2012. október 5., péntek

No Para! Olimpia. Avagy biztos, hogy nem történt semmi ?


A következőkben szeretném Piros Pirula írását megosztani veletek. Ahol megjegyzést tettem, azt eltérő kék színnel jelöltem is....
# 1.rész 
A tévékészülékek előtt mindenki fellélegzett. Az olimpia alatt nem történt semmiféle terrorcselekmény. Senki nem robbantotta fel magát. Irán nem lőtt nukleáris rakétát a stadionra. Még vírust sem engedtek a nagyközönség közé. Nem volt az ég egy adta világon semmi!

Már csak azon morfondíroztak az emberek, hogy akkor minek volt ez az egész para az eseménnyel kapcsolatban? Miért gondolták sokan (és erről ezen és más blogon is beszámoltunk), hogy készülnek nekünk valami "különlegességgel" ebből az alkalomból?

Nos, lehet hogy nem fogjuk megtudni miért töltötték fel a tv műsorokat és reklámokat egy romokban álló stadion, vagy egy égő London képeivel, és miért készítettek több oldalas tanulmányokat London evakuálásáról, hosszasan elemezgetve valamiféle "hipotetikus" katasztrófa eseményt.
Lehet, hogy csak le akarták csekkolni, figyelünk-e... Az is lehet, hogy máskor fogják megcsinálni, amikor épp senki nem számít rá. De az is lehet, hogy egyik sem. Ki tudja.

Egy valami viszont biztos. Az idei olimpia nyitó és záró rendezvényeit most többen látták, mint eddig valaha! Ha netán ezt akarták elérni, nos, akkor ezt biztos, hogy sikerült...

És ahogy számtalanszor elmondtam már én is, akik már-már kárörvendően írogattak, hogy "na ugye, hogy nem történt semmi az Olimpián!" Erre én újra és újra ugyanazt tudtam válaszolni: Attól, hogy Te nem láttál semmit, még egyáltalán nem biztos, hogy nem történt semmi! Sokszor a semmi is valami, sőt annál is több, mint gondolnád. Akik persze látványos merényletsorozatban "reménykedtek", nem kaptak semmit. Viszont a fülük mellett mindig elengedték, amikor hatalmas energiákat megmozgató rituáléról és több milliárd ember agyába eljuttatott elme-befolyásolásról beszéltem, amiknek ők is részesei voltak tudtukon kívül. A TV-frekvenciákba beépített jelről (a katona SSS-technológiáról már írtam) és beszéltem arról is, hogy akik végignézték ezeket vagy jelenleg is nézik a TV legnézettebb műsorait rendszeresen kapnak ezekből, mely a gondolkodást blokkolja, illetve azt a fajta fejlődést, mely a tobozmiriggyel (a harmadik szemmel) és a kollektív tudatalattihoz való kapcsolódással van összefüggésben. A rituálék közvetítése idején ezt a sugárzást a maximumra "tekerték fel" (ezt biztos forrásból tudom), a hatását sokan hetekig érezhették is, de a nagy többségnél ez nem tűnt fel, mivel nem érzékenyek annyira, hogy meg tudják különböztetni a tiszta és az elme-manipulált állapotot. (Megj. SBG Buddha)

Ugyan a stadion félig üresen kongott a megnyitón (a másik felét pedig a biztonsági személyzet adta), a tévékészülékek előtt a nézettség rekord magasságokba szökött! A kialakult para az esemény körül, nyilván valamelyest közrejátszhatott benne, hogy ilyen sokan megnézték ezeket a rendezvényeket. Hogy milyen mértékben, azt nehéz megbecsülni, de egyet tudok, én például, személy szerint, még soha nem néztem végig olimpiai ünnepséget, most viszont mind a négyet (a két paralimpiait is) végignéztem elejétől a legvégéig.

Van a bűvészeknél egy szokás, gondolom mindenki ismeri, bevett gyakorlat, hogy miközben csinál valami látványosat a bal kezével, és mindenki arra figyel, addig a jobb kezével csendben megcsinálja a trükköt.
"Csak a kezemet figyeljék, mert csalok", szokta mondani Rodolfo bácsi...

Na most, amíg mi tágra nyílt szemekkel néztük az olimpiai nyitó és záró rendezvényeket, és fürkésztük, hogy ki fogja felrobbantani magán a nukleáris töltetet, vagy hogy mikor jelenik már meg Asthar parancsnok, és mekkora plejád flottával fog leszállni a stadionban... addig valami nagyon érdekes dolog történt.
Egyrészt egyetlen ufo nem landolt a stadionban és semmi bomba nem robbant, ez egy dolog...de miközben mi ezeket figyeltük, talán nem is vettük észre, hogy mi történik az orrunk előtt, ott lenn a színpadon!

Mert ugye látszólag csak ott táncikáltak jelmezekben, meg énekeltek mindenfélét... hol híres emberek, hol statisztákból álló nagy csapatok. Mindenféle kosztümös jelenetek... Mind látványos, de valljuk meg, azért elég unalmas, nem igaz?

Egy szó mint száz, sok-sok millió ember nézte végig ezeket a rendezvényeket, és hallgatta hozzájuk a színvonalas kommentárt, de közben nagyon de nagyon kevesen értették ténylegesen, hogy pontosan mi is történik odalenn...
És miközben szórakoztak, gyönyörködtek a tűzijátékban, sikongattak vagy épp éltették a királynőt...
gondolom az utolsó, ami valaha eszükbe jutott volna, az az, hogy nekik most épp egy nagyon komoly okkult beavatásban van részük. Tudjuk egyáltalán, mi az?


Jeruzsálem, paladinok, maszkos félmeztelen táncosok, tűzcsóvák, égő főnixmadár... és ez csak néhány a látványosságok közül, amiket felvonultattak a nagyközönség "szórakoztatására", de vajon volt-e, akinek ebből az egészből összeállt valami... mondjuk egy történet?  Mondjuk egy "üzenet"?

Igen, kedves olvasó, nem véletlenül használom pont EZT a szót, mert ez "Az Üzenet", amiről itt most szó van, pontosan ugyanaz az üzenet, amiről az azonos című film szól, és amivel lényegében ez a blog foglalkozik most már két teljes éve.

Akkor, a film után sokan megvádoltak minket, hogy megpróbálunk belemagyarázni mindenféle ökörségeket egy teljesen hétköznapi reklámba. Sőt! Bizonyos fórumokon egész mozgalmak indultak erre, hogy tréfás kedvű emberek, mondván "ilyet én is tudok", elővették az első filmet, reklámot vagy zenei videoklipet, ami a kezükbe került, és megpróbálták minél erőltetettebben belemagyarázni az első dolgot, amit aznap a híradóban láttak. Már-már szinte verseny alakult ki, kinek sikerül frappánsabban "belelátnia" mondjuk az iráni olajembargót a kockásfülü nyúl legújabb epizódjába, vagy ami épp csak eszükbe jutott...

Akkor mondjuk nem tudtam nevetni ezeken, de ma már teljesen megértem a dolgot, mert profán szemmel nincs különbség a kettő között. Aki egyáltalán nem ismeri az okkult szimbólumokat, és mondjuk nem is hajlandó rászánni pár órát, hogy utána járjon, annak nincs különbség Az Üzenet című film és a paródia "belemagyarázása" között. Az ő szemszögéből a kettő egyformán hülyeség és egyformán nevetséges.

Azoknak viszont, akik érzik, hogy itt valami komolyabbról van szó, és hajlandóak is egy kis időt szánni a dologra, talán feltűnt egy fontos részlet, amiről a paródiák rendre megfeledkeznek:
hogy ez "Az üzenet" nem csak abban a bizonyos reklámban jelent meg, amit hosszasan elemezgettünk, hanem rengeteg produkcióban, és szerte a világon!
Ugyanazt a "marhaságot" még eddig senkinek nem sikerült belemagyaráznia több tucat, látszólag teljesen független alkotásba.
Mikor ugyanaz a motívum köszön vissza mindenhonnan, akkor nagyon nehéz elfogadni, hogy az véletlen, vagy csak idétlen "belemagyarázás". Ezen talán érdemes lenne elgondolkodni...

Hadd illusztráljam egy példával: Kovács bácsinak ötöse van a lottón. Véletlen? Persze, hogy az. Szerencséje volt.
Eltelik pár nap. Következő héten Kovács bácsi megnyeri a kenót. Véletlen?
Ugye itt azért már mindenki érzi, hogy valami nem stimmel...
Na most, tegyük fel, hogy Kovács bácsinak harmadik héten megint ötöse van a lottón.
Ezen a ponton szerintem mindenki egyetért, hogy az eset nem LEHET véletlen, és inkább abba az irányba kellene keresgélni a választ, hogy valami csalás törént a számok húzásánal, érdemes lenne megnézni mondjuk, hogy Kovács bácsinak dolgozik-e rokona a Szerecsejáték Zrt.-nél, stb...

Valami hasonló történik itt is.
Arra kérem az olvasót, akinek esetleg még kétségei vannak "az üzenettel" kapcsolatban, hogy tegye egymás mellé, és hasonlítsa össze a következő három dolgot:
- A Vodafone tavalyi reklámkampányát. (lásd 'Az üzenet' című filmet)
- Az olimpiai megnyitó és záró rendezvényeket. (főleg a két nyitó rendezvényre gondolok)
- És egy régi klasszikust, a "2001 Űrodüsszea" című filmet.

Utóbbi 50 évvel korábban készült, mégis pontosan ugyanaz az üzenet van bemutatva benne, mint az első kettőben. A film végén pedig csak egyetlen űrhajós marad életben, aki transzformálódik, szimbolikusan magzattá válik, és ezzel megszületik az "Új Ember".
A többiek pedig szépen meghalnak, ők nem mehetnek át a jövőbe.

Hányan ismerik ezt a filmművészeti remekművet, melyet Stanley Kubrick, Hollywood egyik magas szintű beavatottja rendezett? Mely a 60-as évek közepén készült, de benne olyan látványelemek vannak, amiket a mai filmkészítők is megirigyelhetnének.

Azt javaslom, ezen a ponton nézzünk bele egy kicsit a filmbe, és hallgassunk meg a legendás William Cooper rövid, a filmről készült elemzését, amit még a kilencvenes évek elején egy legendás rádiós sorozat keretében osztott meg (címe: 'Hour of the Time').

Tehát most azt kérném, hogy mielőtt továbbmennénk, feltétlenül nézzük meg együtt ezt a három rövid részt, közösen. Segítségükkel ugyanis, minden sokkal érthetőbb lesz.




Az ember hajnala (1. rész)
Az ember hajnala (2. rész)
Az ember hajnala (3. rész)

28 megjegyzés:

  1. SZiasztok!
    Okkultizmus. OK! Engem nagyon érdekel, de a neten több egymástól független oldalon egymástól merőben eltérő dolgot lehet olvasni a különböző szimbólumokról. Legyetek szívesek, akik tudnak 100%-ban megbízható forrást az írjátok le, hogy azok akik szeretné megérteni a történteket, megérthessék. Jöhet youtube videó, weblap vagy akár könyv is, ami benn lehet a könyvtárakba. Előre is köszönöm mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én a helyedben nem mennék bele az okkultba. az életedről van szó. nemcsak a halálod utániról, hanem az evilágiról is. még azt sem tudom mondani, hogy nem működik. tudsz majd bizonyos dolgokat irányítani, viszont irányítottságod is teljes lesz. egy múló, talmi szabadságért odaadod a teljes szabadságodat. mit gondolsz, ezek a dolgok ingyen vannak?

      elolvashatod Szepes Máriának a "Vörös oroszlán"-ját, de okosabb nem leszel. misztikus mese és - szerintem - irodalmilag sem egy nagy durranás. Kipárnázott szék várta szegényt a Pokolban, annyi jót tett Lucifernek.

      és hogy a válaszokat magadban kéne keresned? ugyan miért, hisz az ember csak egy része a világnak... egy részhalmazon keresztül hogy juthatsz teljes felismerésig? ez csak a kígyó sziszegése.

      ne magadban, hanem a teljességben, Istenben keresd a válaszokat.

      Törlés
  2. Akkor ajánlanám Mark Passio tanításait. Rendezett, közérthető formában:

    http://www.youtube.com/watch?v=Bw4FpSA0BtI

    http://www.youtube.com/watch?v=q3As_ilhTLg

    http://www.youtube.com/watch?v=CD1akGLNp-w

    http://www.youtube.com/watch?v=xvNabovREvg

    http://www.youtube.com/watch?v=_bCEDWzT8TU

    http://www.youtube.com/watch?v=_bCEDWzT8TU

    VálaszTörlés
  3. @ChaosAngel
    Ha ilyen témában szeretnél olvasni, elsősorban Szepes Máriát ajánlom, kiváltképp a Vörös oroszlán című művét. Nem nyers tényeket közöl, hanem regény formájában mutatja be az okkult mágiát, és a tapasztalás útját. Egy szenvedélyekkel teli ifjútól egészen a megvilágosodott mágusig. Leírja a veszélyeit és minden fortélyát. Elsöprő mű.
    Igazán hiteles forrásokhoz igazából csak magas körökben juthatsz hozzá. Jó ha innen kezded. Mária nénit amugyis bátran tudom neked ajánlani. Lényegében minden írását, sőt a YT-on egy többrészes interjúja is fenn van, teljesen hétköznapi embernek címezve vezet rá erre az útra.
    Arra pedig figyelj -és ezt minden nagy tanító elmondja-, hogy a válaszokat elsősorban magadban kell keresned, mert ahogy írtad is, rengeteg írás kering már a köztudatban, és nagyon könnyű tévútra térni. Pacal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakoznék, Szepes Mária valóban nagyon jó kezdet, lehet folytatni az utat a következőkkel:
      Szepes M.: Mindennapi élet mágiája
      Kaczvinszky József: Kelet Világossága I. II. III. (a yoga a fő csapásvonal, de ettől nem kell megijedni, fantasztikus tudást hordoz mindhárom könyv)
      Kaczvinszky József : A hét beavatás
      Hamvas Béla: Scientia Sacra I. II.
      .....és ha eddig eljutottál és még mindíg úgy érzed, hogy a mainstream okkultizmus érdekel, lehet olvasgatni Elphias Levi Dogma et Rituel-jét vagy Cornelius Agrippától az Okkult filozófia könyvét ill. az itt található szerzeményeket: http://knowledgefiles.com/
      Szerintem viszont tényleg nem ajánlatos elmenni ebbe az irányba. Maradj meg a tradicionális tudásnál /www.tradicio.org/
      /mindegyik említett könyv megtalálható a neten letölthető formában/
      Jó olvasgatást!

      Törlés
  4. Szerintem meg pontosan ezt akarta elérni a háttérhatalom, hogy tanuljunk egy kis sátánizmust.

    VálaszTörlés
  5. vagy ha nem, hát jól jön neki XD.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, el is kezdem olvasgatni/nézegetni az említett forrásokat!
    További szép napot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,

      az okkultizmusról és általánosságban a spiritizmus világáról ajánlom Jan van Rijckenborgh egyik könyvét. Itt egy fejezet a könyvből:

      http://lectorium.hu/teljes_konyvek_az_iskolairodalombol/a_modern_rozsakereszt_elemi_filozofiaja_teljes/14

      Törlés
  7. Kedves ChaosAngel !
    Segítség még, hogy nehogy belekeveredj !
    A neved sem jó ómen, változtasd meg (ha nem vagyok indiszkrét), ezért:
    http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim
    Okkultizmus (kvázi sátánizmus):
    http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.szentpal.ro%2FOkkultizmus%2520-%2520Formalis%2520balvanyimadas.doc&ei=66h2UObEEdSLhQfzzIFg&usg=AFQjCNFcLDnMPW7PhVm4I3MR5EpX_DNQPA
    http://gyogyito-jezus.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=542576
    http://www.kifinet.hu/tanacsado/depresszio/13depresszio.html
    http://video.google.com/videoplay?docid=-8199523601207565278
    http://www.vargamakai.com/demonok.html

    VálaszTörlés
  8. Még egy kis adalék a témában:

    Az o k k u l t i s t a szó szerint a dialektikus élet meghoszszabbítására
    törekszik. Egész személyiségét edzi, a finom-
    anyagi és a nyers-anyagi r é s z t . i s , amivel személyisége
    egészen más kristályosodási tényezőre tesz szert,
    ami a dialektikus természet törvényeinek teljesen ellentmond.
    Az itt csak röviden vázolt módon (itt nem akarjuk
    tovább részletezni) az emberiségnek egy része teljesen
    természetellenes, törvényen kívüli életet a l k o t o t t magának
    a tükörszférában, a másvilágon. Érthető, hogy ez
    a szabálytalan, természetellenes élet megpróbál helytállni,
    megpróbálja fenntartani magát a tükörszférában,
    ahogyan a fátyol innenső oldalán, természetünknek
    ezen az anyagi oldalán próbálja az ember magát minden
    áron fenntartani. A másik oldalon így cselekvő emberek
    úgy vélik, hogy élnek, hogy célba értek és a mennyország
    lakói, pedig csak a dialektikus természet szabályellenességei,
    tehát abnormálisak. Ugyanakkor halálos
    veszélyt képeznek az ezen az oldalon élő emberiség
    számára, mert másvilági életük meghosszabbítása és
    b i z t o s í t á s a érdekében szüntelenül fényétertáplálékra
    szorulnak. Csakis ez biztosítja létüket!
    Saját fényéterük már nincsen, vagy csak nagyon kevés
    és személyiségük hiányossága miatt (amelynek már
    csak egy része van meg) már az interkozmikus légkör
    éteráramlataiból sem tudnak étert kivonni. Ezért kell
    ezeket az étererőket tőlünk, az anyagszférában élő emberektől
    elvonniuk!
    Ez az elvonás például misztikus rendezvényeken,
    templomokban, és sok más módon is történik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogadjunk, hogy te Arany Rózsa Keresztes vagy ! A probléma csak annyi, hogy ez az egyik legmasszívabb okkult szekták egyike. Ne haragudj rám ezért, nem én tehetek róla. Inkább a középkori misztikusok (okkultisták), ja meg sátán.

      Törlés
    2. Szia,

      tiszteletben tartva a véleményedet szeretném megkérdezni, hogy mire alapozod ezt az állításodat? Tényleg érdekel, mert én ismerem a rózsakeresztes tanításokat (mint ahogy más iskolák tanításait is) és elsősorban így határoznám meg őket: céljaiban gnosztikus, módszerében transzfigurista. Ezek egyébként pont az okkult célok és a hozzátartozó mágiával ellentétes irányúak: vagyis nem a dialektikus (énközpontú, luciferi) rendszer fenntartását, hanem annak lebontását, elhagyását jelöli meg célul.

      Én nagyon kedvelem ezt az oldalt, és sok mindenben egyet is értek azzal, amiről hírt adnak itt, de pont ez a szellemi irányzatokkal foglalkozó része a cikkeknek az, amiben túl sok általánosítást, összekeverést, tájékozatlanságot tapasztalok. A misztikus például nem azonos az okkultistával módszerében, de céljaiban igen. A gnosztikus testvériségek (amiből több iskola létezik keleten és nyugaton) az Egyetemes Bölcsességet (Gnózis) hírdetik, ami mindenki számára egyenlőségben elérhető mindenféle közvetítő nélkül (értsd ezoterikus, befelé forduló - önismereti módon) ha arra a jelölt készen áll (pl. az inkarnációs örökség miatt);
      és nem kirekesztő, exoterikus módon mint a felszíni egyházak legtöbbje, (akik magukat jelölik meg egyetlen hiteles közvetítőként és ezért ellenségként kezelnek minden mást) és melyek céljaiban inkább tekinthetőek okkultistáknak, világi és túlvilági hatalomra törekvőknek.
      És akkor van a harmadik csoport: a materialista irányzatok, ahol az anyagin túl nem létezik más (értsd szellemi, spirituális) sík.

      Baráti üdv!

      Törlés
    3. Kedves david82 !

      Ez a téma súlyos ! Nekem is volt kapcsolatom az ARK-el, de hidd el nekem (be is bizonyítom) ha van gáz csoport, akkor az ez. Tipikus ókori miszticizmusból és okkultizmusból (!) fölépült, fél titkos szabadkőművességgel komoly kapcsolatokat tartó társaság ! A tanításuk lehet, hogy jónak látszik, de könyörgöm, milyen lehet sátán megtévesztése (lsd.vallások, okkultizmus stb.), könnyen kiszúrható, leleplezhető ? Vagy egy olyan lény aki a leghatalmasabb, okosabb, és szebb kérub (főangyal) volt, az ilyen gyenge munkát végezne ? „A sátán a világosság angyalának tetteti magát”. "... hogy megtévesszék, ha lehet, még a választottakat is”. Szóval ne becsüld le a sötétség kegyetlen urát, mert az ő ötleteivel van tele a világ. Ha nekem nem hiszel, higgy az okosabbaknak, és határolódj el minden okkult, ezoterikus dologtól, mert olyanok ezek mind mint a fertőzés. Ha van benned metafizikai, szellemi igény, fordulj Jézus Krisztushoz. Tőle tanulj, és ő megszabadít, megigazít.

      Rózsakeresztesek...
      (Avagy az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája)

      Nagyon régi eredetû gnósztikus szekta. (Gnózis= a tudás; megváltó ismeret; az önmegváltás iskolái; az isteni mivolt felismerése és lelki technika által eljutni a megvilágosodáshoz). Lényegét tekintve megvolt az 1., 2., 3., 4. században, majd a középkorban, és továbbiakban is, évszázadokon át napjainkig. Ma a XVII.-XVIII. századi titkos társaságok követõjeként megújította és nyilvánosságra hozta magát, s az eredeti "ezoterikus" (=befelé forduló kör, tudás) alapállás helyett immár reklámozza magát. Johannes Valentinus Andreae a XVII. században a "lutheri és a paracelsus-i tanok követõjeként" szervezi újjá az õsi gnósztikus irányzatot "evangélikus-keresztény-ezoterikus" iskolává. A rózsakereszt jelképe Andreas Libavius (+1616) szerint Luther pecsétjéhez kapcsolódva keletkezett amely szívbõl kinövõ keresztet ábrázol egy rózsakehely közepén.
      A Rózsakeresztesek szellemi hagyatéka vegyüléket képez az alkímiaokkult tanaiból, keresztény allegóriákból, a gnósztikus világmagyarázatokból és szektásságból. Ezekbõl az alapokból fejlõdött ki a XVIII. század közepe után Dél-Németországban az "Arany és Rózsakeresztesek rendje", melyet szembeötlõ szabadkõmûves vonások jellemeztek. Igy mutatkoznak be: "Az ismeret, amelyrõl beszélni szándékozunk, nem csupán filozófia, hanem sokkal több. Tartalmazza az emberiséget szolgáló Utat és Egyetemes Tant és a megszabadító Életet. Ezt az ismeretet a múlt sok bölcsességtanához hasonlóan GNÓZIS NAK nevezzük A Gnózis azért jön az emberekhez, hogy tudassa velük az élet értelmét, ami az eredeti isteni élõ állapotba, az isteni életterületre való visszatérés.
      Az Egyetemes Tan ismérvei közt a két természetrendet és a reinkarnációt, az embert, mint mikrokozmoszt... valamint a lélek ujjászületését és a transzfigurációt, a személyiségcserét csak az képes magáévá tenni, aki megváltoztatott létállapota révén be tud hatolni a Tan tarta1almába. Az Egyetemes Tant sem lehet egyszerûen megtanulni. Csak a jelen pillanat élményében tárja fel magát.

      Törlés
  9. Mit tartanak Jézusról? Elválasztják Krisztust a Názáreti Jézustól. Krisztus szerintük egy kozmikus energia, sugárzások együttese, mely a történeti Jézusban reinkamálódott, azaz újra leszületett. Az (igazi) megtestesülés, Jézus embersége, szenvedése, keresztje és feltámadása nem érdekli a rózsakereszteseket. A kozmoszban lévõ szellemi hatalmakról beszélnek, melyek közül egy fontos láncszem a Krisztus-szellem. Gyakran idéznek egyes részleteket a bibliából, az összefüggések nélkül, kiragadva, s ezeket teljesen önkényesen, a maguk módján értelmezik. Ezt mondják: "...az evangéliumban minden csak lefátyolozottan található.Ez azt jelenti, hogy a Szentírás Istennek a világra és emberiségre vonatkozó tökéletes tervével kapcsolatos kinyilatkoztatásainak igazi értelmét Önök csak az ars magica, a királyi és papi mûvészet útján képesek megtudni és megérteni". Vagyis a biblia értelmét csak a gnósztikus mágia által lehet felfogni. Megtévesztõ "szövegekkel" állnak elõ:"Minden embernek, akár vallásos, akár okkult, lehetséges teljesen közvetlen kapcsolatot teremtenie a Krisztus-sugárral, bármilyen közvetítõ személy és tekintély nélkül. Az öntekintély-elvûséghez vezetõ út Krisztusban minden ember számára biztosítva van... Ezért alakult egy új, gnósztikus Világszerzet, mely a vallás és a mágia párosán alapul. Ez egy új szabadkõmûvesség, pozitív-keresztény alapon.
    A "keresztény alapon" és a "Krisztus sugár..kifejezések ellennére azonnal látható: világnézetük nem keresztényi, hanem mágikus és gnósztikus. Nem titkolják, hogy nem a Jézus áldozata általi megváltásban hisznek, hanem az "ismeret" általi megvilágosodásban, mint a keleti vallások. Ismeret, tudás általi önmegváltás, az ember istenségébe vetett hit, a lélekvándorlás (reinkarnáció) tana a halál utáni "megoldásként", az ember átalakításának, "transzfigurációjának" manipulációt, hamis tömegbefolyást sugalló tana, a pillanatnyi élmények elõtérbe helyezése a józan ész és a hit helyett, és az "öntekintélyi elv", vagyis az emberi szabadság túlhangsúlyozása, az ember önrendelkezése minden tekintéllyel szemben - mindezek az õsi mágikus rendszerek, az ókori gnósztikus szekták, és a New Age-mozgaloln ma divatossá lett tételei.

    VálaszTörlés
  10. Nyilvánvalóan keresztény és egyházellenesek. Magukat tartják az igazi Egyháznak, "Krisztus- hierarchiának". Nyilvánvaló, hogy itt szó sincs az eredeti, krisztusi hierarchiáról, az apostolok testületérõl és utódaikról, hanem éppen ennek felszámolása a lényeg. Jó tudnunk, az elsõ három keresztény században éppen azért beszéltek és írtak rengeteget püspökök, szentéletû keresztény tanítók (és többek között akkoriban azért született meg a teológia), hogy eme gnósztikus, szétforgácsoló, támadó szektákkal szemben kimutassak az apostoli átadás folytonosságát vagyis azt, hogy jézus Krisztus tanítását és hatalmát apostolaira ruházta rá, akik pedig az utánuk következõ püspökökre bízták rá és ruházták át tovább, a Szentírás értelmezésével együtt. Hangsúlyozták, hogy azok írták Ie Jézus tanítását, akiknek Õ a megbízást és a hatalmat adta.
    Az apostolutód püspökök hitték és kifejtették, hogy õk értelmezhetik hitelesen Jézus tanítását, akár az egesz Szentírást. Ez az átadási folyamat a mai napig tart, és e tradíció birtokában a katolikus egyház magának tartja fenn továbbra is az evangelium és egyáltalán Jézus Krisztus titkának kifejtése és hirdetése jogát.
    A rózsakeresztesek a lélekvándorlás elméletével helyettesítik be a keresztény üdvösség-eszményt. A zsidó-keresztény kinyilatkoztatás nem ismeri a reinkarnáció elméletét. A Szentírásban ehelyett már az ószövetségi próféciák is a feltámadást várják (vö. Zsolt. 41 ,3; Zsolt. 16,10; Oz. 13,14; Ez 37. 1-14.). Az Újszövetség örömhíre pedig hangsúlyozottan a feltámadás tanítása, bemutatása körül csúcsosodik ki. A biblia egész szövegét át-meg átszövik a feltámadásra való utalások, egész fejezetek szólnak errõl, mint Ezekielnél, mint Pál elsõ korintusi levelében a 15. fejezet, mint a Jelenések könyvének részletezõ képei. Ezért is teljességgel elképzelhetetlen, hogy mindezek "csak késõbbi betoldások" legyenek, ahogyan a rózsakeresztesek és a tanaikból építkezõ New Age-követõk tudománytalanul és nevetségesen állítják.
    Elképzelhetetlen, hogy abban a korban a biblia minden egyes papíruszon, különféle helyeken lévõ iratait mindenütt egységesen és egyidõben átírták volna a "reinkarnáció eltüntetéséért", annál is kevésbé, mert ekkor az igen nagyszámú feltámadásról szóló tanítást is úgy kellett volna beilleszteni a szövegek közé. Ilyen manipulációkról azonban sem a régészet, sem a nyelvészet semmit sem tud, a szentírástudományról nem is beszélve.
    Az ember, mint isten? Nem lehet elfogadni az ember önistenítésének tanát, hiszen éppen errõl tudósít a bûnbeesés története, melyben az ember elhitte, hogy önerõbõl olyanná lehet, mint az isten" (Ter 3,4-5), s ez az õsbûn alapjává vált. Mágia és keresztény hit nem fér össze! A Szentírás lapjain világos az, hogy Isten megtiltja a mágiát és azt, hogy a tõle kapott hitet az emberek pogány vallási elemekkel újra összekeverjék.Vö. Mtörv.18, 9-13, 32,17-18, Iz. 8,19-20. A 2.Kor. 6,14-16 szerint ezt olvassuk: "Mi köze az igazságnak a sötétséghez? Hogyan hozható össze Krisztus Béliállal? Vagy mi köze a hívõnek a hitetlenhez? Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Márpedig ti az élõ Isten temploma vagytok." Leginkább talán azzal, hogy kijelentik: Krisztus az emberi szabadosság forrása. Mint láttuk, felfogásuk szerint a "Krisztus-erõnek" köszönhetõen az emberek "öntekintély-elvûségre", vagyis az önrendelkezés állapotába jutnak. Az emberiség már sok formában próbálta ezt: a "szabad", Istentõl független, saját világrend létrehozását, de úgy látszik, teljes balsikerrel. Jézus ezzel ellentétben éppen azt tanította és arra adott példát, hogy kövessük, amikor õ így imádkozott és élt: "Atyám, ne az énkaratom teljesüljön, hanem a tied" (Lk 22,42). Õ nem az öntörvényûség hirdetõje volt, hanem "engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig". Azt is tanította, hogy egy vesszõ sem maradhat el a tízparancs megtartásából (Mt 5,18).

    VálaszTörlés
  11. "Ismeret, tudás" által nem sok lehetõsége van az embereknek magukat megváltani, még ha próbálgatják is "átalakítani" magukat. Az emberiségnek csak maga Isten hozhatta meg a szabadulást elesett állapotából. Igy,"amint Ádámban mindenki meghal, úgy Krisztusban mindenki életre is kel" (1 Kor 15,22).
    Világszerte százezren, Magyarországon százan lehetnek. Az értelmiségi fiatalok körében tûnnek fel. Fel hívják a figyelmet a papok "bibliahamisító munkájára, vagyis hazug rágalmakkal hiteltvesztetté akarják tenni a keresztény emberekben papjaik iránti bizalmat, majd a "beavatottak" titkos tudását igérik, amely kiemel a hétköznapok szürkeségébõl.

    http://igazmagyarok.uw.hu/HU/17-egyeb/Zsido/Titkos-tarsasagok/06.htm
    http://www.gotquestions.org/Magyar/kereszteny-gnoszticizmus.html

    VálaszTörlés
  12. Szia Arpiel,

    köszönöm a rengeteg információt a témában. Nem voltam rest, elolvastam mindent.
    Nos ez egy valóban súlyos téma!

    Azt láttam, hogy vannak félreértések a forrásokban arról, hogy az AKR mit is mond valójában. Látszik, hogy olvasták az irodalom egy részét, de nem biztos hogy megértették azt.
    Többek között - ami nagyon fontos - ez az iskola nem állítja, hogy az ember képes magát megmenteni. Azt mondja, hogy egy bizonyos tisztaságúnak kell lenni, ahhoz, hogy az Isten megmenthessen: tehát minden esetben Ő nyúl "le" azokért, akik képesek a befogadására. Ehhez kétségkívül tenni kell mindannyiunknak.
    Szintén nem állítja, hogy kizárólagosság van a tanát illetően (elismer egy sor másik tanítást is).

    Több helyen van hivatkozás arról, hogy a AKR mágiát alkalmaz. Itt meg kell állni, és tisztázni, hogy mit is értünk mágia alatt: az irányulást valamire, az akarat vonzerejét.
    Ez jelen esetben egy megszabadító irányú mágia, nem pedig kötő, mint az okkult, misztikus mágia. A katolikus szertartások például nem kevésbé mágiára épülnek a rengeteg esküdtetéssel, az 'anyaszentegyházhoz' való hűség állandó megerősítésével.

    De mondjuk, hogy ezek csak szavak, szó-szó vagy teológia-teológia áll egymással szemben. Én személy szerint mindig igyekszem azt nézni, hogy a szavakon túl az ember mit képvisel viselkedésében. A szavak és a tettek mennyire vannak harmóniában. A nagy tanítók mindig hiteles példamutatásukkal váltak el a hamis prédikátoroktól (számomra Gandhi egy jó példa erre).

    Az a baj, hogy a nagy egyházak összessége nem hiteles, ha a cselekedeteiket nézzük. Vérontások, háborúk, inkvizicók, népírtások, cenzúra (zsinat, kanonizáció), világi gazdagság és hatalomvágy jellemzik végig őket a történelem során (amit raádásul győztesként ők is írtak) és mindezt Isten nevében teszik.
    Azoknak a közösségeknek egy része azonban, akikről a megjelölt forrásokban szó esik, mint luciferi megtévesztések (keleti tanok, AKR stb), tetteikben semmi ártót, bűnt nem tettek, főleg nem szándékosan.

    A legkifejezőbb eset a történelemben a dél-francia katároké volt (de a bogumiloké is érdemes), akik szintén, mint luciferi tévesztés jönnek elő a katolikus forrásokból. Nos őket konkrétan lemészárolták korra, nemre való tekintet nélkül, mert békességükkel, tanaik népszerűségével veszélyt jelentettek az egyházra.

    Írtam ez elején, egyetértésben veled, hogy ez egy nagyon súlyos téma. Valóban az, mert az embernek nagyon óvatosnak kell lennie, amikor a tanok között kell különbséget tennie.
    Nem gondolom, hogy ezt a legfontosabb választást dogmatikusan, vakon, nem kérdezve, tabukkal és félelemből kellene meghozni. Az igazság, a boldogságunk kereséséről van szó, melynek motorját Isten adta a tékozló emberiségnek. Mindenki a maga módján ezt teszi minden nap (ki az anyagban látja, ki a spiritualitásban) tudatosan vagy kevésbé tudatosan. Hisz ugyanarra a hegytetőre több ösvény is felvezet, a teremtő sosem hagyja magára keze munkáját, mert végtelen szeretete ezt nem engedné!

    Baráti üdv:



    VálaszTörlés
  13. Köszönöm. Még csak annyit, hogy igazad van a katolikusság kérdésében, sajnos. Egy dolog az igazi kereszténység, és egy másik a látszat(ál), vallásos kereszténység. Az igazi keresztény egyház (eklézsia, Krisztus menyasszonya, Krisztus teste, Isten országa a Földön) nem földi szervezet, hanem láthatatlan. Az újjászületett emberek közössége. Az ál kereszténység, a vallásosság, a látszat (formális) államhatami vagy politikai egyház (földi kreációk). De itt is lehetnek hívők (csak a rendszer istentelen). Szóval ha durván meg akarom mondani a frankót, akkor azt mondhatom, hogy a RKE kis túlzással a sátán műve. Már ami az aposztáziát és a szinkretizmust jelenti, ami jelen van Nagy Konstantin óta. Én is ismerem ezeket a súlyos bűnöket, de ne általánosíts ez alapján. Mert az igazi kereszténység NEM ez ! Ami ma terjed a világban, fű alatt, sokszor üldöztetések alatt, csodák (pl.föltámadás) kíséretében, az a kereszténység (tipikusan a a pünkösdi-karizmatikus vonal) !
    Jézus Krisztusban van a lényeg és a megoldás. A Rózsakeresztes társaságról meg nem akarok semmit mondani, mert meggyőződésem, hogy köszönő viszonyban sincs Jézussal meg az Ő Igazságával. Jót vagy semmit, szokták mondani, ezért nem mondok inkább semmit.

    "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle? Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták. Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják. Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket." Jézus (Máté 7,7-16)
    "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult." (Máté 7,24-29)
    "Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban." János 5,11-12
    "Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?" Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött." János 6,28
    "Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik." Márk 16,16
    „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” Efézus 2,8-9

    VálaszTörlés
  14. Mi a véleményed az esszénusokról?

    VálaszTörlés
  15. Hozzám is a rejtett kereszténység áll a legközelebb, és szerintem a ARK-ban ez meg is jelenik. Most lehet h az zavaró lehet, hogy több rózsakeresztes társaság van. Amit én még különbségnek érzek köztünk - de lehet h ez nem is így van - hogy én nem gondolom hogy egyetlen autentikus hit lenne, mert ezzel az emberek jelentős része kizáráara kerülne eleve. Szóval a keleti emberek eleve handikeppel indulnak a megváltásért? Mindezekkel együtt én is úgy gondolom h Jézus a kulcs. ő a példa, a megváltott ember: Krisztus a Jézusban (emberben). Ezzel nem azt mondom hogy Jézusból "fejlődik ki" Krisztus (mert test és vér nem örökölheti Isten országát) mert Krisztus egy teljesen más minőség. Itt az a fontos momentum hogy Jézusból hogy lesz Jézus Krisztus. Ez az átalakulás nagyon fontos üzenetet hordoz szerintem. Jézus élete valójában bemutatja az utat amin kerwsztül kell mennie az embereknek. Ebben a témában az apokrif iratok is nagyon érdekesek (júdás evang vagy pistis sophia)

    VálaszTörlés
  16. Hát nem tudom, mit mondjak az esszénusokról. Vagy úgymond a kereszténység előkészítésében volt dolguk (lehet, hogy Bemerítő János, tévesen keresztelő, is esszénus volt, és ő tényleg Jézus szolgálatának előkészítését végezte). Vagy egy vélt a sok tévtanító szekta közül, akik akkorra megszaporodtak (ahogy a sátán folyamatosan veti a konkolyt a búza közé).
    Néz Jézus azt mondta, "aki nincs velem ellenem van", és aki nem velem gyűjt tékozol."
    "Nem lehet egyszerre két úrnak szolgálni..."
    Sőt az ARK is egy a sok korabeli hellenikus okkult mozgalom közül. Ezek pl.gnosztikusok, erős hatást akartak gyakorolni a korabeli őskeresztényekre. Erre nagyon figyeltek, hogy ne keveredjen hamis tanítás az igazba. Ezt is mondta Jézus erre: "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában. Mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak? Vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között? Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta: ’Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek. Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr” (2 Korinthus 6:14–17)
    "Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. 4 Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mesékhez odafordulnak." (2Titeus 4:3-4 )
    „Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba. Erről ismerjétek meg az Isten Szellemét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van; És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus szelleme, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már. Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van. Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájok. Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.” (1 Ján 4, 1-6) A Júdás evangéliuma meg a Máriáé stb. nem kóser, nem Istentől van, ki tudod találni kitől van. Ismerem ezeket a mostanában fölkapott témákat (gnosztikusok, Da Vinci kód, sok "új evangélium"), furcsa mód megsokasodtak Krisztus valódiságát megkérdőjelező műsorok (National Geographic), könyvek stb (persze mindig kiderül, hogy se füle se farka). Vajon miért ? Utolsó időkben élünk, és ezt sátán is tudja, beindult a gépezete (erről is szól ez a honlap, csak pont a főkolompost nem látják).
    Egy szó mint száz, ki kell mondanom, hogy a Biblia szerint vagy Krisztus vagy... Választani kell ! Válaszd az életet, hogy élhess.
    Jó segítséget találtam a témáról:
    http://www.ujexodus.hu/index.php?cikk=113
    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200311/hamisitok_az_egyhaztortenelemben
    http://www.gotquestions.org/Magyar/kereszteny-gnoszticizmus.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és még egy fontos dolog, amit írtál: "Hozzám is a rejtett kereszténység áll a legközelebb, és szerintem a ARK-ban ez meg is jelenik". Igazad van az ARK-ban megjelenik a rejtettség, ezért okkult. Ne vedd sértésnek, nem veled van bajom csak a hamis tanításokkal, ki kell mondani az igazságot ! A kereszténység pedig nem rejtett: „Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanak, nem rejtik véka alá, hanem a tartóba teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat.” (Mt 5,14-16)
      Isten áldásával !

      Törlés
    2. A rejtett szó nem volt túl szerencsés valóban, gondoltam is utólag, hogy rossz kifejezés lesz (:-)): a kereszténység valóban nem rejtett. Csak el szerettem volna különíteni a vallásos kereszténységtől (pl: katolikus).

      Az apokrif iratok már csak azért is érdekesek, mert az tény, hogy a mostani Bibliát a zsinatokon szerkesztették össze, kanonizálták. Kérdés, hogy kik és miért és hogy főként mi lett a többi evangéliummal, miért azok kerültek ki. Ezt a témát szerintem hibás élből lesöpörni, hisz Jézus tanításairól beszélünk.
      Az AKR-re még egy szó erejéig visszatérve: keresztény alapú (gnosztikus, esszénus gyökerek), krisztocentrikus, határozottan nem okkult. Valóban volt régebben rózsakeresztes okkultizmus. De erről már úgy látom nem fogjuk meggyőzni már egymást - ez nem is baj feltétlenül.

      Ha már itt tartunk Te kiket tartasz hiteles közösségeknek?

      Törlés
    3. Javítás: "Valóban volt régebben rózsakeresztes okkultizmus, de ez nem annak a folytatása."

      Törlés
  17. Szia. "Valóban volt régebben rózsakeresztes okkultizmus, de ez nem annak a folytatása." Ne haragudj, de ebben tévedsz. "keresztény alapú (gnosztikus, esszénus gyökerek), krisztocentrikus, határozottan nem okkult", sajnos ebben is. Hiteles közösségek azok akik, a Bibliát tartják hitelesnek (teljes evangéliumi)és azt tisztán prédikálják, nem követik a tradicionális emberi okoskodásokat, függetlenek az államtól (kormánytól)és Isten Szent Szellemét meghívva, annak erejével működnek, és teljesen mentesek az okkult befolyásoktól. Persze legyen barátságos, családias, befogadó stb.is. Ennek legjobban a pünkösdi-karizmatikus irányzat felel meg. De ahová az Úr hív, oda kell menni, csak legyen benne békessége az embernek. Keress egy ilyen helyet (pl. Budapesti Autonóm Gyülekezet, Pünkösdi Egyház, Imádság Háza Gy., Forrás Gy., Élő Isten Gy., Agapé Gy., Omega Gy.). Isten vezessen !

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm, megnézem őket. Neked is hasonlót kívánok!

    VálaszTörlés
  19. Én is köszönöm. Remélem pesti vagy, mert úgy írtam a közösségeket, pedig lehetnél akárhonnan (én sem vagyok Pestről). Isten áldjon !

    VálaszTörlés