2012. november 3., szombat

Sandy tanulságai...avagy a türelem csak 3 napig tart! Prepperek Vs. Felkészületlenek


Mit tanulhatunk Sandy-től?
Tegnap este éjfél után, illetve ma hajnalban összeomlott a Facebook rendszere és órákig nem állt helyre. A rendszer használata óta ilyet még nem tapasztaltam. Biztos előjönnek majd valami hivatalos blablával és minket nem is ez érdekel, hanem egy érdekes összefüggés:
Nem a világ vége, ha egyik napról a másikra eltűnne az egész Facebook, mégis nagyon sokan még erre sincsenek felkészülve, sőt bizonyos ismerőseikkel másképp nem is tudnák felvenni a kapcsolatot vészhelyzetben.....
Jogos a kérdés, mit tennénk, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne az internet, a mobil-kommunikáció (amihez elég egy EMI vagy EMP-fegyver elsütése) vagy leállna az áramszolgáltatás. A boltok, bankok zárva. Kommunikáció zéró....




- Tudnánk, hogyan kell túlélni ? Hol találkoznánk ? Lenne mit enni a családnak, fűteni, vizet tisztítani ? Meg tudnád védeni a tulajdonodat és a családodat ?
Jó kérdés, igaz, hát gondolkozzatok rajta ! Amerikában külön üzletek vannak "Preppers", azaz felkészülők számára..... Magyarországon ? .......  
(SBG Buddha)



Egy természeti katasztrófát követő 72 órát tekintik az „udvarias” időszaknak. A lakosság ilyenkor még nyugodt: a kormány majd mindent szépen megold, küld ételt, vizet, benzint, ruhát és mindent, ami kell. Így az első három napban az emberek betartják a szabályokat és jól viselkednek.


Úgy a harmadik nap vége felé elfogy a türelem. Az emberek elkezdenek éhezni és felhevü
lnek az indulatok. Egyre többen kezdenek kétségbeesni és úgy érzik a kormány cserbenhagyta őket. Ami három napja még egy viszonylag udvarias társadalomnak tűnt, most vészjóslónak tetszik. Az egyén túlélési ösztönei kezdik átlépni a társadalmi szabályokat és lassan elszabadulnak az indulatok.

Egy viszonylag friss tanulmány szerint a legtöbb ember nagyjából háromnapi élelemmel és egyéb létfontosságú cikkel rendelkezik otthon a kamrában, tehát látszólag stabil társadalmaink csupán kilenc étkezésre vannak az anarchiától. Mivel a legtöbb ember megszokta, hogy mindig mindenhova azonnal eljuthat, csak nagyon kevesen gondolnak arra, hogy felkészüljenek egy szükséghelyzetre, érkezzen az bármilyen formában.




Ahogy a mostani helyzetből láthatjuk, nincs szükség teljes gazdaság i összeomlásra ahhoz, hogy egy nagyvárosban káosz alakuljon ki. Elég egy viszonylag gyenge hurrikán is.

„Az egyre fogyó üzemanyagok miatt az emberek között nő a feszültség,” jelenti a Fox News. „A kilométeres sorokban álló autósok New York, New Jersey és Connecticut államok, a Sandy miatt legnagyobb pusztítást szenvedett területek benzinkútjainál többször is összezörrentek. Az emberek harcolnak a még rendelkezésre álló benzinért, felvásároltak minden elemet, a telefonszolgáltatás akadozik és a legalapvetőbb árucikkek beszerzése is probléma.”

A benzinkutakhoz rendőröket állítottak, hogy megakadályozzák a lassan lázongásra hasonlító konfliktusokat. A Twittert elárasztották a benzinhiánnyal és egyéb problémákkal kapcsolatos üzeneteket:

- "Tudod, hogy nagyon rossz a helyzet, amikor a benzinkutast arról kérdezve, hogy mikorra várható több benzin, csak röhög rajtad." – Prede (@predederva) November 1, 2012

- "Ez egyszerűen borzalmas! Valaki kést rántott a Greenpoint benzinkútnál, ahol több órás a sor." – Camila Xavier (@camilaxavier) November 1, 2012

- "Éppen figyelem, ahogy összeomlik a társadalom egy Long Island-i benzinkútnál." – Christina (@wooly_says) November 1, 2012

- "Teljesen magam alatt vagyok. Égő házak bűze, az emberek verekednek az ételért. Totál sötétség."

- "Több napja nem aludtam vagy ettem rendesen. Remélem hamarosan jobb lesz."



Vannak azonban más jellegű tweetek is:

- "Én Utah államban élek, ahol az emberek hisznek a felkészülésben… Pont a múlt héten beszélgettem New Yorki rokonaimmal és kinevettek. Azt mondták bolond vagyok, mert fegyvert tartok, van tartalék benzinem, vizem és saját generátorom. A legtöbb ember teljesen vak aziránt, hogy milyen káosz lehet, csupán egy komolyabb áramkimaradás esetén, ami mondjuk a fél vagy az egész országot érinti. Nem kell több mint egy hét ahhoz, hogy elszabaduljon a pokol és a lázongás legyen az új társadalmi norma."

Az ABC News riportjában egy lakó a következőket nyilatkozta:

- „Meg fogunk halni! Meg fogunk fagyni! Itt 90 éves emberek vannak!” mondta Donna Solli, a helyszínre látogató tisztségviselőknek. „Maguk, nem értik. A teherautóiknak már itt kellene lenni a sarkon! Három nap telt már el!”

Egyesek olyan rossznak tartják a helyzetet, hogy már a Vöröskeresztet vádolják, mert nem érkezett meg a segélyszállítmányokkal:

- „Ez Amerika, nem egy harmadik világbeli ország! Nekünk étel és ruha kell,” mondta Jim Molinaro, Staten Island kerületének elnöke. „Azt tanácsolom Staten Island lakosságának, hogy ne adjanak adományokat az amerikai Vöröskeresztnek. Adják a pénzüket másnak.”

Sokak szerint a helyzet még jelentősen romlani fog mielőtt javulna. A CNBC arról írt, hogy a benzinhiány még egy hétig is eltart, pedig a kétségbeesés már három nap után is komoly volt.




 Mi a helyzet az áramszolgáltatással? A helyi szolgáltató (Consolidated Edison Inc.) szerint az áramellátás november 11-re állhat helyre mindenhol, bár Manhattanben akár már ma visszatérhet az áram a lakásokba. A CNN szerint még mindig 2,7 millió ember van áram nélkül. Áram nélkül pedig a kutak nem tudnak üzemelni. Az amerikai életstílus elképzelhetetlen benzin nélkül. Hogy mást ne is említsünk, a legtöbb ember manapság képtelen bárhová is gyalog menni, biciklije pedig szinte senkinek nincs.


Vonatkoztassunk el egy kicsit a Sandy okozta zűrzavartól. Mi történik, amikor sok millió, sűrűn lakott városokba zárt ember nem jut ételhez, benzinhez vagy áramhoz?

Természetesen kétségbeesnek. A kétségbeesett emberek pedig könnyen elveszítik türelmüket, konfliktusba, verekedésbe keverednek. A kormány ilyen helyzetben nem lesz képes segíteni, hiszen sok millió emberről és sok millió adag ételről van szó és azok, akik nem készültek fel, komoly bajban lesznek. 


Hirtelen nagyon sokan rájöttek, hogy milyen jó lett volna, ha ők is felkészülők (elterjedtebb nevén „prepperek” – jelentése felkészülő) közé tartoztak volna.

A tartalék ételek, vízszűrők, elemek és egyéb fontos eszközök értéke egy szupervihar után hirtelen jelentősen megugrik.

Mi a megoldás a frusztráció és a pánik elkerülésére? A felkészülés.

Ha Staten Island vagy New York City lakói felkészültek volna a viharra, amiről tudták, hogy feléjük tart, most nem kellene ilyen kétségbeesett helyzetben lenniük. Ha lett volna néhány napi tartalékuk, most nem a Vöröskeresztet okolnák a bajért és nem a kormánytól várnák kimentésüket.

A Sandy levonulását követően a felkészülők sokak szemében zseninek tűnnek. Míg az emberek nagy része eddig csak nevetett rajtuk, a felkészültek most is gond nélkül, legalábbis kevesebb gonddal folytatják életüket.

Őket nem látjuk most a hírekben, amint segítségért könyörögnek, hanem otthonaik védelmében eszik saját ételüket, isszák a saját vizüket és kerülik az utcákat. A prepperek nem fosztogatják a boltokat, nem szidják a Vöröskeresztet és nem kukáznak arra várva, hogy megérkezzen a kormány segélyszállítmánya.

A prepperek sokak szerint az új próféták, a felkészületlenek pedig az új hajléktalanok.


Forrás: Paranormal.hu

68 megjegyzés:

  1. Legelébb. A emberkék bolondok.
    A amrik emberkék meg még a jóba is beleszoktak. Vagyis működik náluk a "velem ilyen úgysenem történhetik" pogram. De... ím egy tasli, hogy mégiscsak lehetséges ez a skandalum.

    Az persze megint más kérdés, miféle károkat okozott arrafelé eme zupperhuzat? Mármint... oké letépkedett pár felsővezetéket vélhetően (meg kicsinálhatott pár erőműt, vagy elosztót), s ezek pótlása eltart egy darabig. Megmég a utcákat is telehordta szeméttel, meg roncsokkal, meg... itt-ott. Azt mondjuk nemegészen értem hogyan is van az, hogy a benzinet nem tudják odaszállítani a kutakhoz, de a elöntött metróban már járnak a szerelvények...
    Szóval technikailag vannak itt olyan részek, amik kissé... hogyismondjam?... zavarosak.

    Ámbátor. Vélem egyes csoportok rája is játszanak kissé a huzat hatásaira, a saját kis elgondolásaik elősegítése okán.


    A hazai helyzet talán annyiban másabb, hogy, akik mán kaptak pár taslit a Élettől. Vagyis van némi tartozásuk, meg találkoztak mán a közművek érdekérvényesítésével. Azok (ha megtehetik) kerestek, s használnak más módszereket.
    Vagyis vélem nem feltétlen köll nekünk ilyen felkészülős bót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmad nincs.
      Könnyű neked taslizni, amikor Staten Island felét a víz lesöpörte a tengerbe, a hídon át se ki, se be a törmelék miatt. Az a csányi Felsőzsolca, a miniatűr Devecser ...... mondhatná az az amerikai, aki látta már Katrinát, Sandy-t, Andrew-t, a tornádókat, a 6-7-es földrengéseket.

      Aki más nyomorára csak legyint, az ne lepődjön meg, ha az Isten egy viccelődős napján megkóstóltatja azt, amire csak legyintettünk korábban.

      New York városban annyian laknak, mint Magyarországon. Ott nincs több tartalék, nem is tud lenni, mint amennyi pl. Budapesten van egy átlagos családban. Ott mentést szervezni olyan, mintha Budapesten lakna az egész ország. Kicsi helyen rengeteg ember.

      Ha nincs részvét, akkor hallgatni kell.

      Törlés
  2. Jönnek mindjárt a problémamegoldók: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X_BI1DxQdD4 De itt nálunk is van megoldás: http://www.youtube.com/watch?v=Z6XORDw5RIU&t=12m30s :-)))
    De ha még nem lett hányingered, és mélyebbre akarsz leásni: http://pirospirula.blogspot.hu/
    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1970
    http://www.youtube.com/watch?v=Xc_u_I633BM&list=UU5WSNExfZvQmh0YKDFl3lIA&index=7

    VálaszTörlés
  3. Elnézegetem a képeket, itt és másut, nem egyszerű, mégha "prepper" vagy, akkor sem.
    Itt is leéget házak, egész tömbökben. Másutt látható ugyanez csak a betörő víz sodort el egész tömböket.
    NY egyébként se a legolcsobb hely. LA-hez viszonyitva 2x drágább, más államokhoz képest(inkább középső államok) 3x-4x drágább. Azon kívül hídpénz, útpénz, stb. Nem szívesen mennék oda vissza, büdös és piszkos, szerencsére csak pár nap volt. New Orleans még a ma napig nem heverte ki Catrinát. Mikor normalizálodik NY?
    NO egy déli város, de NY? Nyakukon a tél, és Elég cudar az arra felé. Sokakat hajléktalanná tett a vihar. Aztán lehet "prepper" ide vagy oda. A háza lehetett minden vagyona. Azt eladni már nem fogja, hogy mondjuk elhuzzon délre, és ott valahogy túléljen.

    Az u s a pont az a hely ahol mindent megtalálsz, ellentétek (végletegik értendők), nációk, és sok sok ember, fél, és vad is, gang-ek. Összezárva 10-25 millás városokba. Némelyik olyan gyors ütemben nő, hogy csak a víz, meg az áram van bekötve, ja meg csatorna. A középső államokba meg sokan HTO-val vagy Diselel fütenek, mert akkora terület, hogy nem lehet annyi felé elvezetni a gázt. Pl. Ausztrália, ahol kerozin kályhával fütenek a legtöbb helyen még azokban a városokban is amit hirtelen, fejből mondanál.
    Vissza térve a keleti partra és a viharra. Nem jó ez. NY egy megapolisz, sok sok emberrel. A pénzügy és sok kitudja mi más írányító központja. Ha tényleg odág fajul a helyzet, mint NO-ba, lázongás, fosztogatás, nemzeti gárda. Élhetetlen és lakhatatlan lesz. Jön a hideg, nincs élelem, tető a feje felett, le áll a város. Mindenki mindenkitől félni fog.Igazi "csikágó".
    Az állam a csődszélén, miből segítsen(?), választások (ha nem marad el, 2 nap múlva lenne esedékes), kitudja kinyer, a "béke bajnoka", vagy a háburús uszitó.
    Ezek a napok hozhatnak fordulatot.
    Ergo, ha te is egy igazi PREPPER vagy, akkor az ilyen dolgokra is oda figyelsz, mert hiába van messze az a város, lehet azok a dolgok, problémák itt kopogtatnak holnap ilyen, vagy olyan formában.

    Folyt köv.

    VálaszTörlés

  4. Folytatás.

    Kicsit sarkitani fogok.
    Vettél már jurta sátrat? Van elég benzin a kocsidba, hogy elhagyd a várost? Ha város közelében élsz, művelsz egy kis földet, tartasz állatot, ott hagyod?(mert jönnek a zombik. úgy ám) Lelécelsz? Van mivel megvédened magad? Készen álsz arra, hogy ha maradsz, a többieket fel kell ráznod? Vezetned kell őket, mert ők nincsenek felkészülve. Ezt alázattal tudod megtenni? Nem pedig kioktatólag, nagyarcal tenni ezt, mert TE vagy a nagy PREPPER!
    Mert így vagy úgy rájuk leszel szorulva.
    Lehet, hogy félkézzel kinyomod a palacsintából a lekvárt, de vannak szeretteid, akik lehetnek betegek, idősek, gyerekek, stb. Ők is ilyen erősek? Vagy csak gyenge láncszemek a te szemedben, és hullani kell az ilyenek. Mert egy igazi "prepper" erre is tudja a megoldást, a startégiát. IGAZ??
    Na ez már kicsit erős volt. De nem életszerütlen. Mert aki ilyeneket olvas elsőre, vagy kezdő a "prepper világban", nem is jutott el idáig, mert ez ego az olyan erős, - hogy persze, és mindent és mindenkit túlélek, konzerven, meg egy rambó késsel - csak Ő maga van és a világ. Közben körülveszi a családja, és azok gondjai, életkora. Mit nem is vesz számításba.
    Nincs tuti. Lehetsz részben(!) felkészült, előrelátó, gondoló, de mindenre nem lehet "felkészülni". Ne ijedj meg, ne pánikolj.
    Dönts. Nem tudod, nem tudhatod miről kell döntened. De jelölj ki dolgokat, eseményeket, hogy TE, mikor ott lesz egy adott szituban, miképpen döntesz, és tudd, hogy miért, hogy késöbb ne gyötörjön a lelkiismeret. Miért nem, vagy miért nem úgy döntöttem, éppen akkor. Ne kisértsen később a gondolat, mert csak a lelki erődet örlöd fel, pont akkor, amikor a nélkülözés és az elgyötörtség minden energiádat úgy szívja le, hogy erre pazarolni a megmaradt energiádiat, luxus lesz.
    Kiváncsi lennék, hogy a fenti képeken látható megsemmisült házak tulajdonosai közül, melyik ültette az atóba a családját a vihar elültével, és vette az utat a közéső államokon keresztül, le délnek, hogy ne fagyjon meg.
    Mert ehez több dolog kellet (márha igazi "prepper", első sorban PÉNZ).
    Olvasta a híreket. Számba vette, hogy megsemmisülhet a háza. Bepakolt a kocsiba, és egy távolabbi városka moteljében húzta meg magát a családjával. A tv-ből, vagy szomszédtól megtudta, hogy oda a ház. Vissza nem megy, mert:
    -nincs pénze újat építeni, pláne most jól felmegy az építőnagya ára
    -úgyse tudna hol aludni, mert a rokonok háza is oda
    -a menhelyek zsúfoltak, vagy azok lesznek
    - munkahelye is oda, vagy a vállakozását is elmosta a vihar
    -mikor a család élhetöbb helyre jutot, vissza megy elrendezni a dolgokat (biztosítás)
    -jódarabig élhetetlen lesz a hely, távolabb biztonságosabb
    Ez összetett, erős gondolkodó és döntés képes embert kiván. Nem szenny tv zombit. Aki képes inkább "félni", mint megilyedni. Tehát nem a 72 óra végét kell megvárni. Az első 72 pecben kell dönteni. De ha lehet pont ennyi órával elötte. Márha van lehetőség (még) rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom ezt a karakter! :-)

      Helyes, ez mind korrekt. Ezeket a dolgokat az adott környezetre, településre és országra gondolatban le kell szimulálni fejben. Ki kell dolgozni terveket, pláne akkor ha mondjuk nem tudsz betárazni. Ugye, tökéletesen felkészülni meg lehetetlen, a természet főleg az ember, nem egy kiszámítható dolog.

      Törlés
    2. Korrekt.
      Annyit fűznék hozzá, hogy aki ésszel és körültekintően él, gondolva különböző jövőbéli eshetőségekre (és itt nem feltétlenül harcore prepperekre gondolok), az eleve nem egy város közepén lakik.

      Törlés
  5. Úgy tudom, hogy elég sok ősi több milliós város természeti erőktől omlott össze, most nem a nagy özönvizes atlantiszra gondolok elsősorban, hanem kisebb csapást szenvedettekre, amiknek nem jut eszembe a neve.

    VálaszTörlés
  6. Meggyőződésem, hogy mindenki ott van, ahol lennie kell. Magyarországon a természeti katasztrófánál súlyosabb gazdasági-társadalmi-politikai-szellemi (el)nyomás van immár 70 éve és mégis túléljük!

    VálaszTörlés
  7. a hozzászólások nagy mértékben emelték a cikk értékét!
    szimbolikusan nézve mondhatjuk azt, hogy a világ kapott Amerikától egy nagy globalizációs problémát, most pedig kapunk tőlük egy folyamatábrát, hogy megvizsgálhassuk, hova vezet a kollektív karma és átgondoljuk, mi vajon felkészültünk-e a sajátunkra?

    VálaszTörlés
  8. Magyarországon (is) jelenleg is az egyik napról a másikra, a rejtett szegénységben élőket, a felkészületleneket tekintik rabszolgáknak "az összeharácsolt csilli-villi palotákban tengődő próféta prepperek" (egyes megélhetési politikus pl.),... és azt gondolom, ez egy kisebb vagy akár nagyobb katasztrófa helyzetben sem volna másként..... tehát jelenleg is katasztrofális a helyzet, a közhangulat, csupán az az ominózus 3 napos türelmi idő, nálunk már több éve, 1989 óta tart... (közben látványosan, folyamatosan gyakorlatozik a katasztrófavédelem :)..... a pénz sajnos erős mesterséges szelektáló hatásával keményen beleszól a rátermettségi alapon történő természetes kiválasztódás folyamatába, legalábbis addig, amíg rá nem jönnek az emberek, hogy a pénz "ehetetlen" és "ihatatlan" ... szerintem... :(

    VálaszTörlés
  9. Ugyan nem teljesen témába vág a dolog, de valaki felvetette az egyik hozzászólásában a fotonövet. Állítólag az elkövetkező hetekben fogunk teljesen belépni. Itt egy cikk melyben az áll, hogy a fotonövet a gyagyások anno fel akarták robbantani, ami azt jelzi, hogy félnek tőle.

    http://galaktikusportal.hu/Cikkek/a-foton-ov.html

    Ezen a ponton felmerült bennem a Chemtrail jelenség, és az hogy lehetséges azért szeretnék "fémburokba" öltöztetni a Földet, hogy a fotonövet így zárják ki. Persze ez csak feltételezés, de ha a robbantási kisérlet igaz, akkor ez a húzás már nem is olyan meglepő.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Namost... az egy igen okos példája a izomból gondolkodásnak, hogy durrantsuk el ezt a Fotonövet. Nade... ezt hogyan is akarták kivitelezni? Főleg ha kiterjedésileg egy galaxis/naprendszer pár ezer évig kóricál benne?
      Merugye ha a tudós bácsiknak van ilyen technikájuk, akkor... cseszhessük a szemkinyitogatást.

      Mindazonáltal a cikk érdekes. A beígért változás, meg lehet fájni fog (páraknak). A kérdésem az ezzel kapcsolatban, mire is számoljak a felfényesedett mentalitásra gondolván? Nyakon önt minket a bódogság, meg a szeretet (mán akik kellőképp magosan rezegnek). A többi népek meg jól megdögölnek fizikailag, aztán újra kezdik a szellemi megfényesedéses játékot egy másik fizikai síkon?
      Vagy ugyan lesznek mindenféle természeti csapások, meg hangos sikonyálás, csetepata?... Aztán majd gyön a "felmentősereg", ránk ömlesztenek kis technológiai ugrásot? S ha nem tudják kivédeni teljesen a felfényesedési hatást? Gyönnek majd a genetikai átalakulások/változások? Lesznek mindenféle fura figurák, akik humánból megváltoznak, monnyuk... lesznek trollok, elfek, meg izék? (Merugye, mint láthassuk szerte a világban, az anno megírt sci-fi regények, nemcsak a íróbácsik/nénik elmeszüleményei vótak, hanem okosok némelyik elgondolást komolyan is vették.)

      De tán elég is ennyi a off-olásból. :)

      Törlés
    2. Hát az újkoros emberek azt tartják hogy majd mindenki átszellemül és továbblép a negyedik dimenzióba és fénylény lesz az emberiség. Nem fog meghalni, hiszen az emberiség egy és össze van kapcsolva. Vagy legalábbis így tartják.
      Hányingerem van ettől, épp nemrég jöttem rá arra hogy a new age arról szól, hogy ne vegyük észre hogy milyen szar helyzetbe vagyunk, és asztrálutazzunk meg csatlakozzunk rá a spirituális vezetőnk meg az ufókra, stb.

      Törlés
  10. "Mi a megoldás a frusztráció és a pánik elkerülésére? A felkészülés."

    Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ma mire készülsz fel? És holnap? Mikorra jön és mi lesz az, amire felkészülsz?

    VálaszTörlés
  11. „Ez Amerika, nem egy harmadik világbeli ország! Nekünk étel és ruha kell,”
    Ilyenkor csak annyit kívánhatok, hogy ne kapják meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. uff ez kár volt, de gondolom szívből jött.

      Pedig ugyan olyan emberből van mint Te. Ugyan az a lény. Akkor miért kell neki rosszat kívánni?

      Törlés
    2. Nem kívánok én neki rosszat. Azt kívánom neki, hogy tapasztalja meg azok sorsát, akiket ő sárba tapos. Az még nem rossz, csak igazságos.
      Mindig is úgy tartottam, hogy az ember a legkegyetlenebb lény a földön. A tipikus nyugati modern ember. Kevés jókívánságot tudok effelé táplálni.

      Törlés
    3. bocsi, de ki tapos sárba kit? Az aki ott éhezik, fázik az biztos hogy senkit nem tapos. Esetleg azt sem tudja, hogy mi van a városán túl, nemhogy azt hogy mi van itt ezen a kontinensen.
      Az elit meg, aki meg tapos is, az meg ott röhög a foteljében és kapcsolgatja a tévéjét, pezsgőt lök a kaviárra és röhögve hallgatja a kivánságaid.
      Egyébként meg a szemet szemért, fogat fogért elv csak a gyűlölet fennmaradását segíti. Ez aztán nem old meg semmit. Legalábbis eddig példát még nem láttam rá.

      Törlés
    4. "Ez Amerika, nem egy harmadik világbeli ország! Nekünk étel és ruha kell"
      Megmutatom, én mit látok ebben a mondatban.
      "Ez Amerika" - Ez a menyországok menyországa
      "nem egy harmadik világbeli ország" - nem egy szaros lepukkant niggerekkel meg szegényekkel teli vidék
      "Nekünk étel és ruha kell" - nekünk jár, megérdemeljük az ételt és a ruhát.

      Nem gondolom, hogy olyan nagyot tévednék. Persze, vannak ott jó emberek is, nem mondom. Nem mondom hogy mindenki ott megérdemi amit kap, de aki twitterre meg facebookra posztolja a nyavajáját, azzal már gondok lehetnek.
      Az a fickó aki pedig a fenti sorokat mondta, azért akadt ki így, mert a vöröskereszt nem jött segíteni. Az embereknek egyből azt tanácsolta, hogy ne támogassák többé azt.
      Egocentrikus világképébe nem fért bele más, csak az hogy nekem miért nem segítenek?

      Van egy tanítás a hit és az egoizmus közötti viszonyról.
      A tanítvány hite a mester csodatévő erejében sziklaszilárd volt. Ha a gurunak csak nevét ejtette ki, már úgy tudott a vizeken járni, mint akár a szilárd talajon.
      Meghallotta ezt a guru, s azt gondolta: „Hogyan? Már puszta nevem is csodát tesz? Milyen nagy és csodálatos lehetek akkor én magam!”
      Másnap maga is megkísérelte, hogy száraz lábbal átjusson a folyón. Közben így suttogott: „Én! Én! Én!” De alig érintette lába a vizet, elmerült és megfulladt.
      A hit csodát tesz – az önimádat halál.

      Törlés
  12. remélem bálintocska hogy a családod minnél többet fog szenvednmi ha netán szar dolog történik velük és remélem senki nem fog segiteni nekik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága méregzsák, az én családom tud magára vigyázni. Te meg úgytűnik mindjárt felrobbansz, és a te családod fog téged feltakarítani. Én azért aggódnék.
      Mitől vagy ilyen idegbetegecske?

      Törlés
    2. Bálint, most nézd meg mit csináltál. Lentebb teljesen felrobbant. Instabil embereket ne provokálj így. XD

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlenül pont ma olvastam a PirosPirula legújabb cikkjét, és egy apró részlet pont passzol ide:

      "Először nem értettem, miért veszik az emberek támadásnak, ha beszélsz nekik ébresztő jellegű dolgokról. Nagyon sértődötten tudnak reagálni néha, máskor lekezelőek, vagy kinevetnek.
      Ezek mélyről jövő, nem tudatos, vagy szándékos reakciók, hanem a psziché egy mélyebb rétegétől érkező elutasítások megnyilvánulása. A psziché nem akar a valóság felé mozdulni, és támadásnak érzékeli, ha afelé próbálod nyomni. Ez lényegében erőszakos behatásnak minősül.
      Éppen ezért nem lehet valakit felébreszteni az akaratán kívül. Csak olyan emberrel érdemes ilyen dolgokról beszélni, akiben legalább már kérdések fogalmazódnak meg, és látni, hogy keresi a választ. Látni, hogy akar mozdulni az igazság felé.
      És még neki sem szabad egyszerre a nyakába önteni az egészet, csak annyit, amennyit egyszerre be tud fogadni, anélkül, hogy a pszichéje blokkoló üzemmódba kapcsoljon a sok megrázó információ miatt."

      Törlés
    2. Tomi, nyugi, ez egy amerika-i, tudod, azok mind pirulákat szednek, mit vártál tőle? XD

      Szegényke, összeroppant, biztos nem volt bogyó előtte. Mekkora egy szánalom. XD

      Törlés
    3. Kedves amerika!

      Nem vitatkoznék az állításaiddal. Csak megkérnélek, hogy írj egy pár szót arról szerinted hogy is vannak ezek a dolgok. Hogy áll a világ ma szerinted? Pénzügy, geopolitika, stb. Mi a véleményed az ipari élelmiszer gyártásról, a gyógyszeriparról, a pénzügyi szektorról. Vagy éppen a mai médiáról, celebekről, életpálya modellekről; az emberek kilátásairól és lehetőségeiről. Van valamelyikkel probléma? Te ezek közül melyikkel foglalkozol vagy melyik után érdeklődsz? Látsz valahol szükséget változásra vagy minden rendben van így?

      Törlés
    4. Ja, a CAPS LOCK-ot baloldalt lehet kikapcsolni (a billentyűzeten)...

      Törlés
  14. Öngyilkos alakulat? Micsoda virtus..

    VálaszTörlés
  15. Na örülök, hogy a cikkemről már katonapolitikai szakértőket is megkérdeztek......- bár azt nem látom benne, hogy Vilaghelyzete - de a szavaimra csak emlékszem.... szóval még egy klímakutatót is, akik kijelentik:
    ez is egy összeesküvés-elmélet, ott még nem tartunk, hogy hogy elektromágneses hullámokkal földrengéseket idézzenek elő, vulkánokat robbantsanak. Isten legyen. Ilyen fegyver nincs a kezében.

    -Erre most mit lehet mondani? – cáfol ugyancsak vehemensen Németh Zsolt klímakutató is. – Az ember mindenképpen befolyásolja a klímaváltozásokat, de nem így és nem szándékosan, mesterséges katasztrófákat idézve elő.
    Ez abszolút kizárt – véli, de persze az összeesküvés-elméletek híveit nehezen tudná meggyőzni.

    HAHA Abszolút kizárt ! Tényleg..... Tényleg ?
    http://www.borsonline.hu/20121104_mestersegesen_krealhattak_a_sandy_katasztrofat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugtatlak, ez valóban mesterségesen irányított vihar volt. Amilyen manővereket ez leírt... ráadásul ahogyan a médiában egyes "szakértők" beszélnek róla. Durva provokáció, de most az aftermath, most látszik csak az utóhatásain és a hatóságok s segélyszervek hozzáállásán, h ez annak a bizonyos tervnek a része.

      Hogy is van az az illuminati kártya játék? Kombinált katasztrófa?

      Törlés
    2. A Szűzanya-szobor túlélte a hurrikánt.
      http://jovonk.info/2012/11/04/szuzanya-szobor-tulelte-hurrikant

      Törlés
    3. Megint vallás? 1 tömör kődarab megmarad... és akkor mi van? Tömör, faragott sima felszínű kődarab amit nem fújt el a szél. Heh, a primitív emberi agy rögtön kapcsol, h micsoda "szent" és "csoda" dolog.

      Ez az emberi faj akar űr utazni...

      Törlés
    4. Mélyen tisztelt Németh úr! A linket érdekességképpen tettem ide. Minden ember a saját világának megfelelően azt gondol (és ír) amit akar :-))).

      Törlés
    5. Talán Olivin33 (?) berakott valahová egy linket amit mostmár nem találok, miszerint - visszaidézve amit futólag olvastam - egy METEOROLÓGUS akinek a forgószelek, hurrikánok a szakterülete a spirálkarok számából, egyebekből azt a következtetést vonta le, hogy a SANDY és a vele párhuzamosan megjelenő légörvények NEM TERMÉSZETESEK. Továbbá hogy ez utóbbiakat a Sandy GYENGÍTÉSÉRE hozta létre valaki mesterségesen, hogy annak romboló erejét csökkentsék...

      Valaki találkozott a cikkel? Vagy olvastatok valamit hasznosat a témában?

      Törlés
    6. Talán Olivin33 (?) berakott valahová egy linket amit mostmár nem találok, miszerint - visszaidézve amit futólag olvastam - egy METEOROLÓGUS akinek a forgószelek, hurrikánok a szakterülete a spirálkarok számából, egyebekből azt a következtetést vonta le, hogy a SANDY és a vele párhuzamosan megjelenő légörvények NEM TERMÉSZETESEK. Továbbá hogy ez utóbbiakat a Sandy GYENGÍTÉSÉRE hozta létre valaki mesterségesen, hogy annak romboló erejét csökkentsék...

      Valaki találkozott a cikkel? Vagy olvastatok valamit hasznosat a témában?

      Törlés
    7. Nos ummacdan, nincs semmi gond. Azért írtam amit, h akik így látnák a dolgot, ha lehet, ne tegyék. Próbáljon meg mindenki logikusan gondolkodni. Szóval az üzenetem inkább másoknak szólt.

      Természetesen azt írsz vagy linkelsz amit akarsz.

      Vándor, milyen cikk? Gyengítés? Egyenesen rávezették a nagy világvárosra. lol
      Gyengítés, jó vicc... Ha ezek így akarnak milliókat megmenteni, akkor milyen lehet ha haragosak? XD

      Törlés
    8. http://americankabuki.blogspot.hu/2012/10/dutchsinse-images-of-la-canada-mexico.html ?

      Törlés
    9. Ah, ez volt az...

      Érdekes...

      Törlés
    10. Kedves Vándor! Mit jelenthet a fehér nyúl, a rabbit? A Képlet c. filmben is odatolták az orrunk elé, nekem az jött le, h kísérleti nyulak, de biztos van más jelentésárnyalata is.. :o)

      Törlés
    11. @Táborszki Bálint: Köszönöm ez lesz amit idéztek.

      * * *

      @Olivin33: "...Mit jelenthet a fehér nyúl, a rabbit? A Képlet c. filmben is odatolták az orrunk elé, nekem az jött le, h kísérleti nyulak, de biztos van más jelentésárnyalata is.. :o)"

      Igen mint minden szimbólumnak a NYÚLNAK is sokféle jelentése lehet, amelyek mind kapcsolódnak egymáshoz, azaz egyazon analógiás LÁNCON helyezkednek el (függőleges gondolkodás!), melyet az asztrológiában a SZŰZzel jelölnek. Ilyesmik jutnak hirtelen eszembe:

      * a Szűz mint a hatalmas külső rendező erő, mely a Galaxisunkra hat -> csillagászat -> SZűz EXtragalaktikus szuperhalmaz (SZ-EX; latin ViRGo = Szűz -> ViRáG-Világ)

      * a Nyúl szapora állat (a Szűz csillagkép jele is ezt idézi: "m"... 1010 0010 1110... Napjaink: Halak-Szűz tengely -> precesszió, tavaszpont vándorlás -> Szűz első dekád eleje és az Oroszlán végébe tolatunk, amit a Rókával jelölnek -> "FOX"=666=2160 év,,, máskor nem is alakulhat ki a számítástechnika azaz ezek a precíz tudományok 1 Világéven belül és a Vízöntő-Oroszlán analógiák is "tapinthatóak" már; pl. Juhtyúb, Facebook, közösség, ismeretlen ismerősök...) -> a magyar népmesékben is mindig erről az erőről van szó mikor a Macskát és a Nyulat (boszorkányt) olvassuk a történetben; ez a keleti zodiákus jelölő állata is

      * a Nyúl/SZűZ -> SZuSZ -> 5+1. elem analógiák; a megnyilvánulatlan minőség mely az összes többi "elemet" létrehozza...

      * egy Szűzön keresztül érkezik a Szusz, a Lélek ebbe a világba, az anyagi testetöltésbe...

      * Trinity (Szentháromság) Neonak (az új embernek) -> Mátrix 1 -> "Kövesd a fehér nyulat..." - ...ami kivezet a rendszerből

      * a Playboy nyúl a csokornyakkendőjével -> XXX, SeX (SiX, 6-HAT(alom); a nyakkendő a Bika - nyak - területen -> 6. elem és egyben a Bika-Skorpió tengely megidézése -> a Skorpió (Kígyó) - Nyilas (Ló) csillagkép között található a Spirál Galaxisunk, a Tejútrendszer központja -> Saggitarius A csillag, amelyet intenzíven figyelnek -> Chandra X-ray űrteleszkóp, NASA - fekete lyuk...)

      Továbbá mint már korábban írtam (valahol :) a Playboy NYÚL egyben a "Mindent látó szemet" is idézi, amely a számunkra megnyilvánulatlan, megfoghatatlan tartományból szemléli / rendezi az eseményeket. Lebeg a piramis felett (illuminati nagypecsét). "R" elforgatva (R=18. betű=6+6+6=9 -> "I"=Eye, Én... R-abbit) -> egyiptomi Hórusz szem -> orosz 33. utolsó betű a "R"-já, azaz Én; Alfa és Omega...

      * fehér Nyúl és a fekete cilinder -> Alíz csodaországban (Walt Disney) -> Mad Hatter (kártya a cilinderében: "10/6"=1.66 -> 20/12; vagy ugyanez "EYE"=35=8 -> Fibonacci sor ...3..5..8.. 5/3=1.66,,, ott a 111. pápa ornátusán; MI5 brit titkosszolgálat: címer - római MVI...) -> valami kontrollálhatatlan teremtő és pusztító erő -> Fekete LYuk... ... ...

      ...a KÉPLET végében azt gondolom (tudva vagy tudattalanul) egy részről azért szerepeltek a nyulak és a gyermekek ("szüzek") mert ezt az átmenet, ártatlanság... (átkerültek egy új világba) analógiákat szerették volna vászonra vinni szimbolikusan, meg még akár ebben több is lehet. Amit írsz (kísérleti nyulak) abban is lehet ráció...


      * * *
      * * *
      * * *

      Más.
      USA - ELNÖKVÁLASZTÁS - BIBLIA KÓDJA - 11.6

      Azt hogy magyaráznánk hogy egy ~3000 éves szövegben ott van (Tóra; Mózes 5 könyve), hogy OBAMA nyeri újra a választást 2012-ben? (Meg még többszáz történelmi esemény ami bekövetkezett...;-)

      http://kepfeltoltes.hu/120727/biblia-kodja3_obama_2012november_elnok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      "5772/2012-ben kezdődik - B.Obama az elnök - tapasztalt elnök - November"

      http://kepfeltoltes.hu/120727/biblia-kodja3_obama_2012november_fohadiszallas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
      "újraválasztották - kétszer iktatták be - a főhadiszálláson"

      http://www.google.hu/images?q=code+bible+torah
      http://www.google.hu/images?q=code+bible+torah+obama

      Törlés
    12. Vándor, logikus, h megint ő lesz az elnök. Ez nem is kérdéses.

      Törlés
    13. Köszönöm szépen, Vándor! :o)

      Törlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húúú, de megaszontad most nekem. Család? Én egy genetikai csoda vagyok te majom ivadék. XD

      Na mesélj, téged milyen lelki rémek/betegségek gyötörnek? Családi problémák?

      Törlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, micsoda intellect! Szüleid büszkék most rád. Tudod, ezek amiket ide leírsz, ezek nekem csak szavak, de viszont téged minősítenek.

      Komoly lelki gondjaid lehetnek, ha nem vagy képes 1 nap alatt lenyugodni. Mit szeretnél most bizonyítani itt? Mert egyenlőre csak azt sikerült, h mekkora sötét barbár vagy. Ettől függetlenül még írok neked és most nem szemtelenkedem, már nincs értelme mert magad alatt vágod a fát.

      Szóval mit szeretnél kifejezni? Próbálj meg emberi nyelven írni mert a "kiszophatod anyádból a gecit te tarack geci szopó" az nem éppen 1 értelmes önkifejezési mód. Bizonyos esetekben vicces lenne, de itt már elveszett a barom írásod "szellemisége". Gyenge és szánalmas, ha csak ennyit tudsz, akkor nem sok értelme van annak, h folytasd.

      Biztos megsértették az egocentrikus világnézetedet. Nos erről is sokat beszéltünk itt. Tökéletes példa vagy!

      Törlés
  18. amerika!

    Kérlek ne égesd magad ezzel a 2 osztályom van,
    mint a vonatnak első második.. retek cigó stílussal. Ez nem illik ide, ha nem bírod a strapát inkább állj félre büszkén...

    Szerintem ez a Sandy egy teszt is volt a degeneráltak részéről, hogyan tudnának káoszt előidézni.. mivel már nem sok esélyük van a trónon maradásra, amit még tudnak bekavarnak addig míg le nem rugdossák őket a trónról..

    Az emberek meg könnyen beleesnek a csapdájukba, mivel Amerikában tényleg el vannak kényeztetve az emberek, pl. ha visznek a házba egy új kis kutyát kutya cihológust hívnak előtte... Szóval már dönteni se tudnak maguktól... szándékosan el vannak gyengítve...

    Az is igaz ez egy marha nagy város, nem kertes házak soraival, és a kis panel lyukakban meg nem raktároznak előre egy hétre mert ott van 2 sarokra a szupermarket benne minden "jóval".

    A legdurvább tényleg az, hogy ahogy SBG Buddha írja 3 nap után bekattannak és csak a túlélés az első számú szempont a többi nem számít, túlélni bármi áron, ha kell lelövöm a többit csak Én maradjak meg.. Rettegnek a haláltól, mivel csak azt hiszik az élet ilyen rövid és kegyetlen...

    SBG Buddha: )

    Én is örülök hogy ilyen nézett az oldalad!
    Van eredménye, nem hiába fáradozol! További sok sikert kívánok...! : )

    VálaszTörlés
  19. Naszóval... Fentebb megkaptam, hogy érzéketlen tuskó vagyok és inkább ne dumáljak bele, ha nem lakik bennem szánalom.
    Sniff.
    Oké. Az tény nem vagyok egy pityergős fajta, de tán azért, mert a látásmódom kissé tágabban értelmez mindenféle eseményeket. (Mint itt jópárak is így vannak ezzel. Gondolom.) Azt készséggel elismerem, az egyénnek kifejezetten nem morálemelő esemény ha holmi vihar, vagy fődmozgás szétbarmolja az eddég összenyálazgatott egzisztenciáját. Viszont, ahogy okos arcok mondották vala: a nehézségektől nemesedik a lélek... Vagy valami ilyesmi.

    Aztán. Érdemes azon is elgondolkodni a mások bajára fogékony kommentelőknek, hogy vajon a drágalátos médija vajh miért is futtassa már napok óta eme témát/eseményt?
    Oké. Mondjuk megsajnálom az amrik népeket, akiket szertevert a huzat és most nyomorognak. Meg gyön a tél, meg a mínuszok és jajajajjajjj...
    Tehát. Megsajnáltam őket. Remek. Ezzel mi is változott az ő életükben? Hamarabb jutnak élelemhez, vagy gyorsabban állítják számukra vissza a megszokott körülményeket? (Merugye, ha szigorúan nézzük az Állambácsinak, meg a mindenféle törvényes, meg segélyszervezeteknek elméletileg az ily eseményekkor szükséges humanitárius munka lenne a feladatja. Ezért élünk társadalomban vélhetően. De lehet tévedek.)
    Namost... visszatérve a médiára meg a "kötelező" sajnálkozásra. Kérdezem tisztelettel a Afrikában kedélyesen gyilkolászó megacégek, diktátorocskák, s egyéb törzsi perpatvarokhoz hogyan viszonyuljak akkor? Nomeg a sokak "kedvencének" számtó mindennapos palesztin elhalálozásokkal ugyan hogy is van? Merugye az ilyesmiről nem szoktak ám minden órában beszámolni a televíziók stábjai. De attól ugye még szerte a világba vannak mindenféle természeti katasztrófák, meg öldöklések. Ugye.
    Vagyis, ha már a részvétnél tartunk, akkor ugye érdemes lenne minden egyes elhalálozott emberkéért könnyet ejteni. Vagy imát mormolni. Nemde?
    Ám mivel, elég sokan halnak meg, vagy kerülnek kilátástalannak tűnő helyzetbe szerte a Világban - szinte percenként - akkor valaki legyen kedves felvilágosítni, hogyan is szervezzem az életem. Már amennyiben a folyamatos pityergés és imamormolás mellett bármire is lenne érkezésem. Ugyebár.

    De akkor most gonosz vagyok? Vagy csak nem értettem meg a Világot? Avagy, Isten majd jól megbüntet mert nem szánakozom?
    Kínos ez kissé.

    (Namostakkor kedves feleim, lehet köpködni! De anyut nem ér emlegetni, mer nem szeret csukolni!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy nagyon kellemes iromány egyik részletét illeszteném be ide, szerintem válasznak épp elég. A keret annyi, hogy a fickó és a mester járják az országot, és egyik nap egy embert szétvert másik három a vendéglőben. A mester pedig jóformán le se szarta, illetve a társának sem engedte hogy közbeavatkozzon.

      "A világ, így te is, beleesik abba a gyakori hibába, hogy ítélkezik. Képzeld el, hogy főzni tanulsz, de kevés az arra szánt időd, és így csak néhány percre kukkantasz be konyhába. Éppen azt látod, hogy a szakács egy marék sót dob egy fazék vízbe. Ekkor azonban tovább állsz. Másnap, ugyanez történik. Harmadnapra úgy alakul, magadnak kellene ebédet készítened. Fel is használod minden ismeretedet, fogsz egy fazekat, forralsz vizet, jól megsózod… Amit főztél, edd is meg! Sajnálhatod, hogy nem láttál a felszín alá! Nem láttad a fűszereket, a húsos, rizses gombócokat, ízesítő olajokat, melyet a szakács a levesbe már korábban elhelyezett. Mivel, csak egy –egy életpillanatig terjedt a rálátásod, azt sem láthattad, ha utálatos kedvében van, gyűlöl minden vendéget, munkáját is, és egeret, vagy csótányt dob a készítményébe! Számodra az ő levese továbbra is olyan, mint amilyennek hiszed! Feltéve, ha az ocsmányság senki tányérjába nem kerül! Te, mint egy pillanatot elrabló, tudod –e, hogy a megveretett vendég, kinek, hogyan fűszerezte életét?

      Nem a cselekvés, hanem az mögött megbújó szándék, ami fontos. Ha pusztán anyagi megfontolásból cselekszel, akkor számítónak nevezhetnek. Ne szolgáld ki az érzelmeidet, de élj velük, akkor ők szolgálnak téged! Ha érzelmeid ragadnak el, rab vagy, még ha „segítsük egymást” jelszóval indultál volna a küzdelembe, óhatatlanul ítélkezel! A világ egységét azonnal kettéválasztod, mégpedig jóra és rosszra! Az ítélet így, a te erőidet osztja meg! Ha minden tudásodat beveted, csak fél erővel tudsz küzdeni! Ha mester leszel, a békédet osztod szét, kinek- kinek érdeme szerint. Ekkor már képes leszel érzelmek nélkül létezni. Ez viszont, a szeretetből, a világ legalapvetőbb érzéséből fakad. A mester harca csak látszólagos, hiszen nem a győzelem érdekében cselekszik, hanem a vállalt szolgálatot végzi el. Mivel a teljesség áll mögötte, legyőzhetetlen! Mikor a falusiakat védtem, akkor a közösség sorsát éltem velük, ezért, engem támadtak meg a rablók. Valamennyiünk számára, ez a közös sors íródott! A többit tudod! Nem én írom a Törvényt, de, ha olykor sikerül, akkor betöltöm azt.

      A vendéglőben a szomszéd fickó, már korábban is nyugtalan volt. Szemben ült az ajtóval, és mindig kifelé bámult. Láthatólag félt valami tettének, a nem kívánt következményétől! A támadókat pedig jól ismerte, mert jöttükre, futással reagált.

      Törlés

    2. A duális világban minden tett, sőt gondolat és érzelem ellenhatást kelt. Hatás- ellenhatás. Cselekvés-visszahatás. Adok-kapok. Van, aki karma-ként hívja ezt.

      A megveretéssel egy kör bezárult. Így van jól! A fickót közösen mentettük meg! Na mitől?

      - ?????

      - A további rettegéstől! Most már nyugodtan járhat-kelhet, mert amíg újabb kört nem indít, ezektől az emberektől biztonságban van. Kit fog ezentúl kerülni?

      - ?????

      - A jólelkű vendélőst, hiszen tudja, hogy neki tartozik. Lehet, hogy nem kéri számon, ha ismét itt ebédel, de lehet, hogy mégis! Ezért, még ha másfelé kerülni is kell, máshová fog járni szórakozni. Ő még nem tart ott, hogy felszámolja a soron következő adósságát, a sors, viszont megteszi helyette!

      Egyre gyorsabban hat rá vissza és egyre fájdalmasabban. Figyelmeztetőként, hogy az emberi törvény felett, áll egy magasabbrendű Törvény. Egyetlen varázsszó kellett volna, hogy beavatkozzak

      - ?????

      - Segíts! Ez a szó, sorsközösségbe kapcsolt volna vele!

      - Mester! Lehet, hogy furcsát kérdezek! Ha a támadók kértek volna, hogy segíts! Akkor mit teszel?

      - Már elmondtam!

      - Szóval, nekik segítesz!

      - Így van! De csak akkor, ha valóban záródik ezúttal egy karmikus kör. Az a dolgom, hogy elvarrjam a feslett szálakat, nem pedig, hogy újabbakat tépjek. Ezek a szálak, olykor sok ezer éven át bomladoznak, erőtlenné, kiszolgáltatottá téve a kibocsátójukat . "

      (A Mesterrel jártam)

      Persze egy ilyen hozzáállást sokan elítélnek és hóhérért kiáltanak, keresztért nyúlnak, de nem kellene ilyen elhamarkodottan elítélni

      Törlés
    3. Ez jó, csak... jaj, az ilyen nagy mesterek hamar a sitten kötnének ki a mai világban.

      Törlés
  20. Pont az lesz a baj, hogy az emberek hirtelen elkezdenek mindent elraktározni :Szépen lassan fogyni kezd az élelmiszer, aztán egyre többen fognak raktározni és raktározni és raktározni... kik valóban az életünkért, élelmiszerünkért dolgoznak előbb utóbb kihasználva érzik majd magukat, besokallnak és nemet mondanak a természet és a saját erőforrásuk, életenergiájuk szándékos kiszipolyozásának parancsára. Lesz egy réteg melynek tagjai még ekkor is képtelenek lesznek arra, hogy észre vegyék azt, milyen is a világ a valóságban. Ők lesznek azok akik képtelenek lesznek feldolgozni, hogy a liszt nem a lisztfáról nő és a tej nem dobozostól jön ki a tehén tőgyéből. -Pénzük? Nos. Azzal esetleg csak a kályhát lehet begyújtani.- Magukra hagyatottságuk, tanácstalanságuk, kiábrándultságuk ,éhségük, szomjúságuk, vágyaik, félelemeik, nyomoruk lassan odáig sodorja őket, hogy emberéletet legyenek képesek feláldozni Egoizmusuk oltárán, hamis énképük életben tartása érdekében. Mindenki hibás lesz rajtuk kívül, annyit áldoznak majd, hogy Ők maguk is áldozattá válnak. Elvadult ember, aki képtelen lesz a természettel élni, ki képtelen lesz elfogadni, hogy más is létezik azon kívül amit lát. Azoktól fognak követelni akit látnak. Követeléseinek beteljesülése érdekében pedig bármit megtesznek majd... Szerintem van remény és tudunk változtatni, csak előbb a saját házunk tájékán söpörjünk össze azzal pedig nem segítünk, hogy agresszívan lépünk föl társaink ellen akár ki is az. Egyelőre még nem tartunk ott ,hogy életünket, családunk életét kelljen megvédeni, elég akkor ellenségesnek lenni. Most még takarítanunk kell és szembenézni önmagunkkal rájönnünk, hogy nem lesz vezető nem lesz aki megmondja mi jó és mi rossz nem lesz aki gondoskodik az életünkről nem lesz aki döntéseket hoz helyettünk. Csak mi leszünk. Egyedül, magunkra hagyatottan, de együtt egymásért az életért.

    VálaszTörlés
  21. Hmm, igazából ezekkel az ősbölcs tapasztalásokkal is az a bökkenő, hogy nem szabad készpénznek venni, mert kitudja, hogy mikor mettől-meddig,hol, kinek aktuálisak, tehát ami nekünk célravezető/volt, az nem biztos, hogy továbbra is az marad, és másnál meg főleg kiszámíthatatlan.

    VálaszTörlés
  22. Kedves Táborszki Bálint! Az Ön történetei számomra érthetőek. Ám nem gondolataink igazsága, inkább helyénvalósága számít, amikor másoknak leckét adunk, illetve azt mondom: amikor készen áll a tanítvány, akkor jelenik meg a tanító, illetve az Ön továbbadott tanításának is az a lényege, a világban a karmikus célok beteljesülései teljes harmóniában vannak, ezért bár, mi közbeavatkozhatunk, segíthetünk, ám ha valaki kéri, nem érhetünk el több célt, mint azzal, amikor alamizsnát adunk egy hajléktalannak (fenntartunk egy kiszolgáltatott helyzetet)- Mindenkinek ÖNMAGÁNAK kell ráébrednie arra, hogy saját teljes szabadsága egyazon saját teljes felelősségének felismerésével. A duális világban a hibások mindig mások, önmagunkon kívül vannak. Azt hisszük, ítéletünkkel másokat büntethetünk, hibáztathatunk, stb., miközben mind a másokról alkotott kép, mind az ítélet önmagunkon belül van...belülről éget...A való világban az ítéletek másokról, vagy az igazságról mindössze saját gondolataink. Ha azt hisszük, ez nem így van, próbáljuk először kétségbevonni, hogy a billentyűzetünk "a" betűjén lévő egyetlen porszem odakerülhetett anélkül, hogy a világban időtlen idők óta akár egyetlen dolog másképp történhetett, mint ahogy történt. Kiegészítésképp közlöm, erre a bejegyzésemre adott bárminemű válasz nem szólhat nekem, a rólam alkotott kép abban az emberben van, aki engem másnak akar látni, mint önmagát, mert hülyébbnek érez, mikor ő okos... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre van 1 rövid velős válaszom: no comment.

      Törlés
    2. Nos igen, egyetértek a gondolatmenettel, bár nehéz ehhez hozzáfűzni bármit is, hiszen minden benne van.

      De az biztos hogy ahhoz hosszú utat kell bejárni, hogy az ember átlássa mindezt.
      De csak helyeslem, és én mindig is úgy gondoltam, hogy amíg az ember nem képes kimászni az ürülékből, hanem mások segítik, addig úgyis vissza fog pottyanni. Hiszen nem azért esett bele hogy kisegítsék, hanem azért hogy kimásszon és megtanulja a leckét.

      Azt mondják, hogy sokkal egyszerűbb elérni a tudatosságot és az önismeretet úgy, hogy másokat figyelünk meg, és úgy ismerjük meg önmagunkat. Bár elkezdeni nehéz...

      Törlés
  23. Fiúk lányok egy a lényeg=> "SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK"!

    Ennyi, megoldódik minden bajunk, pont, pont, pont :)

    Csak egyszer jussunk el ide istenem kérlek! : )

    Nem lesz több =>dögöljön meg a szomszéd lova is=> ember...!!!! :)

    Fény és szeretet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugi, mindenkit szeretünk. Én is mi... majdnem mindenkit szeretek.

      Alapjában az ember nem akar rosszat a másiknak, csak néha tudatlan, érzéketlen és ebből jönnek a kiélezett helyzetek. Arra még várnod kell, h az utcán mindenki egymást fogja ölelgetni mert rájuk tör a szeretet hullám.

      Ha valaki más embereknek szenvedést okoz, fájdalmat, stb. az mindig a tudatlanságból vagy a barbár szintű tudatlanságból ered. Na most akkor elkezdünk közeledni a bankárokhoz. XD

      Törlés
    2. Szerintem inkább a türelmen és a szereteten múlik-e kérdés, és nem az okosság szintjén, nézd meg az összes hadvezért, nem voltak buták, mégis kegyetlenkedtek, vagy egy állat is lehet iszonyatosan türelmes mégis alul marad egy átlag emberi inteligencia szintjén.
      Talán ha valamit értelmesnek érzünk, azzal nem vagyunk kegyetlenek.

      Törlés
    3. Nem gondolom, hogy lehet bármiféle szabályszerűséget vagy princípiumot felállítani egy ilyen esetben. Ha mégis megpróbálnánk, beleőrülnénk.

      Ilyenkor csodálkozok el, hogy az ember annyira kegyetlen és kiszámíthatatlan lehet, hogy még önmaga sem érti meg.

      Törlés
    4. "Alapjában az ember nem akar rosszat a másiknak" khm
      Vannak olyan emberek akik az ilyen embereket nézik "szarba" és alapvetően csak rosszat akarnak okozni másoknak. Én ismertem ilyet és még csak azt sem mondhatom róla, hogy buta lett volna. Egyszerűen csak szórakoztatta mások szenvedése.

      Törlés
    5. "Alapjában az ember nem akar rosszat a másiknak"
      http://www.youtube.com/watch?v=DOh3OhTN4A0

      Törlés
    6. Nem azt írtam, h intelligencia hiány miatt lesz valaki tömeg gyilkos. Tudatlanság az nem azt jelenti, h írás tudatlan emberek lesznek gonoszak. Mondom végzettség lehet bármi, lehet, h az illető azt hiszi magáról, h milyen okos mert az IQ teszten elért mit tudom én 180 pontot vagy többet. Ettől még lehet tudatlan, ahogy alapjában mindenki az kezdetben. Nem attól lesz valaki tudálékos, h mit nyomnak a fejébe az iskolában. Attól leszel tudatos, ha magad képzed magad és felismersz olyan alapvető dolgokat mint az emberi élet értéke.

      Az élet értékét, értelmét, lényegét nem lehet megtanulni iskolában, ezekre magadtól kell rájönnöd. Azok akik élvezik mások szenvedését, azok képtelenek felfogni és megérteni, h mit okoznak ezzel. Képtelenek együtt érezni, mert nem tudják milyen az. Ergo, primitív lény.

      Még valami asd, azok akik engem szarba néznek, nos, ők a nagy rakás szarok. Olyan nyomorult szánalmas emberi huskok azt se tudják minek vannak a világon, az olyanoknak csak szenvedés az élet. Ezért akarnak másnak is szenvedést okozni, mert nem értik mért vannak a világon, mi a céljuk.

      Ezt nevezzük tudatlanságnak. Ha megérted mért vagy a világon, megérted az élet értékét s értelmét is. Ha mindez megvan, már nem fogsz más létformákat bántani mert képtelen leszel. Szándékosan már képtelen leszel, persze ettől még lehetnek és lesznek is súrlódások, hiszen nem minden s mindenki van ugyan azon a tudási, felfogási szinten.

      Az ember mint lény, de ezt már számtalan alkalommal elmondtam és leírtam, alapjában jó. Amíg ezt nem képes valaki megérteni addig nincs értelme itt a hegyi bölcset játszanom, inkább alkalmazkodom a szintetekhez.

      Értsétek meg, h egy emberi lényt tanítani kéne az élet miben létére és nem csak a hazugságokat és materialista barbárságokat, hiszen emiatt lesznek az emberek felnőttként olyanok amilyenek. Ha egy ember nem kapja meg az embereknek járó tudást, akkor nem lesz képes emberként élni. Lásd a fogságban felnevelt és tartott vadakat. Ha egy teszem azt gepárd kölyök nem tanul meg vadászni és ölni az anyjától mert fogságban nevelték, akkor nem is lesz rá képes. Mert az alap tudás ami egy gepárdnak szüksége van ahhoz, h gepárd lehessen az életben, azt nem kapja meg.
      Az ember ugyan ilyen, ha nem tanulja meg, h miként legyen ember, akkor nem lesz képes emberként viselkedni, ergo barbár lesz. A hiba az alapokban van, ezt kéne megérteni.

      Az összes emberi probléma és szenvedés ebből ered, mert milliárdok élnek úgy ezen a bolygón, h fogalmuk nincs hogyan kellene 1 emberi lénynek élnie s viselkednie. Ezen az iskolázottság nem segít, sajnálom.

      Törlés
  24. "Ha megérted mért vagy a világon, megérted az élet értékét s értelmét is. Ha mindez megvan, már nem fogsz más létformákat bántani mert képtelen leszel." Tehát hagynád, hogy megegye egy veszett érzéketlen pitbull a kiszolgáltatott szeretteidet veled együtt? Vagy inkább szándékosan lepuffantanád a revolvereddel?.

    VálaszTörlés