2011. október 3., hétfő

Gazdasági összeomlás - Az idézetek beszédesebbek mindennél !


Ha csak annyit nézünk meg, mit mond a gazdasági ELIT, akkor szemernyi kétségünk sem lehet már, mi következik heteken vagy hónapokon belül.
Az alábbi, bennfentesektől és nagyjátékosoktól származó idézetek segíthetnek megérteni, hogyan vélekedik a helyzetről az irányító elit és talán a kételkedők is beláthatják, van mire felkészülni.
A pénzoligarchák részben irányítják, részben egyszerűen csak hagyják, hogy a bukásra rendelt rendszer tegye a dolgát, ezzel is közelebb hozva céljukat, a világkormány felállítását.
Ez igazából azoknak szól, akik még mindig gondolkodnak tegyenek-e lépéseket...Az igazán hozzáértők már mind "átváltották" megtakarításukat...
Forrás: The Economic Collapse
1. Soros György – „A pénzpiacok egy újabb nagy globális gazdasági válság felé sodorják a világot, ami kiszámíthatatlan politikai következményekkel járhat. A hatóságok, különösen Európában, elvesztették az uralmat a helyzet felett.”
2. Mohammed El-Erian, a PIMCO elnök-vezérigazgatója – „Ezek mind az intézményi bankrohamok jelei a francia bankok ellen. Amennyiben tovább folytatódik, a bankoknak nem lesz más választása, mint drasztikusan, kutyafuttában csökkenteni a tőkeáttétel mennyiségét a mérlegükben. A kiskereskedelmi letétesek ettől idegesek lennének és valószínűleg nagy számban követnék az intézményi ügyfeleket a kijárat felé. Ezzel Európában igazi bankválság alakulna ki, még szorosabbra húzva a szuverén adósságcsapdát a kontinens körül, elkerülhetetlenné téve a gazdasági válságot és jelentősen rontaná a globális gazdaság kilátásait.
3. Szalay-Berzeviczy Attila, az UniCredit Bank értékpapír üzletágának vezetője – „Az egyetlen nyitott kérdés most már csak az, hogy az európai kormányok és az Európai Központi Bank reménytelen utóvédharca még hány napig tartja a lelket Görögországban.”
4. Stefan Homburg, a német Közpénzügyi Intézet vezetője – „Az euró csúnya bukása egyre közeledik. A monetáris unió összeomlása a jelen helyzetben elkerülhetetlennek látszik.”
5. Nigel Farage, az Európai Parlament képviselője – „Azt gondolom, hogy a pénzrendszer helyzete tovább fog romlani, olyan kataklizmát eredményezve, ami elképzelhetetlen magasságokba emelheti az arany árát.”
6. Carl Weinberg, a High Frequincy Economics vezető közgazdásza – „Jelenleg az az alapfelállás, hogy Görögország heteken belül fizetésképtelenné válik.”
7. Alan Brazil, a Goldman Sachs stratégája – „Az adósságproblémát nem lehet még több adóssággal megoldani. Az Egyesült Államokban az államkincstár adósságállományának növelése képes volt finanszírozni a fogyasztók szükségleteit, de arra nem volt elég, hogy munkahelyeket teremtsen. Meddig folytathatja az USA a világ alapvalutájának inflálását?”
8. Juan Somavia, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet ügyvezető igazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy „a munkanélküliek száma a G20-as országokban további 20 millióval, összesen 40 millió főre emelkedhet 2012 végére.”
9. Josef Ackerman, a Deutsche Bank elnök-vezérigazgatója – „Ma már nyílt titok, hogy számos európai bank nem élné túl, ha a könyveikben szereplő szuverén adósságot a valós piaci értékük szerint újraértékelnék.”
10. Alastair Newton, a londoni Nomura Securities stratégája – „Úgy gondoljuk, hogy kritikus időszak vár az eurózónára és a feloszlás valamilyen formájának veszélye az év végéig komolyabb, mint eddig valaha a válság kezdete óta.”
11. Ann Barnhardt, a Barnhardt Capital Management vezetője – „Vége. Innen már nincs visszaút. Az egyetlen dolog, ami jöhet, az a teljes és totális összeomlás. Az emberiségnek elölről kell kezdenie. Aki pedig azt gondolja, hogy megúszhatjuk az összeomlást egy komoly háború nélkül, az sajnos nagyon téved.”

12. Lakshman Achuthan, a Gazdasági Ciklus Kutatóintézet (ECRI) munkatársa – „Amikor én valamit válságnak nevezek… olyan folyamatról van szó, ami önmagát táplálja. Ez azt jelenti, hogy üvölthetünk, kiabálhatunk, hatalmas összegekről állíthatunk ki csekkeket, akkor sem fog megállni.”
Most nagyon úgy tűnik, hogy a következő pénzügyi összeomlás epicentruma Európában lesz, de ez nem azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban minden rendben lesz. Az USA az előző válságból sem lábalt még ki, a következő, még nagyobb válság jelei pedig egyre félreérthetetlenebbül látszanak. Egy európai pénzügyi összeomlás még inkább felgyorsítaná az új gazdasági válság beköszöntét.
A válságot kizárólag még több adóssággal lehetne késleltetni, ami nem oldja meg a probléma lényegét, ahogyan azt oly sokan megállapították már. Így gyakorlatilag csak az a kérdés már, mikor húzzák ki az egyik legalsó kártyát, amitől az egész összedől.
Amikor a folyamat begyorsul, olyan pénzügyi lavina szemtanúi leszünk, ami egy bizonyos méret alatt mindent letarol, ami útjába kerül és sok millió ember megtakarítása, sőt megélhetése válhat semmivé.

Előző cikkek ebben a témában: 

Európa össze fog omlani, itt vagyunk a kapujában

Paraziták egy bolygó testén - David Rockefeller - No Comment

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése