2011. november 10., csütörtök

Berlusconi - Unió - Világgazdaság GAME OVER ?


Úgy látszik a nyár elején írt bejegyzések őszi forradalmakról, gazdasági válságról és kirobbanó háborúkról egyre inkább valósággá válnak és mire észbe kapunk már benne is vagyunk nyakig. Az emberek annyira el vannak még mindig a maguk kicsi világában és élik hipnotizált életüket, hogy fogalmuk sincs mekkora események indultak be pár hónapja és "gurulnak" a dolgok előre. Egyetlen baj csak az, hogy a lejtőn lefelé és ezerrel....
Ha csak a mai híreket, mint jeleket vesszük alapul, mindenki - sajnos ezalatt csak azokat tudjuk érteni, akiket mi magunk között felébredt emberkéknek hívunk - láthatja, hogy semmi sincs rendjén. Nézzük a részleteket:
Germany and France begin talks to break up eurozone (Németország és Franciaország tárgyalásokat kezd az eurózóna feladásáról)
Az európai adósságválság spirálja mára kikerült az ellenőrzés alól, ahogy a gazdasági válság politikai káoszt okozott Görögországban és Olaszországban is. Mivel felerősödtek a félelmek, hogy Olaszország megmentésére nincsenek források, a piacok mélyrepülésbe kezdtek. A "két nagy" ország pedig tárgyalásba, hogyan lehetne kimenekülni az Eurózónából. A mai nap legdurvább híre, amit jelként értelmezhetünk nem más, mint Silvio Berlusconi bejelentette, hogy lemond. (részletek)
Számtalan támadás, bírósági perek, szexbotrányok sem tudták megtörni Őt, erre most bejelenti, lemond....Magyarul elhagyja a süllyedő hajót. Gondolom, több mint furcsa és joggal érezhetjük, itt több minden lehet a háttérben.  Nem mondhatjuk, hogy nem tudtuk előre, hiszen mindenki ezt vízionálta. 
Az eurozóna 3. legnagyobb gazdasága kerül a következő epizódban a szakadék szélére. Ahogy a nyugati oldalak fogalmaznak, ez a totális rémálom Olaszország számára. Ebbe pedig nem tud több pénzt önteni az Unió, bármennyi fedezet nélküli papírpénzt is nyomtatnak, kevésnek bizonyulna.


 Ez körülbelül annyit jelent, hogy
Game Over, csak még nem írták ki a film végére, hogy THE END....éppen az utolsó jelenetek mennek a film végén. Szakértők úgy "jósolják", hogy 2 hét, amíg lefut....utána indul a "Dominók bedőlésének folyamata".
Persze ez csak becslés, vannak, akik pár hónapot saccolnak a rendszernek. Ezen lehet vitatkozni. Amiben minden szakértő egyetért és "vagyonkimentési akciók" is mutatják....: maga a gazdasági összeomlás elkerülhetetlen: vagyis kiderül, hogy az a pénz, amiről azt hazudták, hogy létezik, sőt hitelként országoknak kis is helyezték, származékos derivatívák formájában keringették a globális gazdaságban, nos...ez a pénz semmi más, mint a monitorokon villódzó sok nulla. NEM LÉTEZIK sehol semmilyen formában. Nemhogy visszafizetni lehetetlen, a nyomára bukkanni is nehéz. Gondoljunk itt az amerikai FED kasszájából nyomtalanul eltűnt 10-20 trillió !!! dollárokra, amire csak annyit tudnak mondani a FED vezetői, hogy "nem tudjuk, hogy hova tűnt, de ha tudnánk sem vagyunk kötelesek megmondani"!!! A Wall Street Monopoly játékában még jól el lehetett vele szórakozni, de az adósságalapú pénzt még több adósságalapú pénzzel visszafizetni nem lehet az idők végezetéig. Körülbelül ennyi volt a dolog kifutási ideje. A jelenlegi pénzpiac szavatossági ideje lejárt, megromlott, ...sőt velejéig rothadt. Ennek bűze már itt szállingózik körülöttünk, bár milliók nem is sejtik, hogy a szag, ahonnan ez jön, hamarosan a nyakukban fog kikötni. 

8 megjegyzés:

  1. Szerintetek érdemes lenne tartalék élelmet felhalmozni otthon?
    Mert ha a szar beüt akkor lehet hogy szükség lesz rá nem de?

    VálaszTörlés
  2. Abszolút érdemes! Száraz élelmiszer főleg (konzerv, bab, tészta, cukor, liszt)...ezeket javasolják. Most még odaadják a pénzedért és kapható minden.
    http://beprepared.com/
    http://modernsurvivalblog.com/preps/55-preparedness-items/

    VálaszTörlés
  3. Érdemes kivenni a bankból a péznt?

    VálaszTörlés
  4. Ha már tudják a kormány emberei az összeomlást akkor biztosan tesznek ellene hogy akkora baj mégse legyen hogy a milliárd ember sorsa nagyon rosszra forduljon!

    VálaszTörlés
  5. Juszkó: Ezt ugye nem gondoltad komolyan??!

    VálaszTörlés
  6. A görögök már elkezdték a kp-t a bankokból kivenni. 5 milliárdot már kirántottak...
    http://komlomedia.wordpress.com/2011/11/10/rantottabol-nem-lesz-tojas/

    VálaszTörlés
  7. Az USA-ban egy nap alatt egy szándékos civil kezdeményezés keretében több millió dollárt vettek ki magánemberek a bankból. Részben a bankok elleni tiltakozásul, másrészt önvédelemből.
    És senki ne felejtse el, az 1929-33-as nagy gazdasági válság idején sem mindenki veszítette el mindenét, csak kb. 90%. A többi óriási haszonra tett szert. Részben mert irányította az összeomlást, másrészt tudta mibe kell tenni a pénzét!

    VálaszTörlés
  8. Hát akkor majd meglátjuk hogy milyen szörnyen fogunk élni, de szerintem olyan szörnyűen nem fogunk, mint a görögök!!! Vagyis nagyon remélem, hogy a magyar kormánynak van annyi esze, hogy ne csúszunk mi is bele abba a csúnya helyzetbe ami a Görögöket is sújtotta! Bár amit tudni lehet a válságot egy titkos társaság idézte elő, de miért mi a szándéka ezzel?? Ezt sajnos nem tudni, vagy valaki tudja?

    VálaszTörlés