó. Ha mégis igen, akkor csak gondoljátok azt, hogy egy “összeesküvéses idióta” vagyok, úgyis én vagyok a mindenség, abban meg ez a minőségem is benne van. De ha ez sem segít, nyomjatok le egy felest, attól ellillannak a problémák (egy rövid időre), ezt tapasztalatból tudom.  Én mégis azt javaslom teljes szeretettel, hogy gondolkozzatok el és tartsátok nyitva a szemeteket. Még akkor is ha néha döbbenetesek a felismerések, az igazság felszabadít!
Most viszont elmegyek a kocsmába és lehajítok egy ágyas szilvát, hogy lelazuljak egy kicsit ennyi összpontosítás után. Egészségetekre!

Forrás: 'Józsi bácsi" gondolatai a világról

ELŐZŐ RÉSZ: 
TABU #1 - Miért van okkult Szaturnália kultusz nyíltan és burkoltan ? A Mágia létezik!

37 megjegyzés:

 1. Egy ismeretlen dolog tagadása, csak azért, mert nem látható, hallható, tapintható, hatalmas ostobaság. Pláne akkor, ha az adott dolgot évezredek óta szinte változatlanul használják.

  Attól, hogy valaki sose használt rádiót, még léteznek a rádióhullámok. És lehet, hogy néhány embernek van rádiója.

  Szerintem Józsi bácsi jó irányba gondolkodik, de túlságosan az "összeesküvést" keresi mindenütt. Mindenki azt talál, amit keres. (Nagy bölcsesség ám ez)

  Pl. a Thrivehoz miért ez a plakát lett? Szerintem eléggé kifejező egy ember, aki épp leveszi a szeméről a kendőt. Butaság rögtön arra gondolni, hogy szem -> Hórusz szeme -> gonosz összeesküvők.

  Azok az emberek, akik tényleg összesúgnak a sötétben, mert nyilvánvaló, hogy vannak ilyenek, azok nem hülyék. És még nagy zseninek sem kell lenni ahhoz, hogy azt mondja valaki: Kipróbálom ezt az évezredes valamit, ha bejön, az nagyon jó, ha meg nem, nem vesztettem semmit.

  Sajnos az emberek fantáziátlanok, és még azt sem hiszik el, amit látnak. Egyet biztosan mondhatok, a világ több, mint ami a fizika tankönyvekben le van írva, de ezt mindenkinek magának kell felfedeznie, ha ezt akarja. Csak nagyon figyelni kell, mit is keresünk pontosan.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó kis összefoglaló a cikk, átadja a lényeget.
  Én azzal a mondattal vitatkoznék, hogy "Lucifer nélkül nem lenne lehetséges a Teremtés eredményének megtapasztalása!" Lucifer az ördög majma, mindent másol , még a Teremtés illúzióját is képes visszaadni.Ahogy az egyiptomi misztériumokat is, melyeket ahogy fent látjuk, szintén lemásolták és lenyúlták a sötét erők, eltorzították valódi lényegüket, jelentésüket, lehúzták a saját szintjükre. Az igazi Teremtés azonban más. Ha az ember képes túl látni az ördögi illúziókon , akkor rálát arra a valódi Teremtésre, mely itt a Földön is él és hat.

  Tamás Evangéliumából :Jézus kisgyerekeket látott, akik szoptak. Mondta tanítványainak: Ezek a szopó kicsinyek hasonlítanak azokhoz, akik bemennek a királyságba. Mondták neki: Ha mi kicsinyek vagyunk, be fogunk menni a királyságba? Jézus mondta nekik: Ha a kettőt eggyé teszitek, a belsőt olyanná mint a külső, a külsőt mint a belső, a fölsőt mint az alsó, a férfit és a nőit egyetlenné teszitek, hogy a férfi ne legyen férfi, sem a nő nő; ha szemek helyébe szemet, kezek helyébe kezet, lábak helyébe lábat tesztek - akkor fogtok bemenni.

  VálaszTörlés
 3. Rejtett kéz script. Téged nagyon megfogott ez a marhaság. Ez meg itt: "Lucifer nélkül nem lenne lehetséges a Teremtés eredményének megtapasztalása!" Pfff.

  VálaszTörlés
 4. Bocs, az előbb elírtam, Lucifer az Isten majma. De gyakorlatilag mindannyian másolunk, mert médiumok vagyunk, vagy az Istené, vagy a sötét erőké. Így jelenítjük meg környezetünkben a "fent"-et a mennyországot, vagy a "lent"-et a poklot.

  VálaszTörlés
 5. Frost Bank, Austin, Texas

  http://www.photohome.com/pictures/texas-pictures/austin/frost-bank-1a.jpg
  http://www.flickr.com/photos/noware/3444008350/sizes/l/in/photostream/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. és hogy el ne feledkezzünk Makovecről, a nemzet kőműveséről:

   http://siofok.varosom.hu/upload_pic/big/85/4385111121051631_siofok_evangelikus_templom.jpg

   Törlés
 6. Pozitiv cikk, akik epitettek ezeket es tovabb adtak/tanitottak a "tudomanyat" "3rd eye" nem artani akarnak(szerintem).
  A Survialcell-rol a youtube-on.
  (bad guy)Osama Bin Laden "taken out" napja es helye is szimbolikus volt foldrajzi, csillagi szempontbol is nagyon erdekes. Analizis, de tobb videoja az epuletek fellalasarol, ha erdekel valakit a foldi "matrix":

  http://www.youtube.com/watch?v=FQdUfmL-F7Y

  VálaszTörlés
 7. Úgy ahogy mondja Józsi bácsi, az ókori okkult szimbólumokat és épületek lehet jó és rossz dolgokra felhasználni, akiktől ered azok is jóra használták. Hórusz szeme is ilyen: http://3.bp.blogspot.com/-_DfHGJ92XHo/Ty8nie1LV8I/AAAAAAAADFA/CU0F6swicy8/s1600/eye_of_horus_thalamus_brain.jpg . http://www.intpcentral.com/uploads/egyptian_eye_of_Horus_tatto.jpg Ugyan ilyen tetoválás van a vállamon, de nem azért csináltattam, hogy világuralomra törjek, hanem hogy jobbá tegyem a világot. Szóval remélem az utcán nem szúrnak le fanatikus illuminati gyűlölők :D Az előző cikkben arról ment a vita, hogy magmondoe szerint az ókori kultúrák is rossz célokra használták az energiákat és szimbólumokat, ami valószínűleg egy-két esetben igaz is, de a legtöbb esetben nem (szerintem).

  VálaszTörlés
 8. szerintem nincs olyan hogy lucifer, egyszerűen csak vannak olyanok aki tudatlanság miatt vagy pedig szándékosan rosszat tesznek, és gyakorlatilag ennyi

  VálaszTörlés
 9. Hát, Bin Ladenről még egyeseknek sokat kell olvasni, mert most majdnem hanyatt vágtam magam... És, hogy nem akarnak rosszat? Majd mondd ezt akkor, amikor pár hónapon belül éhezel, vagy mondd el a kínkeserves halált halt gyerekeknek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hany felesege volt? Hogy bannak a nokkel az o (fundamelista) vallasaik szerint? Ja jot akart, Mohameddel izlam NWO. Talan az asztrologiaba("as above") is belemehetnel egy kicsit milyen bolygok tartoznak hozza(juk)...

   Törlés
 10. A NASA bejelentette, hogy bizonyítéka van a dimenziókapuk létezésére:

  http://ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=95

  Bár meg kell mondjam, én semmilyen bizonyítékot nem láttam a videón arra vonatkozóan, hogy ezek kapuk-e, és ha igen vezetnek-e valahová.

  VálaszTörlés
 11. Már egy másik, korábbi posztban kommenteltem ezt az imént, de a dolog fajsúlya miatt álljon itt is:

  A 2012-es Londoni Olimpia hivatalos dalának a szövege. Ez nyílván nem egy 100 méteres sprinter versikéje, hanem...

  Muse – Survival Lyrics

  Race, life’s a race
  And I am gonna win
  Yes, I am gonna win

  And I’ll light the fuse
  And I’ll never lose
  And I choose to survive
  Whatever it takes
  You won’t pull ahead
  I’ll keep up the pace
  And i’ll reveal my strength
  To the whole human race
  Yes i am prepared
  To stay alive
  I won’t forgive, the vengance is mine
  And i won’t give in
  Because i choose to thrive

  I’m gonna win

  Race, it’s a race
  But i’m gonna win
  Yes i’m gonna win
  And will light the fuse
  I’ll never lose
  And i choose to survive
  Whatever it takes
  You won’t ṗull ahead
  I’ll keep up the pace
  And i’ll reveal my strength
  To the whole human race
  Yes I’m gonna win

  Fight! Fight! Fight! Fight!
  Win! Win! Win! Win!

  Yes i’m gonna win

  Magyarra lefordítottam:

  Muse - Túlélés

  Verseny, az élet egy versengés
  És én fogok győzni
  Igen, én fogok győzni

  És én fogom meggyújtani a gyújtózsinórt(!!)
  És soha nem fogok veszíteni
  És én a túlélést választom
  Bármibe is kerüljön
  Nem húzhatsz el előttem
  Tartani fogom a lépést
  És én megmutatom az erőmet
  Az egész emberi fajnak
  Igen, felkészült vagyok
  Hogy életben maradjak
  Nem bocsátok meg, a bosszú az enyém
  És nem fogom feladni
  Mert én a gyarapodást választom

  Győzni fogok

  És én fogom meggyújtani a gyújtózsinórt
  És soha nem fogok veszíteni
  És én a túlélést választom
  Bármibe is kerüljön
  Nem húzhatsz el előttem
  Tartani fogom a lépést
  ÉS én megmutatom az erőmet
  Az egész emberi fajnak
  Igen, felkészült vagyok
  Hogy életben maradjak
  Nem bocsátok meg, a bosszú az enyém
  És nem fogom feladni
  Mert én a gyarapodást választom

  Harc! Harc! Harc! Harc!
  Győzelem! Győzelem! Győzelem! Győzelem!

  És igen, én fogok győzni

  A gyújtózsinóros sor is elég érdekes, egyetlen olimpiai sportághoz vagy korábbi olimpiai ceremóniához nincs köze...
  Ennyit az antikrisztusi belemagyarázásról és a paranoiáról.
  Visszamondom a pszichiátriai beutalómat, mégsem vagyok paranoiás.

  Lucifer, azaz a Sátán konkrét hadüzenete ez, nem vitás.

  SBG Buddha, ez a dalszöveg egy külön bejegyzést megérdemelne, mert ennek már a fele sem tréfa, iszonyat súlya van. Túlságosan is konkrét az üzenete.
  Ha nem, akkor is köszi a figyelmeteket és gondolkodjatok el ezen a szövegen.

  Üdv: magmondoe

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én viszont ebben a versben pont a felemelkedést látom, az igazságtételt. A harc jelenthet belső harcot is, mint a dzsihád. Úgy vélem ezt még mindannyiunknak meg kell vívni.

   Törlés
  2. Kedves Mazsola! Ezek szerint nem tudsz szöveget érteni. "És én megmutatom az erőmet
   Az egész emberi fajnak" - Aki ezt mondja felül helyezi magát az emberiségen, lehet nem is emberi lény? Ebben semmi felemelkedés nincs, igazságtétel meg végképp.

   Törlés
  3. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy másképp értelmezzük ezt a sort. Ugyanis úgy is lehet értelmezni, hogy a felemelkedett ember - eltűnése előtt - megmutatja magát a többieknek, neki már volt ereje (képessége, tudatossága) ehhez, és mutatja az utat is, ezáltal derül ki az igazság, hogy van folytatás. Jézus is felemelkedett. "Én vagyok az Út, az Igazság, az Élet".

   Törlés
  4. És akkor mi van a meg nem bocsátással és a bosszúállás sorokkal? És ki az a nem emberi lény, aki életben akar maradni ennyire elkeseredetten küzdve, ha annyira felemelkedett? Össze-vissza kócolod a jelentéseket (ennek a Jézus példának se volt sok értelme), nem kell mindent ilyen ezoterikus módon agyondimenzionálni, mert a végén tömény ellentmondásokba keveredik az ember.

   Törlés
  5. Nem kell mindenben a sátánt látni, mert a végén befordul az ember. :)
   Mindenki úton van, de ezek nem feltétlenül azonosak.

   Törlés
  6. Össze-vissza beszélsz, csupa zagyvaságokat hordasz össze, ne haragudj meg érte, de ez a véleményem. Tipikus ezoterikus marhaságok ezek. Mindent amit csak lehet összeturmixolsz és oltári bölcsességként meg is iszod elégedett mosollyal.
   Remélem nem veszed sértésnek az őszinte véleményemet, tudom, hogy már nem annyira divatos ez.
   Ne engem félts a befordulástól, én rendben vagyok.

   Törlés
  7. OK. A mai szilárd meggyőződésedet vizsgáld felül egy év múlva, akkor visszatérünk a témára, rendben?

   Törlés
  8. mit hiszel Mazsola?

   év végén jön a rezgésszámváltás és aki erre hangolódik az dimenziótvált?

   Törlés
  9. Én az egyetlen állandóban, a változásban hiszek. :)

   Törlés
  10. Mazsola, magamat ismételve pont ez a bajom a fejedben levő dolgokkal, hogy mindent mixelsz és a saját elképzeléseidhez alakítod. Veled ellentétben én valóban nem inogok, szilárd nézeteim vannak mindenről. Persze emögött áll két évtizednyi informálódás, gondolkodás, megtapasztalás, szóval nem adják ezt sem ingyen. Nem akarok én neked rosszat, máskülönben nem kommenteltem volna 50x annyit, mint ahogy eredetileg terveztem. Nem kell ide egy év, jelentős fordulat lesz pár héten belül, ami majd engem igazol. Amit Jeromos írt neked, arra is azt tudom mondani, hogy gondold át logikusan, ez a morálisan lecsúszott 7 milliárd ember zöme mi a túrótól változna meg pozitív irányba csak úgy hirtelen? Sokan beszélnek itt kozmikus békéről meg szeretetről, de a valóságban ember embernek egyre inkább farkasa, tombol a gyűlölet, csak azért nem szúrja le egyik a másikat, mert nem akar börtönbe kerülni, más nemigen tartja vissza. Na ebből aztán nagy világbékét meg aranykort nem kell tervezni. Szükséges a szelektálódás, csak Isten ezt megfontoltan és igazságosan teszi, a gonosz meg ész nélkül csapkod a kaszájával. Az illuminati munkáján jól látszik a lényének a "nemessége".

   Törlés
  11. Mazsola: Unkown és megmondó jóvoltából mostanság "forgattam" a bibliát és churchofgod weblapon található témákat olvasom újra és újra napi néhány órában...a lényeg, hogy mivel mondhatom azt, hogy elértem arra a szintre, hogy igenis elvonatkoztassak a materialista világtól végre találtam valami olyat ami tetszik, amiben nem csak belemagyarázásokat találok...pl, hogy Pike (az egyik legnagyobb luciferánus)előre megírta a 19. század közepén a 20. és 21. század "forgatókönyvét" és pontosan leírta azt is, hogy miért is kellene kaz adott háborók..eddig tökéletesen bejött neki, mind a kommunizmus felépítése és lerombolása, mind az egyház bomlasztása, sőt a Vatikán felső körébe "behelyezett" sátánimádók is...a mondandóm lényege, hogy tökéletesen megtervezett "akciót" látsz és az a helyzet, hogy meg is fog történni...2012 nem Krisztus újjá születése, hanem az antikrisztus és a "hamis proféta" eljövetele...

   én tudom, hogy te miről beszélsz, gondolom rendszeresen olvasod / olvastad rejtett kéz interjúit és Aisha North csatornázásait etc. etc...feljebb inkarnálódás egy felsőbb dimenzióba (4. egyesek szerint ez a padsicsom)2012. 12. 21.-ig nos az a heéyzet, hogy mostanában olyan szinten megnőtt az információ áradat, hogy sok ember ne mtudja eldönteni, hogypontosan miben is higgyen...én az elmúlt néhány napban az olvasás és az imádkozás után "boldogabb" voltam...kajak jó volt a kedvem..talán ez az a helyes út amit követnünk kell, hisz nagyon sok embernek tűnhet belemagyarázásnak, de a próféciák elég szépen bejöttek eddig és nincs okom azt hinni, hogy ezek után nem így lesz...

   Törlés
  12. Na?...dobbenet,dobbenet hatan ugye,kedves KILL uminati? Azt elhiszem,hogy boldog vagy,leszel te még boldogabb is,de elore figyelmeztetlek,hogy most vigyazz nagyon,mert a Satan tamadasba fog lendulni orjongésében,amiert elveszitette egy rabszolgajat.Mi mar ezeken tul estunk,ami tamadast kizarolag az Istenbe vetett szilard hitunk erejével vedtunk ki.Ez igazan nem nagy dolog,egyszeruen csak hinni kell a Teremto mindenhatosagaban,akinél még a hajunk egy kihullo szala is szamon van tartva,es ezzel a hitunkkel elzavarni…Jezus nevében,Jezus Krisztus nevétol ui.retteg: ”Alljatok ellene az ordognek es elfut toletek”(Jakab 4:7).(A hit fegyverzetérol az Ujszov.Efezus 6:10-17-ben olvashatsz).
   Amikor pedig eljutsz oda,hogy mar egeszen erteni fogod a dolgok lényegét,akkor be kell majd meritkezned (keresztelkedned),mert a szellemvilagba ki kell hogy menjen annak megvallasa,hogy "gazdat”cseréltél mert ezt minden hivo,a megkeresztelkedésével pecsételi meg.”Ezeket pedig mikor hallottak(Peter igehirdetését hallgato nép) szivukben megkeseredének,es mondanak Peternek es a tobbi apostoloknak:Mit cselekedjunk atyamfiai,ferfiak? Peter pedig monda nékik:Térjetek meg,es keresztelkedjetek meg mindnyajan a Jezus Krisztusnak nevében a bunoknek bocsanatjara;es veszitek a Szent Szellem( Szentlélek) ajandékat(Apostolok Cselekedetei 2:38).( A Karoli Gaspar forditasban Szentlélek van itt irva,de az eredeti gorogben Szent Szellem,es ez utobbi a helyes forditas.Angolul nemetul stb.is Szellemnek van irva Lelek helyett (Spirit,Geist stb.).
   Amikor pedig kaptad Isten Szellemét,onnantol mar teljesen védve vagy a Satantol,es az igazi aldasok is ezutan jonnek az életedre es a csaladod is megszentelodik altalad.(Ez persze nem jelenti azt,hogy ha felnottkoruak is vannak kozottuk pl.a feleséged,akkor nekik nem kellene kulon megtérniuk(a gyerekeknek ha kicsik,nekik nem kell,mert ok e nékul is a mennybe jutnak),de a felnottnek szukseges a sajat dontése).
   Ha pedig majd eljutsz a “churhofgod.hu”-n a”A Nefilim es a Demonok”c.iromanyhoz,akkor fogsz még csodat latni.Ott van szo ui.azokrol a lényekrol,akiket a vilagi emberek foldonkivulieknek,szurkeknek,zodeknek:) annunakiknak stb.mondanak,akiknek egy reszuk a fold alatt van megkotozve,masik reszuk pedig itt él kozottunk.
   Ha hallottal mar errol a “Rejtett Kez”nevu valamirol,amit itt sokan “reklamoznak”az is egy démon.Probalja a Satanhoz csalogatni a szegeny lelkeket.

   Orulok az oromodnek,hat még a kesobbieknek,Isten aldjon… es tudd,hogy mindig a férfi a csalad szellemi vezetoje…a csalad fopapja…Isten ezt igy rendelte el.

   Törlés
 12. Milyen gyozelemrol karog ez? Jezus Krisztus,az o kereszthalalaval es feltamadasaval mar legyozte Lucifert,vagyis a Satant.Ezek szerint kb.2000 év sem volt elég neki ahhoz,hogy ezt felfogja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. (gondolat-inditónak szánom, nem kötözködésnek)
   akkor most nyugodtan hátradőlhetünk, mert legyőzte? és más dolgunk sincs, mint várni a.. mit is?
   én is le szoktam győzni a sötétséget, ha felkapcsolom a villanyt, de amint leoltom, visszajön.. sehogy nem érti, hogy én már elűztem..

   János14:6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
   http://pavlopoulos.files.wordpress.com/2011/02/dali-sacrament-of-the-last-supper-1955.jpg

   Törlés
  3. Igen zplus,mas dolgunk nincs,mint varni!

   Az ember onmagaban,isteni beavatkozas nelkul semmit nem fog tudni tenni azok ellen a borzalmak ellen,amik hamarosan a vilagra kovetkezni fognak.
   Emberi erovel,vagy az olyan,mindenfelé hangoztatott “szereto osszefogassal” (hol van ma mar ilyen az olyan emberekben,akikbe nem Isten Szelleme vett lakozast?)ilyen-olyan ember altal kiagyalt trukkokkel nem lehet kivédeni a Satan iranyitasa alatt mukodo hatterhatalom tobb ezer eve nagyon alaposan kidolgozott gonosz terveit.A Satannak oriasi hatalma van,hiszen o jelenleg a vilag fejedele:"....most vettetik ki a vilag fejedelme"(Janos evang.12:31)es ha még a foldon elo hét milliard ember osszefogna is(de mivel fogna ossze?... a szajaval?..az bizony vajmi keves)ez ellen a hatalom ellen,semmit nem tudna tenni.Egy hatalmast,csak egy nala hatalmasabb tud legyozni.
   A mi dolgunk tehat az,hogy békésen es turelmesen kivarjuk a dolgok beteljesulését,ahogyan Isten azt elore tudtunkra adta. ”Azert jelent meg az Istennek Fia,hogy az ordog munkait lerontsa”(1Janos 3:8b).Ha mi probalunk barmit is tenni az ellenseg gonosz armanykodasa ellen,az azt jelentené,hogy a porbol lett teremtmény akarna a Teremto hatalmi pozicioja folé emelkedni,es annak helyébe lépve legyozni a gonosz szellemi hatalmassagokat…,ami termeszetesen keptelenseg,mivel az ember ilyen hatalommal nem rendelkezik.Az ember csakis az Istenben,es az O Fiaban valo hite,bizalma altal gyozhet:rabizza magat a Teremtojere.
   Vege kell mar legyen annak,hogy az ember allandoan istent akar jatszani,es maga megvaltania magat.Ezt Jezus mar megtette ertunk a Golgotan amikor kimondta,hogy “Elvegeztetett!”,vagyis gyozott a Satan felett,megnyitva ezzel az utat(ezert Jezus az “ut”) az Atyahoz,ami addig az ember bune miatt nem volt nyitva.De Jezus Krisztus elvette,vagyis magara vette az emberiseg bunét,szabad utat nyitva ezzel Istenhez.”Jaruljunk azert bizalommal a kegyelem kiralyi székéhez,hogy irgalmat es kegyelmet talaljunk,alkalmas idoben(erotlensegben) valo segitségul”(Zsido lev.4:16).
   “Nem kesik el az igérettel az Ur,mint nemelyek késedelemnek tartjak;hanem hosszan tur erettunk,nem akarvan,hogy némelyek elvesszenek,hanem hogy mindenki megtérésre jusson”(2Peter 3:9).Ezzel szemben mit csinalnak a hitetlenek es az okkult ezoteriaban hivok? Mindenféle spekulaciokba kezdenek,csak megterniuk ne kelljen ahhoz,aki megmentheti oket.Most még tart a kegyelem ideje,most még meg lehet terni Istenhez,[az nem megtéres,hogy valaki hiszi a létezéset,hiszen “az ordogok is hiszik es rettegnek”(Jakab 2:19)],de hamarosan vege szakad a kegyelmi idonek,es megkezdodik az Antikrisztus hét evig tarto uralkodasa,aminek kulonosen a masodik fele(3.5 ev)lesz a borzalmak borzalma a foldon maradottak szamara.[Az igaz hivok ez elol elragadtatnak a foldrol,1Tehesszalonika 4:16-17)].
   Ez a villany le-fel kapcsolas azert nem jo pelda zplus,mert az az ember,aki mar Krisztus vilagossagaban jar,az keptelen visszaterni a sotetsegbe.

   Törlés
 13. Magmondoe, írtam egy bejegyzést a témáról, utólag is köszi a fordítást!

  SBG, ha gondolod kirakhatod ide is.

  http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/07/2012-olimpiai-dalok-vegso-harcrol-vagy.html

  VálaszTörlés
 14. Mazsola, erre a részre reagálnék, mert ez egy világszerte elterjedt általános tévhit:

  "Olyan verzió is született már, hogy az egész csak egy nagy beetetés, és valójában semmi különös nem fog történni, ezáltal az erre a témára rendkívül ráizgult NWO ellenes csoportokat lehet majd nevetségessé, hiteltelenné tenni."

  Az NWO-ellenes csoportok zöme az anonymous csoportokat (belső meló, káosz generálás, a szimbólumaik ordítóan egyértelműek) vagy a New Age mozgalmat erősítik, tehát az ördögi erőket táplálják, úgyhogy még a hasznukra is válik, hogy vannak ezek a csoportok. Nem beszélve egy csomó ismeret és megoldás nélküli emberről, akiben max a félelem vert gyökeret, számukra ártalmatlan prédák. Mitől félnének, mit kellene megállítani vagy nevetségessé tenni? A felállított új világrendet? Ez már felállt, csak be kell iktatni, annak pedig eljött az ideje. Aki abban hisz még, hogy ez mennyivel odébb van és talán visszafordítható folyamat, az óriási fogalomzavarban van. Írtad ezt a felemelkedés szót, nagyon is jól, csak a probléma annyi ezzel, hogy a felemelkedés fogalmát Luciferre értik már ősidők óta.

  http://www.youtube.com/watch?v=f_OawJA68jI
  Nézd meg újra a videót 5:00 perctől, atomrobbanás, felemelkedés. Világos, mint a nap, nem szükséges ezt csűrni-csavarni más irányba.
  Ez lenne az igazságtétel, ahogy fentebb írtad? Én másképp nevezném.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meglátjuk. Szerintem hamarosan FÉNY DERÜL MINDENRE! :)

   Törlés
 15. Két hír Londonból (nagy a nyüzsi most arrafelé):

  Átadták a londoni Üvegszilánkot (ebben a rakétában viszik majd el a sportolókat? :)
  http://index.hu/tech/2012/07/06/atadtak_a_londoni_uvegszilankot/

  Kész az eurózónából kilépés receptje
  http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/05/kesz_az_eurozonabol_kilepes_receptje/

  "Negyedmillió fontos (több mint 90 millió forintos) díjat nyert az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző és pénzügyi tanácsadó cég, a Capital Economics annak modellezéséért, hogy miképp lehetne a legjobban kezelni az euróövezet esetleges felbomlásának gazdasági következményeit.
  Kicsit be kell zárni a bankokat"

  Alakulnak a dolgok, forr a leves, mindjárt kész, és lehet enni!

  VálaszTörlés
 16. Van egy számomra nagyon érdekes klipp, ami a titkos társaságokról szól, feltárja kilétüket. Ez a zenekar mellesleg sok szem-felnyitogató számot kreált már.

  Íme:

  http://www.youtube.com/watch?v=gX6jirCykI0&ob=av2n

  És a dalszöveg fordítása:


  Beavatási ceremónia

  Mióta az új világ rendje
  A félelmünkkel játszik,
  vádaskodásokat terjeszt
  Radikális félelmekről.

  A bölcsesség testvérisége:
  Erő és méltóság.
  Szertartásai és titkai
  Örök rejtélyek maradnak.

  Az örökké éber szemek alatt
  A templom angyalai repülnek.

  Fordítsd el a kulcsot,
  Lépj át a kapun.
  A nagy felemelkedés: egy magasabb állapotot érsz el.
  Ez a Beavatási Ceremónia.

  A végső szakasz egy szent otthon.
  Nyisd ki az ajtót, és fektesd le az alapkövet.
  A Beavatási Ceremónia.

  Gazdagság, hatalom,
  Befolyás és hírnév emberei,
  Filozófusok és vezetők
  A tagjai az üzletnek.

  Kötött eskü és becsület,
  Mint a rózsa és a kereszt.
  Egy titokzatos szövetség,
  Egy elvont gondolat.

  Az örökké éber szemek alatt
  A templom angyalai repülnek.

  Fordítsd el a kulcsot,
  Lépj át a kapun.
  A nagy felemelkedés: egy magasabb állapotot érsz el.
  A Beavatási Ceremónia.

  A végső szakasz egy szent otthon.
  Nyisd ki az ajtót, és fektesd le az alapkövet.
  A Beavatási Ceremónia.

  Fordítsd el a kulcsot,
  Lépj át a kapun.
  A nagy felemelkedés: egy magasabb állapotot érsz el.
  A Beavatási Ceremónia.

  A hét csillag, a felkelő nap:
  Egy tökéletes világ, hol új élet kezdődik.
  A Beavatási Ceremónia.

  VálaszTörlés
 17. Dream Theater: Lost, not Forgotten


  Elveszve, el nem felejtve

  Nem vagyok halhatatlan,
  Csak egy ember vagyok.
  Egy hataloméhes zsarnok,
  A homokban az árnyék mögött.

  Az emberek már félnek tőlem,
  Sokan meghajolnak és sírnak.
  Az egész sivatagban ismernek,
  Én vagyok, aki nem hal meg.

  Szembenéztem a legnyomorultabb démonjaimmal.
  Én vagyok aki megvédte a becsületünket,
  Viselem a cserbenhagyott testvéreim címerét.
  Én leszek az első, aki az életét adja.

  Elveszve, el nem felejtve,
  Minden ellenére uralkodva,
  Félve és tisztelve, istenek között élve,
  Vezetem a birodalmat.
  Lelkem ébenfekete,
  Elveszve, el nem felejtve:
  A halhatatlan lelkek királya.

  Egy eposz, mit senki sem olvasott.
  Az oldalak megtépve és elkenve,
  A legnagyszerűbb történet, melyet sose mondtak el.

  Rettegj a birodalmamtól,
  Vagyon és szépség földje,
  Hol az utcák aranyból vannak.

  Egykor merészen és bátran
  Egy birodalom elveszett,
  Mint a tegnap szellemei.

  Elveszve, el nem felejtve,
  Minden ellenére uralkodva,
  Félve és tisztelve, istenek között élve,
  Vezetem a birodalmat.
  Szívtelen és brutális,
  Egyre inkább eltűnik a sötétben,
  Elveszve, el nem felejtve:
  A halhatatlan lelkek királya.

  VálaszTörlés
 18. Érdekes dolgokat feszeget a cikk, sok megszívlelendő van benne. A vége kicsit bizarr számomra. Azt írod: “Kezdetben volt a semmi, ami/aki meg akarta tapasztalni tudattalan önmagát, ezért létrehozta a valamit, hogy tapasztalati úton tudatossá váljon” és így már reflektálni tudott önmagára. Kiterjedése lett a dolgoknak azáltal, hogy nem egyetlen pontba sűrűsödött össze a végtelen potencialitás minden szintjét tartalmazó vanság,..." hát ez már önmagában is ellentmondásos: SEMMI és VANSÁG
  Azt hiszem, a probléma ott van, hogy "finitus non capax infinitum", a véges nem fogadhatja be, nem foghatja fel a végtelent. A csepp soha nem foghatja fel az egész tenger valóságát. Én a magam számára inkább így látom: kezdetben volt a TELJESSÉG, és szerintem nem kell feltétlenül tudatlansággal gyanúsítani. A tudatlanság csak tudatosan hozhatta volna létre a valamit, hogy - amint írod tapasztalati úton tudatossá váljon. Tehát intelligencia kell ahhoz, hogy megfelelő utat, elérési módot válasszak egy konkrét cél meghatározásához és eléréséhez. A TELJESSÉGNEK ez nem probléma.:) CSak a mi nagyon antropomorf (és ezért rém korlátozott) megközelítési módunk miatt gondoljuk, hogy csak így tudta volna magát megtapasztalni a TELJESSÉG, ő az örök tudás és bölcsesség, ő ISMERI magát. A dualisztikus szemléletnek régi története van, csak nagyon korlátoltan emberi. A Biblia szerint 'Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség'- gondolom, így is illik a TELJESSÉGhez.
  Meg ez is: Lucifer nélkül nem létezne a tapasztalati valóság...Lucifer nélkül nem lenne lehetséges a Teremtés eredményének megtapasztalása. De hát temagad írod ugyanott: "...a poláris világunkban minden csak az egymáshoz való viszonyítás által nyer értelmet, így az Isteni rend és Lucifer ugyanolyan párban vannak egymással, mint a hideg-meleg, jó-rossz, vagy a fent-lent." Tehát CSAK SZÁMUNKRA a poláris világ emberei számára érvényes ez a megismerési-megtapasztalási út. Ezen kívül van más megtapasztalási-megismerési-megértési út is, csak az előlünk már rejtve van. Mi ezt választottuk, a Lucifer általit... a Biblia első lapjain (ha tetszik, szimbólunok nyelvén is)le van írva, hogy ezt a megismerési utat Isten nem ajánlotta az embernek: a jó és gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert amint eszel, meghalsz. Ez egy kétpólusú, dualisztikus megtapasztalási-megismerési út, melyet az ember tudatosan választott végül, és azóta issza a levét. Addig is megtapasztalta magát, és értelmezte magát, nem volt öntudatlan, csakhogy e döntésétől kezdve MÁSKÉNT látta, és fogta fel magát, másként (pl. szégyennel, stb.) nézett magára is, párjára is, és végül mindenre. Ez van.

  VálaszTörlés