2011. október 27., csütörtök

Megváltozott a NAP és a HOLD helyzete...Mi történik?


Óriási a médiacsend a Föld és a Hold keringésének változásával kapcsolatban, amit többen is szóvá tettetek már. Itt főleg a vidéken, a természethez közelebb élőkre gondolok, akik évtizedek óta tudják, hol kel és hol nyugszik általában a két fő égitest. Mostanában viszont sokan jelezték, hogy valami nem stimmel....

Bárkinek saját tapasztalata, észlelése van a Hold és Nap furcsaságaival, helyzetével kapcsolatban, legyetek szívesek jelezzétek, hogy összesíteni lehessen a Pro és Kontra érveket az igazság megtalálásához.... !!!


Manapság a Föld nagy változásokon megy keresztül. Los Angeles egy rekord hideg nyarat élt át és néhány nappal a  nyár vége után rekord meleg következett (45 °C). Brazília és Bolívia egyes részeit rekord alacsony hőmérséklet rázkódtatta meg, hidegebb, mint az Antarktiszon volt július legnagyobb részében. Halak milliói, rengeteg aligátor és édesvízi delfin pusztult el. Az időjárás megbolondult az egész Földön de a fő médiumok legfeljebb éghajlatváltozásról vagy globális felmelegedésről beszélnek. Nem szólnak azonban az Igazi Okról, mert az szerintük túl ijesztő.



A világ minden részén egyre több ember lesz tanúja a nyári és téli napkelte és napnyugta helyének megváltozásának. Ennek a nyilvánvaló oka, hogy a Föld nyáron a korábbi ekliptika síkja alá, télen pedig fölé
kerül. A Hold szintén össze-vissza "rodeózik" az égen.
A fenn, messze északon élő Inuit nép viszont számos történetet hozott nyilvánosságra a nap helyzetének változásáról az ő vidékükön, melyre egy meteorológus azt mondta, hogy az "egy optikai csalódás, amit az szokatlanul magas látóhatár okoz". Ezek a változások azonban az egész világon láthatóak.

Hétköznapi emberek a világ minden részéről arról számolnak be, hogy a Nap és a Hold helyzete megváltozik az égen. És itt nem csak centiméterekről van szó. A változások enyhén szólva is elképesztőek.

Egy, az USA-ban élő imerős beszámolója szerint:
"A Nap évezredek óta legfeljebb a Ráktérítőig ment északra, ami Mexico középső részén húzódik. Manapság viszont a nyár elején Maine (északi állam az Egyesült Államok keleti partján) irányában kel és Seattle (nagyváros az Egyesült Államok nyugati partjának északi részén) irányában nyugszik."

A hivatalos tudomány szerint a legmagasabb pont, amit aHold elér 28,5°, ehelyett, legalábbis az elmúlt pár évben jelentősen túllépte ezt a határt. "Bárki megfigyelheti, hogy a Hold lent dél-keleten kel és délnyugaton nyugszik, legalábbis onnan nézve, ahol én lakom, az északi szélesség 41 fokán az Egyesült Államok középnyugati részén. Aztán két hét múlva meg észak-keleten kel és észak-nyugaton nyugszik."

A WIRED magazin és más lapok szerint a tudósokat teljesen zavarba ejtik a megmagyarázhatatlanul magas dagályok és a "szemtelenül óriási hullámokról" szóló beszámolók, melyek csak úgy a nagy kékségből jönnek. A szökőárak és földrengések is egyre gyakoribbak a világ sűrűn lakott területein. A Nap és a Föld mágneses mezejének erőssége is szintén szédítő iramban változik manapság.

Bárki könnyen megfigyelheti, hogy a Nap túlságosan északon kel nyáron és túlságosan délen télen és ezek a változások maguk is folyamatosan változnak."

DAVID ICKE érdekes és a hagyományostól teljesen eltérő értlemezései a Holdról...:


Témához kapcsolódó korábbi cikkek: 

Emberek 50 éve látogatják a MARS-ot, ahol kék ég, erdők, folyók és ÉLET van

7 megjegyzés:

  1. Az nem a Hold volt, hanem a nagy közelség miatt teleholdnyi méretűnek látszó MARS, csak nem tudták megkülönböztetni egymástól őket

    http://www.urbanlegends.hu/2006/08/tamad-a-mars/
    http://www.urbanlegends.hu/2009/07/mars-hold-ket-hold-egyuttallas-2003-2009-2187/comment-page-1/#comment-240446
    http://hirek.csillagaszat.hu/asztroblog/20090706-mars.egyaltalan-nem-van.html

    VálaszTörlés
  2. Ez sajnos nem lehetséges, mivel, hogy olyan közel soha nem lehet a Mars a Földhöz, hogy akkora legyen mint a Hold. Ez gyakorlatilag képtelenség.
    Gondolj csak bele.

    VálaszTörlés
  3. Ha akkora lenne mint a Hold és olyan közel is lenne, hogy akkorának lássuk, akkor iszonyatos mértékű gravitációs hatása lett volna a Földre. A világ legnagyobb szökőárát kellett volna akkor beindítania. :) Mivel tudomásom szerint ez elmaradt, ezért valószerűtlen a dolog kicsit.

    VálaszTörlés
  4. ez van ha ilyen dilettánsok kezdenek okoskodni.
    (=.=")

    VálaszTörlés
  5. Magam is tapasztalom évek óta, hogy máshol látom felkelni a Napot. Gondoltam, biztos elnéztem (nem néztem el), mert ha gond lenne vele, valami nagy tudású biztosan szólna.
    - kérdezi egy dilettáns :)

    VálaszTörlés
  6. Hát persze ;) Arról híresek, hogy szólnak!;)
    Egyébként, a Föld imbolygásának(tengely körüli forgásának) megváltozásával illetve a mágneses pólusváltással lehet kapcsolatban ez a jelenség. Kérdés, hogy ez természetes folyamat vagy emberi beavatkozás miatt van-é.?.
    Mivel hivatalosan egy darab csillagász sem nyilatkozik sehol semmilyen médiában semmilyen szinten így valószínűsíthető, hogy azért nem,mert a magyarázat elfogadhatatlan lenne..

    VálaszTörlés
  7. Én is észrevettem, hogy a Hold máshol van mint kéne, sőt azt is, hogy a Nap máshogyan kel fel. Szóltam is a körülöttem lévőknek, de senki nem hitt nekem. Ők miért nem vették észre?

    VálaszTörlés