2014. december 7., vasárnap

William Engdahl :"Magyarország Orbán Viktora Washington új ellenségképe" címmel írt cikket a stratégiai bestseller író


"Magyarország Orbán Viktora Washington új ellenségképe" címmel külön cikkben foglalkozik a háttérrel a híres író, geopolitikai szakértő, William Engdahl.

A cikket teljes egészében lefordítottam nektek. A benne foglaltakat sem pro, sem kontra nem szeretném a jelenleg folyó pártpolitikai vakságban szenvedő tömegek harcának tárgyává tenni. Egyszerűen a tájékoztatás volt vele a célom. (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

F. William Engdahl stratégiai kockázatkutató, best-seller író geopolitikai témákban, különösen az energetika területén. Politikatudományból diplomázott a Princeton Egyetemen.

Magyarország és nemzeti, populista miniszterelnöke, Orbán Viktor került a washingtoni politikai elit célkeresztjébe. Mi a bűne ? Nem hajlandó a gyakran romboló jellegű brüsszeli EU diktátumoknak behódolni, megkísérli önmaga meghatározni, mit jelent a magyar nemzeti identitás.
De a legfőbb bűne, hogy mélyebb kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Washingtonnal is dacolva megállapodást írt alá a Gazprommal, mely az Európai Unióba hozta volna el az orosz Déli Áramlat gázvezetéket Magyarországon keresztül. 

Orbán hosszú politikai pályafutáson ment keresztül mióta megválasztották Magyarország második legfiatalabb miniszterelnökének 1998-ban. 
Akkoriban az Ő idejében történt Magyarország csatlakozása a NATO szövetségébe és Európai Unióba többek között Lengyelországgal és Csehországgal együtt, mindezt Oroszország tiltakozása mellett. Miniszterelnökként gazdasági növekedést mutat fel az EU-ban, adókat csökkentett, eltörölte az egyetemi tandíjat államilag finanszírozott szakokon, kibővítette az anyasági juttatásokat és bevonzotta a német ipar óriásait az országba az olcsóbb magyar munkaerőnek köszönhetően. 
Egyik amerikai tanácsadója James Denton volt, akit a Színes Forradalomhoz lehet kötni Washingtonban, tehát úgy látszott a washingtoni neo-conok (újkonzervatívok) üdvöskéje. 2001-ben a neokonzervatív American Enterprise Institute "Szabadság Díj"-át. 

De 2010-ben 6 év ellenzékiség után Orbán visszatért, de ez alkalommal egy elég jelentős és hangos többséggel az oldalán, amit pártja a Fidesz ért el 68%-al a Parlamentben, megadva neki a kellő többséget, hogy átalakítsa az Alkotmányt és új törvényeket vezethessen be. A sors iróniája, hogy egyidőben az Egyesült Államok Obama adminisztrációja, az Európa Parlament azzal vádolja, hogy túl sok hatalmat összpontosít a Fidesz kezébe. Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöldek nevében azonnal Magyarországot a Hugo Chavez féle Venezuelához hasonlítja. Ő egyértelműen nem a Brüsszel által jóváhagyott szabálykönyv szerint játszik, alárendelve az országot az EU politikusainak. A Fidesz azonnal démonizálva jelenik meg az EU médiában, mint Oroszország magyar verziója és Orbán lesz egyből a magyar Putyinként emlegetve.... Ekkor még 2012-őt írunk...

Most viszont már egyre riasztóbbá válik az Atlantisták és EU-s követőik számára, hogy szembeszállt az EU kéréseivel (parancsaival), hogy állítsák le Oroszország nagy jelentőségű Déli Áramlat gázvezetékének építését. 

Az orosz Déli Áramlat biztosította volna Európa számára gázszállítást a Német-Orosz Északi Áramlattal együtt és kikerülhette volna Ukrajnát és az ott folyó háborút, amit Washington nyilvánvaló okokból  ellenez kezdettől fogva. 

/ Mint tudjuk, azóta Putyin és a Gazprom magára is hagyta Európát a saját maga által okozott problémával - vagyis Európa újra és újra megint saját magát lőtte lábon - ahogy fogalmaznak szakértők. Vagy ahogy a Gaprom vezérigazgatója fogalmazott : 

Tavaly januárban Orbán Viktor kormánya bejelentett egy orosz nukleáris energetikai társasággal kötött 10 milliárd eurós megállapodást Paks, Magyarország egyetlen atomerőművének bővítésére és felújítására, amit eredetileg is a szovjet érában, orosz technológiával építettek fel.

Ez újra felkeltette Washington figyelmét. Ráadásul ezzel párhuzamosan nyáron Orbán bírálta az Egyesült Államokat, amiért nem tesz hathatós intézkedéseket, hogy megoldja a laza törvényi szabályozás miatt kialakult globális gazdasági válságot és a bankrendszer problémáit. Ugyanakkor dicsérte Kína, Oroszország és Törökország gazdasági modelljét, mint pozitív példákat.

Kijelentette többször is azt, amit sokan mások is megtesznek már azóta, hogy "a nyugati demokráciák valószínűleg képtelenek lesznek az elkövetkező évtizedekben fenntartani globális versenyképességüket és ehelyett le fognak csúszni, hacsak nem képesek jelentősen változtatni saját magukon." 

Ezen túlmenően Orbán Viktor kormányának sikerült kiszabadítania Magyarországot az IMF több évtizedes romboló rabláncától. 2013. augusztusában a magyar gazdasági minisztérium bejelentette, hogy a nagyon szigorú költségvetési politikának köszönhetően visszafizette a 2,2 milliárd eurós IMF adósságot. Nem létezett többé az IMF-által erőltetett állami privatizáció és megszorítás. A Magyar Nemzeti Bank vezetője "megkérte" az IMF-et, hogy zárja is be budapesti irodáit. Kicsit Izlandra emlékeztetve a legfőbb államügyész vádakat fogalmazott meg a korábbi három miniszterelnök felé, amiért már-már bűnügyi méreteket öltő mennyiségű adósságba süllyesztették az országot. Ezek a lépések igencsak hideg verítéket okoztak bizonyos EU fővárosokban vagy Washingtonban, de főleg a Wall Street-en.

De a harangokat most kongatták meg csak igazán, amikor Orbán Viktor és pártja a Fidesz továbbra is felhatalmazást és zöld utat kapott a lakosságtól. 
Azaz a szomszédos Ausztriával együtt szert tehet a Déli Áramlatra, figyelmen kívül hagyva és áthágva az EU szabályait. Még Orbán is egy Németországban tartott megbeszélésen Horst Seehofer-nek Münchenben úgy kommentálta az együttműködést November 6-án, hogy "az Osztrák-Magyar Energia-Monarchia él" “”Es lebe die österreichisch-ungarische Energiemonarchie” („The Austro-Hungarian Energy Monarchy Lives.“)

Az amerikai elitek azonnal megkongatták a vészharangot. Az (kormányzat szócsöveként funkcionáló) New York Times vezércikket hozott le egyből "Magyarország Veszélyes Félrecsúszása" címmel és kinyilvánították, hogy "Orbán Viktor miniszterelnök kormánya tovább csúszik a tekintélyuralmi rendszer irányába és megtagadta az Európai Unió alapvető értékeit és szakított velük." 

A New York Times felfedte Washington és a Wall Street riadalmának valódi okát. 
Idézet:
"Magyarország legutóbb kifejezte egyet nem értését az Európai Unióval, és átengedett hétfőn egy olyan törvényt, amely megnyitja az utat, hogy Oroszország Déli Áramlata keresztülhaladhasson Magyarországon. Az új törvény teljesen szembe megy az Európa Parlament tagállamok számára kiadott szeptemberi felhívásával, hogy töröljék a Déli Áramlat megvalósítását, ráerősítve az EU és az USA Oroszország ellen hozott gazdasági szankcióira az Ukrajnában zajló események miatt. Ahelyett, hogy langyos aggodalmakat fejez ki az antidemokratikus politika miatt, az Európai Unió szankciókat érvényesíthetne Magyarországgal szemben is. Jean-Claude Juncke, a Bizottság elnöke talán kihasználhatná erejét, hogy rávegye Navracsics Tibort a lemondásra
Őt éppen, hogy csak kinevezték az Európai Bizottság oktatási, kulturális és Sportbizottságának biztosává, egy olyan posztra, aminek vajmi kevés köze van a gázvezetékekhez.....

Ezután arra számíthatunk, hogy a Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért (National Endowment for Democracy) és az amerikai hátterű civil szervezetek (US Government-backed NGO’s) találnak ürügyeket, hogy tömeges megmozdulásokat szervezzenek a miniszterelnök és kormánya ellen, mely megpróbálja függőségét felszámolni az USA-tól és attól az amerikai hátterű őrülettől, amit Ukrajnában létrehoztak.....

F. William Engdahl stratégiai kockázatkutató, best-seller író geopolitikai témákban, különösen az energetika területén. Politikatudományból diplomázott a Princeton Egyetemen. Rendszeresen ír online folyóiratokban, mint például a New Eastern Outlook

                          F. William Engdahl

43 megjegyzés:

  1. Fidesz és Orbán az Istenek évek óta című cikkünket olvassák...elég gáz.Akkor is ha csak idézetek.

    VálaszTörlés
  2. Ez az F.W. Engdahl - a cikk végén ki is derül - nyilvánvalóan egy neves "nagy valaki", tehát VIP-es minőségében egyértelműen a háttér6almi "elit" felfuttatott embere. Ez nem is kérdés. Ezért "számít" a véleménye, "adnak" az írására a 6almi médiában mindenütt. Holott csak a nekünk szóló szabadkőműves színház egy igencsak vacak jelenetéről van szó csupán. Amivel már tényleg csak a nagyon hülyéket lehet megetetni.
    "Mekk Káin" a princetoni mindenki "ellen-menetelő" ugyanolyan malteros-legény mint a maradék-magyarországi idegen-szállást-megágyazó szintén káinista oxfordi. Elképzelhetetlen hogy valósan mennének egymás ellen, pláne azután hogy nemrég még McCain volt Orbán baráti favoritja Obama ellenében. Egészen másról van szó. Arról az agyament ötletről hogy Orbánt - holmi NATO-UsRael-EU elleni szabadságharcosnak megjelenítve - próbálnák megszerettetni a magyarral és másokkal is. Erre pedig ugyanaz az a recept ami raszPutyinnál. Addig kell mocskolni, ostorozni, diktátorozni "szegény Orbánt" - természetesen a gonosz 6alom által - amíg a nép ennek ellen-reakcion-jaként meg nem szereti és aztán már mögéje felsorakozva akár fegyvert is nem ragad érte. Hogy azután a végtelen "jóságos" usa-izraeli-eu demokrácia ellen lázadó, rebellis, fasiszta Orbán-/meg/vezette magyar - 48-at, 56-ot is überelve - végre kiirtathassa magát a 6alom által az országfoglalók legnagyobb örömére. Nyilvánvalóan egy halva született ötletről van szó. Orbánért - néhány fanatikus Orbán-csahost kivéve - nincs az az ember aki fegyvert fogjon. De másért sem fog fegyvert a magyar - még az ördög ellenében sem. Szer-en-csére im-már ilyen "természete".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbán mérsékelt atlantista. A háttérhatalomnak viszont radikális atlantistákra van szükségük mint pl Gyurcsány.

      Törlés
    2. Gyurcsány - saját bevallása szerint - első intézkedése a buziházasság engedélyezése lenne. Apropó homoszexualitás. A homokosok számának ugrásszerű növekedéséhez nem kell feltétlenül ballib propaganda. A deszakralizált szexuális magatartás magától is könnyen idevezethet. A modern ember szexuális téren (is) oly' mértékben kiégett, hogy kénytelen egyre deformáltabb kielégülést keresni, hogy megkapja napi "bizsergés adagját". Ez persze előbb utóbb a világban való elmerüléshez fog vezetni. (itt most nem a valóban született homokosokra gondolok).

      A homoszexuális propagandának van azonban egy sokkal rejtettebb oka is. Ez a belső szellemi utakkal, a megvalósítással, de a szakrális társadalmi talapzattal (pontosabban annak maradékával) is össze függ. A végletekig pervertált szexuális magatartás egy sajátos lényt, a "günandromorfét" fogja létrehozni, ami a "androgünosz" szöges ellentéte. Az euroatlantista strómanoknak ezekről az összefüggésekről azonban fogalmuk sincs. Azt teszik, amit belső sugallataik alapján tenniük kell.

      Törlés
  3. Ezért csináltuk a "Békemeditációk a Magyarországi Béke Megmaradásáért" című fb-oldalt, mert az átlagos hétköznapi ember a tömeges meditáción kívül (aminek eredményességében statisztikailag kimutatható hatóerejét washingtoni kísérlettel is már igazolták) alig valamit tud tenni. fb pont kom per bekemeditaciok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. békét azzal lehet csinálni ha letartóztassák és megbüntetik a hazugokat és a tolvajokat

      Törlés
  4. Nemsokára leszkanderozzuk az amcsikat a béke-tudatszint-növekménnyel! :-)
    De lyó lessz!

    VálaszTörlés
  5. "adókat csökkentett, eltörölte az egyetemi tandíjat államilag finanszírozott szakokon, kibővítette az anyasági juttatásokat és bevonzotta a német ipar óriásait az országba "

    erre csak ennyit mondok:

    - áfa felemelése 25-ről 27 százalékra (Európa-rekord, és világszinten is kimagasló)
    - adójóváírás megszüntetése
    - béren kívüli juttatások adóterhelésének többszöri növelése, az adómentes, illetve kedvező adózású határ csökkentése
    - munkavállalói járulékok emelése: 2011-től a nyugdíjjárulék 9,5-ről 10 százalékra, 2012-től egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék 7,5-ről 8,5 százalékra
    - nyugdíjjárulék-plafon eltörlése 2013-tól
    - eva emelése 30-ról 37 százalékra
    - cégautóadó megemelése
    - csipszadó (népegészségügyi termékadó) bevezetése 2011 őszén, az az alá bevont termékek körének bővítése, - jövőre a tömény szeszekre is kivetik
    - kötelező kamarai tagdíj bevezetése, évi 5000 forint
    - jövedéki adó többszöri emelése a dohányárukra és az italokra
    - dohányáruknál a kiskereskedelmi árrés növelése
    - bioetanol jövedéki adójának drasztikus, 75 százalékkal való megemelése, autógáz jövedéki adójának megduplázása
    - a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó haszon után 48 százalékos adó bevezetése
    - magánszemélyek kommunális adójának felső határa évi 12 ezerről 17 ezer forintra nő
    - biztosítási (baleseti) adó bevezetése
    - e-útdíj bevezetése
    - bankadó
    - telekomadó
    - hipermarketadó
    - energetikai különadó
    - telefonadó
    - közműadó
    - tranzakciós illeték (csekkadó) bevezetése 2013 elején, majd többszöri emelése
    - betéti kamatok utáni 6 százalékos eho bevezetése 2013-ban
    - szappan-, testápoló-, művirág-, irodaipapír-adó bevezetése 2015-től (ezekre is kiterjesztik a termékdíjat, de a - -- termékdíjnál több körben volt díjemelés az elmúlt években)
    - 98 százalékos végkielégítés-adó (mostanra 75 százalékra vitték le)
    - reklámadó
    - élelmiszer-felügyeleti díj
    - befektetési alapok különadója
    - asztmás gyerekek utáni emelt összegű családi pótlék megvonása
    - 4 napos autópálya-matrica megszüntetése, így 10 naposat kell venni annak is, aki csak egy napig használja a sztrádát
    - gyorsvonati pótjegy bevezetése, a Volánbuszokon kiegészítő jegyet kell fizetni
    - pénztárgépek kötelező cseréje 2013-2014-ben több szektorban, a költségek egy részét téríti csak az állam
    - "pornóadó": 25 százalékos kulturális járulék kivetése 2012-től a pornográf tartalmú termékek után
    - a cégek az elhatárolt veszteséget csak az adóalap feléig vehetik figyelembe, és jövő év elejétől él az a szabály, miszerint csak öt évig lehet elhatárolni a veszteséget
    - a helyi iparűzési adónál korlátozzák az ELÁBÉ levonhatóságát
    - gyógyszer-nagykereskedők által a forgalom után fizetendő adót bevezették
    - bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek emelése
    - reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség növelése
    - jövőre bővül az önkormányzatok adóztatási jogköre, már van is pár helyen döntés vagy ötletelés a tehernövelésről
    - M0 több szakaszának és autópályák fővárosi szakaszának díjkötelessé tétele jövőre
    - ...

    Uh de majdnem elfelejtettem, hogy 200 forinttal kevesebb a rezsim havonta. Igaz a közös költséget 3000 forinttal emelték, de nem az a lényeg, hogy így mínusz 2800-ban vagyok, hanem a rezsicsökkentés...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval milyen adókat is csökkentett?

      Törlés
    2. Jól leírtad :) Nos, akkor, hol is van az a bizonyos rezsicsökkentés? :D

      Törlés
    3. Mivel a globális világgazdaság rendkívül masszív törvényszerűségek alapján működik, egy hatalomra kerülő nyugati kormányzatnak két lehetősége van, hogy fenntarthassák az adott ország működőképességét.

      1. Folyamatosan veszi fel a nemzetközi hiteleket. Ezekről a szerződési feltételekről két dolgot lehet biztosan NEM tudni: ki, illetve milyen feltételekkel adja azt. Gyurcsány-éra

      2. Folyamatosan adókat vet ki. Ha a multikra, akkor a választóinak imponál, ha a kisemberre, akkor az ellenzéket hozza helyzetbe. Ha mindkettőre, akkor pedig a kialakult feszültség miatt a háttérerők prédájává válhat. Orbán-éra.

      Melyik a jobb megoldás? Van harmadik út? Nincs. Azért nincs mert ehhez alapokig le kellene rombolni a modern világ minden intézményét, dogmáját, mítoszát. Ez pedig - ugyebár - senkinek sem érdeke, mert a kisember a békét szereti és egyébként is teljesen tehetetlen (különben is mi legyen a jelenlegi rendszer helyett?), a hatalomnak meg esze ágában sincs feladni ezt a - számára nagyszerű - világot.

      Azért sincs harmadik út, mert a közösségi élet egyik - korábban viszonylag jelentéktelen - komponense illegitim hatalomra tett szert az elmúlt évszázadok során. Ez pedig a mediáció. Minden, ami közvetítés. Ami mögött tényleges hozzáadott érték nincs. Mondjak példát? Banki szféra, befektetési tanácsadás, ingatlan közvetítés, biztosítás, kereskedelem, hírgyártás, stb. Aligha kétséges, hogy ezek az ágazatok kaszálják le a legtöbb jövedelmet, pedig csak más által létrehozott, megalkotott valódi javakkal kalmárkodnak. Ez a harmadik rend lázadása (vö: Bogár László munkássága) A XXI. század elejére ez a rendszer már olyan mértékű elosztási aszimmetriához vezetett, hogy egészséges gazdasági működéssel nem lehet életben tartani.

      A fentiek fényében kérdezem a Parlament előtt üvöltöző, Che Guevara képet lengető aszfaltforradalmárokat: Hogyan tovább Testvéreim?

      Törlés
    4. Azért egyre több az olyan ember aki egyáltalán nem "bankol", nincs semmilyen biztosítása, benzines vagy dieseles járműve és mivel önmagát már "gyógyítani" is képes messzire elkerüli a patikákat. Ráadásul még - nem csak önmagának - kertészkedik is, saját zöldséget-gyümölcsöt állít elő, állatokat tart, feldolgoz, tartósít, süt-főz. Még továbbmenve pedig valamely házi-mesterségben - nem mellesleg - ő az aki a numero uno. Ja, és persze nem tart fegyvereket, nem háborúzik, ellenben a béke a szeretet híve és amije csak van azt jóformán mind jószívűen elajándékozza. Az ilyen embertől - ha úgy vesszük - máris padlón van a még mindig regnáló vaskorvégi eszement világ6alom. A rabló világ olyan tartópillérei válnak percek alatt szinte teljesen feleslegessé mint a pénz- és bankrendszer, a biztosítási-, olaj- és járműpiac, a gyógyszer- és fegyveripar, meg persze az ajándékozás gyakorlatával maga a kereskedelem is. Az ilyen embert - mivel már nem rabszolgája senkinek - nem igazán lehet megadóztatni és közműdíjat is egyre kevesebbet fizet. Hisz előbb vagy utóbb az ivóvizet és a fűtő- és villamos-energiát is házilag állítja elő. Mi ez ha nem egyfajta 3. út - bátor és "úttörő" kilépés a rendsz@rból ?

      Törlés
    5. Igen. De ezt is a rendszer ellenében. Azért érdemes arra felfigyelni, hogy a dezorganikus rendszerekben - értve ezalatt olyan modern utópiákat, mint a bolsevik demokrácia, polgári demokrácia és hasonló eszementségek - a társadalom minden szegmense csak a többiről leválva és leginkább annak ellenében tud létezni. Emlékezzünk vissza a Kádár rendszerre (valamiért az az érzésem, hogy Kerion kolléga már aktív kereső volt ebben az időszakban is, hozzám hasonlóan :-)). Akkor - akárcsak most - az állam ellenség volt, vérszívó, idegen érdekek kiszolgálója, akinek képviselői folyamatosan hazudnak. Tudtuk ezt mindannyian, és ehhez, mintegy negatív referenciaponthoz igazítottuk életünket és saját igazságunkat.

      A mai utópia nem sokban más, mindössze a tabukat helyezték kissé arrébb. A szegmentáltság és a szekularizáltság azért nem tűnik fel sok embernek, mert mesterien altatják őket. Valljuk be, hogy egy iPhone 6-os, vagy egy LED TV leárazás igen könnyen eltereli az emberek figyelmét saját szellemi nyomorúságukról és megvezetettségükről. Ja, hogy a modern "államok" idegen hatalmi körök bábui? Ki nem sz@rja le. Vár ránk egy kényeztető wellness hétvége.

      Azért ezek a rendszerek nem hagyják ám egykönnyen kiugrani a renitens "fasisztoid" egyedeket. Tételezzük fel, hogy nem élünk az általuk nyújtott technikai nagyszerűségekkel. Akkor is megmarad jó néhány dolog. Például a szemétszállítási díj, csatornázási díj, kommunális adó, stb. Ha véletlenül kalákában akarjátok a szomszédban felhúzni a melléképületet, be kell jelentkezned és járulékot fizetned. Bartell üzlet? Felejtsd el. Mindennek kőkemény járulék, adó, vagy büntetés a vége. Menjünk még tovább. Ha pl. zöldséget termelsz és van felesleged, el sem adhatod őstermelői igazolvány, felcímkézés és egyebek nélkül. Oké. Akkor legyenek állatok. Hatósági engedélyek, NÉBIH, stb. Vegyük aztán a fűtés kérdését. Ha valaki erdő mellett, lakik és onnan, mondjuk néhány szál elkorhadt faágat bevisz a kazánjába, olyan letöltendő börtönbüntetést kap, hogy arról koldul. Nem viccelek.
      Gyereked iskolába jár? Hiszen kötelező. Olyan pénzekkel nyúlnak le hetente, hogy az állad esik le. Sorolhatnám még azokat a "kiadásokat", amelyek akkor is súlyosan terhelnek, ha semmit nem veszel igénybe az általuk nyújtott "művi boldogságokból". Pusztán azért kell kifizetni, mert ebben az országban "lenni" merészelsz.

      Ismerek több olyan embert, aki többé kevésbé kiszakadt ebből az élősködő világból. Minden (!) esetben kiderült, hogy ezen különállásukat csak igen sok pénz árán tudták megvalósítani....

      Ezekkel a kiegészítésekkel együtt osztom a fenti megállapításokat.

      Törlés
    6. És még valami. A demokrácia alapja az emberek között létrejövő társadalmi szerződés révén létrejött kormányzati hatalom. (népszuverenitás). Hatalmi legitimitását a többségi döntés adja. Ahhoz, hogy ennek a rendszernek a teljes metafizikai képtelenségét ne vegyük észre azonnal, igen alapos munkát kellett végeznie a hatalom rejtett birtokosainak.

      Milyen felsőbbséget (népfelség) képvisel az a tömeg, amely korlátlanul manipulálható? Kolbásszal, sörrel, kereskedelmi televízióval, stb. Emlékezzünk vissza arra az időszakra, mikor az egyik kereskedelmi csatorna röpke két hét alatt megbuktatta Torgyánt (chilei cseresznye biznisz). Megbuktatta. De akár fel is emelhette volna, ha az érdekük éppen úgy diktálja. Csak néhány szerkesztőn múlott, hogy egy millió szavazatot bukik, vagy nyer az említett politikus. Hol van itt a szuverén népi döntés? És a NATO, vagy az EU tagságunk? Olyan agymosás folyt a belépési népszavazások előtt, mint előtte soha. Azt szavaztatnak meg, amit akarnak. Hol van itt a népfelség?

      A népből ugyanis semmiféle hatalom nem származhat. A nép a társadalom szubsztanciális bázisa. Azt uralni kell, vezetni, kötelezettségeket és jogokat adni neki, de legitimációt belőle eredeztetni képtelenség.

      Népi felhatalmazás csak egyetlen egy területen érhető tetten. Azáltal, hogy az emberek megveszik a modern hatalom holdudvarához tartózó cégek termékeit, szerződéseket kötnek azokkal szolgáltatásaikra, felhatalmazzák a rendszert a további elősködésre és létrontásra. Ebből és csak ebből a szempontból igaz, a népi felhatalmazás.

      Törlés
    7. "Van harmadik út? Nincs. Azért nincs mert ehhez alapokig le kellene rombolni a modern világ minden intézményét, dogmáját, mítoszát."

      :) Úgy van kitalálva a jelenlegi rendszer, hogy nem lesz más lehetőség, mint lerombolni a jelenlegi világot és felhúzni egy újat.
      Remark írt ilyen jókat az SG.hu-n. :)

      Törlés
    8. A még regnáló rendszer "ellenében/ellen-menetelve-háborúzva" persze hogy nem lehet kilépni a körforgásból. Hisz akkor a rendszer abszolúte magához ránt, lehúz a saját alacsony rezgésű pokoli szintjére. A jelenlegi c-ion-ista/C-ion-alapú/666-os világ egyik fontos alappillére a mindenáron való ellenmenetelre késztetés, a pártoskodó oszd meg és 6almaskodj gyakorlata. Ezért a rendszerből csak úgy lehet kilépni hogy - amennyire csak lehet a "mókuskereket" azért elhagyva - meghaladjuk, felülemelkedünk rajta. Ez viszont csak szeretetelvűséggel megy a belső rezgésünket növelve. A rendszer természetesen - mivel már javíthatatlan - mindenképpen össze fog omlani és akit csak elér azt szó szerint maga alá is fogja temetni. Az azért nem mindegy hogy a rajtunk 6almaskodó valakikkel együtt testileg-lelkileg mi is elpusztulunk és megszűnünk létezni vagy esetleg mégis tovább élünk és létezünk. Még a mostani precessziós félidőt/13 ezer évet lezáró vaskor végi Föld-indulás/tabula rasa után is, az eljövendő un. aranykorban.

      Törlés
    9. Nem követem az ezoterikát, de hogy szopóágon vagyunk, az biztos. :D

      Törlés
    10. A magyarok az üdvözítő ágon vannak. Hogy kik vannak a szopóágon nem nehéz kitalálni. Semmi sem az aminek látszik.

      Törlés
    11. "A rendszer természetesen - mivel már javíthatatlan - mindenképpen össze fog omlani és akit csak elér azt szó szerint maga alá is fogja temetni."

      Ez egy közkeletű vélekedés, inkább egy rejtett vágyból fakadó következtetés. Attól tartok azonban a jelenlegi rendszer esetében sokkal komplikáltabb a helyzet. A mai világhatalmi, uralmi szerkezet valójában nem szerkezet és nem is rendszer. Egy szerkezet masszív vázat feltételez, amire felépíthető egy közjogi, gazdasági, szellemi, és egyéb rendszer.

      A mai globális szisztéma azonban nem rendelkezik vázzal, ezért össze sem omolhat. Egy piócának sem tud eltörni a gerince. Ez egy kocsonyás, nyálkás, ragadós massza, amely folyamatosan hígul, és feloldódik a saját maga teremtett mocsokban. Lassan, de biztosan. Nem találunk benne egy olyan elemet, amelyet ha kihúznánk - a jenga nevű játékhoz hasonlóan - összeomolhatna. Rómát, vagy akár a későbbi, európai szakrális birodalmakat még össze lehetett omlasztani, de a globális internacionalizmust már nem.

      Ebben a "rendszerben" nincs uralom, csak automatizmusok. Az automatizmusokat a sötét ösztönök és a szellemtelen (istentelen) magatartás hívja életre. Ebben a haldokló közegben automatikusan működő lebontó erők ismerete teszi a a háttérhatalom birtokosait oly' "naggyá". Igen. Ez az ára a "felvilágosodásnak". Lehet Istent, a szellemet, az erényeket száműzni a társadalomból (és az EU alkotmányából), de ennek fejében el kell viselni a magára maradt világ hullaszagát.

      Nem irányítanak ők semmit és senkit. Nem fizetnek ők senkinek, hogy az adott országban - egyfajta rejtett ágensként - a kollaboránsok végezzék lerohasztó tevékenységüket. Ők egy dolgot tudnak, de nagyon: hogyan működnek a halálerők, az elsötétedés melyik fázisára hogyan reagál az emberi lény. Ennek a folyamatnak ők csupán a haszonélvezői, esetleg katalizátorai, mégis előszeretettel tetszelegnek a "világkirályi" szerepben.

      A "szopóágon" lévőkről meg csak annyit, hogy - ahogyan egyik ismerősöm szokott fogalmazni - "Ábrahám óta most vannak legmagasabban."

      Törlés
    12. Viator +1
      Szopóágon az van, aki nem képes felébredni. Aki még vedeli a fővonalas média-mérget, annak még feltétlen hite van az anyagelvű ember szabadságában, a siker, üzleti szellem görcsös mámorában, csúcsról-csúcsra járásban, hamis kreativitásban.Semmiről nem lemondani, mindent "megszilárdítani", ami az anyagtest igényeinek kiszolgálását segíti, és bevonulni a "földi paradicsom"-ba hatalmas műkörmökkel, vastag bankszámlával, szuper kocsival, hormonkezelt műepret zabálva, extraadag menüvel megspékelve.Érzékeket bombázni, üzletről üzletre járni, szinpadiasan mosolyogni, csupa külszín, felszín, nagyságot sugalló látszat, kollektív narkózis. És közben persze hallgatni, olvasni a sok üresfejű, üres lelkű entellektuelleket, gurukat, hamis prófétákat. Első hatos - ember előtti bukás, második 6-os, az ember megtévesztése, bukása, harmadik 6-ost már maga a megtévesztett ember hívja elő magából lezüllött, csillivilli világával, a virtual reality-vel, a technika intelligens ördögével, a virtuális önmegváltással, ahol végre nincs fizikai halál, csak a lélek, a szellem halála, egy igazi zombi-land

      Törlés
    13. "Ebben a "rendszerben" nincs uralom, csak automatizmusok. Az automatizmusokat a sötét ösztönök és a szellemtelen (istentelen) magatartás hívja életre. Ebben a haldokló közegben automatikusan működő lebontó erők ismerete teszi a a háttérhatalom birtokosait oly' "naggyá". Igen. Ez az ára a "felvilágosodásnak". Lehet Istent, a szellemet, az erényeket száműzni a társadalomból (és az EU alkotmányából), de ennek fejében el kell viselni a magára maradt világ hullaszagát."
      Teljesen egyetértek. Valaki a kezére húzta egy döglött kutya tetemének a bőrét. Röviden ennyi. Ezért nincs világvége, gazdasági összeomlás és sorolhatnám. Egy elpusztult tetemet nagyon nehéz lenne elpusztítani.
      Illetve el lehet, de csak akkor ha a bábjátékos úgy dönt, hogy másik tetemet húz a kezére.
      Mindenesetre reménykedjünk Testvéreim a szeretet mindent elsöprő és a tudatszint volumen mágikus MAG-erejében. Itt tényleg kevesen látják csak, hogy mekkora bajban vagyunk. :-)
      De jobb is így.
      Én merő cunciból biztos, hogy nem akarok felébredni. Inkább leszállok a pokolba Luciferrel kártyázni. Ott azért lényegesen jobb arcok lehetnek, mind a világ spirituális és önjelölt megváltói.

      Törlés
  6. Sziasztok testvéreim! Teljes szívemből örülök nektek, hogy léteztek, vagytok és tevékenykedtek! Remélem mihamarabb jobbra fordul MAGYARORSZÁG sorsa és végre lerázza magáról a parazitákat, az ellenségeit és FELLÉLEGZIK ÉS AZ IGAZI EREJÉRE ÉBRED!!! ISTEN TARTSON MEG BENNÜNKET!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát téged meg honnan szalajsztottak? Tudod-e, hogy Isten Fia elleni vétek, ha egy ember merészeli az O nevét hasznalni? A görög "Krisztosz" szo "Felkent"-et jelent és a héber -> Messias szo forditasa. Tán te vagy a vilag megvaltoja? Ha jot akarsz magadnak, jol teszed, ha mielobb nicknevet valtoztatsz, mert ez még viccnek is rossz!

      Törlés
    2. Ria!
      1-et értek Veled! :)
      De, kellemesen megleptél választékos cizellált reagálásod a nagyarcú-nak! :)
      Áldás

      Törlés
    3. Az ok, hogy egyetértesz velem Wiiking, de a masodik mondatodat ironianak szantad? Vagy ha nem, miben lepett meg? Maskor nem ugyanigy irok?

      Törlés
    4. A KRiSZToSZ természetesen a magyar KeReSZTeS/KöRoSZTóS-ból ered ami héberül semmit sem jelent. A Messiás sem héber szó hanem a magyar Messzi Ás összevont változata. Amelynek eredeti jelentése: messzire - mélyen a tudatalattijában - ásó, megvilágosodott ember. A zsidó biblia un. prófétanevei mind egy szálig többek között Sólyomvárbéli/HieroSolymai/"Jeruzsálemi" kánaánita magyar eredetre utalnak. Az "ÁS és ÉL" végződések csak magyarul értelmezhetőek. Sokszor olyan kreált nevekről van szó melyek magyar jelentése egészen hétköznapi: JereMiÁs vagyis GyereMiÁs/unk/, az EzéKiÉl/Ezé, azé Ki Él önmagáért beszél, a SalAmon meg Szól Ámon/az ember aki által Ámon Szól, a MenÓra pedig Mén Óra azaz Táltos Óra. A hitgyülis zsidók mostanság következetesen Jézus neve elé teszik az Emánuel/Imanuel ősi magyar összetételt is ami: Ím Anu Él - ez teljesen egyértelmű. Ha valaki nem tudná hogy ki Anu és Ámon nézzen utána. Apropó, az első feljegyzett egyiptomi életFÁRAjÓ saját neve is magyar nem csak maga a méltóságnév: Ménes - nyilvánvalóan MénŐs/Táltos Ős jelentésű. Egy rahedli magyar fáraónév van a Nílus meg persze Nyilas, Gíza meg Géza vagyis "fordítottan rejtve": azéG - naná, hiszen a 3 piramis az Orion öv csillagai földi megjelenítése. Tehát nehogy már valaki azt mondja hogy a görögországi Karpathos szigetről lett elnevezve a Kárpátok hegyvonulat meg a Kárpát medence. KarpatHos = KárpátHős/a Kárpátok Hőse, a Kárpát medence Hőse. Nyilván egy ilyen "melléknevű" magyar emberről lett a későbbi görög sziget elnevezve. Szóval gondolkozzunk már el egy kicsit nem is olyan Mess/z/i-re Ás-va, mielőtt az /h/ébereket megint - teljesen feleslegesen és persze hazug módon - a tőlük kontroll nélkül átvett megvezető-megtévesztő hülyeségeikkel felmagasztaljuk, magunk elé vagy fölé helyezzük.

      Törlés
    5. Neked mar total elment az eszed Kerion!

      Törlés
  7. Ria!
    Mondhatom, hogy "régi ismerösök" vagyunk?
    A cizellált stílusodra való utalásom való igaz finom iróniával füszerezett!
    Meglepett, mert Te sokkal keményebb szoktál lenni! Ne érts félre ezt néhány ffi is megirigyelné!

    Egyébként pedig Madách I. Ember tragédiája részlet-tel kedveskednék :)
    "Tragédiának látod a világot ...és sírsz! Tekintsd komédiának és nevetni fogsz!" :)
    ...szóval? Így már világos voltam? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondhatod igen, hogy régi ismerosok vagyunk - idonként beütnek nalam efféle peches történések.
      Sokkal keményebb szoktam lenni? Jézustol tanultam! Szoktam is Tole kapni a fejemre, ha idonként ellagyulok a bunnel szemben:
      "Aki megfeddi az embert, végre is inkabb kedvességet talal, mint a sima nyelvű" (Példabeszédek 28:23).

      Ilyen sima nyelvű pl. a te hozzaallasod Theahoz. Ugyanakkor azt is jol tudom, hogy a dicséreteddel csak Adriant és engem akartal bosszantani. Vagy, ha mégis tévednék, akkor nagyon buta vagy! Neked gőzöd nincs arrol, hogy valojaban ki is ez a nő. Adriannal mi mar felismertük. Ui. hitkérdésekben sorozatosan félrevezeti az odalatogatokat, amit te csak azért nem latsz meg, mert te magad sem ismered a bibliai igazsagokat. Aki ilyeneket szol (amit te irtal az IJ-n nem régen), hogy a "Biblia nem az abszolut igazsag", azon nem csodalkozom, hogy a hamissagot dicséri. Adriannak éppen ez volt a baja Theaval, aki csak csöpög a nagy szeretetszolamoktol, (mint ahogy minden vilagi vallas is ezt harsogja) az Isten igazsagaba pedig belerug. Thea csak az ilyeneket, mint amilyen te vagy, tud elhitetni.
      "A felülrol valo bölcsesség eloszor is tiszta, azutan békeszerető" (Jak 3:17), vagyis: A huséges Isten-gyermeke jelmondata mindig igy hangzik: "Az igazsagot mindenaron!"

      Tragédianak latom a vilagot? Te talan mindent rendben talalsz ebben a vilagban? Valoban ezt latod magad körül? Sajnalom, de én csak sirni tudok a vilag helyzetét latva... nevetni az emberi nyomorusagon semmiképpen nem.
      Ami mellett te jelenleg vakon elmész, arrol a Biblia mar 2000 évvel ezelott ezt irta:

      "Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
      Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
      Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
      Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
      Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld" (2Timoteus 3:1-5).

      Madach I. valoszinu, hogy az egész életét egy kalitkaban élte le.

      (B. Laci ritkan szonokol a szeretetrol, ezzel szemben o tettekkel bizonyit, ellentétben Theaval, aki mar hat hete letiltott az IJ-rol, semmiség miatt. Kettojük közül melyikükben van valodi szeretet szerinted?)

      A te szabadgondolkodasod Wiiking tudod mi? Megmondom: Nem jelent többet, mint a gondolkodastol valo szabadsagot.

      Rad is rad férne mar egy kis aldas.

      Törlés
    2. Ria! Ria! ...a régi Ria! :)

      Mint, "régi ismerösnek" mondom, hallkan és füledbe súgva! :)
      Megjött a "régi" Ria, az Isten lángpallosa! :)
      Engem pedig aki "megszabadult a (józan)gondolatoktól" :) rögtön beledugsz az általad fontosnak tartott egyik - nem túl hízelgö - fiókodba!
      De, ez engem nem zavar, söt ... így legalább éber maradok az újabb kihívásokra! :)

      Megró-sz, amiért Thea-nak, Adriánnak " szívhezszólóan" írtam? ...ezért vagy Te mindenki kedvenc Riá-ja! :) Tedd, csak : Az igazság minden áron! ...lefordítsam?
      Elefánt a porcellán boltban?
      Gondold végig! A Mester is ezt mondta : "Sok dolog van amit most még nem tudtok elhordozni/megérteni/felfogni!"
      Szóval, ha az síma beszéd, hogy próbálom megérteni/beleélni magam mások helyzetébe az, ergo az igazság felpuhítása, ferdítése vagy félrevezetés???
      Légy öszinte! Veled is hasonló hozzáállásban beszélek, igaz?
      Nálam nincs - nem is akarom!- kettös mérce!

      Vedd már észre, hogy az emberi személyiség megértése - egyszerüen, ki, mit, miért mond, vagy tesz!- adja megértés kulcsát! ...ez alól az analizis alol a Biblia sem kivétel! Így müxika világ! " Az az Isten akarata...!"- látod Ö is akar vmi tölünk!

      Aminek örülni kéne, hogy ezek az oldalak egy szempontból - vélhetöen- letisztultak. Történetesen mindenkiben van egyfajta felelösséget érez a másik iránt! Lefordítva: az írások és kommentek mögötti személyek "segíteni" akarnak mégha néha nem is ez jön le elsö olvasatra. A Cél nemes, csak az kommunikációs eszköz tökéletlensége adja a "félreértéseket"!

      "Azzá leszel, amit eszel!" vagy, " Azt vonzod az életedbe amit belülröl sugárzol - Ha, mosolyogsz, a világ vissza mosolyog rád!" ... és folytathatnám az arany köpéseket!

      Nem azt mondom, hogy mint egy hülye gyerek vigyorogjunk és fejünket a homokba dugjuk, hanem azt, hogy élni csak pozitív érzésekkel lehet. Ez kell, hogy domináns legyen az életünkbe! Elhiszed? A Mester is ilyen volt! Te is így látod Öt, igaz?

      Az - önkényesen - szabadon gondolkodó "fiókot" való igaz, hogy én találtam ki jobbhíjján!
      SZerinted én nem vagyok szabadon gondolkodó? Hmmm,... akkor Te minek mondanád magad, amikor minden 2.-ik mondatod idézet? ... nem firtatatom!
      Most megleplek! :) az IGAZSÁG mellet a SZABADSÁG is relatív! Mondhatnám illuzió!

      ( B. Laci szeretetéröl és ennek közvetlen megnyilvánulásairól nem tudok nyilatkozni! Nem vagyunk közös háztartásban! :) De, mint oldalt müködtetö és néha kommentelö ad némi támpontot, hogy egy szimpatikus, jószívü, ...stb. egyéniségnek tartsam és e miatt szívesen járok ide! )

      Hidd el Ria, hogy a Te személyisg rajzod sem túl bonyolult! Szakmailag fogalmazva "jól olvasható személyiség vagy!" ... és mégis szeretünk(a mugunk módján!) ami nem mindig jön le a betük tengerében! :)

      Áldás, Erik

      Törlés
    3. Szerintem menj még vissza aludni kicsit Wiiking. :))

      Törlés
    4. Ez komoly érv! :) ...porban és hamuban mea culpa-zom egész nap! :) Így jó lesz?

      Törlés
    5. Nem szivesen allok le veled arrol targyalgatni Wiiking, hogy Adrian és én miért is latunk hibat Thea muködésében és hitbéli magatartasaban, mivel te még a régi, ujjá nem született ó-emberi, természeti (lelki/érzéki) embered szerint gondolkozol. Erre mondja az 1 korinthusi levél 2:14 azt, hogy az érzéki, lelki (Isten Szellemétol ujonnan nem született ember) nem értheti meg Isten dolgait, mert azt csak a Szent Szellem által bennünk életre keltett és megvilagosított uj természet foghatja fel. Igy tehat ez a "lelki ember" jellegét, a benne lévo erot, hajlamait és allapotat tekintve, természettol, az az e vilagbol valo.
      "Ami (hus)testtol született, (hus)test az, és ami Szellemtol született, szellem az" (Janos evang. 3:6). Marpedig ez a (hus)test Jézus tanitasa szerint, "semmit sem hasznal" (semmire nem jo) (Janos 6:63). (A "test" szo amirol itt Jézus beszél nem mas, mint a bunos természet, amely az emberben születésénél fogva megvan.)
      "A szellemi ember azonban mindent megitél, de o senkitol nem itéltetik meg" (1 Kor 2:15).  A sátán előszeretettel használja a "ne ítélj, hogy ne ítéltess" szavakat (Maté 7:1) és ezzel gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy a bűnt meglehessen ítélni az embernek önmagában vagy másokban.... Es ez az, amiért te meg sem értheted, hogy mi az, ami ellen mi agalunk Adriannal, mivel te még (Isten gondolkodasa/parancsolatai helyett), az ész törvényeivel valo gondolkodas szerint itéled meg Thea ottani (sajnos nagyon hamis és félrevezeto) munkalkodasat és hitéletét. Ha a hivo ember - , aki ismeri Isten rendelkezéseit - nem itéli meg a bunt, akkor a bun, marad.
      "Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
      Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
      És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak " (2 Timotheus 4:2-3).
      Mas tehat "itélni" (ami az ember karhoztatasat jelenti) és mas "megiténi" a bunt - ezt a kettot nem szabadna összekevernetek. -->

      Törlés
    6. --> Ha pedig te engem, - a fenti parancsolatnak engedelmeskedve - az "Isten langpallosa"-nak nevezel, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy semmit nem értettél még meg Isten, a hiveinek adott rendeléseibol. Es ez még véletlenül sem jelent kettos mércét, ha felfogtad, hogy mirol beszélek. Eppen ezért ne gyere nekem holmi aranyköpésekkel, Jézus sem mosolygott. Nem hizelkedett, <- nem volt sima nyelvu, hanem Isten igazsagat hirdette, ahogyan azt az Atyatol hallotta (Jn 8:26).
      "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert" (Máté 10:34).
      M hivok nem azért megyünk bizonyos oldalakra vagy helyekre, hogy pszihoanalizist folytassunk az emberek személyiséget illetoen, hanem szolgalat céljabol. Nem a mi feladatunk az emberek lelkivilagat kutatnunk, hogy miutan "megértettük azt, beleéltük magunkat", toleransak legyünk a buneikkel szemben. Eppen ellenkezoleg. Ez a vilagi, Istenhez meg nem tért ember gondolkodasa.
      Eppen ezért te csak ne nagyon analizalgasd a Bibliat se, hiszen éppen a Biblia az a tükör, amiben az embernek meg kellene latnia önmagat, - nem pedig a Mindenhato felett itélkeznie, az O szavai fölé kerekednie.
      Es ebben kell meglatnod azt is, hogy amikor az ember szabadgondolkodonak szereti nevezni magat, az nem mast jelent, mint hogy kedve szerint dönti el, hogy mi az igazsag... ahogy épp viszket a füle... nem Isten igazasaganak rendeli ala magat, nem ott keresi, ahol az ki van jelentve - marpedig az igazsag megismerésére csak is ugy juthat el az ember, ha a sajat igazsaga helyett, az isteni igazsagot tekinti mérvadonak. A hivo embernek éppen ebben van a szabadsaga: nem rabja mar annak, amit a vilag diktal, nem szolgaja mar a régi gazdajanak a Satannak, hanem a Krisztusban valo ujjaszületése altal megtért (visszatért) Teremtojéhez, és onnantol mar csak az O szavara figyel. Az igazi szabadsag lényege tehat összefügg, az Istenre figyelo sziv titkaval. Ez az igazi szabadsag, nem pedig az, hogy "azt cselekszem, ami jol esik". Errol pedig csak annak lehet fogalma, aki önmagat valoban Krisztus rabszolgajava teszi és lemond az öntevékenységrol, az önmaga és cselekedetei fölötti rendelkezésrol. "...mint szabadok; nem ugy, mint akik a szabadsagot a gonoszsag takarojaul hasznaljak, hanem mint Isten rabszolgai" (1Pt 2:16; 2Pt:19).
      Amikor a hivok a Bibliabol idéznek, azt bizonysagul allitjuk elétek, mint Isten igazsagat, tovabba: hogy ne érjen bennünket az a vad (mint mar annyiszor), hogy sajat kutfobol okoskodunk. (Te nem ugyanezt csinalod az IJ-n egyébként - mégha rosszul is... rosszkor és rossz helyen alkalmazva?)
      Ezek szerint a jol olvashato személyiség nalad bizonyara valami negativ dolgot jelenthet, ha azt irod, hogy (ennek ellenére) "mégis" szeretheto vagyok. Mellesleg egyetlen embert nem tudnal nekem itt mutatni, akirol azt lehetne mondani, hogy szeret engem... nem is értem, hogy miért hasznaltal többesszamot.

      Törlés
    7. Potlolag elküldok neked még egy linket is Wiiking Teréz anya titkos életérol, ahol halala elott o maga megvallja, hogy kételkedett Isten létezésében, és nem volt vele élo kapcsolata.
      Ebbol azt a tanulsagot kell levonni, hogy hiaba minden jo cselekedet: "Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni" (Zsid 11:6), "Tudvan azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteibol (csupan csak parancsolatokbol), hanem a Jézus Krisztusban valo hit altal..." (Galata 2:16)". Hiaba cselekedett annyi sok jot életében, mégis a pokolra jut a feltamadasa utan ( a halottak jelenleg a Seolban (a halottak orszagaban) varakoznak a feltamadasukra, ez is bizonyitja, hogy hamis a reinkarnacio tana).

      http://baloghpet.com/2009/07/21/terez-anya-titkos-elete/

      Ezt a linket egyébként probaltam par hete feltenni az IJ-re, de "Teréz anya" nem engedte megjelenni. Mar egy linket sem. Marpedig: "...igazsagtalanok nem örökölhetik Istennek orszagat" (1Kor 6:9).

      Törlés
    8. Nincs olyan hogy "halott" - csak "hal ott" van / ott-an sertepertélő hal-ak korszakbeli ember - az Élet és a Halál is ugyanEGY, mint ahogyan a vég és kezdet, omega és alfa, Nap/10/ és Plútó/1/ is EGY/10=1 ! Tehát halottak országa sincs. Ez megint egy zsidó Ria/ggató/ megvezetés. Egyébként a S/z/eol egy szegedi focicsapat volt anno. Akinek a teste/"szkafandere" itt a Földön enyészik el az csupán annyit jelent/ett/ hogy a lelke még mindig benne van a jelenlegi körforgásban. Abból nem tudott kilépni a testét is fel- vagy elrezegtetve - egyszerűen azért mert még ide van kötve hisz un. karmikus adósságai vannak. Tehát ez az "adós" lélek vagy újra leszületik ide vagy - mint most amikor precessziós tabula rasa/mérlegelés van - egy neki megfelelő "Földre" távozik és ott ölt valamilyen az elért rezgés-minőségének megfelelő testet. Magának a belső rezgésnek a mértéke mindig a gyakorlati szeretetelvűség fokától függ, egyáltalán nem valamiféle valós vagy hamis hittől amit egy "gonosz" ember is gyakorolhat. Az hogy az Ószövetség miben "utazik", a zsidók Ura vagy éppen Teréz anya mit is mond/ott/ semmit sem számít. Ami számít most a magyaroknak az a Teremtő Ősanya-i/Ősatya-i szellem-tudati "üzenet": a belső késztetés, predesztinálás az ébredésre, a megvilágosodásra, a feltámadásra, egyáltalán az egyetemes jóra. A Teremtés most abszolút támogatja a "kiválasztottak" 6almi mókuskerekéből, a jelen illúzió vaskorvégi ördögi körforgásából való kilépést - a szidó és a szidó mentalitás meghaladását, a szidón való felül-emelkedést. Éljünk vele...

      Törlés
    9. Föl kellene mar ocsúdnod az ördög tőrébol Kerion, ha nem akarsz rossz véget magadnak.

      Törlés
    10. Fél-elem! ...vagy félelem?
      https://www.youtube.com/watch?v=EHkSpgi-Wlk

      @"Ezek szerint a jol olvashato személyiség nalad bizonyara valami negativ dolgot jelenthet, ha azt irod, hogy (ennek ellenére) "mégis" szeretheto vagyok. Mellesleg egyetlen embert nem tudnal nekem itt mutatni, akirol azt lehetne mondani, hogy szeret engem... nem is értem, hogy miért hasznaltal többesszamot."
      Csak ebben a mondatodban min 2-3 elöítélettel párosult félelmed jön elö!

      Tudod Ria! Az a bajod, hogy az Istennek se hiszed el, hogy nem az isteni igazságban van a hiba, hanem ahogy le akarod nyomni mások torkán!
      Gondolj bele! Te hivatásnak mondod az itteni tevékenységed ... hmm ... hány embernek sikerült segítened??? ...ja, bennük a hiba, mert Ria mindenre csak azt mondja: ...megvan írva! és ezzel máris helyre tetted a tévelygöt és igazoltad/megnyugtattad saját hitedet(!)

      Kettönk közül úgy érzem, hogy Te vagy a szabadosabb gondolkodó! Neked szabad a Bibliáddal az emberek fejére csapni- nálad ez a térítés! - és mindazok akik nem úgy látják ahogy Te "lefordítod" a Szent Írást azok mind mennek a pokolba! Tiszta sor! :P
      " S nem hagyod a lelkemet a seolba/görög:hádesz, magyar(Károli:)pokolba, ... "Zs16:10
      Jób ez kérte Istentöl: " Ò, bárcsak elrejtenél a seolba/hádeszbe/pokolba, ..." Jób 14:13
      Szóval tisztában vagy mit jelent a seol/hádesz/pokol szó??? Tudod mi a különbség a seol/hádesz/pokol és tüznek tava=másdik halál közt???
      Elárulom, nem kell keresgetned: A seolból, hádeszböl/pokolból a Biblia szerint(!) VAN feltámadás, a 2.-ik halálból nincs!

      Csak egy kis érdekesség IJ-in "ÉVA" hsz-e! Ö mondta, h alakítottak egy fórumot színtiszta keresztényekböl aminek - rövid idön belül - az lett a vége, hogy Isten és Jézus nevében egymás torkának estek, mert MINDENKI JOBBAN TUDTA A MÁSIKNÁL, HOGY MIT KÉNE TENNI ... na nem saját magának, hanem a másik kereszténynek!
      Látod, látod, Te is ilyen vagy! ... és én a hitetlen, elsötétült tudatlan vagyok az, aki azt mondja, hogy Te szerethetö ember vagy!!! ...holott Te kézzel-lábbal tagadod, hogy szerethetö lennél!
      Akkor, most hogy is van ez???
      Áldás, Erik

      Törlés
    11. Na jo, részemrol ennyi voltal Wiiking.

      Törlés
    12. Mi baj Ria? Nem tetszik amit a tükörben látsz?
      ...nem biztos, hogy a tükör a hibás! ...szerinted?

      Törlés
    13. De nagyon is, ha azt a tükröt Isten tartja elém... azzal pedig rendben vagyok.

      Törlés
  8. Úgysem hinnétek el. Mindenki megvan vezetve a hite által. Ezért nem hisztek a másiknak. Mesterien kivan ez találva. Mindenki a hite rabja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Például mindenki vadul nézte a kedvenc megmondóemberét, de a megmondóemberek nem tudták előre a rubel válságot. Sem a jobb, sem a baloldali seggfejek nem tudták. Hogy is van ez a szakértökkel, hogy ilyenről még fingjuk sem volt előre? Ki irányítja a világot, hogy a "szakértök" is csak a válság bekövetkezésétől nyomják csak "szakértői" magyarázataikat. Milyen szakértök politológusok ezek ?
      Ezeknek hisztek?

      Törlés