2012. április 20., péntek

Döbbenet: 4 pólus alakult ki a Napon észak-dél helyett


WINTER IS COMING ? 70 évig fagyoskodhatunk?

Miután megdőlt a globális felmelegedés mítosz, újabb természeti jelenség "működhet" a jól ismert propaganda ellen.

Japán kutatók friss kutatásai szerint a Nap hamarosan a csökkent aktivitás időszakába lép, aminek hatására a Földön alacsonyabb lesz a hőmérséklet.

A Riken alapítvány és a Japán Nemzeti Csillagászati Obszervatórium vezetői bejelentették, hogy a napfoltok aktivitása elkezdett emlékeztetni arra a 70 éves időszakra a XVII. századból, amikor a Temze befagyott Londonnál és a híres kyoto-i cseresznyevirágok is a szokásosnál később kezdtek el nyílni.

A Maunder Minimum néven ismert korszakban a hőmérséklet mintegy 2,5 Celsius fokkal volt alacsonyabb, mint a XX. század második felében. A japán kutatók most arra figyelmeztetnek, hogy a jelenlegi napfolttevékenység nagyon hasonló ahhoz, mint amit abban az időszakban feljegyeztek.


A kutatók azt is felfedezték, hogy szokatlan változások zajlanak a Nap mágneses mezőjében. Normál esetben a Nap mágneses mezőjének pólusai 11 évente megcserélődnek. 2001-ben a Nap északi mágneses pólusa, ami az északi részen volt, délre költözött.

Noha a tudósok úgy jósolták, a következő helycsere 2013 májusára várható, a Hinode műhold megfigyelte, hogy az északi pólus egy évvel korábban megkezdte a folyamatot. A déli részen mindeközben nem történt változás.

Ha ez így folytatódik, az északi pólus idén májusban elfoglalja a helyét délen, ezzel négy-pólusos mágneses struktúrát hozva létre a Napon, két új pólussal a csillag egyenlítőjének közelében.


Forrás

3 megjegyzés:

  1. Az 1600-as években volt egy "mini-jégkorszak", ezt nagyjából mindenki elismeri:

    http://www.climategatefacts.com/pix/GlobalWarmingLongTermChart.jpg

    A mostani felmelegedés látszat is csak része a ciklikus folyamatnak, ami állandóan zajlik a Földdel. És természetes, hogy egyszer csak lesz egy holtpont, amikortól elkezd hűlni.

    Egyébként különösebben nem kell aggódni, az ember alkalmazkodó típusnak lett teremtve (nem az a kihaló fajta):

    http://ohm.hotelhonti.hu/admin/pic/pg_10000168/szanko.jpg

    VálaszTörlés
  2. Rohadtul utálom a hideget, mostanság megörültem az igazi tavasz kezdetének így Május felé közeledve és erre meglátom ezt. Az ember tud alkalmazkodni de az állandó hideg több fűtést igényel (alkalmazkodj ahoz hogy nincs pénzed fizetni a fűtést!) és az állandó depresszió mivel otthon kell maradni a hideg miatt eredményez sok rosszat és semmi jót.

    VálaszTörlés
  3. A mostani felmelegedés nem szokványos és nem is a Földön zajló folyamatok okozzák. A jégkorszakkal való riogatás pont úgy hülyeség, mint a globális felmelegedés CO2-re való fogása.

    A Nap fokozott aktivitása az egész Univerzumban elindult többéves folyamat része, s mely a tudati és dimenzió-ugrás előkészítője, előfeltétele. De nemcsak a Nap változik, meg kell nézni, utána kell nézni a Szaturnusznak, a Jupiternek, a Marsnak, a Vénusznak stb. (vagy a HOLD-nak!)

    VálaszTörlés