2014. október 15., szerda

Hogyan hamisítja a híreket a nyugati média - Ismert német újságíró vallomása



Az olvasóknak itt nem lesz sem újdonság, sem meglepetés, hogy a globalista média milyen álságos hírszerkesztést, mi több hírgyártást alkalmaz. Ahol a leközölt információk sokszor nemcsak a "kettős mérce" elvét alkalmazzák, hanem eleve a valóságtól fényévre lévő manipulált hazugságokat tartalmaznak.


Működésük észrevétlensége pont azért "garantált", mert az 'átlag tömegek', akik a kapott információk megkérdőjelezése nélkül már az iskolákban is magukba szívták az előre legyártott verziókat történelemről, összefüggésekről, eseményekről, megszokták (illetve azt hiszik), hogy amit a TV-ben mutattak, az úgy is van.
Nos, ma már bárki igazságot kereső ember tudja - nevezzük ébredő, tájékozódó embernek - hogy mennyire nincs így, mennyire hazug és hamis a valóságként tálalt sugárzott információ ! (SBG Buddha - VilagHelyzete)


De a hírek nem tények, hanem közlemények. A média nem érzékszerv és a valóság valami egészen más.(Julius Andan)(Duncan Shelley - Az elme gyilkosai) 


Most viszont Dr. Udo Ulfkotte, ismert német újságíró és szerző megelégelte és felfedi, hogy számos jelentős újságban a hírszerző ügynökségek írják a cikkeket, kémként beépítve az újságírókat, meghamisítva az eseményeket.

25 megjegyzés:

  1. ....bezzeg a russia today! Az egy megkérdőjelezhetetlenül hiteles forrása az igazságnak! Azt hiszem az itt zajló "ébresztésre" mondják, hogy egyik álomból a másikba...
    Gratulálok a cikkhez:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó hogy van min fennakadni, s a lényegtől elsikkadni. Mikor lelepleződött a nyugati média, meg politikusok (mert egyelőre abban élünk), következhet a keleti média leleplezése is. Először tegyük tisztába a "hazai" dolgokat.

      Törlés
    2. Pityesz! tisztára igazad van! Az ATV-nél és a népszabinál hitelesebb forrás nincs!

      Törlés
  2. Pityesz!
    Minek fikázol? Ha, eddig nem volt világos : Info-Háború folyik!
    Itt (is!) csak infók jönnek, de rajtad múlik, hogy meg tudod-e különböztetni, mi az igaz és mi a hamis!
    Bár nem egyszerü dolog, de nem is lehetetlen!
    Áldás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a megkülönböztetés valóban kulcsfontosságú, ráadásul az utóbbi századok szellemi nagyságai rendre felhívták a figyelmet erre. Köztük Horn Gyula is. Az alábbi - tőle származó - idézet az MSZP székházában olvasható. Sajtótájékoztatókon gyakorta felbukkan a háttérben:

      "Meg kell tudnunk különböztetni a hamisat a valóditól, a hazugságot az igazságtól, a szavakat és a tetteket". H.Gy. - Cölöpök

      Tóbiás Józsefnek már sikerült a megkülönböztetés:
      http://valasz.hu/itthon/szakitott-gyurcsannyal-az-mszp-105517

      :-))))

      Törlés
  3. Nem tudok olyan háborúról amiben létezne győztes oldal. Szerintem ahelyett, hogy az ember jobbra vagy balra „lépkedve”, elméje számára a legigazabb hazugságot keresi, érdemesebb a fókuszt a „vertikális tengelyre” állítani…esetleg hátralépni egyet-kettőt, ahonnan látszik, hogy a háború nem is háború hanem játék… a világban megjelenő dolgok okát nem kívül, hanem belül keresni… Nem akarok nagy szavakat használni, van itt akinek ez jobban megy, pusztán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az itt évek óta megjelenített tartalommal padkázott út végső soron önmagába visszatér…így a kígyó ismét a saját farkába harap!

    VálaszTörlés
  4. "Nem tudok olyan háborúról amiben létezne győztes oldal."
    Pedig létezhet. :-)
    Ne is menjünk külföldre! M1, ma este 19 30-kor! Nemzeti mázba öltöztetett valóság hamisítás.
    A Russia Today sem hiteles. De azért nem lenne rossz, hogy az ember még jobban tudjon olvasni a sorok között. Apropó hiteles. A hitelesség szoros kapcsolatban áll a valósággal. Ez az oldal hiteles? A Biblia hiteles? Én hiteles vagyok? Valódi vagyok? Ki ma a hiteles és a valódi? Mi a valóság? Hogyan határoznánk meg? Ki tudná hitelesen meghatározni a valóságot? Milyen a kiegyensúlyozott tájékoztatás? Egyáltalán milyen az a kor, ahol létezik az a kiherélt kifejezés, hogy tájékoztatás? Tömegtájékoztatás. Már megint a tömeg... Ó, jaj, be kell fejeznem, mert ha a tömeg és a nép szóba kerül rögtön eszembe jut a mennyiség győzelme a minőség felett és elkap a hányinger.

    VálaszTörlés
  5. A média a nagy modern polip egyik karja. A lény első kar a hajdanán a filozófia volt, amely megideologizálta, hogy miért is nem jó az évezredes hagyományok alapján élnünk. A politika nevű kar lebontotta ezeket a rendszereket, hogy helyet készíthessen a rejtett hatalomnak, a pénzrendszer nevű kar gondosan ügyel arra, hogy éppen ne dögöljünk éhen, de anyagi szuverenitásunk már ne állhasson helyre, a média pedig az erkölcsi és szellemi restauráció megelőzésében játszik kulcs szerepet.

    "Azé a nép, aki megműveli". Tartja egy klasszikus mondás. Vajon kié az a nép, aki számára 1956 jelentősége abban merül ki, hogy "akkor sokan kimentek az utcára"?

    VálaszTörlés
  6. "Azé a nép, aki megműveli". Tartja egy klasszikus mondás. Vajon kié az a nép, aki számára 1956 jelentősége abban merül ki, hogy "akkor sokan kimentek az utcára"?
    Zseniális meglátás! :-O

    VálaszTörlés
  7. Tudom fokozni!
    "hogy akkor sokan kimentek az utcára."
    "hogy akkor sokan kimentek a pályára."
    És a pálya nem volt sima...

    VálaszTörlés
  8. Nem volt TV.(Internet meg pláne.) Az emberek unatkoztak. Oszt csak úgy kimentek. :)

    VálaszTörlés
  9. Amúgy meg nem értem. Melyik bolygón éltetek eddig ? A homo sapiens minden tagja hazudik. Szüksége van tűlelése szempontjából, van amikor csak a jobb életért és kényelemért, de mindenki hazudik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyire a fenti állítás (bizonyos rátekintésben) igaz, annyira nem is magyarázat semmire. A "homo sapiens" ráadásul a darwinizmus terméke, s mint ilyen egy embernek is nevezhető biológiai konglomerátumról ad némi leírást, de az emberről, mint teljes lényről aligha. Ha mindenáron meg akarom nevezni az "értelmes embert", akkor azt homo universalisnak, vagy homo mikrotheosnak hívnám. Igaz ennek már híre hamva nincs a modern világban, helyét elfoglalta a homo sapiens...

      Egyetlen feladat maradt. A restauráció. Homo sapiensből a homo mikrotheos-szá. Na nem a külvilágban, hanem belül.

      A nyugati média valóban hazudik, látványosabban és tetten érhetőbben, mint bármelyik. És mivel maga a szó is közvetítést jelent, önálló értéket nem teremt (hamis frázis, hogy valaminek "hírértéke" van), ezért ez a folyamat magáról a közvetítőről szól, nem a közvetített eseményről. A konkrét esemény csak egyfajta apropóként fogható fel, célja pedig nem a tájékoztatás, hanem a tudati befolyásolás. Ez pedig egyaránt igaz a nyugati, de a "putyini" médiára is.

      Törlés
    2. És még valami. Mindenki olyanná válik, amilyen képet kialakít magáról. Ha valaki a modern "gondolkodó majomszerű főemlős" (értsd homo sapiens) képét tekinti magára vonatkozónak, akkor előbb utóbb azzá is fog válni, ám aki az Egyetemesség egyfajta reprezentánsának (homo mikrotheos) az előtt is nyitva az út. Igaz az utóbbi jóval keskenyebb és nehezebb, mint az előbbi.

      Homo sapiensé "válik" az ember, de homo mikrotheosszá "nemesítenie" kell magát. A kettő között óriási a különbség.

      Törlés
    3. „Mindenki olyanná válik, amilyen képet kialakít magáról.” … ez nagyon igaz
      Ez azért nem könnyű feladat, mert külső segítő bőven akad a képkialakításban, akik igyekeznek megmondani, sugallni, milyen képet alakítson az ember ki önmagáról.
      Ezért nagyon fontos leválni vagy a helyén kezelni, a bizonyos "köldökzsinórokat" (politika, médiák, tömegtájékoztatás stb.)
      Remélhetőleg sokan jutnak arra a döntésre, hogy egy független, önálló nézőpontból, valóban a saját fejével, saját képet tud kialakítani önmagáról és ez teljesen független attól, hogy milyen társadalmi folyamatok zajlanak épp körülötte.
      Minden emberben egy belső igény a szabadság megélése, de hogy, mi is ez a szabadság, és az hol is található, hol van ennek a küzdelemnek a helyszíne, kik és mik adhatják meg ezt a szabadságot?
      Az egészen biztos, hogy nem ott és úgy van a valódi emberi szabadság, ahogy a pl politika, tömegtudat, ezotéria vagy pláne a reklámipar sugallja azt.
      A legtöbb emberben azért ott van az a kettősség érzés is, hogy nem tud úgy élni, ahogy gondolkodik, van egy belső és külső megélése, ami kettéválik, ezt kell megszüntetni önmagában, és ez az igazi önállóság és szabadság útja.

      Törlés
  10. Az előbbi hozzászoktatásomat törölni, majd módosítani akartam, de valamilyen felsőbb erő nem engedte törölni. Érdekes. :)

    VálaszTörlés
  11. A feladat mérhetetlenül nehéz, már csak azért is, mert az ember sosem tudhatja, hogy mikor érkezik "haza". Ha egy hasonlattal szeretnék élni, akkor azt mondanám, hogy 10 méter mélyen fekszünk egy gödörben, ami betonnal van kiöntve: szolidifikáció. Arccal lefelé, kezeink, lábaink megkötözve és ki kéne szabadulni. És ha netán sikerül is, tükör tükröt fog követni és, az aki azt mondja "hazatértem, megtaláltam azt, amit kerestem" még csak nem is érintette a feladat problematikáját.
    És még egy fontos gondolat. El kel felejteni a langyosat, a jólesőt és a kényelmest. Az ember önmegvalósításában vajmi csekély szerepet játszhat az, hogy hogyan érzi magát. És ez főleg azokra az irányzatokra igaz, melyek a tudatalattit hangsúlyozzák ki. Ha én valakinek intravénásan morfiumot adagolok, akkor az bizony nagyon jól fogja magát érezni, annak ellenére, hogy csak idő kérdése, hogy megsemmisüljön.
    "Nem kívántam vezekelni. Nem akartam magam valamiért megbüntetni. Semmiféle sanyargatás. Semmi szentimentalizmus. Mélyebb belátásra se szomjaztam. Az alvilág felkeltése, újabban tudatalattinak hívják, szólt egyszer Mesterem, nem ajánlatos. Ami a sötétben van, maradjon a sötétben. Hatalmas kéz takarta le, büntetlenül hozzá senki sem nyúlhat. Mesterem elbeszélte, hogy alvilágát fel akarta számolni. De már pusztán a szándéktól olyan válságba került, hogy ép elméjét is alig sikerült megmentenie."
    Ha az ember netán kétségek között őrlődne, akkor azért annyit megtehet, hogy hajon ragadja vizsgálódásának tárgyát és kiviszi azt a fényre. A fényre és nem csukott, hanem nyitott szemmel szemléli azt. Fény, józan realizmus, nyitott szemek és intelligencia.
    "Csak azt fogadom el, amit az intelligencia teljes nappali világosságban meg tud nézni. A zárlatot azért választottam, mert tudom, hogy azt, amit meg akarok érteni, csak ebben a mágikus állapotban vagyok képes megközelíteni."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg az ezotéria iparága az, ami legnagyobb mértékben termeli ki, a sok „hazavezető utat” és a sok „hazaérkezettet” is.
      Ezeknek az irányzatoknak abszolút helye is van a világban, hiszen ha van kereslet erre, nyilván akkor lesz kínálat is hozzá, vagyis a vevő és az eladó mindig boldogan egymásra is fog találni.
      Igen merész feltételezés hazaérkezettnek feltüntetni magát bárkinek, aki itt van.
      Hasonlóan gondolom, aki itt van még, az bizony sehova nem érkezett meg, jó esetben is csak úton van, ha mégis hazaérkezettnek véli magát, könnyen lehetséges, hogy csak út egy mély kátyújában üldögél épp.
      (Valamiről meggyőződve lenni csodás dolog, így sokan lelkes tudásátadásba kezdenek, ez igen fontos, mivel másoknak is kellenek azok a gödrök és pénzkeresetnek sem rossz. )
      :))

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=ta9rxvHkMFA

      Amit a szuper-egóról mond az nagyon is idevág.

      Törlés
    3. Részletesebben:

      http://www.youtube.com/watch?v=CqcYsJtB3sE

      Jó szórakozást! :)

      Törlés
  12. "Irtózom attól, hogy szüntelenül asztrálkarmámat verklizzem. Átvalósulni. Ezt pedig csak fölfelé lehet. Más út nincs. Az élet arra való, hogy nagy dolgoknak feláldozzák. Egyébként semmi értelme." Hamvas Béla

    VálaszTörlés
  13. Ez az ember sugó gépről mondja amit mond...de miért?
    Azok a fránya részletek...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Kedves Azrael! Az emberi lét igen ellentmondásos: küzdelmes és egyben dicsőséges is, pl.a Hamvas gondolatok azért nagyon jók, mert Ő képes volt mindezt megfogalmazni, amire azért nyilvánvalóan kevesen vagyunk képesek.
      Kinek mi és ki a jó vagy rossz épp a világból, mondhatni, helyzet és ízlés kérdése is, de azt nem szabad elfelejteni, hogy mások életbeli megélése tény és igazából nem is lehet vita tárgya, hisz az illető csakis úgy nyilvánul meg, ahogy épp arra képes.:)
      Buddha Laci jóvoltából a hozzászólás rész itt, egy szabad felület, tehát bárki bármit megfogalmazhat, idézhet, amit érdekes módon valójában nem is másoknak teszi, csakis önmagának, önigazolásképpen.:)) 
      Nyilván az ember a megélt bizonytalansága miatt, elütheti az időt azzal is, hogy megállapítja, a másik épp milyen "elesett helyzetben" van hozzá képest, ez sokak útja jelenleg is, ebben sincs semmi kivetnivaló, talán csak annyi, hogy ezáltal semmi stabilitást nem fog tudni szerezni.
      A lelki stabilitás valamennyire megélhető itt a bizonytalan világban is, de az soha nem mások ellenében megszerezhető önigazolás kell, hogy legyen.
      Minden jót Neked :) !

      Törlés
    2. Azért mert "mester" nélkül az ember eltévelyedik és beledöglik.

      Törlés