2012. április 28., szombat

Kásler Árpád védelmében, akit OTP-Csányi megfenyegetett !!! Itt az idő emberek! Egy jó ügyért!





TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ A BANKOK FELETT ARATOTT GYŐZELEM, EZÉRT NEM SZABAD HAGYNI ÉS VÉGIG KELL VINNÜNK A DOLGOT ! 

HA EZT NEM TUDJUK MEGCSINÁLNI ÉS SEGÍTENI KÁSLER ÁRPÁDOT, AKKOR SEMMI ÉRTELME ENNEK AZ ÖNTUDATRA ÉBREDÉSNEK, HA IROGATÁSBAN ÉS OLVASGATÁSBAN MERÜLÜNK KI! 


Soha nem volt ennyire fontos úgy érzem, hogy egy jó ügyért összefogjanak a magyarok és támogatásunkról biztosítsuk az EMBERT, a KIS EMBERT, aki értünk állampolgárokért HARCOL az óriással, a BANK ellen, mely CSALT és Téged, engem, ezreket károsított meg a devizahitelek folyósítása során elkövetett tisztességtelen árfolyamnyereség segítségével: 
Kásler Árpád ugyanis pert nyert az OTP ellen és bíróság mondta ki a törvénytelenség tényét, amit az OTP gyakorlat szintjén folytatott és valószínűleg a többi bankban is ez volt a bevett szokás. 
Szakértők azt nyilatkozták, ha ez az ítélet kötelező érvényű lesz más pénzintézetekre, akkor több száz milliárd forintot kell visszafizessenek a bankok az ügyfeleknek !

"A PSZÁF mit felügyel, ha a jogerős ítélet után sem számoltatja el a bankokat és mit csinált eddig ?"

Hogy értsétek és annak, aki nincs képben itt Kásler Árpád oldalán olvashatjátok az előzményeket:
A bank időhúzásra játszik, az elnök vezérigazgató várja, hogy a GONG megmentse! 
" a mi birtokunkban egy jogerős ítélet van. Jó lenne, ha az illetékes hatóságok, átlátnák végre a dolgok súlyát és leállítanák a végrehajtásokat, mindaddig amíg az ügyek megnyugtató módon nem rendeződnek. "
"A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletben kimondta, fellebbezési lehetősége nélkül, hogy visszamenőleges hatállyal semmis, a bank azon eljárása, hogy eladási árfolyamon számolja fel a költségeket, ha vételi árfolyamon folyósított. "


VISZONT CSÁNYI MEGFENYEGETTE KÁSLER ÁRPÁDOT ! Erről ír ma blogján 

A győzelem érdekében a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete, felhívást intéz minden devizaalapú hitellel rendelkező állampolgárhoz és azokhoz is, akik nem rendelkeznek ezzel, de kötelezőnek érzik kiállni az igazságért, hogy egy országos méretű „Békés Civil Megmozdulás a Jog és a Jogállamiság Megvédése Érdekében” megrendezett vélemény kinyilvánításon vegyenek részt. Ezzel kifejezésre juttatva azt, hogy a törvény mindenkire kötelező értékű, ez alól még egy milliárdos bankár sem lehet kivétel és a civilek nem fogják azt eltűrni, hogy nyomást gyakoroljanak a jogszolgáltatásra. A rendezvény pontos helye és időpontja hamarosan publikus lesz. Ennek megszervezésére kb. negyven nap szükséges – negyven nap mint a Bibliában!
Kásler Árpád
Kelt, Gyulán 2012.04.28-án
És egy friss levél, ami megjelent :"Közzé teszem, hogy a hír minél nagyobb kőrben terjedjen el!
Ezzel is segítve Kásler Árpád barátunk személyes biztonságának védelmét és értünk is folytatott munkáját a BANKOK bőrébe bújt gyarmatosítókkal szemben!
"Ez a levél csak szűk körben fog kimenni, de úgy érzem, hogy feltétlenül szükséges ismernetek a legújabb fejleményeket, mert rátok is tartozik.
A tegnapi Békés megyei másodfokú ítélet után Kásler Árpád örömmel hívott, és számolt be a nagyszerű sikerről.

A felhőtlen öröm, csak a mai napig tartott, mert ma (27-én 14:42-kor) azzal hívott fel, hogy a délelőtti Duna Tv-s riportja után egy másik helyszínre akart elindulni. A házától kikanyarodva arra lett figyelmes, hogy egy sötét terepjáróval a benne lévő kigyúrt, utasai követik. Több alkalommal megállt, azok is ezt tették, majd útirányt változtatott. A terepjáró szintén. Az esemény közben hívott. Természetesen azonnal értesítettem a Medgyesegyházi szervezetünk vezetőjét, majd a Békés megyei Gárdát.

Árpád és családja védelmét ezekben a percekben szervezik meg. Azt gondolom, hogy átérzitek az ítélet jelentőségét, amely alapjaiban rengetheti meg a hazánkban „ideiglenes jelleggel állomásozó” bankok helyzetét.
Úgy tűnik, hogy a bankok, és azok tulajdonosai pontosan átérzik.

Barátsággal"
Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.......

80 megjegyzés:

  1. Azt hiszem most tényleg nem szabadna magára hagynunk, embertársunkat.!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. De. Főleg ezt a magyarnak hitt külföldit, amelyik már közvetlenül is lop akár kisnyugdíjasok betétjéből is, árfolyam változásra hivatkozva.

      Törlés
  3. Ezt írtam Kásler Árpádnak:
    "Szia Árpád!

    A VilagHelyzete.com szerkesztője, működtetője vagyok és egy 1500 tagból álló csoport vezetője, mely tenni akaró ébredő emberek csoportja!
    (http://www.facebook.com/groups/AwakeningTheWorld/ )

    Direkt írtam tegnap egy gyors cikket az oldalra, hogy minél nagyobb hírverést csináljunk a sikerednek !
    Nem szabad, hogy ez a dolog elcsituljon, mert az igazságnak győznie kell! És most Te minden állampolgárért küzdesz, akit becsaptak tisztességtelenül !
    Ezen rengeteg billenhet! Jobban mondva: áll vagy bukik !
    Egyetlen erőnk ha zajt csapunk és a zaj nem ül el !!!
    Bárcsak a média is csörömpölne hangosan ettől a fontos dologtól !!!

    Maximálisan támogatunk ! És bármilyen segítséget, támogatást, fórumot megadunk, ha szükség van rá! :)
    Kitartást kívánunk és Veled vagyunk! Jelenleg lelkileg, de ha kell, majd fizikailag is!"

    VálaszTörlés
  4. sok sikert és kitartás kivánok.
    bár szerintem ettől még ugyanúgy az irreális 250ft-os CHF árfolyamon kell törleszteni, a
    kezelési költség összege (pár száz ft.?) nem befolyásol semmit vagy rosszul látom?
    nyert bárki is pert bank ellen, ahol bíróság kimondta hogy semmis a szerződés mert tisztességtelen magatartás vagy egyoldalú volt a bank stb stb. és újra a 150 ft CHF árfolyamon törleszthet a hitelfelvevő?
    bocsánat ha pesszimista vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne legyél,annak az ideje is eljön

      Törlés
    2. Sziasztok! Csak az a baj,hogy addigra kifutunk az időből...felmondják a hiteleinket,mert nem tudjuk fizetni....és akkor?

      Törlés
    3. A megoldás a per! Elsősorban pertársaságokban! Az AXA és OTP elleni pertársaság már felállt! Csatlakozzatok ti is a Szövetséghez4 A pártoló tagság ingyenes!
      DEVIZAADÓSOK!
      A Devizaadósok Szövetsége és tagjai keresik azokat az Internet kapcsolattal rendelkező sorstársaikat, akik per útján kívánják rendezni elszámolási vitájukat a bankjukkal, illetve megvédeni jogaikat, vagyonukat.
      További információ: www.devizaados.eu

      Törlés
    4. Egyébként a kezelési költség nem néhány száz forint, nálam pl 1,9%, amit a teljes! hitelösszeg után fizetek havonta, a hai törlesztő kb 1/3-a.

      Törlés
    5. Én konkrétan kaptam a bankomtól egy ajánlatot - a korábban már felmondott hitelemet fix 185 Ft.-os árfolyamon végtörleszthetem. És nincs gyűjtőszámlán az árfolyamkülönbözet.... Én konkrétan írtam a banknak egy levelet, amiben vázoltam az összes pontot, ahol a deviza - alapú hitel csalás. VÉleményem szerint sok ilyen levelet kellene kapjon minden bank - mert amíg csak várjuk a sült-galambot, addig kiküldözgetik a leveleket újabb csekkekkel azoknak is, akik már kifizették a hitelüket. Ez konkrét példa a családban. Egy lezárt hitel után két hónappal még kérnek egy fél havi törlesztő részletet mindenféle indokkal.

      Törlés
  5. A kamat ellen a kiegészítő pénznemek a megoldás: http://scribd.com/helyipenz -en rengeteg anyagot találtok!

    VálaszTörlés
  6. Hitelmegoldáshoz használjátok Makkos Albert webináriumait, könyvét, szakértelmét és a támogató Várhelyi Tamás ügyvéd javaslatait: devizahitelmegoldas.com és scribd.com/DevizahitelMegoldas

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom elhinni (vagyis de), hogy Csányi ilyesmit csinálna, tudnia kellene, hogy teljesen értelmetlen, és csak olaj a tűzre.

    Örülök, hogy örültök, hogy megint a bankokat szopatják. Ez az egész nem szól másról, mint hogy pl. a kőművest basztatjuk, hogy miért számolt fel annyit a cementre, mert az nem is annyi. Lehetséges, de legközelebb akkor nem a cement lesz drágább, hanem valami más. Értitek, ugye? Legyen középárfolyamon minden, de akkor a kamat lesz nagyobb... és megkérdezem, ti a bankok helyében mit tennétek?

    Egy dolgot ne felejtsetek el. A fő gondról, az árfolyamok elszállásáról NEM tehetnek a hazai bankok. Még kicsit se. Ők arról tehetnek, hogy rosszul mérték fel a kockázatot (az ügyfelek is, de ők ugye nem értenek hozzá, tőlük ez annyira nem várható el).

    Viszont egyes vezető politikusok elejtett félmondataira igen szépen tudott hullani a forint. Érdekes módon erről még sosem láttam írást sehol, pedig remekül össze lehet rakni. Keressetek rá, ki, mikor mondta ki, hogy "államcsőd", és aznap hogy reagált a forint. Lehet örülni, meg felvonulni, hogy az IMF bekaphatja, és mi milyen újítók vagyunk, de ez nektek súlyos tízezrekbe kerül havonta. És csak többe fog, úgy tűnik. Mondjuk azóta az IMF cimbora lett, nem tudom, a felvonulók most mit éreznek. (És persze ha anno nincs kirúgva az IMF, akkor most több száz milliárd forinttal lenne kisebb az adósságunk, és nem kéne "sárgacsekk adó" se...) A gondolatmenetet inkább nem folytatom, mert ez nem az a blog.

    És azt se felejtsétek el, hogy ha a bankoknak rosszul megy, hitel se lesz. Hitel nélkül pedig a gazdaság lesz nagy gondban. Nektek pedig nem lesz munkátok, nem lesz pénzetek. Csak a tudat, hogy megmutattátok a szemeteknek. Én tényleg megértek mindent, de ez nem a megfelelő pillanat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te valami nagyon okos ember lehetsz! Gondolom, ha holnap azt mondják neked, hogy add oda minden vagyonodat, mert nekik naaagyon szarul megy, akkor abba is beletörődnél, hát ez van. Na, az ilyen emberek miatt merik ezeket megtenni. Amúgy én is úgy gondolom, hogy ész nélkül nem szabad nekivágni, de nehogy már lebeszélj róla valakit egy ilyen rossz dumával! Ha fele ennyi profitot termelne egy bank, akkor is vidáman működne. Amúgy a környező országokban is sokkal alacsonyabbak a kamatok. Persze a magyarokkal bármit meg lehet tenni...de csak szerinted!

      Törlés
    2. Szerinted a magyar ember nem találná fel magát ha bebuknának a bankok.?
      Gyerekeket is a mumussal riogatják "nem lesz munkátok, nem lesz pénzetek" de egyszer fel kell nőni mindenkinek s szembe nézni a mumussal.!

      Törlés
    3. bankar:

      A kőműves, a cement hogy jön ide?
      Csányi Sándor és a holdudvara ráküldték az embereiket Kásler Árpádra. Neveket akarsz? Hallgasd meg az UD Zrt-s hanganyagokat! Ugyanezek az emberek és az ismerőseik dolgoznak ma is Csányinak, Orbán hallgatólagos beleegyezésével, bűnpártolásával. Jakab Géza, Vörös Gábor, Gera Antal, Tóth János, Hoffmann János, Eszes Zoltán, Juhász Gábor, Varga Ádám, a kínai, stb., stb.
      Pintér Sándor, Orbán, Kövér, Demeter Ervin ezen urakat - szinte kivétel nélkül - mindet ismerik.
      Bankár, ne beszélj félre, konkrét bűncselekmények vannak folyamatban Kásler ellen, melyekből te nem látsz semmit, mert homokba dugtad a fejed és erre bíztatsz minket is! Bégetni is tudsz? Tedd azt, de otthon, ne a mi fülünkbe!

      Törlés
    4. Ha tényleg bankár lennél, akkor hallottál volna az árfolyamgátról - amit éveken át mesterségesen alkalmaztak, hogy beetessék a népet arra, hogy bátran felvegyék a devizában nyilvántartott hiteleket. Leveledből az tűnik ki, hogy inkább bankos vagy, aki kapaszkodik az állásába - és kis hidegvízre valóért szószólója a rablóknak.

      Törlés
  8. Kedves bankar, minden távolabb áll tőlem, mint a pénzügyek, sőt egyenesen már mostanában ún hányingerem van ezektől .. Annyit azért érzékelek, h a bankok irányítanak ill. talán már lehet mondani, h irányítottak itt mindent, beleértve a politikusokat is. Szóval egy rendkívül gusztustalan, amit a bankok (világmeretben) műveltek az emberiséggel. Talán ha tisztességes módszereket alkalmaztak volna, és nem a mértéktelen haszonszerzés vezette volna őket, talán még működhetne ma is.
    FED, IMF stb. pápá

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bankar:

      A kőműves, a cement hogy jön ide?
      Csányi Sándor és a holdudvara ráküldték az embereiket Kásler Árpádra. Neveket akarsz? Hallgasd meg az UD Zrt-s hanganyagokat! Ugyanezek az emberek és az ismerőseik dolgoznak ma is Csányinak, Orbán hallgatólagos beleegyezésével, bűnpártolásával. Jakab Géza, Vörös Gábor, Gera Antal, Tóth János, Hoffmann János, Eszes Zoltán, Juhász Gábor, Varga Ádám, a kínai, stb., stb.
      Pintér Sándor, Orbán, Kövér, Demeter Ervin ezen urakat - szinte kivétel nélkül - mindet ismerik.
      Bankár, ne beszélj félre, konkrét bűncselekmények vannak folyamatban Kásler ellen, melyekből te nem látsz semmit, mert homokba dugtad a fejed és erre bíztatsz minket is! Bégetni is tudsz? Tedd azt, de otthon, ne a mi fülünkbe!

      Törlés
  9. Olvassátok el Frei könyvét a Bankár ---és minden világossá válik, kik mozgatják a szálakat, és milyen hatalmi harcok vannak a háttérben. Mert ez az egész kőkemény üzlet!

    VálaszTörlés
  10. Ancen--igazad van, pl. Romániában az OTP bankban sokkal jobb kondíciókkal vehetsz fel hitelt.
    Érdekes, ugye?

    VálaszTörlés
  11. Ancen:
    Bocsáss meg, nem értem, miről beszélsz. Azt mondtam, hogy nem ez a megfelelő pillanat még jobban nekimenni a bankoknak. Sajnos ez nem úgy megy, hogy "fele ennyi profittal is vidáman", ráadásul néhány bank hihetetlenül durva veszteséggel zárta a tavalyi évet. És senkit nem akartam lebeszélni semmiről.

    Azt hol mondtam, hogy a magyarokkal bármit meg lehet tenni? A környező országokban pedig azért alacsonyak a kamatok, mert ott divat visszafizetni a hiteleket, nálunk meg nem. A kamatban nem csak a bank haszna van, hanem a forrásköltség, és a nem fizető adósok miatti veszteség kompenzálása is.

    Haloin:
    Éltek az ókorban is emberek, az akkori szinvonalon, úgyhogy igen, feltehetően feltalálnák magukat. Persze a városiak nagy része éhen halna, de ez nyilván nem nagy ár.

    Évi:
    Pedig foglalkoznod kellene a pénzügyekkel, mert téged is érint. Tudom, hogy nehéz, de ha csak egy kicsit többet tudnának az emberek ezekről, ha csak kicsit érdekelné őket, már sokkal jobb lenne a világ. IMF nélkül kb. holnap államcsőd lenne nálunk, legalább 350-es euróval és 300-as frankkal. Képzeld azt, hogy a szomszédod becsönget, hogy ugyan adjál már neki 100ezret kölcsön, mert megszorult picit, de istenbizony megadja. Mire gondolsz ilyenkor? Na, az IMF pont ezt csinálja. Arra lett kitalálva, hogy ha minden kötél szakad, akkor legyen valaki, aki kihúzza a szarból az országot, amíg talpra áll. Arról nem tehet, ha a kormány elbassza a pénzt.

    Mindenkit a mértéktelen haszonszerzés vezérel, komoly hibákat vétettek a bankok, ez tény. Az ügyfeleknek meg kell a nagyobb ház, kell a nagyobb autó akkor is, ha a fizetése fele elmegy a törlesztőre. Azért ez se normális.

    Szidjátok csak a bankokat nyugodtan, majd talán egyszer észreveszitek, hogy ezért a sok szarért inkább a kormány a felelős. Vagy totál idióták, vagy spekulálnak a forinttal hol erre hol arra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bankár !

      Annak idején személyi igazolványra lehetett személykocsit venni ! Ez normális? A sok kisebbséginek simán ment kereseti igazolás nélkül is...
      A bankokat nem érdekelte ki milyen anyagi helyzetbe van, csak vegyen végre vásároljon ,fűnek fának adtak akkoriba hitelt !Arról nem is beszélek,hogy milyen pénzt ad a bank kölcsön?A sajátját ? Azt hiszem van itt az oldalon egy pár bizonyíték mit is csinálnak a bankok! Link :http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s
      Nem értelek. Ha ezt az oldalt nézegeted és ide irogatsz már rég világossá kellett volna válni,hogy mi folyik itt a nagyvilágban :(
      IMF ? Link :http://vilaghelyzete.blogspot.com/2012/02/gorogoknel-elfogatoparancsot-adnak-ki.html



      Erről ennyit.

      Törlés
    2. Bankár!
      Én is tanultam a történelmet, mármint a nekünk tanítottat! Sőt, olvastam, olvasom és tanulmányozom és értelmezem is az igazi történelmet, amit nem taníthattak és ez szöges ellentétben van az előzővel, vagy éppen olyan sok benne a dezinformáció és csúsztatás, hogy ember legyen a talpán, aki össze tudja rakni a képet. Az "Oszd meg és uralkodj" elv szoros kapcsolatot feltételez a pénzoligarchiák és a mindenkori államhatalom képviselői között. Neked is azt ajánlom, hogy még mielőtt felhívnád az emberek figyelmét arra, hogy mindenki bankoljon, mert csak az a járható út, gyorsan tanuljon és ébredjen. Ajánlanám figyelmedbe az alábbi kiragadott linket és további részeit: http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY
      Továbbá szeretném figyelmedet felhívni arra a tényszerűségre, hogy a világ eddigi gazdasági válságait előre tervezetten és célirányosan hajtották végre olyan bankárdinasztiák és kasztok, illuminátusok (szabadkőművesek, Bilderberg-csoport, Wahlburgok, Rothschildek stb.), akik gyakorlatilag a FED-et is uralják. A tőzsdéket is pont ezek hozták létre, a nagy repülős játékot.
      Az utolsó mondatodnak ellenben teljesen helyt adok! Ha a nemzetek PÉNZKIBOCSÁJTÁSI JOGA szuverén lenne, akkor nem itt tartanánk, de mint tudjuk ez már régen nemzetek feletti. És igen, a mindenkori államhatalom képviselői, ha a könnyű élet reményében nem adná el a lelkét, a népének nevezett lakosok jelenkori életével, sőt az unokáik életével egyetemben az adósrabszolgatartóknak, akkor mindez az írás meg sem történhetett volna. Visszafizetni egy olyan pénzt, ami valójában soha nem is létezett, csak az ígérvényen, vagy manapság a számítógépen digitális formában, azt elég nehéz, nem beszélve arról, hogy a kamatoskamatokat és mindenféle egyéb jogtalan költséget a "birkára" terhelhetik, mert hazug törvény biztosította joguk. Nyomtatni belőle annyit lehet, amennyit a nyomdagépek elbírnak a nap 24 órájában. A mindenkori állami hatalom olyan, a bankokkal előzetesen kialkudott devizatartalékot ír elő egy alakuló banknak, amiből ha véletlenül csőd lenne, egyetlen jóhiszemű betétest nem tudna kifizetni, mert semmi fedezet nincs a páncélteremben, csak ígérvény. És ehhez nem kellett más, csak korrupt törvényhozó. Az igazi értéket az teremti meg, amit a hitelfelvevő a kétkezi munkájával anyagi szinten létrehoz, de ezt a bank pénze nélkül is meg lehetne tenni, mint helyi fizetőeszköz segítségével, de sajnos a jelenlegi hatalmi rendszer úgy van felépítve, hogyha ez sérti a bankárok és kiszolgálóik, a semmi munkából való pénzcsinálásának jogát, akkor a markukban lévő államhatalmi "elit"-et utasítják(!) olyan törvények és rendeletek alkalmazására, amely akár el is lehetetleníti az új közpénz forgalmát.
      És igen, lehet abban is igazad van, hogy külföldön jobb a hiteltörlesztési morál, de azt is vegyük figyelembe, hogy a gazdaságot ezek a férgek, milyen szinten akarják kifosztani. Amíg tudják, hogy van pénz, addig hagyják élni a gazdaságot, de amint elfogy, akkor már csak az anyagi javak rablása enyhíti a kapzsiságot. Nem adok a példádban emlegetett Romániának 5-10 évet (na persze, ha addig nem tör ki az X.világháború, mint irányított eszköz, vagy tudatosan be nem döntik a dollárt, vagy az eurót) és ugyanarra a szintre fognak jutni, mint "hazánk". Igen, idézőjelben, mert sajnos az idegen identitású "vezetőink" eladták a seggünk alól a földünket, olyan hasonló identitású idegeneknek, akiknek a természeti kincsekben gazdag földünk, az új hazát jelenti. És ez már megint egy külön történet, de ezt majd később, ha úgy látom.
      Gondolom azt is tudod, hogy az általad favorizált IMF jótékony hatásai miatt, a magyarországi lakosságra vetítetten, az egy főre jutó államadósság mennyi. Várom a válaszod!
      Innen nézve a dolgot gondolkodj el azon, hogyan mehetett tönkre egy olyan gazdag ország, mint Görögország, bár ha te tényleg bankár is vagy, akkor neked ezt nem kell ecsetelni, de szeretném ha a te szavaiddal mondanád el az itt szerényen és némelyikük sajnos még tudatlanul blogolónak, legfeljebb, majd kiigazítom.

      Törlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Én azt nem értem, hogy miért nincs még börtönben Csányi. Az ő tudtával történt az emberek meglopása, az ilyen sunyiságok miatt kerülnek az emberek az utcára és még van pofája megfenyegetni egy másik embert, aki ki merte nyitni a száját? A másik az, hogy tudták már a bankok amikor kiadták az első deviza hiteleket hogy mi fog történni rá pár évvel, és mégis kiadták...
    Ez teljesen olyan mintha almát árulnál és direkt úgy forgatnád a vásárló felé, hogy csak a szép részeket lássa pedig az egész belseje romlott.

    VálaszTörlés
  14. Ohh még valami.
    Ha jól emlékszem az OTP nem akarja visszaadni az emberektől ellopott pénzt. Kivárásra játszik...
    Kérdem én:
    Mi történik ha fizetésképtelenné válsz és nem tudod törleszteni a hiteleket?

    ... és mi történik akkor ha kiderült egy bankról, hogy lopott és nem akar fizetni?
    ... és mi történik ha a bank csődbe megy és minden pénzed elúszik?
    pfúúú de utálom az igazságtalanságot.

    VálaszTörlés
  15. Kapitány:
    Éppen ezt mondom, hogy ez nem normális! Nem normális, hogy olyan emberek kaptak pénzt, akik jó eséllyel nem tudják visszafizetni, és az sem normális, hogy olyan emberek vettek fel pénzt, akik tudták, hogy nem tudják visszafizetni. A lényeg, hogy ez az egész nem jöhetett volna létre, ha a bankok és az ügyfelek nem hülyék mindannyian és együtt. Épp ezért mondom itt mindig, hogy fontos a tájékozódás, a gondolkodás.

    Egész jó rálátásom van arra, hogyan működik egy bank, illetve a pénzügyi rendszer, pont azért írok ide, hogy amennyire lehet, helyre tegyem a dolgokat. Nem azt mondom, hogy jól működik, de ez egy nagyon összetett dolog, és nem lehet annyival megoldani, hogy tűnjön el az IMF, FED, ne fizessük vissza az államadósságot, és takarodjanak a bankok. Hozzáteszem, egy államcsőd (azaz ne fizessük vissza az adósságot) nem feltétlenül rossz hosszútávon, de elég komoly következményei vannak rövid távon, és mindenképp egy jó politikai vezetés kell, hogy az ország ne ragadjon le a kőkorban.


    nyaki:
    A "pénzoligarchák" és az államhatalom közötti kapcsolat teljesen nyilvánvaló, sőt, az emberi természetből fakad, mondhatnám, teljesen logikus. Azt, hogy a válságokat direkt csinálták volna, nem hinném, ellenben akinek nagyon sok pénze van, az nagyon jól ki tudja használni a válságok adta lehetőségeket. Egyébként a válság hozzá tartozik a rendszerhez. Nem kéne így lennie, de az emberek úgy viselkednek ahogy, és emiatt szükségszerűek a válságok. Hangsúlyozom, hogy ehhez nem kell néhány elit szervezkedése, ez minden emberen múlik.

    A tőzsde nem repülős játék, ellenben piszkosul érteni kell hozzá. Én se szerelek autót, mert nem értek hozzá, viszont a tőzsdében a könnyű pénzt látják az emberek, valamiféle szerencsejátékot, pedig nem az.

    Kamatos kamat pedig hiteleknél nincs, azt a betétesek kapják. Felejtsük már el ezt. Egyedül országoknál beszélhetünk ilyesmiről, ahol folyamatosan új hiteleket vesznek fel a régiek megújítására. És ha az ország a kamatfizetésre is hitelt vesz fel, akkor az hasonlít a kamatos kamatra. Ennek elkerülésére 4 évente van egy jó módszer, amin mindenki részt vehet, illetve a köztes időben is lehet tüntetni a túlzott költségvetési költekezés ellen. Hajrá. (Értem, hogy az állam le van paktálva a bankokkal és jajistenem, de én még olyat nem láttam itthon, hogy valaki azzal nyert volna választást, hogy majd visszafogja a kiadásait, és picit adót is emel, hogy letudjuk az adósságot. Az ellenkezőjével viszont nyertek már választásokat. Többet is.)

    Devizatartaléka a nemzeti bankoknak van, ha konvertibilis a valuta, a kereskedelmi bankoknak nincs devizatartaléka. Amire gondolhatsz, az az Országos Betétbiztosítási Alap, ami egy bank fizetésképtelensége esetén személyenként 100 ezer euróig visszafizeti a betéteket. Ebbe az alapba kell a bankoknak fizetniük adott összeget. Az tény, hogy az OBA pénze töredéke a bankszektorban lévő betétek összegének, úgyhogy egy nagyobb bank csődjekor lennének problémák, de ez nem úgy megy, hogy akkor holnap nulla pénze an a banknak, pusztán csak nem elég. Más bankok megveszik a követeléseit, ebből jön be pénz, másrészt ilyenkor feltehetően az MNB egyszerűen kinyomná a még szükséges pénzt, csak persze nem így neveznék.

    folyt köv...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bankár Úr!
      Azt mondja a válságot nem direkt csinálták....ugye? Most meg próbálom elmagyarázni, hogy én mire jutottam...és ez csak az egyik vonal, mert ön, a semmiből(értsd arany fedezet nélkül) előállított pénzben, ami aztán inflációt generál te nem hiszel. Tehát, kb 20 évvel ezelőtt az USA-ban, Európában (de nem csak), elkezdődött egy érdekes jelenség, a gyárak bezárása. A példa kedvéért most ragadjuk ki az USA-t. Hirtelen, a gyárakat elkezdték bezárni és áttelepíteni, először Mexikóba és közép Amerikába aztán távol keletre, főleg Kínába. Ez a folyamat, nem 4-5 év alatt zajlott le, ezt ön is tudhatja, a politikusok pedig végig nézték az egészet, annak ellenére, hogy pontosan tudták a mi lesz ennek a vége. Nem egy összeesküvésre kell gondolni, nem....hanem a következőkre.. és erre én jöttem rá, pedig nem értek a gazdasághoz. Ha egy országban, a cégtulajdonosok, sorra bezárják és áttelepítik gyáraikat, akkor ez súlyos munkanélküliséghez fog vezetni, ami nem tesz jót semminek és senkinek, se a gazdaságnak, se a költségvetésnek és nem utolsó sorban az embereknek sem...sőt, ha ez így marad, már közép távon is a véget jelentené,.....vagy ön szerint nem így van? egy ország nem abból kellene fenntartania magát amit elő tud állítani? Egy mindenkori kormánynak meg van rá a hatalma, hogy azt mondja "drága cégek...ez nem jó Amerikának,...ezért meg azért,.. .maradjatok a seggeteken, majd kiegyezünk valahogy" vagy "menyetek csak, de azt a sok árút is ott akarjátok majd eladni, mert ide be nem fogjuk engedni, vagy úgy engedjük be, hogy nagyon, de nagyon meg adóztatjuk". De ezt egy kormány se tette....miért is? Talán nem jutott senkinek se az eszébe, ugye? Ne legyünk már ennyire naivak és menyünk szépen tovább,...ha ezek miatt bajba van az állam, az emberek, ami azt is jelenti, hogy a lakósságnak nincs többe vásárlási ereje, tehát,behozzák az árú Kínából, de az emberek már nem tudják megvenni, mert nincs rá pénzük,...akkor hogy is van ez, mire is volt jó ez az egész? Lehet, hogy Kínába is bezárnak emiatt az oda áttelepített gyárak? IGEN ez történik, és ez fog történni, ami totális gazdasági összeomláshoz vezet,...aztán majd a háborúhoz. És ön azt szeretné elhitetni velem, hogy ez mind csak a véletlen műve?..senki se láthatta ezt előre , se a kormány(ok)se a nagy cégek az igen magasan képzett,jól megfizetett közgazdászaikkal? Bankár úr!..kérem, mennyen vissza, azzal a jó rálátásával, a szánalmas irodájában és nézze csak tovább a Bloomberg, CNN csatornáit, mért magának az való, de ha rám hallgat, két tranzakció között, szerezzen be 20-30 db jércét is, mert még jól jöhet.

      Törlés
  16. Törvény pedig nem tiltja a helyi fizető eszközök használatát, most is vannak. Persze ezeket nem kötelező elfogadni, illetve adót fizetni forintban kell. Azt azért mondja már el nekem valaki, hogy ezek mennyiben különböznek a "fedezetlen, hitelt megtestesítő" papírpénzektől? Van valahol egy raktár tele sárga fémmel mondjuk a Kékfrank fedezeteként? És ez ám az igazi rabszolgaság, ha mondjuk Kékfrankban kapod a béred, és csak a környéken költheted el, ha pedig nem akarják átváltani forintra, akkor nincs törvény, ami kötelezné őket erre. Érdekes, hogy ők is hivatkoznak a Pénz mint adósság-ra :) Bírom ezt a "utáljuk a szart sem érő papírpénzt, úgyhogy csináljunk egy szintén szart sem érő papírpénzt, ami legalább a miénk" mentalitást.

    Az IMF-et nem favorizálom, de nem értem, mire gondolsz azzal, hogy jótékony hatásai miatt mennyi a magyar államadósság. Kötelezővé tették az országnak a hitelfelvételt? Per pillanat annak a lehetősége, hogy tárgyalni fognak velünk elég sok devizahitelest ment meg a csődtől, meg az országot is. Az államadósságot a kormányok veszik fel, az emberek meg asszisztálnak ehhez, ahogy fentebb is írtam. Persze, tudom, a pénzoligarchia lepaktált, és ezért... De ez annyira könnyű megoldás így. Nem kell utcára menni, tüntetni az eladósodás, a korrupció, a pazarló állam ellen. Az nehéz, azért tenni kell. Sokkal egyszerűbb ülni a fotelban és szidni a FED-et, IMF-et, EU-t, a "sötétben sustorgó összeesküvőket".

    Görögország egyszerűen ment tönkre, semmi varázslás nincs. Túl sok hitelt vettek fel, rossz volt a növekedés, ráadásul náluk nagyüzemben ment a statisztikák "kozmetikázása". Egyszerűen fogalmazva: elbaszták a pénzt és még hazudtak is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Dicséretes a kitartásod, ne add fel csak így tovább.!

      Törlés
    2. Per pillanat elszórakoztat az, hogy igyekszem rendet vágni a hülyeségbe, majdcsak megunom egyszer. Végülis, aki korrekt közgazdaságtani elemzésekre vágyik, az nem ezt a blogot olvassa, úgyhogy a hiba tényleg bennem van.

      Törlés
  17. ...egyáltalán,..minek vannak a Bankok ????

    VálaszTörlés
  18. A bankok sohasem teremtettek valódi értéket, csak sunyi spekuláción keresztül jutottak valódi értékű pénzhez.!
    "legális törvényeken keresztül"

    VálaszTörlés
  19. A bank azért van, hogy ha van felesleges pénzed, akkor azt be tudd tenni valahova kamatra, illetve aki hitelt szeretne, annak ne egyesével kelljen mindenkit végigkérdezni, hogy ad-e. Ennyi.

    Még mindig nem látom, hogy csinálnak a bankok a semmiből pénzt. Komolyan, bepötyöghetnék én is pár milliárdot a számlámra :D De most tényleg, akkor miért zárnak be fiókokat bankok? Miért mennek csődbe bankok? Ha egyszer a semmiből csinálnak pénzt, ilyen sose lenne. Sőt, rátok se lenne szükség, a hiteleitekre se :DDD

    Tényleg nem tudom, miért csinálom ezt...

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok
    Rég óta olvasom a blogot és mindennap figyelemmel követem a bejegyzéseket. Párommal együtt mi is támogatjuk a Kásler családot és nagyon örülünk,h ilyen döntés született a bíróságon.Várva várjuk a békés de -remélhetőleg- igen hangsúlyos civil megmozdulásokat mert nagy szükség van rá. Mi is a "bank/állam/80%-ban a munkaerőpiacot mozgató multi &állami cégek" becsapott emberek közé tartozunk. A "repülő hétköznapok" káoszában a munkahelyi láthatatlan fegyverek (Pszicho Terror[Lásd KÖZIGAZGATÁS!!!]) áldozatai is,kiszolgáltatva,gyerekekkel a családban és sok hasonló helyzetben levő ismerőssel!! Tennünk kell vmit mert földönfutóvá tesznek és teljesen kicsavarnak emberi mivoltunkból!!! Bankárnak én is üzenem,h a tanultakon kívül nagyon sok dolgot olvashat itt ezen a blogon, de lehet angolul is keresgélni (feltételezem,h beszél)a világhálón(ameddig még lehet!! Mert,h hamarosan attól is megfosztanak!!). Meg fog döbbenni mert rengeteg dolog van amiről még nem hallott!! :)
    Pl.: Jezsuiták,Vatikán,Titkos társaságok,Rotschildok,FED,világháborúk,MONSANTO, Babilon és sorolhatnám ....

    VálaszTörlés
  21. Csányi "úr" munkamódszerei már ismertek bizonyos lehallgatási botrány után napvilágot látott telefonos beszélgetésekből. Így a terepjárós fazonok nem jelentenek újdonságot. De nagyon fontos lenne közzé tenni annak a sötét terepjárónak a rendszámát. Hátha valaki többet is ki tudna deríteni a tulajról és így arról a körről, aki neki dolgozik. Kérdés csak az, hogy abban a szituációban, volt e annyi lélekjelenléte Árpinak, hogy a rendszámot megjegyezze...

    VálaszTörlés
  22. Meglátásom a következő. A bankar nevű blogozótársunk egy közgazdász. Ő csak arról beszél amit mint közgadász tud és tanítottak neki illetve saját munkahelyi tapasztalása. Ami meg az interneten van az IMF-ről, FED-ről, stb. azt meg nem tanítják az egyetemen és nincs bizonyítva sehol. Legalábbis eddig nem volt. Eddig a teljesen pártatlan hozzászólás.
    A teljesen laikus hozzászólásom pedig az, hogy lehet hogy maga a közgazdaság tan alapjában véve egy egészséges kereskedelem és banki szféra működését írja le, viszont sajna a kivitelezés rossz irányba ment el.
    És erre a rossz irányra hoznám fel a történelmi tényt, hogy hogy lettek a Rotschildok iszonyatosan gazdagok 1815 június 15-én, amikor is eljátszották, hogy a waterlooi csatát elvesztették az angolok. Erre ők felvásárolták az összes értéktelen angol fontot. Amikor meg kiderült hogy az angolok mégis megnyerték a csatát, akkor pedig a fontnak ismét felment az értéke... a többit ki lehet találni. És aza a baj hogy a pénzügyi szférában nagyon sok ilyen viselkedés van. Tehát szerintem ezért felesleges a pénzügyi rendszer jóvoltát hangoztatni, mert alapjában véve jó ötlet volt, de el lett b*szva.

    VálaszTörlés
  23. Ezen az oldalon üzenném Kásler úrnak,h tegye nyilvánossá perének sikerét azért is,h minél több ember merítsen bátorságot és lehetőséget az eredményéből! Aki csak teheti perelje be a bankokat, hasonló sikerekkel! A 4nap alatt bizonyára összeültek csányiék is!

    VálaszTörlés
  24. GregMonster: Pontosan ezt mondom én is folyamatosan, hogy maga a rendszer alapjaival nincs baj, a kivitelezés rossz, és erről minden résztvevő tehet. Nem csak a nagy bankárok, az IMF, hanem a kisemberek is.

    Megnyugtatnék mindenkit, hogy töménytelen mennyiségű, mondjuk ilyen "alternatív" megközelítésű oldalt, filmet, könyvet láttam már. Köszönöm a folyamatos ajánlásokat, láttam már ezeket sok évvel ezelőtt.

    És felejtsétek már el ezt a rohadt tartalékrátát!!!! Bégetitek mint a birkák. Van ennek rendes neve, pénzmultiplikátor hatás, és első éves anyag az egyetemen. A kötelező tartalékráta pont azért van, hogy ne legyen meg a rendszerben a végtelen pénz megteremtésének elméleti lehetősége!!!

    Azt is írom folyton, hogy nyilvánvaló, hogy a nagy hatalommal rendelkezők néha összeülnek kicsit tanácskozni, de ez engem nem érdekel, mert ez kicsit már hit kérdése, amiről én nem vitatkozok. Ami érdekel, hogy kezdjetek már el GONDOLKODNI, mert odáig eljuttok, hogy nem szabad bégetni a mainstream faszságot, de addig már nem, hogy az alternatív szart sem szabad gondolkodás nélkül befogadni!!!

    Újra megkérdezem, ha szerintetek a bankok a semmiből teremtenek pénzt, akkor mi a jó égnek van szükségük a ti kis pénzecskétekre, a ti hiteleitekre??? Hogy lehet, hogy bankok csődbe mennek, hogy fiókokat zárnak be, hogy embereket rúgnak ki?? Hogy sokmilliárdos veszteséggel zárnak egy évet??? Nem gondoljátok, hogy a banknak is az az érdeke, hogy az adósai rendesen fizessenek évtizedekig? Komolyan azt hiszitek, hogy jó az nekik, ha az ügyfelei csődbe mennek, és kényszerértékesíteni kell a házat a valós értékének töredékéért, plusz még évtizednyi kamatot is buknak?? Jó az, ha mindenki csóró, és csak egy számlát tart fenn, mert muszáj?

    Egy banknak akkor jó, ha az ügyfelei gazdagok, ha sok terméket használnak, amiért fizetnek! Mindig mondom, hogy sok hibát követtek el a bankok, ahogy a hitelfelvevők is, de ez senkinek nem jó.

    Ha nem értitek meg, akkor nem, de már annyiszor írtam le itt ezeket, hogy lassan kimásolom Wordbe, aztán csak copy-paste lesz mindig :D

    VálaszTörlés
  25. Figy bankar, ha ennyi feles energiád van, akkor én azt javasolnám, hogy kezdj el Drábik Jánossal levelezni. Ez még érdekelne is, hogy mi sülne ki belőle. Csak a levelezésedet valamilyen úton-módon, cenzúra nélkül, közzé kellene tenni.
    Aztán hátha sikerülne neki elmagyaráznod a pénzmultiplikátor utáni tananyagot is. :)

    VálaszTörlés
  26. Na, arra én is kíváncsi lennék :D Szerintem szóba se állna velem, egy újabb illuminátus bérenc lennék neki, aki hülyének nézi :)

    Nekem jobban tetszik, ha úgymond képviselem a másik oldalt, a Drábik kifejtette nézeteit a videókban, én tételesen cáfoltam érvekkel itt fórumon. Ti meg döntsetek, elvégre ez a lényeg, hogy mindenki szabadon dönthessen.

    Továbbra is azt mondom, hogy gondolkozzatok el a dolgokon. Szimpla józan ésszel is nagyon sokáig el lehet jutni. Fröcsögni, zsigerből utálni könnyű, de szerintem sokkal többre megyünk, ha minél többen tényleg megértik a problémákat, mert csak akkor lehet jobbá tenni a rendszert.

    VálaszTörlés
  27. kedves Bankár!
    te az embereket birálod hogy felelőtlenül vettek fel pénzt? a bankokat miért nem birálod hogy felelőtlenül hiteleztek? a hitelt nem kötelező felvenni, de kiadni sem :)
    ahogy én látom ez az egész arra megy, ez az egész banki taktika, hogy hogyan lehet a köz pénzét magánpénznek átkonvertálni. a hasznot most is szépen kiosztják maguk között a részvényesek, aztán a bank a rossz döntése miatt tönkre megy és utána megy a kormányokhoz, hogy konszolidálják meg őket, mert akkor tönkre megy a bankrendszer. csak nem gondolod hogy bankok nélkül az emberek nem tudnának megélni? ezt komolyan gondolod? akkor miért prüszkölnek a bankok a pénzkimélő eszközök ellen? csak nem gondolod hogy az emberek 99 % úgy fog táncolni ahogy az 1 % akarja, aki a pénzeket a bankok utján a saját vagyonukként felhalmozta? a bankok a pénzemberek a saját hasznuk miatt manipulálnak az élelmiszerek áraival, hogy emberek éhezzenek? a bankok HIBÁS DÖNTÉSE miatt, -amelyet beismert a Bankszövetség- is az embereket utcára teszik? csak nem gondolod, hogy dupláját fogják az emberek visszafizetni, mint amit felvettek?
    csak nem gondolod hogy elveszik az ingatlant eladják potom pénzért mert nekik mindegy aztán a maradékot még vonják az emberek jövendőbeli jövedelméből?
    ha a bankárok előre tudták hogy a sfr emelkedni fog, akkor tudatosan MEGTÉVeSZTETTÉK a hitel felvevőket, ha meg nem tudták, akkor pedig ROSSZUL DOLGOZNAK :)
    csak nem gondolod te meg a többi bankár, hogy az emberek 99 % éhezni fog és földönfutóvá válik, hogy az 1 % duskálhasson és irányithassa az 1 % ot? ezt komolyan gondoljátok? mi van az egyoldalú kamatemelésekkel amelyet maga az EU is TILT ? stb..stb...stb... ezt az országot háború után a bankárok nélkül is felépitette ez az ország csak nem gondolod hogy nélkülözhetetlenek vagytok? nem végeztek semmi termelő értékteremtő munkát, de elveszitek azok pénzét akik ezt teszik?..és abból éltek...ezt komolyan gondoljátok, hogy sokáig lehet csinálni? nézz körül Európában, meg a Világban.

    VálaszTörlés
  28. Bankárnak Tisztelettel!
    Az ajánlatokat nyilván csak azért tettük mert így kaphat 1 teljesebb képet a világról és a "bankárvilágról"! Ön szerint a bankokat ellenőrzi valaki,hallottuk már,h x bank y banktól z mennyiségű összeget ilyen v. olyan kondíciókkal vett fel?? Ö szempontjából a válasz minden bizonnyal IGEN, mert ezt mondják nekünk és önnek is. Elárulom azt a nagy titkot,amit mindenki ismer aki ezen és hasonló oldalakon olvasgat -közgazdasági ismeretek nélkül mondom- hogy a bankoknak azért volt szükség a mi kis pénzecskéinkre és hiteleinkre,h becsaljanak a csapdába és a gazdasági válságra hivatkozva megszüntetik a munkahelyeket és a következményeket napjainkban jól ismerjük. Sőt azt is megkockáztatom,h ezeket a "bankár bűnözőket" a pénz már egyáltalán NEM érdekli! Egyetlen dolog vezérli: SOK az ember! De nagyon összetett az a módszer amivel bombáznak bennünket. Ezek már nem alternatív szarok, ez a kőkemény valóság. És Drábik úr szavait idézve, igenis tessék olvasni és mindenki képezze magát! Egyébként több éve alig volt fenn valóban 1-2 videó a youtubeon ill. vimeon de ma már nagyon sok van valóban.

    VálaszTörlés
  29. Zsuzsa:
    Kb. minden második hozzászólásomban leírom, hogy a bankok is, és a hitelfelvevők is hibáztak.

    Egyébként akkor, amikor ezek a hitelek nagyon mentek, ésszerű döntés volt ezeket választani. Akkor hol a hiba?

    Az ügyfelek ott hibáztak, hogy leszarják az egészet, semmit se tudnak a pénzügyekről, nem is érdekli őket. Felvesznek annyi hitelt, amennyi az épp aktuális fizuból még épphogy kifizethető, és emiatt semmi biztonsági tartalékuk sincs. Persze franc akarja a kisebb házat, kisebb kocsit.

    A bankok nem tudták, hogy a CHF ennyit fog emelkedni, sőt, nincs a világon olyan ember, aki meg tudná mondani, hogy hol lesznek az árfolyamok évtizedek múlva!! Aki mást mond, az hazudik, vagy nem ért hozzá. Viszont az esélye megvan a hatalmas elmozdulásnak mindkét irányba, és ezt a kockázatot nem lett volna szabad bevállalni, vagy legalábbis fel kellett volna készülni rá.

    Viszont a kormány elég jó befolyást tud gyakorolni a forint árfolyamára, ismételten csak azt tudom mondani, hogy nézzétek meg, egy-egy megszólalásuk után hogy alakult. Aztán mindenki kiszámolhatja, hogy neki, a saját családjának mennyibe került pár elejtett megjegyzés államcsődről, illetve az unortodoxia. Aki azt mondja, hogy persze, minket büntetnek, mert packázunk velük, annak azt tudom mondani, hogy amíg az ő pénzük van itt, addig a pénzüket akkor viszik el, amikor akarják. És ez nekünk sajnos fáj, és ehhez sem kell közgázos diploma szerintem.

    Azt kell belátni, hogy a bank csak szolgáltatást nyújt, és igényt akar kielégíteni. Ha az embereknek kockázatos hitelre van igényük, akkor a sok bank belemegy, mert pörög a biznisz, lehet pénzt keresni. Persze utólag mindig könnyű okosnak lenni.

    Magyar bankokat pedig nem kellett a magyar kormánynak konszolidálni, egyet sem.

    Bankok nélkül pedig van élet természetesen, csak sokkal alacsonyabb színvonalon. A bank kb. az olaj a gazdaság gépezetében. Megy a gép olaj nélkül is, de mégsem ugyanaz.

    Amúgy a bankok kimondottan szeretik a pénzkímélő eszközöket (pl. bankkártya, mindenféle utalvány). Az egyoldalú kamatemelések szükségesek voltak, de mostmár nincs ilyen, referenciakamathoz vannak kötve a hitelek. Ez azért mókás, mert így sokkal nagyobb és gyorsabb kilengések lesznek a kamatok mértékében, de ha az emberek ezért sírtak, hát legyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kedves Bankár csak egy a baj a véleményeddel, hogy a bankok azok szakértők, az emberek meg nem.
      Egy szépséghibája még mindig van, hogy nem kötöttek biztositást, és ezt a bankoknak kellett volna, nem az embereknek, lsd Dr Drábik.
      Azonkivül valaki valamilyen szerv ezt a pénzügyi terméket ellenőizte, engedélyt adott rá. Még mindig nem tudjuk ki.Engedélyt még egy gumibugyira is kell kérni.
      Mi egy az állam által ENGEDÉLYEZETT hitelt vettünk fel, nem zughiteleket, feketén.
      Ha beteg vagy orvoshoz mész, mert ő szakértő és ha téved kártéritést kérsz, vagy neki is van felelősségbiztositása? nahát...
      Dr Czirmes ügyvéd úr birtokában van egy banki középvezető vallomása a biróság előtt, hogy bizony tudtak arról a bankszakmában hogy az árfolyam emelkedni fog.
      Makkos Albert meg is csinálta a számitásokat egy grafikonnal, hogy szép egyenletesen emelkedik az árfolyam, kivéve azt a pár évet amikor rögzitették az EU-hoz az árfolyamsávban, na az alatt az idő alatt gyorsan kinyomták a hirteleket. Sok szép per elé nézünk :)

      Törlés
  30. gumilaci: Én nap mint nap tapasztalom, hogy ellenőriznek minket, illetve, hogy más bankoknak adunk kölcsön, vagy mi veszünk fel :)

    Egyébként nem kell válság ahhoz, hogy mondjuk Magyarországot bedöntsék. Ugye tudjátok, hogy a magyar állampapírok kb. 25-30%-a (pontos számra nem emlékszem) egy, azaz egyetlen egy ember kezelésében van? Kb. egy gombnyomás neki az államcsőd :)

    Most komolyan. Nagy válság volt már eddig is a világban több helyen, többször is, ez nem új dolog. De, OK, legyen az, hogy tényleg valaki direkt úgy alakíttatta a gonosz FED-del a kamatokat, hogy elősegítse egy ingatlanpiaci buborék kialakulását. Lehetséges. Azonban ez akkor sem jöhetett volna létre, ha az emberek nem asszisztálnak hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez a baj hogy engedték, hogy egyes emberek kezében nagy mennyiségű pénz legyen és ezzel már a politikusokra is nyomást gyakorolnak. Ez igy nem lesz jó.
      Nem lehet hogy a lakosság 1 % nak kezében összpontosodjon a pénzügyi és ezzel együtt a politikai hatalom is. A 99 % meg csak dolgozzon. Ezt nem gondoljátok hogy sokáig lehet csinálni.

      Törlés
  31. Az embereknek nem az a feladatuk, hogy közgazdasági tanulmányokat folytasson, hanem az, hogy dolgozzon és értéket teremtsen, amihez az állami bank egy igen jó kondíciójú hitelt nyújtson, amit vissza is tudjon a polgár fizetni. Aki felvesz 20 évre hitelt, az joggal várja el az államtól és a bankjától, hogy a 20 év alatt bármikor lehet egy olyan szakasza az életének, amikor nem úgy mennek a dolgai és ezért bizonyos toleranciát várna el annak érdekében, hogy mindenki megkapja azt, ami jár. De sajnos ilyen toleranciát nem láthat attól, akinek jogában van a nemzeti valuta nyomtatása, ugyanis ezeknek a ún. nemzeti bankoknak a tulajdonosa minden esetben magánember és nem az állam. Gyakorlatilag egy magánember mondja meg az országnak, hogy hogyan is működjön a pénzpiac.
    A probléma itt kezdődik.
    A másik, hogy már hogyne történt volna konszolidálás Magyarországon. Posta bank. Tudjuk mi lett a vége ennek is.

    VálaszTörlés
  32. bankár,
    Ha lenne olyan kedves reagálni az én megjegyzésemre is, mert kíváncsi vagyok, hogy én is rosszul látom a dolgokat...kb.20 bejegyzéssel vissza rá talál..."redneck" és kérem ne használja(ák) többet a "senki se tudta hogy ilyen gazdasági válság alakul ki..." mert ez egyszerűen nem igaz,..olvassa el az ott leírt logika menetet és rájön, hogy a valóság,vagi ha úgy tetszik az igazság nem az, amit el akarnak hitetni az emberekkel....tisztelt uram.

    VálaszTörlés
  33. Szerintem ha a találmányokat nem titkolnák(ták) volna el már régen oda fejlődött volna a világ, hogy senkinek ne keljen éheznie a földön.
    S olyan hogy megélhetési munka, nem létezne és innen már csak egy lépés lenne a pénz nélküli élet.

    VálaszTörlés
  34. Nagyon jól elbeszélgetünk én is számtalan elméletet, véleményt tudnék mondani, de egy biztos a bankok élükön az OTP-vel gyakorlatilag kifosztották az ország jelenetős részét.Aki ezt nem látja azzal nincs miről beszélni. Az állam annyit tudott hozzászólni hogy ő is kért a szajréból (bankadó,)valamint kimentette a klientúráját(végtörlesztés). Ezek után szerintem már csak az a kérdés hogy hova menjünk tüntetni és hogyan tudjuk kikényszeríteni az igazságot. KEZDJÜK MÁR EL!!!

    VálaszTörlés
  35. Én benne vagyok, hol és mikor? Lesznek mások is, vagy csak mi ketten? És mi lesz a zombikkal? Minden reményem bennük van, mert ők alkossák a többséget,nélkülük nem fog menni. Naponta beszélek velük, mit mondjak? reménytelen, fogalmuk sincs miről beszélek, még mindig hipnotikus állapotban vannak. A hatalom által létrehozott Millás, 4K és társai civil szervezetekbe nem higgyetek, mert kamu, áltatás, megosztás és széthúzásra játszanak, miért? mert az emberek nem tömörülhetnek egyetlen zászló alá, még veszélyesé válnak, nagyon veszélyesé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi egy páran már ébresztgetjük őket, és ébrednek is :)

      Törlés
  36. OK. Akkor ketten már vagyunk. Aki még csatlakozni akar a lazado001@gmail.com-ra dobjon egy mailt. Elkezdem szervezni a facebook oldalt is. Ha legalább azt el tudnánk érni hogy 8-10 ember folyamatosan tüntessen a PSZÁF vagy a bankszövettség előtt, első lépésként már az is jó volna.Én akár az éhségsztrájkot is vállalom. Ha ezzel sikerül felrázni a 'zombikat'.

    VálaszTörlés
  37. nyaki:
    Az embereknek nem kell közgazdaságtant tanulniuk, amiről én beszélek, az kb. a következőből áll: Ha valaki keres 90 ezret, és úgy gondolja, ebből 50 ezret ki tud fizetni a törlesztőre, akkor ne akkora hitelt vegyen fel, hogy pont 50 ezerre jön ki a részlet, mert akkor SEMMI tartaléka nincs. Mert valóban bármikor jöhet egy olyan szakasz, amikor nem megy úgy a szekér. És muszáj takarékoskodni. Tudom, hogy nehéz az élet, és hogy a magyar fizetések undorítóan alacsonyak, de muszáj felkészülni a nehezebb időkre. Egyébként a bankok mindig hajlandóak valamilyen formában segíteni a bajba jutott adóst, pl. futamidő hosszabbítással, egy ideig alacsonyabb törlesztővel. Csak szólni kéne! Persze, így összességében kicsit többet kell visszafizetni, de megmarad a ház, és senki nem hal éhen.

    Azt nem tudom, miből gondolod, hogy a jegybankok magánkézben vannak, még a FED-re talán rá lehet fogni nagy nehezen, de a többire? Megjegyzem, a pénzpiacokra nincs akkora befolyásuk a nemzeti bankoknak. Van valamennyi persze, de adott esetben simán elsöprik őket.

    A Postabankot valóban konszolidálni kellett, gyönyörű sztori, mit ne mondjak. Korábbi kommentemben arra utaltam, hogy a mostani válság során nem kellett magyar bankot kimentenie az államnak, de régebben valóban volt ilyen.

    redneck:
    Valamiért átugrottam a korábbi hozzászólásod, pedig bírom a stílusod, hogy látatlanban is utálsz :) Az pláne, hogy azt gondolod, többen vagyunk :D Nos nem, én egyedül vagyok ilyen okos.

    Komolyra fordítva a szót, amit írsz, abban van igazság. Azért kiegészítem innen a "szánalmas" irodámból: Az, hogy sok gyár áttelepül mondjuk Kínába, bár adott esetben Magyarországra, az azért van mert ott és itt olcsóbb a munkaerő. Ez természetesen generál munkanélküliséget, azonban azt is tegyük hozzá, hogy jellemzően az alacsony végzettséget igénylő, alacsony hozzáadott értékkel rendelkező munkafolyamatokról van szó. Magyarul szólva, a munkásosztály durván megszívja. Ettől még igen komoly kereslet lesz ezekre az árukra, hiszen olcsóbbak lehetnek az olcsóbb munkaerő miatt, illetve ez a tendencia rákényszeríti az embereket arra, hogy képezzék magukat, és nagyobb értékű munkát tudjanak végezni magasabb bérért. Tudom, ez hosszú folyamat.
    És egyébként pont amiatt, hogy Kínában egy marék rizsért csinálják gyerekek a cuccokat, nekünk is sokkal jobb gépeink lehetnek, mint egyébként. Kegyetlen, de ez van. Viszont ennek a válsághoz nem sok köze van.

    Haloin:
    A Földön megtermelt élelmiszermennyiség bőven elég lenne minden embernek, a baj csak az, hogy nagy része nem tudja megfizetni. Ezért öntik néha a tejet a földekre, stb. Erre kéne valami okosat kitalálni.

    Leonardo: Nem értek veled egyet, de a tüntetésre csak bátorítani tudlak. Nyugodtan lehet a Bankszövetség és a PSZÁF elé is menni, meg lehetne kérdezni, hogy ugyan miért képtelenek időben észrevenni egy nyilvánvalóan rendszerkockázatot jelentő folyamatot? Miért képtelenek felmérni és kezelni a devizakitettséggel járó kockázatokat?

    Én azért inkább javaslom a Parlamentet.
    Ez utóbbihoz is adnék is egy-két ötletet: Miért kellett elküldeni az IMF-etés összeveszni vele, és emiatt legalább 100 milliárddal többet költeni az államadósságra? Miért kellett olyan adórendszert kialakítani, ami az alacsony keresetűeket megszivatja, aztán fenyegetéssel kötelezni a cégeket a bérkompenzációra? Miért kellett ellopni és eltőzsdézni a magánnyugdíjpénztári vagyont? Miért kell hülyének nézni az embereket és mást mondani a külföldieknek, mint a magyaroknak? Miért kell idióta, meggondolatlan, kiszámíthatatlan kijelentéseket hullámvasútra tenni a forint árfolyamát, ezzel megszivatva kb. az összes devizahitelest, és céget? Hogy lehet az, hogy önkormányzatok devizában adósodtak el, majd ezt a pénzt magyar állampapírba fektették, tehát színtisztán spekuláltak az adófizetők pénzével???
    És ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik.

    Megyek, veszek jércéket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább van köztünk egy okos is, de mi volna ha megfordítanád az információ áramlást és az innen szerzett ismereteket osztogatnád a "pénz pajtások" körében.!
      Legalább el mondhatnád hogy segíted az emberiséget.

      Törlés
    2. Nos, akkor lássuk, hogy miért is magánkézben van pl. a Magyar Nemzeti Bank, ami valójában nem is magyar és még csak nem is nemzeti.
      Induljunk ki abból, hogy a "tisztelt parlamentünk", pont nemrégen erősítette meg azt a kijelentését, hogy a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét újfent elismeri. Kitől kell hogy független legyen? Tőlünk magyaroktól, ami valójában a miénk kellene hogy legyen?
      A másik dolog pedig az, hogy az MNB vezetője vajon kitől kapja a fizetését? Igen a magyar állam fizeti, de az MNB ettől függetlenül az EKB utasításait kell hogy végrehajtsa és a magyar államnak csak felügyeleti joga van és a működésébe semmilyen beleszólása nincs, azaz a mindenkori jegybanki alapkamatokat nem a magyar parlament szabályozza, hanem egy magánbefektetőkből álló bankcsoport. Innen nézve a dolgot, a magyar állam gyakorlatilag az EKB-tól vesz fel hitelt az államháztartási hiányok és egyéb beruházások, sőt a konszolidáció fedezésére is, amelynek a kamatát a Magyar Nemzeti Bank határozza meg az EKB utasítása lapján. Mivel az EKB szoros kapcsolatban van az IMF-el, így már érthető, hogy miért az IMF-el tárgyalnak.
      Ha nagyon jól megy a gazdaság és több pénzt akarnak kivonni az országból, akkor egész egyszerűen elinflálják a forintot, a kamatlábak játszadozásával.
      Ha a magyar állam komolyabb és könnyű pénzhez akar jutni és nem akar hitelt direktbe felvenni, akkor kénytelen állampapírokat kibocsájtani a nagyobb kiadások fedezésére, amire a mi általunk befizetett pénzből - a zömében külföldi vásárlóknak - kénytelenek kifizetni arra, az MNB-EKB által kispekulált jegybanki alapkamattól magasabb kamatokat, ami az amúgy is nehéz helyzetben lévő népgazdaságot, további súlyos kiadásokkal terheli és lehet megint kénytelen lesz hiteltfelvenni. Tehát vagy így, vagy úgy de ezeket a magánbankárokat nem tudjuk kikerülni. Jól kifundálták ezt és ehhez nem kell más csak korrupt és idegen identitású országvezetők, mert országvezető "elit" is csak úgy lehet hatalmon, ha ezek rábólintanak és az utasításaikat maradéktalanul végrehajtják. Aki erre nem hajlandó, az megy a levesbe.
      Ha a pénzkibocsájtás joga a magyar államot illetné meg, akkor a belföldi beruházások akár 100%-át lehetne finanszírozni, leszarva magyarán a külföldi spekulánsok pénzéhségét. Nem ez lenne erre az első példa, ahonnan elzavarták az IMF-et (Dél-Amerika, Kína). Ahová beteszik a lábukat, ott csak pusztulást, éhinséget és zavargásokat hagynak maguk után.
      A globalizmus megmételyezi a nemzetek egységét és az önállóságot, sőt a velejáró liberalizmus eltörli a nemzeti öntudatot, az erkölcsöt és a hagyományokat, mintegy összemosva a nemzetiségeket, ami lássuk be, soha nem vezetett jóra, inkább csak viszályokhoz. Ez történik most.
      Amire pedig az utánam szólóknak reagáltál, az már csak annak a működése, ahogyan ezt kitalálták, tehát az alapokat kell előbb rendbe tenni, majd lehet egy tisztességes gazdaságpolitikát folytatni.

      Törlés
    3. http://www.youtube.com/watch?v=D0ymL80xqCc
      Csipázom az öreget.!

      Törlés
  38. nyaki: Ne haragudj, de fogalmad sincs azokról az intézményekről, amikről beszélsz.

    A nemzeti banknak nem az emberektől, hanem a kormánytól kell függetlennek lennie.
    Az MNB nem hajtja vére a EKB utasításait, önálló monetáris politikát folytat, és ez így lesz, amíg be nem vezetik az eurót nálunk is. És ez így jó, lentebb leírom, miért.

    Arra utalsz, hogy az EKB magánkézben van. Miért? A FED-ről szokták ezt gondolni.

    Leírtam már, de megteszem újra. Az SOHA NEM jó, ha a kormány nyomja a pénzt, ha a kormány irányítja a monetáris politikát. Csak gondolj bele, a kormány szavazatot akar, és azt úgy a legkönnyebb megszerezni, ha pénzt ad az embereknek kevesebb adó vagy több költségvetési kiadás által. Ha a kormány nyomná a pénzt, akkor folyton csak szórná a pénzt a nyomdából, és a forint pillanatok alatt elértéktelenedne! Nagyon nagy szívás egy hiperinfláció... Ja, és egyébként az infláció kimondottan érdeke a kormányoknak, ezt se felejtsük ám el. Viszont az inflációval nem vonnak ki pénzt az országból, azzal egyedül a költségvetés nyer.

    A magyar állam, amikor direktbe hitelt vesz fel, akkor kötvényt bocsát ki. A kettő között nincs különbség. Az MNB alapkamat pedig egy két hetes ráta, semmi köze sincs a piacon kialakuló kötvényhozamokhoz. A rövid távú hozamokra tud némi hatást gyakorolni, de a kötvényhozamok mindig a piacon alakulnak ki a kereslet-kínálat függvényében. Ha a külföldi befektetők azt látják, hogy mi jól működő gazdaság vagyunk, bennünk meg lehet bízni, akkor alacsony kamatot fognak kérni. Ha azt látják, hogy megbízhatatlanok, kiszámíthatatlanok vagyunk, nem biztosak abban, hogy visszakapják a pénzüket, akkor magasabb kamatot kérnek, vagy egyszerűen nem adnak pénzt.

    És azért tárgyalunk az IMF-fel, mert ez az az intézmény, amit pont arra hoztak létre, hogy országok fizetési problémáin segítsen. Nem azért, mert hűde nagy összeesküvés van mindenfele, hanem mert az IMF-et erre találták ki, ezért működik, megvannak a megfelelő eljárásai, folyamatai, szakértői gárdája, ami ehhez kell.

    Tény, hogy sok helyen nem sült el jól az IMF szerepvállalása, de tanultak a hibákból, azóta másképp működik a szervezet. Az is igaz, hogy a kapott pénzt jól kell felhasználni, ezt se felejtsük el.

    A globalizáció meg nem feltétlenül jó mindenkinek ez így van. Nyilván a kulturális hatások is fontosak, de pénzügyi értelemben is lehet káros, sokszor bőven az is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bankár!
      Kérlek olvasd át az írásomat, mert ugyanúgy próbálsz ferdíteni, mint az összes cionista bagázs.
      Én nem a mindenkori kormányokról beszéltem, hanem a magyar államról, mint társadalmi berendezkedésről, a parlamentjével és az alkotmányával egyetemben. A mindenkori kormányok csak a végrehajtói hatalom, akire érvényesek a parlamenti határozatok és törvények, valamint az alkotmány szellemében jár el,... illetve kellene ezeket betartani, de mint tudjuk, sem magyar alkotmányunk, sem magyar parlamentünk, sem magyar kormányunk nincs jelen pillanatban. Állam az államban, amely hatalmat mindig csalással és megtévesztéssel ragadtak magukhoz, amit a bankárkasztok előszeretettel szeretnek finanszírozni, a zsíros üzlet reményében. Ez egy másik kérdés, de az biztos, hogy mind bitófára való és előbb utóbb ott is végzi, minden alázatos kiszolgálójával egyetemben!
      A fenti állításaimat pedig fenntartom. Az EKB, FED, IMF és innen nézve az MNB, igenis banktulajdonosok és magántőkések játszótere és ez nem kérdés. Ha nem az lenne, akkor nem lenne irányított válság sem. Az MNB valóban önálló(független) monetáris politikát folytat, mert köze nincs a magyar államhoz, ugyanis olyan távol állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől, mivel - mint már azt említettem - sem magyar alkotmányunk, sem magyar parlamentünk, sem magyar kormányunk nincs jelen pillanatban. Egyszerű köztörvényes bűnöző mind, egytől-eggyig.

      Törlés
    2. Ja és még valami!
      Semmi nem az, aminek látszik!

      Törlés
    3. nyakinak igaza van, íme néhány amerikai államférfi idézetéből az amerikai FED és általában a banki tevékenységekkel kapcsolatban.

      "Belive none of what you hear and only half of what you see"

      Benjamin Franklin


      "Banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies"

      Thomas Jeferson
      És nem államférfiak idézeteiből:

      "It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning"
      Henry Ford

      "Give me control of a nations's money and I care not who makes it's laws"

      Mayer Amschel Bauer Rotschild

      És az idézetek folytatódnak, rengeteg van és mind befolyásos emberektől hangzottak el, nézzétek csak meg a többit is, érdemes:

      www.barefootsworld.net/banking-fed-quotes.html

      Lehet, hogy mind félre beszéltek? Nem hinném, sőt, sok esetben csak a jogos aggodalmaikat fogalmazták meg.

      Törlés
  39. bankár,
    az a helyzet, hogy senkit se tudsz meggyőzni a retorikáddal, miért? mert ugyan azt mondod amiket a mainstream-be lehet hallani évek óta, de ezekben már senki se hisz. Ha már itt tartunk és azt mondod, hogy jó a rálátásod a banki dolgokra, áruld el nekem légyszíves, hogy mikorra tervezik a készpénz nélküli társadalom létrehozását? Úgy látom, ez a kormány nagyon belehúzott,.... szociális juttatásokra Erzsébet utalványba, ami helyett lehet majd igényelni csipes kártyát, mert a mágnes kártyák már nem biztonságosak, húúúú! vigyázzatok, a gonosz hekkerek képesek leemelni a pénzt a számlátokról, cseréld le csipes kártyára, az a biztonságos. Új csekk adó? ja,...mire a szolgáltatók nagyvonalúan felajánlják az ingyenes online fizetést....ki van ez találva kérem szépen, mondhatnám jó kis csapat munka, szépen rávezetik az embereket, hogy hanyagolják a készpénz, míg teljesen kivonják a forgalomból...és ezek csak a legújabbak, már van e-matrica, e-parkolás, stb, stb. Kinek lesz ez jó, hogy az emberek ki lesznek szolgáltatva egy egyetlen elektronikus rendszernek? amihez még kártya se fog kelleni, de csip az igen, a bőr alá...az a praktikus,..hogy tudják merre jársz, mit vásárolsz, aztán később...csak ennyit vásárolhatsz, de még az is előfordulhat, hogy elromlik a rendszer,...akkor mi van, nincs vásárlás? Vagy ha kritizálni mered a kormányt, netán "lekapcsolják" a csipedet és akkor így jártál, meg lehet dögölni? És ez nem holmi elmélet, a szemünk előtt történik, lépésről lépésre vezetik be, de a sok agyilag lefoglalt ember(VV5, UEFA, HOLLYWOOD) nem látja, fogalma sincs ezekről, mert ezekről az FOKUSZ és a TÉNYEK-ben nem beszélnek Szóval mikor?

    VálaszTörlés
  40. Az igazság nem hit kérdése.

    És pontos dátumot vársz tőlem vagy elég, ha hozzávetőlegesen mondom meg? :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ajánlhatok három filmet:
      1. Jude Süss
      2. V, mint vérbosszú
      3. Lopott idő
      A sorrend betartandó!

      Törlés
  41. De azért még lehet hinni az igazságban?
    Nekem jó, ha megjelölsz egy évet és azt mondod +/- 1 év,....így elég fair...nem?
    Ha már így össze haverkodtunk, azt is elárulhatod, mikorra tervezik az egyetlen bank rendszert, tudod? nincs több csúnya, korrupt bank és bankár,...csak egy, aki igazságos, transzparens, nagy tudású, nagy tapasztalatú...mint például az IMF,...tudod? pont ahogy a BENNFENTESEK(Inside Job)/Charles Ferguson filmben....a csúnya bankok csak fújták, meg fújták azt a lufit és nem akartak hallgatni az IMF-re, aki többször is figyelmeztette őket, valahogy így...gyerekek! nagy baj lesz, az a lufi ki fog durranni és bizony nagyot fog szólni. Csak éppen azt felejtették el közölni a filmben, hogy egy és ugyan azok az emberek alapították a filmben szereplő összes bankot, így az Internetional Monetary Fund-ot is. Charles Ferguson rendező úrról csak még annyit, hogy CFR tagsággal rendelkezik,...ezzel azt hiszem mindent elmondtam.

    VálaszTörlés
  42. nyaki: Az elsőt nem láttam, de a V nagyon tetszett. A Lopott időből hiányoltam, hogy nem mesélnek többet a világról, pedig érdekes volt az "idő pénz" rendszer :) Tulajdonképpen a valóság is hasonlóan működik, és hasonlóak a problémák.

    redneck: Persze, én is abban hiszek.
    Azt pedig nyilván nem gondolhatod, hogy minden bankár korrupt összeesküvő. Természetesnek tartom, hogy az igazán nagyok között van összefonódás, azonban ők kevesen vannak. Ennek ellenére hatalmuk nagy, mivel komoly befolyást tudnak gyakorolni a piacokra. A bankok és bankárok nagy része viszont biztosan nem része semmi ilyesminek.
    Egyébként sem tennék közzé szakmai titkokat nyílt fórumon :D

    Én azt szeretném, hogy ha már ilyesmivel foglalkozunk ezen a fórumon, akkor a valós dolgokra koncentráljunk, és ne olyan marhaságokra, mint hogy a bankok a levegőből nyomják a pénzt, stb. Mert az lehetséges, hogy tényleg összedolgoznak egy nagy terv érdekében. Az is lehet, hogy a természetesen kialakuló válságra rásegítettek. Az viszont biztos, hogy ezek az emberek még több és több és több és több pénzt akarnak bármi áron. Ezekkel kell foglalkozni, ezt kell(ene) átlátni.

    Ezt az Inside job-ot nem láttam, pedig érdekesnek tűnik. Nem tudom, hogy maradt ki, de a napokban pótolom majd, kíváncsi vagyok rá :)

    VálaszTörlés
  43. Bankár!
    Mint említettem, a sorrend szigorúan betartandó!
    Egyébként ha már láttad a V, mint vérbosszú és a Lopott idő című filmet, akkor kíváncsi lennék arra, hogy neked mit mond a film, azaz, hogy milyen párhuzamokat tudsz vonni a jelen nemzetközi cionista törekvések és a film mondanivalója között. Ha ezt látod, akkor nem tudom miről vitatkozunk(?)!
    Más.
    Való igaz nem minden bankár korrupt. De... ha valaki kiszolgálja a teljes cion bagázst, akkor az is ugyanúgy a rendszerük része. Ha valaki ezek közül tudatlanul teszi, vagy netán szimplán hülye, akkor azért ugyan nem kár, de még egyesek közülük menthető lehet, a többi pedig mehet a levesbe. A menthető pedig ne hőbörögjön, amikor a REND helyreállítása elindul, mert belefognak taposni az orcájába és nem fogja érteni, hogy miért kapta, inkább okuljon és világosodjon, hogy többet ne forduljon elő vele. Aki pedig tud a fent tárgyalt dolgokról és ennek ellenére tudatosan cselekszik a REND helyreállítása ellen, akkor az a rendszer része és teljes jogú tagja, akit a rendrakáskor egyszerűen likvidálni kell mérlegelés nélkül, hogy később angyalbőrbe bújva, ne tudja újrafertőzni a társadalmat. Ez létkérdéssé fog válni.
    Kérdezem tehát, szerinted most mi a valós dolog, amivel foglalkoznunk kellene?
    Köszönöm, hogy figyelmeztél rám!

    VálaszTörlés
  44. Hét bejegyzéssel vissza. Fontos lehet, ha valaki keresi az igazságot és nem ellene harcol. És ne csak itt beszéljünk róla, hanem terjesztjük amerre csak lehet,...tudniillik, az nekik nagyon nem tetszik.....olvassátok el Henry Ford idézetét.

    "az a jó, hogy az emberek nem értik a banki és monetáris rendszerünket, mert ha értenék, biztos vagyok benne, hogy hamarabb robbanna ki a forradalom, mint ahogy ránk virrad a reggel"

    A kérdés: miért is állítja ezt Ford úr? A választ mindannyian tudjuk, de azt is tudjuk , hogy vannak olyanok is, akik harcolnak, hogy ezek a dolgok addig maradjanak titokban, ameddig csak lehet,...ez egy harc, mindig is az volt, de a végén lesz egy győztes és lesz egy vesztes,....most őszinte leszek,...vesztésre állunk és ezt a csatát elfogjuk veszíteni, ez majdnem biztos, de viszont a háborút meg fogjuk nyerni, az egyszer biztos.

    VálaszTörlés
  45. nyaki: Az első filmet nem találtam így, de volt két hasonló című IMDB-b. Egyébként mi technikai dolgokon vitatkozunk. Én pusztán a gazdaság egyes működési mechanizmusait szeretném jobban megvilágítani. Szerintem bármilyen összeesküvést jobban meg lehet érteni, ha jobban értjük azokat a működési elveket, amiken belül működhetnek.

    A valós dolgok, amikkel szerintem foglalkozni kell az pont az, amivel nagyrészt foglalkoztok, tehát hogy ki kivel mire konspirál, hogy akarják az embereket kisemmizni, stb. Van néhány dolog, amiket szakmai ismereteim alapján rosszul gondoltok, ezekről írok. Gondolom egyetértünk abban, hogy értelmesebb azzal felvonulni a Parlament elé, hogy miért képtelenek épkézláb gazdaságpolitikát folytatni, illetve a bankok miért képtelenek felmérni egyes kockázatokat, mint azzal, hogy takarodjatok cionista összeesküvők. Ez még akkor is így van, ha amúgy tényleg azok.

    És viccen kívül, egyre jobban hajlok arra, hogy azt gondoljam, hogy direkt ekkora balfaszok, és pontosan tudják, hogy mikor mit kell mondani ahhoz, hogy a forint árfolyamával degeszre kereshessék magukat egyesek.

    redneck:
    Őszintén megmondom, szerintem igenis nyerésre állunk!! Pontosan azért, mert egyre több ilyen oldal van, egyre több emberhez jut el az információ. Az egy dolog, hogy ha egy része hülyeség, a lényeg az, hogy egyre többen tudják, hogy nem stimmel valami, és talán egyre többen hajlandóak tenni egy jobb világért. Idővel ki fog derülni minden.

    És igen, nagyon fontos lenne, hogy az emberek megértsék a pénzügyi rendszer működését. Nem kell persze teljes részletességében, de az emberek nagyon tudatlanok a témában, pedig talán az egyik legnagyobb meghatározó erőről van szó az életükben.

    VálaszTörlés
  46. Gratulálok Bankár!
    Te még fejlődőképes vagy és ez a részedről a jövőd záloga lehet, mert közelebb ülsz a tűzhöz, mint bármelyikünk és ha tényleg tenni akarsz majdan a REND érdekében, akkor a Te tudásod lesz annak az alapja.
    Addig is tanulj, okulj és tájékozódj! Hidd el sokan vannak már olyanok, akik előrébb járnak nálad és ne hagyatkozz a környezetedben hallott információkra, mert gyakran hamisak. Neked kell kiszűrni közülük a használhatót.
    Az első filmet pedig nem értem, hogy miért nem találod. Nekem van sejtésem, de most még inkább hallgatok. Ha láttad majd még beszélhetünk róla.
    Az alábbi linken megtalálod, sőt ajánlom az ott bemutatott összes filmet:
    http://holywar.org/RadioHun.htm

    VálaszTörlés
  47. nyaki!
    No, no! nincs gratula, mert nincs miért, az ilyenek nem a saját véleményüket erőltetik, a pasi csak a munkáját végzi, amiből az következik, hogy lehetetlen meggyőzni őt bármiről is. Annyira te sem lehetsz naiv, hogy ne hidd el a következőket: a Bank Szövetségnek vagy akármilyen más banknak(pl. az OTP-nek)vannak olyan emberei, akiknek feladatuk, hogy figyeljék az internetes fórumokon az emberek mindenkori véleményét, a pillanatnyi közhangulatot az itthoni bankok tevékenységeivel kapcsolatban. Ha azt tapasztalják, hogy valahol kialakul egy bankellenes hangulat, akkor ügyes és diszkrét szépítésekkel vagy a vádak elbagatellizálásával, megpróbálják bomlasztani, lejáratni, stb. a bank ellenes hozzászólókat, de minimum, megpróbálnak tompítani a bank ellenes hangulaton. Ezek a személyek tudják, hogy minket nem tudnak meggyőzni, csak azt szeretnék, ha a dolog nem terjedne tovább, főleg azok felé akik még kezdők, mert ők alkotják többséget és az már veszélyes is lehet. Ezért említettem korábban, hogy ez egy harc...a bankok azért harcolnak, hogy minél hosszabb ideig megtarthassák a tisztességes intézmény arculatát,...időnként "megbuktatnak" egy egy vezető bankárt, aki csalt, visszaélt, korrumpálódott, a sajtó pedig körbekürtöli annak rendjén, mert akkor az emberek talán elhiszik, hogy a bankok akire rábízták pénzeiket, vagy akitől kölcsön kértek, egy tisztességes és a korrupciót nem tűrő intézmény amelyben továbbra is meg lehet bízni....."peace of mind".
    A krapek néhány dolgot elismert azokból amiket mondtunk neki, de egyre mindig figyelt, hogy elmondhassa: "nincs olyan, hogy levegőből pénzt tudnak csinálni a bankok", hát persze, hogy nincs olyan, mert a pénzt papírból csinálják, fedezet nélküli papírból illetve sok 00000000000-ás végződésű számokból, elektronikus számokból, melyek a számítógép monitoron jelennek meg....a hozzávaló köret pedig, a bájos ügyintéző hölgy mosolya.

    VálaszTörlés
  48. Hiteles Magyarok Fórumának Nyílt levele Csányi Sándornak!
    http://komlomedia.hu/hir.php?hir=1218

    VálaszTörlés
  49. nyaki: Kösz :) Sok normális, rendes szakember van ám, ezek az emberek csak a munkájukat végzik, és nem akarnak átverni senkit. Persze több könyv is szól arról, hogy egyes bankok hogyan verték át direkt az ügyfeleket, de ez inkább a globális nagybankokra jellemző, már csak azért is, mert ott van ehhez megfelelő ügyfélkör, illetve szándék az ilyesmire. Az igazán nagy bizniszhez kell a volumen is :) Úgy értem, hogy az itteni bankok is nyilván kihasználják politikai kapcsolataikat, stb, de igazán komoly lehúzásokat nem náluk kell keresni.

    Hidd el, folyamatosan szűröm az információt. Ezért is vagyok itt, de ugyanúgy megkérdőjelezek minden itteni infót, ahogy a többi forrást is.
    A filmet azért nem találom, mert rákerestem IMDB-n, és két film volt, aminek hasonló a címe, de ha jól sejtem, IMDB-n nem is találnám meg.

    redneck:
    Miért feltételezed rólam, hogy férfi vagyok? :DD Jópofa :D Ahogy az is, hogy beépített ügynök vagyok :D
    Egy dolgot mondj meg nekem kérlek, miért jó az neked, ha a pénzed fedezete arany? Mivel ér többet, mint egy hitelfedezetes papírpénz? Az aranynak is csak azért van értéke, mert értékesnek tartják, egyébként csak egy szép, sárga fém. Igaz, hogy ipari alapanyag, de ez az árának csak egy pici részét magyarázza.

    Egyébként, ha már gyanúsítgatsz, szerintem te, és cimboráid a gonosz, illuminátus, cionista összeesküvők lakájai vagytok, és azért keltitek a bankellenes hangulatot, hogy az emberek fellázadjanak ellenük, ezzel csődbe taszítva őket, és a ti uraitok bagóért felvásárolhassák mindet!

    Ehhez képest az én beépített ügynökségem szerintem még egész vállalható :DDDD

    Tényleg érdekel, miért lenne jobb az aranyfedezetes pénz :)

    VálaszTörlés
  50. Redneck!
    Hidd el én sem most jöttem le a falvédőről. Az egyik szemem sír, a másik pedig röhög.
    Bankár!
    Csak vigyázz, hogy nehogy a fejedbe szálljon a dicsőség! Én csak megelőlegeztem neked azt, amiért folyamatosan harcolunk és Te most is kihátrálsz és bőszíted a tisztánlátókat.
    Hidd el az alapokat újra le kell rakni és inkább erre gyúrj, nem kell a szerecsent mosdatni, mert sosem lesz tiszta.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  51. nyaki:
    Semmi nem száll a fejembe, ahogy akkor sem érzem rosszul magam, ha mondjuk leuzsorásoznak. Elmondom a véleményem, ennyi.
    A szerecsent nem mosdatom, de talán az én világképem a témában árnyaltabb, ami természetes, mivel én ebben és ebből élek. Valamelyik másik cikkhez már leírtam, hogy várom én is az új rendszert, mert ez a mostani nem jó, de ez még nem jelenti azt, hogy a mostaniban minden rossz.

    És persze, bőszíteni is akartam, de azt is, hogy lássátok, mindenhova és mindenkibe bele lehet látni a rossz szándékot, ha az ember ezt akarja.

    VálaszTörlés
  52. Bankár!
    Javíthatatlan vagy. Bár tudom, hogy te nem tanulni akarsz, hanem tisztára mosni, mégis megpróbálok válaszolni a kérdésedre.
    Azért jó ha a papír pénznek aranyba van fedezete, amiért a banknak a felvett hitelre az adós háza a fedezete,....érted már? Nem? még mindig nem érted? na figyelj, mert látom, hogy nem arra tanítottak az öskolába, amire kellet volna. Azért, jó az aranyfedezetű pénz, mert ha valami nagy baj van a gazdasággal, hiperinfláció, stb az emberek besétálnak a bankban és beváltják a vacak papír pénzüket aranyba, hiszen meg az I. Világháború előtti időszakokban erre még volt a törvényes lehetőség, állami, banki garancia, ha úgy tetszik(lasd "gold standard"). Még mindig nem érted mi? Akkor lassan mondom, hogy megértsd: a m a i b a n k o k k é z z e l f o g h a t ó é s é r t é k t a r t ó f e d e z e t e t k é r n e k a z a d ó s t ó l pont. Ha azt a buta kérdést szeretnéd majd feltenni, hogy "miért jó nekik egy ház fedezett?" Akkor, már most megválaszolom a kérdést,,,,,azért, mert ők NEM HÜLYÉK, tudják, hogy mit csinálnak. A többiek kedvéért, a kérdésedet meg is lehet fordítani. És miért is jó ha a pénznek nincs fedezete? miért is akarták a bankár családoknak ezt a arany fedezet regulát leszavaztatni a honatyákkal? Mert sok kölcsönt szerettek volna kihelyezni és ha marad a "gold standard" az nem jó nekik, mert az aranyfedezet határt szabott, ugyanakkor mindenkori garanciát biztosított a pénz birtoklójának. A dereguláció segítségével sikerült a maguk javára fordítani a dolgokat és így, megkezdődhetett a modern "számolatlan" pénz nyomtatás és kölcsönzés művészete, már csak jó helyzeteket kellet teremteni ahhoz, hogy az emberek és az országok pénzt, sok pénz kérjenek költsön, pl. hogyan kell pénzt belepumpálni a rendszerbe, aztán hirtelen kivonni azt, háborúkat kirobbantani, stb, stb, mert ez már egy másik topik és én nem azért vagyok itt, hogy téged tanítgassalak. Viszont, arról se feledkezz meg, hogy egy készpénz nélküli társadalomba az ilyenekre mint te már nem lesz szükség, a központi számítógép már készen áll erre és a jelenlegi helyzetben a napjaink meg vannak számlálva, semmit se tehetünk,...ennek így kell lennie....az ember már az elején elcseszte, tudod? ott az Éden kertjében. Az Isten áldjon meg mindannyiunkat!

    VálaszTörlés
  53. sziasztok,
    jó a blog,érdekes,kérdések,és vélemények.
    nekem két gyors véleményem van,
    én ha adok kölcsön a cimborámnak egy 5000 est és kérek rá egy nagyfröcs kamatot,hiába mondom neki,te kevesebbet kerestem,5300-at adj vissza+az ital,kit érdekel,mennyit kerestem,az az én saram,és nem tudom átölni a kölcsön kérőre.
    tehát azt mondom,én ha kaptam 10 milla lakás kölcsönt 5% kamatra,akkor azt is akarom fizetni,a szakemberek,meg akik kalkuláltak ezzel,és kiadták 25 évre,vigyék el maguknak a bulit.érdekes,ha befektetnék,nagyon jól tudnák mire mennyit kapok.

    még egy ami eszembe jutott,egy kis kalandozás.oly kíváncsi lennék,ha például lefele zuhant volna a frank, mínusz 100 forintot? biztos nem ilyen serényen,kaptuk volna vissza a pluszt.
    Szép napot mindenkinek.
    remélem,jön egy ütős társadalmi szervezet,ami tuli is éli a kapzsiságot,és hatalom vágyat

    VálaszTörlés