2012. április 24., kedd

Biohackerek feltörhetik az emberi agyat? - A szintetikus biológia új irányai


Az amerikai tudósok meg vannak győződve, hogy nincs messze az az idő, amikor az agyat ugyanúgy „fel lehet törni”, mint a számítógépet, azaz irányítani lehet majd az embert.
Vírusként speciális mikroorganizmusok szerepelhetnek, amelyeket a gépsebészet új irányával, a szintetikus biológiával foglalkozó kutatók hozhatnak létre.
A sejtek, mint élő mini komputerek, a DNS, mint a programozás nyelve: íme a futurológusok üzenete. Ugyanakkor az orosz szakemberek szerint az ilyen összehasonlítás csakis metafora.


Egyáltalán nem korrekt a számítógép és az emberi agy közvetlen analógiája – mondja Alekszandr Kaplan génsebészeti szakértő. A programozó nagyon jól ismeri a számítógépet, pontosan tudja, hová küldi a vírust, hogy károsítson bizonyos programot. Az emberi agy azonban sokkal bonyolultabb.


- "Az agy titka titok marad. Senki nem tudja most, hogyan olvasható az információ az agyból. Hiszen százmilliárdnyi idegsejt közül melyikhez kell fordulni? Ez a feladat teljesíthetetlen az agykutatók számára is. Akkor mit tehet egy apró vírus, amely arra irányul, hogy valamelyik sejt genomjába beépülve újraalkossa magát? Ez irreális feladat, még a nagyon távoli jövőre is."


Alekszandr Kaplan szavai szerint rendkívül nehéz kialakítani szintetizált genommall rendelkező mesterséges szervezetet, amely hasonlítana az ésszerű lényre és maga is képes lenne „gondolkodni”.


Más szakemberek feltételezik, hogy elvileg nem zárható ki az ember viselkedésének irányítása speciálisan beprogramozott mikroorganizmusokkal. Vlagyimir Korovin, az Információs Csúcstechnológiák Ügynökségének igazgatója szerint, ami „korábban csak a fantázia terméke volt, most realitássá válik. "Mesterséges szerveket állítanak elő, olyan printereket, amelyek nyomtatják ezeket a szerveket” – állapítja meg a programozó.


Bármilyen távlatokat is rajzoljanak a tudósok, a szintetikus biológia eredményei kétségtelenek. Már elkészült az első baktérium, amelynek teljes egészében mesterséges a genomja. A tudósok olyan mikroorganizmusok kidolgozásán munkálkodnak, amelyek generálják a gyógyszereket, az élelmiszert, sőt még képesek elektromosság előállítására is.

9 megjegyzés:

  1. Ez már most is működik nagyon sok embernél,a médián keresztül. :)))

    VálaszTörlés
  2. A mátrixban is ezt tették.
    Sajnos minden ezirányú kutatás, kísérlet a totális hatalom megszerzésére irányul és hiába mondanak szépnek hangzó dolgokat, hogy milyen nemes célokat szolgálhatnak ezek a kutatások (gondolom majd a bűnügyek könnyebb felderíthetőségére és egyéb jó dolgokra hivatkoznak), de azok jelentőségei eltörpülnek majd a tényleges cél és felhasználás mellett.
    Nem értem a cionista hatalom vezérelvét, gondolatát, még szerencsére...

    VálaszTörlés
  3. Belebarmolni a Teremtés rendjébe - ehhez kifejezetten értett az emberiség mindig is. :(

    VálaszTörlés
  4. Ha a felszínen ezek az információk keringenek akkor a mélyben már régen jóval tovább jutottak a tesztelésbe.!

    VálaszTörlés
  5. Én csak nevetek :) Kicsit úgy érzem, hogy lebecsülnek minket. Nem hinném, hogy az embereket ilyen mértékig sikerülne programozni. Hallottam anno ilyen létező parazitáról, ha jól tudom a hangya fejébe rendezi át a dolgokat. Nade mi nem hangyák vagyunk! Ha magasabb rezgésű tudatos entitások (úgymond fénylények) vagyunk, akkor elméletben nem sok mindent tudnak buherálni a fizikai testünkben. Nem mondom, hogy nem érnének el pár számukra hasznos dolgot, de szerintem többre mennek azzal, hogy a forrást célozzák (amit ma is láthatunk, hogy a félrevezetéssel meg a butítással egyenesen a tudatunkat fertőzik). Bár akárhogyis... nekem még mindig az egyik kedvenc mondatom a Jurassic Parkból: "Az élet utat tör." Nem hiszem, hogy emberi okoskodás megfékezhetné :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne áltasd magad. A veszettség is megváltoztatja az emberi viselkedést. Ne úgy képzeld el a dolgot, hogy szóra/mozdulatra pontosan beléd írják amit akarnak, elég ha csak kicsit vagy birkább nekik.
      Ki látta azt a filmet, hogy Equilibrium - Gyilkos nyugalom ? Na én valami olyasmit képzelek el.

      Törlés
  6. A Mátrix film egy mátrix, nem rántotta fel a leplet az illúzióról, ellenkezőleg, gumicsontot dobott az unatkozó egoistáknak.

    A hangya viselkedését megváltoztató lény nem parazita, hanem egy természetes vírus. Valahogy bejut a hangya szervezetébe, ott elmegy a központi idegrendszeréig, átírja azt a természetes ösztönét, hogy este visszamenjen éjjelre a bolyba, ehelyett a kis lény egy fűszál alján telepszik meg, és most jön a többi csavar, mert nem a hangya a célszemély. Reggel kihajtják a legelőre a birkákat ( valódi, bégető birkákat:) ), akik elkezdik legelni a füvet, így előbb- utóbb a kis hangyát is lenyelik, eképpen a vírus bejutott a célszemély szervezetébe, ott elvándorol az agyáig és kialakul a kergebirkakór, szegénynek elszivacsosodik az agya. Ebből úgy lesz kergemarhakór, hogy az ilyen birkák egyes részeiből is készítenek tápot az állatoknak, mivel gazdag fehérje forrás és olcsó, persze van benne elegendő vírus is. Ha az ilyen marha húsát megeszi az ember, ő is részesülhet ezen betegségben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen azaz erre gondoltam, csak akkor rosszul fejeztem ki magam :) Köszi!

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=YJlz3tlcRes&feature=player_detailpage#t=5926s

      Törlés