2013. június 7., péntek

PRISM- A teljes közösségi médiát kémkedésre használja a titkosszolgálat - szivárgott ki egy 2036-ig titkosított jelentésből!


Update 2013. Június 8. : Mark Zuckerberg válaszolt a PRISM-botrányra reagálva! Azóta is tovább göngyölődött az ügy ma egész nap..... mert Obama elnök is kénytelen volt reagálni és azonnal a Szilícium-völgybe utazott....


Orwelli és rendőrállamra utaló nemzetbiztonsági botrány robbant ki csütörtök este az USA-ban, mely az egész világot behálózza. Mindenki, aki számítógépet használ feltehetően érintett! 

A teljes közösségi médiát kémkedésre használja a Nemzetbiztonság (NSA) derül ki, abból a 2036-ig titkosított dokumentumból, ami a Washington Post és a The Guardian kezébe került. A titkosított anyag bizonyítja, hogy engedély nélküli, gyakorlatilag valós idejű (real-time) online megfigyelés folyik minden tevékenységre kiterjedően. A megfigyelés azonnali "profil" összeállítását teszi lehetővé bárkiről.

Szerintem megint a VilagHelyzete lesz az, aki az országban először - de lehet egyedül - lehozza ezt a hírt. Természetesen ahogy megszerzem az dokumentumot, fel is teszem. (Az RT cikket fordította, szerkesztette, kiegészítette: SBGBudha. Kérlek ne lopd el, hanem oszd meg inkább,vagy ha másolod tiszteld meg a belefektetett munkát azzal, hogy forrásként a Vilaghelyzete.com-ot megjelölöd. Köszönöm! ) 

A megszerzett 41 oldalas anyag felfedi egy masszív, engedély nélküli online megfigyelőrendszer létezését, amit az USA katonai hírszerző ügynökségei üzemeltetnek (a megrendelők kérésére és anyagi hátterével, teszem hozzá...), hozzáféréssel e-mailekhez, élő chat beszélgetésekhez, history (előzményekhez), közösségi oldalakon végzett tevékenységekhez, videó le és feltöltésekhez.... stb...gyakorlatilag mindenhez.

Mindkét újság által leellenőrzötten és szinte egyszerre csütörtök este kiszivárogtatott PowerPoint prezentáció részleteket közöl egy PRISM nevű programról, mely a katonai hírszerzés számára lehetővé teszi, hogy adatokat nyerjen ki szinte bárhonnan, ahol elektronikus levelezés, fájl-transzfer történik.

Az ügy várhatóan nagy port kavar, hiszen 2036-ig nem kerülhetett volna közkézre ez a dokumentum és már most reagáltak rá az adatvédelmi és személyiségi jogok (privacy) szervezetei.

Ráadásul bár nyílt titok ez, de egy újabb összeesküvés-elmélet igazolódik be:
Azaz az elméletből megmarad szimplán az összeesküvés megléte ellenünk valamilyen felsőbb irányító hatalom megrendelésére, amely mindent és mindenkit teljes kontroll alatt akar és tud is tartani......
Nyilván a VilagHelyzete olvasói tudják ki ez a titkos szervezet, ami piramisként magasodik a Föld civilizációja felé, de egy átlagembernek fogalma sincs még a létezéséről sem. vagy ha igen, akkor is bepakolta a maga kis összeesküvés-elméletes és badarságok címszó alatt felcímkézett fiókjába. Mert mint tudjuk, ez a legkényelmesebb a gondolkodás és az egyéni kutatás helyett....
MISCROSOFT és a PRISM 

Szóval....visszatérve, a dokumentum bizonyítja, hogy a program hozzáférést biztosít a legnagyobb internet szolgáltatókhoz, társaságokhoz a világon. A Microsoft volt az első, mely aláírt 2007-ben és csatlakozott a megfigyeléshez. Itt megint hozzá kell tennem azt, hogy aki Windowst használ a gépén, az nyitott hátsó kiskapuval rendelkezik ezen megfigyelőrendszerek felé, hiszen pl. a Microsoft nem is dobhatja piacra termékeit anélkül és azelőtt, hogy a CIA / NSA / DHS és egyéb belbiztonsági szervezetek számára a forráskódot át nem adná .... Ez már gördülékenyen működik, tehát a cégnek semmi fennakadást nem okoz. Őt a magánszféra biztonsága a legkevésbé sem érdekli, hiszen ugyanazon körök egyik lába a bolygón...


Amiről sokan nem tudnak szintén és egy külön fejezetet megérne még : 
Bill Gates 13 évvel ezelőtt "szakított" az informatikával és forrásai 95%-át és erőfeszítéseit az oltóanyagiparba és génmódosított vetőmagvak elterjesztésébe fektette + a népességcsökkentés irányába terelte. Ezt Warren Buffet-tel együtt viszik....miután 1999-ben létrehozták a GAVI-t (Global Alliance for Vaccination and Immunization = Vakcinagyártók Nemzetközi Szövetsége) Tagjai: Világbank, WHO, Unicef.... 
Cél: fogamzásgátló vagy látszólag rákellenes oltásokkal meddőséget okozni... a túlnépesedés visszafogása. A harmadik világban használják elsősorban......
(Ez az előadása és ez a fél perc videó önmagáért beszél ! ) 
/De ez "haladó ébredők" számára nem titok, csak ha valaki nem tudná, elmeséltem. Azért egy google-t megér ..... kiegészítve azzal, hogy Bill & Melinda Gates Foundation vagy "RAND Corpration".... :) de ez csak egy tipp volt./


Yahoo Google Facebook Youtube 
Skype AOL Apple és a PRISM


Megint elkanyarodtam, tehát nyíltan benne van a dokumentumban, hogy a megfigyeléshez
2007-ben csatlakozott a Microsoft, majd
2008-ban a Yahoo 
2009-ben, Google, Facebook, PalTalk 
2010-ben, a Youtube 
2011-ben, a Skype és az AOL 
2012-ben már az Apple is . A felhő alapú tárolóhely a Dropbox pedig a "hamarosan" kategóriában van !!!

Ezen társaságok gyakorlatilag lefednek mindenkit és a PRISM és ezáltal a hírszerzésben dolgozó több tízezer belbiztonsági alkalmazott hozzáfér e-mailekhez, hang-és videó chatekhez, fotókhoz, VoIP alapú beszélgetésekhez (Skype), file-transzferekhez, közösségi oldalak adataihoz...stb...

A titkos prezentációban az NSA dicséri a PRISM programot, mint "az egyik legértékesebb, egyedi és hatékony hozzáférést a nemzetbiztonság számára".


A prezentáció, amit az NSA belső elemzői számára készítettek ( Signals Intelligence Directorate ), a PRSIM-et úgy nevezik meg, mint ami Obama elnök naponta megkapott anyagaihoz a leghatékonyabban járul hozzá. Csak 2012-ben 1477 cikk a legfontosabb jelentésekben a PRISM-ből származott. A hírszerzési anyagok között minden hetedik ez alapján készült. A prezentáció jelentős növekedésről beszél, amit a PRISM segítségével értek el: 2012-ben csak Skype esetében 248%-al több információt szereztek meg a felhasználók kommunikációjából és "exponenciális növekedést érünk el" említik a dokumentumban. 

Az amerikai titkosszolgálat által a PRISM-en keresztül lehívott adatokat tekintve 131%-os növekedésről beszélnek a Facebook és 63%-os növekedésről a Google esetében.

A Guardian beszámolója szerint, amikor az NSA egy-egy kommunikációt figyelve további vizsgálatot rendel el, akkor gyakorlatilag teljes profilt állítanak össze egy jelentésben. Az NSA szerint minden egyes hónapban több, mint 2000 ilyen PRISM-alapú jelentést készítenek el. Ez 27%-os növekedés az elmúlt év óta.


Online adatvédelmi jogászok láthatóan küszködnek, hogy választ adjanak magánszféra eme nagyfokú sárba tiprására.

Jameel Jaffer, az ACLU's Center for Democracy igazgatója beszélt a Guardian-nel és megdöbbentőnek találja, hogy az NSA közvetlenül társaságoktól kér és kap hozzáférést felhasználói adatokhoz. Mindezt teljesen titokban és különösebb indoklás, felhatalmazás nélkül.

"Elég sokkoló, hogy az NSA arra utasítja a társaságokat, hogy ezt tegyék. Az NSA a hadsereg része. A katonaságnak precedens nélküli hozzáférést biztosítanak ezzel a polgári kommunikációhoz... Ez az otthoni magán beszélgetések minden előzménynél nagyobb fokú militarizálása. Ez mélyen aggasztó mindenki számára, aki aggódik a kettő elválasztásáért" - mondja Jaffer. 

Röviden tehát a PRISM lehetővé teszi, hogy a benne lévő társaságok bármelyik felhasználóját célba vegyék az USA határain belül vagy kívül. Totális kontroll és megfigyelés, avagy Új Világrend előzetes Orwell 1984 módra....

38 megjegyzés:

  1. Ne kérjétek a kormánytól a biztonságotokat, hanem vegyétek vissza.

    Pár tipp:

    https://gist.github.com/postmodern/5018337

    VálaszTörlés
  2. No hát nézzük csak meg kik írtak erről... Ebből sokan pozitív következtetést vonnak le, miszerint "már a főáramú média is kénytelen vele foglalkozni". Ez így igaz is meg nem is, szerintem kicsit hamis a kontextus. Jó hogy az RT-tól van a forráscikk (és nem mondjuk valami "csatornázott" lázálom), de azért "Álljunk meg egy szóra tanár úr!". Mi ebben az újdonság? Szerintem semmi. Maximum az, hogy mostmár többen tudnak róla. De ez a megfigyelősdi mindig is volt, nem most találták ki. Tegnap beraktam az előző cikkhez a Corbette Report azon részét, amikor a most pörgő megfigyelési botrányról szól. Szegény Fox meg CNBC riporterek... Ezek szerintem egyrészt kirakattörténetek a Bilderberggel együtt. Tény, hogy olyan szempontból nem kamu, hogy valóban lebuktak. Ezek a megfigyelések tényleg zajlanak és a fejesek is tényleg hoznak életünket komolyan érintő döntéseket az éves buksiösszedugásokon. Ami a hatalmas csúsztatás ezekben az az a tévképzet, hogy ez véletlenül szivárgott ki. Hogy a sok lelkes és igazlelkű "whistleblower" bátorságának gyümölcse, hogy ezekről tudunk. Szerintem teljesen szándékos kiszivárogtatás. Gumicsont...

    Képzeld el mondjuk, hogy egy kisebb gyártóüzem tulajdonosa vagy. És egy tolvajbanda szemet vet a raktárkészletedre. Egy emberük jelentkezik nálad mint melós, hogy fölmérje a terepet. Aztán egy nap "véletlenül" megtalálod a jegyzetfüzetét, amiben leírta a rabláshoz szükséges infókat. Kérdőre vonod, és ő - ugyan kicsit vonakodva, hogy ne legyen gyanús - bevallja az egészet. De nem azért, mert megbánta vagy megijesztetted. Hanem azért mert már a banda is tud mindent, amit kell a rabláshoz. Kész a terv, megvan a felszerelés, sőt már a kilincsen a kezük, épp jönnek be. Ilyenkor már nem sok értelme van kimagyarázni azt a jegyzetfüzetet. Már nyugodtan tudhatod, hogy kirabolnak, mert nincs esélyed elkerülni. Na hát szerintem kb. ez a helyzet ezekkel a "botrányokkal". Már olyan közel járnak a célhoz, hogy még kifejezetten jót is tesz nekik ha most jó sokat csámcsog a média az ő "jegyzetfüzetükön". Amíg ez megy, addig ők megcsinálják ami bele van írva.

    Ugyanakkor el kell ismerni, hogy ez kétélű fegyver, mert az átlag konzumidiótának már ez is szemfelnyitó. Lehet, hogy hazudik a média a háttérhatalomról; de legalább már nem tudja egy az egyben letagadni, hogy létezik. És szerintem ez is haladás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon eggyet értek az elöttem szólóvl , hiszen ez pontosan úgy müködik ahogy leírta a kis rablóbandás történetben , és igen valóban csak azok szemében botrány a dolog akik naívan elhiszk hogy létezik még szabad internet meg hasonlók , a személyes véleményem meg az hogy nekem az volna a fura ha nem gyüjtenének adatot a netezési szokásaimról meg ilyenekröl , lehet ez azért van így nálam mert még anno a Kádár rezsimben nevelödtem föl...
      Különben meg nem tökmindegy hogy kik mit mikor hogyan gyüjtögetnek , manapság már a müholdjaikról is berudnak kukucskálni a hálószobáinkba , és ?????? Ha nekik arra van merevedésük hát legyen , engem nemérdekel , csinálják ... a céljukat sajnos hamarosan elérik így is úgy is , mi egyszeri polgárok mást nem igazán tehetnénk a figyelem felkeltésén kívül csak annyit mint a török nép...ám az sem célra vezetö mint ezt a 2006-os események be is bizonyították Budapesten :/ ....hát ennyi volna részemröl .

      Törlés
  3. Pár program amivel növelni lehet a biztonságot és el lehet bújni a figyelő szemek elől:

    https://gist.github.com/postmodern/5018337

    VálaszTörlés
  4. de ezt mi már nagyon régóta tudjuk, sőt, már nagyon régóta rengeteg hivatalos helyen leírták hogy figyelik a szkájpot, (2007 előtt is)

    VálaszTörlés
  5. Az egyének teljeskörű megfigyelése aláássa a fejlődést az által, hogy jelentősen rombolja a közbizalmat, ami a közösségi internetet illeti. Ez egészen addig nem okoz problémát, amíg ezeket a megszerzett információkat a nyílt bírósági rendszerbe nem illesztik. Akkor valósul meg az orwelli álom. Ez középtávon vagy ahhoz vezet, hogy az emberek elfordulnak a social network-től, vagy ahhoz, hogy tömegzavargások lesznek. A szalámitaktikával egy ideig el lehet ezt fojtani, ám akkor új börtönök kellenek, vagy sok embert kell kinyírni. A másik kérdés az, hogy az addig oké, hogy megfigyelnek, ám ez naponta akkora információmennyiség, amit lehetetlen feldolgozni. Hatalmas apparátus kell hozzá, akik fizetésért dolgoznak, amit valakinek állnia kell. Még több információ, még nagyobb apparátus, még több pénz egy improduktív tevékenységre, aminek a gyakorlati haszna is megkérdőjelezhető. Itt inkább valamiféle komplexus és megalománia áll a háttérben, ami a sima kukkolásra vezethető vissza. Az igazán érdekes anyagokkal még az a probléma, hogy azt nem elég csak megtalálni, meg is kell érteni. Ehhez pedig kvalifikált apparátus kell, hisz egy spirituális mester sem nagyon ért meg mindent, hát még egy átlagember, aki egy ilyen szervnél dolgozik. Az emberiség túlnépesedése egy izgalmas kérdés, mert ez a növekedés fenntarhatatlan! Mivel a bolygó egy élő organizmus és nem igazán ismerjük a folyamatokat, csak a történelemhez nyúlhatunk. Az ilyen esetekben ki szokott törni egy világjárvány, vagy komolyabb háborúk törnek ki. A harmadik világ népességének többsége nem termelő, azaz improduktív népesség, azaz csak fogyasztanak és a számuk nekik nő a legjobban. Ez ahhoz vezet, hogy a gazdagabb (dolgozó) államoknak el kell azon gondolkozniuk, hogy vagy elkezdik őket támogatni, élelemmel ellátni (ami nem csökkenti a bolygóra eső terhelést), vagy kitalálnak mást. A probléma ott van, hogy az, aki kitalálja a módszert és az eszközöket, milyen szempontok alapján dönti el, hogy ki kapja ezeket a meddőséget okozó szereket és ki nem. Akár egy olyan országot is érhet ilyen beavatkozás, mely amúgy fejlett, sőt annyira, hogy a polgárai átlátják, mi folyik itt és így könnyedén megszabdulhatnak akár tőlünk is, mert a magyar fogy és kilószámra szedik a különféle gyógyszereket. Bár ha jól meggondoljuk, ez a gyógyszergyáraknak nem érdekük, hisz így egy elég jól fizető piacot szűkítenek a maguk többszáz %-os extraprofitjuk tükrében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Az emberiség túlnépesedése egy izgalmas kérdés, mert ez a növekedés fenntarhatatlan!"
      A Föld simán elbírná ezt. Amit nem bír el, az a fogyasztói szokások, a vedd meg-dobd el-vegyél újat programozottság ránk erőltetése, amit az elit alakított ki ilyenformán, és most pont ők azok, akik visítoznak a túlnépesedés miatt. És nem az okokat szüntetnék meg, ( technológia már lenne hozzá) hanem sunyin mellébeszélnek, gyilkos népességszabályozó módszerekhez nyúlnak, és ebbe belefér a meddőség okozó oltástól és abortusztól kezdve a buzikultuszig minden.Szart zabáltatnak velünk, nemcsak fizikai, de szellemi, kulturális értelemben is.

      Nemcsak a bolygó élő organizmus, hanem az emberiség is, és egy önző,rákos sejtburjánzássá tették irányítóink.
      A kubai önnfentartó gazdasági csodát bárhol meg lehetne valósítani, még Afrikában is, de ehhez engedni kellene azokat a tisztulást elősegítő szellemi folyamatokat, melyek már itt vannak, és akik ellenszegülnek, azokat, mint kór-okot a bolygó élő organizmusa hamarosan kiveti magából, mint annak idején a Holdat.Ahogy a test immunrendszere is harcol kórral, úgy a bolygó és az emberiség magasabb szintű szellemi tudatossága is, és ahogy sejtszinten, úgy emberként is, egyenként mindenkinek választania kell: kiválasztódik, vagy visszatér az eredetéhez.Ez a harc bár szellemi szinten kezdődött, egyre inkább levetítődik a fizikai síkra, hogy a döntést senki el ne kerülhesse.

      Törlés
    2. PsiHolo!

      Mint írod: "akkora információmennyiség, amit lehetetlen feldolgozni"

      Ebben hatalmasat tévedsz. Vagy nincs fogalmad arról, milyen, s mekkora kapacitású hi-tech AL rendszereket működtetnek a titkosszolgálatok már legalább két évtizede (vagy még több), vagy nincs elég képzelőerőd.

      "Hatalmas apparátus kell hozzá, akik fizetésért dolgoznak, amit valakinek állnia kell."

      Ez ott, mint probléma, még csak jelen sincs.

      "Itt inkább valamiféle komplexus és megalománia áll a háttérben, ami a sima kukkolásra vezethető vissza."

      Elég naivitásra vall, egy efféle kijelentés. Azért, mert elég nevetséges azt hinni, hogy egy csapat kukkoló így éli ki a vágyait.

      "hát még egy átlagember, aki egy ilyen szervnél dolgozik"

      Nem tudom, konkrétan a titkosszolgálatokról beszélsz, de ott nem éppen átlagemberek szoktak dolgozni. Vagy te milyen átlagemberre gondolsz? Mit jelent az átlag ember, mint olyan?

      "Mivel a bolygó egy élő organizmus és nem igazán ismerjük a folyamatokat"

      De, ismerik a folyamatokat, sőt, mesterséges folyamatokat is el tudnak indítani, és le tudnak állítani. Mindazonáltal a Föld egységessé tétele után a Természet teljes körű igába hajtása, illetve szolgálatba állítása a cél, amelyet meg is fognak valósítani. Ehhez rendelkezésre áll, vagy fog állani a technika. Ne legyen kétséged afelől, hogy létezik olyan csúcstechnika is, amellyel bolygók pályáját tudják módosítani, vagy teljesen lakhatatlan bolygókat tudnak néhány év leforgása alatt lakhatóvá tenni. Amihez pedig irgalmatlan erő, technikai fejlettség, és tudás kell.

      "ez a gyógyszergyáraknak nem érdekük, hisz így egy elég jól fizető piacot szűkítenek a maguk többszáz %-os extraprofitjuk tükrében."

      A pénz csak az olyan alsóbb szintű, primitív hálózatoknál számít, mint a gyógyszeripar.

      Törlés
  6. Az a fél perces videó Gates-ről eszembe juttatta a Piros Pirula egy videóját. Tanulságos lehet annak, aki még nem látta.

    http://www.youtube.com/watch?v=s3OHaKgrv2A

    VálaszTörlés
  7. Azért csak akadt még egy magyar hírportál, amely, ha igen szűkszavúan is, de közölte az esetet:

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/botrany_obamaek_egesz_amerikat_lehallgathattak.184942.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az index is
      http://index.hu/tech/2013/06/07/az_amerikai_titkosszolgalat_mindent_lat/

      sőt, még a tv-ben is volt...

      Törlés
  8. Nem meglepő. Gondoljátok, hogy egy rendszer ami képes népirtó nációk tevékenysége fölött szemet hunyni, sőt, azt felfegyverezni és évtizedekig támogatni, mindenkit legalább egy kicsit rettegésben tartani, az majd pont a hétköznapi halandók magánéletét fogja tiszteletben tartani?

    Fogadni mernék, hogy még a mi belügyminiszterünknek is csak akarnia kell, és látja a levelezésedet, a mobilkommunikációdat, a kommentjeidet, akár ezt amit ide írok, ha akarja hamarabb mint ti, a Facebook hülyeségeket, az iwiwet meg az összes egyéb szart...

    VálaszTörlés
  9. Gyerekek!

    ebben mi az újdonság?

    N.T.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok,

    Így igaz, mi ebben az újdonság? Hacsak nem az, hogy tényleg rádöbbent, nem tudsz mit tenni. Visszaemlékezve korábbi munkahelyeim egyikén a főnököm mondta (1992-ben!), a faxokat és telexeket ellenőrzés után küldik csak tovább. Ugyan mobilodon közvetlenül nem tudtál netezni, akkor még 16 karakteres kétsoros kijelzős gumiantennás Ericsson mobilok voltak, de a digitális világ már létezett. Hiszen az adattovábbítás is kódolt folyamat volt, még akkor is, ha a felhasználónál analóg vonal volt. (most ezzel biztos sokan vitatkozni fogtok)
    Na de, mondok mást.
    Ugyanekkor a fénymásolók, faxok, és az ilyen nyomtatástechnikai eszközök már rég rendelkeztek speciális azonosítókóddal. A színes gépek felismerték a plasztik kártyás személyiket és driver licenszeket (jogosítvány), nálunk még nem ilyen volt, így simán ment a hamisítás. Mégis lebuktak sokan. Nem azért, mert szar másolatok voltak. Hanem mert a nyomatokon egy speciális kód volt. Ez normális körülmények között, UV-ban, infra alatt vagy az átlag ember számára elérhető körülmények között nem látható, de egy erre használt speciális vegyszerrel előhívható volt. A kódok hozzáférhetők bármely állam nemzetbiztonsági hivatala részére, mely egy közös adatbázisban van nyilvántartva az USA-ban. Ugyanis nem kerülhet addig forgalomba egyetlen sokszorosításra alkalmas eszköz (legfőképp a színesek), amíg ezt a kódot le nem adják. A fosi hőpapiros faxok adatain pedig a terrorizmussal kapcsolatos keresők futottak, erről akkor még simán cikkeztek is...

    És akkor most lehet agyalni mi van még...

    Egyszerű mint a faék. A Gugli személyre szabott reklámot küld. Mi alapján? Még meg is mondja, a leggyakrabban használt kifejezések alapján összeállítja a portfóliódat, és összegzi az összes többi rajta átfutó információval. Vagyis mindent átnéz. Keresőrobotokat ráprogramozzák, rém egyszerű a dolog.
    Még tovább megyek. Sajtófigyelő robotprogramok vannak, melyek a neten anélkül, hogy megnyitnál egy weboldalt, megmondja, az általad keresett téma vagy cég vagy portfolióval kapcsolatos reklám hol van, mikor írtak róla, milyen a piaci értéke, melyiket érdemes megnézned, és így tovább (és ez magyar)...

    Bocsánat a zavarásért...


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. meg a 80as evek elejen az NDK-ban dolgozott rokonom, aki osszebaratkozott egy Stasi-nal dolgozo irodistaval. Amikor otthon trecseltek, akkor az irodista mint valami pszichopata mindig kihuzta a falbol a telefonkabelt. Elmagyarazta hogy ugy tudnak rakapcsolodni a beszelgetesukre, hogy eszre sem veszik, mert nem kattan hanem mint mikrofon mukodik a telefon, aztan vesz mindent a magno a "cegnel". Ez a80as evek elejei gagyi technika volt. Volt evfolyamtarsam Skociaban az egyetemen dolgozott egy projekten, amin a repteren,boltokban stb. elore kiszurik aki buncselekmenyt kovet el, marmint a program a biztonsagi CCTV-n. Masik kollegamat meg az USAban hivtak be egy szobaba a repteren amikor ment haza mert Thaifoldon fosladen oldalakat nezegetett...kiderult hogy az a kovetkezo pacak volt a netkavezoban, o csak nem leptt ki a hotmailjebol hanem amikor letelt az ideje nem ujitotta meg. Az is koztudott, hogy a mobil-t is siman le tudjak hallgatni kikapcsolt allapotban is, az elemet kell kiszedn akkor elvileg nem (de mivel van beepitett elem, sztem akkor is).UGyhogy dugas, faxveres es hasonlok nem ajanlott a kameras laptop elott, hiszen mar az egyszeru felhasznalo is ra tud menni az ellopott laptopjara es megnezni ki hasznalja a beepitett kamera segitsegevel. Lattam az angol tiktosszolgalat felveteleibol jo parat, fingom sincs hogyan kovetik a megfigyelt szemelyt szembol a boltban vegig kb1.3m magassagban, ugyanis urgen volt a kamera akkor bele kellett volna olvadnia a polcokba neha...a nanotechnologia nagyon fejlett manapsag es mivel a haderobol jon minden igy az atlag csak sci-fi filmben lat egy ket kikerult infot arrol, amit hasznalhatnak.

      Törlés
  11. A faxokban és másolókban is van ellenőrző mechanizmus, felismerik a jogsikat, az értékesebb valutákat és a plasztikkártya formátumokat, le sem lehet másolni velük, csak ha beletakarsz egy "COPY" felirattal.
    A faxokon és telexeken már 1992-ben keresőrobotok futottak a terrorizmus miatt, erről már akkor lehetett cikket olvasni. Hiába volt az előfizetőnél analóg vonal, valahol digitálissá vált az adat, onnantól kezdve pedig egyszerű mint a faék. A színes gépek pedig minden nyomatra egy speciális vegyszerrel látható kódot tesz.
    GPS akkor is létezett, csak nem volt mindenki számára elérhető, a mobilcella kapcsán már akkor tudták hol vagy, nem kellett okostelefon.
    A Gugli személyre szóló reklámot küld. Hogy lehet ez? Átnézi a leveled, megnézi a leggyakrabban használt kifejezéseket, kapcsolódó (elérhető) adatokat gyűjt össze - melyet jelent is - majd elkészíti a profilodat, és személyre szabott reklámokat kapsz. A "legszebb" az egészben, hogy ezt még el is mondják a működési szabályzatban. Ez pedig csak úgy lehet, ha nem egy ember, hanem mindenki adatát átnézik. Még ezt is.
    (és bekaphassák... :) )...

    VálaszTörlés
  12. Az iwiw és a freemail is az origohoz tartozik, vagy tartozott ,amit érdekes de a belügy finanszírozott. Nincs min meglepődni.A net valóban egy nyitott könyv. De próbáld ki, hogy ha beszélsz valakivel telón, többször használj ilyen szavakat, hogy bomba,terror,robbantás meg egyebek és hal kis kattogásokat fogsz hallani. Már véglegesen rögzítették is a beszélgetésedet. Most már egy SIM kártya aktíválásoz a lábad méretét is meg kell adnod. Nyitott könyvek vagyunk.Nem facebook, hanem openbook.

    VálaszTörlés
  13. Ebben nincs semmi új.

    De kérdem én.. Ha van egy idióta aki robbantani akar, az is használ netet, telefont, kommunikációt. Nem lehet meg kerülni.
    Miért rossz nekem ha ezt hamarabb ki tudják szűrni.
    Engem mint magánembert annyira nem érint. Mit néz meg az USA az én gépemen, a gyerekem fotóit. Megtudja, hogy a vékony, nagy mellű fekete hajú nőket szeretem és megosztom. Meg tudja, hogy átlag melósként dolgozom.

    Ezek mind olyanok amiket rólam mint magán emberről akkor is megtud, ha meg kérdezi. Amit nem tudhat az a fejembe van.. Amíg azt ki nem tudja olvasni, nagyon nem érdekel, naponta hányszor nézi meg a gépem...

    A főbb baj inkább az, hogy lásd 911 esetén is tudta mi fog történni és nem tettek semmit, sőt, valószínűbb ők szervezték. Na ez a nagyobb baj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te jó ég! :)

      "911 esetén is tudta mi fog történni és nem tettek semmit"

      "Ha van egy idióta aki robbantani akar, az is használ netet, telefont, kommunikációt."

      Valaki itt nagyon megette a terrorista-tejbepapit... 9/11-et a csúnya arabok csinálták, és azóta is csak a következő alkalmat keresik. -.-

      Nem egyeztünk sok dologban, de eddig legalább butának nem tartottalak. Viszont ha a fentieket komolyan gondolod, akkor nem marad más választás... Imádott könyved eredetét is ugyanilyen éleslátással vizsgálod, igaz? :)

      Törlés
    2. A vékony nagy mellű csajokon jókat mosolyognak, és közben szépen megtudják a banki hozzáférésed, pszichológiai profilt készítenek rólad. Beskatulyáznak, hogy ha jön a móka, akkor hogyan fogsz viselkedni, mennyire lehetsz porszem a gépezetben.
      Akár mint a filmekben...

      Törlés
    3. A lényeg pont az utolsó mondatodban van! Nem létezik Szervezett terrorizmus, csak az amit a kormány szervez meg. Főleg az USA kormánya. A 9/11-es események is belső munka volt, és ez már 100% biztos. Tehát a megfigyelésre nem lehet más indok, csakis az hogy kiszűrjék azokat akik már nem "birkák" és a neten szerezzenek ellenük "bizonyítékot", hogy ki lehessen őket vonni a forgalomból. Még azt is el tudom képzelni, hogy direkt szivárogtak ki ezek a hírek, és így szereznek hozzá hallgatólagos beleegyezést, arra amit csinálnak. Aztán meg majd ha beindul a tisztogatás, akkor lesz egy csomó pedofil azok közt akiknek nem tetszik a kormány, vagy akik átlátnak a hazugságokon. És az ilyen veszélyes elemek ellen rengeteg bizonyíték lesz majd mert, lesz ha akarják. Ha a valódi "rossz" emberektől akarnák csupán a társadalmat védeni akkor semmi okunk nem lenne aggódni, de aki belelát a fejükbe az tudja, hogy nem ez a céljuk.

      Törlés
    4. Szia Unknown,
      Szerintem nem fogod tudni hova tenni Elveszett Kereso hozzad irt utolso harom mondatat,mert sem az nem tunt fel neki még idaig,hogy te is,én is,Unknown nicken irogatunk itt,sem pedig az,hogy én - éppen ezért -,mindig alairok Ria néven.Es még azok utan sem tunt fel neki ez,hogy ezt irod:"
      Megtudja,hogy a vékony,nagy mellű fekete hajú nőket szeretem és megosztom." - hacsak nem gondol engem leszbinek:).
      Na,csak hogy tudd.

      Ria

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Bazz... :) ezer bocs! De tényleg. Használhatnád a Ria nevet nick-nek is nem csak aláírásnak.

      Természetesen innentől kezdve a leírtak az ismeretlen "Unknown"-nak szólnak.

      Törlés
  14. Találd meg az igazságot, a sárga köves út kezdetét:

    http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/How_to_Exit_the_Matrix

    VálaszTörlés
  15. Hát... valamikor valaki mondott olyant, hogy az a biztos titok, amit egy ember tud. És nem pofázza el senkinek. Ha mán két arc tugya... az mán hibaszázalékkal jár.

    Az viszont teljesen logikás megállapítás, hogy aki tenorista és akar nagy bumm az Neten meg telefonon, meg mailban fogja elsikálni az ezhez szükséges dógokat.
    Mondom: teljesen logikus.
    Csak ebben nagy fejlődéses XXI. században mintha a legeccerűbb módot kezdené elfeledni mindenki. Vagyis aztat, hogy tervezgető fickó megy oszt személyesen tanálkozik a "ügye" érdekében pár másik alakkal. Nopersze... ezen megoldást kifülelésére is megvannak mán jóideje a módszerek, dehát...

    Amúgymeg... a hírszerzés manapság sokkal eccerűbb mint rég. Pont az ilyen szociál networ-ok miatt. Mer minek erölkögyön csóri gumitalpú hogy mindenféle trükkös módszerekkel megtugydon dógokat bizonyos emberkékről, ha azok (nagy okosan) úgyis maguktól elpofázzák mindenféle lelki és egyéb bajaikat?

    Ez egy ilyen... érdekes... világ.

    VálaszTörlés
  16. A kiszivárogtatás célja:

    A birkák már nagyon kezdtek kételkedni a terrorizmus valóságában, ezért a célzott kiszivárogtatás.

    A képlet nagyon egyszerű, a botrány tovább fog gyűrűzni, központilag szítani fogják.

    Most meg már hozzászólt Obama főpásztorrá avatott bábu.
    Elmagyarázta a birkanyájnak hogy miért is jó nekik, ha megfigyelik ellenőrzik a nyájat és ha kell lecsapnak az álterrorista "fekete bárányokra"
    A birkák nem fognak nyugodni és lehet várni egy-két megmozdulást sőt többet is.
    A birka közvélemény nyomására felfüggesztik vagy betiltják a Prism tevékenységét, ezt a főpásztor fogja bejelenteni személyesen. - Persze a Prism tovább folytatja a megfigyeléseket.
    De mivel az a cél hogy fölébresszék újra a félelmet a birkákban a terrorista fenyegetésre és hivatalosan már nincs megfigyelés, rendeznek egy csúnya terrortámadást valahol az USA-ban, jó pár halott, anyagi kár, meg minden.
    Aztán újra színre lép a főpásztor és rövid beszédében tájékoztatni fogja a nyájat, hogy hozott egy rossz döntést amikor felfüggesztette a Prism tevékenységét és most már még szigorúbb intézkedéseket fognak életbe léptetni, drónok hada lepi el a városokat és kötelező csippelés minden birkának.

    A forgatókönyv már készen a megvalósítás a küszöbön, a világkormány lassan valósággá válik, ezzel a birkanyájat sokkal hatékonyabban terelhetik a vágóhídra.

    Ez a közel jövő, saccolva úgy 10-15 év és megvalósul az illuminátusok régen elképzelt totális uralma a Föld felett.
    Kapálódzni lehet, meg lázadozni is de nincs sok értelme, úgyis a vágóhídon végzed.

    VálaszTörlés
  17. Nem az benne az újdonság, hogy mindez létezik, hanem hogy most ez véletlenül hivatalosan ki is derült.

    VálaszTörlés
  18. szerintem van egy nagyon jó megoldásom az emberiség számára, amilyen még sohasem volt a történelemben, egy megoldás ami mindent helyre tesz, ha valami nem tetszik benne akkor szerintem olvassátok el újra és újra

    Jószándékú és bölcs globális születésszabályozásról

    Mi a helyzet most és eddig mindig az emberi történelemben?

    Számos tudományos kutatás szerint az emberiség butul, mivel a kulturálatlan vagy a genetikailag is butább emberek több vagy valahol sokkal több gyereket csinálnak. Sok jel mutat arra is, hogy a régmúltban lévő, több ezer éves civilizációkra is mindig jellemző volt, hogy végig mentek ilyen butulásos korszakok, több 100, több ezer éven keresztül.

    Vannak kultúrák ahol vallási előírás miatt vagy megszokás miatt szülnek nagyon sok gyereket, például családonként 5-öt, 10-et, 15-öt is akár.

    Vannak helyek ahol direkt, nyíltan is kimondva terület foglalás céljából szülnek nagyon sok gyereket.

    Valamelyik nemzet mindig több vagy sokkal több gyereket szül mint a másik, ez mindig is állandóan etnikai konfliktusokat hoz létre. Nagyarányú születés különbségnél pedig idővel automatikusan létrejönnek a brutális etnikai konfliktusok és akár fegyveres háborúk. A pénzügyi gazdaság is brutális mértékben megdől emiatt egy idő után.

    Hosszabb távon egész nemzetek és egész kultúrák képesek eltűnni pusztán csak a születési különbségek és az ebből fakadó háborúk miatt. Nagyon sokszor egy magasan fejlett kultúrának a helyét egy sokkal silányabb veszi át.

    VálaszTörlés
  19. Nagyon sok esetben, nagyon sok helyen akkor is nagyon sok gyereket szülnek, ha nagyon szegények. A rengeteg ember pedig vágyik a több pénz után. A természettel való törődés a milliónyi nyomorgó tömeget nem érdekli. Ha hozzá juthatnak néhány plusz dollárhoz örömmel kivágják az utolsó fát is, vagy bevetik és teljesen kihasználják az utolsó használható talajt is. Az utolsó fűszálat is le legeltetik a kecskékkel. Nem zavarja őket az elsivatagosodás. Sok országra jellemző, hogy például az utóbbi 120 évben megduplázódott vagy megtriplázódott(vagy ennél is többre) a népességük. Pedig, ha a királyuk vagy akármilyen irányítójuk, fő törvénybe foglalta volna a 2-3 közötti születési arány tartását az utóbbi 120 évben, akkor most minden lakosnak bőven jutna étel, bőven jutna exportra, mindezt úgy, hogy a természetnek is mindig lenne ideje megújulni. De persze ilyen törvényt már csak amiatt sem vezetnek be, mert félnek hogy a szomszédos országok, a sokkal nagyobb születéssel, etnikailag elnyomják őket.
    A világ fő urai, a rendkívül vagyonos emberek, szintén látják ezt, emiatt kicsit sem zavarja őket az, ha mérgezik az emberek ételeit permetszerekkel, ha mérgezik az emberek vízét, levegőjét, oltásait, kultúráját. Úgy vannak vele, hogy úgy is túl sok ember van, legalább lassabban szaporodnak. Sokuk nyíltan hangoztatja is a fórumokon, hogy mérgezzük is nyugodtan az embereket minden szinten. Persze az átlag nem ismeri ezeket a fórumokat. Ez természetesen egy rendkívül rossz és aljas megoldás, ami ráadásul nem is elég hatékony és ezer másik brutális nagy problémát hoz létre. Vagy ha egy direkt támadással gyorsan meg is ölnék az emberiség 90%-át, hosszú távon az is rossz megoldás lenne, mert újra ugyanaz a bukásra ítélt féknélküliség kezdődne el a születésekben és minden másban is, ami mindig az emberi történelemben.

    Csak egy jó megoldás van, egy hivatalosan működtetet, alkotmányba foglalt, vagyis a fő törvények közé beemelt, globális születésszabályozás. Enélkül az emberi rendszerek mindig bukásra vannak ítélve.

    VálaszTörlés

  20. Természetesen ez is csak akkor működik jól, ha nagyon igazságosan és nagyon okosan csinálják. Semmiképp sem szabad elsietni. Rendkívül szigorúan meg kell szűrni azt, hogy kik kerüljenek a globális születésszabályozást irányító központba. Mindenhol meg kell szüntetni az etnikai konfliktusokat nagyban elősegítő törvényeket. Minden országba csak büntetlen előéletű embereket szabad beengedni. Idegeneket csak turistának vagy csak munkavégzésre szabad beengedni. Letelepedést csak rendkívüli helyzetben megengedni, alapvetően keményen tiltani. Sok országban meg kell tiltani azt, hogy a szülők a szülés előtt megtudják a gyerek nemét. Az is nagyon fontos, hogy ez az irányító központ csak a születésszabályozással kapcsolatos dolgokba szóljon bele, egyéb területeket tartson tiszteletben. A születés szabályozás hosszú távú célja, hogy az adott országban annyi ember legyen, amennyinek bőven jut étel úgy, hogy a természetnek is van ideje megújulni és van hely normális mennyiségű erdőnek és egyéb természeti értéknek. Nagyon fontos, hogy meg legyen akadályozva a további elsivatagosodás és számos sivatagos területet vissza kell foglalni (bölcs megoldásokkal nagyon sok sivatagos helyet újra zöldé lehet tenni). Ameddig egy túlzsúfolt országban nem csökken le idáig a népesség, addig családonként például 2-1.8 közötti szülési arányt kell tartani. Onnantól kezdve pedig olyan arányt betartatni aminél stagnál a népesség száma, például 2-3 közötti arányt, attól függően milyen a halálozási arány. Amelyik országban el van érve az optimális lakosság szám, de a családoknak maguktól is nagyon alacsony a gyerekcsinálási hajlandóság, ott kivételesen, kulturálisan és pénzügyileg támogatni kell őket, hogy legalább a stagnáláshoz elegendő gyerekszám meglegyen. Ha egy ilyen országban vannak kisebbségek is, akkor nagyon ügyelni kell arra, hogy emiatt a támogatás miatt a kisebbségek aránya semmiképp se növekedjen a többségi nemzet arányához képest. Mindig lesznek olyanok akik tudatlanul vagy szándékosan megszegik a születés szabályozási törvényt, őket mindig következetesen meg kell büntetni. Mivel a többség betartja a törvényeket, ezért elég egy átlagos pénzbüntetés, ha pár év után ez nem használ, akkor nagyon nagy pénzbüntetést kell kiszabni. Ha ez sem használ, akkor nagyon nagy pénz és börtönbüntetést. Ha sok év után ez sem elég, akkor ez azt jelenti, hogy az egyéb területeken van sok minden elrontva. Például megbízhatatlan emberek vezetik az adott országot, akiket a nép már nagyon utál és akik már nagyon sok területen átverték a népet és túl nagy adókat vezettek be vagy túl nehéz egyéb feltételek vannak a nép nyakán.

    Ez a fajta jószándékú globális születésszabályozás megóvja az összes országot, összes kultúrát, összes nemzetet a kipusztulástól. Megóvja a természetet és az emberiséget évmilliókig. Soha nem látott mértékben lesz stabil a pénzügyi rendszer is, akár évszázadokig, mert pénzügyi csőd esetén is, az országok továbbra is tökéletesen elegendő élelmet és áramot fognak tudni termelni maguknak.

    Ilyen születésszabályozási elgondolást sehol sem láttam. Az alul lévő emberek szimplán kikérik maguknak azt, hogy bárki is beleszóljon a gyerekcsinálásukba. Vagy eleve nem hajlandóak megérteni a legegyszerűbben felfogható részét sem a dolognak, akkor sem ha már a szarban fetrengenek vagy éppen az utcán ölik egymást. A felül lévő irányító embereket szintén nem érdekli vagy pedig tönkre akarják tenni a többi országot vagy teljesen kiakarnak irtani egy vagy több nemzetet vagy a nagyon rossz „mindenkit mérgezzünk minden szinten” megoldásban hisznek.

    De azért mégis leírtam ezt, mert abban reménykedek, hogy a távoli jövőbben néhány ember képes lesz felfogni és egyben megvalósítani az általam leírt módszert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm... azér ez első olvasatra elég meredek cimbora.
      Hamegmég töprengek is rajta, akkó...

      Nem akarom azt mondani, hogy teljességgel bornyúságokat mondol, de... azér illenék csínján bánni az ilyen elmélkedések közhírré tételével, ugyanis a általad felemlegetett elbutult népek gorombává válhatnak és jól megdobálhatnak sárral, kővel, kamijonnyal. Esetleg eltüzelhetnek. (S szegény te meg majd erőst sajnálkozol, a bugrisok nem értették meg lángoló elmédet.)

      Természetesen mind megértjük azt az emberi alapvetést, miszerint senki nem szeret fájni és éhen dögölni. S ezen oknál fogva (saját szintjéhez mérten) mindenféle dologra képes. Viszont a javaslatod... hogyismongyam?... kissé olyan tanulmány-szagú, ami feltételez egy szép new világot. Globális irányítás, meg mindenféle retorziók, ha engedetlenkednek a népek.
      Viszont azt nem egészen értem, hogy akkó... végső soron minek ebbe a rendszerbe a Ember? A robot, vagy gép okosabb választás, hisz azt eccer leprogramozzák, oszt azzal elvan jódarabig. (Kivéve ha bugos lesz.) Nem renitenskedik, nem lázong, nem pofázik vissza, nem gyújtja fel a főnöke lakását, stb.

      Megoszt... mutass nekem egy olyan arcot ezen a planétán, aki pozícióban van és telve vagyon (a klasszikus értelemben vett) jóindulattal. Mi több... azér arról sem vagyok meggyőződve, hogy valós az a mindenki által ismert... hát... tény, hogy lassan mindenféle erőforrások kimerülnek, mer annyian vagyunk... hogycsakna. (Max. a nagy többség csak holmi koncokon marakodik, ne dobja magosra a kalucsniját.)
      Nopersze... ha a jelenleg elfogadott normákat nézzük, miszerint a pénz igencsak fontos, s csakis a mostani társadalmi berendezkedés elfogadható, akkó... ennek a általad felemlegetett vonalnak még lehetne is... hát... létjogosultsága.
      Mondom: lehetne.

      Azért én kihagynám ezt a fajta jáccódást. Lehet ilyen kis... izé vagyok, de ne valami igen okos és (főleg) felkészült fickó mondja már meg, hogy kivel, mikor, és hányszor... Természetesen a közjó érdekében.
      Kérdezem tisztelettel szerinted a öltönykék nem ugatnak már bele ígyis egyre több olyan dologba, amihez valójában semmi közük senincsen (meg nem is érdekli - és nem is kéne hogy érdekelje - őket)?

      Mindazonáltal ez is egy vélemény vót. Bár a post témájához (megincsak) nem sikerült szorosan kapcsolódni. Deugye..

      Törlés
    2. ha jól csinálják akkor jó lesz, ha rosszul csinálják és vissza élnek a hatalommal akkor rosz lesz és egy idő után szét is hullik

      Törlés
    3. Csaba te egyre okosabb vagy az idő múlásával... Bill Gates a példaképed? :)

      Törlés
    4. Zeitgeist is mingyá előjön nem? Mekkora ordas hazugságok... mindenért az a rohadt kis kínai meg indiai a felelős, aki nem bír a Jancsival és minden punciba bedugja, igaz? A rohadékok, hogy merik?

      Semmi háttérhatalom, semmi korrupt rendszer, semmi elnyomás és kifosztás, semmi történelmi előzmény. Csak a zabolátlan hímtagok meg a kapós petesejtek, igaz? :)

      És természetesen a megoldás a globális szabályozás... ezt a szart halljuk a világgazdasági problémák meg a háborúsdi kapcsán is.

      Szóval menj a globalista szarságaiddal valamelyik kőműves-klub küszöbét nyaldosni. Ja, hogy onnan jössz... akkor nem szóltam.

      Törlés
    5. le legyél barom, amit én leírtam azt a általad emberek soha nem írták le, ők teljesen más dolgokat csinálnak, például egyszerűen csak mérgezik az embereket, semmi több, miért nem vagy hajlandó észrevenni az ordas nagy különbséget az én írásom és az ő módszereik között?

      Törlés
  21. Tudjátok amíg a kis ember élvezi az "istenes stratégiai PC játékokat" (ott is minden eszközt bevetsz a cél érdekében-földrengések,járványok,háború..), addig a nagy is azt teszi, csak "nagyobban"-a való világgal. A szív állapota és indítéka azonos. "Olyanok leszünk mint az Isten". Az ember szíve mérhetetlenül szomjas, és ezt akarja pénzzel, hatalommal betölteni, de nem fog menni "mégha az egész világot megnyeri is". Én már beláttam: nem lennék Krisztus nélkül különb mint pl. Obama, Rockefeller meg bármelyikük. Ha nem térek meg és ekkora vagyon és hatalom lenne a kezemben, nem ülnék nyugodtan a sok milliárdos villáimban és nem nyugtatnám a lelkiismeretemet és közhangulatot némi aprópénz adakozással, alapítvány támogatásával csupán. A világ (egyik) ura akarnék lenni.Miért ne? Legalább olyan élvezetes mint a Grepolis.
    Ezzel nem mentegetni akarom őket, nem is lehet.
    Isten nem fog méricskélni, ki rontotta el magát, másokat, a világot. Egyet kérdez igazán: elfogadtad-e Fiamat és helyetted való áldozatát még az életedben vagy nem...ENNYI!
    Amúgy az eggyel újabb bejegyzésben a GREY STATE video nagyon beszédes: "bélyeget" tesznek az emberekre (RFID azonosító)

    2000 éve meg van írva:
    6.
    Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
    17.
    És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. (Jelenések 13)

    DE NEM KELL HINNI ISTEN SZAVÁNAK egyáltalán...ugyan...az "divatja múlt"....
    PEDIG ÖRÖK!!!!!


    Na jöhetnek az anyázó kommentek és válaszok!



    VálaszTörlés