2012. november 11., vasárnap

Döbbenetes infók, amiket még csak most fedezünk fel - Tudatosság


A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenet van: 
Mindenki dolgozzon saját magán! Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat se. Induljunk el befelé és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkanni.
A legfontosabb kérdésekre pedig több ezer éve megvannak a helyes válaszok. Csak élni kell velük.


Kb. 100 évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra dőlt székében és teljesen magába roskadt: "Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?"
A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött. Olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.

Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor is a legnagyobb élménye az volt, amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ, ami láthatatlanul is képes hatni a tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a szemünkkel látunk.
Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el.
Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik. Pusztán gondolati teremtmények.

Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz.
Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta sokszor idéznek tőle:

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." 

Mindez 100 évvel ezelőtt történt. Mi az, ami napjainkban történik?

Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5%-a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen.
95% pedig valami egészen másért felelős. Bár, sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy 95%-ig az.
Érted ezt? Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak aki vagy, és aki lehetnél, mindössze 5%-át látod.

Amikor Szent-Györgyi Albert elkezdte erőltetni, hogy a tudomány kicsit nagyobb hangsúlyt fektessen a kvantummechanika tanulmányozására, mert úgy néz ki, hogy sokkal több dolog függ össze egymással, melyek működéséről pillanatnyilag elképzelésünk sincs, nem csak kortársai nevették ki, de a Magyar Tudományos Akadémia még arról is gondoskodott, hogy ezek a cikkek eltűnjenek az életművéből, nehogy a tudós egy nagy bohócnak tűnjön az utókor számára, akinek csak malaca volt, amiért felfedezte a C vitamint.

Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni a levegőben, éterben, illetve ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket.
Ma már tudjuk, ha egy csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az érzelmi mutatója. Jobb kedve lesz, pedig nem is hallotta, nem is látta azokat, akik előtte bent voltak a teremben.

Mit jelent az, hogy ma már tudjuk ????? Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről! Ha ez igaz lenne, mindenhol erről beszélnének.
Ha valami fontos és igaz, akkor annak vezércikknek kell lennie a médiában… Vagy mégsem?

A válasz: vagy mégsem.

A CIA és a KGB több, mint 50 éve kutatja azt, hogyan tudnának a távolból kutakodni mások agyában. Hogyan lehetne kiszedni titkos információkat több ezer kilométerre lévő emberek agyából. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb szinten történő tanulmányozására van szükség.

A gyalázatos kutatások legnemesebb mellékterméke az, hogy rájöttek mi a módja annak, hogy egy ember kiteljesedett boldog életet élhessen. Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse céljait, és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára. De a legfontosabb amit felfedeztek: ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van más, távolban lévő emberek tudatosságára is.
Ez pedig nagyon veszélyezteti mindenféle hatalom fennmaradását. Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet irányítani, médiával, reklámokkal manipulálni. Nem lehet rajtuk élősködni, nem lehet rájuk értelmetlen adókat kivetni és legfőképp nem lehet rájuk parancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve, mások zsoldos katonájaként embereket megöljenek.

Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné, kizárólag a Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezésmentesség állapotában tartható fenn.

Így talán könnyebb megérteni, miért december 23-ára időzítik a különböző hatóságok a felszólító leveleiket.
A különböző hatalmi praktikáknak hála, ma már azok se tudnak nagyon az óhajtott lelkiállapotba kerülni, akik ismerik ezt a titkot. 

Tudjátok miért fontos a tudatosság növelése?
Azt mondják, Magyarországon kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val. A 70-es szint pedig már az értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti.
Ilyen felállásban már nem is hangzik olyan jól, hogy DEMOKRÁCIA választópolgárokkal, nem?
A legtöbb ember éppen eltudja dönteni, hogy pisilni kell, fázom vagy melegem van vagy szüksége van egy teljesen szükségtelen reklámban mutatott vacakra....
Döntéseit pedig a legalacsonyabb rendű ösztönei szintjén hozza meg. Ha egy politikus ad neki egy puszit a választási kampány során, akkor azt jó embernek fogja tartani.


Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor törjön ki a legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni.
Amíg Bangladesben az emberek a saját halott gyermekeiket ették meg, addig Oroszországban a mozdonyokat búzával fűtötték. Annyi búza termett, hogy nem fért be a tározókba.

Előfordult az is az indiai piacokon, hogy emberek saját haldokló, menthetetlen gyermeküket árulták másoknak eledelül.
Leírom még egyszer, hátha valaki elsőre csak átfutott volna rajta: emberek a saját gyermekeiket ették meg és árulták másoknak eledelül. 


Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy Ázsiában, több mint 40 millió, 10 év körüli gyermek dolgozzon reggeltől estig minden nap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként meg vaskonténerekbe zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Nem pénzért dolgoznak. A szüleik azért adják be őket ide, mert addig sem nekik kell etetniük a gyermeket. Arra ugyanis már képtelenek. 


De az sem fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve a befektetési tanácsadód távol-keleti részvényeket sózzon rád, mivel azok most extraprofittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások kizsigerelése árán nem akarod Te magad sem biztosítani a saját gyermeked jövőjét. 

Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet, Hála, és Ítélkezés mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az emberi agyakban és kvantum szinten a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat, hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában.
És ez teljesen független a vallásoktól is.

Indiában, amikor egy gyógyító mesterré válik, két utat választhat. Vagy elmegy az emberek közé és fizikailag gyógyítja őket, vagy felmegy a Himalájába egy barlangba és onnan gyógyítja a világot meditáción keresztül kvantum szinten.

Ha valaki nagyjából követi az elmúlt 1-2 év változásait, biztosan észreveszi azt a folyamatot, amit nem tudok jobb szóval kifejezni, mint: Tudatosodás. Elindultunk egy úton a magasabb tudatosság felé. Mi egyszerre választjuk az utat a Himalájába és egyszerre az emberek felé is.

Olyan út ez, amin csak lassan lehet haladni, ha valaki úgy, mint mi, csecsemőként kapcsolódik be, de nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó legyen.


A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van: mindenki dolgozzon saját magán! Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat se. (Sokan dolgoznak közülük is egy jobb világon)

Induljunk el befelé, és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkanni. A legfontosabb kérdésekre pedig több ezer éve megvannak a helyes válaszok. Csak élni kell velük.

Tudom, hogy a villanyszámla meg a lakástörlesztő előteremtése teljesen eltereli az ember figyelmét a nemesebb gondolatokról, és azok sokkal nagyobb gondnak tűnnek pillanatnyilag, de az anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő.

Ahogy Weöres Sándor írta, Az Élet bevásárlócsarnokának felirata:
Mihelyt NEM KELL: mindenem a Tiéd. 
Ezt megérteni, sokkal magasabb tudatossági szintre van szükség. 

Ha van egy nagy álmod, higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába, ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul el a megvalósulás útján.

Einsteintől átvéve: fogalmam sincs hogy ez az egész hogyan működik, csak azt tudom, hogy igaz. Az Avatar-ból a képet szándékos utalásként tettem ki.....

Forrás: Tarnóczy Vilmos (kvantumklub.hu)

Korábbi cikk: Csillagok ezrei....
Kapcsolódó teljes anyag: 


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com 

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: AlternatívHírek.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

128 megjegyzés:

  1. Einsteint nem kéne bele keverni a spiritualitásba fiam. Ő volt az aki rájött arra, h létezik olyan, h tér-idő szerkezet. Szóval te pont az ellenkezőjét állítod ami erősen hiteltelen.

    Másik tészta, az ember lelki lény, ez 95%-ban igaz? Ez mekkora baromság! Mi az, h 95%-ban igaz? Megmérted, h az ember hány százalék lélek? Ez is hiteltelen.

    Most ezek után mit lehet erre mondani? Összeszedtél pár témát, összeraktad őket értelmetlen logikai menettel, aztán postoltad.

    Nem véletlen beszélek állandóan arról, h az emberek nem tudnak logikusan gondolkodni. Buddha, néha megesik és most ez a helyzet, de ez az írás nagyon nem tetszik mert félre vezetheti a tudatlanokat. Ráadásul hiteltelen össze-vissza marhaság. Rossz napod volt?

    Sok részlet van amit helyre kéne igazítani, mert ez így nem stimmel. Egyedül ez elég... bah. Valaki segítene?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem Tarnóczy Vilmos írása ?

      Törlés
    2. Nem azért írom, hogy megbántsalak de annyit lehet kinézni rólad amennyit leírtál először, "első-második" ha ilyeneknek és ehhez hasonló dolgoknak tudsz örülni, miközben leszólsz másokat akkor nagyon nem értesz meg egyszerű szavakat, gondolatokat. Lehet, hogy a cikkben elhangzik ellentmondás, lehet hogy innen-onnan összeszedett, de az alapvető üzenete számomra pozitív és egyszerű. Próbáljon az ember szeretetben élni, odafigyelni másokra és magára, kapcsolja ki a tévét, maradjon csendben- nézzen magába. Ha ebből Te csak annyit szűrtél le, hogy hiteltelen marhaság, akkor inkább Neked lehet rossz napod!

      Törlés
    3. Ehj, ehj... ne itélkezz mások felett! Most olvastad el a fenti cikket, de valahogy, úgy tűnik, mintha semmi nem ment volna át belőle. Felháborodott és sértődött vagy amit megértek, hiszen hiteltelen a mondanivalója számomra is egy olyan embernek akinek EZ okoz örömöt, de attól még van logika abban amit mond (Einsteinnel, nem így kellett volna például felhoznia) csak Te felvettél egy olyan inget amit nem kellett volna! Taníts, mutass utat, mutasd be, hogy az a jó irány, de ne úgy, hogy azt mondod a tied rossz! Mellesleg Én továbbra is nézek TV-t csak nem hiszek neki, mert eltudom dönteni, mi igaz és mi nem a tájékozottságom miatt... Tudnunk kell, mi zajlik a világban, hogy reagálni tudjunk rá! Egyébként ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ne vitatkozz a hülyékkel, mert legyőznek a rutinjukkal... Érvelj, ha nem megy akkor mentsd meg magad a bosszankodástól azzal, hogy figyelmen kívül hagyod, hiszen minden ember jót akar magának, ne legyél kivétel :D

      Törlés
    4. Kedves Németh János!Az Ön állítása egy VÉLEMÉNY! Nem TÉNY!Részemről pozitív dolog, hogy van véleménye. Az is, hogy elmondja. De semmivel nem értek egyet, amit ír. Talán, ha olvasna, mielőtt ír! Talán!Ha segíthetek: http://tibor7.blogspot.com Szeretettel: Szabadi Tibor Gyula.

      Törlés
    5. Jani Jani Jani: ))

      Há mit Te beszélsz? Figyu: "Másik tészta, az ember lelki lény, ez 95%-ban igaz? Ez mekkora baromság! Mi az, h 95%-ban igaz? Megmérted, h az ember hány százalék lélek? Ez is hiteltelen." => Hiszem ha látom? És ha nem látod? => Én se látom csak ha megnőtt:) mert sörhasam van, de attól még ott van..
      http://www.scribd.com/doc/72533211/David-Icke-A-Vegtelen-Szeretet-az-Egyetlen-Igazsag-teljes-magyar-pdf-konyv-ebook =>37. oldal 8. ábra : ))

      Ajánlom a könyvet nagyon jól bemutatja a mátrix világunkat. : )

      Törlés
    6. Hármat reagálok nem többet.

      Hartman, az, h te képtelen vagy lazulni, az nem éppen a fejlett lények ismérve. Tudod a barbárok mindent komolyan vesznek, mindig csak a konkurenciát nézik, folyamatosan versengenek, támadnak, harcolnak,a viccet nem értik, inkább fenyegetésnek veszik.. Sajnállak, de tényleg.

      Szabadi, te és az egész életed, ahogyan a gondolataid is csupán vélemények, mégse támadlak le ezzel. Nekem nincs véleményem, tényeket állapítok meg és amik nekem vannak azokat úgy nevezik, h elméletek. Véleménye a tudatlan, gyenge és akarat nélküli lényeknek van. Elveszett teremtmény lehetsz, téged is sajnállak.

      Bravehart, már megint gyíkemberek? Figy, egyetemen is ezt tanítják, az univerzum 5% az amit érzékelünk, egyáltalán mérni tudunk, a maradék 95% nevezik a földi tudósok fekete anyagnak és energiának. A lényeg, h a fekete energiának s anyagnak az égvilágon semmi köze nincs a lélekhez. Az a 95% azt jelenti drága barátom, h az univerzumnak annyi százaléka van tökéletes egyensúlyban, ergo azt mérni se lehet, mert csak olyat mérhetsz ami változik. A lélek az ezzel szemben változó dolog, különben nem beszélgetnénk itt egymással. :-)
      Maradjunk annyiban, h senkinek nincs fogalma arról, h 1 adott élőlénynek mekkora része lélek, mert ez így teljesen értelmetlen kérdés. Érted?

      Törlés
    7. Jani:)

      Ezeket a gyíkokat már réges régen minden családi... címeren+ rengeteg helyen ábrázolják... hosszú téma.. csak az sárkányforma...

      Most van egy új film az is a gyíkembereket mutatja be amit nem mindenki lát, de azért még vannak! A They live-nak a feldolgozása nem tudom most hirtelen mi a címe.. Ez már 2 film a gyíkmanusokról, az igazság itt van előttünk, csak meg kell találjuk..

      Ja értelek! Félre értettem a gondolatodat Te a mérésre érted hogy hülyeség,
      azt hittem a lélekkel van bajod. : ))

      A lelket nem is kell mérni, érezni kell jó lelkű-rossz lelkű..

      Nem támadni akartalak, nem vagy Te rossz lelkű...

      Törlés
    8. Egyáltalán nem vettem támadásnak. Többiekét sem, ilyen "támadásos" dolgokon már régen túl vagyok. Már csak reagálok a szintjüknek megfelelően. Mindig a környezetemre reagálok és nem az egóm hajt.

      Másik amit már megtanulhatnátok rólam, ha már rendszeresen járok ide drága barátaim, h én nem összeesküvés elmélet cáfoló vagyok, pont ellenkezőleg, én hardcore összeesküvés elméletes vagyok. Viszont én logikát használok az elméleteim kidolgozására, nem pedig mert tetszett 1 könyv valakitől.

      Csak mondom neked is, h pont én akarom összedolgozni az egész lélek témát a tudományos felfedezésekkel. Mert minden összefügg és mindennek van értelme. Csak borzasztó nehéz, sokat kell még tanulnom és sokat kell még felfedeznem.
      Odáig el jutottam, h van a lélek "körforgása" és az egész multiverzális és multidimenzionális világmindenség hogyan fonódik össze vagy épül fel ha így jobban tetszik.
      Tudom, h senkinek sincs csak 1 élete, mindenki többször él. A halál nem a vég. Ezt mindig is tudtam, már gyerekként is. Azóta rájöttem mi értelme az egésznek, de azon túl, nos az már nagy falat. Mert ezeket én mind magamtól rakom össze, nem mások gondolatait lopom vagy használom.

      Gyík emberek viszont baromság, ebben biztos vagyok. Félrevezetés, dezinformáció. Sárkányok a barbarisztikus európai hitvilágban születtek. Nos, a trópusi óriás hüllők illetve a dinoszaurusz maradványok elég jó táptalaja volt ennek. Ez vonatkozik a világ többi részére is. Ázsiában ez korábbi dolog, de ne feledjük, a Góbi elég jó lelőhely. :-)
      Más kultúrákban pedig a kígyó jelképek, azok eredete egészen más volt. Nem a gyík megszállókra vonatkozott.

      Az elképzelhető, h van ezen a bolygón 1 ősi család, de persze emberek, akiknek ez a jelképe, a sárkány. Vannak rájuk utaló jelek, dokumentumok, de ennyi. Lehet nagy hatalmuk van, de biztos, h emberek. Ne hárítsuk az emberi hibákat, barbarizmust, könyörtelenséget, kapzsiságot és egyéb degenerált tulajdonságot más nem létező lényekre, mert így az emberi faj soha nem fog megváltozni. Talán számotokra elképzelhetetlen, h vannak emberek akik képesek ezt tenni az emberiséggel és ezzel a bolygóval, de higgyétek el, ilyen az ember. Ezt ha felismered rá jössz, h te nem akarsz ilyen lenni. Ez az első lépés. Ha leragadsz a gyíkembereknél, akkor nagyon eltévedtél és soha nem fogsz megváltozni. Mert ehhez kell magasabb szint, h felismerd, h az ember 1 állat, 1 gusztustalan beképzelt parazita. Ha felismered, képes vagy változni, képes vagy harmóniában élni a környezeteddel (nem az ember társaiddal, ahhoz nekik is el kell jutni odáig) és máshogy fogod látni a világot.
      A másban keressük a hibát az megfutamodás, gyávaság, mert képtelen vagy szembe nézni önmagaddal és az emberi fajjal, így inkább gyíkemberekben hiszel. Sajnálom, de csak ember van és ez a gond drága barátom.

      Törlés
    9. Komolyan nem értlek tikteket... Mér köll mindég barbársággal vádolni az olyan pofákat, akik egyenesen, becsületesen élnek. Ám nincs türelmük, meg hangulatuk a blablához ezért hasítófejszével érvelnek? Ez a módszer is van ám olyan jó, mint bármelyik másik. Ráadásul rövidebb idő alatt hoz eredményt. :D

      Törlés
    10. János Németh: én is így gondolom. Szerintem David Icke gyíkemberes hablatyán kívül sok érdekes dolgot feszeget, de sok a dezinformáció az igazságok között. Szerintem beépített ember... UFO-k vannak. Márcsak azért is mert a hivatalos Minstream médiák cáfolják..

      Törlés
    11. János Németh! Te a kritikán kívül mit tettél már le az asztalra?

      Törlés
  2. Annak eldöntésére, hogy mennyire igaz lehet a fenti írás, javaslom José Rodrigues Dos Santos "Isteni formula" könyvét, amely éppen Einstein kutatásait fejtegeti. Döbbenetes dolgok vannak benne, ha valaki el tud vonatkoztatni a könyv eseményvonalától, és a tudományos fejtegetésekre összpontosít, nagyon megrendülhet a világról alkotott képe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezt akartam ajánlani Németh úrnak.
      Kötelező olvasmány.

      Törlés
  3. ha már döbbenetes... Egyre hajmeresztőbb dolgokat lehet olvasni... Az ember már nem is tudja, hogy minek hihet

    http://sanatsanandal.ning.com/profiles/blogs/a-nasa-bejelentette-hogy-nemsok-ra-a-f-ld-belemegy-a-null-s-kba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nettó baromság, mint a jeladós kulcstartó.
      http://firaizmus.com/?p=1012

      Törlés
    2. Vajon visszaveszik e a kulcstartót...

      Minél kevesebb ilyen baromságot olvasgatsz pólusváltással, dimenzióváltással meg minden hasonlóval kapcsolatban, annál nyugodtabban fogsz aludni, hidd el. És az égvilágon semmit nem fogsz veszíteni

      Törlés
    3. én nyugodtan alszom, nem félelemből postoltam. :) Azért arra kiváncsi lennék, hogy ezeket miből merítik? Honnan szedik ezeket...
      Vagyis az alvással néha gond van, de az a macskák miatt van amikor hajnalba éhesek... :D

      Törlés
    4. Félelemből javarészt. Valami kapaszkodó mindenkinek kell.
      Plusz összeszednek mindenféle lehetséges dolgot a napkitörésektől elkezdve a nibirun át az ufókig, és szépen kiválogatják az információkat, majd csinálnak belőle egy új elméletet. Hozzáteszik hogy nasa meg szakértők, és kész is.

      Törlés
    5. Kapaszkodóm van, és az nem a félelem, arról már leszoktam. Sőőőt rá se neveltek. Most meg úgy tűnik, mintha mentegetőznék. :)
      Amit mindenkinek tanácsolni tudok, Balogh Béla - Végső valóság című könyve.

      Törlés
    6. Ami történik most az az, amin hozzátok hasonlóan más emberek is keresztülmennek a világon, hogy egyre inkább felébredtek arra, hogy mennyire tudatosan lehet dolgozni az energiákkal. Folyamatosan tanultatok arról, hogy hogyan illeszkedjenek a gondolataitok azzal, amit meg kívántok nyilvánítani.



      Emeljétek meg a rezgéseteket még magasabbra!



      Minden alkalomkor, amikor azt választjátok, hogy a szellem egy magasabb rezgésű útjára léptek és elutasítjátok, azt hogy résztvevői legyetek a tudatlanságnak, akkor a rezgésetek magasabbra emelkedhet. Minden olyan alkalommal, amikor nem a haragosok és dühösök útját választjátok, inkább feldolgozzátok mindezeket, akkor még több fényt teremtetek a bolygón. Ezek a dolgok egyszerűnek tűnhetnek, vagy apróságnak, de hihetetlen erővel bírnak mindezek, mintha azon tépelődnétek, hogy ez a világ egy szörnyű állapotba került.

      Törlés
    7. Éppen nem te, de inkább azok akik megírják a próféciákat, Sparhelt. Hiszen már annyi féle meg fajta van, hogy egy hónap mire végigolvassa az ember mindet.

      Azt a könyvet én is ajánlom, de azért ne felejtsük el úgy kezelni mint egy nézőpont, és ne úgy mint a primordiális igazság manifesztációja. Ha valamit úgy kellene kezelni, akkor az ez:
      Az út örök és tétlen,
      mégis mindent végbevisz észrevétlen
      http://mek.oszk.hu/00100/00191/00191.htm

      Már persze az emberiségre vonatkozóan.

      Törlés
    8. Sparhelt : )

      Az eleje üti a közepét..: "A végén ismét előjön a Napfény és ismét érezhető lesz a nyugalom és béke." Eddig jó de: => "2012. december 20-án vigyék magukkal gyermekeiket, igazolványikat, valamennyi pénzt és utazzanak el a városból a természetbe. Készítsenek élelmiszer tartalékot 2 hónapra, mivel az elektromos hálózatot csak nehezen és fokozatosan fogják tudni rendbehozni." Hol a nyugalom, béke? Ez hülyítés, ijesztés.. Kóboroljak mint egy dili??=> "Ha újra megjelenik a fény, nem szabad mindjárt a városokba visszamenni, jobb lesz tavaszig várni. A Föld a „null síkból“ való definitív kimenetele 2013 február 7-én várható."

      Ez a jelenlegi elit cikke.. egyértelmű mit akar az embereket kiterelni, összezavarni, pánikban, félelemben tartani.. Tudod miért? Mert akkor jönnek a jók. Ezért szeretnének addigra káoszt...

      Törlés
  4. Hogy ne lenne tér és idő? A végtelenből hogy hiányozhatna.. Szerintem belefér. Az is, hogy van olyan nézőpont, látásmód, vagy ahogy tetszik állapot, amelyhez viszonyítva-kapcsolódva a tér és idő jelentőségét veszti.
    S miért csak a tér-idő frekvenciája illúzió..? A többi nem az?
    S ha minden az,akkor mihez képest az? A valósághoz?
    A tudósok mindig azt állapítják meg, ami a jelen frekvenciájára analóg. Ez így teljes.
    Ha nem lenne ez változó, még a "sötét középkorban" lennénk. :)
    Azt szeretem a legjobban a párhuzamos dimenziókban, hogy mindegyik más irányú. Meg hogy belőlem indul ki. :)))))))))
    Szerintem egy "mester" nem a világot gyógyítja (tetejébe szintezve), hanem saját magát a körülötte lévő világ által, amiben létezik.
    A pillanatot csak egyféleképpen tudom megélni. Vélni meg bárhogy. S mikor vagyok helyes vagy helytelen? Mindig. Hisz a lelkem ugyanott.

    Ui. "Valaki" pár napja megint kisütötte az agyamat.Köszönet és hála. Neki és magunknak.

    VálaszTörlés

  5. De igen, János Németh, Einstein az, aki rajott, hogy letezik ter-ido szerkezet es az is o aki spiritualis dolgokkal is foglalkozott, es az adott idezet is tole van a fentiekben.
    Es o az aki elsokent ismerte fel, hogy a ter-ido es minden egyeb amit ma ismerunk a tudatossag altal jon letre. Vagyis ha nincs tudat, akkor nincs sem ter, sem ido, sem semmi mas. Ez azt jelenti, hogy a tudat hozza letre mindazt, amit mi az erzekszerveinkel erzekelunk. Raadasul O sarkalta a tudomany es a spiritualitas szorosabb egyuttmukodeset is. Szoval az a baromsag, hogy ne keverjuk Einsteint/munkassagat a spiritualitassal.
    Es nem tudom mennyi a valosagalapja, mert most hallom eloszor, hogy az emberi dns (ha igaz akk. valoszinu az allati is) 5%-a felelos a fizikai test kialakulasaert. De nagyonis valoszinunek tartom, mert pl (a DNS betûsor hossza 3 milliárd (3 000 000 000), 24 szakaszra osztva)'' Ebbol a hosszu-hosszu kodbol ha csak egyet (egy betut-karaktert) megvaltoztatunk (es azt az egyet is tobb iranyba valtoztathatjuk) akk pl megvaltozhat a szemunk szine, esetleg ha egy masikat valtoztatunk meg akkor nem no ki pl egy adott szervunk. Ha ilyen brutalis valtozasokra kepes a dns-unk egyetlen kis ilyen fabatkaja, akkor miert nem elkepzelheto, hogy az ossz dns 5% tartalmazza minden infot ami a fizikai felepitesunkhoz szukseges? Innen az a kovetkeztetes, hogy a tobbi 95%-ot nem tudni miert felelos, amit a cikkben lelekkel azonositanak, de ha neked, János Németh ugy tetszik, hogy korinthoszi transzfesztátor, ugy is nevezheted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ''ha nincs tudat, akkor nincs sem ter, sem ido, sem semmi mas''

      Ezt fejtsd már ki légyszives :3

      Törlés
    2. Pedig egyszerű..amiről nem tudsz, az nem létezik. Számodra!

      Törlés
    3. Erre a legjobb példa...(bocs,hogy itt bele írok)....A mi a csudát tudunk a világról? ban van...amikor Kolombusz felfedezte Amerikát résznél....az Indiánok nem tudták mi az,hogy nagy vitorlás hajó ezért felhőnek hitték..stb,stb...de ezt igazából úgy jó hallani ahogy a professzorok előadják.....nézzétek meg..)

      Törlés
    4. Azért van hogy beleírjon mindenki.

      De igen, az tényleg érdekes. Az egész film az.

      Törlés
  6. A világ átlagos IQ eloszlása.
    http://www.stocklandyard.hu/blog/show/419

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Sok-sok buta semmirekellő idióta. Csináljatok már végre valami értelmes dolgot, mert beleolvastam ebbe a förmedvény blogba és nagyon fostos az egész.
    Az Illuminati meg miafaszom??? Normálisak vagytok?
    Előjöttök valami képtelenséggel, és belinkeltek egy youtube videót, amin egy ismeretlen fasz hülyeségeket beszél, aki mellesleg valami ismeretlen egyetem ismeretlen professzora. És ami a legidegesítőbb..... azt mondjátok, hogy ezek TÉNYEK! Tény, mert kiraktok egy lefordított agyszüleményt és önhatalmúlag ténynek állítjátok be.
    És tudom, erre is lesz válasz, hogy én még nem látok tisztán, nem látom az igazságot, mert valami elnyomó illuminati genyó hullámokkal irányítja az agyamat:D Biztos a sok repülőgép permetezett :D Valamitől viszont félek...nagyon félek... Félek attól, hogy közöttetek vannak tanárok is, rendőrök, orvosok akik nap mint nap emberek, gyerekek között vannak, és tanítanak, utasítanak másokat. Benneteket ember közelébe nem lenne szabad engedni, nemhogy gyerekeket tanítani, vagy embert gyógyítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kötelezett senki arra, hogy higgyél bármiben is! Veled ellentétben mi nem akarunk korlátozni téged semmiben, sem a munkádban, sem a szabadságodban.
      "Előjöttök valami képtelenséggel, és belinkeltek egy youtube videót, amin egy ismeretlen fasz hülyeségeket beszél, aki mellesleg valami ismeretlen egyetem ismeretlen professzora."
      Mindig is szerettem az érvekkel alátámasztott, okos kritikát!
      :D

      Törlés
    2. Legelébb. Üdvöz minálunk! A dühöngőben.

      Viszont a Világ tele van sok-sok buta, meg idióda népekkel. Így azok akik itten kommentelnek, avagy a bloggazdi senem kivételek, merhogy ugye jórészt még az emberi fajhoz tartoznak.
      Viszont mivel, ez ugye az internet, így azt senki nem tudja (már nagyrészt), mely kommentelő honnat pötyögi be a fejében megjelenő szókat. Vagyis... könnyen meglehet, hogy egy büntetés-végrehajtási intézet könyvtárában lévő pofa cseszegeti a klaviatúrát. Vagy mondjuk egy jelenleg épp relatíve normális - de amúgy papirossal bizonyíthatóan agyilag zokni fickó szórakázik a népekkel kiszökvén a zárk... izé... szobájából, s elhappolván a orvosdottore kulcsát a Világhoz.

      Mindazonáltal érdeklődnék, mégis miféle a médiában terjedő információra lehet mindenféle fanyalgás, meg heveny hányinger érzése nélkül rámondani, manapság: ezek bizony Tények?
      Megmég... mégis milyen emberke véleménye számít valójában? Aki a Harvardon (Yale-n, Princeton-on) szerzett két három diplomát, s sokan tapogatják a vállát, mert monnyuk kéthetente kiad egy olyan tanulmányt, amit rajta kívül csak kevesen értenek - s azok is csak vitatják? Mennyivel is különb fickó ez az alak, mint valami ismeretlen egyetem ismeretlen tanára/proce... khm... professzora?

      Érted (már amennyiben oly mocsokságot tehetek, pertu nélkül letegezlek) azon betűhalmazt, amit ideömlesztettem?
      Ha érted, akkormeg... naugye... ;)

      Törlés
    3. "Sok-sok buta semmirekellő idióta"
      Üdv neked is értelmes barátunk.:)

      Törlés
    4. Illuminati nem tudom létezik-e még nem találkoztam eggyel sem ,viszont permetezés létezik .
      egyszerüen figyelni kell az eget .
      mindennnap nyomják .

      Törlés
    5. Na látod, ékes példája vagy mindarra amit hevesen támadsz, és egyéb agymosásra, vagy talán épp te vagy az aki manipulálni szeretnél?

      Törlés
    6. Arnold Arnold egy kicsit tájékozódj és utána nyilatkoz.
      Sajnálom, hogy információ hiányban szenvedsz!
      Gyere ki az erdőből hogy lásd az erdőt!!!

      Törlés
    7. József Emmert: Mindig is szerettem az érvekkel alátámasztott, okos kritikát!
      :D

      biglájk :)

      Törlés
    8. Figyu Fleish, Fisch vagy Fresch! Azt a szép "magyar" nevedet még
      kimondani is elég.

      "Az Illuminati meg miafaszom??? Normálisak vagytok?"
      Tehát ha 2 osztályod van, mint a vonatnak, inkább ne égesd magad.. : )
      Azt se tudod mit kérdezel??

      "Valamitől viszont félek...nagyon félek... Félek " => Féljél nyugodtan, mivel nincs sok eszed, az való neked. Elég a rím? Vagy kell még kín? Jobb lenne neked odakinn.:)

      Törlés
  9. Kedves Arnold. Mit keresel egy ilyen oldalon akkor? Jöttél fikázni mások hitét? Ilyen nyelvezettel? Senki nem kért rá! Moderáld magad! Ha pedig veszed a fáradtságot és csak egy picit ( tényleg ne sokat- szépen lassan) de felnyitod a szemedet akkor már is több eszed lesz egy ilyen komment megírásánál! :) Szurkolok neked!

    VálaszTörlés
  10. "Soha ne hibáztassunk senkit."
    ezt azt jelenti hogy minimum félig szándékosan a gonoszt szolgálod, úgyhogy a rossz oldalon állsz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán itt inkább arra gondol a szerző, hogy alaptalanul ne hibáztassunk senkit! Egyébként pedig ez valóban nem segíti a tisztánlátást.
      Amikor valakit megbüntetünk a rossz cselekedeteiért, akkor bizony csak a következményeket viseli az illető. Ok és okozat.

      Törlés
    2. Nem! Tökéletes a mondat! Soha ne hibáztass senkit, mert a Te életed, Te befolyásolod... És ha hagytál rést a pajzson, vagy épp egy kiskaput, hagytál nyitva akkor bizony aaaz a TE hibád... Nem az övé, mert kihasználta, hiszen az Ő élete Ő befolyásolta. Az már más kérdés, hogy milyen károkat szenvedtél eközben, legyen az fizikai, lelki vagy szellemi sérülés, de TE adtad, meg a lehetőségét annak, hogy ez bekövetkezzen, nem védekeztél ellene, vagy ha védekeztél is, akkor sem voltál képes megvédeni magad a sérüléstől(akármilyen természetű is)

      Törlés
    3. Nincs jo oldal vaggy rossz oldal, nincs gonosz.Ezeket csak azert plantaltak belenk hogy iranyithassanak alltala.Mindeggy hogy a fenti sorokat ki irta(Einstein, Jezus, Budha)en nagyon igaznak erzem.Ezt elmagyarazni nem lehet senkinek(ha mondta Einstein ha nem)Ezt megkell elni.A kovetkezo kis peldat olvastam valahol(nekem segitett megerteni).Mindenki emlekszik gyerekkorabol ha azt a szot hallotta hogy szerelem, vagy latott szerelmeseket csokolozni, hat nemigazan ertettuk mirolvan szo.Kesobb megkellett azt elni hogy megertsd.Szoval elore az ivar eres utjan.

      Törlés
    4. József Emmert tetszik ahogyan látod a dolgokat, viszont annyit azért szeretnék leszögezni, hogy a szeretetbe tartozik a megbocsájtás és az elfogadás is...

      ezzel azt akarom mondani, hogy senkire/semmire nem szabad haragudni, ha van rá okod ha nincs, hisz az téged öl legbelül..."alaptalanul ne hibáztassunk senkit"

      képzeld el a szitut, hogy valaki megszégyenít téged, függetlenül attól, hogy az életben milyen "státuszt" töltesz is be...mennyire szép dolog ha te helyén kezeled a dolgot, nem hogy megbocsájtasz neki, de rögtön elfogadod, hogy ő ilyen és nem szabad rá haragudni, mert ez is mint oly sok más dolog teljesen felesleges...ezzel milyen üzenetet sugallsz? kb azt, hogy az egót (bosszú, büszkeség) félredobod és egyszerűen tovább lépsz....

      lehet félreértettem az írásod, ezért akkor elnézést is kérek, de úgy jött le, hogy úgy gondolod, ha van valakinek oka rá, van alapja akkor az azt jelenti, hogy jogos is...gondoltam "kijavítalak" vagy inkább kiegészítelek...

      ezek csak szubjektív vélemények, ezt én látom/élem így meg...
      minden jót a továbbiakban! :)

      Törlés
  11. Csak, egy gondolat: "kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába" Nem jó...! Mégpedig azért, mert a hálát, le kell cserélni a tudatosságra, hiszen hálára nincs szükség, hiszen tökéletesen igaza van a cikk írójának abban, hogy "mindenki dolgozzon saját magán! Soha ne hibáztassunk senkit." Tehát a hála, egyszerűen értelmetlen, mert csak saját magunknak lehetünk hálásak az elért eredményért, vagy épp az el nem ért eredményért! Felesleges a hála, hiszen tudatos lények vagyunk, édesanyám megszült, felnevelt, gondoskodott rólam éppen ezért szeretem, de legyek hálás az Ő döntése miatt? Nem én kértem, hogy így tegyen, de mivel így történt és a lehetőségeihez mérten mindent megadott, ezért szeretem, tisztelem és becsülöm! ez egyszerűséggel a hálám jele... A tudatossággal pedig képes vagyok, arra, hogy szeressem az embereket, hogy hidjek magamban vagy épp másokban függetlenül a körülményektől! Ha szeretek valakit, akkor az odafigyelésemmel a törődésemmel a gondoskodásommal "adózom/hálálkodom"... Részemről egyébként a hála az egyik legértelmetlenebb dolog... Azért legyek hálás, mert a másik olyan amilyen miközben egy két lábon járó molekulahalmazok vagyunk, akik csak maguknak köszönhetik, hogy ott tartanak ahol tartanak, legyen jó vagy épp rossz! Avagy a Te életed Te befolyásolod, akkor mi értelme a hálának (saját vállunk megveregetése), egy tudatos világban? Szóval részemről inkább szeretet, hit, tudás/tudatosság... a többi ebből eredeztethető...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mr Sound! A hála szó számodra ellentmondásos. Ezt megértem sokan a hálát kötelezettségnek érzik. Az Ábrahám lélekcsoport szóba is hozza ezt. A hála érzése, helyes értelmezésben, a nagyrabecsülés állapota. Ábrahámék elmondják az érzelmek jelentőségét. Az érzelmek mindig megmutatják, mennyire vagy összhangban a forrásoddal azaz a lelkeddel. Az érzelmi állapotokat egy 22 szinttel jelzett érzelmi skálán jelenítik meg. Minden érzelmi szinthez tartozik egy energia szint, és egy gondolkodási minta is. Az első helyen a Boldogság, szeretet, tudás, magabiztosság, szabadság, nagyrabecsülés áll. Ebben az állapotban tökéletesen összhangban vagy a forrásoddal és a forrásod energiája akadályok nélkül áramlik feléd. Ha jót akarsz magadnak, akkor minden nap "adj hálát", valaminek lefekvés előtt. Ha más nem jut az eszedbe akkor azért, hogy puha párnád van. Ha szeretsz valakit akkor folyamatosan a nagyrabecsülés érzését közvetíts felé és tudatosítsd magadban a hála érzését, pusztán azért hogy létezik. Seth tanításai szerint az ember mivel öntudattal rendelkezik így nem az önszabályozó ösztönök szabják meg a viselkedését, hanem tudatos gondolkodása és érzelmei. A segítséget az ember számára, két lelkiállapot adja meg. Az egyik a természetes bűntudat. A természetes bűntudat soha nem foglal magába büntetést, az a mesterséges bűntudat. A természetes bűntudatot akkor érzed ha elpusztítasz egy életet csak úgy ok nélkül. Ekkor az érzés az emlékeid része lesz, és következőleg már nem akarsz hasonlót tenni. A másik érzés a kegyelem állapota. Ebben az állapotban érzed hogy minden úgy jó ahogy van. (ha elégedett állatot látsz akkor ezt az állapotot látod rajta) Nos ezt azért hoztam szóba mert nekem a kegyelem szóval van gondom. Számomra ez olyan amikor valaki rosszat tett, de elnézik neki. Én a kegyelem állapota helyett, a Belső Béke, kifejezést használom.

      Törlés
    2. "A természetes bűntudatot akkor érzed ha elpusztítasz egy életet csak úgy ok nélkül" Részemről a "dehogyiis", megfogalmazás a leghelyénvalóbb, hiszen akkor érzek természetes bűntudatot, ha másnak kárt vagy negatívumot okozok, jelen esetben ha elpusztítok egy életet... Egyébként meg ok nélkül nem teszünk semmit, maximum nem tudjuk az okát (akkor pedig elme orvossal kell megvizsgáltatnunk magunkat) Másrészt részemről az élet: Elképzelt valóság a világban... Semmi de semmi köze nincs ahhoz a fajta látásmódhoz, miszerint a kő nem élő a növény meg az... Badarságnak tartom az életet így megfogalmazni, hiszen minden állandó mozgásban van, így hát végtére is minden "él", csak például molekuláris vagy atomi a változás...
      "A természetes bűntudat soha nem foglal magába büntetést" akkor miért érzem, ha nincs büntetés? Mindenképp van büntetés, ha más nem az, hogy érzem a bűntudatot, amivel lényegében önmagam "sanyargatom"... Kegyelemről: Pusztán annyi a dolgom, hogy elinduljak, egy olyan úton ami nekem (másoknak is) a lehető legjobb ÉÉÉS a legfontosabb, hogy másoknak ezzel kárt ne okozzak, kegyelmet nem adok, sem megbocsájtás... Egyszerűen nem haragszom, hiszen miért tenném, azért, mert meghozott egy olyan döntést ami, számára a legjobb volt és ezzel "hátráltatott"?! Ugyanmár, hiszen csak előre vitt(mert hülye azért nem vagyok), mégpedig azért, mert felhasználom a tapasztalatot a jövőm építésére, úgy, hogy az a legjobb legyen, így hát nincs rossz és ezt aranyközépútnak is lehet nevezni :) Egyébként, továbbra sem látom értelmét a hálának jelen esetben, hiszen nem becsülök semmit nagyra! Hiszek, Szeretek, Gondolkodok. Anyagból vagyok, kis apró molekulákból és stb... UGYANABBÓL, mint egy kavics, egy tó, a levegő... pusztán %-os arányban térünk el... A %-os aránybeli különbség miatt, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy nagyobbra becsüljek bármit is vagy épp lealacsonyítsam... Még a különbség tétele is erősen hangzik számomra, mert mi alapján tegyek különbséget, de sajnos nem találtam meg még erre a megfelelő kifejezést... Szeress, Hidj, Tudj! Sose hidd, hogy tudod, hanem tudd, hogy hiszel, így mindig képes leszel szeretni...

      Törlés
  12. Sántít néhány dolog Pl az IQ száma mert, ha jól tudom az emberek 80%-a kb 100-as IQ val rendelkezik, mert az IQ eleve viszonyszám. De ennyit a kötözködésről! A lényeg teljesen egyértelmű és követhető. Igen a világ a tudatosodás felé halad, még meg roham léptekkel. Sok oka van ennek! Sokan tudjuk ezt, akik elolvasták a cikket! Akik meg goromba módon az ellen véleményüket fejezték ki, úgy sem akarják megérteni a lényegét. Hogy lehet tényekhez jutni? (Mármint olyan tényekhez amelyet a nyitott emberek fel képesek fogni) Seth, Ábrahám, Kryon, Hathorok. Minden mindennel összefügg! Ezek a tanítók soha nem mondanak ellent maguknak, és tanításaik egymást is alátámasszák. A Hathorok C. könyvet most olvasom. Minden gondolatával tökéletesen egyetértek.

    VálaszTörlés
  13. weöres sándor írását azt hiszem megértettem, pár perces gondolkodás után :) a lényeget pár szóban hogy megtudta fogalmazni:)

    VálaszTörlés
  14. A kommentek és kommentelők magukért beszélnek. A maga világában tényleg mindenkinek igaza van. Más kérdés, hogy némelyőtök világában nem szeretnék élni. Még emlékszem milyen volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és milyen a mostani világod?

      Törlés
    2. Szia Ikely!
      Már egy picivel jobb. Fölfelé a gödör aljából. Ha valami nem jó az életemben, a hibást mindig megtalálom a fürdőszobában. A tükörben.
      Amikor ezt el tudtam fogadni, akkor kezdett javulni az életem minden téren.

      Törlés
    3. Üdv kocka!
      Hasonló tapasztalataim alapján mondhatom, hogy ha így folytatod, (a mai világban "nem normális" módon), mindig jobb lesz!:)

      Törlés
    4. De hiszen ez remek Laci!

      Sőt .. ha majd még ennél is tovább mész, felfedezed hogy nincsen "hiba", amin javítani kell, nincsen "hibás", akit felelősségre kellene vonni, és nincsen "hibáztató", aki hibáztat. :)

      Törlés
    5. Szia Szul Than és Ikely! Köszönöm!
      Jó látni, hogy előttem is járnak ezen az úton. Ilyenektől különösen jó megerősítést kapni. A környezetemben senki nincs aki ennyire "zizi" mint én.
      Akkor nektek ismerős lehet, hogy ilyenkor az emberek is egyre kedvesebbek és őszintébbek. Az az érzésem néha, hogy vajon megérdemlem ezt a megnövekedett szeretetet és tiszteletet?
      Milyen a világ ott ahol Ti jártok?

      Törlés
    6. Hogy milyen? Az enyémben már jó ideje megfordult az általános "mindig minden egyre sz...bb" tendencia, és mint mondtam, manapság "nem normális" módon, egyre jobb a világom.:)
      Mondjuk, én a gödör alján 8-10 éve voltam, azóta elég keményen dolgoztam magamon, hogy így alakuljon.
      Első lépés az önismeret volt, majd az EGOm hülyeségeinek felismerése, ezután a tudat megtisztítása, elsősorban a FÉLELEMtől, a haragtól, a gyűlölettől, hazugságtól(ezek tudatos kerülése rendkívül fontos!), és a többi negatív érzelemtől, helyette a SZERETET, IGAZSÁG, BÉKE, és HARMÓNIA megélése.
      Ahogy Te is írtad, rá kellett jönnöm , hogy a gond nem a kívül van, hanem minden belőlem származik, és ott csak megnyilvánul, ami bennem van.
      Ezenkívül arra is, hogy semmi nem ELLENEM, hanem minden ÉRTEM történik, mégha ez perpillanat nem is úgy látszik, de később megÉRTEM, miért történt.
      Mióta rendszeres meditációval tisztán tartom tudatomat, negatív dolgokkal egyszerűen nem kerülök kapcsolatba, és szinte már gyanús, hogy vajon még ugyanabban a dimenzióban élek e, mint a többség, akik csak panaszkodnak.
      Ezen tapasztalásaim alapján szólalok meg (bár egyre ritkábban érzek erre késztetést) bízva benne, hogy a hasonló úton járóknak értékes útjelzőket hagyok, de tudva, hogy mindenkinek más az útja, és hogy az igazi megértés nem jöhet kívülről, mástól, csakis önMAGunkból.
      Az pedig meggyőződésem, hogy az önMAGukra ébredt EGY-ÉN-IS(TE)-ÉGek által fog megváltozni a közös világunk is. Jó utat!

      Törlés
    7. Szia Szul than! Írásodból kiderül, hogy jóval előttem jársz. Sokszor hiányzik ez a fajta megerősítés, hogy amit keresek az ebben az irányban van és nem ez a zsákutca. Talán azért érzed ritkábban a késztetést a megszólalásra, mert már jobban tudod, mikor kell és érdemes megszólalni. A legértékesebb dolog amit teszel, hogy dolgozol önmagadon és értékes útjelzőket hagysz nekünk.
      Köszönöm, és Neked is jó utat!

      Törlés
  15. http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-alignment.html ezt olvastátok már egyébként???

    és ezt?
    http://sanatsanandal.ning.com/profiles/blogs/a-nasa-bejelentette-hogy-nemsok-ra-a-f-ld-belemegy-a-null-s-kba

    nézzetek utánna ha igaz!

    VálaszTörlés
  16. Ami történik most az az, amin hozzátok hasonlóan más emberek is keresztülmennek a világon, hogy egyre inkább felébredtek arra, hogy mennyire tudatosan lehet dolgozni az energiákkal. Folyamatosan tanultatok arról, hogy hogyan illeszkedjenek a gondolataitok azzal, amit meg kívántok nyilvánítani.



    Emeljétek meg a rezgéseteket még magasabbra!



    Minden alkalomkor, amikor azt választjátok, hogy a szellem egy magasabb rezgésű útjára léptek és elutasítjátok, azt hogy résztvevői legyetek a tudatlanságnak, akkor a rezgésetek magasabbra emelkedhet. Minden olyan alkalommal, amikor nem a haragosok és dühösök útját választjátok, inkább feldolgozzátok mindezeket, akkor még több fényt teremtetek a bolygón. Ezek a dolgok egyszerűnek tűnhetnek, vagy apróságnak, de hihetetlen erővel bírnak mindezek, mintha azon tépelődnétek, hogy ez a világ egy szörnyű állapotba került.

    VálaszTörlés
  17. Ha az emberi faj következő evolúciós lépcsőfoka az, hogy tudatossága kiszélesedjen, akkor az magától be fog következni, és még csak tenni sem lehet ellene semmit.
    Kb. annyi a beleszólásunk ebbe "magasabb rendű ember"-ré válásba, mint ahogy megválaszthattuk hogy férfi vagy női alakban jövünk a világra, születésünk/halálunk időpontját, esetleg szemünk vagy bőrünk színét, és így sorolhatnám a végtelenségig.

    Megemelem a rezgéseimet, most jobb ember lettem, tudatosabb lettem, szeretet-teljesebb lettem, nagyobb fényt sugárzok magamból... nana! Az elme játszik :)
    Eddig azt gondolta magáról, most meg ezt.
    Az elme önmagáról kialakított képe folyamatosan változik az élet során, de annak semmi köze az igazsághoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. márha egyáltalán evolálunk

      Törlés
    2. Hát hogyne evolválnánk, hiszen mi más történhetne? Ne legyél komolytalan.

      Törlés
    3. csak egyet mondj, amiben az ember több lett, mint - teszemazt - tízezer éve.

      Törlés
    4. http://www.xn--frdszobaicsempe-zvb16l.hu/images/termekkepek/birn_1_kiskep.jpg

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. aha... a bidé, mint az emberi evolúció bizonyítéka. Bálintkám... na épp ez ami komolytalan.

      fogalmakkal nem vagy tisztában. A civilizációs fejlődés max. társadalmi evolúció, de csak akkor, ha azt fejlődésnek elismerjük.

      ha már a wc-t és bidét linkeltél be, akkor elmondom, hogy a nem csatornázott területeken a föld kitermeli egy közösségben fellépő betegségeket gyógyító gyógynövényeket, mivel a föld a vizeletből, székletből felismeri az adott kórságot. ezzel egy régi falusi ember tisztában volt. te civilizálttá evolált emberként tisztában vagy vele? dehogy... inkább - jobb híjján - bízod magad a kemikáliákra, kiszolgáltatva magad (s ezáltal evolúciós hátrányba kerülve, hisz életben/egészségbenmaradásod már egy tényezővel többtől függ).

      Törlés
    7. Erről én is hallottam, de mégsem támadt kedvem a kertben elvégezni a dolgom :/ Gondolom senkinek sem.

      Amúgy a technológiai fejlődést én sem hívnám evolúciónak, legalábbis nem az ember evolúciójának, mert maga az ember nem fejlődött, csak több lett az ismerete. A 2 meg nem ugyan az.

      Törlés
    8. Vissza fele fejlodtonk, de sokat.Remelem megfordul a szeljaras.Ugy hallottam mi leszunl az elsok, mi mutatjuk az utat, mert ismet jon az aranykor.

      Törlés
    9. "legalábbis nem az ember evolúciójának, mert maga az ember nem fejlődött, csak több lett az ismerete. "

      még ezt sem állítanám... amennyivel többet tudunk egyrészről, annyival kevesebbet másrészről. nem ismerjük a természetet, a gombákat, a gyógynövényeket... nem tájékozódunk a csillagokból, hiszen már nem is látjuk azokat, sorolhatnám napestig, a civilizáció miatt miket vesztettünk.

      Törlés
    10. Drága Jeromos, kérlek iratkozz be az Eötvös Gábor humoregyetem irónia szakára miután diagnosztizáltak súlyos szarkazmuselégtelenséggel.

      Törlés
    11. "mert ismet jon az aranykor."

      semmiféle aranykor nem jön... már mitől jönne?

      Törlés
    12. Kedves Bálint!

      a szarkazmus az érvtelenek eszköze. lehet, én nem értem a szarkazmust, te viszont érvek híjján vagy.

      Törlés
    13. Ha elvesztetted a humorérzéked, akkor meg csak sajnálni tudlak.


      Illetve egy eleve halott vitában nem fogok érveket felhozni. Mindenki tudja hogy az emberiség olyan szánkóra ült ami egyre csak gyorsul. Aki ezt nem látja, az csak a saját fájdalmaitól nem.
      Az meg, hogy jön az aranykor, egy teljesen természetes reakció, még szép hogy azt várják hogy jön, amikor a helyzet annyira szar, hogy még ők sem tudnak kimászni belőle.

      (megsúgom, a "Hát hogyne evolválnánk, hiszen mi más történhetne? Ne legyél komolytalan." kommentem is irónia volt.)

      Törlés
    14. DE jon az aranykor... mar miert ne jonne?Erzed itt a failt?

      Törlés
    15. Kedves Bálint!

      az irónia egy igen finom irodalmi eszköz, amit vagy sikerül kivitelezned, vagy nem. neked nem sikerült. a szarkazmus nem ekvivalens az iróniával... az egy más eszköz. a szarkazmus önmagáért való, az céltalan.

      kedves Puma!

      az emberiség történelmében egyszer volt "aranykor"... azt sajnos eljátszottuk. magunktól sosem jutunk oda. vagy te másképp látod a világ alakulását?

      Törlés
    16. "nem a nap hibája, ha a vak az utat nem látja"

      Törlés
    17. A technika fejlődést én inkább elterpeszkedésnek hívnám. Vagy tán ráterpeszkedésnek. A mindennapi életünkre. Nézz csak szét a lakásban. Társadalmi fejlődést sem látok, hiszen elég körbenézni a világban. Valami nagyon kibillent a tengelyéből. Néha úgy érzem, hogy a korábbi néhány ezer év arról szól, hogy erkölcsi, filozófiai, jogi vallási eszközökkel megakadályozni igyekezzenek a manapság már jól tapasztalható szétzilálódást. A hinduk "yuga vada"-ja is erről beszél. El az édeni állapottól. Visszatérés olyan, mint a gravitációt legyőzni, a fejlődés (társadalmi progresszió) pedig szinte megy magától, ahogy az ember kezdi elveszteni szellemi gyökereit. Ezért van az, hogy ha egy hordó borba egy csepp mérget teszel, az méreg lesz, de ha egy hordó méregbe bort raksz az nem válik borrá...

      Törlés
    18. Ja és még valami. Ha valaki beleszületik a világba, akkor törvényszerű, bele is bonyolódik abba. Feltéve, ha ezt nem ismeri fel és nem tesz ellene valamit. Tehát a süllyedés törvényszerű, de a felemelkedés NEM. Az egy szabad és akaratlagos tett. Ezért nem látom én végzetszerűen lezártnak a jövőt. Vajon egy profi asztrológus meg tudná azt mondani, hogy valaki eléri ebben az életében a felébredést?

      Törlés
    19. Kedves Jeromos.Ha mar igy rakerdeztel a velemenyemre mondhatnam igen eljon a kovetkezo is.Mivel minden ciklikus es ismetlodik( a tudosok szerint nagy bumm, tagulas, osszezuhanas, nagy bumm bla bla bla.)De az igazsag az hogy fogalmam sincs hogy mi lesz.Mindeggy minek nevezzuk, aranykor, tudatossag, felemelkedes, stb... valaminek jonnie kell, mer az teny,egyre tobben vannak az ebredezok.

      Törlés
    20. Valami nem attól lesz tény, hogy rámondjuk. Általában alá kellene támasztani.

      Törlés
    21. TEgnap megcsak 88 hozza szolas volt ma mar szaz folott van.

      Törlés
  18. Szeverényi János evangélikus lelkész "Akarsz-e tiszta szívvel élni?" c. evangélizációja meghallgatható itt:

    http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/11/szeverenyi-janos-orszagos-misszioi.html

    VálaszTörlés
  19. A fő nehézség az, hogy magunk által is gyakorta használt szavaink általánosnak hitt értelmezését jellemzően nem vagyunk hajlandóak túllépni. Jellemzően "szavakra" reagálunk, s legtöbb esetben nem is érdekel bennünket, hogy a másik valójában mit szeretne közölni. Legtöbbször, amikor valami új környezetben kéne megvizsgálni egy fogalmat, elsőre az látszik, hogy aki kezdeményez, hótt hülye... Jobb esetben. Mert a gyakoribb az, személyes támadásnak éljük meg, egyenesen világképünk felbomlasztóját, s azt gondoljuk, elegendő bebizonyítani, hogy hülye, onnantól azt mond, amit akar...mintha saját gyűlöletünk ki tudnánk terjeszteni a térben, s uralni tudnánk másokat...Miközben épp azt bizonyítjuk, hogy még saját legösztönösebb természetünk felett sincs uralmunk, s legtöbbször saját magunkat idegesítjük, de nagyon... Egy új(szerű) üzeneten nem feltétlen azért jó elgondolkodni, mert esetleg meghatározhatja a további sorsom...A további sorsom inkább az határozza meg, mennyire tudok elfogadó, nyitott lenni...elfogadás...a szeretet egyik megnyilvánulása...érdekes szembesülés...hiszen minden, amit a világból tapasztalok, sokkalta inkább saját reakcióim, beidegződéseim, feltételes reflexeim gyűjteménye, minthogy az igazi VALÓSÁG lenne...Érdemes inkább e reakciókra figyelni. Ugyanis ez MAGA A TUDATOSODÁS. Nem az, hogy mi igaz, és mi nem...Aki őszinte, ha Freischl Andor fejenáll, akkor is elmondja, ő mit tapasztal a valóságból. És igazából nincs kiadva az önbecsülése sem alvállalkozásba. Úgy látszik, időszerű már ez a tudati ugrás... Egyeseknek iszonyúan fáj már az EGÓjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "elmondja, ő mit tapasztal a valóságból" A valóság egyéni a világ a globális! Ezért van a különbözés, ami az ember esetében csupán az értékrend és a nézőpont...Röviden: van egy ablak, Te annak örülsz, hogy világosság jön be, Én annak, hogy kilátok és az a kétfajta nézőpont az értékrendünk miatt különbözik... Más az értékrend tehát más nézőpont, éppen ezért, más a valóságunk, de attól függetlenül a világ változatlanul csak egy ablakos szoba jelen esetben. Persze ez így most eléggé le lett sarkítva, de ne keverjük a világot a valósággal, hiszen csak elképzelünk/megélünk egy valóságot a világban)

      Törlés
  20. azért annyiba maradhatunk,hogy valami készül a világba,és sokan érzik is ezt...az a nagy baj,hogy olyanok olvasták,ezt a posztot,akiknek semmi rálátásuk a világba,fikázni könnyű,deee mondok én valamit,istent látták 1-200 százan,vagy ezren es azóta mindenki neki hajbókol,keresztény inkvizíció stb,ez hiteles, ugye bha meg kvantumfizikáról,lélek szellemiség,UFO stb--ről van szó,a sok szkeptikus köcsög,mert azt gondolom írhatom ezt,ha ők is kB ezt gondolják azokról,a kb 10000000-20000000 millió emberről,aki ilyen dolgokat tapasztalt ,ébredni kéne már,és nem az rtl meg a tv2 ről imfórmálodni ...ennyi

    VálaszTörlés
  21. ami fejlődés van az kizárólag annak köszönhető hogy sok ember sokkal könnyebben hozzá tud jutni információhoz az internet miatt, de ezt leszámítva nincs semmi fejlődés

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van. Tegyük hozzá, a technikai fejlődés arra ad lehetőséget, hogy egyre alacsonyabb szintű igényeinket, egyre magasabb színvonalon elégítsük ki. :-)

      Törlés
  22. a magabiztosság titka a tudatlanság...avagy "Boldogok a lelki szegények"....a sok információ az felelősség azt pedig cipelni fárasztó...ezért már a hülyéknek kár pazarolni az energiát....még valami a "birkákat" sokkal könnyebb irányítani..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Boldogok a lelki szegények"

      ez egészen mást jelent, mint ahogy te értelmezed.... sebaj, attól még birkamód bégeted abban a biztos tudatban, hogy te különb vagy bármely terelgetett birkánál.

      Törlés
    2. Ez alatt pont azt értem amit sokan és te is ahogy érzem nem érted...de sebaj...A tudatlan ,tanulatlan,illetve egyszerű emberek akik ,mint birkák mennek a többi után azok nem gondolkoznak olyan dolgokon,mint akik ezen az oldalon fórumoznak és esetleg tovább gondolnak híreket és téziseket...ezeket úgy is emlegetik gyakorta,hogy lelki szegények és innen alakult ki és hozzá kapcsolódott a Bibliából ide szánt idézet ...de nem igen hoz lázba,hogy te mit gondolsz...demokráciában mindenki azt mond amit akar....és igen...különbnek érzem magam. ! De hála Istennek nem vagyok ezzel egyedül .

      Törlés
  23. SZERETET CSAPDA!!!FIGYELJETEK KICSIT JOBBAN ODA!!!

    VálaszTörlés
  24. Válaszok
    1. A krisnások valami hasonlót állítanak. A létező fejlődik időben és térben. Isten azonban sem nem létező, sem nem nem létező. Mindkettő felett áll. Persze, ha itt egyfajta kifejlésre gondolunk, akkor lehet a lények esetében valamiféle fejlődés. Egy tölgyfa apró magjában benne van a teljes kifejlett fa, mássá nem képes válni. Az ember azonban túl léphet saját létformáján. Ha elfogadjuk, hogy Isten képmásai vagyunk, akkor képesek kell legyünk létünk legvégső forrásáig emelkedni, túl a léten, nem léten, a létezés jó és rossz kettősségén. Lásd a tékozló fiú történetét.

      Törlés
    2. Ezen már én is filóztam sokat. Két lehetőség adódik ugye:

      1. Isten azért teremt, hogy tapasztalatokat szerezhessen teremtményei által/bennük/velük. Tehát az egyes verzióban Ő maga is fejlődik az általa teremtett Univerzummal együtt.

      2. Isten előtt minden tapasztalat ismert - hiszen az ő általa kitalált rendszeren belül mindent ismernie kell - és nem okosodni akar, hanem tapasztalatokat teremt NEKÜNK, teremtményeinek. Ugyan ekkor is átéli bennünk (a rendszer "részegységeiben") ugyanezt a tapasztalást, de ez az árnyalatnyi különbség jócskán meghatározza a Nagy Célt, ami szintén kettős lehet ezek szerint:

      1. Folyamatos fejlődést produkálni velünk/általunk a világegyetemben.

      2. A rendszeren belül az összes tapasztalatszerzéshez szükséges összes lehetőséget megadva folyik a játék - nincs "bruttó" fejlődés.

      S amikor azt mondjuk végtelenek a lehetőségek, akkor szerintem tényleg nem tévedünk nagyot. Az emberi fantázia már megcsillantotta ennek szerény kis részletét, hiszen a megvalósultakhoz képest elég kevés olyan dolog van, amit ki tudunk találni, de nem valósult meg. És ha jobban belegondolunk akkor az is igaz, hogy amit MI ki tudunk gondolni AZ MÁR LÉTEZIK, mert abban a végtelen rendszerben, azon belül gondolkodunk, amiben létrejöttünk, nincs olyan, hogy "kint" - legfeljebb még nem ELÉRHETŐ számunkra minden. De ez csak idő és tapasztalat kérdése szerintem (nem feltétlen ebben a testben, tesztben). Igazán nem kell hozzá nagy fantázia, hogy pl. az ember képes lehet levitációra, telekinézisre, teleportációra, hiszen ezek mind-mind ugyanolyan energetikai kérdések, minthogy képesek vagyunk a gondolat erejével felugrani. Szóval én csak bátorítani szeretnék mindenkit, hogy először is ismerje fel a belsejében szunnyadó képességeket, majd próbálja meg fejleszteni azokat. Ki tudja mi lesz ha a mai indigó-gyerekek is felnőnek... :)

      Törlés
    3. "sem nem létező, sem nem nem létező. Mindkettő felett áll"

      Olyan területet ez, ahol a szavak cserben fognak hagyni minket :) .. Ismét ráeszmélek, hogy "Istent" (nem ezt az 5 betűt, hanem ami "AZ", egyszerűen nem lehet szavakkal leírni, körbeírni.
      Ahogy rámondanánk egy szót, abban a pillanatban tárgyiasítanánk, miközben "Ő / Az", a színtiszta alanyiság.

      Az alanyiság változatlan és időtlen, tökéletesen teljes, és nem szenved hiányt semmiben. Ezáltal nem is fejlődhet, mert csak annak van szüksége fejlődésre, ami valamiben hiányt szenved.
      Ha a saját képére teremtett, fejlődhetek-e? :)

      Ha igen, akkor nem a saját képére teremtett, hiszen Ő/Az teljes, így a képmására teremtett ember is teljes.
      Ha nem, akkor most sokan feladhatják azt az illúziót, hogy fejlődni jöttek a Földre :)

      Törlés
    4. Tökéletesen igaz. Ehhez nincs mit hozzátenni. :)

      Törlés
    5. Kifürkészhetetlen. Megnevezhetetlen. Megfoghatatlan.

      De mégis ott van mindenütt. :)

      Törlés
    6. "sem nem létező, sem nem nem létező. Mindkettő felett áll"

      már ne haragudj, de ami nem létezik, az nem lehet létező... mi az, hogy a létezés felett áll? van és egyben nincs? belegondoltál ebbe?

      Törlés
    7. Isten nem létező, mert a létezők valamire alapozottak, nem önmagukban vannak, részesülnek valamiből (egzisztencia). Isten maga a Lét. A Létben a létező, a jelleg, a forma, az individuális természet, és az élet teljesen túlhaladott. A Lét nem „objektiválódik”, nem válik egyénné. A létezés végtelen formája mintegy BENNE MEGY VÉGBE, de anélkül, hogy bármit is hozzáadnának vagy elvennének belőle. Isten azonban nem csupán a létezők összessége, nem is csak létezés, egy mindenhol jelenlévő „VAN”, hanem megnyilvánuláson túli nem-létező, Nem-Lét is. Erre utal a fentebb említett sadasat kifejezés is. Szabad fordításban azt jelenti: A lét és nemlét egységét meghaladó... .

      Törlés
    8. Néhány kapcsolódó idézet:

      „Hogyan is ne borulnának le előtted, Nagy Lélek, aki a kezdet teremtője vagy, Brahmánál nagyobb, istenek végtelen ura, mindenek hajléka, elmúlhatatlan, túl léten és nemléten.” – Bhagavad-gítá XI. 37.

      „ki létet és nem-létet meghalad, a Lények Ura, ki túl van a megismerésen.” – Mundaka-upanisad II. 1.

      „létet és nemlétet teremtő” – Svétásvatara-upanisad II. 5. 14.

      Törlés
    9. "a létezők valamire alapozottak, nem önmagukban vannak,"

      hát ez a létezés egy ölég önkényes definíciója.

      az, hogy világunkban minden valami más által létezik pusztán a világunkban létező dolgok sajátossága, de nem a létezés feltétele... simán elképzelhető (sőt! továbbmegyek... szükségszerű) valami olyannak a létezése, amely kizárólag önmagától függ.

      ez világunk esetlegességéből következik. ha világunkban minden esetleges (minden mástól függő) és a világ ezen esetleges dolgok összessége, akkor maga a világ (és a változó világok összessége) nem lehet önmagától függő... magyarán a világunk esetlegessége szükségszerűen feltételez egy abszolút (olyat, ami csak önmagától függő) LÉTEZŐT. tehát az, hogy önmagától függ (abszolút), vagy mástól (viszonylagos) létezésének csak egy attribútuma, de nem feltétele. a nemlétezésnek nincsenek sajátosságai azon kívül, hogy nem létezik. nem tud így, úgy nem létezni - az egyszerűen nincs.

      Törlés
    10. és ha már idézgetünk... a te idézeteid Istent beteszik egy ködbe, egy megismerhetetlen kocsonyába, egy vandenincsbe, amit a világ nem igazol vissza. azt mondják, te belenézhetsz a világba, de isten létére abból semmi esetre sem következtethetsz. ezzel szemben a Biblia azt mondja, nézz bele a világba és a végén ott van Isten.

      ezt írja Pál a rómaiakhoz írt levelében.

      " 19Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. "

      én inkább magaménak vallok egy értelmes Istent, amelyik egy értelmes világot alkotott, mint egy értelmetlent, világunkból igazolhatatlant.

      Törlés
    11. A teljesség, a létet és nem-létet magában foglaló kimondhatatlan, ami az elme számára felfoghatatlan. Hogyan is akarjuk megérteni véges elmével az időtlen és tér nélküli örökkévalót? :)
      Ha "eljutottál ide"... "ismered" bár a szavak csak elvonnak értékéből, hiszen a kettősségből erednek. Ha "ismered" a teljességet tudod, hogy még önmagáról sem tud, inkább tartalmazza a tudást. kizárólag intuitíven érzékelhető, tehát tapasztalható!.. de fel nem fogható, mert maga az értelemmel való felfogás az akadálya érzékelésének.
      A látható dolgok túlhaladása az egyetlen út, a hamist hamisnak látni, avagy "alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható".

      Saját képére teremtette az embert, tehát az embernek ismernie kell önmagát, hogy megismerhesse teremtőjét. Hogy megismerje önmagát, el kell jutnia forrásához, levetkőzvén az "én ez vagyok", "én az vagyok"-ot, hogy legvégül a tiszta VAGYOK állapotába jusson, ami a jelenlét, az itt és most.
      Ez a VAGYOK, az egyetlen nem változó egész életed folyamán. Az egész színkáprázatban az állandó, a megfigyelő, a tapasztaló.

      A VAGYOK azonban a teljesség szülöttje. A test születésével jön, és a test halálakor távozik. Visszaolvad a teljességbe, a nem tudás állapotába.

      Törlés
    12. Szinte ugyanarról beszélünk. Amit én forszírozok, inkább "definíciós" kérdés, de nem öncélú szó értelmezési játszadozás. Mi különbség a LÉT, LÉTEZŐ és a LÉT között? A LÉTEZŐ mibenléte vagyis a természete az, ami létében uralkodó, nem pedig létezése. Nem önnön létezésével azonos, hanem formájával és mibenlétével. Minden, ami más által van, visszavezethető az végső okra, arra, ami Önmaga által van. A LÉTEZÉS minden létezőt, mint olyat, mindig meghalad. Az, ami maga által van, pedig teljesen birtokolja a létezést, teljesen túlnő a formán és a mibenléten. "Ő" maga csak LÉT. Tehát ezen fogalmak között hierarchia áll fenn. Az angolban pl a "being" nem tud különbséget tenni ezek között.

      "Lét nem végtelen, mivel nem esik egybe a Teljes Lehetőséggel; és annál is inkább nem az, mert a Lét mint a megnyilvánulás elve csakugyan magában foglalja a megnyilvánulás valamennyi lehetőségét, de csak annyiban, amennyiben megnyilvánulnak. A Léten kívül tehát ott van az összes többi, vagyis a megnemnyilvánulás összes lehetősége is, valamint a megnyilvánulás lehetőségei maguk is, amennyiben megnemnyilvánult állapotban vannak; itt található a Lét maga is, mert nem tartozhatván a megnyilvánuláshoz, mivel éppen annak elve, önmaga megnemnyilvánult. Ezért azt, ami a Léten kívül és túl van, más fogalom hiányában kénytelenek vagyunk Nem-Létnek nevezni." Ez a negatív kifejezést pedig, semmiképpen nem a „semmi” szinonimája.

      "én inkább magaménak vallok egy értelmes Istent..." Ez teljesen hiteles, Szent Pál is ezt az utat követi. Ez az Önvaló "tulajdonságokkal" rendelkező (Saguna Brahman) arculata. A keresztény utak általában erre alapozottak. Az Önvaló másik arculata a "tulajdonságok nélküli" (Nirguna Brahman). Az ázsiai hagyomány ezzel is számol a megvalósítás során.

      Törlés
    13. "hogy legvégül a tiszta VAGYOK állapotába jusson, ami a jelenlét, az itt és most." Azért sem lehet ezt elmével felfogni, mert a tiszta Önmagamság irányába történő visszavezetést az elme súlyos fogyatkozásnak, végső soron saját kiiktatásának éli meg (ami tulajdonképpen igaz is). Az elme csak a múltban és a jövőben tud érvényesülni, a MOSTban nem.

      Törlés
    14. viator! túlbonyolítod ezt. ami van, az létezik, ami meg nincs, az meg nem. a nemlétezésnek nincsenek tulajdonságai, az csak a létezőnek vannak. lefordíthatjuk úgy is, hogy ami tulajdonságokkal bír, az létezik.

      ""Lét nem végtelen, mivel nem esik egybe a Teljes Lehetőséggel; és annál is inkább nem az, mert a Lét mint a megnyilvánulás elve csakugyan magában foglalja a megnyilvánulás valamennyi lehetőségét, de csak annyiban, amennyiben megnyilvánulnak. A Léten kívül tehát ott van az összes többi, vagyis a megnemnyilvánulás összes lehetősége is, valamint a megnyilvánulás lehetőségei maguk is, amennyiben megnemnyilvánult állapotban vannak; itt található a Lét maga is, mert nem tartozhatván a megnyilvánuláshoz, mivel éppen annak elve, önmaga megnemnyilvánult. Ezért azt, ami a Léten kívül és túl van, más fogalom hiányában kénytelenek vagyunk Nem-Létnek nevezni." Ez a negatív kifejezést pedig, semmiképpen nem a „semmi” szinonimája."

      hú, ez valami nagyon zagyva okoskodás.

      először is... a létről kijelenteni, nem végtelen csak feltételezés. van olyan lét, ami véges (ilyeneket ismerünk) és elképzelhető olyan lét, ami végtelen (ezt nevezzük Istennek). vagy maga a lét által lesz véges, mivel egyféleképp megnyilvánul és ha már megnyilvánult és nem végtelen módon, azáltal lesz véges... jójó... de mije lesz véges? mignyilvánulási formái lesznek végesek?

      ez az okoskodás tulajdonképpen arra akar kilyukadni, hogy csak olyasmi létezik, ami kimeríti minden létezés összes lehetőségét? tulajdonképpen nem is értem.

      zárójelben említem meg, hogy az általad idézett rész szerzője René Guénon - neognosztikus, szabadkőműves.

      Törlés
  25. Azért én a lelkemet (aki valójában vagyok) nem a DNS-ben keresném...

    Azt énekli az egyik új magyar együttes, hogy:

    "Sokat tanultam attól aki voltam akitől most búcsúzom,
    de mégis csak ő tett azzá aki most vagyok szóval hálával is tartozom."

    Hm... milyen egyszerűen ki lehet fejezni magyarul az emberi fejlődést! Milyen szép ez a sor: "Sokat tanultam attól aki voltam" - ez felismerése annak, hogy nem a teszem azt egy évvel ezelőtti "énem" vagyok, mivel az ember jó esetben fejlődik ugyebár. Sokat tapasztaltam, és ezek a tapasztalások tettek azzá ami ITT és MOST vagyok. Ha nézek egy korábbi fényképemet, nem tudom azonosítani magamat "azzal". Sőt már a tükörképemmel sem tudom magamat azonosítani, legfeljebb 5%-ban! :)) Mert véleményem szerint a VALÓM az nem az "anyagban" van, így a DNS-ben sem.

    Meg aztán olyat is mondanak ezek a zenészek, hogy:

    "Bébi nem fog fájni ha feltámad a szél.
    Nem kell ráparázni, minden értünk van ezt kell csak látni."

    Aki érti, érti.

    Amúgy meg a Magyar Nyelv Napja van, legalább ma figyeljünk oda egy kicsit hogy a másik megértse amit akarunk közölni - szépen magyarul! :)

    http://mazsolameseszoba.blogspot.hu/2012/07/a-tudomany-felfedezi-teremtot-5resz-anyanyelvunk.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönet a linkért, érdemes az oldaladon jobban körbenézni. "Sőt már a tükörképemmel sem tudom magamat azonosítani..." A jóga okosságai pont erről beszélnek. Ha valaki elmélyül a "Ki vagyok Én?" kérdésben, akkor egyre másra azt látja, hogy ez sem, az sem... Az út végén, mikor már azt tapasztalja a jógi, hogy semmi sem, akkor derül ki, hogy tulajdonképpen minden. Igaza van Ikely kollégának: az emberi nyelv nem hatol el idáig. A legtöbb amit a bölcsek kimondtak a Tao, vagy a sadasat.

      Törlés
  26. Na végre. Ezt a témát csipom. Csipod, csipod höh?

    "Érted ezt? Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak aki vagy, és aki lehetnél, mindössze 5%-át látod. " => Hűű akkor nincs is sörhasam... :)

    Ezt a 95 %-ot még nem olvastam de elég meggyőző arány.. Erről az jut eszembe amit egy
    emberiségért harcoló emberke fúj: " A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió!" (David Icke) => Így hála ennek a cikknek szerintem egyértelmű lett az üzenete.. Elég csak belegondolni végül is 5%-unk jut a 3. dimenziónak, és a többi 95% a felsőbb énünknek, mit jelenleg nem érzékelünk.. + még mennyi mindent nem érzékelünk az igazi világból, ha ebből a 95-ös számból kiindulunk?? : ))

    Az illúzióból csak a szeretet erejével lehet kijutni, aki nem -e szerint él, az beleragad, és azzal telik el az élete hogy mások fejlődésén, boldogságán, irigykedjen...

    Ugye ehhez egy bizonyos lelki érettség kell, hogy úgy éljen az ember, hogy ne olyan tipikus "És ebből nekem mi a hasznom? Úhh rohadj meg de jó nőd, kocsid, házad van!" hanem inkább minden apró dolognak örülni.. a legérdekesebb az az egészben, minél inkább közeledünk a rémálom végéhez annál erősebb a negatív kísértés(úúh de jó ez a koléga nőő, de jó lenne meg.. : ) Tegyem + vagy nem? Egyszerűbb lenne a barátnőnek, feleségnek örülni, megelégedni vele, szeretni.., de az illúzió mit akar? Tedd meg! Vágyakozz mindig más után. Van kocsid? Neked újabb kell... : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fura dolog ez a mindig vegyél mindenből újabbat dolog. Meg persze maga a fogyasztói társadalom is.
      Ennek sosenem értettem a logikáját. Mert ha logikásan tekintsük ezt a tárgyias, anyagias világot, akkor teszemaztat, mér' ne lenne nekem jó egy huszon-harminc éves gépjármű? Elvégre Á-ból az is elvisz B-be. Oké nem hasít úgy mint egy hiper-super csilli-villi new szekér, (meg nem is élveznek el a jányok a út szélin a látványától) meg talán zörög is kicsit, meg (esetleg) látványosan haldoklik, megmég a környezetet is szennyezi, de a célnak megfelel. (S most azt kihagyom, hogy a mocsok cocializmusban gyártott kütyüket nem két-három év tartósságra tervezték/építették ugye.) Mi több! A emberke rendelkezik két lábbal is ugye. S rohanunk netán valahova?

      Amúgy meg az emberkékből elébb-utóbb kikopik ez a "mindent, de mán akarok" mentalitás.
      Magam mán nem igen érdeklődöm ilyesmi iránt, merugye ha nagynéha rácsodálkozom valami vadinew bigyóra, ami szépen csillog s másvalakié, vélem megdolgozott érte (vagy lopta), ami remek meg izé... de mér is érdekeljen? Hát nem megvagyok nélküle? Hát de!

      Persze van még mit tenni, hogy felfényesedjek. Elvégre ezt a "nincs más út, mint a szeretet" izét egyenlőre a gyomrocskám valahogy nem akarja benyelni. Megmég az Icke-fickó szóit senem olvastam meg sose. Depersze van ám más olyan fickó is aki feszt ilyesmiről dumál, meg ír segedelmes, meg útmutató könyveket. (S természetesen az ezért járó díjazást a megszorultak megsegítésére fordítsa, azt a keveset kivéve, amiből megél.)
      Az persze kissé zavaró, hogy el kell olvasni három-öt könyvtárnyi irományt, hogy a ember hozzájusson a keresett útvonalra utaló infókra. Aztán, mikor tök boldogságossá válunk, végre megvan minden apró trükk, meg módszer... kiderül hogy ez biz nem működik. Ilyenkor tuti nem a szeretet az első amire gondolunk. Ugye.
      De mint emlegettem mán; a emberke halmozottan hátrányos izé. Nem elég, hogy aztsenem tudja hun van, meg mikre képes esetleg, de ha nagynéha, véletlen kicsit nem olyan csipás, meg zárt a szeme, akkor, rájön arra is, sokat kell még karatéznia. Merugye vannak mindenféle izékék, akik elnyomkodják, meg hazudoznak neki, meg irányítsák... Depersze vannak jó indulatú izékék is, akik mindenféle bájos, s szívmelengető szókkal, meg reménykeltő mód biztatgatják. (Persze személyre szabott módszereket még véletlensenem mondanak, mer ugye nekik olyant nem lehet, meg megtörnék a fejlöv... izé fejlődését a kicsipásodónak.)

      Kedvelem ezt a Világot amúgy. Csak néha telemegyek feszültséggel. :D

      Törlés
    2. Quedra :)

      Szerintem egyszer olvasd el a könyvet 80 oldal amit feljebb ajánlottam Janinak.
      Nem kell kötelezően hinni semmiben, csak ha átgondoljuk amit mond lehet nagyon is logikus... De persze ez úgy hihető ha azokat a dolgokat amiről ír átnézte, és átgondolta az ember ez nem kis idő..

      De mivel Te "Kedvelem ezt a Világot amúgy" kedveled a 3.d-t nehezen fogsz másban jót látni, másra vágyni, nincs ezzel semmi baj...

      "(S természetesen az ezért járó díjazást a megszorultak megsegítésére fordítsa, azt a keveset kivéve, amiből megél.)" Igen két fajta ember van aki a pénzért "segít" másoknak, és akinek nem kell ezért pénz.. De ha belegondolsz széles látókörben nem lehet az igazságot elterjeszteni a rendszer nem engedi, és nézd meg David Icke könyvét hány helyen forgalmazzák Magyarországon???

      Na? Mit mond ez neked? Nem azért hátráltatják, mert a (sokaknak hihetetlen) valóságot tárja eléd?? : )

      Törlés
    3. Quedra!

      Fogyasztói társadalom nem azért van, mert 2012-ben az ember nem tudna 30-40 évig is kitartó dolgokat készíteni, hanem azért, mert így biztosítják a folyamatos munkát az embereknek. Ugye nem lehet azt csinálni, hogy legyártatunk 20 ezer emberrel a gyárban egy mosógépet, majd 30 évre elküldjük őket mondán, ezek addig kitartanak, nincs meló. gyertek vissza 30 év múlva, megint kell gyártani.

      Persze ez a rendszer, már egy eleve hibás idea torzszülöttje, ami nem másra, mint az emberi kapzsiságra, a "NEKEM TÖBB KELL, MINT A MÁSIKNAK" érzésre támaszkodik. Második lépcsőfoka a tervezett elavulás, végső állomása pedig a természet totális kizsákmányolása, amire a Föld elég drasztikusan válaszolni is fog... de nem szeretnék ebbe mélyebben belemászni.

      "nincs más út, mint a szeretet"

      Ezt rengeteg helyen olvasom mostanság, és tudom miért tűnik sokaknak olyan nehezen emészthetőnek. A szeretet egy állapot. Nem kierőszakolható, és ego által hosszútávon nem fenntartható.

      Valóban egyetlen út van, amely elvisz a teljességbe, saját lényünk forrásába, ahol ott ragyog az örök és kimozdíthatatlan szeretet. Ha valaki megtapasztalta, tudja hogy ilyenkor az ellene elkövetett legnagyobb merényletet véghezvivő személyre is csak szeretettel, megbocsájtással és együttérzéssel tud tekinteni. Egyszerűen nem tud máshogyan.

      "...Az persze kissé zavaró, hogy el kell olvasni három-öt könyvtárnyi irományt, hogy a ember hozzájusson a keresett útvonalra utaló infókra..."

      Ha olvasmányokban keressed az igazságot, akkor csupán a jelenlegi elmetartalmadat cseréled le egy másikra. Ezt tesszük gyermekkorunk óta. Volt hogy óvodásnak képzelted magad, az akkori elmetartalmaddal, aztán iskolásnak, aztán szeretőnek, aztán jónak, bűnösnek, tájékozottnak, apának vagy anyának a hozzájuk tartozó feladatkörökkel, stb. Egy embert mutass, aki olvasmányok által eljutott az igazsághoz. :)
      Keresd azt, aki olvas, ne azt, amit olvas! Tudj meg róla többet. Nem arról, akinek a szerepkörét/elmetartalmát felvetted, hanem arról, AKI felvette!

      Ha a fentieket követed, az utolsó bekezdésedre válaszokat fogsz kapni.

      Törlés
  27. "Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné, kizárólag a Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezésmentesség állapotában tartható fenn."
    És ha besoroznak katonának akkor is célravezetőek e érzelmetlen érzelmek?.

    VálaszTörlés
  28. "nem a nap hibája, ha a vak az utat nem látja"
    hát nem is a vaké.
    Waka waka fogjuk a nyuszira
    Waka waka majd ő ugrik helyettünk.

    VálaszTörlés
  29. "Azt mondják, Magyarországon kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val." Úristen, ekkora ostobaságot rég olvastam már. "Azt mondják?" Esetleg forrás? Ki mondja? Aki ezt kitalálta, fogalma sincs az IQ-ról. Az átlagos IQ 100, nehogy már egy 10 milliós népesség 80 %-a átlag alatti intelligenciahányadosú legyen! Eddig olvastam a cikket, elég is volt. Igénytelen sületlenség, kitaláció az egész.

    VálaszTörlés
  30. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  31. Nem bántásként,de hogy "mindenki dolgozzon önmagán nem elég,mondjátok annak a 40millió ázsiai gyereknek,
    hogy várjanak!
    Második szomorú ,hogy a fényhozó ,a tudás szülője az anya ,anyag által Lucifer,
    L.az emberi fejlődésért sokat tett .Isten ennél sokkal egyszerűbb...
    A tudás idővel lesüllyed a tudattalanba ,igazán mindig abból dolgozunk ami praxissá, gyakorlattá vált,
    legfeljebb a tudás, a mai, ezt fejlesztheti, a gyakorlatot.
    Szóval a mai tudás nem menti meg azokat a gyerekeket,
    ezt mutatja ,hogy Nyugaton is egyre több a gettó.
    A háborút elsősorban nem a pénz okozza ,hanem a kiegyenlítetlen állapotok,
    a másságok és szerintem épp a fejlődés,vagy a más fejlettség...
    Szóval felhoztatok sok ismeretet,valami újon kellene gondolkozni,változni...
    A meditációba van egy érzés amit mindenki érez ,
    mégis mikor leírjuk kimondjuk ,mintha programnyelvek vetélkednének.
    A kapcsolati blokkokon kellene dolgozni változni,hogy a hézagokba ne tudjon beülni a befolyásoló,
    így megkülönböztetve amit legbelül akarunk...

    VálaszTörlés
  32. Nem bántásként,de hogy "mindenki dolgozzon önmagán nem elég,mondjátok annak a 40millió ázsiai gyereknek,
    hogy várjanak!
    Második szomorú ,hogy a fényhozó ,a tudás szülője az anya ,anyag által Lucifer,
    L.az emberi fejlődésért sokat tett .Isten ennél sokkal egyszerűbb...
    A tudás idővel lesüllyed a tudattalanba ,igazán mindig abból dolgozunk ami praxissá, gyakorlattá vált,
    legfeljebb a tudás, a mai, ezt fejlesztheti, a gyakorlatot.
    Szóval a mai tudás nem menti meg azokat a gyerekeket,
    ezt mutatja ,hogy Nyugaton is egyre több a gettó.
    A háborút elsősorban nem a pénz okozza ,hanem a kiegyenlítetlen állapotok,
    a másságok és szerintem épp a fejlődés,vagy a más fejlettség...
    Szóval felhoztatok sok ismeretet,valami újon kellene gondolkozni,változni...
    A meditációba van egy érzés amit mindenki érez ,
    mégis mikor leírjuk kimondjuk ,mintha programnyelvek vetélkednének.
    A kapcsolati blokkokon kellene dolgozni változni,hogy a hézagokba ne tudjon beülni a befolyásoló,
    így megkülönböztetve amit legbelül akarunk...

    VálaszTörlés
  33. Kérlek ne luciferezzetek le ,ha nem érthetően írtam!
    A változást Lucifer, Loki vagy hasonló mások hozzák el !
    Istenért, mindenkinek más felfogásban ,már sokan haltak meg!
    Tehát minden az ,ami ,nem jó vagy rossz !
    A másik oldal mindig gonosznak tarja a másikat...
    Szóval abból lehet kiindulni ,hogy minden az ami, s ez a változáshoz az alap,megértés ,empátia ítéletek nélkül,
    kell megkülönböztetés ,hogy lássuk ki mi,a működésért a pusztítás ,rombolás a elmúlót érje el,az emberi értékek ,élő lelkek megőrzésével...
    Én se tudom ,...biztos hibáztam ,találtok hibát,kifogásolhatót, ...gyakorlom...

    VálaszTörlés