2012. október 31., szerda

Látványos fordulat vagy "visszavonulás" Izrael és Irán viszonyában


Izrael lefokozta az iráni nukleáris veszélyt

Teherán elnapolta a nukleáris fegyver kifejlesztésére irányuló terveit. Erről Ehud Barak izraeli védelmi miniszter nyilatkozott Londonban a The Daily Telegraph lapnak. A következtetést azon információk alapján vonták le, hogy Irán békés célokra orientálta át a dúsított 20%-os urániumnak kb. egyharmadát.

Izrael lefokozta az Irán részéről fenyegető katonai veszély szintjét. Tulajdonképpen ez közvetve azt jelenti,hogy Tel-Aviv elismeri azt, amit Teherán már régóta mond, éspedig azt, hogy az urániumot reaktorokban és orvosi céllal kívánja felhasználni.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerint Irán kénytelen volt engedni, többek között amiatt, hogy tartott az Izrael és az USA katonai akciójától, amely meghiúsítja a saját nukleáris fegyver kifejlesztésére irányuló iráni terveket. Ehud Barak az iráni nukleáris létesítményekre mérendő megelőző csapások elkötelezett híve. Álláspontját osztja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is. A maga részéről Washington egyértelműen tudomásara juttatta, hogy nem támogatja ebben a kérdésben közel-keleti szövetségesét. Az ellentmondás páratlanul élesnek bizonyult. Emiatt Barack Omaba amerikai elnök időhiányra hivatkozva nem fogadta a Fehér Házban Benjámin Netanjahut a kormányfőnek az ENSZ Közgyűlésére tett látogatása során. 
Bizonyára éppen ez tekinthető az iráni veszély foka felülvizsgálása fő okának – véli Szergej Gyemigyenko orosz szakértő.
„Valóban ezzel magyarázható Barak nyilatkozata. Az USA nem kíván bombacsapást mérni Iránra. Irakban nagyon komolyan ráfázott, Irán pedig mégsem Irak. Teljesen egyértelmű, hogy Izrael az Egyesült Államok támogatása nélkül nem indít katonai akciót Iránnal szemben.”

Közben Ehud Barak a The Daily Telegraphnak adott interjújában annak a feltételezésnek is hangot adott, hogy Irán 8-10 hónapon belül mégis nukleáris fegyvert fejleszt ki. Izraelnek előnyös az iráni veszély mítoszának a fenntartása – véli a moszkvai székhelyű Külügyi Főiskola, a MGIMO szakértője, Szergej Druzsilovszkij.

„Először is, erre azért van szűkség, hogy elvonja a figyelmet saját nukleáris programjától. Másodszor, a szenvedélyek fokozásának köszönhetően Irán-ellenes koalíciót alakíthat ki Nyugaton. Azt hiszem, hogy jelenleg Izraelben valamilyen más momentumokat fognak keresni, amelyek nagy felhajtást válthatnak ki Irán körül. Ehhez megvannak a lehetőségek: Irán ortodox muzulmán ország, így mindig lehet találni valamit, ami egyeseknek nem tetszhet.”
A napokban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megerősítette Moszkva állásfoglalását az iráni kérdésben. Oroszország nem rendelkezik olyan tényekkel, amelyek bizonyítnák, hogy Irán nukleáris fegyvert fejleszt. Vannak kérdések, amelyek a múltkori nukleáris tevékenységre vonatkoznak. És ezekre választ kell kapni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel folyatott szoros együttműködés során.

Az iráni vezető utasítást adott az izraeliek elleni támadások beszüntetésére


09.01.2012 аятолла Иран Али Хаменеи аятолла ХомейниAz Al-Arabia tévécsatorna közlése szerint Ali Hamanei ajatollah, Irán vallási vezetője rendelkezett a globális terrorista aktivitás beszüntetéséről. Formálisan a parancs az Iszlám Forradalom őrei parancsnokságának szól, amely ellenőrzése alatt tartja a külföldi diverziókat.
Hamanei állítólag azt szeretné, ha a gárda erői a regionális problémákra összpontosítanának, és nem azokra a kísérletekre, hogy támadást intéznek szerte a világon az izraeliek ellen.
Az utóbbi hónapokban Indiában,Thaiföldön, Grúziában, Bulgáriában és más államokban érte támadás az izraeli polgárokat .Az izraeli hatóságok Iránt vádolják a támadások szervezésével.

Forrás: Oroszország Hangja

13 megjegyzés:

  1. Ez igazán jó hír. Nem kell háború.

    VálaszTörlés
  2. Rend és rendkívüli. Megtanulunk egyként élni. :-)

    VálaszTörlés
  3. A Változás a látható szinten is elkezdődött..:)

    VálaszTörlés
  4. Csak Igy Tovabb!!! Beket Mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
  5. Változás? Az most történik, de kétlem, h ez elég lenne, h ezek a disznók megváltozzanak.
    Amcsi választások inkább.

    VálaszTörlés
  6. Nyugodjatok meg, ez csak ideiglenes. Obama is megmondta, hogy a választások előtt semmiképpen nem fogja megtámadni Iránt. Elhihetitek, hogy amint Obamát újraválasztják, a beleegyezésével Izrael majd megtámadja Iránt az USA-val együtt.

    VálaszTörlés
  7. Vagyis a Jahve-hívő külügyes megaszonta, hogy a perzsák most még nem is olyan gonoszak, meg nem is Sejtánt őnagyságát szoligálják, mer nem is akarnak atomot hasítani fegyverzetileg.
    Most csak én látom úgy kissé kifulladtak a kígyót-békát kiabálásban a srácok? Vagy csak ez egy megszokott stratégiai lépés? Már úgyértem, akik csak tologassák a bábukat azok nem szeretnek, pofonokat kapni?
    A láncos kutyus most meg el van ugye foglalva a viharkárokkal meg a savazgatással... az a mocsok vihar! Az a rohadt! Az!

    De vajon mi lesz a következő kiabálási alap? Kibe rúgnak még bele ottan a közelebbi Keleten?

    Kicsit mintha globálisan is kezdenének a izgága pofák kifulladni... vagy ez most a vihar előtti csend?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vihar előtti csend, avagy beetetjük a tömeget, aztán jön a meglepi. Mondom, választások után kiderül. Addig türelem... miket beszélek, lázadjatok!

      Ne feledjétek, az új korszakot a háború istene hozza majd el. Mit nem lehet ezen érteni?

      Törlés
  8. Kérdés ki etet kit, biztos tudod ? Szerintem nem. Nagyon naív így látni a dolgot. Ez forgatókönyv szerint megy.

    VálaszTörlés
  9. Arról már nem szól a fáma,hogy Izraelnek mennyi atomfegyvere van.Nem kell háború?Már most is az van,a cionisták halomra gyilkolják a palesztinokat,a "jóságos" amerika pedig folyamatosan támogatja őket.Milyen békéről lehet szó ahol a cionisták terjeszkednek?Pont Izrael az aki nem engedi be területére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget.

    VálaszTörlés
  10. Ahhoz, hogy nagyobb embertömegek felébredjenek, a kritikus tömeg felnyissa a szemét, kimozduljon a kényelmi zónájából, ahhoz bizony kell a háború. Mert jól van, hogy itt egy páran látjuk, meg szemünket dörzsölve az illúzió álomból ébredezünk, de nagyon kevesen vagyunk.
    Meg a cion hatalom világuralma vagy akár az ukrajnai gázmezők csak akkor lesznek az övék, ha minél közelebb kerülnek Oroszországhoz. Úgy gondolom ezen terveiről nem mondanak le, mert nem mondhatnak le, kell nekik az olcsó olaj, egyébként saját maguk rúgnák ki maguk alól a széket. Én is úgy gondolom, hogy ez stratégiai időhúzás, nem más, ismerve a mentalitásukat ennek a hitvány, hataloméhes, inkorrekt, hazudozó "nép"csoportnak.
    Szerintem jobb, ha készülünk.

    VálaszTörlés
  11. szibériai gázmezőt akartam írni, nem tudom miért ukrajnait böktem oda...
    Bocsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisztusban szeretett testvérem! A foszilis és nem foszilis energiahordozók megszerzése kb. nyolcadrendű célja egy ilyen "béketeremtő, felszabadító, demokratizáló" háborúnak. Meg persze a muszlim világon átvonuló forradalmi tavasznak is. A cion két típusú rezsimet fogad csak el. Vagy a kollaboráns autokrácia (pl. a szaudi), vagy a CIA-val, Moszaddal, meg bombákkal kikényszerített demokrácia. Mindkét esetben ugyanaz a cél: helyet csinálni a rejtett hatalomnak. Tunézia, Líbia, Egyiptom, Szíria, és Irán esetében olyan hatalmi struktúrák alakultak ki a múltban, amelyek ezt a terjeszkedést nem tették lehetővé. Irán ráadásul olyan ősi szakrális fundamentumra épül, amelyet a terjeszkedő demokratikus világhatalom - saját természetéből kifolyólag - el kell, hogy pusztítson. Érdemes ide vonatkozóan Bogár László munkásságát tanulmányozni.

      Törlés