2016. január 12., kedd

Di Caprio a Golden Globe-on felszólalt a korporációk kizsákmányolása ellen és az őslakosok mellett




A The Revenant filmben játszott szerepéért méltán kapta meg Leonardo DiCaprio a Golden Globe filmes elismerés díját. 

A filmben többször beszélt arikara nyelven, amit egy őslakos tanított meg neki. Talán ezért is, de felajánlotta, hogy a díját megosztja az őslakosokkal és a világ valamennyi bennszülöttjével, és felhívta a figyelmet arra is, hogy meg kell védeni a földjeiket a nagyvállalatok érdekei ellen.





"Ideje, hogy megismerjük az önök történelmét és megvédjük az őslakosok földjeit a nagyvállalatok érdekeivel és azokkal az emberekkel szemben, akik kizsákmányolják őket. Ideje, hogy meghalljuk hangjukat és megvédjük ezt a bolygót a jövő következő nemzedékei számára."

39 megjegyzés:

  1. "Ideje hogy" LOL. Még egyáltalán léteznek őslakosok Amerikában?
    A már jól megszokott hollywoodi képmutatás. Igaz, a szövegben is benne van, ha észre nem vettétek, hogy eddig a filmig DiCaprio nem is tudta, hogy Amerika valamikor az őslakosoké volt. Egy igazi profi lehetett, aki megírta neki a szöveget.
    Csak tudnám Buddha Laci mitől dől be újra meg újra ennek a korrupt, romlott, hazug, tudatprogramozó hollywoodi bandának.
    Hát nem aranyos? http://www.un.org/climatechange/summit/2014/09/secretary-general-designates-leonardo-di-caprio-un-messenger-peace/
    http://www.theguardian.com/environment/video/2014/sep/23/leonardo-dicaprio-un-climate-change-summit-speech-video

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak annyi, hogy a "recognise" szó hangzik el, ami ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy "elismerjük az Önök történelmét", nem "megismerjük". Félrefordítás a feliratban. (a "megismer" csak többedik jelentés)

      Törlés
    2. Buddha Laci lenne néhány gondolatom feléd, mivel látom, hogy nagyon a szíveden hordod az észak-amerikai indiánokat sorsát, mintha azok valami ártatlan áldozatok lettek volna.
      Nos az igazság az, hogy azon a földrészen sem mentek másképp a dolgok, mint másutt.
      A több száz indián törzs gyakran háborúban álltak egymással, vagy csak egyszerűen megtámadták egymás faluit, más kisebb csapatokat, amely következtében a vége legtöbbször kifosztások, elrablások, gyilkolások, szörnyű halálra kínzások, rabszolgaság, egész törzseknek a kiirtása, és mindezek variációi.
      Szóval, hagyjuk már ezt a "A legnagyobb holokauszt, ami a Földön létezett" jelegű elfogult megközelítéseidet. Azok az indiánok sem voltak különbek a fehér, vagy más embernél. Az többek, az erősebbek mindig is leigázták a kisebbeket, a gyengébbeket. A bűnös emberi természet nem bőrszín kérdése. Röviden ennyit erről az "idilli képről".

      Törlés
  2. Lehet, én vagyok túl naív, de számomra az a kijelentése, hogy megossza az őslakosokkal a díjat, egyet jelent azzal, hogy eladja jó pénzért az aranyföldgömbjét - szándékosan egybeírva - s az érte kapott pénz nagyobb részét az őslakosok kapják. El tudom képzelni, hogy számukra a Föld nem vehető pénzen, de valamire csak rá tudnák fordítani. Vagy adjon belőle a szegényeknek.
    Jó, nem kritizálok, legalább gondolt rájuk. Valamennyi érzelmet kellett belevinnie, mert el-elakadt a szava beszéd közben.

    VálaszTörlés
  3. http://truthburgers.com/archives/9363

    VálaszTörlés
  4. Dicaprio klíma és környezetvédő ENSZ békenagykövet , a "Wall Street Farkasa" a világ egyik legnagyobb és legdrágább luxusjachtján 50 importcsajjal Dom Perignon-os üvegek között élvezte végig brazil vébét 2014-ben, végülis a brazil nyomor látványa távlatokban és kábulatban még színes is lehetett ;)

    VálaszTörlés
  5. "... valamint a világ valamennyi bennszülött közösségével". Akkor ezek szerint az erdélyi magyarokkal is. Néhány év(tized) múlva pedig a németekkel, meg a svédekkel finnekkel, dánokkal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, végül osztozni fog mindenkivel :)
      Sőt!
      "...megvédjük ezt a bolygót a jövő következő nemzedékei számára." Az ilyen szövegről rögtön "George Carlin - Mentsük meg a bolygót! szatíra-video jut eszembe.

      Ettől függetlenül jók a filmjei. "A szabadság útjai" a kedvenceim közé tartozik, az egyik legkíméletlenebb, mégis realista és időszerű filmje.
      Csak "lyukas a cipője, mint a suszternek" - a kaptafa illik hozzá :)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Azért nem kell világmeváltást várni, csak mondott valamit, és kész.

      Törlés
  7. Kampány van Usáéknál.Jó lenne hinni,hogy őszintén mondja dehát színész.Mégpedig jó színész.Szín-ész.(-nek kellene lennie legalábbis memória terén biztos)Híres emberek nagy nyilvánosság előtt ilyen-olyan kijelentéseket tesznek és lehet,hogy az egyik elnökjelölt pont megemlít valami hasonlót a saját kampányában.Befolyásolás, pszichológia még ott is ahol nem is kellene semmi hátsó szándékot belelátni a dolgokba.Nem vagyok én annyira biztos abban,hogy Buddha "bevette" és azért hozta ide ezt a hírt.Ez olyan,mint Clintonné aszongya nyilvánosságra hozza az 51 es körzet meg az UFO akták adatait ha megválasztják,aztán a minap már jön is ez az úrhajós,hogy felhívja a figyelmet.Híres ember,odafigyelnek rá,hisznek neki,sokakhoz eljutnak a szavai.De ezek politikusok megígérik azt is,hogy lehozzák a csillagokat csak légyszilégyszi had én kapjam a hatalmat!:)
    http://alfahir.hu/clinton_nyilvanossagra_hozna_az_ufokkal_kapcsolatos_aktakat

    http://www.titkolthirek.hu/edgar-mitchell-apollo-urhajos-azt-mondja-hogy-az-idegenek-akadalyoztak-meg-a-nuklearis-haborut-a-foldon/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó. Mindenki azt olvas ki, ért meg egy írásból, videóból, amit akar,...de ennek a poszt címéből egyértelműen kiderül, hogy Laci miért hozta le azt. A gonosz amerikai korporációk miatt, az elnyomott indiánok, no meg természetesen az ébresztés miatt. Ma már mindenki ébreszteni akar minket,...még DiCaprio is, mint ezt te is jól látod.

      Törlés
    2. az indiánok nagyon gyengék, ha újra feljönnek ugyanúgy eltaposná őket valaki más, mert gyengék, ennyi

      Törlés
    3. Az őslakosok "utolsó dobása" 1973-ban volt Wounded Knee-nél. Ez volt az indiánok 1956-ja. Ott hunyt ki végleg a "native american spirit"

      http://tartarossz.blogspot.hu/2014/02/ezen-napon-tortent-wounded-knee.html

      Akik most élnek sajnos jelentős részük drogos vagy alkoholista, évenkénti hagyományörző összejöveteleik sem bírnak nagyobb súllyal, mint mondjuk "Harpacskószajudári Töltött Káposzta Fesztivál". Maximum azzal az élménnyel térhetnek haza, mint nálunk egy Kárpátia koncert után a rajongók: "Legalább jól kiüvöltöttük a bánatunkat!" - majd másnap minden megy ugyanúgy tovább...

      Törlés
    4. Nézzétek meg ezt a képet:

      http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000WmzAoCgaxhw/s/900/900/231-3414.jpg

      Ha 50, 100 vagy 1000 év múlva - esetleg - újra lesz egy egészséges világ, ebből a képből tökéletesen le tudják majd olvasni a jelenkor minden nyomorúságát. Persze ma már kényszerek vannak. Vannak dolgok, amiket nem lehet nem használni. A képen látható rézbőrű lány alkatán, arcán még nyomokban látszik a hajdanvolt büszkeség, tartás, de kérem csak XXI. század van már...

      Ha jól emlékszem az "ON the spot" egyik részében láttam, mikor a stáb éppen egy afrikai őserdőben, egy bennszülött törzsnél volt vendégségben. Érintetlen, önellátó, organikus kultúra... volt sokáig, míg nem a törzsben az egyik siheder lány hozzá nem jutott egy okostelefonhoz. Onnantól kezdve az összes fiatal ezt a vackot bújta, nem volt már érdekes a napi szertartás, éneklés, közös munka stb. Ez még nem is volna olyan szokatlan dolog. De amit a törzsfőnök mondott, attól az állam is leesett. Nem szó szerint, de valami hasonló hangzott el a riporter srác és a törzsfőnök között.

      - Önök ugye Európából, Magyarországról jöttek? - kérdezte a törzsfőnök
      - Igen
      - Szép ország lehet. Jó lehet ott élni
      - Hmmm
      - Tudja mit mondok én? Inkább lennék kutya Magyarországon, mint itt az erdőben király.

      No komment. Ez a XXI. század.

      Törlés
    5. Ez a kép még kifejezőbb:
      http://cdn.c.photoshelter.com/img-get2/I0000qj.J8AFuhO8/fit=1000x750/Crow-Fair-Crow-Indian-Reservation-Montana-woman-with-mobile-phone-AR680814-011W.jpg

      Törlés
    6. Hogy te miket tudsz viator... :) - gondolok itt arra, ahol írod, hogy "Akik most élnek sajnos jelentős részük drogos vagy alkoholista..." Ez sajnos valóban így van, amihez hozzátenném még azt, hogy a gyerekeikkel nagyon kegyetlenül bánnak, beleértve a szexuális zaklatást is. Nem véletlenül vette ki ezeket a gyerekeket az amerikai kormány a rezervátumokból és helyezte őket a ker. egyházak gondozásába.
      A népeknek meg kellene ismerniük a vallásukat is, úgy talán megértenék, hogy Isten miért engedte majd mind egy "szálig" kiírtani őket. Isten minden korban nagyon szigorúan büntette a balványimádást, az indián vallásban pedig szinte minden fűszálnak külön istene van, a vérszerződésekről és véráldozatokról nem is beszélve, amit Isten tilt.

      A vallásukról:

      https://hu.wikipedia.org/wiki/Azt%C3%A9kok

      Törlés
    7. Redneck! a "gonosz amerikai korporációk" csillaga leáldozóban van, megtették kötelességüket, süllyesztőbe velük. Már az Isten majma is üti őket, mert ebből lehet ám hatalmas szellemi nyereséget kiszedni :)
      és ezt csak az nem veszi észre, aki nem akarja.

      Törlés
    8. Huli! Egyetertek. De nem azert, hogy nekunk jobb legyen, hanem hogy meg rosszabb. Egy vagy tobb csillag megy a sulyesztobe es helyetuk felragyog EGY masik. Amerikatol es attol amit o kepvisel, foleg penznemileg, nem azert kell megszabadulni, mert akarmi, hanem azert mert az abszolut kontroll miatt szukseges EGY uj, egy olyan globalisan is egyseges "igazsagosabb" rendszer, amelyt a vegen mindenki boldogan elfogad. Fizikai sikon nem gyozhetunk!

      Törlés
    9. Redneck! "amerikai korporáció" már egyre inkább a múlt, lassan felszívódik, nyilván egy globálisabba, ergo (ebben egyet is értünk) megfoghatatlan.
      Dicaprio beszólása valójában tét nélküli volt, nem nevezett meg konkrétan egy nagyvállalatot sem, csak beledurrantott egyet a nagy semmibe, és ezzel lelki profitja lett a zsebben.
      Ahogy a szintén "színész" Obama is bedobta magát évértékelőjében: „ aki azt állítja, hogy Amerika hanyatlik, az a fikciók világában él.” Az Egyesült Államok a leghatalmasabb ország a világon." :)
      Azért ilyenekkel győzködni az amcsikat már nagy gáz, vagy az amúgy opportunista amrikaiak, élelmiszerjegyekkel megtömött lyukas zsebeikben is egyre kevésbé hiszik ezt el.

      Törlés
    10. You bet! The American Dream. "You have to be asleep to believe it." George Carlin :)

      Törlés
    11. a dolog nagyon egyszerű, az indiánokat nagyon legyengítette az ostoba ezotériai, emiatt nagyon gyenge volt az önvédelmük, plusz az ostoba ezotériai miatt nem is vették komolyan a technológiai fejlődést, ami pedig rendkívül fontos, az indiában élő hatalmas ember tömeget is azért tudták könnyedén uralni az angolok, mert őket is nagyon legyengítette az ostoba ezotériai és egyébként jelenleg is nagyon lent tartja őket, annak ellenére hogy most már próbálnak megszabadulni az ostoba ezotériától, csak persze az ostoba lakosság eléggé ellenáll

      egyébként a technológiai fejlődés a legfontosabb, mivel enélkül nem lehet elhagyni a bolygót, ha nem tudjuk elhagyni a bolygót akkor pedig minden eddigi munka teljesen értelmetlenné válik, mivel a nap biztosan felfogja perzselni a bolygót

      Törlés
    12. "Fizikai sikon nem gyozhetunk!"

      Kedves Redneck! Nem is kell győzni a szó hagyományos értelmében. Meghalni kell tudni a világnak, megértéssel, tiszta lélekkel, szerető szívvel, de ezt Te is tudod.

      Kedves Ria, Isten mindent megenged az embernek, de büntetni nem büntet, azt az ember teszi a másik emberrel és saját magával. Az Evangéliumot hírdetni kell, ha valóban megértettük,de arra senki nem hatalmazott fel senkit, hogy ezt pusztítással kösse egybe. Ahol nem fogadják be a tanítást, vagy az azt hírdetőt, onnan el kell jönni. Mit szólnál ahhoz, ha holnap leszállna valami út tan, vallás, amely szintén elítélné a mai értetlen és agresszív embert, s ahelyett hogy megismertetné az emberrel a tanai lényegét, jól legyilkolássza őket. Hol van itt a megértés? Nem tudom, hogy az ember mikor fogja már fel, hogy embert ölni halálos bűn. Senki nem vehet el olyat a másik embertől, melyet később nem tud neki visszaadni, még úgymond isteni utasításra sem, mert ilyen utasítás nincs az Élő Istennél.

      Törlés
    13. "Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat" (Zsidó levél 10:26).

      "Gondoljátok meg, mennyivel súlyosabb büntetésre méltónak ítéltetik az, a ki az Isten Fiát megtapodja, és a szövetségnek vérét, melylyel megszenteltetett, tisztátalannak tartja, és a kegyelemnek Szellemét bántalmazza?" (Zsidó 10:29).

      " Mert ismerjük azt, a ki így szólt: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét" (Zsidó 10:30).

      " Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni" (Zsidó 10:31).

      "Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő (Krisztus), eljő és nem késik" (Zsidó 10:37).

      " Az igaz pedig hitből él. És a ki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem" (Zsidó 10:38).

      "De mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk" ( Zsidó 10:39).

      Törlés
    14. Mi is ugyanígy nézünk ki mint ezen a két képen az indián lányok... Csak más ruhában vagyunk.

      Törlés
    15. Ria, nagyon jó, hogy beírod ezeket mindenhova, de csak ott csináld ezt ahol indokolt is, a másik meg az, hogy az indiánok kiirtásának semmilyen alapja nem volt, sőt gyakran előfordult az is, hogy az indiánok segítettek a telepeseknek, amikor a vallásukat hozod fel akkor gyakorlatilag kevered az aztékokat az észak-amerikai indiánokkal, de ezen kívül még számos népcsoport volt ott, azért ez kicsit bonyolultabb dolog lenne.

      Törlés
  8. Ria ezekben a zsidó levelekben nem jahvéről van szó?Gyöngyi szerintem Jézus apjáról beszélt aki a Jóisten maga.A zsidók jahvéról beszélnek és tartják istennek és nem fogadják el Jézust.Olvasta valaki Badiny Jos Ferenc Jézus király a Pártus herceg című könyvét?sok elgondolkodtató dologról ír,de tudom ez a legbonyolultabb és legnehezebb téma a világon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De igen Anikó, Jahve-ről van szó a zsidó levelekben. Gyöngyi pedig egy más istenről beszélt, nem arról, Akiről én. Az én Istenem büntet, az övé nem büntet.

      Törlés
    2. Volt Jézusnak egy példabeszéde a tékozló fiúról.:) Nem-e a fiú büntette meg magát azzal, hogy elhagyta az atyai házat? Szépen elherdálta a vagyonát, s mindaddig nem is gondolt az otthonára, míg már a disznók is jobban éltek, mint ő.:)

      Edgar Cayce, aki számtalanszor elolvasta a Bibliát és vallásos volt, ezt mondta ezzel kapcsolatban:

      "LAMMERS: Mit jelent az, hogy a test lelke?

      CAYCE: Azt, amit a Teremtő minden egyénnek átadott a kezdetekben, s amely most keresi a Teremtő házát.

      LAMMERS: Meghal valaha is a lélek?

      CAYCE: Elűzethetik a Teremtőtől. De ez nem halál.

      LAMMERS: Hogyan válik száműzötté a lélek saját Teremtőjétől?

      CAYCE: Hogy maga gondoskodjék saját megváltásáról - ahogy ti fogalmaznátok -, az egyén száműzi önmagát."

      Az önmegváltás pedig nem lehet más, mint az alázat tudása. Alázatos pedig az lesz, aki mindenét elveszítette abban a világban, melyben az útját megtette. Elérte azt a mélypontot, melyet még el tudott viselni ahhoz, hogy ne vesszen el "örökre". Az alázat az önzetlenséggel gyakorolható legjobban, de a mélypont átélése nem spórolható meg, mert a megértés és a honvágy "ott" születik meg.:)

      Törlés
    3. "És elfeledkeztetek-é az intésről, a mely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;
      Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.
      Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?
      Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.
      Aztán, a mi testi apáink fenyítettek minket és becsültük őket; avagy nem sokkal inkább engedelmeskedünk-é a szellemek Atyjának, és élünk!
      Mert ám azok kevés ideig, tetszésök szerint fenyítettek; ő pedig javunkra, hogy szentségében részesüljünk.
      Bármely fenyítés ugyan jelenleg nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, ámde utóbb az igazságnak békességes gyümölcsével fizet azoknak, a kik általa gyakoroltatnak" (Zsidók 12:5-11).

      (A "Tékozlo fiu története" más eset, más a tanulsága.)

      Törlés
  9. Akkor most nagyon leegyszerűsítve az egyik gyereke számára a fenyítés a jó nevelési módszer illetve az apjuk néha megfenyíti ha olyant tesz,a másik gyereke számára pedig a nem szólok bele ha rosszat csinálsz majd megtanulod a saját károdon én elmondom mi a helyes te pedig szabad akaratodból eldöntheted melyiket választod.
    Minden "gyerek"(mind Isten gyerekei vagyunk) számára más nevelés a hatásos ezért is van annyi vallás,hiszen MI nem vagyunk egyformák,és nem lehet minket egyformán nevelni abból lenne aztán az igazán nagy katasztrófa.Isten is csak ezt csinálja.Csak akkor van baj,ha egyesek,mint most az iszlám állam azokat a módszereket amivel isten őket akarja nevelni rá akarja erőltetni egy teljesen más módszert igénylő "gyerekre". Én így látom.Másképp nem nagyon tudom elképzelni,hogy mind igazat mondunk és egy Isten van.Mert olyan,mintha egy teljesen más Istenről beszélne a legtöbb vallás,de ez csak úgy lehetséges,ha mi látjuk Őt másnak,mert velünk mások a módszerei elvárásai és más a feladatunk is.
    Buddha Laci ne haragudj,hogy majdnem minden bejegyzésednek teológiai vita a vége,nem tudom hogy keveredünk mindig ide.Bocsi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket a teológiai vitákat is el kéne kerülni, mert nem vezet sehova, ez az egész hit kérdése, azt meg egyrészt nehéz változtatni, azzal nincs baj, ha valaki erről beszél, de nem itt kellene ezt csinálni, ennek itt nem sok értelme van.

      Törlés
  10. Ria a sokszor politika érdekében átirt bibliával nem mész semmirre..jó lenne némi távolságból szemlélni!
    Mit gondolsz arról az álszent dologról hogy elveszik a kicsiket a xexuális molesztálás miatt és odaadják olyan egyházi nevelésbe ahol ugyan azt csinálják velük? A külömbség az hogy a lelkét is ellopják tőlle mert az indentitását ferditik el...ezért a sok narkós és alcoholista köztük mert másként nem tudják ezt a elferditett dolgot másként elviselni.

    Gondolj bele ez amire te hivatkozol mindig hány magyar táltos füves gyógyitó bába ember életét vette el elégetve mágján elevenen!

    TE nem szereted a nemzetedet ha ezt még mindig nem fogtad fel és csak szajkozod mint a mantrát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okay, akkor most én is elmondanám Aniko nagyon leegyszerűsitve, hogy nem minden Isten ember-teremtménye egyben Isten gyermeke is.
      Az 1Korinthusi levél 6:14-18 igeszakaszban Isten kijelenti, hogy kiket fogad fiaivá és leányaivá (gyermekeivé):

      "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?
      15 Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között?
      16 Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta: „Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek.
      17 Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr, tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket,
      18 Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek, így szól a mindenható Úr.”

      Fiúnak (leánynak) lenni nem jelenti csak a testi származást, hanem otthonosan mozogni az atyai házban ahol a fiú kiismeri magát, be van avatva az atya szándékaiba és terveibe (Janos evang.5:20). Ha az apa valamilyen feladattal bízza meg őt, teljhatalmad ad neki, ezért mozog a fiú mindenütt ahova csak megy, biztosan és nyíltan.
      Isten fiai olyanok az isteni dolgokban, mint a gyermekek a szülői házban; könnyen eligazodnak, beavatottak, hatalmuk van arra, hogy az Atya nevében szóljanak és cselekedjenek (Janos 1:20).
      Ugyanakkor egészen alávetik magukat az Atya akaratának de a fiúi teljhatalomnak mindig a fiúi engedelmesség az alapfeltétele, vagyis Isten minden, a Bibliában kijelentett parancsainak való engedelmesség.

      Ugyanígy leegyszerűsítve elmondanám azt is, hogy a fenti Zsidó levélből vett idézetek, zsidó származású keresztyén gyülekezetnek íródtak, vagyis Krisztushoz már megtért zsidó hivőknek, akiket Isten fiaivá fogadott, ezért is fenyíti őket és ostorozza, vagyis neveli engedelmességre éspedig azért, hogy Isten szentségében részesülhessenek.

      Az Allah-ban hivő - vagyis a muzulmán vallásban hivő - emberek egy bálvány istenben hisznek, aki nem egyenlő a zsidók és keresztyének Istenével, JAHVE- val. Az Allah-ban hivők szabad akaratuknál fogva eldöntötték, hogy melyik istenben higgyenek, kihez akarnak tartozni, ezért mint össznép, nem is részesülhetnek Isten kegyelmében.
      A Korán Allahja nem az az Isten, aki Jézus Krisztus Atyja, aki elküldte az Ő Fiát a világ megváltójának. A Koránban ilyet nem olvasunk... Allah-nak nem volt fia. A Korán Jézusról is beszél, csak másképpen, mint az Újszövetség. Ebben rejlik a szöges ellentét a iszlám és a bibliai keresztyénség között.

      Törlés
    2. Részlet Badiny Jós Ferenc:Jézus király a pártus herceg.-című könyvéből:És a linken a könyv:
      https://szkitahun.wordpress.com/2011/05/23/badiny-jos-ferenc-jezus-kiraly-a-partus-herceg-1/

      "De van egy másik ok is az igazság felderítésére és leírására, és ez talán nyomósabb, fontosabb és az általános közvélemény irányításában a nemzetközi sajtónak, mint kultúrhatalmi tényezőnek, beavatkozását is mutatja. Aki nyitott szemmel jár, az észreveheti, hogy egyre kevesebbet lehet olvasni, hallani Jézusról. Mintha a feledés homályába taszítanák korunk magasztos alakját. Az USA-ban például egyre jobban hiányzik a karácsonyi üdvözlőlapokon a „Merry Christmas” felirat. Behelyettesítik legtöbbször a „holyday” szóval. A karácsonyi fényt szeretnék talán kioltani a hívők szívében? Eleinte azt hittem, hogy aggodalmam csak egy Jézus-hívő képzelete, de amikor kezembe került a kétmillió példányban kiadott „Az én könyvem bibliai történetekről” című képeskönyv (Watch Tower Society, NY 25 Columbia Heights NY 11201, Brooklyn) és abban láttam, hogy Jézus Urunk keresztre feszítését is törölni akarják a köztudatból, és „oszlopra szegezett”-ként tanítják a gyermekeknek szánt bibliai képeskönyvben; egy nagyon szomorú meditálásom arról győzött meg, hogy bizony igazuk van azoknak a fiataloknak, gyermekeknek, akik ismerni akarják Jézust, az embert. Így határoztam el magam arra, hogy megkeresem az elködösített múltban a betlehemi herceget.

      A könyvet szerkesztő „International Bible Students Association” úgy szövegezi Jézus megölését, hogy a gyilkos a „vallásvezérekbe bújt ördög”. De talán forgassuk vissza ezt – az emberiség leggaládabb gaztettét – abba az idő-

      13

      be, amikor azt elkövették. Kik a „vallásvezérek”? A jeruzsálmi zsidó templom főpapjai lehettek csak, mert csak a zsidó vallás gyakorlata volt megengedve és az volt a hivatalos államvallás. Minden más hit, ideológia, Isten lényének más elképzelése eretnekségnek, pogányságnak volt törvényileg elrendelve és azok hirdetőire, mint hamis prófétákra, a templomi törvény halálbüntetést írt elő. Jézust is ilyen „hamis prófétának” tartották a zsidó „vallásvezérek”, mert nem e kegyetlen, mindenkin uralkodni akaró, zsidó valláspolitika által eszményesített Jehovát istenítette, hanem a mindenkit egyformán szerető Mennyei Atya gondviselő jóságát dicsérte és Igazságát tanította. Ezért akarták őt a zsidók megölni, ahogyan az evangéliumokban olvashatjuk.

      Íme a „szentírás” szava:

      ………Meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.” „Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok.” (János 8:37-38.)

      Az evangéliumi szövegben – amit a kereszténység „Isten szavának” tanít – igen feltűnő és meglepő az, hogy Jézus két Atyáról beszél. Különbséget tesz az Ő mennyei Atyja és a zsidók atyja – Jehova – között, akit nem ismert el Istennek az evangéliumi tudósítás szerint, mert így nyilatkozik róla: „….Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem……”

      „Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjáról szól, mert hazug és a hazugság atyja.” (János 8:42-44.)"

      Ezt azért írom le mert azt írod,hogy a:zsidók és keresztyének Istene, JAHVE.A zsidók istene és a zsidó-keresztények istene Jahve.A keresztényeké pedig a Jóisten,akinek fia Jézus Krisztus.

      Törlés
  11. A TEREMTŐ amit nevezhetsz istennek vagy bárminek az MINDENT a fü a fa a virág akár minden szál fü külön a kavics a tó a szél és a talpunk alatt a járda is...MINDEN az minden...mi is és az állatok is..mindenben az egyetlen teremtő lelke hullámzik oda és vissza....
    Amikor a természetben a legszebbnek vélt fánál imátkozik valaki jobb helyen teszi mint a Mátyás templomban mert a természet a TEREMTŐ temploma saját maga épitette neked és mindenkinek! Nincs szüksége csiribi bára csak a mély velevaló közelségre!

    VálaszTörlés
  12. A fanatizmus a lélekrablásból származik jó ezt tudni!

    VálaszTörlés
  13. Koszonom szepen.Napok ota bantott a gondolat hogy szo nelkoul maradt az indian gyermekek egyhaz altali megeroszakolasanak kerdese.Az meg hogy "isten(nem az enyem) miert engedte majd mind egy szalig ki irtani oket"Hogy jelenhetett meg ezen a feluleten, nem is ertem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az embernek szabad akarata van szeretni vagy gyülőlni, teremteni vagy ölni pusztitani - és a két véglet között sok szinskála van még. Nem ISTENed fogja majd a dolgokat elrendezni hanem ujra mi LELKEK kik a TEREMTŐBŐL szakadtunk ki...ugy hogy a következő életünkben megölhet ha ugy dönt az akit megőltem vagy felemelhet az akit segitettem! RAJTAM MÚLIK A JŐVŐ IGY!

      Törlés