2011. december 10., szombat

Oroszország az USA propaganda célkeresztjében - Meghamisított hírek


Az USA háborús propagandája már a héten Oroszországot vette célba és Moszkva került a hazugságok és meghamisított hírek célkeresztjébe.
 
Konkrétan: az amerikai média úgy adja el a jelenleg Moszkvában zajló tiltakozási hullámot és tüntetéseket (melyek jelenleg még nagyon békésen és fegyelmezetten zajlanak), mintha zavargások és erőszak lennének jelen az utcákon. Ezt ráadásul úgy éri el a média, hogy minden újságírói etikától mentesen egyszerűen a Görögországban lezajlott zavargások videóit mutatja moszkvaiként. Közben azt állítja, hogy az orosz lakosság dühöng Putyin választási győzelme miatt.... Gyakorlatilag az Oroszország elleni agressziót beindító propagandagépezet első fázisait szemlélhetjük.


A héten már Putyin nagyon határozottan nekiment az USA propagandájának:
A választási győzelem sajtótájékoztatóján elmesélte a választási csalásokat és megfenyegette Amerikát és Hillary Clintont, hogy minek avatkoznak be az orosz ügyekbe, majd azzal vádolta őket, hogy a tüntetéseket Amerikából szítják.

Sajnos rákényszerültünk és Líbia, Szíria, Irak hamis történetei után már egyre többen megtanultuk olvasni a híreket a szó szoros értelmében és nem csak látjuk a sorokat, hanem "értjük" a mögöttes tartalmat.


A FoxNews "tudósítása" a moszkvai tüntetésekről a korábban Athénban zajló zavargások felvételeit tartalmazza. Ahogy Líbia esetében az első líbiai zavargásokat Katarban díszletek között forgatták le, illetve Indiában nemzeti zászlókat lobogtató ünneplőket mutatott a BBC líbiai tömegként, ugyanezt teszik most Oroszország esetében is.
A világban zajló korábbi zavargások felvételeiből lett összevágva a videóanyag az állítólagos moszkvai zavargásokból, ami az Egyesült Államok Oroszország belpolitikájába való nyílt beavatkozása, és célzott feszültségszítás.
Az ilyen videók és képek hatására ugyanis beindulnak azok a szélsőséges elemek, melyek 
eddig tartottak bárminemű rendbontástól és gyújtogatástól....látva ezeket viszont erőre kapnak.

A kérdést joggal teszik fel sokan: A jelenleg zajló és rendkívül feszült USA - Oroszország viszony tekinthető-e egy újabb Hidegháború 2.0-nak vagy még ennél is sötétebb jövőnek az előszelét jelentik, ami egy Oroszország elleni NATO-támadást rejt magában ?


Kapcsolódó cikkek: Felébredt az orosz medve és mérges
Peregnek a háborús harci dobok egyre hangosabban
Líbia - Megszállása, hazugságok kampánya és egy vezető meggyilkolása - Teljes háttér
Líbia - Az évtized legnagyobb becsapása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése