2011. november 6., vasárnap

Magyarok súlyos balesete Hurghadában

BREAKING NEWS : 
11 magyar turista meghalt, 29 megsebesült vasárnap az egyiptomi Hurgadában, a turistákat szállító autóbusz eddig ismeretlen okból felborult – közölte a rendőrség. Az AP információi szerint a Hurgada határában vasárnap történt buszbalesetnek 11 halálos áldozata van. Az egyiptomi MENA hírügynökség rendőrségi és orvosi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy 29-en megsérültek. A MENA jelentése szerint a halottakat és a sebesülteket a hurgadai kórházba szállították.
Magyarország kairói nagykövetsége úgy tudja, hogy a balesetnek 11 halottja és 29 súlyos sérültje van. A magyar konzul a baleset helyszínére tart, s kapcsolatban állnak az egyiptomi hatóságokkal – tájékoztatta az MTI-t Kveck Péter nagykövet.
A busz a szállodából a hurgadai reptérre szállította volna a turistákat. Valószínűleg ma este jöttek volna haza a Vörös-tengerről. (Részletek az Index oldalán)

Egy Egyiptomban dolgozó magyar idegenvezető az Index kérdésére elmondta, a baleset a Palm Beach hotel és a reptér közti hátsó úton történt, 4-5 kilométerre a szállodától, egy jobb-bal kanyarkombinációban. A busz utasai szerint már a jobbkanyart sem tudta bevenni a gyorsan haladó jármű. A hazafelé tartó turisták állítólag ekkor még nem sejtettek, hogy milyen nagy a baj, volt, aki azt hitte, hogy a sofőr viccelődni próbál az éles kanyarvétellel. Csakhogy a vezető nem tudta megfgoni a járművet, azt megdobta a padka, a busz a bal oldalára dőlt, és kitört üveggel úgy csúszott ötven métert. Csak a szembelévő padka állította meg. Volt olyan utas, aki utólag azt mondta: furcsa volt a számára, hogy majdnem minden csomag a busz bal oldalára került, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy instabillá vált a jármű.

A turisták által sűrűn látogatott Hurgadán az elmúlt években rengeteg, halálos áldozatokkal is járó buszbaleset történt. A balesetek egy részét a rossz utak, más részét pedig a rendkívül laza közlekedési morál okozza. Legutóbb júniusban egy hasonló buszborulásnál öten haltak meg. A sofőr akkor ötvenes tempónál vesztette el az uralmát a robogó autóbusz felett. Egy évvel ezelőtt pedig nyolc turista vesztette életét, amikor a Ras Gharib-Zafarana főúton borult fel egy busz. Akkor orosz, ukrán, német és belga áldozatai voltak az esetnek.

Egyiptomban maradtak a baleset túlélői 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése