2012. április 25., szerda

A SOHO műhold hatalmas UFO anyahajót kapott lencsevégre ?

A tárgy idegen űrhajónak tűnik csatolt fém karokkal és a NASA SOHO műhold felvételein tűnt fel szemfüleseknek. Erről ír a Dailymail...



  • Vajon a NASA műhold egy hatalmas UFO-t "kapott le", ahogy a Nap közelében "szörfözik" ?
  • A különös repülő objektum 2012. április 24-én a Nap közelében tűnt fel és eléggé hasonlít egy fém "anyahajóra", amiket hollywood-i filmekben láthattunk. A kép a NASA Napfigyelő Obszervatórium (SOHO) oldalán jelent meg, mely folyamatosan készít felvételeket a Napról különböző tartományokban.
  • Az azonosítatlan repülő tárgy, mely semmi hasonlóságot nem mutat a Nap környezetében valaha is érzékelt objektumokkal, valahogy ellenáll a napkitörés során a Napban zajló fúziós folyamatok miatt kirobbant gigantikus perzselő anyagnak. "Mi ez ?" - kérdezik UFO-kutató oldalak és még sokan.

    A SOHO-program 1995. december 2-án indul azzal a céllal, hogy tanulmányozza a Nap magját, koronáját és a napszeleket, kitöréseket.

  • Forrás és eredeti cikk




20 megjegyzés:

  1. A 6 perccel később készült Lasco C3 felvételeken is látszik valami a jobb alsó részen:

    http://sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2012/c3/20120424/20120424_0818_c3_1024.jpg

    VálaszTörlés
  2. Köszi a hírt Laci!
    Ha ez igaz, akkor ez a kis űrkomp bizony nagyobb, mint Darth Vader vezér-csillagrombolója:
    http://26.media.tumblr.com/tumblr_lpfh728e5X1qg3anso1_500.jpg

    Hogy miért pont a sith nagyúr hajója jutott eszembe? Nos, talán ez nem véletlen... :)

    VálaszTörlés
  3. Én tényleg nem akarok hitetlennek tűnni, de valahogy még mindig nem tudom teljesen befogadni ezt az UFO mizériát :)
    Abban biztos vagyok, hogy nem mi vagyunk egyedül az univerzumban, csak valahogy nem tudom emészteni, hogy miért rájuk szegeződne az emberek figyelme, amikor szerintem van elég feladatunk nélkülük is.
    Tudom, nem vág ide, de pl az Annunaki-s elméleteket (lásd Enoch könyve, és hasonlóak), miszerint Földönkívüliek oltottak be minket az élettel stb. sem tudom szó szerint értelmezni. Nagyon logikus és ésszerű, de valahogy mégis csak metaforának érzem. Lényegében teljesen összeegyeztethető az alap teremtéselmélettel, de a megfogalmazás valahogy nem tetszik nekem. A világmindenség számomra gondolatok, ideák összessége. Sokkal közelebbinek érzek egy spirituálisabb értelmezést, minthogy szó szerint hatalmas űrhajókkal idegen civilizációk jöttek volna a Földre. A Krisztusi tudatot elérő megvilágosodottak rájöttek arra, hogy felül kell emelkedniük a sok ködös és félrevezető részleten, és hogy az univerzum működése lényegesen egyszerűbb annál, hogy máshol vagy másban (legyen az ember vagy egyéb teremtmény) kellene keresni a válaszokat, hiszen a válasz bennünk van. Én természetesen azt mondom, amit nekem a szívem súg, egyáltalán nem zárom ki az ilyesfajta elméleteket, inkább van bennem egyfajta vívódás. Például ha megnézzük a vallásokat... egy olyan könyv, mint a Biblia rettentően hasznos útmutató tud lenni, de csak annak, aki helyesen tudja értelmezni. Ha szó szerint veszi az ember, vagy elveszik a részletekben, akkor csak a hamis, kiforgatott tanokat kapja. Mégegyszer hangsúlyozom, ez az én egyéni véleményem :) Pacal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a gondolatmenet, egyetértek.

      A vívódásodhoz: gondolj arra, hogy létezhetnek olyan máshol kifejlődött civilizációk, melyek szellemi szempontból semmivel sem fejlettebbek nálunk, mindössze technikai értelemben járnak előttünk pár évezreddel (nagy űrhajók!). Tehát ők is ugyanúgy 3. dimenziós lények, mint mi, de inkább technikai, mint spirituális fejlődési irányba indultak el (ahogy ez mutatkozik meg sajnos ma a Földön is, lásd kommunikációs és egyéb technikai vívmányok). Ebből a szempontból tehát elképzelhető, hogy a minket látogatók között vannak erősen technikai jellegű civilizációk, 3D-s megjelenési formában, és létezhetnek spirituálisan fejlettebb entitások is, asztrál lények, vagy még magasabbról jövők, akik ilyen-olyan céllal látogatják az éppen kibábozódni készülő emberi fajt. Tehát ilyenek és olyanok is lehetnek - ebből a szempontból tehát pl. nekem, mint Istenhívő embernek simán belefér a világomba az UFO-k létezése is, és a szellemlények létezése is.

      Szerintem helyesebb a szellemi fejlődés útját járni, mert nem hinném, hogy az ember célja bádogdobozokban meghódítani a világűrt. A spirituális fejlődést választók esetében nincs szükség bádogra, és nem is hódító szándékkal járják az útjukat... És talán pont a választáson, a döntésen múlik, hogy ki merre indul el. Egy technikailag fejlett civilizáció szerintem erkölcsileg/szellemileg fejletlenebb (lásd a mai nyugatot), és éppen ezért agresszívebb is lehet. Lehetséges, hogy a látványos UFO észlelések nagy része ilyen civilizációk képviselőiről szólnak. A nem látványos, inkább súgalmazásokon keresztül dolgozók jelenlétét inkább csak érezzük.
      De abban biztos vagyok, hogy itt vannak, és érdeklődéssel figyelnek.
      Sokan.

      Azt sem tartom kizártnak, hogy valamennyien találkoztunk már földönkívüli lénnyel életünk során, de úgy elmentünk mellette az utcán, hogy észre sem vettük... :)
      Ahogy az aktivitást nézem, vélhetően idén még létrejön egy valódi kapcsolatfelvétel, nekünk "csak" arra kell piszkosul vigyázni, hogy nehogy a - filmjeikben már eddig is komoly uszító előkészületeket tevő - hálivúdi nagymesterek által támogatott Bluebeam Project szemlélői, és áldozatai legyünk.

      Törlés
    2. @Mazsola
      Igen, elképzelhető az, hogy vannak olyan civilizációk, amik csak a technikai vívmányokkal haladnak, csak ezzel az a bajom, hogy a három dimenziós világ rettenetesen korlátozott. Az űrbéli távolságok esetében ugye több ezer (és ez lássuk be alsó határ) fényévnyi távlatokról beszélünk. Én hülye vagyok a fizikához (a materiális dolgok sosem voltak az erősségeim), de ahhoz, hogy ilyen távokat megtegyünk iszonyatosan sok energiára van szükség. Namármost szerintem a technikai világnak pont az a buktatója, hogy teljesen ráhagyatkozunk a sűrű anyagi...nem is tudom mi erre a jó szó :)...eszköztárra(?), ami egyszerűen ellehetetleníti az olyan dolgokat, mint például a fénysebesség elérése, vagy a Forrás energiáinak (Az állandó Isteni energiára gondolok, ami működteti a "rendszert") használata. Itt sem zárom ki a lehetőséget, csak valahogy nem logikus :)
      Ezzel szemben ha a szellemi fejlődésre fekteti egy civilizáció a hangsúlyt, akkor az első, amit meg lehet érteni (akár kicsit materialista felfogással is), hogy a gondolat egy olyan magas rezgéstartományba tartozik, ami egyszerűen elhagyja az anyagi világ korlátait; például teret és időt. Aki pedig eljut arra a szintre, hogy átlátja az illúziót (nevezhetjük mátrixnak), és eléri a Krisztusi tudatot, annak egész egyszerűen nem lesz többé szüksége a három dimenziós rakétákra, űrhajókra, stb. Például ilyen szintű lényeket simán el tudok képzelni a bolygónkon. Egy ilyen lényt (akár ember, akár idegen) már Istennek tudnám csak nevezni :)
      Na persze simán lehet, hogy vannak kiskapuk a fizikai űrutazásra is (felrobbantják a maguk mögött hagyott bolygójukat, és a lökés energiájából pályára állítják az űrszekeret, amiben hibernálva töltenek többszázezer évet, mire ideérnek). De ami azt illeti, én inkább meghagyom ezt a sci-fi íróknak :D
      Na mindegy úgyis akkor dől el minden, amikor itt lesz az ideje, addig meg csak találgatok én is :)

      Törlés
    3. "A galaxis történelme egy kissé zavaros. Ennek számos oka van: részint azért, mert azok is egy kissé belezavarodnak, akik nyomon próbálják követni, másrészt azért, mivel amúgy is történt már egy két zavaró dolog a történelem során.
      Az egyik probléma a fénysebességben rejlik, és abban, hogyan lehetne átlépni. Elárulhatjuk: sehogy. Semmi sem halad gyorsabban a fénynél, kivéve talán a rossz híreket, amelyek önnön speciális törvényeiknek engedelmeskednek. Az Arkintoofle Minoron élő hingefrilek ugyan megpróbáltak olyan űrhajókat építeni, amelyeket rossz hírek hajtanak, ám ezek nem működtek különösebben jól, ráadásul annyira ellenségesen fogadták őket, amikor megérkeztek valahová, hogy már nem volt sok értelme az ottlétüknek.
      Így alakult hát, hogy a galaxis népei elteltek saját helyi zavaros elképzeléseikkel, a galaxis történelmét pedig hosszú ideig nagyon metafizikus dolognak tartották.
      Ami nem jelenti azt, hogy nem próbálkoztak. Egész űrhajóflottákat küldözgettek az űr legtávolabbi részeibe harcolni vagy üzletelni, de általában évezredekig tartott, míg ezek eljutottak bárhova is. Aztán mire végre odaértek, már rég felfedeztek más módszereket, amelyek a hiperűr segítségével kerülték
      meg a fénysebesség problémáját, így bármilyen háborúba küldték harcolni a fénysebességnél lassabban haladó flottákat, azok már évszázadokkal a hajók megérkezte előtt véget értek.
      Természetesen ez nem rettentette el a katonákat, akik mindenáron harcolni akartak. Kiképezték őket, felkészültek voltak, pár ezer év alatt jól ki is aludták magukat, hosszú utat tettek meg, hogy kemény munkát végezzenek, és akkor már Zarquonuccse, de el is végzik!
      Ezen a ponton jelentek meg a galaktikus történelem első ködösebb foltjai; amikor évszázadokkal azután, hogy az ügy, amiért harcoltak, már rég elrendeződött, újra és újra kitörtek a háborúk. Ez a sok ködös folt azonban kismiska volt azokhoz képest, amelyeket a történészeknek kellett tisztázniuk,
      miután felfedezték az időutazást, és a háborúk elkezdtek előtörni, méghozzá évszázadokkal azelőtt, hogy az ok, amiért háborúztak, egyáltalán szóba került volna. Amikor aztán a Végtelen Valószínűség Hajtóműve is megjelent, és egész bolygók kezdtek váratlanul banános gyümölcstortává válni, a Maximegalon Egyetem híres történelem tanszéke nem bírta tovább, bezárta kapuit, és átengedte épületét az Isteni Jóság-és a Vízipóló gyorsan fejlődő közös fakultásának, amely évekig maradt a helyén."

      /Douglas Adams: Jobbára ártalmatlan/

      Törlés
  4. Az, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban, az nem kérdés. Egy ekkora, ésszel felfoghatatlan térben biztos, hogy vannak egyéb civilizációk, értelmes, vagy kevésbé értelmes lények, számtalan. Ránk pazarolni csak? Ugyan! Ugye senki nem gondolja ezt komolyan? Az a tudós, aki azt mondja, hogy nincs, mert nincs bizonyítva, az számomra végtelenül korlátolt. És itt mindegy, hogy valaki hívő, vagy realitás talaj álló.
    A lényeg inkább az, hogy mi miből/hogyan lettünk, illetve amit már itt is sokat olvastunk, hogy vannak-e most is itt, azaz figyelnek-e minket, vagy köztünk élnek netán?
    Véleményem, hogy az ufo észlelések nagy százalékára vannak tudományos, egyéb magyarázatok, no de mindegyikre???
    Komolyan azzal intézzük el, hogy 100%-ig hamisak a videók, fotók és hogy mindenki, ki ilyet tapasztalt, csak az ismertségért, vagy ami rosszabb a pénzért vállalja a nyílvánosságot??? Hát nem tudom...
    Az hogy itt mit látunk, fogalmam sincs, nem értek hozzá. Nekem akár egy az objektív elé tévedő hajszál is lehet. :D:D
    Arra azért figyeljünk, hogy ha tényleg eljő az a nap, akkor ne puskával fogadjuk feltétlenül, vagy ne hogy egy kivetítést üdvözöljünk ezerrel. :)

    VálaszTörlés
  5. Az tény hogy vannak, nem földi eredetű fajok és jármüveik.
    Ez számomra nem is vita kérdés, de szerintem ez még nem az a bizonyíték, ami lényegében átszaggatná a jelenlegi valóságunk gátját.

    VálaszTörlés
  6. Az Ufo-hit nem más, mint a modern ember eltorzult, spirituális gyökerétől megfosztott, materiális áspiritualizmusa. Hajdan angyalok=ma UFOK. Régen szellemi elragadottság és beavatás=ma: elrabolnak az UFOK és visszahoznak.
    Érdemes C.G. Jung témában írt könyvét elolvasni, vagy pl. Jean Robin: A nagy paródia c. kitűnő könyvét. Ebből kitűnik, hogy akár materializálódhatnak is az emberek ezen irányú vágyai és elképzelései. Nem kicsit fajsúlyos a téma...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Egyértelműen kijelölt területeket követelünk a kétely és bizonytalanság számára!"
      :)

      /Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak/

      Törlés
  7. Man in Black. Ez csak egy film, de mint tudjuk a filmek témája vagy megtörtént, vagy a jövőben biztosan megtörténő cselekményeket ábrázol. Az emberi fantázia szerintünk végtelen, de amíg csak az agytérfogatunk 10%-át használjuk, sőt nem is ismerjük a működését, addig nincs miről beszélni, így azt kell hogy mondjam, sajnos véges. Mire megismerjük a maradó 90%-ot, addigra tudni fogjuk, hogy honnan is származunk.

    VálaszTörlés
  8. Na de a SOHO egy NASA műhold nem? Éshát a NASA titkolja leginkább a földönkívüliek létezését nem? Akkor ezzel most mit akarnak? Csak nem az a célja ennek is hogy kifelé figyeljünk a befelé helyett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A NASA-nál is dolgozhatnak olyanok akik hisznek/tudnak az idegen lények létezéséről. Szerintem ezt egy ilyen dolgozó nyomta ki az internetre és nem hinném hogy több órás értekezletet tartottak emiatt. De ez persze csak az én véleményem igazából gőzöm sincs :)

      Törlés
  9. A másik furcsaság, hogy a Nap átmérője 110-szer nagyobb a Földénél, és ez a valami kb. 4-szer elférne a Nap átmérőjén. Mégha feltételezzük is hogy ez a valami nem a Nap mellett van közvetlenül, hanem kb. 5 millió kilométerrel előte, akkor is legalább olyan hosszú, mint a Föld átmérője, vagyis ha ez egy mesterséges objektum, akkor valaki nagyon ki volt pihenve, hogy ilyet épített.

    VálaszTörlés
  10. ezt nem építették :) ebből a mostani valóságfelfogásból nem igazán lehet megérteni az ilyen "hajók" mibenlétjét, főleg úgy, hogy eleve nevetségessé teszik egyáltalán a földön kívüli értelmes élet létezését..

    VálaszTörlés
  11. Szerintem az ott egy légypiszok a kamera üvegén. Reggel ötkor felküldték a takarítónénit, hogy a rendszeres napi munkáját elvégezze, ő letisztította a lencsét, portalanította a szerkezetet, majd visszajött, elvégezte a munkáját tisztességesen, a kb. reggel 9-re beérkező "tudósok" pedig nyugodtan konstatálták, hogy megszűnt a Föld ufó általi veszélyeztetettsége, foglalkozhatnak tovább a többi "tudományos" és az emberiség számára nagyon fontos dologgal.:)

    Ez így ennyi.

    VálaszTörlés
  12. Hááát ha nagyon el akarom engedni a fantáziámat,akkor valami történik a
    napunkkal,és azért vizsgálják.Előzmények :

    http://global-mystery.blogspot.co.uk/2012/04/dobbenet-eszak-del-helyett-4-polus.html
    http://global-mystery.blogspot.co.uk/2012/03/hatalmas-fekete-gomb-nap-mellett.html

    A második link elég durva.Nem mondom azt,hogy hinni kell az ufókban,meg ilyen dolgokban,
    de lassan a száraz tények közlik velünk : basszus,ezek itt vannak,és a jó ég tudja,
    mit csinálnak.Aki még nem látta,nézze meg a Moon Rising(Hold kelte) c. videót a Youtube-on.

    VálaszTörlés
  13. MIért tűnt el a kommentem??

    Ezt a 2 videót linkeltem be:
    http://www.youtube.com/watch?v=hetTitgSdLI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=HUtkFtuMr-I

    VálaszTörlés
  14. A nap közelében,azért nem hiszem,hogy ufok mennének,de ufo=azonositatlan repülő tárgy,hát nekem ez nem tűnik annak!
    Ok star trekbe belerepultek,de az más:)
    Én nagy ufo rajongó vagyok,de ez itt képzelet!

    VálaszTörlés
  15. a videók hamisítványok,sztem azért.a 2.-on szinte kivehető a cd-v,dvd lemez.

    VálaszTörlés