2012. május 26., szombat

Összeomlás előtti hangulat Európában - A görögök már nem fizetnek adót sem!

Egyre-másra érkeznek a hírek arról, hogy a vállalatok, a bankok a drachma visszatérésére készülnek. A görögök már nem fizetnek adót sem. 



Gyakorlatilag a görög kilépés előtti kaotikus állapot határozott jelei mutatkoznak Európában - derül ki a Guardian élő európai válságblogjának legfrissebb híreiből. A lap görögországi tudósítója azt jelentette, hogy az athéni gazdasági minisztériumban rendkívüli értekezletet tartanak a drámaian visszaesett adóbevételek matt. Már a választások előtt csökkent a görögök adófizetési hajlandósága, de a szavazáson kialakult patthelyzet végképp azt az érzést keltette bennünk, hogy voltaképpen nincs is kinek leróni a közterheket.

A Kathimerini című athéni lap korábban arról cikkezett, hogy ha vissza kellene állnia Görögországnak a drachmára, akkor az athéni vezetésnek a péntek esti New York-i tőzsdezárás és a hétfő reggeli új-zélandi nyitás között 46 órája lenne kiléptetni az országot az eurózónából.
Ezalatt elkezdhetnék hazai használatra fölülbélyegezni az euróbankjegyeket, befagyaszthatnák a bankbetéteket, csapatokat rendelhetnének a határokra a vagyonkimentés megelőzésére, a bankok nem nyitnának ki hétfőn és napokig zárva maradnának.

A TUI utazási iroda ragaszkodik ahhoz, hogy szerződéseinek legyen egy drachmakitétele, amely megvédheti a céget a pénzügyi veszteségtől a görög deviza visszatérése esetén. A Metro áruházlánc arra készített terveket, hogyan fizethetnének a görög vásárlók az új drachmával és előkészíti az új árcédulák nyomtatását, illetve a pénztárgépek átállítását - írta a német Bild.

A Deutsche Telekom szakértőket küldött görög partneréhez, az OTE telefonszolgáltatóhoz, hogy segítsenek kidolgozni az euró-drachma átállás kezelésének tervét.
A német bankok állítólag leírták minden görög követelésüket, hogy ne érintse őket a Grexit. Az Európai Központi Bank olyan módszereken dolgozik, amelyek segítségével egy különleges mágneses pecséttel felül lehet pecsételni az euróbankjegyeket görög használatra. Az európai jegybanknak emellett fel kell készülnie arra, mit kezd a birtokában lévő 40 milliárd eurónyi görög állampapírral, ha Görögország távozik az eurózónából.

Az eurózóna országai a háttérben intenzíven készülnek a Grexitre, miközben a felszínen minden erejükkel azt a látszatot keltik, hogy Görögország az eurózóna tagja marad....

Napok kérdése és kiderül... Illetve eldől az első dominó....

12 megjegyzés:

  1. Erre tudnék egy nagyon hosszú dolgok mondani mérgemben. de inkább nem pazarolom a karaktert. eddig se volt jó ez nekünk, eztán meg megszopjuk rendesen ha bejön. Egyáltalán mi a ....... nek ez az eurozóna, hatalmas vergődés az egész, nem szól másról, mint a fejesek megtöméséről. a tömegek adóztatásáról. Jó lesz ez nekünk? narancs is rohadó félbe van már. remélem a következő választásnál meglepődnek. 10000 munkahely, kackac.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek az előttem szólóval. Én is úgy látom, hogy a narancs is sok olyan döntést, törvényt hozott, ami már nem a mi érdekeinket védi, pedig ez lenne a feladata, ezért választották meg őket. A TEMPO párt viszont szimpatikus, és mentes minden háttérhatalmi érdektől, és fő célja helyreállítani az Apostoli Magyar Királyságot. Ha még egyelőre csak király nélkül is, de mint kormányzóval történő kormányzási formát, a magyar nép, és a magyar föld érdekeit nézve elsősorban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom biztosan, de ha lehet hinni, van már egy királyunk

      http://kiralyiudvar.lapunk.hu/?modul=forum

      Törlés
    2. Na hát én ezzel a TEMPO pártal meg borbély Józseffel vigyáznék. Én ugyanis nem adtam engedélyt, hogy ezt a királyt megválasszák és úgy tudom, hogy a többi magyar ember sem.
      Ugyanis tudniillik, Trianon azért történt, hogy a magyar népet meggyengítsék területileg is. És a zsidók azt tervezik, hogy ha kirobban Izrael és Irán között a háború akkor átköltöznek ide a Kárpát medencébe (miként erről a Viktorkával már meg is egyeztek). Utána pedig újra egyesítik Nagy-Magyarországot, és már mennek a finom utalások, hogy királyválasztás lesz, és higgyétek el nekem, hogy az a király nem magyar lesz hanem zsidó. Erre már vannak finom utalások is. Pl.: Magyarország megnevezése már nem Magyar Köztársaság, hanem Magyarország.
      És ha ide is lehull 1-2 bomba, a magyar emberek kevesebben lesznek a zsidók ellenében, így azok már olyan királyságot hozhatnak létre amilyet akarnak...

      Törlés
    3. Neked totál elmentek otthonról!

      Törlés
    4. nad barátom, néha nem árt tájékozódni. Attól mert neked gőzöd sincs valamiről nem a másik a hülye...Tetszik vagy nem, a zsidóknak fáj a foga a Kárpát medencére.

      Törlés
    5. Még annyit hadd fűzzek hozzá, hogy mikor aláírtuk a Lisszaboni szerződést azzal együtt azt is vállaltuk, hogy háború esetén befogadunk 500 000 zsidót. Továbbá nem tudom feltűnt-e de a mostanában országszerte felhúzott lakóparkok nagy része már az építés előtt elkelt és többnyire izraeli ingatlanoldalakon vannak meghirdetve, magyar ingatlanoldalakon viszont szinte sehol.
      Ha valaki fegyvert szorít a fejedhez és te behunyod a szemed, attól a fegyveres még nem tűnik el...Gondolkozz és tájékozódj.

      Törlés
    6. jó helyre jönnek a zsidók.!
      Nyilván szeretnének velünk "emelkedni".!
      /hátha elkapja egyiket másikat valami erős tisztulási folyamat/ :)

      Törlés
    7. El is.
      Te nyilván tudod, mihez képest emelkedsz.
      :)

      Törlés
    8. johnyd-1 ne mergelodj te is en is tudjuk hogy sajnos neked van igazad , nad vagy HULYE vagy ZSIDOBERENC
      Az igazi problema az hogyan tudnank ellene tenni valamit
      Hitler nagy hibat kovetett el mert a koznepet pusztitotta a zsidok kozul , ahelyet hogy csak azt a par ezret kuldte volna gazkamraba akik igazabol szamitottak pontosabban bunosok voltak , es Europa arculata akkor is es most is teljesen mas lenne
      A nacikat a vilaghaboru utan birosag elle allitottak a zsidokkal vajon mikor fogjak ezt tenni ?, ugyanis a zsidok csak 1900-tol 2012-ig annyi bunt kovettek el az emberiseg ellen hogy a nacik meg inasuk sem lehetnenek .
      A legszomorubb az egeszben hogy ezzel mindenki tisztaban van es nem tesz ellene semmit .

      Törlés
  3. Nyugodtan legyetek nemsokára vége!

    VálaszTörlés
  4. Terjedő bankrohamok Európában - Egy Lehman-kaliberű sokk jöhet:
    http://komlomedia.hu/hir.php?hir=1348

    VálaszTörlés