2012. július 12., csütörtök

Különleges felhők jelennek meg a világ minden részén


A meteorológusok azt állítják, hogy soha semmi hasonlót nem láttak eddig. Ezek a felhők viharos tengerre, de akár a föld felszinére is hasonlítanak. Kinézetük - íjesztő.

A felhőket ábrázoló képek a világ minden tájáról vannak begyűjtve. A hátborzongató sötét felhők meglepő módon nem jelentenek veszélyt. Ahol megjelentek, a helyi lakosok hurrikánokat vártak, de semmi hasonló nem történt meg.

...Szándékosan teszem ezt ki, hadd menjen egy kicsit lejjebb a korábbi "felhő". ;)

168 megjegyzés:

  1. ma egy kicsit többet nyüzsgök itt, mint szoktam : :)
    ezek a felhők tényleg nem szokványosak, még pár éve a Shasta hegy felett(California) is megjelentek ilyen különös gombaalakú felhők.A "fénytesók" mert én csak így hívom őket, azt mondták, h különféle alakzatban, akár felhő alakban is képesek megjelenni.Álca.És nem miattunk azaz nem ellenünk.De láttam már olyan vidit is, amit tengerészek készítettek, a tengerből szállt fel egy hajó.
    Szóval, mielőtt komplett hülyének nézne valaki is :)
    olvastam az Izsáky féle anyagot, ha valakit érdekel, megadom.,Ő valóban találkozott (többedmagával a Chaucescu rendszer idején) a szíriuszi rokonainkkal.)Megdöbbentő. Szóval én hiszem, h léteznek "Fénytesók", de rajtuk kivül még más teremtmények is vannak (pl plejádiak, arkturusziak, stb fel se lehet sorolni).Személyes véleményeményem, h az ember önhittségében, ill. tudatlanságában hiheti azt, h más teremtmények nem élnek a Galaxisban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre szintén felhívnám a figyelmet ha már szóba került.

      http://global-mystery.blogspot.hu/2012/02/az-izsaky-projekt.html
      http://univerzumiskola.hu/sirius.htm

      "Az Izsáky projekt - szíriuszi üzenetek

      Folyamatosan azt zengik a szkeptikusok, hogy a földönkívüli élőlényeknek semmiféle tárgyi bizonyítéka sincsen. Nos, akkor vizsgáljunk meg egy ilyen dolgot. Valamikor 25 évvel ezelőtt, valahol Erdélyben egy érdekes dolog történt. ..."

      Törlés
    2. Roland Fekete · Feliratkozás · Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
      Hát nem teljesen kreálmány ugyan is a lefelé a 4. kép egy Mamma mindig a zivatar elvonultával jelenik meg (többnyire) a légkör instabilitására utal...

      Lefelé a 11. pedig egy zivatar csodaszép üllője (Cumulonimbus incus)=Üllő. Erőteljes feláramlás esetén a felhő teteje eléri a tropopauzát, majd innentől horizontális irányban terül szét.

      a lefelé 7., 17. és 18. viszont egy Hole Punch Cloud = Altocumulusba (nagy valószínűséggel) sugárhajtású repülőgép által ütött lyuk.

      lefelé 14 felfelé 8. Altocumulus lenticularis =A magassági gomolyfelhők csoportjába sorolható lencsefelhő.
      Válasz · 19 · Nem tetszik · Bejegyzés követése · csütörtök, 21:47

      János F. Fazakas · Feliratkozás · Itt dolgozik: Freelancer
      Te vagy az első értelmes hozzászóló! Köszönöm szépen! Hihetetlen, hogy a nagy sebességű információ áramlás kora ellenére hány embert lehet hülyíteni mindenféle babonával és rémtörténettel. Pedig nem is kéne meteorológusnak lenni elég ha néha barátok közt helyett az ember átkapcsol a NatGeo-ra és ráragad egy minimális ismeret a körülötte lévő világról... Nem vagyok természettudós sőt szakmám kifejezetten messze áll ettől de a képeket első ránézésre én is felismertem. Az igazán kiábrándító, hogy még a cikk maga is azt a hazugságot állítja, hogy "erre nincs magyarázat"...
      Válasz · 10 · Tetszik · csütörtök, 23:13

      Roland Fekete · Feliratkozás · Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
      én köszönöm szépen, semmi NatGeo pedig szeretem... csupán az IDOKEP.hu, és a földrajz órákról ragadt rám :)
      Válasz · 5 · Tetszik · csütörtök, 23:17

      Roland Fekete · Feliratkozás · Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
      A meteorológusok azt állítják, hogy soha semmi hasonlót nem láttak eddig. ez a mondat felháborító !!!! az akkora hazugság mint ahogy Jézus kínai volt.... KB hát nyáron mikor zivatarok vannak főleg hidegfronti hatáskor nap mint nap előforduló jelenségek ezek a felhők....
      Válasz · 5 · Tetszik · csütörtök, 23:21

      Törlés
    3. Az a baj hogy még mindig le vagytok ragadva a tárgyi bizonyitékoknál. Mi van ha nem is anyagi lények?? Még az oldalt sem értitek hogy mit magyaráz. Olvassátok figyelmesebben.
      Puro!

      Törlés
  2. Senki nem fog annak nézni Évi, csak aki maga is szűk látókörű és buta. Az ellen meg nincs mit tenni. Számára annyi a valóság, számodra meg sokkal több.

    Az Izsáki hagyatékról is készülök írni, összegezni, mert az tényleg nem hétköznapi és autentikus fotókkal, leírásokkal ellátott.

    Csak ne temetne be ez a sok infó. Egyszerre 6 blogra elegendő anyagom lenne naponta frissítve, ha győzném a feldolgozását. De hát azért van rendes életem is és igyekszem az Awakening folyamatot is előrébb lendíteni... mikor-mivel sikerül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán segíthetek a blogok kezelésében. Én is készülök bloggok készítésére, mert nekem is van tudásom. Puro! :-)

      Törlés
  3. Ma 18h53-kor X1.4-es napkitörés volt. Mivel a napfolt pont Földünkkel "szemben" van ezért a koronakilövellés valszeg telibe jön.
    Kb 1-3 nap míg ideér. Eseményeket követni itt lehet: http://spaceweather.com/

    Ez elvileg nem akkora dózis hogy teljes K.O-t okozzon, de rádióhullámoknak és GPS vételnek jól bezavarhat egy pár óráig amikor ideér. Reméljük a repülők átvészelik épen majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nem láttam, hogy FB-n már egy órája kint van a hír. Bocsi.

      Törlés
    2. Ez meg van írva a bibliában is. A nap elsötétül, a hold valami szőrzsákra emlékeztet, az ég csillagai a földre hullnak. :-)

      Törlés
  4. Igen, ma különleges felhők jelennek meg az égen nálunk is. Jó másfél hét szünet után tucatszámra jelentek meg a vegycsíkok Miskolc, és környező települések felett. Érdekesek az abból képződő "felhők is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vegyicsíkokkal az arktiszt próbálják védeni a melegtől. Visszaveri a nap sugarait az űrbe a belőlük képződő fátyolfelhő. Barium sulfát, ami mérgező. nekem van más megoldásom. :-)

      Törlés
  5. Szépek!...
    Nagyon sok érdekes alakú, mintájú felhő van mostanában az égen, bár nem vagyok a téma szakértője, de mintha régebben nem láttam volna ilyeneket, pedig akkor is imádtam őket nézni.
    A fenti képek között van néhány, ami teljesen normális, bármennyire is szokatlan a formája -legalább is pár napja ezt olvastam- (pl.: 4; 6). De a többinél is mondhatnám, hogy egy hozzáértő és egy photoshop csodás eredményt produkálhat.
    De ezek ellenére némelyik igencsak szokatlan, hogy úgy mondjam 2012-höz abszolúte passzoló. :)
    Ha már az égnél tartunk, nektek nem tünt fel, hogy a Hold szinte naponta máshol található az égen egy adott időpontba? És nem kicsit máshol, hanem jóval arrébb.
    Vagy el kéne beszélgetnem egy csillagásszal? :p

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem elég ha utánanézel a neten a Hold mozgásának. Nincs ebben semmi szokatlan, nagyon is szabályos.

      Törlés
  6. Szerintem kb. a 75% photoshop. A többi tényleg figyelemreméltó, és a változásra utal..

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. De, why?:) Ez normális? - kérdem naívan...

      Törlés
  8. A Hold és a Nap is sokszor más helyen tűnik fel és ez mind a változás és a dimenzióváltás folyamatához tartozik. Elválik az ocsú a búzától, bolygószinten is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hivatalos csillagásszal kár beszélned, full materialisták és a hatalom emberei, még a végén sittre vágnak (jobb esetben). De amatőr csillagászok naponta osztanak meg hasonló megfigyeléseket.

      Ahol én lakom, ott is a héten jóval arrébb kelt fel a nap.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Kevesebbet kéne gombázni, és az LSD-vel is állj le.

      Törlés
    4. te pedig nyisd ki a szemed és talán rájössz, hogy nem is mond akkora baromságot...

      Törlés
    5. Mi az, hogy nem mond akkora baromságot?! "a héten jóval arrébb kelt fel a nap."
      Minden tudományt nélkülöző marhaság...totális baromság.

      Törlés
    6. Kedves Full, az hogy a Nap minden nap máshol kel fel, a Föld Nap körüli, enyhén elliptoid alakú mozgásából ered, nem a "dimenzióváltás" hozadéka.

      Törlés
    7. Bocsi, Indiánmagyarnak címeztem a hsz-t.

      Törlés
  9. Nagyon szép. Mint a mesében. Néha úgy összekeveredik minden.

    ntv1.hu/video/asperatus_a_felelmetesen_vad_uj_felho_a_vilag_felett_130/

    idokep.hu/hirek/a-vegitelet-fellegei

    VálaszTörlés
  10. ..vagy így.


    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:9xfsUqhWhooJ:www.idokep.hu/hirek/a-vegitelet-fellegei+asperatus+felh%C5%91k&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

    VálaszTörlés
  11. Azt mondja: "arrébb kell fel a nap". LOL.

    VálaszTörlés
  12. Egyre jobb. Fénytesók...és pont egy ilyen felhőnek álcázzák magukat. Hát mennyire bénák már...milyen álca ez, ha te azt gondolod/tudod, hogy a szíriusziak?!. Akkor lenne álca, ha sima bárányfelhő lenne, amit nem is gondolnál különlegesnek...
    A szíriusziak is onnan jöttek, ahova te kéne menjél anyukám, a diliházba. Esetleg idd ki a fagyállós poharad, hogy csatlakozz az "ürlényekhez"...így egy hülyével kevesebb lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nah akkor menjél szépen vissza a tévé elé és nézd meg a híreket, mert fontos dolgokat fognak veled közölni! ;)

      de ha nem és te értelmes, gondolkodó, felelősség teljes ember vagy akkor akkor megmagyarázhatnál egy két dolgot...ha olyan szinten hiszel a tvnek és a kormányoknak akkor keress rá: kgb ufo akták és itt van pl ez is..

      http://ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=105%3A7000-oldalnyi-ufo-aktat-hozott-nyilvanossagra-a-brit-vedelmi-miniszterium&catid=2%3Ahirek&Itemid=2

      te komolyan hiszel benne, hogy a felsőbb vezetés nincs réges-régen tisztában nem csak egy idegen organizmus hanem egy sokkal értelmesebb/fejlettebb földönkívüli faj létezésében...? sőt akár többen is....a tegnap kiadott 7000 oldal dokumentumot legalább 50 évre titkosítottak..ha van logikák ki tudod következtetni...ha nincs majd én segítek..már 1962ben tudták hogy volt, de aki akkor mondta bolodnak lett bélyegezve és tagadtak...majd az emberiség egy nagyobb része rájött és elkezdtek "kiszivárogtatni híreket" mikor pedig az emberiség legjava már rájött akkor pedig kénytelenek betolni egy ilyet, hogy feltehetőleg turizmus céljából jöttek ide, illetve kapcsolat felvétel miatt...MINDIG kevesebbet adnak át, mint amit tudnak sztem ebben megegyezhetünk...attól, mert te korlátolt vagy és szűk látókörű attól az ide írogató embereket nem kell degradálni, hisz ez nem az ő fogyatékosságuk vagy téveszméik...ez egyes egyedül a te hiányosságod..menjél és egyed és genetikailag manipulált élelmiszert, hogy meddő legyél, vagy nézd a tévét, hogy tovább "okosodj" vagy szívd be a repülő után maradt "kondenzcsíkot", mert ezek a dolgok egészségesek és érted lettek kitalálva...

      majd ha egyszer kilyukad a buborék és HIRTELEN tör a felszínre minden akkor szégyellni fogod magad, hogy mennyire sikerült megvakítaniuk és sajnálod, hogy nem csatlakoztál te is azokhoz a tömegekhez akik felébredtek és nem csak a háttérhatalom manipulációjának a tudtáról, hanem a földönkívüliek létezéséről és köztünk létéről...

      nem folytatom a fotelharcot, mert lényegtelen...azt hiszel és gondolsz amit akarsz, hisz jogod ezt tenni...de agyalj el azon, hogy mi van ha nem neked van igazad? mi nem nevetünk ki mert így gondolod...ezek fontos dolgok, hisz körül vesznek minket...gondolkozz! "Impossible is nothing. Just do it!

      Törlés
    2. Egyrészt, nekem van életem és nincs időm összeesküvés-elméleteken agyalni, de a sci-fi jellege miatt - kikapcsolódásként - szívesen meghallgatom, főleg amikor vadabbnál-vadabb elméleteket kreálnak a 13-akról, rózsakeresztesekről, sátánista szabadkőművesekről, zsidó világuralmi-összeesküvésről, ufók vezette vagy befolyásolta árnyékkormányokról, Tesla fegyvereiről...
      Imádom az X-Aktákat, mert izgalmas. Na de az ilyen diliház-szökevényekkel nincs kedvem foglalkozni.
      Földönkívüliek nincsenek, vagy leszarnak minket. Ha annyira érdekesek lennénk akkor leszánnálak a Kossuth térre vagy a Fehér Ház udvarára. Akkor már több értelme van a szabadkőműves-összeesküvésnek. De ha az igaz, akkor sem tehetsz semmit, mert olyan pici vagy, hogy ha léteznének leszarnának, ha pedig befolyásos lennél, akkor meg behálóznának. Hofinak volt egy jó vicce, amit most átültetek ebbe a kontextusba:
      -Mi az az összeesküvés?
      -Amiből kihagynak...
      Tovább görgetve:
      Honnan tudod, hogy senki vagy?
      Hogy a világméretű összeesküvésből kihagynak.

      Ezt az irányelvet követve én is senki vagyok, de elfoglalom magam, a barátaimmal töltöm a szabadidőm, és megpróbálom magam jól érezni, nem tévézek vagy csak sportadást nézek meg, ill. olyan filmeket amik érdekelnek.
      A boldogságomat nem a tárgyak, nem a média, nem az internet adják, hanem a barátaim, és leszarom a sok idióta összeesküvést, mert nincs rá időm.

      Törlés
    3. Csak sajnálni tudlak :( már ne haragudj.Egyrészt mert a lebutított emberek közé tartozol, másrészt a stílusod miatt.Három felnőtt gyerekem van, de én nem arra neveltem őket, h így beszéljenek másokkal.Dolgozz magadon.

      Törlés
    4. hahahahahaha :DDDDD jó kis komédiás lennél...nagyon kevés embernek szoktam ezt mondani, de BUTA vagy...és nem, hogy tennél ellene de még véded is a rendszert amiben élsz...(Mátrix)

      azt hiszed csak neked van életed és csak neked van családod és barátaid?
      barátok, iskola, munka család...másoknál is megvannak, de ettől még fel tudtak eszmélni, hogy mi is történik a világban...
      attól, hogy szűk látókörű vagy és 100%ig agymosott attól még ezek a dolgok igen is létező dolgok és körül vesznek minket...a 90es években hívták "összeesküvés elméletnek" de ma már hipotézisek, valamely tudomány ág által bizonyítható...(szimbolisztika, történelem, dokumentumok, feljegyzések etc. etc.)

      kérdezz már meg építészeket, hogy a wtc torony összeomolhatott e irányított robbantás nélkül...vagy hogy J. F. Kennedy milyen törvény beiktatása előtt halt meg...2pac-et miért akarták félreállítani ahogyan michael jackson-t, mert ők rájöttek erre...attól, mert te ezt csak egy scifiben tudod csak elképzelni az ő tökéletes munkájukat dícséri...(második világháborúban a zsidó kisgyerekek szándékos, manipulált tudathasadása, a sátánista és luciferánus alber pike 3 világháborúról készített terve ami ma is a british múzeumban díszeleg és a történelem részét képezi(és teljesen tökéletes az első 2 világháborút illetően, okok célok országok előzmények következmények....))SEMMIT NEM TUDSZ ami a világban történik csak amit eléd raknak...

      én ezzel a "vitát" lezártam, hisz én tudok erről, de téged annyira magába szívott ez a rendszer, hogy MÁR nem is ágálsz ellene...miért van az, hogy a tv szó szerint manipulálja az embereket? miért nem lehet rendesen földben termesztett ételt kapni manapság? miért ilyen szélsőséges az időjárás manapság?
      miért nincs kiút ebből a gazdasági helyzetből? miért hiszed azt, hogy demokráciában élsz, hol ott ennek a nagyon halvány illúzióját tartják fent csak?! miért adnak a kisebbségeknek több jogot és segítséget...talán azért, hogy ellentétek éleződjenek? miért nem szorítják vissza a drog készítést és annak fogyasztását ha tényleg olyan fejlett társadalomban élünk? miért olyan filmeket dobnak ki tucat számra aminek háttérbeli üzenete van és amit konkrétan a szemed elé tesznek legjavában agresszióról, gyilkolásról szól...mi van a szimbólumokkal? miért beszélnek az EURÓPAI PARLAMENTBEN HÁTTÉR HATALOMRÓL és arról, hogy az egész emberiséget megvezetik?

      nah mind1 én ezzel befejeztem...a szabad akarat szent számomra is..nem akarlak és nem is foglak meggyőzni..ha te így érzed jól magad, hogy tudatlan vagy és nem hiszel olyanoknak akik több évet vagy akár 10 évet szenteltek ennek az életükből akkor csak sajnálni tudom és ismét csak azt tudom mondani, hogy aki ezekben "hisz" aki igen is látja a dolgokat az az ő nyitott elméjét példázza és nem "fogyatékosságot" vagy hibát...

      nemsoká vagy felszínre kerül az igazság vagy beigazolódik a nagy félelmünk és elkezdődik a háttér hatalom által szervezett háború...majd akkor kapkodhatsz a fejed után, hogy pedig de ez elképzelhetetlen...

      egy kis szűk látcsővel születtél vagy ők tettek azzá, de alapból mikor feljössz és olvasod a híreket nem próbálsz meg nyitott lenni, hanem már előre beskatulyázod, hogy ez baromság és ez nem felel meg a te eszme rendszerednek...
      nos voltaképpen akkor ki is a buta? :)

      Törlés
    5. KILL uminati!

      el kell döntened: UFO vagy Biblia.

      ez az UFO kérdés kicsit más szempontból:

      Sátánnak hatalmas szívfájdalma, hogy a teremtés az emberért volt, hogy ő, mint angyal csak másodlagos szerepet kapott.

      ebből kifolyólag kieszelt egy tervet, mégpedig hogy az embert lerántsa önmaga előtt. ennek érdekében elfogadtatta az emberiséggel, hogy nem több, csak egy fejlett állat (evolúció), ráadásul még nem is egyedi (mertha állatok vagyunk, az felismerjük, hogy az állatok közt különlegesek vagyunk).

      magyarán Sátán üzenete ez: Ember! te nem a teremtés koronája vagy, hanem egy véletlenül fejletté vált állat, tulajdongéppen egy bonyolult biológiai gép. ráadásul náladnál a világban vannak sokkal fejlettebb biológiai gépek, így mi jogon akarsz üdvözülni?

      Törlés
    6. :) Érdekes egy látás mód, de a senkitől azért én többre tartanám magam.!

      Törlés
    7. nos jeromos olyan érzelmek és gondolatok dúlnak bennem, hogy nem tudom eldönteni, hogy mi is lehet igaz...

      én úgy érzem és úgy gondolom, hogy a hitrendszereket is csak azért találták ki, hogy eltakarjanak valamit..eltakarják a nagy igazságot..és bármely hitrendszer (vegyük a tényleges jézusi és apostoli tanításokat)bármennyire is közel van a teljes igazsághoz, még mindig egy kreált dolog...

      istent nem egy személy formájában képzelem el, hanem mint egy energia forrást, ami nékül nem létezhetne senki és semmi...vegyük a fizikát..az atomot elkezdték szétbontani majd az abból kapott szubatomokat is és a legvégén csak színtiszta energiát kaptak...anyag nem anyag téma itt is és egyéb külföldi tudományos oldalon volt olvasható...ebből nekem az jön le, hogy ez az energia vagy megújuló vagy generált..ha megújuló lenne akkor nem tudna fejlődni, nem tudna növekedni sem több lenni...tehát véleményem szerint az a bizonyos energia forrás ahonnan mi kapjuk ezt az maga isten...kicsit ezoterikusan hangzik a dolog, de ha bele gondolsz, hogy a nyár miért szebb, mint a tél..mennyivel jobb nappal dolgozni és éjjel aludni, mint fordítva..mennyi "energiát" boldogságot adhat a naplemente a napnyugta, a természet színei, a természetben lévő állatok...

      mennyire jó dolog az, hogyha te tudatosan adsz át energiát például édesanyádnak majd azt később vissza kapod tőle más formában...nos ha tévedek én sem jutok fel isten országába, de én úgy érzem, hogy a lényeg nem más, mint hogy tisztán tartsam az "elmém" a testem...törekedjek arra, hogy szeressem magam és az embereket és pozitív gondolatokat osszak szét...

      még egy utolsó bekezdés...figyelmeztetlek nem meggyőzni akarlak, de ez az én szubjektív véleményem és sokan mondják hallgassunk a belső hangunkra és ne pedig az eszünkre..nekem a belső hang azt mondja, hogy ezt az utat kell folytassam..tehát az utolsó érvem...full elfelejtettem és mikor az utolsó bekezdés elejét írtam le akkor még megvolt, de mikor rá került volna a sor elfelejtettem...háhá több percnyi gondolkodás után eszembe jutott :DDD
      nah szóval, hogyan tudnánk egy ténylegesen tökéletes világot teremteni?
      nem gondolunk agresszióra, nem vagyunk arrogánsak, olyan erősnek érezzük a tudás vágyat, mint azelőtt még soha semmit...mindenkihez csak jó szavunk, gesztusunk, gondolataink vannak, így az adott energiát vissza is kapod valahogyan...az, hogy minden ember a kereszténységben hisz persze egységessé teszi, de még mindig nem teremti meg a tökéletes világot...

      lehet tévedek, de lehet nem..ezt mindenki ítélje meg saját maga...
      ha érdekel ez a vonal tudnám ajánlani ezt a videó sorozatot:
      http://www.youtube.com/playlist?list=PL7C008F7379DFE714&feature=digest_mon&fb_source=message

      ez a bizonyos "ember" legyen minden igaz amit mond vagy csak kitalált, teljes mértékig az igazságot képezi, reálisan racionálisan gondolkozik, nagyon mélyen beavatott, a pszichológiába, teológiába, ezotérikába és még egy csomó tudomány ágba is..pl astro fizika....

      mielőtt rögtön azt mondanád, hogy butaság, kérlek nézd végig...
      aztán olvasd el ezt:

      http://ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=105%3A7000-oldalnyi-ufo-aktat-hozott-nyilvanossagra-a-brit-vedelmi-miniszterium&catid=2%3Ahirek&Itemid=2

      egyre több kormány kezdi bevallani, hogy igen is léteznek földönkívüliek, de még mindig csak egy részét mondja el az egésznek...a földönkívüli életben MINDIG IS HITTEm, ami azzal egyenértékű hogy a biblia és jézus tanításai nem tökéletesek és tudom, hogy nem szabad a hitrendszerekben hinnem és nem szabad, hogy azok irányítsanak engem..lehet tévedek lehet nem ezt ki-ki döntse el magának..én az UFO-ra adnám a voksomat a végső NAGY szavazáson :DDDD

      nah további szép napot, most már muszáj lesz dolgozni, mert sajnos isten sem pedig az ufok nem tolnak kaját a számba :S:D nah béke pacsi!

      Törlés
    8. márpedig a Biblia Istene bezony személy... persze nem bácsikaként kell elképzelni, hanem tudattal, intelligenciával, akarattal, személyiséggel bíró szellemi lényt.

      amiben te hiszel - egy személytelen energia - nem Isten.

      és még egy gondolat az előzőekhez (mármint ufo ügyben).

      Lucifernek majd magyarázatot kell adnia többmillió ember egyidejű eltűnésére, ugyanakkor fenn kell tartania a hitet, a spiritualitást, hiszen majdan el kell fogadni őt.

      nem tudom miben változtatná meg a mostani materialista irányvonalat, ha egyértelmű bizonyítékokat szolgáltatna a földönkívüliek létezésére... ez maximum az istenhívőket ingatná meg a hitükben... de hisz ez a célja a felvilágosodás óta a tudománynak.

      hidd el, ha lenne egyértelmű bizonyíték, az már rég napvilágon lenne, hisz ez lenne a legnagyobb csapás a Bibliára nézve.

      a "tökéletesség" pedig logikai fogalom. világunkban az elérhetetlen.

      a tökéletes ennyit jelent: képtelen a fejlődésre, ez csak Isten attributuma.

      Törlés
    9. Huh, Jeromos, valahol nagyon lemaradtál vagy 600 évet a tudományos fejlődésben. De sebaj! Azért annyit elárulok, hogy Isten létezése egyáltalán nem képezi tudományis kutatás tárgyát. Isten túlmutat a világon a tudomány pedif - egyelőre csak a világgal foglalkozik. Vagy másik világokkal. De ez egyelőre hipotetikus. Istennel való viszonyunk hit kérdése. A tudomàny pedog bizonyos értelemben beszélgetés Istennel.

      Törlés
    10. Kedves Richárd!

      először is a tudomány (főleg a természettudományok, kiváltképp az ember/világeredet) nem egy lineálisan fejlődő valami, hanem paradigmák /dogmarendszerek/ jellemzik. magyarán nem egyre többet tudunk etéren, hanem koronként egészen máshogy közelítünk a világhoz. legutolsó paradigmaváltást pl. Einstein hozta a fizikában, fel is borítva az addigi világkép teljességét.

      másodszor: a tudomány az igazság megismerésének hármasából (vallás-tudomány-művészet) a felvilágosodáskor hátrált ki, ami pedig nem 600 éve volt.
      ugyanakkor feltehető a kérdés, hogy mennyire helyesen járt el, hisz deklaráltan lezárt egy kutatási irányt, tehát azt mondja, ha van Isten, ha nincs, minket nem érint, mi nem foglalkozunk vele.

      és persze csak zárójelben említem meg, hogy ez a kijelentésed csak akkor igaz, ha a filozófiát, a bölcselet tudományát önkényesen kihagyod a tudományok közül.

      "A tudomàny pedog bizonyos értelemben beszélgetés Istennel."

      ezt a mondatodat meg nem is értem... nem kutatja, de beszélget vele.

      "Isten túlmutat a világon" persze, de nézzük meg mit mond Pál apostol a rómaiakhoz írt levelében:

      "19Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük, 21hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett. 22Akik azt állították magukról, hogy bölcsek, azok bolonddá lettek, 23és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték emberek és madarak, négylábúak és csúszómászók képével. 24Ezért kiszolgáltatta őket az Isten szívük vágyai által a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. 25Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen. "

      Törlés
    11. amúgy nem is értem, hogy jön ide a tudomány, hiszen én egy szóval nem említettem.

      Törlés
    12. "a hitrendszereket is csak azért találták ki, hogy eltakarjanak valamit..eltakarják a nagy igazságot"

      KILL uminatai barátom, hiszen te fejlődsz! Visszavonom a nem gondolkodásra tett célzásomat, ami viszont úgy látom elérte célját.

      "nekem a belső hang azt mondja, hogy ezt az utat kell folytassam"

      Ugye-ugye az a bizonyos iránytű...Az egyetlen amiben BIZTOSAN hihetsz ha:

      "a lényeg nem más, mint hogy tisztán tartsam az "elmém" a testem...törekedjek arra, hogy szeressem magam és az embereket és pozitív gondolatokat osszak szét.."

      ezt meg is tudod valósítani. Az elme tisztításáshoz kiváló módszer a meditáció amit te is kezdesz alkalmazni, csináld minél többször, én már hosszú ideje alkalmazom.
      További sikereket utadon!

      Törlés
    13. Kicsit csapongani fogok válaszomban. A filozófiát hozod fel érvként, de ez visszafelé sül el. Olvastál Kantot? Hát Nietzschét?
      A tudomány fejlődését, noha paradigmák valóban jellemzik, mégis lehet lineárisan szemlélni. Ennek mértéke pedig egy bizonyos értelemben vett hatás lehetne. Ez természetesen szoros kapcsolatban van a technikai fejlődéssel. Ugyanakkor a tudomány az egyetlen eszköz, ami a világ működését egyre pontosabban leírhatja. Mondok egy talán megfelelő analögiát erre a gondolatmenetre. Azt gondoljuk, vannak atomok. Ezekkel csinálunk valamit. Atomenergia, nanotechnológia, stb. Ezeket olykor kis golyóknak képzeli a laikus, talán a tudós is, miközben tudja, h nagy részük vákum, és még kisebb részek működnek bennük. Ìgy egyszerűbb gondolni rájuk. Ezek a valamik, amiket mi atomnak nevezünk, valahogy működnek. Amíg ezt a működést használni tudjuk, addig mindegy minek nevezzük őket. Lehetnének mini zöld manók is. Ha viszont nem tudjuk hasznni a szemléletünket, vagy nem tudjuk igazolni a tapasztalatban, elméletünk nem tudománosan igazoható. Ebben mindenképp van fejlődés a korábbi korokhoz képest, akármit gondolt is erről Spengler.

      Törlés
    14. el sem hinnéd, hogy mennyire durván belementem pl az "energia passzolgatásba" <-- ez általam kreált szó, szóval JOGVÉDETT! :DDD
      szóval konkrét példával éljek, anyukámra hatottam aki elvesztette a férjét és több gyerekét is (tudom senkit nem érdekel, de hogy tisztán lássátok a szitut ezt is tudni kell)és egy bizonyos emberrel szemben gyűlöletet érez, de meg is tudom érteni..a lényeg hatottam rá, hogy amikor elkapja a negatív érzés akkor gondoljon a 2 csodálatosan szép és okos unokára, hogy miket csinálnak "mondanak" és ebből merítsen erőt...azóta jobb kedvűen jön haza a munkából és sokat mosolyog..számomra ez olyan sok energiát adott, miközben kevesebbet feccöltem bele..elég sok ismerősömmel csinálom ezt, hogy energiát adok át és tőlük sokkal többet kapok ma...

      mikor arra gondolok, hogy mostanában tudatos vagyok és ez az élet területén mindenhol kiütközik, sikeresebb vagyok a munkában(kreativitás, gyorsaság, koncentráció magas fokon) akkor még boldogabb leszek, sőt a tudat, hogy én magam tehetem boldoggá a pozitív gondolatokkal, szavakkal cselekedettel és az "energia passzolgatással" ettől még boldogabb leszek :D

      lehet kevesen értik ezt a dolgot, de ez egy fantasztikus élmény...és ezt megtapasztalva és azt a mérhetetlen boldogságot átélve érzem azt, hogy ez az az út amit csinálnom kell, hisz a bennem lévő "hit" pl a sokak által bálványozott istenben nem okozott soha olyan boldogságot, mint ez...meditáción is rajta vagyok...

      és én még mindig úgy érzem, hogy isten nem egy személy...

      gondolj az univerzumra, mint egy testre...megvannak a fő funkciói a különböző égitesteknek, mint a szerveknek...a hold tömegvonzása vagy a nap éltető napsugara és energiája nélkül nem élnénk...az univerzum és az a mérhetetlen energiaforrás egy teljes mértékig gondolkodó, mozgó, ÉRTELMES! organizmus...csak mi olyan kicsik vagyunk, hogy nem tudunk elvonatkoztatni ettől a világtól és nem tudjuk elképzelni ennek a hatalmas dolognak a nagyságát, erejét, képességét, mértékét...

      még egy dlog ami sztem fontos...minden növény állat minden ÉLŐ dolog azért van itt, hogy fejlődjön..növekedjen...mi kreáltunk dolgokat legyen az teológiai, fizikai, tudományos etc. etc. de ettől még nem lettünk "többek"...a növények nem birtokolnak intelligenciát nekik nincs hitük, de mégis fejlődnek...mert szívják be az univerzum energiáit...ahogyan a napból nyert energiát niktinamiddinukleotidfoszváttá és adenintrifoszváttá (utáltam a biokémiát anno) alakítják ez csak egy tudományos magyarázat...ők a NAP energiáját alakítják át belső energiává...valójában mi is így teszünk, hiszen mikor süt a nap akkor boldogabbak jobb kedvűek vagyunk, mint mikor borús az idő...a nappal élő dolgozó és éjjel alvó ember boldogabb "egészebb", mint aki fordítva teszi ezt....mennyivel jobban szeretjük a nyarat, mint a telet..persze mindkettőnek meg van a szépsége előnye hátránya de most általánosságban beszélek..úgy érzem elvesztettük a kapcsolatot a környezetünkkel és inkább egy bálványhoz fordulunk ahelyett, hogy megismernénk magunkat a környezetünket és az univerzumban lévő energiákat...de nem csak elég megismerni...fejelsztemi kell magunkat, testben lélekben és szellemben egyaránt...sokak szerint "túl" ezoterikus, de én aki tapasztalja a "teljességet" és a növekedő boldogságot, máshogyan szemlélem..ez az én szubjektív véleményem...akinek van véleménye hozzáfűzni valója azt szívesen fogadom, de degradálásba ne menjünk bele, hiszen én sem kezdek el ok nélkül oszatni valakit csak mert nem úgy képzeli el a dolgokat, mint én...

      u.i. ma olyan boldogságot tapasztaltam, hogy az utcán zenét hallgatva ugráltam ordítottam és olyan érzés volt ez, mint mikor anno a számtalan drog összehatását éreztem volna, mellékhatások nélkül...simán szimplán tiszta boldogság volt ez...pacsi a fiúknak puszi a lányoknak..további szép napot minden kedves forumozónak!

      Törlés
    15. Továbbá helyesen járt el a tudomány, mert Isten léte szerencsére nem bizonyított - meghagyva nekünk a szabad választás lehetőségét - így tudományos elmélet alapját sem képezheti. A beszélgetést Istennel úg értettem, hogyha van, akkor atudománnyal az ő munkáját, egyúttal gondolkodását, működését is megismejük. Bocs a sok elíráyért, telóról vagyok.

      Tök jó, h idézel Páltól, de ő 2000 évvel ezelőtt élt. Szavai iránymutatóak lehetnek ugyan, de talán nem lehet elvárás, h választ találjunk írásaban korunk kérdéseire, hiszen azok akkor még nem léteztek.

      Törlés
    16. Végül pedig: a földönkívüli élet egyáltalán nem ütközik semmiben sem egy teremtő Isten lehetőségével.

      Amiben - megjegyzem - maradéktalanul hiszek. De nem tudom, hanem hiszem, mert hinni akarom. De ez magánügy. Nem tudományos fegyvertény.

      Törlés
    17. "Kicsit csapongani fogok válaszomban. A filozófiát hozod fel érvként, de ez visszafelé sül el. Olvastál Kantot? Hát Nietzschét? "

      persze... és mert teszemazt Nietzsche a világot Isten nélkül képzelte, attól még ez a filozófia egészére nem igaz. A filozófiának épp az a dolga, hogy a világ "nagy kérdéseire" adjon választ. Ilyen értelemben nem tudom miért sült el visszafelé.

      "A tudomány fejlődését, noha paradigmák valóban jellemzik, mégis lehet lineárisan szemlélni. "

      máramelyik részét... a kozmológia nem ilyen. figyeld csak meg, milyen elméletek vannak mostanában. az eddigi fizikát szinte figyelembe sem veszik. tulajdonképpen találgatások vannak.

      "Ugyanakkor a tudomány az egyetlen eszköz, ami a világ működését egyre pontosabban leírhatja. "

      és? én nem a tudomány ellen vagyok.

      " Lehetnének mini zöld manók is. Ha viszont nem tudjuk hasznni a szemléletünket, vagy nem tudjuk igazolni a tapasztalatban, elméletünk nem tudománosan igazoható."

      ne a zöld manókat vegyük, hanem mondjuk az ősrobbanást.

      tapasztaltunk ősrobbanást? nem, nem tapasztaltuk.
      következtetésünk vajon helyes lehet? igen, de akkor kell lennie sötét anyagnak és sötét energiának...
      tapsztalunk ilyeneket? nem, nem tapasztalunk, de ha ősrobbanás volt, akkor ezeknek kell létezniük. és a kör bézárult.

      ugyanez a körkörös érvelés érvényes az evolúcióra is.

      az élővilág az evo által elképzelt változásokon át jutott el idáig.

      ilyen változásokat tapasztalunk? dehogy tapasztalunk... egy újonnan kialakult fajt nem láttunk, egy újonnan megjelenő szervet nem tapasztaltunk még, de ilyeneknek kellet lenniök, ha az evo igaz.

      "Továbbá helyesen járt el a tudomány, mert Isten léte szerencsére nem bizonyított - meghagyva nekünk a szabad választás lehetőségét - így tudományos elmélet alapját sem képezheti. "

      ha így gondolkodna atudomány, akkor egy helyben topogna, hisz minden még be nem bizonyított elmélet hit kérdése... ha valamit egy tudós elkezd vizsgálni, azt abban a hitben teszi meg, hogy feltevése igaz.

      azt értsd meg, ha a tudomány alapból kizárja azt a lehetőséget, hogy Isten létezik, akkor lemond az igazság teljes megismeréséről... és mi van ha a világ működése másképp nem magyarázható? akkor felteszi a kezét a tudomány és azt mondja, nincs igazság?

      "Végül pedig: a földönkívüli élet egyáltalán nem ütközik semmiben sem egy teremtő Isten lehetőségével.
      "

      nem a teremtőnek mond ellent, pusztán a Bibliának.

      Törlés
    18. A filozófiában is egymásra következnek a különböző irányzatok, vélemények, stb. Nem véletlenül mondtam Kant nevét, aki hosszasan fejtegeti a Tiszta ész kritikájában, miért bizonyíthatatlan Isten léte. Javaslom hosszas téli estékre. Pontosan ezért sült el visszafelé. Várom egy modern filozófus nevét, aki Immanuel Kant után él, és Isten létét akarta volna bizonyítani. Tehát nem Aquinoi Tamásra gondolok.

      "máramelyik részét... a kozmológia nem ilyen. figyeld csak meg, milyen elméletek vannak mostanában. az eddigi fizikát szinte figyelembe sem veszik. tulajdonképpen találgatások vannak."

      Semmi személyeskedés nincs bennem, hiszen nem tudom, ki vagy, de tájékozatlan vagy. A kozmológiában is vannak megfigyelések, amiket alátámasztanak hipotéziseket, aztán újabb megfigyeléseket tesznek, amikből újabb hipotézisek születnek. Ez már csak így megy, de az nem igaz, hogy nem veszik figyelembe a fizikát. Attól függ, milyen szinten vagyunk. Newton vagy Kepler törvényei elégségesek lehetnek bizonyos bolygómozgások kiszámításához, de nem elég mondjuk a GPS műholdak finomhangolásához, vagy éppen a gravitációs lencséken keresztülszáguldó fény torzulásához. Ahogy szükségtelen relativitás-elmélet, vagy kvantumfizikát alkalmazni ahhoz, hogy kiszámoljuk, mennyi idő alatt esik le egy alma a fáról. Lehetne, de szükségtelen.

      "tapasztaltunk ősrobbanást? nem, nem tapasztaltuk." - hogyan is tapasztaltuk volna? Másrészről megint visszafelé sül el. Tapasztaltunk feltámadást? Hát kenyérszaporítást? Hát vízen járást? A tapasztalat ilyen kérdésekben nem számít.

      "következtetésünk vajon helyes lehet? igen, de akkor kell lennie sötét anyagnak és sötét energiának...
      tapsztalunk ilyeneket? nem, nem tapasztalunk, de ha ősrobbanás volt, akkor ezeknek kell létezniük. és a kör bézárult."

      Nos, ha kicsit tájékozódsz, tudhatod, hogy a héten bejelentették, hogy megtalálták a Higgs-bozont. (Vagy egy másik részecskét, aminek megegyeznek a tulajdonságai a feltételezett Higgs-bozonnal, hogy pontos legyek.) Azt is bejelentették, hogy többet találtak, mint amennyit a standard elmélet megjósolt, ezért feltételezhető, igaz, egyelőre nem bizonyított, hogy a szuperszimmetria-elv érvényesül, amiből viszont az következik, hogy minden részecskének van szuperszimmetrikus párja. Ez új megvilágításba helyezi a sötét anyag kérdését is. De amúgy most is érzékeljük, hatásában.

      Az evolúciót meglehetősen sok dolog támasztja alá, génkutatás, mikrobiológia, őslénytan. Ugyanakkor az evolúció továbbra sem zárja ki egy teremtő Isten lehetőségét, ezt csak úgy mondom.

      Törlés
    19. Nem igaz, hogy nem látunk új fajokat. Vírusok tömkelege mutálódik nagyon gyorsan, valamint az ember is képes új fajok kitenyésztésére génmanipuláció útján.

      "ha így gondolkodna atudomány, akkor egy helyben topogna, hisz minden még be nem bizonyított elmélet hit kérdése... ha valamit egy tudós elkezd vizsgálni, azt abban a hitben teszi meg, hogy feltevése igaz." - Aztán jó esetben talál rá bizonyítékot, ami az egyik feltétel, emellett elmélete megjósol jövőbeni eseményeket, ez a másik, a harmadik pedig, hogy megismételhető. Ezután már nem hiz, hanem tudományos érv.

      Félreértésben vagy. A tudomány nem zárja ki Isten létezését - mellesleg milyen otromba azt mondani, hogy ezzel kizárja a teljes megismerést, mikor egyértelmű, hogy ember nem kerülhet a teljes megismerés birtokába - hanem nem tartja tárgykörének. A világ működése eddigi ismereteink szerint magyarázható olyan folyamatokkal, amik a világban adottak.

      "nem a teremtőnek mond ellent, pusztán a Bibliának." - több botorság is van ebben a mondatban. Egyfelől a Biblia nem beszél semmit a földönkívüliekről - bár ez sem igaz. Mózes első könyvében az Istenfiak felcsinálják az emberek leányait. Csak úgy mondom. - másrészt a Biblia csak egy szerkesztett mű, amit emberek állítottak össze, hosszú-hosszú évek alatt, nem is mindig a legjobb szándéktól vezérelve. Még ha ellent is mondana, mi van akkor?
      Akármilyen ellentmondásosnak tűnik is, a Biblia nem Szentírás. Ráadásul nem tudományos-ismeretterjesztő-dokumentarista mű. Nem beszél repülésről, holdraszállásról, géntechnológiáról, Bachról, stb. Valamint nem egy véleményt tükröz, hanem sok-sok emberöltő véleményét különböző és azonos témákban.

      Törlés
    20. "A filozófiában is egymásra következnek a különböző irányzatok, vélemények, stb."

      óóó! hát persze... tehát Platon megy a kukába. teljes félreértésben vagy. a filozófiában jelen pillanatban is többféle irányzat van (megsúgom, van modern teista irányzat is)

      "Várom egy modern filozófus nevét, aki Immanuel Kant után él, és Isten létét akarta volna bizonyítani. "



      ne viccelj... a teológia tulajdonképpen teista filozófia. elképzelésed szerint nem létezik modern teológia? vagy azt önkényesen ki óhajtod hagyni? az nem ér?

      " A kozmológiában is vannak megfigyelések, amiket alátámasztanak hipotéziseket, aztán újabb megfigyeléseket tesznek, amikből újabb hipotézisek születnek."

      jó, akkor várom a membrán-elméletet alátámasztó megfigyeléseket... tulajdonképpen eggyel is megelégszem (ne matematikai modellel gyere, mert a matematika nem igazán természettudomány, így bármi igazolható a matematikában, az egyáltalán nem biztos hogy a valóságban is igazolható).

      "Ez már csak így megy, de az nem igaz, hogy nem veszik figyelembe a fizikát."

      lásd előbb és még:

      "Egy magára hagyott termodinamikai rendszerben az intenzív állapotjelzők eloszlása homogénné válik, vagyis a rendszer egyensúlyi állapotba kerül. Az egyensúlyi állapottal a termosztatika foglalkozik. Minden pontjában ugyanakkora nyomás, hőmérséklet stb. lesz. "

      ezzel szemben csillagok, galaxisok, stb. kialakulhatnak (igaz, még egy csillagot nem láttunk kialakulni, viszont pusztulni már sokat, de sebaj)

      "hogyan is tapasztaltuk volna? Másrészről megint visszafelé sül el. Tapasztaltunk feltámadást? Hát kenyérszaporítást? Hát vízen járást? A tapasztalat ilyen kérdésekben nem számít."

      már hogyne tapasztaltunk volna, hisz Jézust többen látták halála után, oly bizonyosak voltak benne, hogy sokuk életét adta ezért.

      pedig ez a kereszténység leggyengébb pontja. ha ez nem igaz, akkor nincs kereszténység sem... ezer oldalról támadták, de ezt a tényt mégsem sikerült megdönteni. ezt úgy hívják, történelmi bizonyíték.... a trafalgari csatát sem tapasztalta ma élő ember, mégis történelmi tény.


      "Nos, ha kicsit tájékozódsz, tudhatod, hogy a héten bejelentették, hogy megtalálták a Higgs-bozont. "

      nono! csak feltételezik, hogy megtalálták... várjunk még azzal, volt már ilyen bejelentés sok. de hogy az isteni részecske felfedezése hogy van összefüggésben a sötét anyag létezésével, már csak te tudod. ha az egyik van, akkor törvényszerű, hogy a másik is létezik? sajnos ez nem ilyen.

      míg a higgs-bozon létezése elég széles körben elfogadott hipotézis, addig a sötét anyag, ill energia létezéséről már jóval megosztottabb a tudóstársadalom.

      hogy megértsd a különbséget: a világunk működése higgs-bozon nélkül megmagyarázhatatlan, míg a sötét anyag, energia létezése pusztán az ösrobbanás-elmélet fenntarthatóságát biztosítja.

      "Az evolúciót meglehetősen sok dolog támasztja alá, génkutatás, mikrobiológia, őslénytan."

      pont ezek nem szolgálnak megfelelő bizonyítékot... sokkal bonyolultabb egy sejt, mint ahogy azt Darwin elképzelte, ezek rendelkeznek olyan örökítési módszerekkel, amik maguktól képtelenek kialakulni. az őslénytan pontosan differenciálható fajokat talál csak, egyetlen egy olyan példány sem került elő, amely mondjuk az hüllő és az emlős közti állapotot reprezentálná (pedig az elmélet szerint ilyenekből sokkal többnek kéne lenni... ezért is toldották meg a robbanásszerű evolúcióval, ami önmagában ellentmondás. valami vagy lassan változik, vagy gyorsan, de robbanásszerű lassú változásról beszélni fából vaskarika). szerveket csak eltűnni láttunk, átalakulni - egy új szerv megjelenésére sincs bizonyíték.

      Törlés
    21. "Nem igaz, hogy nem látunk új fajokat. Vírusok tömkelege mutálódik nagyon gyorsan, valamint az ember is képes új fajok kitenyésztésére génmanipuláció útján."

      a vírusmutációk nem új fajok, hanem új törzsek, de egy kis csúsztatás és kész a válasz.

      a vírus az élő és a nem élő határán van - nincs önálló anyagcseréjük, önállóan nem mozognak, gazdaszerv nélkül életképtelenek.

      az ember pedig egyetlen egy új fajt nem hozott létre, de még egy új enzimet sem.

      de ha sikerült is volna, akkor is csak azt bizonyítaná, hogy értelmes beavatkozással létre lehet hozni ilyet (az evolúció pedig az értelmes tervezés helyett véletlenről beszél)

      "Aztán jó esetben talál rá bizonyítékot, ami az egyik feltétel, emellett elmélete megjósol jövőbeni eseményeket, ez a másik, a harmadik pedig, hogy megismételhető."

      mint föntebb: a membrán-elmélet mit jósol meg, hogy ismételhető, mik a bizonyítékai?

      "A tudomány nem zárja ki Isten létezését - mellesleg milyen otromba azt mondani, hogy ezzel kizárja a teljes megismerést, mikor egyértelmű, hogy ember nem kerülhet a teljes megismerés birtokába - hanem nem tartja tárgykörének"

      mi az, hogy nem tartja tárgykörének? nem érted, hogy épp ez a baj... mielőtt eljutna Istenhez, visszafordul, mert nem tárgyköre? akkor miféle megismerést várunk el tőle? olyat, amit te is képviselsz, hogy úgysem juthat teljes igazságig (holott a cél ez lenne)... akkor meddig jut el? féligazságokig?

      "Egyfelől a Biblia nem beszél semmit a földönkívüliekről"

      viszont nagyon pontosan leírja, mik lettek teremtve, s hogy a teremtés az emberért volt.

      "bár ez sem igaz. Mózes első könyvében az Istenfiak felcsinálják az emberek leányait. "

      Istenfiak=ufók

      aha...

      olvasgasd még a Bibliát, és ne ilyen-olyan ezoterikus honlapokról szedd az infót, mert azok úgy csonkítják, hogy koncepciójuknak ne mondjon ellent.

      "Csak úgy mondom. - másrészt a Biblia csak egy szerkesztett mű, amit emberek állítottak össze, hosszú-hosszú évek alatt, nem is mindig a legjobb szándéktól vezérelve. Még ha ellent is mondana, mi van akkor?"

      ez a te hited, az enyém meg más. a Bibliát egy koherens egésznek látom, és isteni ihletettséget látok benne.

      "Akármilyen ellentmondásosnak tűnik is, a Biblia nem Szentírás."

      szerintem meg az

      "Ráadásul nem tudományos-ismeretterjesztő-dokumentarista mű."

      nem, de ezen szempontoknak is megfelel... a Biblia állításainak még egyikét sem sikerül minden kétséget kizáróan cáfolni.

      "Valamint nem egy véleményt tükröz, hanem sok-sok emberöltő véleményét különböző és azonos témákban."

      mint már említettem... ez a te véleményed.

      Törlés
    22. Csak egy pár dologra vagyok hajlandó válaszolni, mert nincs benned hajlandóság, hogy megkérdőjelezd, amit elédraktak. A teológia már elvàlt a filozófiától mellesleg premisszája, hogy van Isten.
      Nem ismerem részleteiben a membránelméletet, ahogy feltételezem, te sem. Ìgy nem szólnék hozzá. A higgset felfedezték, 4,9-es szigmát jelentett be a cern.Ködöket láttunk kiLakulni, bolygókat is látunk alakulni.
      Ellenben az említett csodákat csak valakik leírják, hogy valKik látták. És amúgyus mindegy. Jézusban nem a csodák érdekesek.

      De nem folytatom. Nem azért mert nem tudnék mit mondani, hanem mert eddigi hszeid alapján olyan fanatikus fundamentalista vagy, aki csak az emberek által leírt dogmáknak hisz és ezeket fogadja el kinyilatkoztatásnak.

      Mellesleg én meg aMáté passióban látok isteni ihletettséget, mégsem Karom zeneelméleti alapon megmagyarázni a világot.

      Törlés
    23. "Csak egy pár dologra vagyok hajlandó válaszolni, mert nincs benned hajlandóság, hogy megkérdőjelezd, amit elédraktak."

      fogalmad sincs, mit raktak elém, amit vallok, hiszek, azt mennyi olvasás, gondolkodás, tájékozódás, elmélyülés, vívódás után teszem, ezért kérlek ne minősíts.

      "A teológia már elvàlt a filozófiától mellesleg premisszája, hogy van Isten. "

      ja! nem mondtad, hogy olyan teista (istent elfogadó) filozófust hozzak, aki azt feltételezi (az az előfeltételezése, premisszája), hogy nincs Isten. ilyen valóban kevés lehet.

      "Nem ismerem részleteiben a membránelméletet, ahogy feltételezem, te sem. "

      ne bocsátkozz feltételezésekbe - a jelek szerint behatóbban, mint te. és még te írod, hogy én fogadom el, amit elém tesznek.

      "A higgset felfedezték, 4,9-es szigmát jelentett be a cern."

      lehet... és?

      "Ködöket láttunk kiLakulni, bolygókat is látunk alakulni."

      igen, amiből - ha feltételezéseink, elméletünk, számításaink, stb. igazak - majdan esetleg csillag lesz... csakhát az a nagy büdös helyzet, hogy egyetlen egy olyan égitest nincs az égen, amire azt mondhatjuk: az eddig nem volt ott, de most már ott látható. ellenben pusztulni már sokat láttunk... pedig amióta ember van a földön, azóta az eget kémleli.

      "De nem folytatom. Nem azért mert nem tudnék mit mondani, hanem mert eddigi hszeid alapján olyan fanatikus fundamentalista vagy, aki csak az emberek által leírt dogmáknak hisz és ezeket fogadja el kinyilatkoztatásnak."

      a tudományt - aminek oly nagy híve vagy - nem emberek írták? mellesleg én a Biblia isteni ihletettségében hiszek, ennek bizonysága a koherenciája, a próféciák beteljesülése, az isteni terv nagyszerűségének megértése, annak történelmi bizonyítékai.

      fundamentalista lennék? hogy világképemet biztos alapokra helyezem? tudod mit? vállalom.

      Törlés
    24. A különbség kettőnk között az, hogy én mindenről hajlandó vagyok feltételezni, hogy nem igaz, míg te hiszel valamiben, ami ugyan szíved joga, de egy vitában innentől kezdve "igazad lesz", mert csak azokat.a dolgokat fogadod el, amiket előzetesen igaznak minősítettél, így aztán a magad rendszeréből kimozdíthatatlan vagy.
      Hegyeket sem láttunk emelkedni, kontinenseket sem szétválni dinoszauruszokat semsétálni. Akkor ezek sem voltak? Milen egomán gondolkozás, h az egész világegyetem az emberért van! Hogyan várhatod el, h olyan folyamatok, amik évmilliókis eltartanak közvetlenül megfugyelhetők legyenek! Pff..
      Remek természettudoányos felkészültségedhez az előbb elfelejtettem mem megemlíteni, h a törzs lényegesen nagyobb egységet jelent, mint a faj, így ég nagy butaságot írtál.
      Eddigi megnyilatkozásaid alapján azokhoz tartozol, akik Bibliát egyedüli hiteles forrásként történelmi, vallási és tudományos kérdésekben. Minden más a gonosz sátán műve.
      De nyugi. A Föld lapos!

      Törlés
    25. "A különbség kettőnk között az, hogy én mindenről hajlandó vagyok feltételezni, hogy nem igaz, míg te hiszel valamiben, ami ugyan szíved joga, de egy vitában innentől kezdve "igazad lesz", mert csak azokat.a dolgokat fogadod el, amiket előzetesen igaznak minősítettél, így aztán a magad rendszeréből kimozdíthatatlan vagy."

      dehogy Richárd, dehogy... te fogytál ki az érvekből. te állítottál valótlanságokat új fajokról, új csillagokról

      "Hegyeket sem láttunk emelkedni, kontinenseket sem szétválni dinoszauruszokat semsétálni." elmagyaráznád, hogy miért vagy abban bizonyos, hogy a kontinensek szétváltak, vándoroltak? a hegyekről meg csak annyit, ha a föld annyi idős lenne, mint amennyinek a tudomány állítja, és a jelen eroziós folyamatokat vesszük alapul, akkor a Mount Everest (évi 4 centivel kisebb) tízmillió éve (pedig az a földtörténetben egy perc) 40 km-rel magasabb volt.

      "Milen egomán gondolkozás, h az egész világegyetem az emberért van!" nincs ebben semmi egománia... pusztán ténymegállapítás. egyelőre a világ engem igazol.

      "Hogyan várhatod el, h olyan folyamatok, amik évmilliókis eltartanak közvetlenül megfugyelhetők legyenek! Pff.."

      megent egy apró csúsztatás... nem egész folyamatokat kéne meglátnunk, hanem folyamatok "gyümölcsét", eredményét... sajnos ilyen sincs.

      "Remek természettudoányos felkészültségedhez az előbb elfelejtettem mem megemlíteni, h a törzs lényegesen nagyobb egységet jelent, mint a faj, így ég nagy butaságot írtál."

      félműveltséged határtalan... a vírustörzs nem azonos a törzzsel.

      "Eddigi megnyilatkozásaid alapján azokhoz tartozol, akik Bibliát egyedüli hiteles forrásként történelmi, vallási és tudományos kérdésekben."

      talán ez az egy, amit jó látsz.

      "De nyugi. A Föld lapos!"

      ez a Bibliában sehol nincs leírva, ellenben a Föld kereksége számos helyen megtalálható. ebben csak a hozzád hasonló, az aktuális tudományos dogmarendszerben hívők hittek.

      Törlés
    26. Tisztázzuk: a fogalmazásod pontatlan volt, törzseket írtál.
      Nem vagyok geológus, ámde: vannak törésvonalak, kőzetlemezek. Ezek mérhetően elmozdulnak. Alakulnak ki új szigetek. (Lsd.: vörs tengeren éppen most is.
      Ha igazad lenne, rengeteg fajnak kellett.volna egyidejűleg a Földön futkosnia. Kétlem, ráadásul nem egy rétegveb találták meg a maradványaikat. A többi hova tűnt? Nem vitte be Noé a bárkába?
      Eredményeket vársz? A tested összes nehezebb atomja, a szén a vas, stb. Elsőgenerációs csillagok fúziójában született.
      Tévedésven vagy. Csak a saját hited igazolt eddig.
      Én hiszek abban, hogy a világ egy tetemtő Isten munkája. De nem vagyok oly nagyképű, h kategorikudan kijelentsem, hogyan csinálta.
      7 nap mi?
      Az iróniát pedig még elsajátíthatnád.

      Tudomány és vallás két külön dolog.

      Törlés
    27. "ebben csak a hozzád hasonló, az aktuális tudományos dogmarendszerben hívők hittek." - miben? hogy az egyház prominens tagjai ágáltak a Föld gömbölyűsége ellen?
      Talán nem tudod, ám viták folytak, ugyanis az Ószövetségben van egy csataleírás, ha jól emlékszem Józsué vezeti a seregeket, amikor is felkiált, hogy álljon meg a Nap, ami megáll? Ezt egyértelműen úgy értelmezték, mint bizonyíték, hogy a Nap kering a Föld körül. Persze az egyház sem volt mindig minden kérdésben egységes.
      Azt hogy a Föld gömbölyű, már a görögök is kiszámolták. Kellett nekik kb. egy földbe szúrt bot, meg a hold árnyéka.
      A Biblia pedig egy szerkesztett mű. Akármennyire is ágálsz ellene. Olyannyira, hogy a teremtéstörténet (amiből rögtön kettő is van a Biblia elején) majdnem ugyanígy olvasható sumér agyagtáblákon. A külső szöveget az is jelzi, hogy Isten többesszámban beszél (teremtsünk embert). Mielőtt azzal érvelnél, hogy ez királyi többes: sehol máshol sincs ilyen. Mielőtt pedig azzal, hogy ez a Szentháromság: lsd. az előbbi, a másik pedig, hogy Szentháromság sincs a Bibliában, ez is csak egyházi dogma.

      És meg egy megjegyzés a geológiához:
      Gyűrthegységek: A hegyek többsége olyankor keletkezik, amikor a földkéreg lemezei összeütköznek, és a lemezhatárok mentén a kőzetek felgyűrődnek, majd megemelkednek. Az összetorlódó üledékes kőzetek közé intrúziók nyomulnak be. - wiki
      Hol van leírva, hogy 40 km-el magasabbnak kellett lennie? Forrást. Így érdemben reagálni sem lehet erre. Érdemtelenül pedig csak ennyit: a jelen eróziós folyamatokat vetted alapul. És semmi mást. Se kéregtant, se radioaktív izotópokat, sem üledéket, sem élőlényeket a mészben.

      Még egy apróság. Ha ennyire literálisan értelmezed a Bibliát: Az első ember Ádám és Éva. Gyermekeik Káin, Ábel+ és Szét. Káin elmegy Nód földjére feleséget venni. Kit? Ha másik embert, egyértelmű, hogy nem csak Ádám és Éva van. Ha a saját testvérét, aki valamiért korábban elment (ez is egy csomó kérdést vet fel: miért ment el, kivel, volt vele férfi? ha igen, róla miért nem beszél a Biblia?) az genetikai romlással jár. Ez lehet, mert magyarázná ugyan, hogy miért csökken le az emberek életkora radikálisan egy idő után, ám nyitva hagyná, hogy lám, a Biblia mégsem beszél mindenről, így aztán minden nem is ismerhető meg pusztán a Biblián keresztül.

      Mellesleg a jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy egymással párhuzamosan több emberi faj is élt a bolygón.

      Törlés
    28. "Tisztázzuk: a fogalmazásod pontatlan volt, törzseket írtál.
      "

      vírusok egy törzshöz sem tartoznak, csak vírustörzshöz... ne menj bele olyanba, amiről fogalmad nincs.


      "7 nap mi?"
      nem hét, csak hat nap.

      de itt egy fizikai modell a hatnapos keletkezésre:

      http://creationwiki.org/White_hole_cosmology

      hogy ne csak azt edd meg, amit a natgeo eléd tesz.

      "Tudomány és vallás két külön dolog."

      évszázadokig simán megfért egymással.

      "Én hiszek abban, hogy a világ egy tetemtő Isten munkája. De nem vagyok oly nagyképű, h kategorikudan kijelentsem, hogyan csinálta. "

      én sem... benne van a Bibliában. én azt hiszem. te meg azt, hogy a világ egy ellentmondásból (szingularitás) keletkezett.

      http://hu.wikipedia.org/wiki/Gravit%C3%A1ci%C3%B3s_szingularit%C3%A1s

      "Nem vitte be Noé a bárkába?" ha olvasgatnád a Bibliát, erre is választ kapnál.

      "Eredményeket vársz? A tested összes nehezebb atomja, a szén a vas, stb. Elsőgenerációs csillagok fúziójában született."

      várom azt a fizikai törvényt, amely ezt a folyamatot igazolná.

      tudod, ezt így tartjuk elképzelhetőnek, de egyáltalán nem biztos, hogy így zajlott le. most ez a paradigma... azok meg változnak... hisz te mondta: sose juthatunk el az igazságig... akkor pont ezt miért tekinted igaznak?


      "Az iróniát pedig még elsajátíthatnád.
      "

      ez aztán az érvelés. szaladok is anyuhoz segítségért.

      kérlek, ne személyesked, mert az az érvtelenek eszköze. nem akarok lemenni erre a szintre.

      Törlés
    29. www.szabadgondolkodo.hu/ateizmushonlap/bakkenh.html

      Ezt pedig ajánlom olvasgatásra.

      Törlés
    30. Nem személyeskedek, pusztán megjegyeztem, h nem értetted. Semmit sem hallgatsz meg. Javaslom, ismerkedj meg a fúzióval.

      Én nem vagyok biológus, te talán igen? Elsimerem, a vírustörzsekkel kapcsplatban elhamarkodottab nyilatkoztam.
      Viszont a fenti cikkben mindenre választ kapsz, amit tőlem kérdeztél. Elolvastad már?

      Törlés
    31. A felvetéseimre nem.reagálsz érdemben, a kedvencem a hét nap - hat megjegyzésed. A munka része a pihenés... - erre ezt tusom mondani, mert az egész felvetés nyilvánvalóan nem erre.vonatkozott.

      Törlés
    32. Emellett elolvastam, amit küldtél. Csak a legfőbb kérdéseim laikusként:
      -Hogyan kerül az univwrzum összes anyaga középre(?), majd hogyan kerül ki az univerzum szélére?
      -hogyan lehet, h az elmélet elfogadja a relativitáselméletet, hisz a gravitáció megváltoztata az időt, miközben önkényesen negligál egy csomó dolgot. Pl. Az univerzum tágulását.
      -ha jól tudom, ma sem gondolják végtelennekaz univerzumot, legalábbis a miénjet, így a hipotézis rögtön csúsztat. A tér együtt tágult az univerzummal. Kívül nincsen semmi. Legalábbis semmi számunkra értelmezhető eddifi tudásunk szerint.
      Emellett még sok dolog van, ami így felmerülne bennem, dehát én ugye csak laikus vagyok.

      Törlés
    33. felfogtad amit olvastál? csak kérdem.

      Törlés
    34. "Viszont a fenti cikkben mindenre választ kapsz, amit tőlem kérdeztél. Elolvastad már?
      "
      elolvastam... mit vársz? tételessen cáfoljam?

      döntsd el, hiszel a teremtőben, vagy ateista vagy. ha hiszel, miért citálsz ateista írást, ha nem, miért nem vallod be?

      én elvekkel tudok vitába szállni, nem honlapokkal.

      Törlés
    35. Végre kibújt a szög a zsákból, kedves kreacionista barátom. Sajnos ezzel az utolsó bejegyzéseddel porig romboltad az eddig épített érvelésedet.
      Az elmúlt napokban nagyon határozottan próbáltál látszólag tudományos érvekkel meggyőzni a Biblia literális olvasatának igazáról, ezzel bizonyítva Isten létét. Most pedig azt mondod, kiszállsz? Én nem vagyok az igazság letéteményese. Még ha az átlagnál műveltebb vagyok, akkor sem vagyok tudós, pláne nem olyan tudós, aki egyszerre lenne jelen magas szinten a tudomány több ágában is. Ezért bátran fordulok azokhoz, akiknek ez a szakterülete. Te ezt nem tetted meg. Az idézett Creawiki (ha jól emlékszem) nem sok tudományos referenciával rendelkezett, az elméletnél fel volt tüntetve, hogy az elmélet alapjai épülnek valós, tudományos alapokra, a többi azonban merő spekuláció, ami semmit nem magyaráz meg, semmit nem jósol meg és semmire nem alkalmazható, azon kívül, hogy látszólag igazolni próbálja a Biblia már említett, szó szerinti olvasatát.
      Igen, azt várom, hogy tételesen cáfold. Vagy mutass valakit, aki tételesen cáfolja. Hiszen ezeket kérdezted, ezekbe kötöttél bele. Új fajok, geológia...
      Az pedig nagyon szomorú, ha valakinek a teljesítményét azok alapján ítéled meg, hogy hivő, vagy ateista-e.
      Pythagorasz nem volt hívű a mai értelemben. Tétele, miszerint a háromszög befogóinak négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével, illetve ennek levezetését mégis elfogadja mindenki.
      Néhány tudós hívő. Mások pedig nem.
      Demagóg csúsztatás az is, hogy neked honlapokkal kéne vitába szállni.
      Ami a legjobban foglalkoztat, és tényleg őszintén érdekel, mindenfajta rosszindulatot, vagy cinizmust nélkülözve, hogy vajon a hitednek miért van szüksége tudományos alátámasztásra. Talán félsz, hogy nem elég erős?
      Hát mit számít, hogy lapos-e a Föld, vagy gömbölyű, 10 000 éves a Föld, vagy négy és fél millió éves? Vagy mit számít, hogy vannak-e földönkívüli fajok, vagy nincsenek?
      Nem mindennél fontosabb a lehetőség, hogy létezünk? Hogy tapasztalatokat szerzünk és rácsodálkozhatunk a világra? Nem izgalmasabb-e úgy imádni az Istent, hogy minden egyes felfedezésért hálád adhatunk, álmélkodva, milyen lenyűgöző a kreativitása, még akkor is, ha az új tapasztalatokért régi hiedelmeket kell feláldozni?
      Ha valaki görcsösen bizonyítékokat keres Isten létére, az még nem találta meg őt.

      Törlés
    36. "Az elmúlt napokban nagyon határozottan próbáltál látszólag tudományos érvekkel meggyőzni a Biblia literális olvasatának igazáról, ezzel bizonyítva Isten létét. Most pedig azt mondod, kiszállsz? "

      kiszállni?

      dehogy.... csak egy egész honlapot ne fogok cáfolgatni.

      "Én nem vagyok az igazság letéteményese. Még ha az átlagnál műveltebb vagyok"

      kis szerény.

      idézz belőle - hamár önálló gondolatod nincs - azzal tudok mit kezdeni.

      " Ezért bátran fordulok azokhoz, akiknek ez a szakterülete."

      magyarán: elfogadod gondolkodás nélkül azt, amit elédtesznek... még jó, hogy te mondtad ki.

      "Az idézett Creawiki (ha jól emlékszem) nem sok tudományos referenciával rendelkezett, az elméletnél fel volt tüntetve, hogy az elmélet alapjai épülnek valós, tudományos alapokra, a többi azonban merő spekuláció, ami semmit nem magyaráz meg, semmit nem jósol meg és semmire nem alkalmazható, azon kívül, hogy látszólag igazolni próbálja a Biblia már említett, szó szerinti olvasatát."

      ezzel szemben:

      Sandia National Laboratories Award for Excellence 1995.[4]
      Sandia National Laboratories Award for Excellence "in developing and executing new and innovative light ion target theory," 1990.[1][4]
      U.S. Patent No. 4,808,368 (Feb 28, 1989) "High voltage supply for neutron tubes in well-logging applications."[1][4]
      Sandia National Laboratories Exceptional Contribution Award, for Rimfire laser-triggered gas-insulated switch, 1988.[1][4]
      Industrial Research Magazine IR-100 award to PBFA-II project, 1986.[4]
      Industrial Research Magazine IR-100 award for lightning waveform recorder (to D. R. Humphreys and two others), 1978.[1][4]
      U.S. Patent No. 4,054,835 (Oct. 18, 1977) "Rapid-response electric field sensor."[4]
      Winner, Eighteenth Annual Westinghouse National Science Talent Search (1959).[4]\

      "Ami a legjobban foglalkoztat, és tényleg őszintén érdekel, mindenfajta rosszindulatot, vagy cinizmust nélkülözve, hogy vajon a hitednek miért van szüksége tudományos alátámasztásra. Talán félsz, hogy nem elég erős?"

      én egy értelmes Istenben hiszek, aki értelmes, felfogható világot teremtett... az hogy hívő vagyok és érdekel a fizika, a kozmológia valami ellentmondásba ütközik? ezzel azt akarod mondani, hogy a hit és a világ működése szembenáll egymással?

      "Hát mit számít, hogy lapos-e a Föld, vagy gömbölyű, 10 000 éves a Föld, vagy négy és fél millió éves? Vagy mit számít, hogy vannak-e földönkívüli fajok, vagy nincsenek?"

      szerinted nem számít? akkor mi számít? pusztán a vacak létezésed? önnön tapasztalatszerzés... és te neked mik a világmegváltó tapasztalataid?

      Törlés
    37. Csúsztatsz. Egyfolytában. Részleteket emelsz ki a hozzászólásomból. De a kreacinostáknak ez amúgy is munkamódszere, nem?

      Nem, nem kis szerény vagyok. Pusztán tisztában vagyok, hogy az átlag honpolgárokhoz képest hol helyezkedik el a műveltségem, világlátásom és intelligenciám. (Mielőtt belekötnél, nem, ezért nem tartom őket kevesebbre, és igen, vannak nálam jóval okosabb, bölcsebb, nagyobb tudással bíró emberek is.)

      A szándékos értetlenkedésedből arra következtetek, hogy a) vagy nem olvastad el a cikket, amit küldtem, b) nincs érved, ezért húzod-halasztod a megfelelő választ. Ráadásul megint nem arról van szó, hogy nincs ÖNÁLLÓ GONDOLATOM, hanem nincs tudományos hátterem, hogy alátámasszam a véleményemet. Neked van? Te fizika-, biológia-, geológia-, asztronómiadoktor vagy?

      Ám legyen. Az új fajok kialakulására több példát is hoz, remélem eljutottál odáig. Példaként említ új csigafajokat, melyek az elmúlt 5-6000 évben jelentek meg, egy új légy-alfajt, ami határozottan a leválás útján van, valamint azt, hogy például pont a ló kialakulása precízen nyomonkövethető a különböző földtörténeti korokból származó leletek alapján.

      Elfogadom amit elém tesznek? Részben igen. Mert bizonyos dolgokat nem érek fel tudással, mert nem foglalkoztam vele. Például életemben nem láttam még antianyagot. Ettől függetlenül még felhozhatom érvként vitában. Nem olvastam még a világ összes drámáját, Shakespeare-t mégis kiemelhetem, mint a világirodalom egyik legnagyobb zsenijét. Nem jártam még Amerikában. Az is átverés lenne? - Újabb csúsztatások a részedről. Te talán mindent tudsz, és mindenben járatos vagy? Mi is a végzettséged?
      Nézd már meg, hogy ezek a hivatkozások, mire vonatkoznak. És mikoriak. És vajon mi történt azóta?
      Már miért ütközne ellentétbe a kozmológia és a hit? Ezt én nem mondom, ilyesmit te próbálsz sugallni.
      Az pedig, hogy miben hiszel, mint már számtalanszor elmondtam, magánügy. Ettől függetlenül rengeteg dolgot nem ismerünk, és minél több mindent értünk meg, annál több lesz a kérdés.
      Felfogható a világ. Na de kinek? Nem egy embernek. Még az egész emberiségnek sem. Istennek minden bizonnyal. Nekünk nem. Túl összetett, túl hatalmas, túl dinamikus. De törekszünk. És az, hogy tökéletesen felfogható a világ - noha ezt a merőben filozofikus kijelentést nem tartom tökéletesen védhetőnek - nem jelenti azt, hogy te, vagy én, pusztán józan paraszti ésszel megérthetnénk.
      Emellett a hitnek nem véletlenül az a neve, hogy hit és nem pedig az, hogy tudás. Isten létét nem kell bizonygatni. Hiszel benne. Vagy nem.

      A legvégét sem sikerült megfelelően appercipiálnod, és ez a szándékos, ostoba értetlenkedés, amit folyamatosan elkövetsz, lehetetlené teszi a normális kommunikációt. De segítek: természetesen fontosnak tartom ezen kérdések megismerését, pusztán kifejeztem abbéli meggyőződésemet, hogy a tudományos kérdések elmaradnak az egyén életében megszerezhető tapasztalatok hatásának erejétől.
      Azt pedig halkan jegyzem meg, hogy az én létezésem nem vacak. Nem tökéletes, de egyáltalán nem vacak, hanem rendkívül izgalmas és sokszínű. Nincsenek olyan tapasztalataim, amik a más világát megválthatnák, de a sajátomban tudnak és szükséges is, hogy jelentős változásokat eszközöljenek.

      Törlés
    38. "Csúsztatsz. Egyfolytában. Részleteket emelsz ki a hozzászólásomból. De a kreacinostáknak ez amúgy is munkamódszere, nem?
      "

      személyeskedés, majd általánosítás.

      egyre lejjebb... ne haragudj, de ebbe nem megyek bele.

      "A szándékos értetlenkedésedből arra következtetek, hogy a) vagy nem olvastad el a cikket, amit küldtem, b) nincs érved, ezért húzod-halasztod a megfelelő választ. Ráadásul megint nem arról van szó, hogy nincs ÖNÁLLÓ GONDOLATOM, hanem nincs tudományos hátterem, hogy alátámasszam a véleményemet. Neked van? Te fizika-, biológia-, geológia-, asztronómiadoktor vagy?"

      te melyik vagy a felsoroltak közül? egyiksem? tájékozódni, gondolkodni azért cssak szabadna.... hát miért nem teszed?

      "Ám legyen. Az új fajok kialakulására több példát is hoz, remélem eljutottál odáig. Példaként említ új csigafajokat, melyek az elmúlt 5-6000 évben jelentek meg, egy új légy-alfajt, ami határozottan a leválás útján van, "

      végre valami konkrétum... csigából csiga, légyből légy... értem.

      "valamint azt, hogy például pont a ló kialakulása precízen nyomonkövethető a különböző földtörténeti korokból származó leletek alapján."

      ha kicsit utánajártál volna, de nem.

      "A híres őslénykutató, Colin Patterson, az angol Természettudományi Múzeum igazgatója, ahol a "ló evolúciója" sorozat megtekinthető, a következőket mondta a múzeum földszintjén bemutatott kiállításról:

      Rengeteg történek, egyik képzeletbelibb, mint a másik, létezik arról, hogy mi is valójában az élet története. A leghíresebb példa, amit még mindig lehet látni itt a földszinten, az ötven évvel ezelőtt összeállított kiállítás a ló evolúciójáról. Ezt még mindig igazságként tálalják az újabb és újabb tankönyvekben. Szerintem ez siralmas, főleg, ha az ilyen történeteket népszerűsítő emberek is tisztában vannak azok spekulatív voltával."

      Gordon R. Taylor (elismert evolucionista szakíró) a következőket írja az A nyagy evoluciós relytély c. könyvében:

      "De a darwinizmus talán legnagyobb gyengesége az, hogy az őslénykutatók nem találnak meggyőző fejlődési sorokat a nagyobb evolúciós változások bemutatására. Gyakran említik a lovat, mint az egyetlen teljesen kidolgozott példát. De a tény az, hogy a leszármazási sor az Eohippus és az Equus között igencsak szabálytalan. Állítólag bemutatja a testméret folyamatos növekedését, a tény azonban az, hogy sok későbbi leszármazott kisebb, mint az Eohippus volt. A különböző forrásokból származó egyedeket nagyon meggyőző módon lehet sorba rendezni, de semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy valóban ez volt a tényleges időrendi sorrend."

      Törlés
  13. Te mit teszel, hogy ne szívd be a repülő kondenzcsíkját? Folyamatosan vegyvédelmi maszkban mászkálsz? A kondenzcsík egyébként sem...eh...hidd csak el, hogy terraformálnak a kondenzcsíkkal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem dugom a fejem a homokba és megpróbálok minél több embert segíteni, hogy felismerje a tényt, hogy milyen világban élünk...tudatosan étkezem, tudatosan vásárlok, fejlsztem a testem, a lelkem és az agyam...a rendelkezésemre álló erőforrásokból, lehetőségekből ez a max amit elérek, de én Veled ellentétben nyitott vagyok és semmire nem mondom azt, hogy ez baromság és aki hisz benne az buta, mert lehet pont én vagyok az aki korlátolt..akárki mondhat akármit, ha azt bizonyítékokkal alátámassza akkor elkezdek gondolkodni és ha elég meggyőző elhiszem és én is kutatom tovább az igazságot...

      egyszerűen nem tudom elhinni, hogy te felnőtt ember vagy, mert ha az lennél felelősséget vállalnál magadért és a családodért és ennek érdekében nyitott lennél és kérdeznél, hogy mi mire vagyis hogyan alapozzuk ezeket a dolgokat...rossz cikkbe olvastál bele, hiszen ezek a felhőkről készült képek legjava manipulált, de vannak itt olyan cikkek, mint a kender, a trillió dolláros per és még sorolhatnám, mely HIVATALOS SZERV vagy intézet vagy egyesület által dokumentált és teljes mértékig az igazat mondja...csak nem tudsz róla, mert nem hirdetik..tudtad, hogy az egyik legegészségesebb növény a földön a kender azaz a cannabis...rákos sejteket ÖL MEG! és ezer pozitív hatása és felhasználási területe van, de betiltották, mert sokan elszívták másrészt, a NAGY ÜZLETEMBEREKNEK az volt az érdekük, hogy ne termesszék, mert akkor nekik csőd van...tudtad, hogy Henry Ford az első autójának a karosszériáját kenderből csinálta? NEM hiszem...ilyen érdekes dolgok vannak itt amiknek a segítségével összerakhatod a puzzlet és kaphatsz egy végső képet a világról..próbálj meg gondolkodni....ha ezek után sem megy akkor sajnálom, legyél boldog és szeresd a családod, barátaid, téged minden bizonnyal ez is kielégít...

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Kenderolajat itt lehet beszerezni..ha valakit érdekel.
      ( s ölelem kedves magányunk.)

      http://naturkence.hu/spd/NKC998641/KENDERMAGOLAJ_BIO

      Törlés
  14. Veled valami baj van. Azért mert nem vagyok őrült és nem keresem azt, hogy ki hazudik nekem és mi az aktuális összeesküvés éppen...
    (ja, ezek a felhők nem photoshop-oltak, max. színegyensúlyt állítottak rajtuk, de semmi több). Ezeket a felhőket szupercellának hívják, természetes légköri jelenségek, évszázadok óta léteznek, Magyarországon több mint 100 szupercella jön létre egy évben. Amerikában ilyenből alakulnak ki a hurrikánok...

    A kender az egy 'kurvajó' dolog, és egyáltalán nincs betiltva, csak azok a fajták amik pszichoaktívak. Bár az írásaidat elnézve, neked jobb is, hogy betiltották, mert már annyit szívtál így is, hogy egyértelműen üldözési mániád van. Abban a mondatban meg, hogy "rákos sejteket öl meg" azt kell hangsúlyozni, hogy "RÁKOS SEJTEKET ÖL" nem azt, hogy ÖL MEG.

    Lehet, hogy kezdő drogosként beveszed ezt az egészet maszlagot ami ezen a honlapon (is) van...de hiba, mert a diliházba fogsz kerülni.

    Sőt, lehet, hogy a kender és azok kivonatai tényleg rákos sejteket ölnek. Na de nem úgy ahogy te használod. Még bong-ból is annyi karcinogén anyag jut a tüdődbe, hogy simán elpatkolsz tüdőrákban olyan eséllyel mint egy bagós. Ráadásul, ha dohánnyal szívod még nikotinfüggő is leszel.

    Az már a Te bajod, hogy nem követed a világot, mert nem akarod, hogy megmondják, hogy mit csinálj. Erre itt vagy ezen a honalapon, ahol megmondják, hogy mit csinálj, hogy ne a világ sztenderdjei diktáljanak neked. Csöbörből-vödörbe effektus.
    Én, ha ennyi összeesküvést csinálnék (amiről ez a honlap hadovál), akkor ezeket a honlapokat is én irányítanám, hogy tudjam kik azok az idióták, akik annyira elvakultak, hogy képesek lennének veszélyeztetni a rendszerem. Szóval nem értem, hogy innen miért nem menekülsz, ez mivel kényelmesebb Neked...(a kommunizmusban, azok voltak a spiclik, akik a hangadói voltak a rendszerellenességnek)

    Hogy én nem vagyok felnőtt?!
    Ezt szokták a 20 év alattiak nettrollok mondani első körben, amikor valaki felett akarják bizonyítani az érettségüket...helyesírásod és fogalmazásod alapján 16 éves lehetsz. Lehet, hogy több vagy...de akkor az értelmi képességed van ezen a szinten.

    Gondolom horgászás közben olyan sok időd van agyalni, hogy csak ezeken az elmeháborodott elméleteken filózol. Nem baj. Majd oda lopakodom a kedvenc tavadhoz, és valami tudatmódosító-és befolyásolószert öntök bele, ami miatt a kifogott és elfogyasztott halak után Te is beállsz majd az illumináti zombiseregébe....lol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal.
      És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél,
      azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják."

      Kedves Full!

      Annyiban igazat adok neked, hogy sokszor túlságosan sok a belemagyarázás és emiatt hiteltelenné válik az egész. De ha csak a tényeket nézed és észreveszed, hogy milyen globalizációs folyamatok indultak, indulnak el, akkor egy egészségesen gondolkodó ember számára teljesen egyértelmű, hogyha nem is tervezetten, de a hatalom folyamatosan koncentrálódik. Én is sok összeesküvés elméletre mondom azt, hogy hülyeség, de megadom neki az esélyt, hogy akár igaz is lehet. (Gondolok itt főleg az UFO-s elméletekre, annak ellenére, hogy már láttam az esti égbolton természetellenesen, össze-vissza mozgó fénypontot.)

      Összegezve, attól hogy te valamiben nem hiszel, még nem kell lehülyézni és őrültnek titulálni a másikat. A személyeskedést mellőzzük, vitában nincs helye.

      Üdv,
      hunzol

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Hunzol!

      Tegnap láttam 4-5 fénypontot cikázni a felhők között. Hihetetlen gyorsak voltak, úgy fordultak vagy váltottak irányt amire egy repülő sem képes. Egy diszkó pásztafényei voltak...jéééé

      Törlés
    4. Úgy látom nem lehet veled értelmesen beszélgetni. Kár. Egy próbát megért.

      Törlés
    5. háháháháhá és te beszélsz arról, hogy ki tör pálcát ki felett és ki gondolkozik helyesen/helytelenül...:DDDD ember saját mondatoddal vágtad magad alatt szét a fát és még észre sem vetted...

      "Erre itt vagy ezen a honalapon, ahol megmondják, hogy mit csinálj, hogy ne a világ sztenderdjei diktáljanak neked. Csöbörből-vödörbe effektus."

      Te magáról az életről beszélsz, ahol bankárok, politikusok irányítanak és diktálják a "helyes" eszméket...az oldal olvasása közben éheznek és éhen halnak emberek? Elveszik a reményeiket és a családok feje felől a házaikat? Itt szánt szándékkal kizárólag csak negatív dolgokat hoznak előtérbe? :DDDD

      Nah mind1 én tényleg csak kacagok rajtad, hogy ilyen szinten elvakult vagy és néhány bizonyíték feltárása után még az édesanyám és sokkal több nyitottságot és értelmet tanúsított, mint te pedig ő már 60 éves egyem a szívét és ő ezt a kort ebben az undorító pöcegödörben élte le...

      annyira okosnak állítod be magad és, mint látom lexikális tudásban nincs is gond, sőt szókészlet fogalmazáskészség is 5ös, de az élet ezen területén akkora elégtelent kapsz, mint még soha életedben...

      remélem egyszer sikerül felébredned, de ha majd ez megtörténik akkor ne ostorozd, hogy mennyire hülye és naiv voltál...megtesszük mi most ezt helyetted ;)

      Törlés
    6. ajánlom ezt a videót full...ha ez sem győz meg arról, hogy kik irányítanak és hogyan teszik azt, akkor téged semmi nem fog...

      http://www.youtube.com/watch?v=5IOlIWjtVg0&feature=player_embedded#!

      ahogyan elmondja a csávó ez az Európai Parlament és egy elég híres könyvíró...
      majd az európai parlament vezetőjének a REAKCIÓIT is figyelheted...ha minden butaság lenne nem szarná le vagy nevetné ki? :DDD történelem, dokumentumok, szimbolisztika...ezeket kezdheted pörgetni..

      Törlés
    7. KILL uminati!

      Teljesen felesleges bármit is mondanod neki. Az én kommentemből egy mondatot ragadott ki (ami ráadásul zárójelbe volt) és arra reagált, a lényeges részeket figyelmen kívül hagyta. Érdemi vitát nem lehet vele folytatni.

      Törlés
  15. Full egyáltalán nem kellene ide írogatnod.Nem hiszem, h sokan kíváncsiak lennének a sértegető hozzászólásaidra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked sehova nem kéne...

      Törlés
    2. Egyetlen értelmes hozzászólást nem tudtál még eddig produkálni.Belekötnél még az élő fába is, de itt az nincs, ezért veszettül csapkodod a billentyűidet és ontod magadból a negatív gondolataidat. De ez a te bajod.Mondd csak neked itt mindig ez volt a nick neved? csak azért kérdezem, mert volt itt egy rendkívül provokatív "nick" aki szerencsére eltűnt, de azt ígérte visszajön. Kísértetiesen hasonlít rá a stílusod.Bocs ha tévednék, ez "csak" egy megérzés.

      Törlés
    3. és még egy gondolat, ha így viszonyulsz másokhoz és ezt látják a gyerekeid, mégis mit gondolsz, ki nekik a követendő példa? vagy éppen a külvilágban és családi körben mintaként akarsz érvényesülni, de így "névtelenül" azt hiszed mindenkit leócsárolhatsz? sajnos magadat minősíted le, de nem kicsit.Ezt már ma reggel is megírtam. de most még erősödött bennem,h a gyáva emberek fegyvere ez. Tanulj meg emberi módon kommunikálni, lehet vitatkozni de nem ilyen alpári stílusban, ahogy te teszed.

      Törlés
  16. Imádom a természetet, szépek az ilyen természeti jelenségek, művésziességgel színezve hangulatosabbá is tehetőek.
    Azt kell mondjam, kicsit mind két oldalnak igaza van, meg nem is. Egy dolgot nem szabad elfelejteni. Bármi is legyen az úgynevezett igazság, időnként nézőpont kérdése.
    Azt se feledjük, az ember csak ember. Egy szinten túl nem vagyunk képesek túllépni a korlátainkat. (Hogy ez evolúciós vagy más okból, abba ne menjünk itt bele)
    Nem szabad átesni a ló túloldalára, azok az emberek akik nem keresik a "mindennek" az okát nem feltétlen szűk látókörűek, ahogy a magukat informáltnak és felvilágosultnak tartók is lehetnek túl dogmatikusak.
    Egy a lényeg, bármit csinálsz vagy nem csinálsz, el kell fogadnod, hogy nem csak rajtad, a döntéseiden múlik, hogy képes vagy-e adott életedben felismerni dolgokat, kívülről szubjektíven megvizsgálni az általad felfedezett, vagy szimplán feléd áramló információk trilliónyi halmazát. Abban is mindenki biztos lehet, hogy nem itt és nem most, nem pár hónap vagy pár éven belül tudod bizonyossággal állítani, hogy adott keresési metódusodnak eredménye a színtiszta igaz valós kép. Hosszú életed átíveli és
    csak a legvégén derül ki jól csináltad vagy sem. (nem isten, meg felsőbb erő, vagy idegenekre gondolok.) Röviden ennyi, mert erről évtizedeket tudnék mesélni, és évtizedek múlva tudok válaszolni, hogy amit én tudok, vagy sejtek egyes dolgokról igaz vagy se. Addig is, én is vissza-vissza "olvadok" a hétköznapi ember világába dolgozni és szórakozni. :)

    VálaszTörlés
  17. Mindenkinek saját véleménye van, ami a saját lelkével összhangban rezeg... A másik társunk meggyőzése saját véleményünkről nem más, mint a másik tiszteletének, elfogadásának megtagadása. Megmutatom neked az igazat, az utat, nem más, mint elveszem tőled a lehetőséget, hogy rátalálj önnön igazságodra.
    Mindenki más ütemben ébred.
    Hálásnak kell lennünk azon embertársainkért is, akik még a felébredést távolról elkerülik, mert ők így mutatnak utat. Ráébredhetsz, mi az ami nem boldogít, mi az ami a lelkedet már nem elégíti ki.
    Egy csapat vagyunk.
    Szeretni és támogatni kellene a későn ébredőket, és nem visszanyomni lelkük mocsarába...

    Ahányszor ujjat mutatsz a másikra, saját lelkednek okozol fájdalmat.

    És, hogy a tárgynál is maradjak, valóban pompás képek, a változást teszi méginkább láthatóbbá.
    ÉS valóban, a hold is sokszor máshol mutatja meg magát egy-egy nap leforgása alatt - számomra nem megszokott módon, de miután nincs időm, nem igénylem az asztrológia mély megismerését, rácsodálkozom, mint egy gyermek.

    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. okoska...azt nem értem az ilyen önelégült, felsőbbrendű embereknél, hogy miért kell mindjárt alacsonyabb szintre beárazni egy embert ha az nem úgy gondolkodik mint Te. Nem az én szemeim vannak zárva, hanem annyit néztél már a hátad mögé, hogy azt hiszed az van előre...

      Törlés
    2. Full! Csak ebben a 2 mondatodban 3 ellentmondás van. Találd meg!:D

      Törlés
  18. De az is felelőssége a szubjektív felfedezőnek, felvilágosult léleknek, hogy terelje és vigyázza azokat akik lehet, hogy jó úton járnak, vagy rátaláltak a más síkon történő gondolkodás irányára, de még nem képesek azt a fajta képességük kezelni, és azokra is akik nyitnának de még maguk se tudják hogy valójában nem lesznek képesek ebben az életükben túllépni az 'árnyékukat'. Itt is sok olyat olvasok amiből tisztán látszik, sokan ugyanúgy téves nyomon járnak.

    VálaszTörlés
  19. Ja de a képek közt van több 4 éves is... ez mekkora kamu írás :)

    VálaszTörlés
  20. A szokásos szint csütörtökre is megvolt...

    VálaszTörlés
  21. Kedves Full!
    Inkább igyál egy jó hideg sört és felejtsd el ezt az oldalt, nem neked való. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem igyatok mindannyian egy jó hideg sört, és felejtsétek el az oldalt, és kezdjetek valami értelemeset az életetekkel.

      Törlés
    2. SO WE DO! Akkor miért vagy még mindig itt? :o)

      Törlés
  22. Lehet vitatkozni fotós technikán, meghamisításon. Aki nézegeti az utóbbi hónapokban az eget, a természetet, annak nem kellenek bizonyítékok... Mellesleg megnézhetnétek kedves szkeptikusok, hogyan viselkednek a kutyák, macskák, madarak! Talán az jobban meggyőzne benneteket.
    Ne aggódjatok! Ha ebben a mostani nyomorban, elnyomásban akartok élni, egészségetekre. Senki nem fogja elvenni tőletek, saját választásotok...
    Szép napot mindenkinek! :D
    Rita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van a családban macska és kutya is. Kutyabajuk sincs.
      Szerintem az lehet, hogy már az állatokat is beszervezték Kedves Rita, és ők felismernek Téged, ezért néznek rád ferde szemmel.

      Törlés
  23. Ha valaki (új) most tévedne ide és olvasná az utóbbi pár nap hozzászólásait... csak halkan jegyzem meg neki:

    Mi lennénk azok, akik az Ébredés útján haladunk. :)))))

    VálaszTörlés
  24. Elméláztam kicsit hogy hol voltak a szavak 4-5 éves koromig.
    Mik voltak azok? Mit számított nekem, Isten, vagy Sátán?
    Mi az, ami mégis létező volt bennem, mindenféle lexikális tudás nélkül?
    Mi az, ami mégis létezik bennem, ha holnap valami baleset következtében elveszítem az összes emlékemet? Hiszen a személyiségem szertefoszlik.
    Vagy inkább a test tulajdonságai foszlanak szerte? A szavak, amiket ismerek, és amikhez érzelmeket ragasztgattam az elmúlt években?
    De akkor mi marad? Mi „az”, ami a látásom mögött van, amikor nézek? Hiszen a szem nem néz, csak beengedi a fényt.
    Fejlődni jöttem volna? hmm..
    És hogyan vigyem majd el azt a sok felhalmozott tudást?
    A tudás, a rögzített memória, az pedig az agyamban van. De SEMMIT nem vihetek majd magammal halálomkor, ami az anyagi világból való. A testem az agyammal, az agyam a benne lévő tudással együtt porlad szét.
    Hogyan vezethetne a tudás felhalmozása ÉBREDÉSHEZ? Ez abszurdum!

    Nem tudom, mit keressek „odakint”, hiszen semmit sem láthatok, csakis az elme értelmezésében, de ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezünk, és ki értelmez helyesen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert semmit sem hoztunk a vilagra,vilagos,hogy ki sem vihetunk semmit"(Ujszov.1 Timotheus 6:7).
      "Amint kijott az o anyjanak méhébol,mezitelen megy ismét el,amint jott vala;es semmit nem visz el munkajaért,amit kezében elvinne"(Oszov.Predikator konyve 5:15).

      Törlés
  25. A képek nagyrésze photoshop,másik részük viszont akár valós is lehet úgy hívják mammák,és labilis légkörnél jelennek meg.

    VálaszTörlés
  26. http://2012felemelkedes.blog.hu/
    Müller Péter gondolatait ajánlom mindenki figyelmébe, meggyőződésem szerint a morfogenetikus mezőből származnak.

    VálaszTörlés
  27. A képek 100%-a valóságos!
    Ezt mondom azért mert jópár éve földrajzt és fizikát tanulok szóval a kialakulási mechanizmusuk jól ismert csak ritkák, és ezért félelmetesek.
    Ja egyébként én Istenben hívő ember vagyok de ezek teljesen természetesek. Krisztus visszajövetelekor kissé brutálisabb felhők lesznek :)

    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony :)
      Pl: Jelek lesznek az égen. Ebbe szerintem a különleges formájú felhők is simán beleférnek :)

      Törlés
  28. Cseh Viktor: Tök mindegy, hogy valóságosak-e a képek (mert azok), de a post írója azt állítja, hogy ezek a képek pár napja készültek, egyszerre, valami összeesküvésen alapuló metafizikai erő hatására. Miközben, ezek a képek évek alatt gyűltek össze...És amikor Jézus eljön...egyrészt nem biztos, hogy megéljük, másrészt, a felhők alakja lesz a legkisebb problémánk...:)

    VálaszTörlés
  29. Talán 2 kép kivételével az összes KAMU.
    Ugyanez igaz az oldalon található cikkekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1: Talán 1 kép az un. "fotosoppolt", némelyik valós, némellyeknél pedig szín, szaturáció, kontraszt módosítást hajtottak végre a látványosabb hatás eléréséért. Mindenesetre vannak valóban különleges formájúak. Ha ezek mind valósak, attól még rájuk csodálkozhatok. Nem okoz problémát belátni, hogy túlreagáltam, vagy tudásom volt a témában kevés...

      2: aki elmosolyodik az ilyen bejegyzéseken, felvetéseken, mert szíve joga, az minek látogatja ezt az oldalt? A beírásuk hatására nem fog senki sem "visszatérni", ahogy gondolom ők sem akarják úgy látni a dolgokat, ahogy itt sokan.
      Tévedés ne essék, ez NEM egy szekta.
      Nem hinném, hogy -velük ellentétben- :) mindenki hibbant, kényszerzubbonyra érett egyed lenne, egyszerűen csak látjuk, hogy valami nem stimmel a világunkban és ezért keresünk válaszokat.
      Vannak lyukra futások, de mint minden témában, ha új úton indulsz el, lesznek zsákutcák, fals utak. Ami nem hibás lépések, elvesztegetett idők, hanem tanulás és tapasztalások.

      Szóval, ha azért írtok ide, mert ez valamilyen beteges kéjt okoz számotokra, vagy figyelemre vágytok, vagy csak unatkoztok, akkor inkább ne tegyétek.
      Biztos vannak más oldalak is, ahol találhattok hasonló irányultságú embereket.
      Ott jobb lesz nektek és mindenkinek.
      Ha pedig vitatkozni szeretnétek, ami hasznos is lehet, akkor javaslatom, hogy hagyjuk ki a személyeskedéseket. Remélem nem kell kifejteni miért is...

      Az oldal jó! Nem kötelező elhinni semmit! Csak tartsd tiszteletben a másikat!
      (Talán ez az egész olyan mint egy svédasztal. Ha nagyon éhes vagy, sanszos, hogy egyből mindent bekajálsz. De egy-két alkalom után tapasztalod, hogy ez nem célravezető, mert megüli a gyomrodat. De ahogy egyre kifinomultabban szemezgetsz, kóstolgatsz rájössz, hogy a mennyiségnél sokkal fontosabb a minőség. Gourmand-nak kell lenni! De ahhoz kell a választék is.
      Na, én ezért szeretek itt enni! ;) )

      Törlés
    2. Nem tudom miért írtál egy több embernek szóló választ a megjegyzésemre, mindenesetre jobban örülnék ha nem vennél itt egy kalap alá senkivel, főleg hogy egyáltalán nem személyeskedtem!

      Végig sem olvastam az eddigi hozzászólásokat, mindössze a fenti cikkre és az oldal színvonalára tettem megjegyzést. Amit szerintem meg sem lehet cáfolni. Gondolok itt a Bill gates lecsukására, arra az epikus Fulford szarságra vagy ezekre a photoshop-pal vagy lightroom-mal tuningolt képekre.
      Pont az ilyen oldalak jelentik a zsákutcát és az időpocsékoláést a kezdő igazságkeresők számára. Van itt egy két cikk ami tényleg helytálló, csak az a gond, hogy mindegyikre jut vagy 10 hoax, amiket szerintem az sem hisz el aki kirakja őket.
      Nem tudom ez mennyire szándékos, de ennek a trendnek a szomorú mellék(vagy fő)hatása, hogy az idetévedő laikus a valóságon alapuló infókat is egy kategóriába fogja sorolni ezzel a sok baromsággal az ufókról meg a nagy letartóztatásokról és legközelebb mikor a háttérhatalomról olvas valahol valami hiteleset, már automatikusan elkönyveli alaptalan fantáziálásnak.

      Hogy én is egy hasonlattal éljek:
      Ez az oldal az aki odaszarik a svédasztalra, így hiába a nagy választék és a minőség, még a legéhesebb sem fogja a szar közül kiválogatni azt ami ehető.

      Törlés
    3. Igazad van! Megkövetlek. Talán csak azért hozzád írtam, mert a kommentedből az jött le, hogy itt mindent hülyeségnek, kamunak vélsz.
      (ezért is vannak fenntartásaim az internettel. Monitoron keresztül nem igazán jön le, ki milyen ember. 1-2 hozzászólásból nem ismerhetjük meg a másik véleményét.)
      Ahogy írtam is, sok a félrevezetés, a kamu hír. Nekem ebből is látszik, hogy van amit leplezni kell, ezért gyártják orrba-szájba a "fátylakat". Széthúzást, vitákat generálnak, hogy ne alakulhasson ki egységes társaság. Ez az élet minden területére igaz. Vagy egyszerűen ahány ember, annyi vélemény???
      Érezni a legtöbb hírben a materialista/földhözragadt emberi gondolkodás módot, miközben úgy próbálják tálalni, hogy ez egy magasabb intelligenciájú, más "dimenziókból" származó létezéseknek tulajdonítanak. Mondjuk nekem még ezzel sem lenne gondom, ha tudnám bizonyosan, hogy jó célt szolgál...

      De ami -számomra- mindenképpen pozitív, hogy egyre több ember mer magának is feltenni kérdéseket és egyre többen mernek válaszokat is várni rá. Mert valami k****ra nem stimmel a mainstream világszemlélettel/történelmünkkel.
      (függetlenül akár az itteni hírektől).
      Talán egyszer felerősödik/visszatér az a képességünk, hogy könnyűszerrel fogjuk eldönteni, hogy mi a szar, mi az ehető.
      (van egyáltalán olyan oldal, ahol nincs fals infó, csak igaz???)

      Törlés
  30. A cikk írója nem írta vagy állította, hogy pár napja jelentek meg,
    sem azt, hogy valami összeesküvésen alapuló metafizikai erő hatására....

    VálaszTörlés
  31. Viktor nem is azert irja,hogy Krisztus eljovetelekor brutalisabb felhok lesznek,mintha abbol problémat csinalna barki is,hanem azert,mert oytan egi jelensegek lesznek lathatok,sot fizikailag erzekelhetok,hogy sokaknak halalat fogja okozni a rémulet.
    Jezus eljovetelét pedig,mindenki,aki bo hét év mulva még életben lesz,meg fogja élni.

    (Ez az Evi nick nevu pedig a fénytesoival,egy tragédia.Erthetetlen,hogy mire van oda annyira magatol).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen ahogyan én is olvastam a biblia szerint 7 év, miután megjelent az antikrisztus és a hamis próféta...nagyon fog érdekelni, hogy mi is történik és mik lesznek itt...remélem fogunk találkozni ria ;)

      Törlés
    2. egy valamit megmagyarázhatnál, magad vagy a biblia által...mikor 2001.09.11-én becsapódott a két repülő ezt követően 15 percel az egyik műholdról (mely a föld mágneses pontjainak elhelyezkedését méri és leküldi azt fél óránként)a határ értéken sokkal sokkal kijjebb eső eredményt tapasztaltak...azóta megközelítőleg sem volt ilyen mértékű kiugrás...

      szted nincs semmi összefüggés az amerikai nép félelme, rettegése és e közt a dolog közt? :)

      teljes mértékig tudományos dolog, nem csak hasra pacsiztam és kitaláltam...("sajnos" annyi videót néztem mostanában, hogy fogalmam sincs melyikben volt, de sztem ennek is utána lehetne nézni)

      nem gondolod azt, hogy a negatív és pozitív energiák mégis hathatnak a bolygónkra és nem gondolod azt, hogy ezeket az energiákat lehet kapni, adni, generálni etc. etc.? Mi a véleményed erről kedves Ria? :)

      Törlés
    3. Hat tudod KILLuminati?…,ha az igazsagrol/valosagrol a velemenyeidet két naponta valtoztatgatva tovabbra is igy folytatod,biztosan nem fogunk talalkozni.Mert amig engem,a SZEMELYES Isten elvisz a foldrol minden tisztahitu keresztyen testveremmel egyutt, - mielott elkezdodik a “Nagy nyomorusag” az Antikrisztus hét évig tarto uralkodasanak masodik felében - ,addig te szépen itt maradsz,megélve (vagy kozben elpusztulva) mind azt a szornyuseget,ami a hitetlenekre var.Ha mindazok a borzalmak amik tortenni fognak oly nagyon érdekelnek majd – ahogyan irod – nyugodt lehetsz,meg fogod latni es a sajat borodon megtapasztalni.

      Az az allitasod,hogy az amerikai nép félne es rettegne, - raadasul az még osszefuggesben is volna a muhold 2001/09/11 napjan tortent,a méréseiben a szokasostol eltero kiugrasaval - ,nem allja meg a helyét.
      A Bibliaban Isten csak annyit kozolt a teremtményeivel a profétain es az apostolain keresztul,amennyi az udvossegukhoz szukséges.

      Nem gondolom,hogy a pozitiv es negativ energiak hathatnak a bolygongra,sokkal inkabb azt gondolom,sot tudom,hogy Isten hatalma hat arra,mivel az O hatalmaban van minden.Isten,az O hatalma szavaval teremtette a vilagmindenséget,es azota is azaltal iranyitja az egesz univerzumot.Még a Satannak is Isten engedi meg,hogy bizonyos dolgokban,es bizonyos emberek feletti uralmaban meddig mehet el.
      Udv neked,Ria.

      Törlés
    4. nos részben igazad van...viszont nem tudod, hogy mekkora "harc" ment le bennem, hogy mi is az igazság, és hogy ezek után mit is tegyek..hidd el innentől kezdve nem fogom ezt megváltoztatni, mert történt Velem egy olyan dolog amit az istenben való hittel nem tudok magyarázni...nagyon sok felé terjeszkedtem, olvastam és ahogyan pont te is kérted és sokan mások az utolsó esetnél nem az eszemre és a megszerzett tudásra "hallgattam" hanem a belső hangra...nagyon jó dolog ez a meditáció, amikor kizársz mindent és nincs se zaj se stressz és nincsenek elvárások....

      én döntöttem amellett, hogy nem fogok ember által "kreált" bálványban és könyvben hinni, hisz nem ezt jelenti az istenben való hit...tiszta sor, hogy egy felsőbb hatalom teremthette meg ezt a csodálatos világot, de hiába is közelít sokszor a bibliában leírtak a valósághoz és a jelenhez ettől még EMBER által kitalált...

      és hihetetlenül sajnálom, hogy te így gondolod...negatív és pozitív energiák nem hathatnak a bolygóra? az emberekre? ezt te most komolyan gondolod? az a helyzet, hogy én igen is elmerültem az általad leírt weblapban és igazság szerint azóta is nézegetem, mert érdekes...de nem érzem az enyémnek akkor sem...

      ez pedig különösen érdekes:
      http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/isten-vs-satan.php

      másrészről én azért mert te ebben hiszel "nem kövezlek meg"...kérlek ne haragudj...én tudom, hogy te hiszel benne vakon és nem is próbálsz meg elvonatkoztatni tőle annyira a lényed részévé vált...de ne várd, hogy mindenki ugyan úgy fogja gondolni...ha tényleg így van akkor te BIZTOSAN megérdemled, hogy feljuthass, de ha nem így van és nem történik semmi "csoda" csak emberek által kreált gonoszság és folytatódik tovább a romlás akkor MINDENT elvesztel a hiten keresztül...ezt érdemes átgondolni...

      Törlés
    5. Szerintem járja mindenki a saját útját, ne kényszerítsen mást ugyanarra az útra, nem mindenkié ugyanaz.
      Viszont mindenki adjon hasznos útjezőket az általa helyesnek gondolt úthoz az útkeresőknek, ennyit kell tenni.
      A többit döntse el az útkereső, (és persze belső iránytűje).

      Törlés
    6. Okay KILLuminati,akkor hallgass azokra,akik valoban a maguk kutfojébol beszelnek es nem Isten kinyilatkoztatasat hirdetik,amit inspiracio utjan iratott meg az altala kivalasztott profétain es apostolain keresztul,akiket eppen ezert kulonleges udvtorténeti feladattal bizott meg. "Mert soha sem ember akaratabol szarmazott a profétai szo,hanem a Szentlélektol indittatva szoltak Isten szent emberei"(2Peter 1:21)."A teljes Iras Istentol ihletett,es hasznos a tanitasra a feddésre,a megjobbitasra,az igazsagban valo nevelésre,hogy tokéletes legyen az Isten embere,minden jo cselekedetre felkészitett"(2Timotheus 3:16-17).
      Az emberiseg szamara két ut adatott:Isten utja es a Satan utja.Harmadik ut nem létezik! A hivo keresztyenek azt az utat hirdetik,amirol Jezus ezt mondta:"En vagyok az Ut az Igazsag es az Elet"(Janos 14:6).Isten utja az orokkevalo nyugalomba,bekessegbe boldogsagba vezet,a Satan utja pedig az orroké tarto kinba,szenvedésbe,ahol soha nem lesz béke es nyugalom.Te a Satan utjat valasztottad a donteseddel,ami szived joga...,tegyed azt,elvégre Isten minden embernek szabad akaratot adott a valasztasra.Meditalj csak nyugodtan egy szemelytelen/élettelen energia forrashoz,mi keresztyenek pedig imadkozunk a szemelyes ELO Istenhez - én nem tartalak vissza az elobbitol.

      Nem tudok rola,hogy valamikor is olyat kertem volna toled es soha nem is kernek,hogy az ertelmed kikapcsolasaval hallgass a belso hangodra,hiszen az ember az ertelmevel kepes csak felfogni a kijelentett Igazsagot,kulonosen hogy tudom,az a bizonyos belso hang szarmazhat a gonosztol is,mint ahogyan a Satan sugta Judas szellemébe is,hogy arulja el Jezust.

      Vak hitnek pedig azt nevezik,amikor valaki vizsgalodas nelkul hisz valamiben,amirol nincs pontos ismerete.Maga sem erti,hogy amiben hisz,miert eppen abban hisz.Va olyan hit is,amely olcso,mint az utca pora.Ha a hit nem kotelez semmire,akkor nem is ér semmit.
      A 24 éve tarto hivo eletem soran volt idom es alkalmam boven arra,hogy a keresztyen hit mellett a fobb vilag vallasokat es az osszes -izmusokat alaposan attanulmanyozzam,es ezeket megismerve arra jutottam,hogy a keresztyenek hite,magasan ibereli az osszes tobbit,ami az igazsagot/valosagot illeti,mivel ez utobbiak az onmegvaltast hirdetik,mig a ker vallas azt hirdeti,hogy VALAKI tett ertunk valamit.Onmegvaltas marpedig nem létezik!->Senki nem kepes magat a sajat hajanal fogva kihuzni a mocsarbol.Nezz szet a vilagban es meglathatod.Ha erre kepes volna a bunnel terhelt ember,akkor a kép nem ugy nézne ki,mint ahogyan kinéz.A bunos ember hogyan volna képes megvaltania magat a buntol? A buntol valo megvaltasra csak egy buntelen VALAKI képes aki kivulrol/fentrol nyult le ertunk.Ez a VALAKI Jezus Krisztus! Kivaltott bennunket a Satan uralma alol,a bun es vétek hatalmabol.Amire mi keptelenek vagyunk,azt O megtette.Ez a megvaltas.
      Buddha,Mohamed es valamennyi vallasalapito meghalt,regen ott porladnak a sirjukban.Krisztus azonban feltamadott es él,itt van koztunk Szentlelke altal.Jezus feltamadasa nelkul,az evangelium nem lenne evangelium,hanem csak egy vallas a tobbi kozt.Feltamadasa nelkul csak tanito lenne,mint Buddha vagy Mohamed volt.
      A termeszeti ember csodje tehat minden korszakban mas es mas oldalrol leleplezodott.A vegso eredmeny, - mint lathatjuk - ,nem az ember boldogsaga,hanem az egyetemes katasztrofa.Ket lehetoseg van:vagy valamilyen kikerulhetetlen,ertelmetlen onhittségen alapszik gondolkodasunk,vagy pedig létezik Isten.De akkor Isten foltétlen es mindent atfogo valosagot jelent.
      Az pedig oriasi tevedesed,hogy a hitemen keresztul elveszitenék barmit is,ui ez eppen forditva van:A hitetlen még akkor sem nyerne semmit,ha igaza lenne;viszont mindent elveszit,ha nincs igaza(még a gyerekét is).A hit viszont semmit sem veszit el,még ha talan tévedne is;de mindent megnyer,ha igaza van.Ez azt bizonyitja,hogy az igazan élo hituek a legboldogabb emberek.

      Bye.

      Törlés
    7. Killuminati-nak:

      Tényleg nem szeretnélek megbántani, de 31 évem alatt nem láttam senkit sem, aki:

      "mert történt Velem egy olyan dolog"

      ,oly nagyon tiszteli saját magát, hogy a Velem-et nagy "V"-vel írja...

      Másra vonatkozó dolgok kapcsán, igencsak ókeresztényi érzelmi világról tanúskodik. Ugye a nagy habis (habsburg) hatalomátvétel előtt ezt így használta a magyar az írásban.

      De remélem a Te Istened kegyelmes lesz Veled majd.

      Áldás!

      Törlés
    8. Veled, Velem, Vele...megszokás...mindenhol így írom, de igazad van...tuti az ego :)

      Törlés
    9. "Sátán: 10 halott"
      Na ez az évezred vicce! :)

      Törlés
    10. én nem mondtam, hogy azt a részt nézni kell, mert az sztem is vicces...

      Törlés
    11. Unkown.

      "Te a Satan utjat valasztottad "

      Bocs, de szerintem ezt nem te fogod eldönteni.

      "Meditalj csak nyugodtan egy szemelytelen/élettelen energia forrashoz"

      Ezek a jelzők Róla csak a te félrevezetett tudatodban léteznek.

      "Ha a hit nem kotelez semmire,akkor nem is ér semmit"

      Ebben egyetértünk, de téged mire kötelez a hited? Arra, hogy ócsárolj, és lesátánistázz minden másképp gondolkodót?
      Mert engem az én HITem arra kötelez, hogy elsősorban ÖNMAGAMAT rendbe téve, előszöris szűkebb környezetemet(családomat) RENDben,és EGÉSZségben tartsam a SZERETET, BÉKE és HARMÓNIA segítségével.(Elsősorban meditációval)
      Aztán, HA ez már sikerült!, próbálok tágabb környezetemnek is segíteni, útjelzőket mutatva nekik, de tiszteletben tartva esetleges tévelygését, és szabad akaratára bízva, elfogadja-e azt, ami nálam sikeresen működik.
      De ilyent pl. én soha nem mondanék:
      " arra jutottam,hogy a keresztyenek hite,magasan ibereli az osszes tobbit,ami az igazsagot/valosagot illeti,"
      Mert ez igencsak beszűkült látásmódodról bizonyság. Én is évtizedek óta foglalkozom a vallásokkal és én pl. arra a következtetésre jutottam, hogy (ha már sorrend) a ma ismert kereszténység ,márcsak a kora miatt is, az utolsó a vallások között, mivel a világ folyamatos degradálódását látva, úgy gondolom, minél ŐSibb egy vallás, annál közelebb van a FORRÁShoz, az IGAZ valósághoz.
      Ettől függetlenül nem bántalak azért, mert te ebben hiszel, csupán útjelzőket hagytam, ha esetleg szeretnél a szellemi fejlődés útján haladni.
      Namaste

      Törlés
    12. Azt,hogy Killuminati a Satan utjat valasztotta,nem en dontottem el,hanem o maga,mivel nem Krisztus utjat valasztotta,es mint irtam,csak ez a ket ut letezik,harmadik nincs.Az pedig eleg gaz rad nézve,hogy valami energia forrast megszemelyesitesz.A kotekedes helyett pedig jobban tennéd,ha figyelmesebben olvasnal,hogy rajojj,en nem ocsaroltam,foleg nem satanoztam le senkit.
      Az en hitem arra kotelez,hogy higgyek a Teremtomnek es mindent amit O kér tolem,megtegyem.Es meg is teszem,amirol nyilvan te nem tudhatsz,mert nem ismered a maganéletemet.A te utjelzodre nincs szuksegem,mert mar megtalaltam az Utat.Ez az Ut,Jezus Krisztus,Isten Fia.Nala jobb utat nem tudsz mutatni.
      Kulonben pedig higgy amiben akarsz,nem sok ido mulva kiderul,melyikunk is volt félrevezetve.

      Törlés
    13. Kulonben pedig higgy amiben akarsz,nem sok ido mulva kiderul,melyikunk is volt félrevezetve

      Örülök, hogy van amiben EGYet értünk.:)

      Törlés
    14. "Mert amig engem,a SZEMELYES Isten elvisz a foldrol minden tisztahitu keresztyen testveremmel egyutt, - mielott elkezdodik a “Nagy nyomorusag” az Antikrisztus hét évig tarto uralkodasanak masodik felében - ,addig te szépen itt maradsz,megélve (vagy kozben elpusztulva) mind azt a szornyuseget,ami a hitetlenekre var."

      A nagy nyomorúság előtti "titkos" elragadtatás tana egy hamis tanítás. Itt egy feltáró cikk erről a témáról: http://churchofgod.hu/content.php?act=modernelterites
      A kereszténység nem lesz elragadtatva az antikrisztusi utolsó időben, akkor lesz a legtöbb dolga, hogy akár életével is tanúskodjon Krisztusról és az igazságról. Amikor pedig letelik a 3,5 év, akkor jön vissza Krisztus és győzi le a fenevadat és prófétáját, és akkor támadnak fel a halott hívők, és ragadtatnak el (elváltoznak) a még élő hívők. Semmiféle korábbi elragadtatás nincs. Ez a modern kereszténység tévelygése.

      Törlés
    15. Kedves osztoke! A churchofgod.hu mar majdnem minden irasat elolvastam az elmult honapokban,tobbek kozott az elragadtatasrol szolot is,amivel kapcsolatos meglatasukkal termeszetesen nem ertek egyet,mint ahogy azzal sem,hogy a szombatnapot tartjak es a zsido unnepeket unneplik.(Nem,mintha a keresztyen unnepeket kellene tartaniuk,azokat en sem tartom mar nagyon hosszu ideje,mivel Jezus egy dolgot mondott csak amit tennunk kell az O emlékezetére,ez pedig(amit te is nyilvan tudsz),az Ur vacsoraja unneplése).

      A Biblia tanitasa alapjan,en ezt vélem tudni az elragadtatasrol,egyet értve C.H.Mackintosh-al is:

      Mivel a 7 eves idoszak Isten itélete lesz az emberek istentelensege folott,ezert azt Jezus Krisztus Gyulekezetenek nem kell atélnie,hanem ”megszabadit amaz eljovendo haragtol”(1Thess.1:10 es 1Thess.4:16-17).(Ebben nincs semmi titkos,ott all a Bibliaban,barki,aki elolvassa,tudhat rola mar elore még,mielott az esemeny megtorténik.)A mennyben a dicsoseg var ra,nem a foldi itelet kozelgo pokla! ”En is megtartalak teged a megprobaltatas orajatol,amely jon az egesz vilagra,hogy megprobalja a foldon lakokat”(Jel 3:10).

      C.H.Mackintosh,akirol igazan nem lehet azt mondani,hogy valami modernkori predikator volt( elt: 1820-1896),az elragadtatasrol ezt irja egy helyen:az ”Elmélkedések Mozes 1 2 3,es 4 5 konyveben:

      “A Gyulekezetet - akarcsak Enokhot – kiveszi az Ur az ot korulvevo gonoszsagbol,es megovja az eljovendo veszedelemtol.Enokh mar nem volt a foldon amikor a vilag gonoszsaga tetofokara hagott es Isten kitoltotte itéletét a vilagra.Nem latta,hogy “felfakadanak a nagy mélység minden forrasa” sem azt,hogy"az ég csatornai megnyilatkozanak”.Elragadtatott,meg mielott mindez bekovetkezett volna,es ugy all ez elottunk,mint szep eloképe mindazoknak,akik”nem alusznak el,de nagy hirtelen,egy szempillantasban elvaltoznak az utolso trombitaszora”(1Kor 15:51-52).Enokh a Gyulekezet elokepenek tekintheto,amelyet elragad az Ur,mielott az emberi gonoszsag elérné a tetofokat,es mielott az isteni itelet rea szakadna.Noe viszont Izrael maradekanak eloképe,amelynek a nagy szenvedesek mély vizein,es az itelet tuzén kell atmennie,hogy azutan Isten ot orok szovetsege alapjan bevezesse az 1000 eves birodalom aldasaiba.”

      Az Ezs.26:20,eppen ez utobbiakrol,a zsido maradekrol ir,ugyanigy a Jelenesek 12:1-6 is.Ez tehat nem a gyulekezet(akikrol a Jelenesek 4 fejezetetol mar nincs szo amely a foldon lenne talalhato),hanem ok az a zsido maradek,akik a nagy nyomorusagbol jottek,akik az egesz Iraelbol valo elpecsételtek.Es van a zsidoknak egy masik csoportja(Juda),akik megtértek az Urhoz a nagy nyomorusag idoszaka alatt,amikor is az angyalok altal hirdettetett Isten orszaga.Ezeket is szenteknek es valasztottaknak nevezi a Szentiras,es nem csak Krisztus Gyulekezetét,es ezekrol a zsido valasztottakrol van szo a Mate 24:9-20-ig es a Lukacs 21.fejezeteben is.Tehat ok azok,akik a nagy nyomorusagbol jottek es o miattuk lesz megroviditve a nyomorusag ideje,de ugyanakkor azok kozul a nemzetek kozul valokert is,akik az Ur nevet segitsegul hivjak.(Joel 3:5).Isten tehat,az O vegtelen kegyelmebol megorzi a zsido maradékot 1260 napig a pusztaban (Jelenések 12:1-6).
      Az 1Thess.4:15-17-ben leirtakban,azt olvashatjuk,hogy az Ur a masodik eljovetele elott elragadja mindazokat,akikben az O Szelleme van,de ez meg nem az O masodik eljovetele lesz,amikor is majd visszajon ezekkel az elozoleg elragadott szentjeivel es leteszi labat az Olajfak hegyére.

      Ha kedved volna hozza,esetleg beleolvashatnal ebbe a weboldalba:

      http://www.raptureready.com/ (lejjebb a föoldal közepe felé vannak az erröl szóló cikkek)
      Udvozletem.

      Törlés
    16. amugy ehez csak annyit fűznék hozzá, hogy valahol irja a bibliában, hogy aki egy istenben marad, aki nem azt elviszik vagy elégnek a pokol tüzében...

      Törlés
    17. "Es ha valaki nem talaltatott beirva az élet konyvében,a tuznek tavaba vetteték"(Jelenések konyve 20:15).

      A fenti mondatod ertelmetlen,mert valami hianyzik abbol:"...hogy aki egy Istenben marad,........aki nem azt elviszik" stb.Vagyis mi lesz azzal,aki egy Istenben marad...,egyaltalan mit jelent nalad Istenben maradni?
      A teremtett vilagnak egy Istene van egyebkent.Nincs a magyaroknak kulon Istene,meg a kulonfele nemzeteknek is mas-mas Istene.Aki a zsidok Istene,ugyanaz a magyaroké is.Egyetlen Isten van,aki teremtette es iranyitja az univerzumot,es életet ad mindennek.Es ez az Isten,Jezus Krisztus Atyja,es mindazoké akiket Isten az Ohozza valo megteres utan fiaiva,leanyaiva fogad.

      Törlés
    18. Unknown bocsánat lemaradt egy vessző, akkor igy néz ki: aki egy istenben, az marad, hogy mire értette a szerző, majd forditó az ő dolga, és hogy mi lessz ha maradsz , talán egy új világba csöppensz, amugy ezt a "cikket" egy olyan csoport "reklámozta " akik amugy pont az ellenkezőjét hirdetik mindenfele, lehet véletlenűl kerűlt bele mint egyébb más dolog is, biztos enmvoltak elég körűltekintőek (történetesen azt mondják hogy pont forditva fog történni, vagyis aki egy istenben, azt viszik,és ráadásúl egy fix számot is emlitenek) na mindegy ezen a témán nemfogunk össze veszni, én manapság azt mondom : majd meglátjuk, én tudom amit tudok, te tudod amit tudsz, ennyi .... csak annyit mondok semmi sem az aminek látszik...

      Törlés
  32. Javitas:olyan égi jelenségek.

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok!
    Valóban csak egy szupercella volt?
    http://www.youtube.com/watch?v=qx1u4OWkf2A

    VálaszTörlés
  34. Bocsi hogy ide írom ezt, de fontosnak találom a dolgot és szeretném ha olvasnák azok akiket esetleg "félrevezettem". Az előző posztban írtam az Avaaz-ról hogy milyen jó, csinál világméretű petíciókat jó ügyekért stb. Nah hát most megtudtam, hogy az Avaaz alapítója Ricken Patel a Rockefeller alapítványnak is dolgozott. Szóval ez az Avaaz egy álcázott akció, mögötte más lehet. Tök úgy érzem, mint az Aaron Russo interjúban elhangzott, hogy RF-ék pénzelték a feminista mozgalmat ugyanúgy a saját érdekeikért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah és főleg, hogy ki kicsoda és ki kinek dolgozott az ott van a wikin, tehát ez az én hülyeségem, hogy nem néztem utána. Bocsi mindenkinek.

      Törlés
    2. Amikor valamit valami ELLEN tesznek, az mindig a másik oldal.
      Mi igyekezzünk mindent valalmiÉRT tenni.

      Törlés
    3. Segítek annyit, hogy a fenti cég és minden ilyen kezdeményezés - és kapaszkodjatok meg, de a nemzetközi segélyszervezetek jelentős része is - az emberek regisztrálására feltérképezésére szolgál. A középosztály mindenhol nyilván van tartva, de az alsó rétegek nem. A ilyen aláírásokkal az emberek IP.címmel, profillal, lakcímmel feltöltik magukat az adatbázisukba. Nekem ez eszembe sem jutott volna, ha Ők nem világosítanak fel. Aaron Russo is ezért beszél sok olyanról, ami soha nem jutna eszébe egy hétköznapi embernek. De ők nem azok.

      Törlés
  35. Ezekben a felhőkben semmi különleges nincs, persze az tény hogy szépek. Szakmai nyelven ezek üllők, mammák, és fátyolfelhők. Ilyenek mindig is voltak, és mindig is lesznek, csakhát eddig az ember nem volt rá annyira tudatos, merthát ugye a munka, internetezés, és TV nézés mellet már nem nagyon van idő felhőket bámulni.

    VálaszTörlés
  36. Buddha és persze Mindenki, ez igaz lehet? hogy itt van a szabadenergia..

    http://tudatvaltas2012.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  37. Véletlenül pont ma láttam Tesláról egy filmet. J.P. Morgen milliárdos támogatásával épített egy tornyot mellyel meg tudta csapolni a Föld körüli energiamezőt, sokkal több energiát kinyerve így, mint amennyit bele kellett fektetni, s mindezt tudta vezeték nélkül továbbítani az ionoszférán keresztül. Ám amikor Tesla közölte J.P. Morgennel a tervét, vagyis hogy a célja az, hogy ezzel a berendezéssel elássa a világ összes országát ingyenenergiával, akkor J.P.Morgen visszavonta tőle a pénzt, leállították a kutatásait, a tornyot pedig felrobbantották, mert ez a terv veszélybe sodort különféle üzleti érdekeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja, de itt amit fentebb belinkeltem, szó van egy bizonyos belga Keshe Alapítványról és leányvállalatáról a Keshe Nemzetközi Űrintézetről.És úgy néz ki, talán itt konkrétabb események lehetnek.

      Törlés
    2. Tomi igen, csak a bökkenő az hogy morgan mást látott abba a készülékben mint teszla, azért pénzelte:D, neki semmmi érdeke nem lett volna(morgannak) szabad energiát kicsatoló készülék fejlesztésére, de egy fegyver kifejlesztése ami csendes, nyomtalan az már döfi!

      Törlés
    3. Évi ez egy érdekes dolog kicsit elgondolkoztató.... ha vissza nézünk a múltba, réges régen is használtak hasonló dolgokat, bizonyos ismertetők szerint az akkori szóhasználat, és ismeretek szerint az univerzum 4 fő elemét használták erre a célra, a tűz, a viz, a levegő, és a föld energiáját, az akkori tehnikai tudás szerinti kivitelezés borzasztóan egyszerű volt, hisz nemsokminden állt a rendelkezésre, kövek, kristályok, és működött! az egész a rezonancia elvén alapult, amit most mint érdekességet bemutatnak hogy lehet megfelelő hang hatására elrepeszteni egy poharat és csak ennyi, de helyette jelennek meg mindenféle ingyenenergia fejlesztő gépek amiknek a kifejlesztése gyártása rengeteg pénzbe kerűl, lásd youtube keressrá Egely György munkássága az antigravitációs szerkezet, amugy a fixhd.tv-n a videótárban az enigma adásai közt megtaláltható, csak pénzhiány miatt nemtudta tovább fejleszteni... akkor te hogyan tudnád megcsinálni? kérdem én, főleg ha nem ismered azt az egyszerű működési elvet , és kivitelezést amit házilag is lekészithetnél, de ehyelyett lehet nagyon bonyolultan gondolkozni, sok pénzbefektetése árán ugyanezt kivitelezni, egy példa: antigravitációs szerkezet, mellesleg lehetséges hogy időanomáliát is okoz, két 12 méter átmérőjű korong mágnes mely polűsai taszitó irányba egymásra vannak forditva, és ezt forgatni nagy sebességgel, vagyis az egyiket, nem kötelező mind a kettőt, a keletkezett szingularitások ami a mágneses térben keletkeznek a két mágnes között csatolják ki a plusz energiát, és az anomáliát, a bökkenő ez a szerkezet egy bizonyos fordulat után felpörög, és nem lehet leállitani, ebben az esetben mi történhet nem lehet tudni:), de nem erre akartam kilyukadni, hanem arra mennyibe kerűlhet 2 darab 12 méter átmárőjű mágnesnek a legyártása, és hol?
      na szóval.....kapok a keshe alapitványtól egy szerkezetet? vagy mivan? adnak egy tervrajzot amit használhatok abrosznak? vagy hogyis lessz ez? (ha az országok kormányának adják a terveket, a gyártáshoz, csak zsiros kenyeret fogok enni paradicsommal egy papirlap fölött) itt valami bűzlik...... áá tudom már! a kajám amit nem ettem meg időben mert blogot olvastam:D

      Törlés
  38. Évek óta lehet hallani arról, hogy megvan a technológia stb. mégsem történik semmi áttörés. Nálunk Dr. Egely György is jól áll a hidegfúzióval. Állítólag az emberi tudatosság miatt nem történik meg az áttörés, mert ugye amint bent, úgy kint a holografikus univerzummodell miatt, ergó ameddig az emberiség jelentős része nem fedezi fel saját belső energiaforrását, amiből bármikor ingyen meríthet korlátlan mennyiségben, addig ez a külső világban nem materializálódhat, ha valaki mégis megpróbálja ezt erőltetni, akkor az úgy jár, mint Tesla, ledől a tornya stb, esetleg kiesik az ablakon, és ez nem feltétlenül a sötét oldal miatt van, hisz az ő tulajdonságaik is csak kivetülések, a problémát inkább azon emberek jelentik, akik szeretnek aludni, vagyis szeretik a játékot és ragaszkodnak hozzá. A Mátrixban ezt szimbolizálta a "Tudatlanság áldásos" jelenet. Ők kifelé figyelnek, és az energiát is kívülről más emberektől igyekeznek megszerezni, így nem csoda hogy egy ingyenenergiás gép nem tud megjelenni a külső világban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyit hozzáfűznék a fenti szép gondolatokhoz, hogy " ami bent, úgy kint" bennem úgy él,nem az emberiség jelentős részétől várhatom a változást, csak magamtól. De örülök, ha a változó gondolataimat én is megoszthatom másokkal.
      :)

      Törlés
    2. Évi pl. itt Tomi is megjegyzi , de megint oda lyukadnuk ki hidegfúzió a szobában, előszőris vagy tönkre kell tegyed a vadi uj mikródat, vagy veszel erre a célra egy másikat, ja persze ha fából vaskarikát akarsz csinálni, mert konkrétan azt lehet vele:) szénporból vasport csinál, nincsis ezzel semmi baj, esetleg tovább lehetne gondokozni hogyan lehetne valamilyen anyag kombinációból ugyanigy aranyat csinálni, mondjuk... vagy platinát, naszóval akkor is rá kell forditanod, de vaspor csinálás mellett más haszna nincs, nembeszélve hogy majnem 2000 wattot zabál villanyáramot, még meg kell oldjad hogy ezt a hideg fúziót mire is fogod használni, és hogyan alakitod át az energiát, tehát még mindig bonyolult a gondolkodási mód...nembeszélve a költségről, amit esetleg aranycsinálással fedezhetnél...

      Törlés
  39. Teremtéstől az özönvízig (mp3)- Ittzés István igemagyarázata, nagyon biblikus, nagyon “mai és modern”. Álmomban sem gondoltam, hogy a Biblia első fejezetei magába foglalják a teremtés-megváltás-utolsó idők valamennyi dolgát, 9 részes, de én, ha tehetem végig hallgatom többször is.

    http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/07/teremtestol-az-ozonvizig.html

    VálaszTörlés
  40. Részlet a A Vénuszról jöttem - Omnec Onec egy Magasabb Életről című könyvből:

    "Forradalmukkal a vénusziak elkerültek egy olyan életet, ami kevés vagy semmilyen szabadságot sem biztosított számukra. Az, hogy valaki egész életidejét egy vállalkozó számára áldozza fel, semmi más nem volt, mint a rabszolgaságnak egy formája, mint ahogy erre rá is jöttek, és az sem ésszerű, sem kielégítő nem volt számukra. A forradalom előtt a gazdaság annyira specializálódott, hogy csak kevesek tudtak megelégedett életet élni szakmájukból. És az egyes rendelkezésre álló munkalehetőségek között sem volt nagy választék. Ez azokon a képzési irányelveken múlott, amelyeket az a társadalom bevezetett. A szegényebb rétegekből a legtöbben vagy nem tudtak megfelelni az irányelveknek, vagy sose kaptak a képességeiknek megfelelő munkát. Olyan sok emberek által alkotott törvényt hoztak forgalomba, hogy a szellemi törvény ismeretlenné vált, mint ma a Földön. Az élet olyan volt, mint előírásoknak és tilalmaknak egy tengere, amiben az emberek ide-oda kallódtak, mint a hordalékfa egy folyamon. "

    VálaszTörlés
  41. Ez a "FULL-" beiro egy orult agymosott ember..........

    VálaszTörlés
  42. Kár vallásokról vitatkozni, mert egyértelmű, hogy mind ugyanarról szól, csak mind máshol máskor került papirra, hogy a hely és kor embere saját nyelvén megértse a mondani valót. (maják, görögök, kínaiak, egyiptomiak, zsidók, muzulmánok, buddha, stb.) Egyetlen baj van mindegyikkel. Hogy idővel a leghangosabb közvetítők elferdítve az igaz szavakat, önös céljaikra használták és használják azokat. Lényeg, hogy van egy felsőbb erő ami mozgatja az egész univerzumot, a kezdet és a vég megvan és örök körforgásban nem egyszeri folyamat.

    VálaszTörlés
  43. Van egy pici történetem:
    Egy tanítvány kérdezte a mestert,hogy mi az a teremtés.
    -Mester!Van Isten a földön,aki minket teremtett?
    -Van
    -Bizonyítsd be kérlek!
    -Hunyd le a szemed!Mit látsz?
    -Mester,nem látok semmit,csak feketeséget.
    -Na ugye,meg is találtad,hiszen mégis látod--hívhatod Istennek,teremtőnek bárkinek vagy bárminek ez az ami körülvesz,ez az ami minden ember életében kivétel nélkül jelen van.

    VálaszTörlés
  44. Olyan szépek.
    És szerintem nem photoshop.
    Én is sok érdekes felhőt látok mostanában...

    VálaszTörlés
  45. Én a 8. képhez hasonlót láttam pont egy hete... Korábban sose láttam olyat, de hasonlót sem.. Nagyon furcsa volt.. Olyan, mintha a felhők hullámoznának, mint a tenger...

    VálaszTörlés
  46. Ez jut eszembe az ilyen furcsa égi jelenségekről:

    "...Mindenfelé nagy földrengések, járványok és nagy éhinségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen..."
    Lukács 21: 11

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó rendben, és akkor most várni kell? ülni ölbe tett kézzel? amugy fel lehetne állitani 7 tornyot amit legalább két erőmű táplál, egy város körűl, vagyis 6 ot körbe egyet meg középre, és egy ionizált elektromos és mágneses erőteret lehet vonni a város fölött, ugy lepattan a haarp rólla mint a labda

      Törlés
    2. Na most tisztázzuk először is, hogy kivel állok szemben, hogy utána érdemben, összekapás nélkül folytassuk a beszélgetést.. Talán így a legbölcsebb, elejét venni a leendő vitáknak.
      Te keresztyénnek vallod magad, ismerkedő vagy, vagy hitetlennek mondod magad?

      Törlés
    3. Jo,hogy ez jut eszedbe Marti,mert bizony,ezek mar a jelek.Jezus Krisztus megjelenése a felhokben,mar nagyon kozel van,hogy magahoz ragadja az ovéit,a hitetlenek pedig a foldon maradnak,akikre Isten rettenetes haragja lesz kiontve.Mi hivok ezt probaljuk magyarazni a hitetleneknek,ezert hivjuk oket Istenhez valo megteresre,de ok csak fujjak a magukét,ok mindent jobban tudnak.Nem kell mar sok ido,talan mar ebben az évben kiderul,hogy ki is latott helyesen.

      Törlés
    4. Unknown ha te egy üres folyómederben vagy, látod mivan a parton? vagy azon túl? vagy esetleg nem üres, te meg egy csónakban vagy nemismered a folyót mész az árral(mert ezt mondják neked) és csak egy nagyon régi térképre hagyatkozol, hiszed hogy az biztos kijut a tengerre, semmit se kell csináljál csak hagyd hogy vigyen a sodrás....nemigyvan?

      Törlés
    5. Márti kitől kérdezted? :)

      Törlés
    6. Listvn103:De igy van.Egyebkent ha segithetek,teged kerdezett Marti.

      Törlés
    7. akkor válaszolok: nem állok szemben senkivel, inkább elbújok nehogy meg haar(a)p janak, összekapásra semmi esély mert messze vagyok, vitát nem szeretem... na jó csak néha:D nem érzem magam keresztyénnek, ismereteket próbálok szerezni a meglévők mellé de hitetlen is vagyok amit eddig hittem azt mára már tudom na most tisztáztuk? vagy tegyem mégegyszer bele a mosógépbe?

      akkor Unknown vigyázz mert 2012 ben gátat is tettek arra a folyóra, ezt a google maps mondja:) tanulság: néha frissiteni kell a térképet....hátha vannak változások

      Törlés
    8. A lenyeg az,hogy Isten soha nem valtozik,az O akaratanak es eleve elrendelesenek senki nem vethet gatat,es ha a Benne hivo,Ot koveto ehhez tartja magat,biztosan nem tévedhet el.Isten nem szabja magat a kulonfele emberi hobortokhoz.Attol,hogy a vilagban allando valtozasok vannak,attol Isten igazasaga,oroktol fogva valtozhatatlanul megmaradt.Isten nem valtozik!

      Törlés
    9. :o) Hogy ragadna már magához a te jahvéd minél hamarabb! :o)))

      Törlés
  47. MIndenki másképp látja a világot

    VálaszTörlés
  48. Na és ehhez mit szóltok?? Ez a jelenség mitől alakulhatott ki ???

    http://www.168ora.hu/tudas/elkepeszto-egi-jelenseg-100627.html

    VálaszTörlés
  49. "- Biztató.... És addig lehet ellene védekezni ?

    - Egyedüli ideiglenes megoldás a WiFi. Azt, hogy miért már nincs időm elmondani, de nézzétek meg a wifi működési tartományát, mennyi ! 2.5 - 5.0GHz, így aztán olyan zavart képes előállítani, ami már elég ahhoz, hogy a HAARP hullámai nagyon gyenge dózisban jussanak el hozzátok....

    - Mi az a biztos megoldás, ami megvéd ettől ?

    - Nos, ami biztonságos, az egy erőháló létrehozása, ami olyan eszközökből áll, amit szinte fillérekért meg tudsz venni: Ez pedig egy olyan teljes Wi-Fi hálózat kiépítése, ami 5GHz-es tartományon mozog. Egy jeladó és 3-4 szenzor kell hozzá, amik a jelet folyamatosan veszik a jeladótól és a lakás különböző pontjain elhelyezve, egymással kommunikálnak. Ennek a rendszernek az ára itt 48$ nálatok nem tudom mennyi....
    Biztos láttatok már a boltokban olyan wifi-ket, amik összekötnek TV, számítógépet és mondjuk tabletet egymással..... Na ez kell nektek, egy szenzor rendszer egy darab központtal."


    "listvn1032012. július 21. 11:42

    jó rendben, és akkor most várni kell? ülni ölbe tett kézzel? amugy fel lehetne állitani 7 tornyot amit legalább két erőmű táplál, egy város körűl, vagyis 6 ot körbe egyet meg középre, és egy ionizált elektromos és mágneses erőteret lehet vonni a város fölött, ugy lepattan a haarp rólla mint a labda"

    az informátor is majnem ugyanazt mondta mint én, amugy a wifinek kicsi a teljesitménye, az ionizált elektromágneses hálónak viszont elég nagy, csak annak megvan a hátránya hogy akkor rádió tévé mobiltelefon az adott területen nemfog menni, de se radar, se más megfigyelő berendezés, mondjuk ez lehet még jól is jönne:D

    VálaszTörlés