2013. július 4., csütörtök

Terrorista vagy ! A mindent látó szem központjai számára biztos !


Terrorista vagy ! - így tekintenek rád a hatalom és háttérhatalom irányítói egyaránt.
A következő figyelemfelkeltő szemléltetést német aktivisták készítették.
Magyar felirat a "CC" gomb aktiválásával egyszerűen bekapcsolható. Érdemes megnézni !...
Fontos figyelmeztetni az embereket az állami megfigyelésnek az élet szinte minden területét behálózó rendszerére, még ha megállítani nem is fogjuk tudni.




Amit eddig is tudtunk és, amit Edward Snowden is feltárt - lebuktatva a törvénytelenül megfigyelést, kémkedést végző globálissá növő hatalmat, az mára napjaink valóságává vált (PRISM)

Ahogy egy korábbi írásomban is szerepelt: „Ott tartunk, hogy nem kell semmi rosszat elkövetni. Tulajdonképpen bármilyen ártatlan életből képesek gyanút előállítani és bárkiből tudnak bűnöst faragni.” 

„Az egész életedet össze tudom szedni ezekből a különféle tartományokból és meg tudom mutatni, hogy az évek során mit csináltál”

A Tempora elnevezésű brit-amerikai megfigyelési program történelmi fordulópontnak tekinthető. A titkosszolgálatok sikeresen megvalósították az abszolút megfigyelést anélkül, hogy a nyilvánosság figyelemét a legcsekélyebb mértékben is magukra vonták volna. A kormányok pedig szándékosan elhallgatták a megfigyelés mértékét.
Az „infosztráda” kifejezés nem képes hűen kifejezni mit is takar az Internet. A valóságban a világháló egy olyan globális kommunikációs tér, ami a fejlett világ lakosságára vonatkozó minden magáninformációt tartalmaz. Ha valaki képes lenne megtanítani egy mindent látó szemnek az Internet használatát, a zsarolási lehetőségek végtelenek lennének.


GCHQ Főhadiszállás, Cheltenham, Gloucestershire

A brit (GCHQ) és az amerikai (NSA) titkosszolgálatok pontosan ezt a mindent látó szemet hozták létre Tempora néven. Igazán találó metafora a fizikai világból egy olyan programra, amit valahogy így jellemezhetünk: Minden ház, minden lakásának valamennyi szobájába kamerákat és mikrofonokat telepítettek, minden levelet felnyitnak és lemásolnak, minden telefont lehallgatnak. Minden eseményt rögzítenek és mindenhez hozzáférhetnek, amikor szükségessé válik.

Felháborító kilátások, nem igaz? Pedig pontosan ez történik a valóságban. Pontosan erről írt a Guardian. Az NSA és a GCHQ közvetlenül az adatrendszerre kapcsolódnak rá optikai kábelek segítségével. Minden adatot képesek lemásolni és tárolni, és később szükség szerint előhívni.

Azóta kiderült, hogy az USA a teljes Guardian.co.uk oldalt blokkolja a közel-keleten, Afganisztánban és dél-Ázsiában állomásozó csapatai számára. Az amerikai védelmi minisztérium pedig blokkol minden cikket, ami a minisztérium által titkosított információt tartalmaz az NSA kiszivárogtatási botránnyal összefüggésben. Elvileg a Guardian által eredetileg közzétett cikk reposztjait is blokkolják, nyilatkozta a Pentagon szóvivője.

A program mögött rejlő illetők pedig arra sem vették a fáradtságot, hogy mindezt tagadják. A brit titkosszolgálat annyit közölt, hogy nem nyilatkozik az ügyben, de bármit is tesznek, azt a terror elleni harc érdekében teszik, a legszigorúbb jogi korlátok között. Az NSA hasonlóképpen érvelt a PRISM botrány kirobbanása óta. „Mindent egy jó ügy érdekében teszünk,” állítják.

Ez azonban csak látszat.

Vajon az emberek abba is beleegyeznének, hogy a nappalijukba videó kamerát szereljenek, ha ezzel segíthetik a terrorizmus elleni harcot ? Megelégednénk egy ígérettel, hogy csak akkor fognak kukkolni bennünket, ha egy számunkra ismeretlen titkosszolgálati alkalmazott ezt szükségesnek találja? Persze, hogy nem. Egy ilyen programot előterjesztő kormány nem sokáig maradna hatalmon. Vagy mégis ?....

Hol a felháborodás?

Ennek tükrében érdekes, hogy az angolszász világban milyen visszafogott volt a reakció. Igaz, hogy a Guardian és a Washington Post is részletesen beszámolt az ügyről, de politikai körökben szinte kizárólag német politikusok fejezték ki felháborodásukat.

És joggal. Már önmagában az a tény, hogy az amerikai, brit és még ki tudja mely hatalmak ilyen hihetetlen hatalommal ruházták fel saját magukat, égbekiáltóan felháborító. Milyen szórakoztatóak lehettek a beavatottak számára a közelmúlt nyilvános vitái az adatrögzítésről, az online adatvédelemről, vagy a Facebook és Google ezekkel kapcsolatos gyakorlatáról.
Az állam közben már rég mindent tudott.
Keith Alexander-t, az NSA vezetőjét idéző dokumentum – „Miért ne gyűjthetnénk össze minden jelet minden időben? Ez egy jó kis nyári házi feladat a Menwith-nek”
És pontosan ez volt a cél, ahogy Keith Alexander, az NSA vezetője megfogalmazta: 
„Miért ne gyűjthetnénk össze minden jelet minden időben?”

Az is kiderült, hogy a titkosszolgálatok a botrány kitörése után is folyamatosan hazudtak és hazudnak. Viviane Reding, az EU igazságügyi biztosa azt mondta, hogy amerikai illetékesek biztosították afelől, hogy európai állampolgárokról nem gyűjtöttek adatokat tömeges terjedelemben. Valóban nem, ezt brit kollégáik tették meg helyettük, így az adatgyűjtés Európa esetében nem az NSA hanem a GCHQ által folyt.

A következő hetek és hónapok fogják megmutatni, hogy a világ demokráciái felállnak-e a nyugati titkosszolgálatok diktatórikus módszerei ellen vagy sem.

„Aki feladja a szabadságot a biztonságért, egyiket sem érdemli.” – Benjamin Franklin



Forrás: Spiegel / Idokjelei

106 megjegyzés:

  1. Buddha, az ilyesmi oldalt csináld addig ameddig csak élsz vagy ameddig bele nem bolondulsz(előfordul). A rendszer számára, pontosabban a többi ember számára hasznosak az efféle oldalak. Cserébe a halálod előtt boldogan halhatsz meg, tudni fogod azt hogy te egy hasznos program voltál a többi program, vagyis a többi ember számára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csinálom, csinálom...Nem hiába kezdtem el, ezt tudom. Úgy érzem sikerült valami egyedülállót létrehozni Magyarországon. Legalább az illúziót hagyjátok meg nekem, hogy higgyek ebben... :) Aztán, hogy halálom óráján mi lesz a fejemben...ezt majd megmondom...vagyis megírom a következő életemben...
      De az is lehet, éppen ezt a folyamatot sürgetem, ha sokáig pattogok...

      Törlés
    2. Hagyd békén a szubjektív irományt, neked is lehet véleményed meg "Buddha-nak" is..sztem nincs baj azzal amit ír mert levonom a saját következtetésemet, így nem zavar a szubjektivitás..felesleges buzizni, ahogy látom te pozitívabb irományokat olvasnál, hát írj a commentek közé ilyesmit, engem érdekelni fog, mert tudok tőled is tanulni biztosan valami okosat..;)

      Törlés
    3. A hírnököt régebben is kivégezték ha, rossz hírt hozott. De attól hír még lehet igaz !! Aztán meg úgy is tapasztalni fogjuk és már tapasztaljuk is a bőrünkön az igazságot !!

      Törlés
  2. Vannak elavult nézetek.Kár felhozni régen megavasodott idézeteket.Szabadság meg érdemli nem érdemli...A régi magyar kis falvakban semmi nem történhetett úgy, hogy pillanatokon belül ne tudja meg legalább a falu fele, aztán a másik fele is értesült csak kicsit később.Ez felgyorsítva és távolságokat nem ismerve történik napjainkban.Semmi új nincs benne.A közösség ebben védelmet talált saját magának. Minél nagyobb lesz a kukucska annál hamarabb fogunk közösséggé kovácsolódni, és egyszer csak nem lesz ellenségesség.De hol van az még!

    VálaszTörlés
  3. rájöttem már régebben egy fontos dologra, a pozitív oldalnak is minél többször kell sulykolni az emberekbe a nézőpontját, ez rendkívül sokat számít, az állandó sulykolás rendkívül nagy erő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, ugyanez máshogy megfogalmazva:
      Ahol a figyelem, ott az energia.:)

      Törlés
  4. ### Mire kell az amerikai kormánynak 30 ezer guillotine? ###

    Amikor a néhai Ted Gunderson, volt FBI ügynök, egy milicista összejövetelen arról beszélt, hogy az amerikai kormány 1000 internálótábort [FEMA tábort] alakított ki az USA területén, egy percig sem kételkedtem, hogy az igazat mondja, mert rengeteg dokumentum állt rendelkezésre, amelyek egytől egyik alátámasztják kijelentéseit (mint a REX 84, a Garden Plot Hadművelet és most már az NDAA törvény is). Azt is elhittem, amikor arról írt, hogy a szövetségi kormány 500.000 koporsót tárol Altanta közelében, mert erről is léteznek más megerősítő források és fényképek. Amikor azonban azzal vádolta a kormányt, hogy 30.000 guillotine-t tárol, biztos voltam benne, hogy megőrült.
    Miért tárolna a kormány guillotine-okat?

    Ted úgy gondolta, hogy a guillotine-okat olyan időkre tartogatják, amikor a szükségállapot elrendelése után a hivatalos állásponttal egyet nem értőket begyűjtik és kivégzik.

    Arról is beszélt, hogy a kormány mindenkit nyomon fog követni. A legújabb NSA megfigyelési botrány részleteit ismerve, ez talán ma már senki előtt nem kérdés.

    Meg tudná azonban bárki is indokolni, hogy mi szükség lehet 30.000 darab guillotine-ra? Milyen legitim helyzetben válhat egy ilyen eszköz használata indokolttá?

    (...)

    -> http://idokjelei.hu/2013/07/mire-kell-az-amerikai-kormanynak-30-ezer-guillotine


    VálaszTörlés
  5. 0. A guillotine-nal nagyszerűen lehet a szivar végét is levágni.
    1. Sokkal csendesebb mint a sortűz, és megfelelően nagy kivégzésszám esetén olcsóbb is. Így lakótelepek környékén is zavartalanul használható, anélkül, hogy a mellette lakók (a később sorra kerülők) megijednének.
    2. Nosztalgiázik az Illumináti, hiszen a nagy francia forradalomban (így, csupa kisbetűvel) ők vezették be ezt a "forradalmi" újítást.

    VálaszTörlés
  6. http://www.youtube.com/watch?v=gPwg-J10Jbg

    Az itt látható videón az amerikai köcsögsegghülye rendőrség kivégez egy kutyát teljesen jogtalanul!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit is lehet erre mondani? (Mán azután, hogy a ember lekaratézta a heveny anyázási hajlamát.)

      Azt mongyuk nem teljesen értem ám mért vittél el a kutya gazdáját. Tán csak nem azér, mer igen látható mód rögzítette a intézkedő rendőröket? Mint ahogy, a fél utca népe is. (Ez ugye látható a videjón.)
      Az persze megin más kérdés, hogy a amrik jog hogyan viszonyul a ilyen esetekhez. Úgyértem... végső soron a blöki betámadta a rendőröket. (Az ilyent meg nem nézik jó szemmel arrafelé. Tudtommal.)
      Éspersze... a mai világban az is bizonyos, hogy a fegyverhasználó rendőr reputációja elég szép zuhanást mutathat hamarost. Amint, elterjed a híre a videjónak. (A gyerekei - ha vannak - tuti biztos megfogják dicsérni.)

      Aztán. Hirtelen el is gondolkodtam rajta, vajh a népek nagy része akkó is érezte volna a "te mocsok, szétrúgom a szájad!" életérzést, ha egy ott ténfergő fickót lődöz le a rendnek őre? Vagy azt betudják annak, hogy a hülyéje "beleállt" a intézkedő zsaruba, oszt így járt?

      Törlés
    2. a kutya rátámadt bolond, jogos önvédelem volt, én is lelőttem volna

      Törlés
    3. Ez egy szerencsétlen helyzet volt , nem tudott mit csinálni a rendőr , talán ha lett volna szájkosár a kutyán nem lövik le .

      Törlés
  7. Nem szorosan ehhez a hírhez kapcsolódik amit írok de mivel ez a legfrissebb hír, ide írom ha nem gond.
    Érdemes egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a jelenlegi büntetőjogi és büntetés végrehajtási rendszer miért is olyan amilyen. Az azért talán nyilvánvaló, hogy mint szinte mindenben ebben is hazudnak. Eltörölték a halál büntetést, a humanizmusra hivatkozva, ellenben évtizedekig (halálukig) tartanak földi pokolban embereket (mármint börtönben) ez nem kicsit ellentmondásos. Aztán ott van az a tény, hogy ezeket a halálos bűnt elkövető embereket, életük végéig etetik, itatják, elszállásolják az emberek pénzén, miközben vannak akik a fejlett nyugaton is éhen halnak.....nekik nem jár. Az látható miről NEM szól a jelenlegi büntetés végrehajtás. De akkor miről szól?
    Elolvastam itt rengeteg cikket, természetesen ezt is mint mindent csak fenntartásokkal kezelek nem vak hívőként. Igen sok cikk tartalmával egyetértek és talán nagyon is illeszkedik ide az elmélet, ami a következő: szerintem ezek a börtönök nem egyebek, mint "kiképzőtáborok" ahol egy olyan lehetőségnél, ahol valami (szándékos) összeomláskor zűrzavar támad, akkor ez az elit amnesztiát ígérvén, magánrendőrséget szervez ezekből az emberekből akik bármire hajlandóak lesznek.....méghozzá önként és dalolva, hiszen ezt a természetüket már bizonyították és csak erősítették a börtönökben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint szeretetszolgálatos önkéntes, elmondanám neked, hogy igazad van, csak fordított nézőpontban.
      A büntetés végrehajtási rendszer valóban embertelen, mert:
      1,Nem adnak munkát az elitélteknek. A munka felemelné őket, feledtetné lelkükkel a poklot, ami bennük van.
      2.Mind a társadalmi megvetés, mind a saját belső megvetésük megakadályozza a kiemelkedésüket a mocsokból, és még direkt vissza is zárják őket abba.
      3. Semmi lelki rehabilitáció kijövetelük után, ezért elvesznek mind önmaguk, mind a társadalom számára.
      Gondolkodj el ezen, utána ítélkezz !!!

      Törlés
  8. Mindenkit és mindent nem lehet megfigyelni...ez egyszerűen fizikailag képtelenség, másrészt teljesen értelmetlen is...ezzel nem fog soha senki foglalkozni, még ha létezne Isten, az sem figyelgetne folyton, ha értelmesebben is eltölthetné az idejét...ez csak olyan parasztvakítás, álfóbia kreálás, több karaktert nem is érdemel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ubi te a csökött kis agyaddal nem tudsz bele gondolni dolgokba vagy nem látod át az még nem jelenti azt ,hogy nem is létezik. Gondolom te úgy élsz a kis világodban minden a véletlen műve. El kell keserítselek véletlenek nem léteznek csak azok hisznek benne akik semmiben sem hisznek. Te hogyan kerültél erre az oldalra véletlenül? Azt kijelenteni,hogy a Teremtő nem létezik elég nagy butaságra vall de aki úgy gondolkozik mint te annak az is csak a véletlen/véletlenek sorozata. További szép véletlenekből összeálló életet kívánok.

      Törlés
    2. Ubul, én nem torkollak le, pedig elég nagy butaságot írtál, mert tudom hogy a fejlettségi szinted még nem megfelelő ahhoz hogy megértsd mi folyik a háttérben.
      Aki uralja az információt az Téged ural és addig a rabszolgája is maradsz a hatalomnak míg föl nem ébredsz, de talán nem is ez a lényeg.

      Ez már a modern kémkedés és információ szerzés, nem csak magán személyeket, hanem országokat is figyelnek, legalábbis a kulcsfontosságú embereket az adott országban.
      Nem arra kell nekik az információ hogy a terroristákat figyeljék és ha kell lecsapjanak, de erre is jó, hanem hogy pl. megzsaroljanak, kényszerítsenek fontos embereket hogy nem térhet le az kijelölt útról mert akkor dá-dá neki.
      Tehát a hatalom így uralkodik az emberek és az államok fölött.

      Egy példa a sok közül (kitalált):
      Kapnak egy megbízást, persze nincs ott a neve a megbízónak, Orbánról állítsanak össze minden elérhető adatot, még azt is mikor szellentett.
      Beindul a gépezet és lehet hogy egy pár órán belül kész is és lám , máris van egy titkos levél a "barátjának" aki főállásban maffia vezér, pedig csak boldog névnapot kívánt neki, igaz kicsit hosszabban mint kellene.
      Erre csak akkor van szükség ha meg akarják zsarolni valamivel, de addig míg úgy táncol ahogy fütyülnek neki nem foglalkoznak vele.

      És akkor Orbán kap egy tippet hogy lehet a dohányból még jobban profitáló üzletet csinálni és főleg akkor ha egy valaki nagyon jól jár ha törvényre emelkedik. Meg aztán nem kell körbejárni azt a rengeteg üzletet, trafikot, mulatót, kocsmát, mert ez nagyon időigényes.
      A tipp pedig legyenek Nemzeti dohányboltok, sokkal kevesebb mint ahol eddig árulták, viszont sokkal könnyebben és gyorsabban leszedhetik a tejfölt.
      Az ajánlás végén pedig enyhén figyelmeztetik a "törvényhozót" a névnapi levelére.

      De ez a példa semmi, vagy nem is jó, ahhoz képest hogy szinte tökéletes biztonsággal rabolhatják az országokat az ilyen megfigyelési központok és ez a lényeg.

      Ha majd egyszer képes leszel belátni a függöny mögé akkor már nem fogsz irkálni hasonló butaságokat.

      Törlés
  9. Kedves DNS!...AZ, hogy ön 2013. július 6-án, 12 óra 49 perckor (nyári időszámítás), ezt fogja válaszolni, az természetesen meg volt írva már jóval az ön születése előtt, még az ük-ük szüleinek megismerkedésénél, hiszen ki kellett tervezni az utat pontosan, hogy ön világjöhessen majd az adott pillanatban, és természetesen Neumann Jánosnak, Bill Gatesnek, a kínai számítógépgyárak munkásainak, és sokak mellett még a kedves Budhának is meg kellett születniük és tevékenykedniük pontos terv szerint, hogy önnek lehetősége legyen az adott pillanatban elküldenie megfelelő válaszát...néhány dolgot még kihagytam ki mindenkinek kellett mindehhez megszületnie, de majd ön belegondol...a többi valóban csaka véletlen és a különböző evolúciós (nem csak biológiai) folyamatok eredménye...ebbe inkább ne gondoljon bele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kedves Ubul. Az Én változásom kellett ahhoz ,hogy ez a válasz megszülessen mert ha 6 éve nem áll be az életemben változás most biztos nem lennék itt ezen az oldalon és valaki más válaszolt volna helyettem. Ok és Okozat! Amíg pedig így gondolkozol ahogy, addig segíts a tudósoknak megkeresni a hiányzó láncszemet a majmok és emberek közt. Ha nem találod akkor kezdjél el gondolkodni a miértjén. A helyedben még azon is elgondolkodnék ha írsz valamit és alá van húzva pirossal ott valami nincs rendben de látom ez sem sok vizet zavar a te életedben. Aztán nem ám addig gondolkozol amíg elpattan a fejedben egy ér.

      Törlés
    2. Ubul! Csak csodálni tudom azt a Tudatosságot benned, ahogy ezt végigvezetted, végiggondoltad. De fordítsuk meg az okfejtést. Ha az a bonyolult, mindent elemezni tudó tudatod felismerte ezen történéseket és ok-okozati láncolatokat, akkor ez a benned lévő tudatosság már nincs messze attól, hogy azt is felismerje, hogy a valahonnan valahová, a fejlődés - változás - haladás képei ezen tudathoz képest, mely még arra is képes, hogy aktív imaginációval önmagában, vágyvilágában ugyanezt akár még tökéletesebben lemásolja, micsoda ködös illúzióképek. Mert a térbeliség, időbeliség, melyek csak az emberiség Tudat-minősége miatt olyanok, amilyenek, már a tudósok számára is egyfajta meghaladni vágyott korlátozottságháló.
      Ösztönözhetnéd magad végre arra, hogy feltedd a kérdést: Ki vagyok én?

      Törlés
    3. D.N.S
      "addig segíts a tudósoknak megkeresni a hiányzó láncszemet a majmok és emberek közt"
      Én ezt a mondatot kiterjeszteném azzal hogy nem csak az ember és a majom között nincs meg a közös ős , hanem itt van 6 millió más élőlény ezen a bolygón , közöttük sincs egy közös ős sem .

      Törlés
    4. Leo
      Én ezt egy hangyafasznyit másképp érzem/gondolom. Mivel ott a teremtő/isten kinek hogyan tetszik jobban. Ő mindenkiben ott van, sőt az utunk is Egy csak mindenki másképp járja végig. Én végig olvashatom, tanulmányozhatom egy megvilágosodott ember történetét ha meg szakadok sem tudom ugyan azt az utat ugyan úgy végigjárni mert más környezetben élek. Ezért a magamét kell megélnem-átélnem úgy ahogy sikerül. Ezért nem értem én a bibliába kapaszkodó embereket, hogy miért nem a saját útját keresi. Én is bérmálkoztam olvastam a bibliát tanultam is belőle de tovább kell lépni át kell vinni a gyakorlatba. Egy példa: Én végig olvashatom,hogy hogyan kell karatéjozni :) az egészet tudom elméletben az nem jelent egyet azzal, hogy én lettem Bruce Lee. :)
      Azt meg engedd meg hagy javítsam ki a földön 7.1-2-3 milliárd ember él sacc/kb. Az állatokról nem is beszélve akik szintén vannak egy pár milliárdan.

      Törlés
    5. D.N.S
      Tényleg hibásan fogalmaztam , mert 6 millió fajra gondoltam .

      Törlés
  10. Kedves DNS, nálam egy gép ne húzgálja már alá pirossal, mégiscsak én vagyok az ember, ugye érti, de még a vesszőhiányokat sem jelezheti, látom önnél sem szabad neki...a majom és ember között önöknek hiányzó láncszemeket a világ számos múzeumában megtalálhatják, ugyanúgy találhatnak közös eredetre utaló BIZONYÍTÉKOKAT az összes élőlénnyel való rokonságra, elég csak a fehérjeszerkezet hasonlóságára vagy a DNS-re utalni, de önöknek ez bizonyára nem elég nemes, mert nehogymár önök bármiféle rokonságban legyenek a többi egyszerű és halandó élőlénnyel....a ki vagyok én kérdés egyáltalán nem foglalkoztat, egy egyszerű élőlény vagyok a sok milliárd közül, aki jelen pillanatban létezik, de jó száz év múlva már azt sem fogják tudni, hogy valaha is léteztem, mint ahogy önökről sem fogják tudni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye nem fogsz megharagudni ha többet veled sem szeretnék beszélgetni.

      Törlés
    2. Ubul!
      Ha te így jól érzed magad, jelen helyzetedben a békaperspektívával sincs semmi baj, hiszen minden úgy van jól, ahogy Van :)
      Csakhogy az általad említett "véletlen és a különböző evolúciós (nem csak biológiai) folyamatok" ki fogják kezdeni idővel ezt a hozzáállást.Ugyanis ezek a "véletlen folyamatok" bizony eléggé tudatosan megszerkesztett tükrök, és idővel kényszerítő erővel bírnak az emberi tudatod evolúciójára, ha akarod, ha nem.

      Törlés
  11. Paranoiások jobban figyeljenek

    VálaszTörlés
  12. Leo
    Igen így már más értelmet nyert a 6 millió. Ez legyen a legnagyobb hibád az életben. :)

    VálaszTörlés
  13. Kedves DNS, nem fogok megharagudni, hiszen evolúciós utamat nem szeretném haragból táplálkozó vitákkal övezni...nem tartom lehetetlennek az ember és értelem előre haladó evolúcióját, lehet egy ember egy személyben is értelmesebb, erősebb, szebb, ..., mint elődei, de az evolúció nem erről szól, hanem a változásokhoz való sikeres alkalmazkodásokról...ma nem a legjobb harcos a legsikeresebb, se nem a legügyesebb kezű munkásember, az emberek nem a legértelmesebb szerzők műveit olvassák, tehát nem lehet egyértelmű haladási irányról beszélni, de régen sem lehetett, szerintem ma egy művelt ember sokkal kevésbé művelt, mint volt mondjuk száz éve, szóval nincsenek felfelé ívelő irányok, csak vannak hajtások, amelyek egy idő után megállnak a növekedésben és jönnek helyettük újabbak...

    VálaszTörlés
  14. Rothschildkám! Remélem,hogy az evolúciós fejlődésed egyre inkább leszakad rólunk.

    VálaszTörlés
  15. ...

    Közönyös a világ... az ember
    Önző, falékony húsdarab,
    Mikép a hernyó, telhetetlen,
    Mindég előre mász s - harap.
    S ha elsöpört egy ivadékot
    Ama vén kertész, a halál,
    Más kél megint, ha nem rosszabb, de
    Nem is jobb a tavalyinál.

    Az imént olvastam...egy versszak Arany János-Kertben című verséből.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Ubival társalgó/vitatkozó barátaim!

    Engedjétek meg, hogy vészmadárkodjak kicsit...

    Ti egy olyan valakivel vitatkoztok, aki gratulált a Monsantonak és pártolja a további működésüket. Aki propagálja a népességcsökkentést, kategorikusan tagadja a háttérhatalom létezését és a legfőbb közhatalmi erőt a politikai szerveződésekben látja (lásd G8/G20-as találkozókról, amit írt). Nem úgy hangzik ez, mintha a CNN szólna? Szerintetek értelmes ember összeesküvős körökben mozogva/informálódva juthat ilyen véleményre? Remélem a ti válaszotok is "nem". :D Vagyis akkor mi van? Hát természetesen újabb polgárpukkasztó trollkodás... tudjuk jól hogy ide szeretnek járni. Nem ő az első és nem is az utolsó. Persze ha éreztek ingerenciát diskurálni, csak tessék; de szerintem nem sok jóra számíthattok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hamar feladtam pedig nem szabadna ha már egy embert is kitudsz rángatni a lila ködből már megérte. Ezt pedig látjuk mi is,hogy őt nagyon nehéz lesz akár hova is rángatni. Leverte az evolúciós szöget és még kapaszkodik is belé.

      Törlés
    2. E.K.
      Teszik ők is a dolgukat, semmi gond.:)

      Törlés
  17. Lehet az idők jeleire kéne átirányítani ott is örülnének annak a mondatának ,hogy nincs isten. :)

    VálaszTörlés
  18. D.N.S! A lila ködből senkit sem kell kirángatni :)
    Sajnos a keresztények is itt rontják el. Pedig ha jobb ismernék szent könyvüket a bibliát, ott is le van írva: "Jeruzsálem lányai, kérlek benneteket, ne zavarjátok, ne ébresszétek föl szerelmemet, amíg maga nem akarja." (Énekek éneke 8.5)
    Fogadj el mindent és mindenkit úgy ahogy van, hiszen minden úgy van jól, ahogy VAN. És ezt üzenem Riának, meg a többi kereszténynek aki esetleg itt megfordul.
    A türelem isteni erény :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hulivuli
      Rosszul fogalmaztam ha te ezt szűrted le belőle. Mondok egy példát:
      Tegnapelőtt beszélgettem egy Barátommal ő sem foglalkozik semmilyen háttérhatalommal meg úgy nagyjából semmivel. Sőt bele sem gondolt még ilyen nagy dolgokba mint haarp, chemtral, stb... de azt ő sem érti miért ilyen a világ amilyen. Szóval jó lenne a változás de nem tudja hogyan lehetne elérni. A puzzle darabokat nem is látja akkor hogyan is tudná kirakni a képet? Mondtam neki pár dolgot azóta is gondolkozik. Nem erőszakkal tettem hanem ébresztő jelleggel. Szerintem ez nem rossz, sőt. Ezt értettem lila ködnek.

      Törlés
    2. Ja és azt mindegyik beszélgetésből látod már az elején,hogy agyilag-lelkileg fel tudja-e dolgozni esetleg még érdekli is a dolog. Ha nem tapasztalok ilyet én sem folytatom ne aggódj vitatkozásba, magyarázkodásba soha nem megyek bele mert Én nem szeretek már a negatívnak erőt adni csak Pozitívan!!! :)

      Törlés
  19. Oké, értem. Én is megjártam már másokkal a riadó-ébresztőt :)
    És rájöttem, az a legjobb, ha valaki önmagától kezd el keresni, kutatni.
    Ha magunk akarjuk kiszabadítani a bábból a pillangót, gyengék lesznek a szárnyai, és nem fog tudni repülni.
    Saját hit, saját kreativitás, saját erőfeszítés, saját, egyéni út - én ebben hiszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha mindenki így gondolkodna mint Te akkor ennek a blognak sem lenne sok értelme. Buddha is csak egy kezdő lökést ad a gondolkodásmenetnek a többi rajtad múlik vagy elhiszed vagy nem. Mint ahogy az kitűnik a hsz-ból. Ha pedig nem ébresztesz fel senkit akkor marad ez a maroknyi csapat akik nem tudnak tenni a világ jobbá tételével kapcsolatban semmit. Nagy szavak ezek de én hiszem,hogy van az a kritikus tömeg akik tudnak változtatni a "világhelyzetén" de ha így állunk hozzá,hogy nem ébresztgetünk akkor Buddha is lehúzhatja a rolót.

      Törlés
  20. Kezdő lökést senki kivülről nem adhat.Erre mindenkinek belül kell megérnie, és ha ez megtörtént, csak belül kaphatja meg azt.Hidd el, sokkal több löketet kapunk belülről szellemünkön keresztül, vagy éjszaka, alvó létünk során. Te csak azt hiszed, hogy te adhattál bárkinek is kezdő löketet, csupán annyi lehetséges, hogy a te és az ő belső értelmi rezonanciája végre összhangba került, és megszületett végre valamilyen egyetértés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kérdés mivel még én sem tudok mindent:
      Mennyivel könnyebben tudnál koncentrálni a saját megvilágosodására vagy ,hogy közelebb kerüljél a teremtőhöz ha a világ szeretett teljesebb lenne nem ütköznél mindenhol akadályba stb..?? Szerintem Jézus sem úgy világosodott meg ,hogy megakadályozott egy háborút. Ez az oldal a külső tényezőkre hívja fel a figyelmedet,hogy nem minden úgy van ahogy. Ne keverd össze a külső tényezőket a belső utaddal.

      Törlés
  21. Egy gyenge példát mondok még:
    Most kezdődik a F1 és ez is egy elterelés mert amíg nézem addig sem a belsőmre koncentrálok hanem csak nézek ki a fejemből mint egy hülye. Ez sem fogja előbbre vinni az életemet meg az sem ha mindent tudok a háttérhatalomról de tenni nem teszek ellene semmit. Én a Barátaim figyelmét terelem rá (próbálom) nem minden az aminek látszik. Mint ahogy ezt Buddha is teszi. Abban meg egyet értünk mint ahogy már leírtam tegnap is,hogy mindenki a saját útját saját magának kell végigjárnia. Ez az oldal is mint más értelmes oldalak csak erre akarják ráterelni a figyelmedet, hogy változtass a környezeteden. Az már csak egy plusz,hogy ha sikerül elérni az csak pozitívat adhat a kis lelki világodnak vagy az egódnak ezt nemtom.

    VálaszTörlés
  22. Szóval , ha Jézussal jössz :),
    akkor elmondanám neked, hogy ő sem tudott mindenkit megtéríteni, mivel ezen emberek még nem voltak rá érettek, és a szellemi rezonanciájuk sem volt még azon a szinten. Nem is foglalkozott túl sokat velük. Nem véletlenül a Föld legsötétebb helyére ment, Ezért beszélt példabeszédekben, mert tudta, hogy a későbbiekben talán fogékonyabbak lesznek rá lélekben. El is mondta nekik, hogy más népek már régen hamut szórtak volna a fejükre, és porba csúszva követtték volna.
    És még ilyet is mondott : "nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem lesz ..." , mert az érési időszakot ő sem egy emberéletben mérte, hanem inkarnációk sorozatában, mire a lélek belül készséges és érett lesz arra , hogy elfogadja az Igét, azt a tökéletes rezonanciát, melyből született az ember is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én bedőltem akkor Buddhának (a blog szerkesztőjének) mert azt többször is elmondta,hogy terjesszem amit itt látok/olvasok. Amit feltudok dolgozni belőle azt én terjesztem is. Sőt befogok dőlni Kásler Árpádnak is amikor év vége felé megpróbálja összeszedni a népet,hogy bíróság elé rángassuk akik ezt tették az országgal. Ő is kihangsúlyozta ne lincselés legyen hanem kapja meg mindegyik azt ami jár a törvény keretein belül. Ezt nem tudom,hogy gondolja de majd meglátjuk.
      http://www.youtube.com/watch?v=os2uml9Gsms Hozzá tenném,hogy ezt csak én látom így ez nem a te utad.

      Törlés
    2. És még valami. Amíg a BELSŐ békédet bármi KÜLSŐ békétlenség meg tudja zavarni, addig soha nem tudsz hiteles lenni senki számára. Addig csak kereső vagy, és inkább csak a fél-elem rezonanciáját vagy képes átadni a másik embernek. Ezért szükséges és fontos az önismeret.

      Törlés
    3. Semmi baj sincs Buddhával, vagy ezzel a bloggal.Sőt terjeszd nyugodtan!
      Én csak téged próbáltalak helyre tenni, hogy megértsd, mit is jelent a "vonzás törvénye", mely nem kivül történik, hanem belül, ahogy minden, mert a külső a belső leképezése. Buddhának meg sok sikert a blogjához, mert azért van érdeme és feladata neki is ebben az egészben.

      Törlés
    4. Figyel ha egyből azzal kezdenék, hogy kezdjél el meditálni és a belsődre koncentrálni nem tudná felfogni mit is akarok ezzel az egésszel mondani de ha elmagyarázod neki amiket itt látsz akkor talán egyszer felteszi a kérdés, hogy akkor most mit csináljak. Amikor ez megtörtént majd tudok neki esetleg ajánlani neki ezotériás oldalakat ami a belső fejlődésére szolgál. Ha tele lennék félelemmel már a harmadik cikk után felkötöttem volna magam de mint látod még mindig itt vagyok és boldogan élem az életem és terjesztem a szer-elemet is. :)

      Törlés
    5. Ne aggódj ismerem a vonzás törvényét és tudom,hogy működik!!! Ebben az egyben 100%-ig biztos vagyok és mindig az száll vissza ami az Én utamat erősíti. Látod most neked sikerült leterelni a F1-ről mert már megy és még mindig veled beszélgetek.Sőt még lehet hallok olyat is Tőled ami engem fog megerősíteni. Én is erre törekszem másoknál ,hogy próbáljam ráterelni arra az útra ami Őt erősíti.

      Törlés
  23. Áldás Arcok!

    D.N.S. vs hulivuli! Jó elbeszégettetek egymással, ... gondolom privben is folytatjátok?

    No, amiért a klavit koptatnám az 2 film mondanivalója! Má bocsesz ha csak a zanzásított verzióval fárasztalak benneteket! :)

    No, szóval: egyik egy szimpla történet ahol a csúcspont egy gyilkosság! A film pedig az érintettek szemszögéböl mutatja amíg a szálak összeérnek és találkoznak a személyek/események! Több mint érdekes ahogy percenként vált a film és mindig vki más szemén nézed a történéseket! A végén meg ülsz mint az iszap és azt se tudod fiú vagy-e vagy lány! Szinte minden karakterrel azonosulni tudsz és mégsem tudsz egyikkel sem! / Azóta a pszicho-mókusom mondta: Tibor! Menj néha a természetbe is sétálni, ...! :)/

    A másik múvi: Az hiszem "Idöcsavar" a címe, arról szól, hogy a "széparcú" föhös látja a jövöt! Hmmm, ... emmá döfi! :) De, rájön , hogy ez inkább átok mint áldás, mert ha tenni akar valamit, hogy látott dolgok ne következzenek be, annál jobban összekutyulja és nem old meg egy dolgot se ... söööt újabb alternatív bajokat generál!

    Konzekvencia?
    1. Az, hogy mely perspektívából nézel vmit /béka v. sas/ sokat nyom a latba, ill. ugyanazon a jelenben két homlok egyenest ellenkezö végkövetkeztetés vonható le! Illetve, védhetö/szimpi lehet mindkét álláspont (.)!
    2. Mi, mindannyian - kíváncsiságból - akarjuk látni a "jövöt"! Ezért is vagyunk "jól tájékozottak" - saját egónk szerint! Nincs is ezzel semmi gond, ...ámen!

    Egy dolog azért van, ami összeköt bennünket, EMBEREK VAGYUNK! Emberien gondolkodunk, mert ez hozta nekünk a lelki, értelmi ( és vélhetöen érzelmi) tisztulásunkat!
    Valljuk be, nagy idöket élünk! ...és túl akarjuk élni!!! Áldás és Béke Nektek Igaz Szívüek!

    Buddha Laci! Te pedig "sütögesd" a mindennapi kenyerünket, ... aztán majd mi meg - nagyszájúak :)- mondjuk a magunkét! :)

    VálaszTörlés
  24. HAARP újratöltve!

    "Isten hangja!"

    http://idokjelei.hu/

    VálaszTörlés
  25. Bocsánat, ha belekereszténykedek a beszélgetésetekbe, de hogy is van ez pontosan?
    Ugyebár igyibár előkerültek régebben bizonyos fajta tekercsek. Mindenki odavolt tőle, hogy még egyszer le van írva az Ószövetség stb. De ugye a tekercsek között ott volt az a szövegecske is ami ezt mondja, és a Biblia is ezt mondja:
    In 14,6
    "λέγει αὐτῷ [ὁ] Ἰησοῦς, Ἐγὼ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή: οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ." 
    Ez csak annyit jelent, hogy:
    Jn 14,6
    "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet - válaszolta Jézus. - Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."

    Jn 14,7
    Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok."
    Jn 14,8
    Erre Fülöp kérte: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk."
    Jn 14,9
    "Már oly régóta veletek vagyok - felelte Jézus -, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát?

    Tehát mindenki lázasan várta akkor az Atya eljövetelét, vagyis a Messiást.
    Jézus Krisztus pedig nem megvilágosodott, egyszerűen Ő csak Isten Fia volt.
    Ő és az Atya egyek, tehát az Atya is olyan mint Jézus Krisztus.
    Jézus pedig kijelentette, hogy helyet készíteni megy akkor még "valahová, ahol az élők vannak".
    Akkor lenne igazatok, ha Jézus azt mondta volna.
    "Nem múlik el ez a nemzedék...mivel még nem vagytok megvilágosodva, hogy ti is teremtő Istenek vagytok."
    És bocsánat, de amikor én Jézusra gondolok, boldogsággal tölt el. Pedig nem ismerem, nem láttam, nem beszéltem vele, nem jelent meg nekem stb. Mégis, a keresztények hogyan tudnak csak jót mondani róla? A világ keresztény része, hamis álarcra építkezett? Ehy üres 5 méteres lyukat akarunk betömíteni 1 cm-es fedővel?
    A másik dolog pedig, szerintetek a Szíriai lázadók, akiket Izrael és Usa támogat miért kaszabolják és rühellik a kereszténységet? Hirtelen minden országnak nyűgöt jelent a kereszténység?

    A 3. A Katolikus Egyházzal nem lehet nemzetet építeni, az új vallásnak a szekularizmusnak kell lennie – nyilatkozta még 2008-ban a jelenlegi francia szocialista oktatásügyi miniszter, Vincent Peillon, akkor megjelent könyvének bemutatóján, amelynek címe: A francia forradalom még nem ért véget.

    „Sosem tudsz szabad nemzetet építeni a Katolikus Egyházzal. Úgyszintén nem tudod azonnal behozni a protestantizmust, amint más demokráciákban csinálták, ezért egy köztársasági vallást kell kitalálni. Ez az új vallás a szekularizmus, ami együtt kell járjon a materiális forradalommal, ami igazából mentális forradalom” – mondta az akkor megjelent interjúban Peillon.

    Tehát érzelmi nyomással avagy új világvallással (ismerős?) ki kell iktatni a kereszténységet! Ezt nyilatkozza. A francia forradalom nagyon híres szabadkőműves találmány volt. Na ő erre akar építeni, csak a kereszténységgel szemben.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval hulivuli kijelentése: "És még ilyet is mondott : "nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem lesz ..." "
      Ez a mondat a Bibliában csak annyit tesz, hogy nem győzik le a kereszténységet (Jézus után) míg minden ami a végre vonatkozik be nem következik!
      És a kereszténység már 2000 éve megvan, és meg is lesz, ezt azért ne feledjük, tehát aki Jézusra építkezik, az rajta marad, és nem inkarnálódik vissza pipacsként a Föld nevű sötét helyre. Én nem azt mondom viszont, hogy ti hülyeségeket beszéltek! Nagyon is igazatok van sok minden világi dologban. Csak az a baj, hogy veletek akarja megint elintéztetni majd a zsidó elit a piszkos fantáziáját.
      Már leírtam, hogy ez hogyan néz ki, de megismétlem. Titeket, akiket érdekel a spiritualitás, de máshogy keresitek, egyszer csak beprogramoznak a kereszténység ellen, hogy le kell győzni, mivel hátráltatja a tudást. Ezért hirtelen a vallásokat el kell törölni, (ahogyan ezt most is zajlik) és egy újat kell létrehozni, ami magáért az emberiségért és az önistenítésért van. De az ember halandó, és mint halandó egyszer meg is hal. A haláltól mindenki fél, ti is én is, mert aki megszületik tudja, hogy meg is fog halni.
      Ezért mondom nektek, hogy, ha hamarost bekövetkezik az új tudat világa, gondoljatok rám amit mondtam. Én sem rosszat akarok senkinek a keresztény dumámmal, csak félek, nehogy a két ellentétes oldalon álljunk... Béke.

      Törlés
    2. Schwaben írod:
      A haláltól mindenki fél, ti is én is, mert aki megszületik tudja, hogy meg is fog halni.
      Te miért félsz a haláltól? Hiszen keresztény vagy követed Jézust tehát biztos a mennyekbe jutsz. Már az is rossz? Nem értem...
      Vagy attól tartasz esetleg máshová kerülsz?
      Beprogramoznak minket? Mi vagyok Én egy számítógép?
      Amióta megváltoztam a légynek nem ártottam nem ,hogy egy egész keresztény világnak fogok majd ártani. Azzal saját magamnak ártanék ha egyszer csak negatívan kezdenék el gondolkodni/érezni. Egy szó mint száz én hagylak benneteket kibontakozni. Tőlem aztán még ezer templomot is felhúzhattok nem sok vizet zavar az én utamban. No para. Aki meg nem keresztény felfogásban gondolkodik az nem fél a haláltól mert minden úgy történik ahogy történnie kell. Az utolsó mondat lehet csak rám vonatkozik más helyében nem szeretnék nyilatkozni.

      Törlés
    3. Abbol a mindenkibol,aki fél a halaltol,engem kihagyhatnal Schwaben,hiszen egy keresztyén szamara a földröl valo elköltözés csak egy elalvast jelent,az altalanos feltamadasig...amikor majd megnyittatnak a Könyvek (Jelenések 12-15) es megitéltetnek a népek,ki-ki a maga cselekedetei szerint.Félnivalojuk azoknak van,akik nem fogadtak el az Ur Jézust Uruknak es Megvaltojuknak még itt a földi életükben.Halala utan mar ezt nem teheti meg senki.Vagy most,itt a földi életében dönt az ember,vagy soha (ezért is képtelenség a reinkarnalodas).
      Amikor pedig Jézus igy szolt:"Bizony mondom néktek,hogy el nem mulik ez a nemzetség,amig meg nem lesznek mindezek",azt a zsido nemzedékre értette,hiszen nekik beszélt...minden egyes tanitvany zsido volt.(A keresztyénség Krisztus halala es feltamadasa utan keletkezett.)

      Törlés
    4. Javitas: Jelenések 20:12-15

      Törlés
    5. Schwaben! A vallásokat senki sem akarja eltörölni.Kénytelenek lesznek megújulni, mert a bibliai igazságok is csak magok, ahogy Jézus példabeszédei is egy olyan koncentrált alap, melyek ki fognak bontakozni a saját valóságukban.Ez részben meg is történt, csak nem tudtok róla.A magamfajták pedig semmilyen világegyházat, újvallást nem fogadnak el, csak azt , ami belülről jön.Ellenben ti, akik hajlamosak vagytok minden fűszálba belekapaszkodni, mindenhol támasztékot találni elavult igazságaitokhoz, azt üzenem, álljatok végre két lábra, és fogjátok fel, ez a látszatvilág csak egy híd, melyen mindenkinek önként, saját akarattal és szabadon kell tudni átmenni, nem megállni és főleg nem szabad (egy)házat építeni rajta.
      Ria! Írod, a "földröl valo elköltözés csak egy elalvast jelent."
      Erre csak egy tudok reagálni. Ébresztő !!!

      Törlés
    6. @hulivuli:

      Ahhoz, hogy az ő önképük erősödjön szükség van rá, hogy "minket" ellenségnek tekintsenek. Az idézőjel azért van, mert igazából "mi" nem vagyunk semmiféle csoportosulás, vagy szándékkal szervezett közösség. Csak nagyon szeretnék ha azok lennénk, mert egy az egyben végre oda lehetne szegezni a falra, hogy "ők azok, akik üldöznek minket". Nem véletlen, hogy némi írott/verbális vita után egyből jajongva üldöztetést kiált mindegyik. Megnézték volna, hogy a rómaiak vagy éppen kanonizáló atyáik idejében mi történt az igaz keresztényekkel. Na az üldöztetés... De hát nagyon kaparnak, hogy ők is mártírok legyenek. Mikor már nagyon fogy a talaj a lábuk alól, mindig előkerül ez az ütőkártya. :) Vicces hogy az elme milyen jól eltáplálgatja a saját ideáit, a valóságtól függetlenül.

      "A világ keresztény része, hamis álarcra építkezett?" - freudi elszólás. :) Ha hamis, ha nem; mindenképp álarc. :)

      Ja és igen, illendő lenne kitörni a vallások kategóriából. Aki érdemben foglalkozik a spiritualitással az nem új vallást keres, csak hát ez sem nagyon fér keresztény testvéreink fejébe. Ide is kell valami címke nekik. New age, okkultizmus, hinduizmus, zen vagy akármi... lényeg, hogy gyorsan föl lehessen sorolni a hozzájuk tartozó dogmákat, majd azokat szembe állítani a keresztény dogmákkal és végül jöhet a kielégítő cáfolat melynek "sziklaszilárd" alapja, hogy a biblia isten szava. Majd megtörlik a kezüket, szeretetteljesen vállbaveregetik egymást és örülnek, hogy milyen jó keresztények. :) Fergeteges élmény látni, ahogy legyártják a hamis tényeket, dogmákat, ellenségképeket; hogy aztán jól megcáfolhassák őket/ konfrontálódhassanak velük. Kényszeresen etetik, a beégett gondolatstruktúráikat. :)

      Kettes számú freudi elszólás: "Amikor pedig Jézus igy szolt: "Bizony mondom...",azt a zsido nemzedékre értette,hiszen nekik beszélt... minden egyes tanitvany zsido volt." - azt hiszem, ezt ki sem fejtem; nem volna etikus. :)

      Visszatérve...

      Azt nem vagytok képesek meghaladni kedves keresztény testvéreim, hogy hozzászoktatok a legyártott elméletek elégségességéhez mint lelki táplálék. Holott a valós lelki fejlődés nem abban nyilvánul meg, hogy ki tud tetszetősebb elméleteket beképzelni magának. Ilyen dolgok mint testen kívüli élmény, vagy pszichedelikus élmények, stb... vagyis valós tapasztalások teljesen kívül esnek az értelmezési kereteteken. Ne legyen félreértés, nem azt mondom hogy holnaptól gombázzatok. :) Csak, kíváncsi vagyok, hogy mint valóságos élmény; mi jelent meg az életetekben a vallásotokból. "Érzem, ahogy Jézus munkálkodik rajtam." és hasonló kijelentések nem számítanak. :P Azt bárki beképzelheti magának. Inkább ilyen kis egyszerű dolgokra gondolok, hogy lefekvés után addig miatyánkozol, hogy kilépsz a testedből és mondjuk látod a szekrény tetejét, amit egyébként csak létráról. Netán addig molyolsz a rózsafüzérrel mígnem sikerül egy kellemes csevejt összehozni mondjuk Mózessel vagy Ábrahámmal. Ilyet szívesen hallanék... :P

      Törlés
    7. Schwaben.
      "A haláltól mindenki fél, ti is én is, mert aki megszületik tudja, hogy meg is fog halni."
      Szerinted.:)
      Ezt (is) bizony nagyon rosszul tudod.:)

      Törlés
  26. A Google ma földönkívülis játékot csinált!
    https://www.google.hu/

    közeledik a hivatalos usa bejelentés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csaba Barát
      Lehet benn logika . Kicsit elterelné a figyelmet lehallgatási botrányt Amerikáról .

      Törlés
  27. Aha... bocs, hogy belepofázok a vállási alapú kődobálásba, de Egyiptomban eközben TÖRTÉNNEK dolgok. Ott a szabadság szele megindult. Csak szólok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért csak lassan a testtel! :) Igaz, hogy a nép most belendült, de azért vannak fenntartásaim, hogy merre fogják irányítani ezt e lendületet. Az eddigi "forradalmak" sem éppen a szabadság felé vezették a résztvevőket. Persze én is nagyon remélem, hogy a hatalom egyszer csak besokall... de egyelőre még tuti hogy ők állnak a megbomló rend mögött is. Erre a kérdésre válasz majd akkor lesz, ha föláll valamilyen új rend és annak a vezetői nem kötődnek a háttérhatalomhoz. Ennek meg az esélye igen nagyon kicsi - mint tudjuk. Szóval szerintem kicsit korai örülni, várjuk ki a végét.

      Törlés
  28. Tisztelt Kommentelők !

    Tudom,hogy nem témába vágó,de tudnátok segíteni nekem?
    Mégpedig abban,hogy két napja semmilyen formába nem lehet elérni Facebook-on a híroldalt,talán valaki tud erről,hogy mi lehet az ok?
    Nagyon jó volt,mivel szinte óráról órára közölve voltak a legfrissebb hírek.
    Ha erről valaki tud valami információt,nagyon megköszönném !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv.
      Írtam a Buddhának privátba de még nem válaszolt. Az utolsó üzenet amit olvastam tőle,hogy büntetőjogászt keresett aki tud privátba üzenjen vagy valami ilyesmit. Az hagyján, hogy nem lehet bejelentkezni a világhelyzetére bukkon de az összes hírt is levették az oldalról. Gondolom majd megosztja itt is az emberekkel,hogy mi történt. Várjuk...

      Törlés
    2. Igen, a FB oldal támadás alatt van. Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyi írása, összegyűjtött anyaga van kint a "felhőben".... Ahogy tudok, jövök vissza a hírekkel ott is. Az a jogi segítség csak egy barátnak kellett. Röviden ennyi.

      Törlés
  29. Igen Pléhbános, a dolgok történnek:
    Pl. megkezdődnek az amerikai-EU szabad-kereskedelmi tárgyalások. Jön az új mammon, a transzatlanti birodalom, mely közel egymilliárd lakosú lesz így, utána meg jön az új valuta az amero. Az Eu is és az USA is előremenekül, mert mindkét államszövetségben mélyül az észak-dél konfliktus, és minél nagyobb a birodalom, annál korlátlanabb hatalma lesz a globális cégeknek, bankoknak, a határok meg csak a térképen fognak szerepelni, a konfliktusokat pedig könnyebben fogják kezelni.
    És ebben a hatalmas gyarmatrendszerben kicsiny országunk önállósága is egyre kérdőjelesebbé válik, ha az amerikai mamutcégek, bankok jelen lesznek.

    VálaszTörlés
  30. Jójó Hulivuli értelek én: nagyon kritikus szemmel nézed a dolgokat, ahogy E.K. is.
    Az is lehet, hogy a ti elvetek a "hiszem ha látom", de én ezzel ponty fordítva vagyok "látom, ha hiszem".
    Az én gondom az , hogy mindenki leszegett fejjel jár az utcán, vagy épp magasan tartott orral néz el mások felett, de mikor nézünk bele egymás szemébe?
    És miért kell mindig az ílájt halfgod terveit szajkózni?
    Miért ne lehetnének saját terveink? Miért? Mi talán nem alakítjuk ezt a világot? Talán nem ebben a világban élünk?
    Ha igen akkor miért kell folyamatosan vörösen égő szemekkel vizslatni a másikat?

    VálaszTörlés
  31. Pléhbános! Mindenki csak a saját jelen belső világát alakíthatja, és ezáltal jövőjét, és így amennyire képes, le is tud szakadni erről az éppen leszakadófélben lévő látszatvilágról. Ha azt a világot akarod megmenteni, amit látsz, felejtsd el. Amúgy azzal a világgal sincs semmi baj, minden úgy van jól benne, ahogy VAN, de csak akkor, ha magasabb nézőpontból figyeled az eseményeket.Hiszen előbb ki kell forrnia a dolgoknak ahhoz, hogy aztán rendeződni tudjanak. Ezért is vagyunk jelen ennyien most a bolygón, mert ez egy hatalmas tanulási lehetőség minden szellem számára :)

    Egyébként ne hallgass rám, szabad akaratod van, próbálkozhatsz bármivel, mert ez egy ilyen MINDENT SZABAD kísérleti telep :)

    VálaszTörlés
  32. Aha! Ahogy ezt most elolvasgattam az már lejött, hogy nem a Dallas-on nőttél fel sem a MelrosePlaccon :-) hanem egy elég széles látókörű embertársamhoz van szerencsém.
    Azt meg sem merem kérdezni, hogy mikkel foglalkozol a szab idődben, mert ez 'nem a reklám helye' , meg én sem teregetném ki itt a kártyáim.
    Na most, van az üzenetedben sok hasznos pont, de nem mindennel értek egyet.
    Szerintem minden összefügg mindennel, a belső világom összefügg az engem körülvevő világgal, tehát együtt léteznek, és nem külön. Namármost ha a magam lelki fejlődéséért akarok tenni valamit, akkor mindent számba kell vennem.
    És hogy nincs ezzel a világgal semmi baj, azt értem, de szerintem sokunk azért érzi rossznak ezt így, mert ők már "felnőttek" ehhez, már magasabb igényeik vannak, és ezt már terhesnek érzik. De aki még csak az útja elején jár , annak épp jó így ahogy van. Atlantiszon is keveredett mindenféle-fajta... ahogy itt is.
    Én Jézusra hivatkozom elsősorban. De vannak olyan távoli földeken megfordult gyógyítók, akikre szintén hivatkozom olykor.

    Jézus a saját példáján keresztül tanított minket, ide vág az hogy "értünk emberekért, a mi Üdvösségünkért" de a folytatásban "értünk keresztre feszítették". Ő az életét mintaként "adta" nekünk.
    Hiányolom ugyan az életének java részét, az arról szóló történeteket, ahogy köztünk járt-kelt.
    És nem hiszem, hogy csak-és-kizárólag zsidók találkoztak vele annakidején(mármegint a kiváltságosság), hanem más népek is.
    De a hiányzó történetek nem vesztek el, csak "nehezen hozzáférhetőek". Csak tiszta szívűek számára, és csak higgadt elmével gondolkodóak számára.
    Egy ideje leesett, hogy csak-és-kizárólag saját életem alakításával érhetem el azt a kívánt lelki állapotot, amire szükségem van. Hiába erőlködötem mások győzködésével, vitázással.
    Csodák is várnak ránk, nemcsak rémségek.

    IGÉNY SZERINT

    De az utolsó bekezdésed kifejezetten tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Schwaben! Ekkora sötétség lattan amikkel itt ujra csak szembesülsz,miért probalsz ilyen érvekkel elohozakodni,amikor alapveto dolgokat sem értenek meg az itt,mostanaban jelenlevok?
      Jézus elég érthetoen a tudtunkra adta,hogy: "Senki sem jöhet énhozzam,hanemha az Atya vonja azt,aki elküldött engem..."(Janos evang.6:44).
      Most,hogy mar latjuk,hogy ezek a hitetlenek,akik a sajat belso megvilagosodottsaguktol,a belsöjük alakitgatasatol stb. varjak a életük megjobbulasat ugy a jelenüket,mint a jövojüket illetoen,ott mar hiaba minden erofeszitésünk - ok nincsenek "vonva".Nekik az adatott,hogy a sajat engedetlen es gyümölcstelen lényükkel kinlodjanak.Vagy atengedjük a szivünket az Urnak,vagy az Ur ad oda minket sajat buntol atitatott szivünknek.A sziv ugyanis megcsal:
      "Mert az ember szivének gondolatja gonosz az o ifjusagatol fogva..."(1Mozes 8:21)
      "Csalardabb a sziv mindennél es gonosz az;kicsoda ismerhetné azt?" (Jeremias 17:9).
      Az ember nem maga talalta ki a bunt,hanem kivülrol jövo kisértés inditotta erre,mert különben o maga lenne a bun osoka (az elso o betun vesszokkel).Eppen ezért,az attol valo szabadulas is csak külso segitség altal lehetséges - ezt tette meg Jézus értünk.
      Ezzel szemben,az ember hisz az önmagaban lako joban,es isteniti sajat lényét.Amig megmarad e hitében,addig sohasem ragadhatja meg a megvaltast.Ezért kell erejének mindenféle modon valo kiprobalasara,hogy végül maga is rajöjjön sajat tehetetlenségére. Ez Isten modszeréhez tartozik,mégpedig a megujitasuk érdekében.Célja,hogy az ember elott nyilvanvalo legyen sajat csodje,ami többszörösen bebizonyosodott a történelme folyaman.
      Azt talan mar kérdeznem sem kell,hogy amikor nemsokara fellép a Vilagkormany vezetoje,az Antikrisztus,akinek a 7 évig tarto uralkodasanak masodik 3,5 évében beindul Istennek,a vilag feletti itélete,akkor vajon fog-e érni valamit az a bizonyos belso alakitgatas,hogy az ebben hivok mind el ne vesszenek.
      Isten ül a kormanynal és senki mas!

      Törlés
    2. "Senki sem jöhet énhozzam,hanemha az Atya vonja azt,aki elküldött engem..." - akkor ezek szerint eleve isten dönti el, hogy kinek ad ihletést a megtérésre?

      Két kérdésem volna:

      Akkor mindenki aki, megtérés nélkül hagyja itt a porhüvelyt az tulajdonképpen nem is saját döntése, hanem istené? Ő előre beosztja, hogy ki kap megfelelő élethelyzetet és sugallatot a megtérésre, a többi pedig az ő döntése és törvénye szerint megy a pokolra? "Bad luck buddy, I'm having a grumpy day!" :)

      2. Mire föl a kedves hívek nagy igehirdetése, ha úgyis isten küldi a sugallatot? Pl. ha én egy eleve kárhozatra szánt lélek vagyok (sugallat nélküli), akkor nekem mi értelme hallanom az igét? Isten nem "von", vagyis pöröghettek a fejeteken én akkor is elkárhozok. Meg még pár milliárdan... de semmi baj, ezek csak részletkérdések igaz? Mint a bennszülöttek...

      Nem bánnám, ha némi érdemi válaszadással elkényeztetnétek. :) Ria olyan fukar velem mostanság. :S Pedig ha ismerne személyesen... még bűnbe is esne. o.o

      Törlés
    3. Jut eszembe:

      Ria, ez a második olyan bibliai idézeted, amivel "megfoglak". Legalábbis a nagy csönd erre utal... Ha csak "nyerni" akarnék, meg lehetnék elégedve ennyivel is. De mivel szeretem fölülvizsgálni a gondolataim, megkérnélek hogy magyarázd már el, mit értek félre.

      Törlés
    4. Az persze egy pillanatra sem jutott eszedbe - ugye Kereso - ,hogy vannak nok,akik nem allnak szoba olyan férfiakkal (feltéve,ha férfiak),akik megsértették oket?...es nem azért nem kapnak valaszt a kérdeseikre,mert nem tudnak valaszt adni vagy mert meg lettek volna fogva azokkal? Bizonyara emlékszel még erre a beszolasodra: "Biztos molesztálta valamelyik. :)" - és hogy ezért bocsanatot kérj,fel sem merült benned,hanem még ra is teszel egy lapattal--> "Nem gusztustalan az ha megfürdött a papbácsi előtte. :)". Az a férfi,akiben nincs annyi lelki finomsag,hogy egy hölgyet nem sért meg ilyenekkel,az ne szamitson arra,hogy egy olyan no,aki kicsit is "ad magara",esetleg bunbe akarna esni vele,mégha a vilag legek legje is volna az a férfi.

      Törlés
    5. Rendben, kivágtad magad! Ügyes volt!

      Biztos a fentiek miatt van a nagy csönd. Sőt még Arpiel is azért hallgat mert én téged sértettelek meg.

      Már nem is tudom, hogy hulivuli vagy DNS vagy ki mondta, de tényleg nem éppen riadsz vissza a keresztény értékek áthágásától sem a kereszténység védelmében. Persze most el lehet adni, hogy tényleg megsértődtél... de hát tudjuk igazából honnan fúj a szél. :)

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. Oh, várjunk csak...

      Muszáj leszek én leírni, nem elég sejtetni - tekintve a válaszadási hajlandóságot. Szóval szerintem onnan "fúj a szél", hogy nincsenek válaszaid a felvetésekre; ezért ilyen érzelmi drámával ködösítesz. :)

      Ja és ne legyenek fenntartásaid, én jobban csinálom mint a papok. Mivel én olyan aktusokhoz vagyok szokva, ahol a másik szabad akaratából vesz részt. :P

      Törlés
    8. Látom jól elvagy a Ria barátnéddal E.K. :-) De végülis te egy vidám fickó vagy. Főhajtás részemről.
      Amíg ő a sült csirkét várja a levegőből, addig mások DOLGOZNAK. Na jó a lustaság félegészség - mondják - és ő nem sajnál némi plusz energiát elfecsérelni arra , hogy megmagyarázza a lustaságát. Még minősítgetni is hajlandó MÁSOKAT: "...mit csodálkozol ----- ennyi sötétség láttán..." Nagyon erőlködik szegényke... Eközben meg emitt meg azt hallgatom, hogy Jézus szemfényvesztő volt, mi több nem is létezett. Mondják ezt olyanok, akiknek fogggalmuk nincs , hogy miről fröcsögnek. Na ez meg a másik oldal. De nekik is pont annyi joguk van itt lenni, mint bárki másnak.

      Törlés
    9. Pléhbános.
      "És hogy nincs ezzel a világgal semmi baj, azt értem, de szerintem sokunk azért érzi rossznak ezt így, mert ők már "felnőttek" ehhez, már magasabb igényeik vannak, és ezt már terhesnek érzik. De aki még csak az útja elején jár , annak épp jó így ahogy van."

      Bocs, de szerintem ezt nagyon rosszul látod.
      Éppenhogy az útjuk elején lévőket jellemzi az, hogy a belső kiegyensúlyozottlanságuk, félelmeik kivetüléseként megjelenő külvilágot "rossz"nak, nemritkán elviselhetetlennek érzik, megoldhatatlan problémákkal.
      A szellemi, lelki fejlődés során (ha van)fog arra rájönni, hogy a életünkben nincs rossz, legfeljebb fel nem ismert TANÍTÁS ami MINDÍG a fejlődésünket szolgálja, segíti, tehát POZITÍV.
      Aki eddig eljutott, annak minden úgy jó, ahogy van.:)

      Törlés
    10. Tudod én azért ezt írtam, mert azt látom, hogy miközben én félek lelki dolgokról dumálni, legyen az bármi ezen belül, ők simán dobálóznak olyan kijelentésekkel, hogy: Jézus szemfényvesztő... Meg hogy: gyere le a földre hülyegyerek... Hogy ne lenne ez a világ úgy jó nekik , ahogy van?

      Törlés
    11. Amit ők mondanak, és tesznek, az az ő útjuk annak minden következményével.
      Amit te mondasz és teszel az meg a te utad.
      Viszont félned felesleges, mert kimondottan fejlődésgátló hatása van.:)

      Törlés
    12. Igen, igazad van. A továbbiakban meg olyan új dolgokat tanulok, amikre kishitű felületes srácok azt mondják: köcsög ezósok meg nyűédzsesek. Szerencsére őket sem kerüli a BALszerencse, és akkó' majd fölkiáltanak: Istenem! Utána meg ekként: MIÉRT!

      Hát igen: azért mert... , és ha hallgatnának a lelkiismeretük hangjára, akkor tudnák, miért - mert az a bizonyos hang fel is sorolja a válaszokat a MIÉRT kérdésre KÍMÉLETLENÜL. Nanáhogy nem teccik a szájkaratés barátainknak. Inkább hangoskodnak, hogy elnyomják azt.

      Törlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  34. A kérdéseidre pedig pofon egyszeru lett volna a valaszom Kereso,de mindegy,higgy amit akarsz.
    Ha pedig az arra adott indokaimat,hogy miért nem valaszolok neked,azt te érzelmi dramaval valo ködösitésnek tartod,az szamomra azt jelenti,hogy ezideig valami nagyon alja nokkel lehetett dolgod,azért nem tudod még elképzelni sem,hogy ilyen is van.
    Azzal pedig,hogy te mit csinalsz jobban,mint a papok,én mit kezdjek?
    Arrol pedig mesélhetnél kicsit,hogy én miféle keresztyén értékeket hagtam at...nyugodtan szolhatsz hozzam,a valaszod azért érdekelne, - barmennyire is megalaztal a mar elozoleg idézettekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mi ha nem dráma? :) Na mind1...

      Hát pl. a hazugságra gondoltam. Te magad is leírtad pár hete, hogy van a bibliában arra vonatkozó rész, hogy mi lesz azoknak az üdvözülésével, akinek nincs alkalma életében hallani az igét. Aztán erre megkérdeztem, hogy akkor mégiscsak van más út Jézuson kívül? Erre nem válaszoltál. Majd pár napra rá, elkezdtél nyomulni, hogy "senki sem juthat az atyához csak énáltalam". Holott maga a biblia mond ennek ellent (végül is saját magának). Nem tudom hol, de biztos hogy benne van, régebben Arpiel is hivatkozott rá illetve más keresztény ismerőseimmel is beszélgettem erről. De nem tudom pontosan hol van és nem is nagyon érdekel. Viszont rólad ezt nem feltételezem, ergo ha nem akartad volna elhallgatni a saját igazad védelme érdekében, akkor leírtad volna. Vagyis hazudtál. Ez meg nem keresztény dolog...

      Aztán abban is ferdítesz, hogy a fenti eset milyen nagyságrendet érint. Azt mondod az ilyesmi olyan elenyésző, hogy nem is lényeg. Először is ez a legoptimistább hozzáállással is legalább a Jézus után élt emberek minimum 30-35%át érinti, ami milliárdos nagyságrend. Miféle mindenható és mindenttudó isten az aki milliárdszám hagy elkárhozni lelkeket? Az utóbbi idézetedből pedig az is kiderül, hogy még azok között is válogat akik hallják az igét, hiszen "Senki sem jöhet énhozzam,hanemha az Atya vonja azt". Persze lehet hogy félreértem... bár egy viszonylag egyszerű mondatról van szó.

      Tehát figyelmen kívül hagysz vagy egyenesen letagadsz dolgokat. Legalábbis, amit eddig tudunk annak alapján nehéz más magyarázatot találni. De nem gondolom magam tévedhetetlennek, szóval továbbra is nyitott vagyok minden érdemi alternatív magyarázatra.

      Törlés
    2. Na...jo,akkor megnyugodtam,mert amiket te itt felsoroltal,azoknak semmi köze a keresztyén értékekhez,azok alatt mi hivok egészen mast értünk,egészen mas dolgokra vonatkoznak.
      Hazudni pedig nem hazudtam arrol,hogy "mi lesz azoknak az üdvözülésével, akinek nincs alkalma életében hallani az igét",hiszen erre a kérdésedre (mint ahogy sok mas kérdésedre az ominozus eset ota) nem is valaszoltam,ennélfogva tagadni sem tagadhattam semmit.
      Ha pedig barmely kérdésedre felelelet szeretnél kapni,vedd elo a Bibliat és olvasd, - abbol sokkal többet megtudhatsz,mint tolünk,méghozza nem,a mar altalunk megragott,hanem az eredeti forrasbol.
      Ha pedig erre azt mondod ujra csak,hogy azt is emberek irtak,akkor én megint csak azt tudom mondani,hogy annak olvasasa közben (latva abban azt a fantasztikus bölcsességet,amit emberi agy ki nem talalhat) fogsz rajönni,hogy amellett,hogy emberek irtak (kik irtak volna,ha egyszer szobol ért az ember?) azokat a szerzoket Isten közvetlenül iranyitotta.Ezt nevezzük a Biblia ihletettségének.
      "Mert sohasem ember akaratabol szarmazott a profétai szo,hanem a Szent Szellemtol indittatva szoltak Isten szent emberei"(2Péter 1:21).
      Bye

      Törlés
    3. Durci, durci...

      Ilyen gyáva kutya mód kimenekülni... teljesen jellemtelen és gyerekes módon állsz a dolgokhoz. Egyszerű, érthető kérdéseket tettem föl. Olyanokat amik logikusan következnek abból, amit te írtál/idéztél. Erre 3 hozzászólás óta megveszel, hogy engem kritizálj vagy a kéréseket próbáld butának beállítani. Mind1 is, hogy pontosan mit csinálsz; a lényeg hogy nincsenek válaszaid. EGY SEM! Ezt csak a hülye nem látja (bizony még te saját magad is tisztában vagy vele). Mindent csinálsz, csak nem válaszolsz. És ez bizony végzetesen elárul. Hazugság amit hiszel és hazudsz magadnak és másoknak. Igazi keresztény! :)

      Törlés
  35. Még mindig nem érted Kereso,hogy nem vagyok hajlanodo valaszolni olyanoknak,akik megsértettek?...es nemcsak neked,senki ilyennek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az 5 éves szomszéd kislány lenyomna. Ez egyre szánalmasabb. Ne erőltesd... besültél.

      Törlés
    2. Nem mellesleg megint magadnak mondasz ellent:

      "nyugodtan szolhatsz hozzam,a valaszod azért érdekelne, - barmennyire is megalaztal a mar elozoleg idézettekkel." :)

      Törlés
    3. En valaszt irtam,nem nem pedig azt,hogy innentol szabad az ut a kérdésfeltevéseidhez Kereso...Valaszt arra,hogy miféle keresztyén értékeket hagtam at.Csak erre az egy dologra szerettem volna valaszt kapni,semmi masra.
      Na,de szerintem hagyjuk most mar békén egymast,es valjunk el békében,semmi értelme itt kinlodni egymassal,
      béke legyen veled.

      Törlés
    4. Most könnyen ráállok, itt Magyarországon már ilyenkor késő van. :)

      Jó8

      Törlés
    5. Jaj nekem,mi lesz itt holnap reggel,amikor frissen ébredsz? Na jo,megyek vacsorat fozni a csaladnak,mert itt még csak 17.43 van,
      good night.

      Törlés
  36. Csak neked Ria
    Márk 2:5 Jézus pedig azoknak hitét látván, monda a gutaütöttnek: Fiam, megbocsáttattak neked a te bűneid.

    Ott vannak némely farizeusok: kicsoda ez, hogy megbocsájthatja a bűnöket?

    Márk 2:9-11 Mi könnyebb, azt mondanom-e a gutaütöttnek: Megbocsáttattak neked a te bűneid, vagy ezt mondanom: Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj? Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma e földön a bűnöket megbocsátani, monda a gutaütöttnek: Mondom neked, kelj föl, vedd fel a te nyoszolyádat, és eredj haza.

    Az ember felállt és elvitte a nyoszolyáját, hogy megtudjuk, van az ember Fiának hatalma a bűnöket megbocsájtani. Ennél hatalmasabb üzenet szerintem nincs. Ámen.

    P. Duló Attila

    Megbocsájtásról egy nagyon rövid gondolat. A megbocsájtásnak van négy sajátossága:

    1) Nem lehet kiérdemelni. Ez csodálatos dolog, ha belegondolsz. Mi kiérdemeltük azt, hogy az Úr megbocsásson nekünk? Nem lehet kiérdemelni.

    2) A megbocsájtás döntés kérdése. Én úgy döntök, hogy meg akarok bocsájtani. Én úgy döntök, hogy megbocsájtó ember akarok lenni. Miért? Mert nekem is megbocsájtottak. „Bocsássatok meg egymásnak, ahogyan az Úr is megbocsájtott nektek.” Ezért ez döntés kérdése.

    3) Felszabadít. Kivesz az életünkből nagyon sok negatív érzést. Szabadságot ad. Nem kell haragudnom, nem kell gyűlölködnöm, nem kell rágnom magam, hanem felszabadít. Ad nagy szabadságot.

    4) Végérvényes. Ami azt jelenti, hogy egyszer és mindenkorra megtörténik. „A bűneidre többé nem emlékezem.”

    Vannak emberek, akik ezt tökélyre fejlesztették. „Na, jól van! Megbocsájtok.” Aztán néhány év múlva: „Emlékszel? Ebben az évben, hónapban, napon, órában ugyanezt mondtad nekem! Ugyanezt! Már akkor is ezt mondtad!” – ez nem megbocsájtás. A megbocsájtás az, hogy amikor megbocsájtok, akkor ad acta félreteszem, soha többet nem emlékezem rá. Végérvényes. Azt hiszem, hogy ez a legnehezebb a megbocsájtásban.

    Ha azonban látjuk a rengeteg előnyét, akkor tudunk ilyen megbocsájtó emberek lenni. Ámen.

    VálaszTörlés
  37. Te dudalsz itt nekem megbocsajtasrol D.N.S? Talan én irtam ezt neked?:" Keresztény létedre itt fröcsögsz meg még nő is vagy szégyelld magad. Miért nem tudod elfogadni a másik gondolatát,érzését,útját? Neked az másnak meg más. Amennyit itt fröcsögtél már és ennek hatására sem fordult a keresztény gondolkodás útjára akkor jó lenne elgondolkodni. Vagy valamit rosszul csinálsz vagy egyszerűen abba kéne hagyni."
    Kértél mar bunbocsanatot Istentol a buneidre,hogy olyan magabiztos vagy?

    VálaszTörlés
  38. Igen megbeszéltem magammal mert bennem van a Teremtő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most erre mit írjak? Kérdeztél Én válaszoltam. Arról már csak te tehetsz vagy a kis egód, hogy ezt nem tudja befogadni a májad. Jó8 mert itt már 00:00 van.

      Törlés
  39. Hat...semmi esetre sem azt,hogy a Teremto benned van.

    VálaszTörlés
  40. Nakkó... had szállok be én is a szócsavargatásba.

    Legelébb. Elolvasván a kommenteket, el is feledtem, hogy valójában tenorista vagyok.

    Aztán.
    Teológia. Meg vicsorgás.
    "Senki sem jöhet énhozzam,hanemha az Atya vonja azt,aki elküldött engem..."
    Hm. Lehet nem értek, hozzá, nem vagyok elég magos szinten, és/vagy átalitatva a Szent Szellemmel, viszont az előzmények ismeretében ez nekem is úgy tűnik, hogy itten a Kereszt harcos védelmezője egy (mindenki számára) váratlan mozdulattal szájbarúgta saját magát. Van ilyen.
    Továbbmenve.
    Kétségtelen, nem mindig sikerül az írott szó, meg a kimondott hangcsoportot úgy felfogni, ahogy a közlő akarja, szeretné, ám ez itten kicsit... hát... érdekes számomra:
    "Az ember nem maga talalta ki a bunt,hanem kivülrol jövo kisértés inditotta erre,mert különben o maga lenne a bun osoka (az elso o betun vesszokkel).Eppen ezért,az attol valo szabadulas is csak külso segitség altal lehetséges"
    Vagyis, ezen képet tekintve (ismét) megállapíthatjuk, Isten egy mókás kedvű fickó, aki szerint tök jó móka első teremtményét rögtön belehajintani a "mély vízbe". Aztán meg kajlán nézni rá sokáig, mer bedől nagy tudatlanul a kísértésnek.
    Mégtovább.
    "Ezzel szemben,az ember hisz az önmagaban lako joban,es isteniti sajat lényét."
    Ez itten némi kacifánt. Ugyanis akikkel eddig összefutottam ilyen témában, azok Isten jóságát beszélik saját szavaik, és tapasztalásuk tükrében. A emberkét (mint húsruhát) meg ilyen kis... izének tartják. Kivetülésnek, vagyaminek... És ők ugye nagyrészt az ezósok, okkultisták, meg, más vallások preferálói. Akik ugye égetni való eretnekek, meg a Patás szolgái. Fura.
    Megoszt a idézet folytatása ismét Isten mókás jellemére adhat bizonyosságot. (Hacsaknem egy emberke elgondolása az épp.)

    Amúgy biztos nehéz lehet feldolgozni páraknak, hogy egy irányba halad (jórészt) mindenki ezen a golyóbison. Csak némelyik fickó azzal tölti el a utazása idejét, hogy nagy vigyorogva jókat rugdal a mellette/közelében haladókba. Természetesen a Szeretetre, Megbocsájtásra, meg ilyesmikre hivatkozva. Viszont, biztos van haszna ennek is.

    VálaszTörlés
  41. Annyi mindent összehordtatok a fentiekben, csak a lényegről nem beszélt senki.

    Nézzétek meg a családi albumot:

    http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/reptiles/reptiles40.htm

    Anyu neve NIN_HUR_SAG, apué EN_KI. Mindannyiunk őseit ők hozták létre.

    Régészek szerint 7.000 éves szobrok (valójában jóval több), az akkor élők még látták őket. De a történet kb. 200.000 éve kezdődött...

    VálaszTörlés
  42. www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com
    www.kontrollblog.com

    VálaszTörlés