2011. november 6., vasárnap

Óriási napfolt = Hatalmas napkitörés ?Hatalmas napfolt-terület alakult ki a Nap felszínén az utóbbi napokban (Sunspot 1339, Spaceweather). A Nasa szerint az elmúlt évek alatt sosem volt még ilyen nagy. Egyes területei háromszor akkorák, mint a Föld. Többek, akik tudják, mekkora hatalmas napkitörések törhetnek ki ezeken a napfolt-területeken, az 1859-es Carrington eseményhez hasonlítják, amikor a történelmünk leghatalmasabb Napvihara (Solar Storm) következett be és tette tönkre az elektromos rendszereket. Bár össze sem lehet hasonlítani az akkoriban létezett elektromos eszközök számát napjaink elektronikájával.

NASA forrás a Naprólenormous-sunspot-ar1339 

7 megjegyzés:

 1. Háát. ez tényleg nagy, és ha napkitörés is lenne, ami a földfelé menne. az esti ima, itt kevés lenne. :D

  VálaszTörlés
 2. ólommal és teflonnal szigetelt föld alatti bunker, 2 méter vastag betonfalakkal szerintem jó lenne ellene. de az elektromosságot így is hazavágná.
  szerencsére 2 (őrült) tudós már dolgozik az ingyen energián igaz marci? xDDD

  VálaszTörlés
 3. Ingyen energia bármikor jöhetne már! Itt lenne régen az ideje! Vagy legalább Nikola Tesla-t valaki visszahozhatná a találmányaival együtt! :)Nagyon ráférne most az emberiségre!

  VálaszTörlés
 4. Ha teslát nem is, de az eszmét még visszahozhatjuk. Ha nem is az ő találmányait teljes egészében, mit számít, ha a mieink is ugyanolyan hatásosak, nem? :D Az ember meghalhat, de az eszme örökké él. :D

  VálaszTörlés
 5. ez is egy tesla találmány én is ezzel vacakolok, lényege hogy a rádióhullámokat szedi össze és azokat használhatjuk fel
  http://www.youtube.com/watch?v=1y_EotqAn1M

  VálaszTörlés
 6. Már az MTI is megemlékezett róla: http://komlomedia.hu/hir.php?hir=553

  VálaszTörlés