2012. május 2., szerda

Az évszázad csalása a deviza alapú hitelezés és számviteli bűncselekmény is!Haladunk előre az igazság útján. Bár nagyon apró léptekben, de személy szerint bízom benne, hogy ezt már nem fogják tudni visszacsinálni! Mert tudjuk mi folyt és Neked is tudnod kell róla. Ha nem zavar, hogy százezreket loptak el tőled ügyes tolvajok, akkor ne is foglalkozz vele, de ha igen, akkor tanuljunk együtt, mennyire nagyobb üzlet bankot alapítani, mint bankot rabolni. 

Az első teljesen legális és bevett trükkökkel milliárdokat keresnek, az utóbbiért mehetsz 10évre börtönbe. Pedig az igazi bűnözők öltönyben és nem rabruhában járkálnak. A mai napig....  
Képben kell lenned, ez az egyetlen "fegyverünk". 

Varga István, az MNB Felügyelő Bizottsági tagja szerint nemcsak az évszázad csalása a banki deviza alapú hitelezés és a szerződések, de még ráadásul számviteli trükközés is folyik.
 Kapcsolódó cikkek:
Kásler Árpád védelmében, akit OTP-Csányi megfenyegetett !!! Itt az idő emberek! Egy jó ügyért!
Drábik János: A bankok bűnei, avagy a megszegett 10 parancsolat
Szégyellje magát az a magyar, aki még ezek után is tudatlan BIRKA !
Ébredj rá ! Miért izzik a levegő Magyarország körül... Mi az igazi probléma?
A magyar államadósság visszafizetését meg kell tagadni - interjú Dr. Drábik Jánossal
Az IMF igazi arca ! - Csak hogy mindenki tisztán lásson végre!

10 megjegyzés:

 1. Egy véletlennek, vagy a sors kegyének köszönhetően olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek a bankok sikkasztását, adócsalását bizonyítják:
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=1171

  VálaszTörlés
 2. http://www.fusz.hu/index.php?op=full2&q=15159
  Hajrá Falus Zsolt!

  VálaszTörlés
 3. Ahogy hallgatom, folyamatosan írom a gondolataim.

  Hol volt gigaprofit 2011-ben? :D Más táblázatokat nézhettünk mi a cégnél…
  1. Joggal való visszaélés? Feltétel rákényszerítése az ügyfélre? Szerintem nem volt kötelező ezt választani, voltak forinthitelek is. És ugye hitelt felvenni se muszáj. Az tény, hogy a valós ügyletet nyilván nem látták át az emberek, akik lényegében egy forinterősödésre, illetve frankgyengülésre játszó spekulatív pozíciót szereztek a szerződéssel.
  2. Igen, devizában számolódnak el a hitelek, ezért hívják deviza alapúnak, nem tudom, ezzel mi baja.
  3. Érdekes, hogy ő is jön ezzel a bank a semmiből teremt pénzt szöveggel. Trükkösen azt is mondja, hogy a bankok és bankárok azt mondják, hogy ez nem igaz. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a forrásoldalra mit könyvelne? Semmit?
  4. A „túl nagy, hogy bebukjon” valóban probléma, de nem azért, mert nem nézünk szembe a gonddal, hanem mert fals biztonságérzetet ad ezeknek az intézményeknek. Ezt hívják morális kockázatnak.
  5. Ez az ember tényleg azt gondolja, hogy naponta ugyanannyi devizahitelt vesznek fel, mint amennyit törlesztenek? Józan észre hivatkozik, de most komolyan szerintetek, pláne az elmúlt években mióta tilos is… naponta ugyanannyi devizahitelt vesznek fel? Józan ész… és amikor ezeket a hiteleket inkább nyomták kifelé, és adták a bankok a 10milliós hiteleket, akkor ugyanennyit törlesztettek vissza az ügyfelek? Na nee..
  A számviteli trükk neve pedig nettó elszámolás, és semmi trükk nincs benne. Ha tartozol apádnak 1000 forinttal, ő meg neked 900-al, akkor nem egyszerűbb csak 100-at adni neki? Ez a nettó elszámolás.
  6. ATYAÉG!!! Ez még a kötelező tartalékráta fogalmát sem ismeri!!!!!!! A kötelező tartalékráta a BETÉTEK bizonyos százaléka, nem pedig a hiteleké.
  A nemzeti bank irdatlan kamatot fizet?!?!?!?!?!?! A kéthetes betét fizet 7%-ot! Mennyiért kaptok hitelt? Na? Ezek után az MNB-nél akarnák tartani a pénzt?:D Az igaz, hogy sok a pénz az MNB-nél, de ennek más az oka. Az, hogy a bankok nem hiteleznek, mert szar a gazdaság, és mindenki rossz adós, és egymásnak sem adnak pénzt szívesen, mert félnek a többi banktól. Így megy az MNB-be a pénz.
  7. Abban igaza van, hogy bankon belül egész máshogy néznek ki a folyamatok.

  Két kérdésem lenne: ez tényleg Kossuth rádió? Ez az ember tényleg az, akinek mondja magát?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olvasgatom már ideje itt a hozzászólásaid (gondoltam látatlanba letegezlek, ha nem veszed zokon??) és tisztelem kitartásod. Örülök, hogy a "másik" oldalról is tájékoztat valaki, mivel rengeteg dolog van mely közel sem fedi a valóságot ,de ahogy mondtad azért nem is kell mindent elhinni, amit igazság címszó alatt elénk raknak. Így nem is kezdenék el/tudnék vitába szállni veled, mivel a közgazdaságtanhoz alap szinten értek, a pénzvilág működési rendszeréhez pedig egyáltalán nem. :)
   Inkább csak kérdeznék...
   Ezeket a "felvilágosító" infókat nem csak itt hallottam, hanem több, számomra hitelesnek tűnő közgazdásztól, pénzembertől. Ők mind azt mondják, hogy valóban folyik a szép szóval "pénzcsinálás" (talán ezért is hívják "lufinak"?), valóban kizsigerelő és nyomorba döntő a jelenlegi bankrendszer (hogy most ezt a kormány segítségével, a nem korrektül megfogalmazott jogszabályokkal, törvények segítségével teszik az megint egy más kérdés). Kérdés, hogy akkor kinek higgyünk? Ha úgy igaz, ahogy írod, akkor miért állítják, amiket állítanak? Mi az érdekük, ha nem az igazság megismertetése.
   Nem tudom milyen szinten vagy, értsd mennyire vagy bankár :) de mint minden területen itt is igaz lehet, hogy az igazságot csak az igazán felső szinteken ismerik, "lentebb" minden a papírforma szerint működik. És aki nem lát bele, az nem is tudja elképzelni.
   Itt van Kásler Árpád esete is (aki azt mondja, hogy nem deviza-hitelek, hanem Devizában elszámolt forint alapú hitelek). Gondolom ő sem a tudatlansága miatt indította a pert. És még jó néhányan, kik vállalva a meghurcoltatást, akár az ellehetetlenítést kiállnak és felemelik hangjukat. Magamból kiindulva, amihez nem értek, amellett nem tudok érvelni, mert gyorsan kicsinálnak...:)
   Tehát akkor mi lehet az igazság?
   És te miért kerültél pl. erre az oldalra? :) Te is keresed a válaszokat mert érzed, hogy valami nem kós...akarom mondani nem tiszta?:)
   Örülök, hogy írsz, mert ez az oldal is arra jó, hogy tanuljunk, tájékozódjunk...

   -láttam nemrég egy videót, ahol törökök mesélik, hogy bejött hozzájuk az IMF, azzal egyidőben deviza-alapú hiteleket adtak boldog-boldogtalannak és ugyanaz következett be, mint nálunk. Csak éppen ez a 90-es években volt...

   Törlés
 4. Y:
  Persze tegezz bátran :)
  Nem tudom, hogy akik "pénzcsinálást" említettek, mire gondoltak pontosan. Ha arra, hogy ez egy ordas nagy biznisz tud lenni, akkor igazuk van. Ha arra, hogy a bankok a semmiből csinálják a pénzt, akkor nem. Az biztos, hogy ez egy nagyon komplex rendszer, és a közgazdaságtannak egy része csak. És szerintem a pénzügyi piacok, nemzetközi pénzügyek talán a legösszetettebb területe a közgáznak. Lehet valaki teljesen jószándékú, és abszolút szaktekintély a maga területén, mégis simán félreérthet dolgokat más területen.

  Lufinak azt hívják, amikor valaminek az ára értelmetlenül magasra nő. Mondjuk úgy egyre jobban túlértékeltté válik. Igazság szerint ezek azok a dolgok, amikkel foglalkozni kellene, mert itt van a kutya elásva, de ezek már nagyon bonyolultak tudnak lenni. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy a bankok a semmiből nyomnak pénzt, mert az elsős makro tankönyvben le van írva, hogy "pénzteremtés".

  Mondok egy egyszerű dolgot. Tegyük fel, van egy hatalmas befektetési bank, legyen a neve mondjuk Goldman Sachs. Hatalmas cég, a pénzügyi piacok nagy szereplője, ügyfelei a leggazdagabb emberek, befektetési alapok, stb. Elkezd venni valamit, mondjuk technológiai részvényeket. Aztán felhívja az ügyfeleit, hogy a technológiai papírok milyen jók, erre azok is elkezdik venni. Kis idő múlva publikál egy elemzést, hogy a technológiai részvények mennyire jók. Mi lesz az eredmény? Mindenki ezeket kezdi el venni! Az ár megy fel szépen... Aztán ez egyre több embernek tűnik fel. Boltosoknak, taxisoknak, akik amúgy nem foglalkoznak a tőzsdével, de a nagy emelkedés híre eljut hozzájuk, elkezdenek venni ők is. Az ár megy még feljebb. A Goldman ugye egész nap a piacokkal foglalkozik, pontosan látja, mi az ábra. Látja, hogy már egyre több kisbefektető lép be a piacra, és arra gondol, hogy már nem maradt senki, aki venne. Úgyhogy elkezd eladni. Aztán felhívja az ügyfeleit.. aztán kijön az elemzés... és a piac zuhan. És mire a zuhanás híre eljut a kisbefektetőkhöz, már hatalmasat zuhant minden. Na ez a biznisz :) És ilyen a lufi meg amikor kipukkad.

  Történt átverés? Nem. Akkor mi a gond? Az, hogy olyan emberek is piacra léptek, akik nem értenek hozzá, akik nem követik, nem tudják értelmezni, ezért rossz döntéseket hoznak. Szép kimutatásokat lehet látni, hogy a kisbefektetők hajlamosak a legmagasabb árakon venni, és a legalacsonyabb árakon eladni. Mert olyannal foglalkoznak, amihez nem értenek, de megszédíti őket a profit lehetősége.

  Az, hogy a bankrendszer kizsigerelő lenne, nézőpont kérdése. Nyilván sok ember számára muszáj hitelt felvenni, és a fizetésük is nagyon alacsony, nekik mindenképpen kemény az élet, pláne akkor ha elszáll a frankárfolyam. Mindenesetre tanítani kellene az iskolában, hogy hogy kell a pénzzel bánni, és minden jobb lenne. Nem kell túlkomplikálni, az emberek nagyon egyszerű dolgokat sem értenek.

  Abban igazad van, hogy ízesen összeesküdni csak nagyon magas pozícióban lévő emberek tudnak. Nyilvánvalóan teszik is. És ha már ez egy ilyen oldal, szét lehetne nézni a Goldman háza táján is ;) Sokkal érdekesebb, mint azt fújni, hogy a bankok a semmiből teremtenek pénzt ;)

  Én nem csak érzem, hanem tudom, hogy sok minden nincs rendben. Viszont ehhez ismerni kell egy bank működését nem csak itthon, hanem külföldön is, látni kell, hogyan gondolkoznak ezek az emberek, hogyan mennek a dolgok. És az igazi mókát nem azok a bankok jelentik, ahova be tudsz sétálni számlát nyitni :) Azok javarészt kishalak.

  Az IMF-es török sztorit nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy nem ők akarták, hogy nyomassák a deviza alapú hiteleket, ami itt is ott is felelőtlenség. Ezzel emberek ugyanolyan spekulánssá válnak, mint azok, akiket folyton szidnak, csak nem értenek hozzá, és emiatt nekik ez inkább szerencsejáték.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm válaszod, magyarázatod!!
   Azzal azért tisztában voltam, hogy a bankok, ahová besétálhatunk, az alsó szegmensét alkotják a banki szférának. "Kisembereknek", "kisbank". :)

   Talán csak azzal nem értek veled egyet, hogy a történetedben a Goldman Sachs részéről igenis átverés történt. Visszaélés, megtévesztés,... Gondolom a jogilag erre nincs szabályozás (ezért is írod, hogy megtehetik), de akkor is komoly morális, etikai aggályokat vet fel.
   Egy normális világban (mondom normális) nem szabadna, hogy valaki így visszaélhessen a tudásával, hatalmával.
   És világunknak ez az egyik rákfenéje. A hatalmasok feneketlen étvágya. Mert ugye mikor is mondaná azt, hogy "na, ezt most már azért nem tesszük meg!" Vagy, hogy "ez már pofátlanul sok pénz, nem is kell!"
   Így, mivel bolygónk, gazdaságunk véges, nem nehéz elképzelni, hogy minden pénz, érték, ingó és ingatlan előbb-utóbb törvényszerűen a kezükbe kell, hogy kerüljön...

   Törlés
  2. Na pont ezért fog bedőlni az egész világgazdaság! Mára már oda jutottunk: a föld összes valós értékéhez képest, 50-60 szoros az üzleti pénz mozgás!Ez nagy pofon lesz mindenkinek,nem tudom ez miért éri meg nekik hiszen lehet az életükkel fizetnek érte. Legalább is az usá-ban

   Törlés
 5. Hiteles Magyarok Fórumának Nyílt levele Csányi Sándornak!
  http://komlomedia.hu/hir.php?hir=1218

  VálaszTörlés
 6. Egészen egyszerűen csalás az egész! Pénzt kéne csinálni? Adjunk hitelt, forintba, és hajtsuk be frankba. /az ugyan is nem "romlik" /Ahogy az adós felvette, már is van X frankunk! Sok adós, sok frank! Az adós maga a fedezet annak a pénznek, ami valójában nincs is meg, nem is volt meg! haláli! Nagyon értelem szerű lenne, már a bankok mechanizmusát jól kivizsgálni!

  VálaszTörlés
 7. A bankok azok az egységek, amelyek nem ismerik az országhatárokat. Ami nagyon káros az emberiségre! Az uralkodó elit egy kisebbség! Mikor növünk már végre fel??? Meddig lehet ezt eltűrni? és még a jogok??? Úristen!!! beteggé tették a világot...egy kisebbség!!! Adjatok jogokat, és ha lehet még többet! nesztek!

  VálaszTörlés