2011. november 12., szombat

Ismeretlen eredetű sugárzást észleltek Európa több pontján


Több európai országban (Magyarországon is) radioaktív sugárzást mérnek néhány napja. A sugárzás alacsony szintű, de nem ismerik a forrást. (Original article) 

Úgy látom, már nem elég a Chemtrail vegyi permetezés az égen, a Fluoride, az Aszpartam, mindig akad valami újabb, ami az egészségünket bombázza...

Egyelőre nem tudta megállapítani a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, honnan származhat a sugárzás, amelyet Csehországból jelentettek, és Európa több pontján észleltek. Az ügynökség állásfoglalása szerint a sugárzás nem Fukusimából ered. Az osztrák környezetvédelmi minisztérium szerint orvosi laboratóriumból szökhetett ki a sugárzó jódizotóp.
A magyar sugárbiológiai központ szerint a budapesti és a miskolci mérőállomásokon mérték a jód-131 részecske megemelkedését, de egészségügyi kockázatot nem jelent. (Na persze! Imádom ezt a mondatot állandóan hallani...szerk.m)
A minisztérium szerint kizárható, hogy baleset történt valamelyik "határközeli" atomerőműben. Ebben az esetben jelzett volna az erőművek riasztórendszere - mondta.
A cseh sugárbiztonsági intézet arról tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ), hogy az utóbbi napokban igen alacsony mennyiségű jód-131 jelenlétét mutatták ki Csehország légkörében - írja internetes oldalán a BBC brit közszolgálati médium. 
A NAÜ szerint a jód-131 részecskék nem jelentenek veszélyt a lakosság egészségére, azt azonban eddig nem tudták meghatározni, hogy honnan származnak. A bécsi székhelyű ENSZ-intézmény szerint hasonló jelenség mutatkozott más európai helyszíneken is. 
Dana Drabova, a cseh sugárbiztonsági intézet igazgatója azt mondta, hogy a jód biztos, hogy nem atomerőműből került a levegőbe, hanem valószínűleg valahonnan külföldről - írja a BBC.
A levegőben mért mennyiség olyan kevés, hogy csak nagyon érzékeny műszerekkel, többnapos mérési időtartam alatt lehet kimutatni - mondta Nikolaus Berlakovich osztrák környezetvédelmi miniszter szóvivője. Hangsúlyozta, hogy nem adtak ki riasztást a mérések alapján, de azt feltételezik, hogy orvosi laboratóriumból szökött ki az anyag.

Hasonló témák:

FLUORIDE - Csendes gyilkos fogkrémekben és az ivóvízben

Csíkok az égen = vegyi permetezés - CHEMTRAILS

CHEMTRAILS - VEGYI CSÍKOK és AZ IGAZSÁG(What in the World are they spraying?)

2 megjegyzés: