2016. március 3., csütörtök

"Norvég menekülttáborban dolgoztam magyarként és voltam a biztonságért felelős személy."-Érdemes elolvasni!




Egy norvég bevándorlási-központban, menekülttáborban dolgozó magyar fiatal keresett meg a napokban és mesélte el nekem tapasztalatait.... Beszélgetésünk alapján abban maradtunk, hogy érdemes lenne az általa elmondottakat egy cikkben megírni és a közvélemény elé tárni...
Hiszen a személyes és hiteles élmények segítenek megérteni azokat a folyamatokat, amik a háttérben ezen tíz-és százezrek... fejében mozgatórugóként működnek és hatással lesznek egész Európára..... 

A forrás személyének védelme érdekében a nevét szándékosan nem írom bele a cikkbe, de az általa elmondottakat elejétől a végéig változtatás nélkül közlöm...(SBGBuddha-VilagHelyzete)

"Biztonságért felelős személy voltam Norvégiában egy menekülttáborban."

"Tudni kell, hogy Norvégia sokkal nyugisabb hely alapban, mint Svédország - ahonnan szinte naponta érkeznek a hírek erőszakról, lázongásról és felgyújtott táborokról.



Norvégia kicsit másként kezeli a helyzetet és ide nagyságrendekkel kevesebb menekült érkezik, mint Svédországba vagy Németországba. Itt a menekültek is jobb körülmények között élnek. 

Az állam komplett szállodákat bérel ki számukra, ahol elhelyezést, napi háromszori étkezést, ingyenes orvosi ellátást kapnak. 
Ezen felül mindegyikük kap egy ID-kártyát, amely 1 évig érvényes, amíg a kérelmeiket egyesével elbírálják. Az egy év alatt szabadon járhatnak -kelhetnek az országban, a szabadságukban nincsenek korlátozva, gyakorlatilag jogilag ugyanolyan elbánásban kell őket részesíteni, mint bármely norvég állampolgárt. 
Amennyiben a menekült-kérelmük sikeres elbírálás alá esik, úgy az állam lakhatást (sokszor új építésű ház), ingyenes képzést (nyelv és szakma), és havi pénzbeli juttatást biztosít a számukra, ami egy kisebb család esetében kb. 6.000 korona havonta, ami durván 180-200.000 forintnak megfelelő összeg.

Visszatérve a táborra, már az első napom úgy kezdődött - éppen hogy megérkeztem és a holmijaimat pakoltam be a kocsimból a szobámba - hogy "azonnal menjek a központi épület főterébe, mert gond van".

Amikor odaértem, néhány perccel később, egy dühödt tömeget láttam, csak férfiakat. Ordibálás, tolongás, 40-50 ember lehetett. Ahogy én érzékeltem, készültek betörni a hátsó irodákba és a konyhába. Heves vitában álltak a recepción dolgozókkal.

Annyit tudtam tenni, hogy a hátul tartózkodó személyzetnek felvázoltam mit kell tenni abban az esetben, ha a zárt ajtón keresztül megpróbálnak behatolni. Gyakorlatilag egy menekülési tervet készítettünk kb. 2 perc alatt. A rendőrség már úton volt. De tudni kell, hogy maga a tábor 25km-re volt a legközelebbi településtől, a hegyekben, nehezen megközelíthető helyen, ahol több esetben én meg hólánc használata mellett is elakadtam. A rendőrök több mint egy óra alatt értek ki. Addig feszülten vártuk / figyeltük és kezeltük az eseményeket. Végül nem került sor komolyabb atrocitásra a hőzöngésen kívül.

A lázadást kiváltó ok mindössze annyi volt, hogy a menekültek nem kapnak enni a hivatalos vacsoraidő után. Azaz követelték, hogy este 10-11 utan is biztosítsanak nekik étkezést, "a gyerekek miatt".



Nos a fentiekben sok minden benne van. Merthogy melyik gyerek van fenn este 11-kor, ugyebár? Miért kell ezért őrjöngve majdhogynem szétverni a szállást, amikor szépen kérni is lehet, stb. 

Tökéletesen kirajzolódott milyen pszichológiai technikákat használnak a megfélemlítésre, és hogyan tolják előre a gyerekeket mint indokot, azaz hogyan használják ki a mi kultúránk gyenge pontjait.

Érdekes módon az egyik utolsó napomon egy kisebb tömegverekedés tört ki 5-6 férfi között, valami bagatell dolog miatt. Akkor éppen semmit sem jelentettek számukra a gyerekek, mivel a tolongásban az egyik résztvevő apa gond nélkül taposott a saját 3-4 éves gyerekein...

A fenti eseményt csak azért írtam le, hogy szemléltessem, mennyire szervezetten, és a mi gyengeségeinket kihasználva működnek.

Általában 2 ember irányított, akiket ki is szúrtunk. Az egész tömeg egy-emberként viselkedett, függetlenül attól, hogy 4-5 különböző országból érkeztek.

Már az első megmozdulásukkal sikeresen leteszteltek, hogyan működhetnek együtt, ki irányít és mennyi idejük van bármit megtenni, mire a rendőrség kiér a helyszínre. Az étkeztetés hiányossága csak egy indok, ürügy volt. Letesztelték, hogy adott esetben hogyan tudják átvenni az irányítást, megnézték, hogyan működik a biztonsági szolgálat.



Ahol én voltam, az egy viszonylag kis tábor volt, összesen 200 menekülttel. Ebből igazi menekült, aki családdal, gyerekekkel érkezett kb 30-40 fő. A többi mind 18-35 év közötti egyedülálló férfi. 

Akik közül mi, mint biztonságiak kb 6-8 főt kiszúrtunk magunknak, akik feltételezett direkt beszivárgók lehettek. Ezek a személyek általában magányosan vagy párosával tevékenykedtek. Mindig megpróbáltak a lehető legtöbb információt beszerezni mindenről, szemtől -szemben barátságosak és felkészültek voltak, és volt pénzük is.
Ezt onnan tudtuk, hogy többször minket próbáltak megkérni, hogy vigyük le őket a városba pénzt váltani, mert csak 100 dollárosaik vannak... Mobiltelefon természetesen a legtöbbjüknél volt, a tábor ingyenes wifi-jét használva folyamatosan tartották a kapcsolatot az "otthoniakkal".

Később egy verekedős incidens során azt is láthattam, hogyan működnek belülről. Alapban 3-5 fő lakott egy szobában és az egyikben úgy alakult, hogy szíriaiak közé keveredett egy török srác. Összeverekedtek, mi pedig odamentünk békét teremteni. A táborból az egyik vezető figura jött segíteni, aki jól beszélte az angolt. Iraki volt, aktív katonai szolgálattal a háta mögött. Mindenki tisztelte, mert orvos volt.

Na most szíriai - török és személyes konfliktus ide vagy oda, a katona srác úgy kezdte a megbeszélést, hogy: most tárgyalni fogunk arról, hogy mi történt!

'Mindenki az igazat mondja Allah színe előtt, és ezért most imával kezdünk!'

Erre a vitás felek - függetlenül az előzményektől - azonnal, egyként engedelmeskedtek. Minden különállás és feszültség megszűnt egy pillanat alatt. Fél percben elmondták az imájukat és aztán tényleg őszintén sorolták fel, hogy mi történt. Tehát ennyire összetartja őket a vallás. Ennyire összezárnak. Ennyire engedelmeskednek bármilyen parancsnak, amely "felülről", azaz a hierarchiában felettük álló személytől érkezik. 

Amint a parancsszó, vagy a vallási hívás elhangzik, úgy már megszűnik az egyénieskedés, mindannyian egy személyként, egy közösségként viselkednek a cél érdekében.

A viselkedésükből és a habitusukból az ember azt gondolhatná, hogy buták és egy szervezetlen csürhével állunk szemben. Az én tapasztalatom viszont az, hogy nagyon is szervezettek és tudatosan teszik a dolgukat. A szolgálatom során többször találkoztunk azzal például, hogy a tábor körül saját felderítő őrjáratokat végeznek, fényképeznek, felmérik, hogy honnan mennyi idő alatt küldjük vissza őket a külső területekről. 

A kulcsemberek többször is szobát cseréltek, hogy nehezebben találjuk meg őket. Igyekeztek olyan helyekre kerülni, ahonnan jobban beláthatják a tábort és a bejáratokat. Ezeket a tevékenységeket természetesen észleltük és tettük a dolgunkat, együttműködve a helyi rendőrséggel. Végül 6 körözött személyt derítettünk fel, és több gyanús egyénre is felhívtuk a hatóság figyelmét, reméljük ezeknek nehezebb dolguk lesz a kérelmük elbírálásakor.


Sokat kellett velük dolgozni, mindig történt valami. Én általában 14-16 órákat dolgoztam (amit egyébként a norvég törvények nem engednek), és a munkatársaim is jócskán a napi 8 óra felett álltak helyt. Csak így lehetett megoldani, hogy ne történjen nagyobb baj. És hangsúlyozom: mindössze 200 főről beszélünk, akiknek a fele nyugisabb volt, egy alapvetően nyugodt és jó bánásmódot nyújtó országban.

A kedélyek akkor csillapodtak le végül teljesen, amikor megkaptuk a hírt, hogy ezt a tábort bezárják és egy másikba szállítják őket. Onnantól már várták a költözés napját és sokkal kevesebb probléma volt velük. Nem kellett hosszútávra tervezniük és véget ért a hatalmi játék. Számunkra ez 2-3 nap megnyugvást jelentett. Csak a kiköltözéskor volt még egy utolsó verekedés azon, hogy ki száll fel közülük előbb a buszra. :-)

Így aztán az én munkám is véget ért ott. 

'Az én tapasztalatom az, hogy ezen a dolgon szó szerint az életünk múlhat...'

A tapasztalatom: folyamatos stressz, fejben mindig összpontosítani kellett, nem lehetett egy percre sem kiengedni. Tervezni, figyelni, mindig egy lépéssel előttük járni, mintha egy csatatéren lenne az ember és folyamatosan az éppen aktuális haditerveket finomítani. Emellett testileg szintén pengének kellett lenni minden nap és jól kellett bírni az esést -kelést hóban, jégen. Sokszor belemenni olyan helyzetekbe (szoba, ahol 3-5 ember vesz körül), amiből nem tudod, hogy ki fogsz-e jönni, mindenféle önvédelmi felszerelés nélkül (ezek Norvégiában tiltottak). Mindemellett a fizetés sem volt kiemelkedő, a felelősség viszont óriási.

Mindent összegezve legközelebb valószínűleg egy nyugisabb állást keresek magamnak. :-)

Ami ezeket a népeket megismerve viszont konzekvencia az én számomra:

Előre bocsájtom, hogy nem vagyok Viktor-párti, sőt! Nem kedvelem, diktatórikus személynek tartom, sorolhatnám a rossz tulajdonságait.
De el kell ismerjem, hogy amit a menekültpolitikában tesz, az helyénvaló. 

Ezekből az emberekből, akik "menekültként" érkeznek ide, jobb minél kevesebbet eltartanunk a jövőben. Nagyon nagyon sok problémánk lesz velük, ha tömegekben és mindenféle ellenőrzés nélkül beengedjük őket az országba.

Számomra csak az a kérdés, hogy az a kerítés a határon meddig lesz visszatartó erő és ha arról van szó, akkor a kormányfő mer-e tovább lépni, szükség esetén...
Az én tapasztalatom az, hogy ezen a dolgon szó szerint az életünk múlhat......"

(A cikket legyezte - a forrásként szereplő norvég bevándorlási központban dolgozó, biztonságért felelős magyar fiatal beszámolója alapján - ...SBGBuddha-VilagHelyzete.com) 

111 megjegyzés:

  1. Feltehetnénk a kérdést, hogy ami az erős és független USA-nak sikerült, az a gyenge és függő EU-nak is menni fog ? Mármint a sokszínűség egybekovácsolására való törekvése.
    Mert bár a liberális projekt alapján a nők, homo és egyéb szexuálisok, színesbőrűek hátrányos megkülönböztetésének felszámolása sok szempontból sikerrel járt, de a férfi-nő ellentétpár kiélezése, szétfeszítése ilyen értelemben magával hozta a felforgatást, összefüggéstelenséget, irracionalitást, többértelműséget.
    Alapigazság, hogy véletlenek nincsenek, és mint a görög mitológiában ami „Európé”-val történt, mintha megismétlődne. Nem véletlen. Európa megerőszakolása egyértelműen abból következik, hogy a mai korszellem mátrixának a fő szekértolója.
    Európa ma egy olyan hisztis nő képét mutatja, mint akit egyszer Carl Gustav Jung pszichiáter kezelt, akit elkapott valami ideológiai hübrisz. Jung analizálta álmait, és alaposan kielemezte, diagnosztizálta lelki folyamatait. Próbált a nő lelkére beszélni, hogy legyen óvatos, egyedül és éjszaka a városban ne sétálgasson, de hiába, a lelkibeteg nőt nemsokára elkapták, kirabolták és megerőszakolták.
    Érdekes módon Jung a nő kezelésében óriási lépésekben haladt előre , mintha a szükséges rossz megtörténése után valamilyen átok is megtört volna. A nő magára talált , kijózanodott, erőre kapott, és meggyógyult. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amerikában az elkövető rasszát is megemlítik. Nálunk csak egyszer kéne ilyen híradót csinálni. A polgárháború borítékolható.

      Törlés
  2. Több mint figyelemreméltó ennek a fiatal magyar embernek, ennek a mezei biztonsági őrnek a megfigyelőképessége. Olyan pontos akár egy katonai hírszerző-elhárító tiszté. Úgy érzem valami nem stimmel ezzel a interjúval, mesével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia redneck,

      A cikket en jegyeztem. A vilaghelyzete blognak regota olvasoja vagyok.

      Szivesen valaszolok a kerdesekre is a cikkel es az altalam a taborban tapasztaltakkal kapcsolatban.

      Ugyan Buddha fiatalkent mutatott be, en lassan 40 vagyok. Az elmult 2 evben hellyel-kozzel Norvegiaban dolgoztam. De elotte megfordultam tobb orszagban is.

      Eredetileg nem biztonsagisnak keszultem, de ezt a sulit volt viszonylag egyszeru lerakni kint, es akkor eppen az angol nyelvtudas is elegendo volt hozza.
      Eloszor nagykovetsegi biztonsagi szolgalatban keztem el dolgozni, majd tavaly ev vegen jott a menekulttaborozas.

      Alapvetoen a norveg biztonsagi oktatas is mas mint az itthon megszokott. Sokkal inkabb a helyzetfelmeresre, a tervezesre, es az ezekre epulo cselekvesre keszit fel. Ezert a kulonbseg a latasmodban es a kommunikacioban.

      Az oktatas tobb fokozatu. Papiron - tehat a kint elvegzett iskola alapjan - repuloteri biztonsagi fonok is lehetnek (persze nem vagyok, ahhoz kellene a perfekt norveg nyelvtudas es az allampolgarsag, stb.)

      Szoval szivesen valaszolok a felmerulo kerdesekre is, amennyiben idom energiam engedi.

      Valaki kerdezte, hogy miert a telepulesektol tavol van a tabor. Pont azert, hogy ne maszkaljanak a varosokban, igy ok is kisebb esellyel inzultalnak barkit, es oket is kevesebb inzultus eri. Ettol fuggetlenul barmikor hivhattak taxit, barmikor bemehettek a fovarosba is, nem voltak korlatozva a szabad mozgasban.

      A taborban a kommunikacio angolul zajlott. De emellett a recepciora az alkalmazottakat ugy vettek fel, hogy azok beszeltek a menekultek nyelven. De ez sem volt egyszeru, mert nem csak a kozel-keleti orszagokbol erkeztek, hanem Afrika eszaki reszerol is. Volt olyan menekult, akivel a tolmacs sem tudott kommunikalni.

      Törlés
    2. Szia MrkShrk,
      Kérdezhetek valamit gyorsan tőled?

      Törlés
    3. Nyugodtan.
      Valaszolok, ha tudok.

      Törlés
    4. Remek. Biztosan tudni fogd, hiszen ott dolgoztál Norvégiában és mivel ezeket mindenkinek tudnia kell saját magáról.
      Első. Mi volt az ottani norvég személyi azonosító számod(ID)?
      A második. Kinek voltál az alkalmazásában(cég neve?) ott abban a táborban(melyikben is?) és mennyi ideig tartott az a bizonyos biztonsági oktatás? Előre is köszönöm.
      Kérlek ne haragudj, mert ennyire faggatlak, de én még mindig ott tartók, hogy az egyik felem arra figyelmeztet, hogy valami mégsem stimmel ebben a story-ban, miközben a másik énem azt mondja, hogy egy őszinte emberrel ill. történettel van dolgunk. Szóval én csak rendet szeretnék tenni a gondolataik között. Remélem megérted.

      Üdvözlettel,
      redneck

      Törlés
    5. Rendben. Ertem a dilemmadat.
      Akkor anelkul, hogy barmi konkretat irnek, igyekezlek megnyugtatni. Bar nem mintha lenne miert magyarazkodnom. :-)

      A tabor egy hotelben uzemelt.
      Norvegiaban ugy mukodik ezek uzemeltetese, hogy az allam komplett hoteleket berel, es ide helyezi el a menekulteket. Egyszeruen hangzik, de ennel kicsit bonyolultabb.
      Az allam a HERO nevu cegen keresztul intezi a menekultek elhelyezeset, ellatasat, es az eletuk szervezeset.
      Ha te egy hoteltulajdonos vagy, akkor kozvetlenul berbe adhatod az ingatlanodat a Hero-nak, es ok veszik fel az alkalmazottakat, onnantol ok inteznek mindent. Az aktualis szallodaigazgato, konyhasok, takaritok maradnak, de a ceg fizeti oket a kerdeses idoszakban.

      A masik ut, hogy te mint szalloda tulajdonos alapitasz egy uzemelteto ceget, amely szerzodest kot a HERO-val, es igy a te ceged bonyolitja az egesz folyamatot. Tobb felelosseg, de tobb penz is az allamtol. En egy ilyen cegnek dolgoztam, amely 2 szallast uzemeltetett. Egyet Kvam es Vinstra kozeleben az orszag kozepen (Rondablikk), a masikat pedig Asker-ben, a varos szelen.

      A norvegiai munkavegzeshez nem szukseges kinti ID. A vegleges tartozkodasi engedelyt P-nummernek (personnummer) hivjak, ezt nekem nem kellett kivaltanom. Adoszammal (d-nummer) dolgoztam ebben az idoszakban.
      A kinti iskolamat pedig a Vectrocon AS-nel vegeztem, az oktatom Kent Korsell volt, az egyik legjobb (ha nem a legjobb) az orszagban.

      Remelem ennyi informacioval megelegszel.
      De ugy gondolom, hogy itt nem a szemelyem a fontos. Ezert is a jovoben inkabb a menekultekkel kapcsolatos kerdesekre szeretnek valaszolni.

      Törlés
    6. A gyors reagálásod már önmagában egy nagyon is biztató jel :)
      Tudomásom szerint a D-nummer-t csak 6 hónapra adják, te viszont 2 évig dolgoztál ott. Ahhoz meg, a hatályos törvény szerint ID kell, azaz ID number-t kell kérni. Nem értem ezt az ellentmondást. Még nem nyugtattál meg, de már úgy néz ki alakul :) Nagyon köszönöm!

      Törlés
    7. Ezek stimmelnek :)
      http://www.vectrocon.no/index.php/produkter/128-kurs
      http://www.vectrocon.no/index.php?option=com_search&searchword=as+kent+korsell

      Törlés
    8. Ez viszont nem :(
      " Az elmult 2 evben hellyel-kozzel Norvegiaban dolgoztam."
      "A norvegiai munkavegzeshez nem szukseges kinti ID. A vegleges tartozkodasi engedelyt P-nummernek (personnummer) hivjak, ezt nekem nem kellett kivaltanom. Adoszammal (d-nummer) dolgoztam ebben az idoszakban".
      https://www.skatteetaten.no/en/International-pages/Felles-innhold-benyttes-i-flere-malgrupper/Articles/Norwegian-national-ID-numbers/

      Törlés
    9. Nagyon egyszeru a valasz:
      Nem folyamatosan dolgoztam kint.
      A tartozkodasi engedelyt 6 honapra adjak meg, munkaszerzodes alapjan. A D-nummer egy dolog, a lenyeges pont az hogy az adokartyad minden evben kikerd, ha dolgozol. Amig van munkad maradhatsz, csak le kell jelenteni a munkaugyi kozpontban (NAV, melynek epulete a bevandorlokrol elhiresult Gronland keruletben talalhato). Ha van munkad, de nincsen P-nummered, akkor a tartozkodasit meghosszabbithatjak tovabbi 6 honappal.
      A P-nummer kiadasat megszigoritottak 2015 januar 1-tol. Igy most mar nem elegseges csak egy korlatlan idore szolo munkaszerzodes, hanem nezik azt is, hogy a munkaltatod regisztralt-e a munkaugyi nyilvantartasban (aa-registeret), es az elozo 3 honapban megerkezett-e a fizetesed a bankszamladra, es annak nagysaga elegendo-e ahhoz, hogy fenntartsd magad az orszagban (norveg atlagkereset legalabb fele).

      Gondolom ennyi mar elegseges lesz a szamodra. Raterhetnenk a targyra is... :-)

      Törlés
    10. Okay, meggyőztél! Amúgy mi a tárgy? Hogy a migránsok egy része készül valamire? Vagy hogy a migránsok nagyobb része ingyen lakást és ellátást kap majd az állambácsitól? Vagy hogy Viktorunk MOST MÉG helyes úton jár?

      Törlés
    11. Az a targy, amit kerdezel.
      En csak felajanlottam, hogy szivesen valaszolok a felmerulo kerdesekre.

      Mint latod, jonehany dolgot nem irtam le. De arra gondoltam, hogy erdemes lehet mibdenkivel megosztani az altalam tapasztaltakat.

      En azt latom, hogy a kerites (egyebkent helyeslem ezt a fajta hatarorizetet, en azt fogtam fel nehezen, hogy az allitolagos szigoru schengeni hatarorizet propagandaja ellenere ez miert nem volt eddig is igy?), csak ideig-oraig nyujt megoldast.
      A "menekultek" komolyabb aradataval szemben mar nam fog vedelmet nyujtani.
      Mi lesz akkor??

      Törlés
    12. Egy időben viszont, mikor még mi voltunk a "kerítés" másik/külső oldalán, nem igazán helyeseltük annak létezését. Ami akkor rossz volt, most miért jó? Nekem úgy, hogy már megint "minden szentnek maga felé hajlik a keze". Hogy miért van ez? Mert félünk, mert féltjük az ami "a miénk", féltjük az életünket stb. Ez mindennek az oka. Ez azokra jellemző, és ma nagyon is az, aki csakis saját magában vagy más emberekben bízik,....Istenben soha. Mert a legtöbben elvből elutasítják Őt. Vagy ott van a másik szituáció, amikor sokan egy hamis istent, vallási dogmát követnek. Lásd például a muszlimokat és az un. keresztények nagy részét.
      Ördögi egy kör ez így kedves MrkShrk és nem egyszerű kilépni belőle, mert amerre csak nézel, amit csak hallasz az nem más mint hazugság és megtévesztés.

      Törlés
    13. Redneck ! Igazad van, de létezik megkülönböztetés is.
      "Mert amitől félünk, az be is következik."
      Európa elvesztette önazonosságát.Elvesztette, elhagyta Istenét. Ez is igaz.
      Ez levonható abból, amit a liberális logika mond, miszerint minden kultúra és vallás egyenlő.
      Nem egyenlő, hanem Egy ! Mert ahogy Hamvas írja, "Az egyenlőség megrabolja az egységet és az igazságot".
      Ezért is mondják a muszlimok az európaiaknak:
      "Nem akarunk integrálódni, hanem mi fogunk titeket integrálni ! "
      Az a migráns muszlim, aki utasítja vissza az ételt vagy a segítséget, mert valakinek kereszt van a nyakában, vagy mert nő az illető, az nem valódi menekült, az hódító.
      És az önazonos ember észreveszi, ha birkának nézik.

      Törlés
    14. Szia Huli!
      Hát miért nem veszítek észre, nem a migránsok az ellenség, hanem a báránybőrbe bújt mindenkori politikusaink, törvényhozóink.
      Az pedig hosszútávon semmit sem számít, hogy mit akar, mit hangoztat néhány szándékosan tolerált és a nyugati médiában is futtatott muszlim vezető. Valójában igen kevés követőjük van. Az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja, de a média gyakran el tudja hitetni velünk azt is, ami nem is létezik, így ezeket a dolgokat is feltudja nagyítani, ha éppen úgy akarja. A mostani "menekültek" még friss húsnak számítanak és nagyon könnyen befolyásolhatók, irányíthatóak, mivel még nincs helyi/nyelv ismeretük. Olyanok mint a gyerekek. Általában nem maguktól teszik azt, amit tesznek. A látszat ellenére, az én határozott véleményem az, hogy az igazi iszlám valójában haldoklik. Az igazi iszlám pedig az, amit Mohamed "próféta" és a IS művelt/művel, hiszen az áll a Kegyes Koránnak nevezett könyvükben. Szerint azok a menekültek igazából azért jönnek Európába mert egy ilyen életre vágynak mint amilyen úgymond itt van. Más kérdés, hogy ezt valakik lehetővé is tették számukra. Régen beszéltem már erről, így te is ismered a véleményemet, hogy a végső cél az EGY világvallás létrehozása, így ez egy fejezet a sok közül. Azt viszont Európában létrehozni csak úgy hip-hop nem lehet. Azt csakis a régi és merev hitrendszerek feladásával, azok átértelmezésével és a többivel való kiegyezéssel lehet elérni,...jó "néhány" évtized alatt. No meg az azt megelőző civakodással, problémákkal. Magyarul, más lehetőség nem lesz a békére.
      Azt is elmondtam már, hogy erről az egészről elsősorban nem a migránsok meg az iszlám tehet, hanem az európai törvények ill. azok a demokratikus alkotmányok és "keresztény" egyházak, melyek lehetővé teszik itt Európában is, a más vallások szabad gyakorlását. Mondjuk az sem a tegnap kezdődött. Amikor mindezt bevezették, nehogy a liberálisok, de még a liberális fogalom sem létezett. Utána lehet nézni, ki indította el és mikor ezt az egészet. És ez történt Amerikában is. Amikor azt hitték, hogy elnyerték a függetlenségüket (1776-ban) valójában épp elvesztették azt. De ezt még a mai napig sem nagyon tudják az emberek. Az ellenség nem hülye, pontosan tudja, hogy mit akar....és el is fogja érni azt. Aki nem látja, hogy a vezetőiken keresztül, miként közelítik szép lassan, de biztosan egymáshoz a vallási ideológiákat, a hívőket, az inkább ne is szóljon a témához, mert nincs a "helyzet magaslatán". Ezt mutattam már? http://house-of-one.org/en

      Törlés
    15. Lehet a Norvegok visszasirjak meg Breiviket.Gondolom most forog a vasagyan hogy nem lehet ott a szezonidoben kiadott szallodaban a magyarok mellett terelgetni a jonepet.

      Ha ez a sztori nem bizonyitja hogy ez az egesz egy jol penzelt es iranyitott aljas teruletfoglalasi muvelet akkor semmi.Es ha igen akkor jonapotkivanok...

      Törlés
    16. Redneck! A kritika mindig nehezebb, mint az elfogadás, főleg ebben az esetben, amikor az önzés mellé még az antiszemitizmus vádját is könnyen megkaphatja az ember. Azért én sem húznám rá az egész menekült áradatra a vizes lepedőt, de hogy a migránsok könnyen befolyásolható, irányítható gyerekek lennének, ezt te sem gondolod komolyan ? Valójában inkább igaz ez az agymosáson átesett nyugat-európai emberekre.

      A szabad vallásgyakorlás jogát először magyarok deklarálták, (1568. tordai országgyűlés), a vallásszabadság világnapját erre emlékezve január 13-ára tették. Ott a magyarok kimondták, a "szabad evangélium gyakorlást" , azért az más volt ám mint a mai európai liberális, báránybőrbe bujtatott tolerancia :)

      Hogy a berlini "three religions" egyház mit fog képviselni? Nem kétséges, hogy max. talán eljutnak a "szabad" ószövetségi hit felhigított változatának a gyakorlásáig, ami, mondjuk ki, elég nagy visszalépés, már ha sikerül.

      Törlés
    17. Redneck ! Istennek tetszően élni ugye azt jelenti, hogy az emberek törődnek egymással, és feladják saját terveiket a szükségben levőkért. Mert szeresd felebarátodat, mint magadat.
      Mondjuk ha viccet félretéve elképzelném azt az evangéliumi példabeszédben említett irgalmas szamaritánust, aki tényleg elviszi a fogadóshoz a kifosztott, megvert, félholt embert :) , aki aztán elkezd vitatkozni a fogadóssal, hogy nem tetszik neki a fogadó, hogy ő más ellátást képzelt el magának, a havi apanázst is kevesli, fizessenek neki (nem 90 hanem 900 eurót), mert különben másik fogadóba megy. alantas munkát nem vállal, pl. WC pucolást, még önmaga után sem, ezért külön takarítót kér. Aztán elkezd alkudozni, hogy neki nem egy hanem több szoba jár, a kereszt a falon pedig sérti a jóízlését, ezért leveteti. Aztán átrendezi az egész házat, majd a legvégén jobb esetben a fogadóst és a családját felfogadja béresnek.
      Na most kérdezem, hol itt az önszeretet ?

      Törlés
    18. Huli! Érdekes módon az Öböl-térség arab országaiban azok a főleg pakisztáni muszlin vendégmunkások, merthogy most róluk beszélünk, valamiért nagyon tudják hogy hogyan kell viselkedniük, hogy hol a helyük,...akárcsak a jól nevelt gyerekek.
      Ott nincs semmilyen durva veszekedés, vagy ilyen-olyan molesztálások sem a munkahelyeken, sem a szálláshelyeiken, sem a közterületeken. És a saría törvényt sem követelik. És tudod miért van ez? Mert amikor odaérkeznek jól elmagyarázzák nekik, hogy mihez tartsák magukat, különben szó szerint azonnal repülnek vissza a punjabi porfészkükbe, vagy akárhová. Együtt dolgoznak síiták, szunniták, hinduk, más vallásúak, indiaiak, pakik, nepáliak, bangladesiek, fülöp-szigetiek, kínaiak, irakiak, líbiaiak stb és mégis rend van,...méghozzá nagy rend.
      Hidd el nekem, itt nem a jövevényekkel van a baj, hanem a "mieinkkel", a helyiek hozzáállásával és a törvénnyel. Róluk beszélek, no meg az ottani körülményekről. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2859734/The-Dubai-DON-T-want-tourists-Photos-desperate-conditions-endured-migrant-labourers-forced-work-50C-heat-pittance.html

      Törlés
    19. Redneck! Érdekes dolgokat hozol fel.
      Hogy egymás között miért viselkednek a muszlimok úgy, mint a jó nevelt gyerekek, az EU-ban meg esetleg miért nem ?
      Nos, a muszlim kultúra meglehetősen másként látja ezt a dolgot.
      Nálunk itt a nyugati kultúrkörben a harag kifejezése és a fenyegetőzés valószínűleg a leggyorsabb módja annak, hogy leírjuk magunkat. Akik elveszítik a türelmüket, automatikusan vesztesnek érzik magukat, és a legtöbb ember szégyelli magát úgy érzi, alacsonyabb rendűvé vált, főleg ha indulatának még hangot is ad.
      A muszlim kultúrában az agresszív viselkedés, különösen a fenyegetőzés általában elfogadott, sőt elvárt a konfliktusok kezelésében. Ha egy muszlim férfi nem fenyegető módon reagál akkor gyengének látják őt, és így méltóságát veszti.
      A nyugati ember szemében éretlen és gyerekes az, aki nemtetszésének fenyegető módon ad hangot, az agresszió a gyengeség egyértelmű jele, egy olyan önkontroll hiány, amely a probléma kezelés legprimitívebb módját alkalmazza.
      Az európai ember a józan paraszti eszére támaszkodik, ez adja magabiztosságát és erejét.
      Nyugati ezért sem fogja fel ép ésszel az iszlám „szent haragot”, ez ugyanis teljességgel összeférhetetlen vele. Aki erre a kulturális különbségre nem figyel, és folyamatosan figyelmen kivül hagyja, miközben muszlim vezetőkkel, szervezetekkel tárgyal - mint pl. Merkel - empátiát próbál tanúsítani, kompromisszumra törekszik, annál ezt a defenzív hozzáállást a muszlimok egyértelműen gyengeség jelének tartják, és ha észreveszik, azonnal vérszemet kapnak.
      Az is megfigyelhető, hogy nem igazán működik náluk a bűntudat, legtöbbször a provokációra hivatkoznak - "Az ő hibája, hogy megerőszakoltam, hogy megütöttem, hogy megöltem", stb. - képtelenek az önreflexióra.

      Az arabok csak szigorú külső szabályok és emberi viselkedést meghatározó törvények alapján képesek működni. Van egy külső, nem egyéni istenük, aki meghatározza életük minden percét. Minden jövőbeli tervük ezen "inshallah" alapul, vagyis ha isten is úgy akarja. A Muszlim papok határozzák meg nekik a követendő irányokat, a politikai nézeteket, a gyereknevelést, stb.
      Jó lenne felfogni végre hogy az iszlám kultúrában a „kontroll helye kívül van”. Számukra az önreflexió és a felelősségvállalás nem európai szintű, ezért az integrálásuk is csak vágyálom marad.

      Törlés
    20. Sokszor panaszkodtak segítséget nyújtó emberek Németországban arra, hogy úgy kell bánni a muszlimokkal, mint a hímestojással. Figyelni kellett nekik arra, nehogy megbántsák őket.Viccelni, ironizálni, jópofáskodni, gyengeségekre rámutatni egyáltalán nem szabad.
      Mindenki ismeri Andersennek a császár új ruhája c. meséjét, melyben az ártatlan és őszinte kisfiú leleplezi a büszke de meztelen császárt - „De hisz nincs is ruhája !"
      Az ilyen mesét amely gyengének állítja be, viccet csinál az erősekből, a teremtés koronáiból, a merev és büszke muszlim patriarcha kultúrkör képtelen felfogni az önreflexió hiánya miatt.
      Nem véletlenül csinálták ki a Charlie Hebdo-t is

      Törlés
    21. Huli!

      Igen hasznosnak találom legutóbbi hozzászólásodat. Kezdem érteni, hogy alapvető kommunikációs probléma van az európai és a közel-, közép-keleti emberek között. Ha ők hangoskodnak, azt mi a gyenge jellem jelének hisszük. Ha erre mi nem kiabálunk vissza rájuk, azt meg ők veszik a gyengeség jelének.
      Hasonló kommunikációs probléma van a kutyák és macskák között: A kutya próbál barátságos lenni, és lóbálja a farkát a macska felé, de ezt a macska a támadás kezdőjelének veszi, mert az ő testbeszédük pont ellentétes a kutyáéval.

      Lám, ha a poszt eredeti témájához is hozzászólsz (sajnos igen ritka eset), akkor nagyon hasznos dolgokat tudsz írni, szemben azzal, mikor a poszt témájától függetlenül Jézusról vitatkoztok, és próbáljátok a krétakörből Őt magatokhoz cibálni.

      Törlés
    22. Milyen könnyen hagyod magad elhallgattatni huli... :) Ha minden mindennel összefügg, akkor ebből a "mindenből" miért pont a világ Megváltóját kellene kihagyni, félreállítani? Eppen őt, akiből indul ki a "minden" és tér vissza hozzá? "En vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és az utolsó" (Jelenések 22:13).
      Az irgalmas szamaritánussal kapcsolatos felvetésed, nagyon is passzol a fenti cikk témájához, hiszen erről szólnak a jelen történései, de nem csak ahhoz, ami mostanság Europában történik, hanem minden olyan eseményhez is, ami az iszlám vallással kapcsolatos, hiszen a világ még nem iszlám részeiben élő misszionáriusoknak az a megbizatásuk, hogy feleljenek a "keresztyén (vagy a zsido vallás) kihívásra", és hogy válaszukat "iszlám kihívássá" változtassák, amikor is az iszlám azt az igényt támasztja, hogy az az egyedüli érvényes vallás minden ember számára, ami végül elhozza a világbékét. A Korán a muszlimoknak a fölény tudatát adja nem csak a tudatlan pogányok, hanem a zsidók és a keresztyének fölött is, ezért úgy gondolják, hogy elsöpörhetnek minden útjukban állót a "szent háború" (Dzsihad) érdekében, ahol is az iszlám terjesztése előírás (Allahtól) számukra.
      Jézus, az irgalmas szamaritánusról szóló példázatát általában úgy szokták magyarázni, hogy Krisztus az irgalmas samaritánus, és ez kétségtelenül a helyes magyarázat, mert valóban Krisztus az, aki fölvette népe minden nyomorúságát és maradéktalanul orvosolta minden szükségüket, ugyanakkor a példázatban egyetlen félholtra vert magatehetetlen emberről szól a történet, nem pedig a tömegesen benyomuló emberhalmazról, akik minden előzetes bejelentés/kérés nélkül a másét akarják elfoglalni, a máséba akarnak kényelmesen beülni, ezenfelül; a maguk nyomorult, szánalmas és primitív kulturájukat más (keresztyén és egyéb vallású) nemzetekre ráerőszakolni.
      Az igaz, hogy Jézus tanítása szerint le kell tenni az életünket a felebarátainkért is akár, csakhogy ez a barátság nem lehet egyoldalú. A felebarát éppen úgy felelős barátként viszonyulni hozzánk.
      A Sátán gyűlöli, amikor Krisztus szavait látja hirdetni, de nem is annyira ez az amitől tart, hanem attól fél, amikor alávetjük magunkat Krisztus hatalmának. Akik Istent szolgálják, azoknak soha nem szabad a Sátán alapelve szerint szolgálni. Amikor Krisztus alapelve szerint működünk, a Sátán eltűnik. A Sátán még ma is bitorló; ő a Jelenések könyve végének idején fog levettetni.
      Az univerzum vitája arra összpontosul, kié lesz a hatalom és a Sátánnal való konfliktusunk annak következménye, hogy mi Istennek tulajdonítjuk a hatalmat, ezért Isten hatalmának fenntartásához teljes szivből alá kell magunkat vetnünk annak.
      Ezért ne riasszanak el téged huli az efféle kijelentések, miszerint: "Lám, ha a poszt eredeti témájához is hozzászólsz (sajnos igen ritka eset), akkor nagyon hasznos dolgokat tudsz írni, szemben azzal, mikor a poszt témájától függetlenül Jézusról vitatkoztok, és próbáljátok a krétakörből Őt magatokhoz cibálni." Szerintem.

      Törlés
    23. Szia Ria !
      A liberalizmus egy elég érdekes, a történelem végében reménykedő, kevert ideológia.
      Bár kitöröltem az előző bejegyzésem, de ide rakom még egyszer.
      Fukuyamát , eme ideológia képviselőjét Huntington, már könyvének 1. fejezetében figurázza:
      "1992 január 3-án orosz és amerikai tudósok találkoztak az egyik moszkvai kormányzati épület tárgyalótermében.Két héttel korábban megszűnt a Szovjetunió, és az Orosz Föderáció független országgá vált.Ennek eredményeképpen a terem emelvényét korábban ékesítő Lenin szobor eltűnt, és helyébe az Orosz Föderáció zászlaját tűzték ki a falra.Amint az egyik amerikai megjegyezte: a baj csak az volt, hogy a zászlót fordítva rögzítették....” ,
      hiszen Fukuyama, ahogy a mai Európa is, csak a látható lét felszínén úszkáló emberi tudatot veszi számításba, kihagyva belőle a psziché mélyebb rétegeiben eltárolt programokat, automatizmusokat, kultúr- és hitrendszereket, mintha ott sem lennének. Pedig ezek annál jobban befolyásolják az embert, minél kevésbé tudatosítja, ill. képzeli azt hogy már meghaladta ezeket az ósdi , szemétre való mythosokat. De hogy sunyi módon, orrba-szájba hasonló, de elferdített mythosokkal zaklatják a népet a médián keresztül, azt persze nem kötik az orrunkra, pedig csak a hülye, agymosott nem veszi észre.
      És az agymosottak nem azok, akik pontosan tudják, hogy minden mindennel összefügg, vagy hogy a mythosok, a szellem, benne a megváltás azok nagyon is élő, és rezonáló dolgok, és tényleg nem kis alázat kell hozzá, hogy ezért feladja tudatának, egojának hübriszét.

      Törlés
    24. Kedves Ria!
      Jelen kis történésben éppen a nagybetűs iszlámot akarják felszámolni. A bevándorlók éppen úgy áldozatok, mint mi.
      Baranyi Tibor Imre azt mondja valamelyik előadásában, hogy az iszlám vallás ott tart most, ahol a kereszténység 200 évvel ezelőtt. Micsoda különbség!
      "amikor is az iszlám azt az igényt támasztja, hogy az az egyedüli érvényes vallás minden ember számára, ami végül elhozza a világbékét. A Korán a muszlimoknak a fölény tudatát adja nem csak a tudatlan pogányok, hanem a zsidók és a keresztyének fölött is, ezért úgy gondolják, hogy elsöpörhetnek minden útjukban állót a "szent háború" (Dzsihad) érdekében, ahol is az iszlám terjesztése előírás (Allahtól) számukra."
      Na, ezt nevezem én vallásnak!!!
      Mennyivel szebb kinyilatkoztatás, mint a Pápa azon aggodalma, hogy egyre nagyobb az ózonlyuk és mentsük meg a jegesmedvéket. Elhülyült Európa és degradálódott kereszténységnek hazudott katyvasz. Karitatív idióták gyülekezete. Részemről ennyi. Könnycsepp nélkül fogom szemlélni a kereszténység végső agóniáját.

      Törlés
    25. https://atyafipeca.wordpress.com/2015/06/21/baranyi-tibor-imre-az-iszlam-ellensegei/

      Törlés
    26. A kereszténység agóniája ? , szerintem csak a hübrisz szólt belőled :)

      Nos, bővítsük a kört, legyen inkább az egész korszellem agóniája, ahol az agresszor is áldozat lesz, csak még nem tud róla.

      “Az áldozatszerep arra utal, hogy nincs intimitás.
      Csak ebben van ám egy csavar: ahol áldozat van, ott van agresszor is!
      Persze, könnyen gondoljuk azt, hogy én vagyok az áldozat, te vagy az agresszor, te vagy a rossz, én meg a jó, aki feláldozza magát.
      Ennek a dinamikája azonban nem így néz ki, s ez benne a szomorú.
      Ki az, aki képes felvállalni az áldozatszerepet?
      Nyilván az, aki képes önmaga helyett valaki mással jobban azonosulni.
      Ha én mindig igazán otthon lennék ön-magamban, akkor bolond lennék begyalázódni alád, mert képes lennék önmagamat szeretni!
      Áldozatszerepben csak azon az áron lehetünk, hogy nem ön-mag-unkkal azonosulunk, hanem az agresszorral!
      Ebben a szerepben az áldozat az agresszorral azonosul, miközben önmagát elveszti és elvesztegeti.
      Csak ezt nem jó érzés belátni, mert az áldozatszereppel való azonosulásunkban tulajdonképpen az összes előnyt megkapjuk, ami az agresszorból ered: a hatalmat, a birtoklást, a tekintélyt, az erőt. Persze, az áldozatszerep nagyon sajátos módszer ezeknek a megszerzésére, mégis elég sokan vállalkoznak rá.
      Ahogyan Verena Kast írja ’Búcsú az áldozatszereptől’ című könyvében, az azonosulásnak van egy zseniális fordulata, mégpedig: ha azonosulok veled, mint agresszorral, akkor már nem kell attól félnem, hogy függőségben vagyok tőled, mert akkor már hozzád tartozom.
      Utálom, hogy függőségben vagyok tőled – ezért inkább azonosulok veled, hiszen ha egyek vagyunk, akkor nem kell látnom, hogy függőségben vagyok tőled.” /Pál Ferenc
      Aki, nicsak éppen a kereszténység egyik képviselője

      http://data.hu/get/6202433/Verena_KastBucsu_az_aldozat_szerepto.pdf?pid=3612024477



      Törlés
    27. "Utálom, hogy függőségben vagyok tőled – ezért inkább azonosulok veled, hiszen ha egyek vagyunk, akkor nem kell látnom, hogy függőségben vagyok tőled.” /Pál Ferenc
      No, akkor legyen ez a VH szlogenje és máris előrébb vagyunk. :-)
      Megszűnnek a chemtrailek, megszűnnek a csúnya zsidók, csúnya arabok, csúnya bankárok és ronda gyíkemberek. Megszűnik végre "az életemre törnek" olcsó életérzése. Nem kevésbé a hozzászólások is. :-)

      Törlés
    28. Valamit nagyon félreértettél. Egységérzés, bele-, átérzés különböző fokozatai és az ön-azonosság-elvesztéssel járó tév-azonosulások nem ugyanazt jelentik.
      Szóval ott a net előtt ülve bele ne rokkantsd a hatalmas egódat az egész-világgal-azonosulás-élményekbe :D

      Törlés
    29. Én úgy látom, hogy két embernek van itt hatalmas egója. Neked és Riának.
      Az egó és a végső önmagamság nem ugyanaz. Jellemző módon mindenki csak azon a szinten tud megragadni dolgokat, amilyen szinten van.

      Törlés
    30. A nép egyszerű gyermekei, akik pelenkás óvodás módjára kürtölik tele szaros kis sérelmeikkel az étert. A mindig áldozatok, akiket folyamatosan sanyargat a világ. Az elesettek, akik hősi módon harcolnak az igazukért. Az üldözöttek, akik nem találnak maguknak egy talpalatnyi földet, ahol megpihenhetnének, mert mindenhol az életükre törnek. A hitüket vesztettek és az álhitbe csimpaszkódók, akik fogvacogva nézik a híradót és minden nap tele a gatyájuk azzal, hogy nemsokára vége a dalnak. A kedélybetegek, akik úgy próbálnak magnyugvásra lelni, hogy párbeszédeket folytatnak olyan dolgokról, melyekről önmagukkal kellene dialógust folytatniuk.
      Örüljetek, hogy jön a sodrás, hiszen talán majd a dal legvégén megtudhatjátok, hogy mennyit ér a hitetek. Az erős örül, ha meg lesz mérettetve és ha nehézség elé állítják. Sopánkodás, sírás és jajgatás. Hát ezek vagytok Ti. A gyengék, akiket el fog mosni az ár.

      Törlés
    31. Megint félreértettél. A hatalmas ego meg egyáltalán nem probléma :)

      https://www.youtube.com/watch?v=ujOvmkwCUCg&list=PLt5VtZ-ioM5RNXApF5NlCD3930HM5mfyR

      Törlés
    32. Egy kicsit sem csodálkozom azon huli, hogy a liberalista felfogás képviselői az emberi történelem végében reménykednek, hacsak nem a Sátán földi hatalmának/uralkodásának végét értik ez alatt, és ha egyáltalán tudatában vannak e ténynek.
      Ha abból indulunk ki, hogy Isten hét különböző üdvkorszakra (1. artatlanság kora 2. a lelkismeret kora 3. a felsőbbség kora 4. az igéret kora 5. a törvény kora 6. a kegyelem kora 7. Krisztus ezer éves királysága) osztotta fel az emberiség történelmét, aminek végső kiteljesedése a világ megitéltetése után éri el végcélját, amikor is Isten, egy Fő alatt egyesit mindent, mert a vég benne foglaltatik a kezdetben, az Omega az Alfában, akkor nem beszélhetünk az emberiség történelmének befejeződéséről sőt, akkor kezdődik csak igazán, amikor az Ur velünk marad örökre és az ő közvetlen közelében élhetünk az új égen és új földön bár, ennek csak a megszabaditott és megváltott Istent szerető, benne hivő emberek örvendezhetnek. Az Isten ellen lázadoknak pedig követniük kell az ördögöt a pusztulásba, az örök kárhozatba.
      Es éppen azért, mert Krisztus, az antikrisztusi hét évig tartó nagy nyomoruság utáni üdvtörténeti időszakban megkezdi 1000 évig tartó uralkodását itt a földön, a vallások megszűnnek, annak helye nem lesz többbé. Akkor már az evangéliumot mindenki nemcsak hallani, hanem látni is fogja. A teremtett világ megszabadul a bűn átkától, és mivel a Békesség Fejedelme fog kormányozni, politikailag is végre igazi béke lesz az egész birodalomban. Ha bár az iszlam előnyomulóban van, a tervezett terjeszkedése nem fog megvalósulni éppen amiatt, mert Krisztus második eljövetele elejét veszi e tervüknek.
      Egyébként én is tök' jól elvagyok a hatalmas egómmal. :)

      Törlés
    33. Ez a mosoly duma kb. olyan, mint amikor Soma Gésamama bölcsességet oszt. Elég olcsó valami.
      Igazából véve éppen Ti vagytok azok, akik nem mosolyogtok. Miért nem mosolyogtok ugyanúgy a valóban értékes iszlámra, mint mondjuk a kereszténységre? Ha nem tudnátok magatokat valami ellen meghatározni, akkor végetek lenne. Nem lenne alapállásotok. Vákumban Ti halálra lennétek ítélve. Mindig csak valami, vagy valaki ellen. Álljatok ki az az iszlám mellett, amelyet éppen most végeznek ki. Nem az áliszlám mellett és nem az álkereszténység mellett.

      Törlés
    34. "Az Isten ellen lázadoknak pedig követniük kell az ördögöt a pusztulásba, az örök kárhozatba."
      Ebben egyetértünk. "Az ördög angyalbőrben tetszeleg."
      "A sátán Isten majma." A nagy paródia...

      Törlés
    35. Kedves Tudatszint Volumen. Mi teszi értékesé az iszlámot és mi különbség az iszlám és az "áliszlám" között? És miért kellene szerinted egy más hitű ember kiálljon az iszlám mellett? Nekem ezekkel a kijelentésekkel egy kicsit zavartnak tűnsz. És végül, de nem utolsósorban, ki az a "Ti" ?

      Törlés
    36. Valóban nem érdemes mellette kiállni, ugyanis nemcsak az iszlámot akarják kivégezni.

      Mégis, annyit érdemes az iszlám mellett szólni, hogy ezeknek az előtte bálványimádó népeknek, másolva az ábrahámi utat, egy elvont istenképet hozott melyet a Korán "Hanif"-nak nevez. A "Hanif" azt jelenti, hogy a régi formákat leváltó, és az egészséges és igazságos határokat betartó, legrövidebb úton haladás. Az iszlám népek tisztelik Ábrahámot, aki az ő lelkének belső törvénye szerint vezette népét, amit az iszlám arabul "Fittrah"-nak nevez, amit annyit jelent, mint Isten természetéből öröklött motiváció. Szerintük Ábrahám is ezt a "Fittrah"-t követte, az isteni hangot és világosságot, melyet az ember, bukása folytán már nem volt képes meghallani, megérezni, meglátni.
      Az arabok vad, primitív és promiszkutiv viszonyok között élő népek voltak, tehát jót tett nekik ilyen értelemben az iszlám, mely olyan magatartás és viselkedésmintákat és praktikus törvényrendszert adott, mely a testi szintről egy lelkibb szintre állította át őket.
      Ami számomra érdekes, hogy Mohamed szent könyve tartalmazza a Végitélet során bekövetkező természeti katasztrófák leirását. Pl. egy közeledő "becsapódást" (meteor?) emleget, és leirja azt, hogy a Föld egyensúlyából kibillenve különféle "változásokat" szenved el. Beszél földrengésekről, vizek kiáradásáról, tűzözönről.És ami szintén érdekes, meghirdeti, hogy a legvégén "Krisztus eltöri a keresztet." Azaz vége lesz a Földön a kereszt korszakának. A próféta előre jelzi, hogy végül a mennyből Krisztus megérkezik, hogy összefogja a népeket.Azt azonban kétkedve hiszem, hogy a mai, sajnos fanatizált arabok egyáltalán foglalkoznak ezekkel az előrejelzésekkel.

      Törlés
    37. Más Krisztus és más Ábrahám kedves Huli. Az ismerős nevek soha ne tévesszenek meg!
      Ha más az iszlám "Ábrahámát" említetted kukkancs bele ezekbe itt. http://religionresearchinstitute.org/mecca/construction.htm
      https://www.youtube.com/watch?v=DZfsVnwReMU

      Törlés
    38. Szóval a Kába kő valójában Isten egyik angyala volt, aki vigyázott az első emberre Ádámra, de mivel nem volt elég figyelmes, ebből következett a bűnbeesés.Isten ezért kővé változtatta az angyalt, és a paradicsomból való kiűzetés után, mivel Ádám könnyeivel áztatta, ezért megfeketedett. de az utolsó ítéletkor majd visszaváltozik, és tanúskodik majd azok mellett, akik életükben felkeresték, megcsókolták, és még hétszer meg is kerülték, megbánva bűneiket.
      A kő szentélyét Ábrahám és Ismáel építették saját kezűleg, majd miután elkészült, a követ Gábriel angyal helyezte el abban.

      Szegény Mohamed, még neki sem sikerült, hogy e kábult, bálványimádó népnek megtiltsa egy kő tiszteletét, ezért okosan beépítette a vallásba. Ha egy kicsit szigorúbb lett volna, lehet, ma azt sem tudnánk, mi az az iszlám :)

      Törlés
    39. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    40. Ahogy mondod kedves Huli barátom. De ettől én még megvárom az igen tisztelt T.V. válaszát, mert ez az "Ti" jelzés nagyon felizgatott. Tudniillik, ha megvan a válasz a "Ti"-re, akkor remélhetőleg fény derül a "Mi"-re, azaz a többiekre is :)

      Törlés
    41. A "Ti" meg a " Mi" :)
      Az ember ősidők óta belevetítette tudatát bármibe, emberekbe, természetbe, fába, akár egy kőbe is, hogy egységélményhez jusson, hiszen ilyenkor felkavarodik az állóvíz, megszállja a spiritus , a vallási élmény, egy olyan erő, melyről azt hiszi, hogy kívülről, természtetfeletti hatalmak által érkezik hozzá. A numinosum boldogít, erőt ad, a lélek belső, addig tükörsima felszine elkezd fodrozódni, felkavarodik, megszálló erők veszik birtokukba, és megkezdődik a katabasis, az alászállás folyamata. Tiszta alkímia, lapis philosophorum, a szentek köve, mely ott szunnyad minden lélek mélyén, csak fel kell ébreszteni. Van akinek spontán is jön, van, akinek szükséges egy külső mysterium tremendum et fascinosum :)

      Így működik ez a mai, "modernül" gondolkodó, ateista emberrel is, ő sem tudja kivonni magát belőle. Hiszen az bizonyos lapis lehet akár egy ufó is, aki felébreszti, elragadja, és elviszi az általa elképzelt paradicsomba , csak sokszor az ébredés kegyetlen tud lenni :))

      Törlés
    42. Ha továbbra is így haladunk, akkor T.V. még azt fogja gondolni, hogy helyette te már megválaszoltad a kérdéseimet és így sosem fog válaszolni. Pedig én vele szeretnék ezekről diskurálni és bebizonyítani, hogy hibásan közelíti meg a dolgokat.
      De ha már így megint belekotnyeleskedtél az "Ők" dolgaikban, LOL, mond kérlek kedves Huli,...mi haszna ennek az ébredésnek nevezett valaminek és miért KELL felébresztenünk szerinted?

      Törlés
    43. A probléma gyökerét én abban látom, hogy "a világbavetettség", a "magamra maradottság", valamint az "elhagyatottság" és az egzisztenciális szorongás arra sarkal embereket, hogy holmi mesterségesen összhordott szemétdombokon "kukorékoló társakra" leljenek és egymás hátsóját nyalogassák a zsidók, a bankárok, a földönkívüliek, az uzsorások, a politikusok és az összeesküvések ellenében. A nép egyszerű gyermekei, akik hisznek abban, hogy lehet alulról is építkezni és pontosan eme egyszerűségük gátolja meg őket abban, hogy felismerjék kvalitáshiányukat, mert ha egyszer hatalomhoz engednék őket, hát éppen ők lennének a legnagyobb gazemberek és kóklerek. Hétköznapi kisegerek, akik arról álmodnak, hogy majd közösen, a hitben és a szereteben bízva megoldják azt, amit mindenki csak egyedül és önmagában oldhat meg. Igen, igazatok van, valóban fontos a hit és a szeretet, de nem akkor ha az a hülyeségre és a gyengeelmélyűségre hajt.
      Az önjelölt ébresztők, akik csinos és kisstílű hozzászólásaikkal csak a létet képesek rontani. Árpádsávos űrhajókkal érkezett műmagyarok, kokárdás pulival pózoló díszmagyarok, akiknek az alsógatyáját hordja egész Európa. Egy kis jézusozás, egy kis kereszténykedés, némi kis álezotéria és máris miénk a Mennyország. Hát a nagy lószart mama! :-) De, ha nem is a miénk, akkor MÉG A MIÉNK LEHET! Apád, anyád ide jöjjön! Ria, Rednec és Huli megmondja!

      Törlés
    44. Az én, te, ő, mi, ti ők "problematikájára" már sokszor kitértem.
      Csak jól kéne érteni. :-)

      Törlés
    45. T. Volumen. Sok igazságot leírtál. Köszönöm az őszinteségedet.

      Törlés
    46. Redneck!
      Nem KELL !
      Hiszen a Numen egyik erénye a türelem, ("ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja").
      Nem KELL, de mégis KÉNYSZERÍT !
      Bizonyos erőknek, hatalmaknak sietős, talán mert már nagyon szenvednek, kitudja :)
      Ha egy belső lélektani konfliktus nagyon kiéleződik, akkor az élet a levegőben lóg. Mint a szuszpenzió elegye, melynek alkotóelemei nem szolvatálnak. Egy ilyen levegőben (konflikutsban) lógás a , az ellentétek kiélezése a szenvedés legrosszabb formája, akár egy keresztre feszítés. Ezek a szenvedő erők az egész emberiséget most éppen lehúzzák a mélybe, ha akarja, ha nem, és VÁLASZTÁS elé kényszerítnek mindenkit. És akik együtt rezonálnak eme erőkkel, akik az ellentéteket, konfliktusokat kiélezik, azok kizuhannak, kivettetnek, kidobja őket az emelkedő bolygó szellemisége.

      Törlés
    47. Ez így mellébeszélés, hiszen nekem konkrét kérdéseim voltak irántad. De ha nem akkor nem,...akkor mondom én.
      Azt értem, hogy neked mindenkivel bajod van, hiszem mindenkit felsoroltál, aki csak él és mozog és azt is, hogy azok az emberek mindenféle nézetett képviselnek illetve hirdetnek,...de te kedves T.V. tulajdonképen mit is képviselsz? Mi a te megoldásod a világ, az emberek problémáira. Ha viszont valami olyasmit mondtál a múltban, amit esetleg több féle képen is érteni lehetet és, ha nem vagy hajlandó kifejteni, hogy melyik az, amelyikre te gondolsz, akkor a későbbiekben kérlek ne legyél megsértődve, ha azt a legtöbben nem értik. Ezt "Csak jól kéne érteni" miatt írtam.
      Ott tartottunk, hogy az igazi iszlám, lásd Mohamed "próféta" igazi követőit(pl. az IÁ), akik ma is erőszakkal terjesztik a hitüket másokra, azaz lefejezésekkel, keresztre feszítésekkel(nem csak az un. keresztényeket!), megkínoznak, megerőszakolna, rabságba tartanak, megzsarolnak, felégetnek, lerombolnak, azokat kéne szerinted a védelmükben fogadjunk és kiálljunk mellettük. Megint kérdezem: Miért védelmezzük a rosszat? Az előbbi hozzászólásodból nekem az jött le, hogy a világban lévő rosszal neked is bajod van és azzal nagyon is egyetértek, de akkor hogy jön ide az a kijelentésed, hogy álljunk ki a az igaz iszlám mellett. Nem bírlak követni, kedves T.V. Hol bajod van a vallásokkal, hol kiállnál mellettük. Ez így kérlek, nagyon ellentmondásos és semmi értelme. Szerintem alapvetően te is egy jó ember lehetsz, mármint amennyire egyáltalán mindannyian jók lehetünk ebben a világba, csak most ott tartasz, hogy ezektől a se eleje se vége negatív információtól, összezavarodtál és eluralkodott rajtad a félelem és a tehetetlenség.
      Az én, a te, az ő, a mi, a ti, az ők problémáikat nem oldhatja meg egy másik én, te, ő, mi, ti, vagy ők. Azok, akik ezt a megoldást hirdetik, azok hazudnak és megtévesztenek, esetleg tudatlanságból teszik.
      Máris megnyugodhatsz, semmi újat nem tudsz kitalálni a világ megmentésére. A megoldás csakis abban áll, számunkra csakis abból következhet, ha beismerjük végre azt, hogy mi emberek képtelenek vagyunk igazságosan döntéseket hoznunk, helyesen cselekedni minden egyes adott szituációban és mindenkivel szemben. Mert mindaddig míg egy db. vesztese is van egy-egy adott szituációnak, addig abból nem lesz igazságosság, addig az egy másik emberrel szemben elkövetett igaztalanságaként lesz elkönyvelve és az további viszályt és bosszúságot fog okozni az adott társadalomban, társadalmakban.
      Ez a nagy helyzet és ezen mi nem változtathatunk. Nem vagyunk rá képesek és kész.

      Törlés
    48. A fölöttem lévő hsz. T.V.-nek szántam, csak épp elfelejtettem neki címezni. Bocsesz.

      Törlés
    49. Huli!
      Értem. A cél az egység elérése.

      Törlés
    50. Nem, nem érted, de talán másképp.Ez a konkoly és a búza esete. Ugye a konkoly a búza egyik megromlott fajtája, és a két növény nagyon hasonlít egymásra, fejlődésük közben szinte megkülönböztethetetlenek, a végén mégis elválnak.
      És ez most van. A szétválasztás ideje. Ez az, ami ma a konfliktusokat ennyire kiélezi.

      Törlés
    51. Na, már alakulsz huli, éppen csak annyit hiányoltam ebben a hsz-odban, hogy a teljes szöveget nem latinul írtad. Egyetlen latin szót nem találtam benne... - erre azért jobban figyelj legközelebb. :)

      Törlés
    52. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    53. Hát nem. A konkoly nem a búza egyik leromlót fajtája. És hasonlítani sem nagyon hasonlítanak egymáshoz. A konkoly egy gaznövény.
      Többire megint csak azt tudom mondani, hogy más búza, más konkoly és más példázat kedves Huli. Abban a történetben, amiben én hiszek, abban nem csak úgy, elválnak egymástól, hanem szétválasszák őket. Azok a bizonyos szétválasztók pedig az Úr angyalai. A jó mag illetve a rossz mag sem, csak úgy, magától terem, hanem a példázat szerint valakik elvetik azokat. Ez esetben az egyiket, a jó magokat, az Emberfia veti el, a másikat, a konkolygaz magvait pedig az ellenség, a gonosz fiai vetik el. A szétválasztás ideje sem igazán stimmel, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy mára a világ ama részével, amelyik ébredni próbál, elhitették hogy ezek itt a végidők :(

      Törlés
    54. Kérlek írd le, kikre gondolsz, kik azok a "világ ama része" !
      Én eddig nem sok emberrel találkoztam, akik ezt komolyan vennék.
      Sőt! Az ébredés helyett inkább a kábulat terjed jobban.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.titkolthirek.hu/ennyire-magyar-a-magyar-oszkar-tovabbra-is-kulfoldon-fognak-elni-saul-fiai-csak-a-penzunkert-jottek/

      Ide illesztem be mert ahova valo onnan tul hamar ugrottunk ide, ITT meg ugysincs nagy mozgas.

      Azt vettem eszre az agyam egy nagyon erzekeny muszer, ha agymosast akarnak rajta elvegezni rokton neki allok zsibbadni.Mostanaban egyre tobbszor...

      Törlés
  4. Ejj Redneck.A te bejegyzesed nem lattam mikozben irtam az enyemet.Igy most mar en is merek kicsit kukacoskodni :). Tudom...tudom... szoval az elso kerdes ami megfogalmazodott bennem a bejegyzes cimevel kapcsolatban az, hogyan kommunikaltakk egymassal a beosztottak a munkaadok az "eliteltek"?Ez tenyleg tunhet akadekoskodasnak is.Azt viszont tenyleg nem ertem kinek jo az ha olyan messze van ez a tabor mindentol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem érted, mert nem laktál még menekülttábor közelében. Mi, itt Debrecenben alaposan belekóstoltunk, én nem kérünk többet belőle.

      Törlés
    2. Azt az oldalat ertem es megertem, izgulok is hogy ne erjen senki csaladot baj ez miatt.Az irasbol az jon le hogy 1 ora mig a segitseg el er oda, addig annyi a szemelyzetnek (is).

      Törlés
    3. Szia Robitsas: Szerintem sokszor voltak, vannak kényszerhelyzetben a hatóság végrehajtói. Nagy valószínűséggel gyakran spontán kell megoldaniuk néhány száz "menekült",(ugye így hívják őket) ideiglenes elszállásolását, elhelyezését. Ha egy adott városban, településen hirtelen nincs más, akkor míg megoldódik a kérdés a városon kívülre viszik őket valahova. Hogy ez most így volt e vagy sem, azt nem tudom,...de nekem igazából nem ezzel volt gondom. Persze az a gondnak nevezet valami sem igazából gond, hiszen mára már megszokhattuk az ezzel a kérdéssel foglalkozó pro és kontra beszédeket, véleményeket, propagandát(média, politikusok), így maradjunk inkább a szokatlan kifejezésnél. Szóval számomra szokatlan volt mindezt elolvasni, hallani úgymond, egy Norvégiában dolgozó, magyar biztonsági őr szájából. Az általad említett kommunikáció kérdése is egy jó kérdés, azt leszámítva, hogy a "vezetőik" állítólag jól beszéltek angolul.

      Törlés
    4. Redneck koszi.
      Gyorgy. Ott Debrecenben akkor mar nincsenek is?

      Törlés
    5. Hivatalosan bezárták a debreceni menekülttábort több hónapja.

      Törlés
  5. "De el kell ismerjem, hogy amit a menekültpolitikában tesz, az helyénvaló."

    Így is van! Remélem végre felismeri, kik is segíthetnek neki, és bevezeti a nyílt színi diktatúrát. Mert már csak az az egyetlen járható út. Igazából most már senkiben nem hiszek annyira, mint benne, s ennek megvannak az okai. Akár irányítják, akár nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na és mi a különbség a megerőszakolás és egy nyílt szini iktatúra között ?
      De az már a vég lenne.Mivel kicsiny ország vagyunk, labdába sem rúghatunk ilyen ideológia területén, egy perc alatt kicsinálnák orbanisztánt. Nem mintha különbség lenne merkelisztán, putyinisztán stb. :) , csak más-más ideológiával megspékelve.
      Orbán csak véghezvitte az antalli tervet, kiépítette az 1 % nemzeti burzsoáziát, és nyilván nem akarja a migránsokat pátyolgatni ebben a jól kiépített uram-bátyám barakkban, és persze alapoz a lakosság félelmeire is.
      Ergo nyílt szini iktatúra sosem lesz, csak amolyan sunyi lapos, de már jelenleg is ez van...
      az egész világon, csak észre kéne venni.


      Törlés
    2. Tetszik valakinek, vagy sem, de Orbánt és a FIDESZ-t emiatt fogják újra megválasztani. Az "ellenzék" ezzel a bevándorló-barát politikájával saját maga alatt vágja az ágat, ami a választásokat illeti. Ennyire nem lehetnek hülyék valakik, hacsak nem szándékosan. Valakik így döntöttek és kész. Nekünk Orbán jutott, az amcsiknak meg egy másik bűnöző, akit Hillary Diane Rodham Clinton hívnak.

      Törlés
    3. Diktatúra... nyíltan... ez már élő... de NEM kérünk belőle.. nem akkor kell kapkodni mikor már lángol a háztető.. mert amilyen béna tűzoltók, le ég az egész ház.

      Törlés
    4. Nem kell se kapkodni se hadakozni. Ez nem Orbán hibája, ő csak a korszellem egyik termése, ahogy a többiek is. Mivel a korszellem végóráit éli, kár mentegetni. Nem a régi, ósdi házat kell foltozgatni, hanem már az újnak kéne az alapjait rakni :)

      Törlés
    5. ...és ki az a hülye, aki nem az új alapjait rakja le ebben a káoszban?

      Törlés
    6. Tudjátok mi az igazán drámai a mostani helyzetben? Az, hogy a petyhüdt modern polgár elhitette önmagával, hogy már véget ért a történelem, ezért a harc, az önvédelem, a háború idejét múlt fogalmak. Béke kell ide, minden áron, megegyezés, szociális védőháló (meg persze vallásközi párbeszéd a bevándorlókkal.)

      A történelem valóban véget ért, de nem felfelé lépett ki az ember, hanem - szinte a szabadesés sebességével - kihullott belőle. Lefelé, a semmibe. Hogy is mondta Hamvas a "Szellem és Hatalom"-ban?

      "„A pacifizmus és a jóléteszme összefügg. Mindkettő jellegzetesen a humánum megnyilatkozása, a XVIII. és XIX. század liberális demokráciájának gyermekei. Sem a pacifizmusban (rettegés a háborútól), sem a jóléteszmében (rettegés a szegénységtől) szellemről nincsen és nem is volt szó. Ez az életrend külön tudományt konstruált magának, hogy magát megvalósítsa: a gazdaságtant. Ez a szegénységtől és háborútól való idioszinkratikus félelem tudománya. De ugyanakkor a gazdaságtan az önmagát feladó szellem klasszikus területe.”

      Törlés
    7. Talán most...
      Megvan!
      Egy pillanatra játszunk el a gondolattal, miszerint a valóban nagybetűs iszlám támadást indítana a keresztény Európa ellen. Mi lenne akkor velünk? Régen azok a bizonyos "fejletlen keresztények" még közvetlen kapcsolatban voltak "a hideg acél érintésével" és nem voltak fukarak nagylelkűen kimérni a halált. Azóta persze a kereszténység nagy-nagy fejlődésen ment keresztül... :-)

      Törlés
  6. Nekem ebből az jön le hogy akik európa migránscunamiját beerőszakolták pontosan erre a vallási fanatizmusra számitanak. Mégpedig ugy hogy az europaiakat kirtatják velük pár iszlám papot megfizetnek és vezénylik az uj rabszolgacsordát. Pont ugy néz ki mint ezredfoduló utáni inkvizició ami európa nagy részét drillbe tartotta...ez nem más mint uj inkviziciós szándék valláson keresztül.
    Egy félregondolás van a dologban, ezek nem fognak értelmesen dolgozni, mert arra integrálhatatlanok csak az erőszakos dolgokat lehet velük levezényelni - elfogy európa jönnek ők válogatás nélkül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha mondjuk két vallás képviselői egymásnak eresztenek, annak mi lehet az eredménye? Megmondom, feszültség és erőszak. Na és mi az egyetlen megoldás, ha egyik fél sem akar engedni, de ugyanakkor senki sem szeretne egy állandó félelembe élni? Próbáljuk a hegéli dialektika szemszögéből vizsgálni a kérdést és hamar megértjük mi a cél. Eddig abban mindannyian egyetértünk, hogy ez a történet mesterségesen lett/van előidézve. Nem véletlenül vannak a politikusaink is megosztva ebben a kérdésben. Ez pszichológia. Mig az emberek olyan politikusokat látnak, hallanak mint amilyen Orbán vagy a holland Geert Wilders, addig a tettek helyett reménykednek és elmennek a következő választásokra is. Az embereket sosem szabad magukra hagyni, mert akkor kétségbeesésükben lépni fognak és annyi az irányításnak. Az emberek buták, ők meg okosak és nagyon jól ismerik a határokat, meddig és hogyan feszíthetik azt a bizonyos húrt,...miközben megy a következő generációk agymosása. Nincs ebben semmi komplikát, csak hátra kellene lépni néhány lépést, megnyugodni és gondolkozni egy kicsit.

      Törlés
    2. Mondhatnam azt is ha a nagy es regi tortenelmi egeszet nezzuk "egyszer fent egyszer lent".Ugye mionden korforgas, vagy is a tortenelem ismetli onmagat csak ez alkalommal masok lesznek a foszereplok.Persze a rendezoi garda termeszetesen ugyan az maradt.Ez talan elso hatra lepesnek megteszi, de tovabb nem lepkedek mert elvesztem az illuziot azt a kicsit ami meg megmaradt.Vagy is gyozott a programozott felelem stb...

      Hatra lepni ugyan ki akarna?Az pozicio vesztessel jar, igy tanitottak otthon meg a suliban.

      Törlés
    3. Tiszteletem!
      Magam is úgy gondolom, ahogy Hegel leírta - módszer, modern módszer - és trükkökkel!
      Csak, hogy miután elvették és uralkodnak az országok felett, most telepítik be - jó szófogadó állampolgárokkal akik lesznek majdan ha ők uralkodnak!
      Miért írom ezt, azért mi után elvették a nyugdíj alanyi jogát a törvényükbe leírva, meg stb. trv.-ük - ahol nem tudom, hogy melyik hódító uralom állampolgára mond felettem ítéletet velem szemben, mert nem kérdezhetem, meg, hogy kettős állampolgár, usa vagy izrael - stb. mert büntet érte, mindenért még a gondolat ért is és stb.! Ahol már 2014-ben trv. szabtak az usa-nak való adózás kötelezettségéről és nem utolsó sorban Magyarország kft. néven bejegyzettek vagyunk az usába! Akkor mondhatjuk - a jó kurva anyátokat és stb. a posta oldalon és az internetfigyeló oldalán olvasd - üdv. id. Kiss László

      Törlés
    4. Spari.Ez meg korai ITT...

      Törlés
  7. pont az ellenkezője annak ami ma magyarszágon van, bármit mondasz, bármit csinálsz, mindenki leszarja, csak a saját ostoba kis egyéni világát látja

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csaba az hogy ma majd mindenki a maga kis világát látja - attól van hogy nincs elég régóta jövedelem és enni pedig kéne főleg a gyereknek. Ma ajvékolnak kevés a gyerek, hááát én sem merném megszülni a nyomorra és arra hogy valami feka erőszakolás után lefejezze....mert ma a politikusok ha ezt nemis mondják igy ki de erre hajaznak!

      Törlés
  8. Azon gondolkodom hogyan lehetseges, hogy ugyan abban az orszagban, egy azon idoben ketto kommentelonek hogyan lehetseges ennyire kulonbozo a velemenye ugyan arrol a dologrol.
    Mint hogy"A fuggetlen eros USA" VS. "Fuggetlenseget(1776)-ban elveszto USA .Ez azert eleg eles kontur valjuk be, nem lehet egyseges jelzovel illetni a ket velemenyt.Ha feltetelezem hogy nem elszigetelt eset, akkor nagy valoszinuseggel mondhatom hogy valamit , valakik nagyon jol csinaltak a multban, de most mar a vicc kategorianak kellene hogy legyen...

    VálaszTörlés
  9. Jól elvannak itt az urak. Átcsúsztak vallási vitába, mint ahogy az emberiség a születése óta ezt teszi. Ki ebben, ki abban az istenben hisz és annak a pártján áll. Az is érdekes, hogy az emberiség a léte óta a vele egyhitűeket szereti, vagy tiszteli, vagy legalább nem bántja. A más hitűeket koronként eltérő intenzitással és keménységgel szánja, vagy ostorozza, vagy írtja. Most is itt tartunk. De minek egy kontinensnyi népség, ha nem veszi észre, hogy le van igázva. Az általa kitalált "elveknek " megfelelően lapít, mint a szürke szamár a jégesőben és várja, mi lesz vele. Egy oroszláncsorda megtámadott egy bivalyt a csorda végéről. A többiek megálltak és bámulták, mi lesz a fajtársukkal. Az oroszlánok addig harapdálták szegény állatot, míg megadta magát. Az oroszlán csorda éhes volt, nekik elég volt egy bivaly. A bivalycsorda meg legelt tovább. A példám remélem érthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nőnap alkalmából kímélve lettünk. :)

      Törlés
    2. Tibor a becsuletes nevem es nagyon nő párti vagyok, erzekenyen erint ha ilyesmit latok, hallok.Persze ha a nő tuljatsza a szerepet az is negativa hat, de hat ez is kenyes tema akarcsak a vallas.Bar szamomra mind ketto egyszeru es nagyszeru.

      A temanal maradva: http://meteon.org/2016/02/22/norvegia-mar-a-sved-osszeomlasra-keszul/

      Törlés
    3. Ha egy nő "túljátssza a szerepét" abból egy 600 részes szappanopera forgatókönyve lesz, ha egy férfi játssza túl, abból a Kék Fényben vezetőhír: "K. István 30 késszúrással megölte feleségét. A szomszédok nem értik mi történt. Nagyon békés embernek ismerték Istvánt."

      Remélem az én példám is érthető.

      Törlés
    4. Azt kell érteni ezalatt, hogy K. István nem bírta tovább cérnával a felesége "gaztetteit", ezért ez a szegény "békés" ember leszúrta őt? :)

      Törlés
    5. Bocs Ria, elhaladtak a hozzászólások és nem vettelek észre. Arra utaltam, hogy a női erőszak alapvetően a lelki karakterű, a férfié inkább testi. Nem hinném, hogy manapság a férfi általánosságban romlottabb lenne, mint a nő, vagy fordítva, az ember az aki önmaga alá szállt, és ebből következően minden viszonya is. Nő-férfi, gyerek-szülő, főnök-beosztott viszonyok egyaránt.

      Súlyos bűncselekményre a törvény kiszabja a megfelelő penitenciát. Ezzel nincs is baj. Ha K. István ezt tette, viselje a következményét. A baj ott kezdődik, mikor ezekből az esetekből egy sunyi médiakampány kezd kialakulni. Ez egészen odáig elmenően, hogy a férfit ab ovo kizárólagos felelősnek kezdik beállítani a családi konfliktusokért. Pedig legalábbis kettőn áll a vásár. Arról nem is beszélve, hogy kívülről képtelenség megítélni, hogy mi vezet - adott esetben - egy ilyen tragédiához. Persze az már egy más kérdés, hogy manapság miért csak a testi bűntettekért jár felelősségre vonás, a lelkiekért nem. Pedig bizonyos esetekben az utóbbi sokkal lassabban gyógyul, sőt maradandó károsodást is okozhat.

      Törlés
    6. Ah, így már tisztább a kép, köszi. :) Es mindez a szomorú tény mire vezethető vissza, mint sem az általunk oly sokszor hangoztatott bűnesetre, mivel a bűn törvénye uralkodik az emberen - benne van a természetében. Ez az a bűn, amit az ősszüleinktől (Adámtól és Evától) örököltünk, ezt nevezzük mi hívők eredendő bűnnek, mert amilyen a nemző, ugyanolyanok lesznek azok is, akiket létrehoz, vagyis amilyen gént hordoz magában az apa (vagy anya), azt adja tovább az utódnak. De ahogy az első emberben (Adámban) miénk lett a bűn, az engedetlenség és a halál, ugy a második emberben (Jézusban) mienk a megigazulás az engedelmesség és az élet (Roma 5:19). A bűn törvénye itt van, de egy másik törvény működik, amely magasabbrendű nála és legyőzi azt: ez az élet törvénye. Isten ugy szabadít meg a bűn törvényétől, hogy bevezet egy másik törvényt, éspedig, a Jézus Krisztusban való élet Szellemének a törvényét, - és ez a törvény elég hatalmas ahhoz, hogy megszabadítson a bűn és a halál törvényétől. - Mert ez a Krisztus Jézusban való élet törvénye a feltámadás élete, amely Őbenne van. Akinek az Ur Jézus lakozást vett a szívében a Szent Szellem által és ha engedi Őt szabadon cselekedni és rábizza magát, világosan meglátja majd, hogy megőrzi őket a régi törvénytől. Ezért ha igyekszünk megtalálni ezeknek a gyakorlati értelmét az akaratunk által, akkor megoldódik minden probléma, mivel az akarat nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Igy megtanulhatjuk: mit jelent megőrizve lenni (a bűn törvényétől/erejétől), nem saját képességünk által, hanem Isten hatalma által. Ezért mondja Jézus, hogy "Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek". Aki ezt nem fogja fel, (mert Isten rendelkezéseinek az alapgondolatát sem érti), az nem fogja tudni a gyakorlatba sem átültetni, hogy az "isteni rend" a tekintély, és az egymás iránti felelősség rendje. A Biblia ezt így fejezi ki: "minden férfiúnak feje a Krisztus. Az asszonynak pedig feje a férfiú, a Krisztusnak feje pedig az Isten" (1Korinthus 11:3). - "Ti gyermekek, szót fogadjatok a szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Urnak" (Kolosszé 3:20). Isten úgy rendezte be a családot, hogy abban mindig van egy"fő". Minden családtag ennek a főnek a tekintélye alatt él, akit számára Isten jelölt ki. A férfi Krisztus tekintélye alatt él, az asszony tekintélye másodlagos. Már kezdettől felismerhetőnek kellene lennie ennek a rendnek, de sajnos ma már igen kevesen értik, és még kevesebben viszik át a gyakorlatba. Pedig Isten ettől, az általa teremtett rend figyelembevételétől tette függővé a család jó légkörét és boldogságát. - Az Ő elrendelt akaratátol való minden eltérés a családi és a társadalmi élet eltorzulását okozza, és ha nem térünk vissza, nem lesz gyógyulás. Es na ná, hogy Sátán (a diabolos = szétdobáló), ki is használja az ember eme tudatlanságát az isteni rend iránt, ezáltal alkalmat kapva arra, hogy a még nagyobb káosz érdekében, a médiat is felhasználja eszközként.

      A Prédikátor könyve 7: 28-ban ezt olvashatjuk: " Ezer közül (csak) egy igazi embert találtam; de asszonyt mind ezekben nem találtam" - Na, csak hogy a férfi szíveket megnyugtassam. :)

      Törlés
  10. Akkor most most mi lesz?Kire szavazzak?vagy milyen vallast vegyek fel?Vagy lehet regisztralnom kellene a facera, az is segitene?

    https://m.popkey.co/cedcc1/eLw7m.gif

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon elhanyagoltunk téged itt az alvégen robitsas, :) pedig milyen szépen bemutatkoztál itt nekünk a ker. neveden is, ami köszi, kedves volt tőled. Ennek ellenére mégse nagyon várj választ (legalábbis a keresztyén hivőktől nem) arra a kérdésedre, hogy melyik vallást válaszd, amikor többször kifejtettük már ezen az oldalon, hogy melyik hova vezet. Miután ezt megismerted általunk, onnantól a te döntésed, hogy melyiket választod, mi nem dönthetjük el helyetted. Na, de nem is valamiféle vallást kellene választanod, hanem az Úr Jézus Krisztust elfogadni uradnak és megváltódnak, hogy azután örökös társa lehess néki. Ez a kimondhatatlan kegyelem szabályozza ezután a helyzetedet és magatartásodat a világgal szemben és teljes lelki békével tudsz várakozni a világ megújulására, és amikor már szemtől-szemben fogjuk meglátni Őt.

      Törlés
    2. Koszonom figyelmesseged Ria.A tobbire nem reagalok , most tartsuk meg ezt a pillanatot :).

      Törlés
    3. Ááá.. akkor most fürdőzöl egyet a figyelmességemben, és miután kifürdőzted magad, azután jön majd a protestálás ill., az ellenvélemény. :) Értem én ezt... :)

      Törlés
    4. Minden tudás ott van benned. A vallásokban, a hitrendszerekben nincs Isten. Sőt, azokban a nézetekben sincs Isten, amik kimondják, hogy Isten az embertől különálló lény. Nincs más dolgod, csupán az emlékezés. Emlékezz arra, aki Valójában Vagy.

      Hát nem mondtam, hogy istenek vagytok ? Ti azonban nem hiszitek. Ha nem tudtok hinni benne, akkor higgyetek magatokban, higgyetek bennem.

      Végtelen irgalmában Jézus könyörgött az útért - és meg is teremtette ! -, hogy oly módon hathasson a világra, melynek révén mindenki a mennybe juthat (azaz megvalósíthatja Önmagát): ha nincs más módja, hát az ő Énjén keresztül. Mert elszenvedte a keserűséget és a halált. Veled is megtörténhet ugyanez.

      Nem az Jézus legnagyszerűbb tanítása, hogy örök életetek lesz - hanem hogy megteszitek; nem az, hogy testvérek lesztek Istenben - hanem hogy megteszitek; nem az, hogy megkapjátok, amit kértek - hanem hogy megteszitek.

      És mindehhez csak arra van szükség, hogy tudd ezt. Mert te, te teremted a valóságodat, és az élet nem jelöl ki számodra más utat, mint amit elgondolsz.

      Bizony, te gondolod bele a létezésbe. Ez a teremtés első lépése. Az Atyaisten is gondolat. A gondolatod a szülő, aki mindennek életet ad.

      Törlés
    5. Kedves Atlantisz!
      Csak azért mondom, mert kedvellek... roppant rossz úton jársz.

      "Minden tudás ott van benned."
      Figyelj! ezt te sem hiheted el. az egyén roppant keveset tud és még csak lehetősége sincs arra, hogy mindent megismerjen.

      " A vallásokban, a hitrendszerekben nincs Isten."
      ezt mire alapozod? gondolod, ha van egy Isten, az nem akar megnyilvánulni?

      "Sőt, azokban a nézetekben sincs Isten, amik kimondják, hogy Isten az embertől különálló lény."

      ha Isten az embertől nem függetleníthető lény, akkor Isten csak azóta van, mióta ember létezik?

      "Nincs más dolgod, csupán az emlékezés. Emlékezz arra, aki Valójában Vagy."

      és mi vagy valójában? netán Isten??? az ember még egy nyomorult libasültet sem tud teremteni, nemhogy világot. arról a logikai ellentmondásról már nem is beszélve, hogyha az ember a teremtő, akkor előbb kellett léteznie, mint a teremtményének (a világnak, amiben létezik), de az ember nemhogy a világ, de még levegő, víz, stb. nélkül sem tud létezni.

      "Hát nem mondtam, hogy istenek vagytok ? Ti azonban nem hiszitek. Ha nem tudtok hinni benne, akkor higgyetek magatokban, higgyetek bennem.

      Végtelen irgalmában Jézus könyörgött az útért - és meg is teremtette ! -, hogy oly módon hathasson a világra, melynek révén mindenki a mennybe juthat (azaz megvalósíthatja Önmagát): ha nincs más módja, hát az ő Énjén keresztül. Mert elszenvedte a keserűséget és a halált. Veled is megtörténhet ugyanez"

      ha már idecitáltad szegény Jézust... nem, nem ez az üzenete. lehet, hogy neked ez lenne a szimpi, de épp az ellenkezőjére buzdít.

      azt mondja, vedd fel a kereszted. a keresztfelvétel az nem egy kis szenvedésecske, aki a keresztet felveszi, az halni megy, az elveszejti és nem megtalálja önmagát. te ki akarsz magadban nevelni egy istent, de az hiábavalóság... egy tökéletlenből nem lehet tökéletes, mert az más minőség.
      tehát nem ki kell magadban nevelned, hanem be kell engedd Istent. Óriási különbség. ugye hallottál már az ó ember, új ember kifejezésekről. le kell cserélned magad és ez csak elfogadás (alázat) útján érheted el.

      felejtsd már el a new-age tanításait, mert azok csak egyre valók, hogy elüssenek az üdvösségtől.

      Törlés
    6. Köszönöm megjegyzésed. Igazán üdítő más szempontból is nézni az oldalt. Honnan tudod, hogy az enyém a rossz út? Én nem mondom azt, hogy enyém a jobbik út, csupán az egyik. A tied egy másik egyik út. Az egyik egyik út könnyebb, a másik egyik út nehezebb.

      Jézus valóban azért jött, hogy megváltson bennünket a bűneinktől vagy egyszerűen csak kivégezték? S ha megvolt az ereje, hogy elmenjen, miért nem ment el? Talán azért, hogy megmutassa az embereknek, hogy a halálból is vissza lehet jönni ugyanabban a testben? Vagyis arra utalt ezzel, hogy a testet kizárólag a lélek irányítja, azaz a lélek halhatatlan? S nincs halál, pusztán átmenet az egyik életből egy másikba? Ezekre a kérdésekre miért nem adnak magyarázatot a vallások? Sőt, miért nem foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel? Mert holmi Bibliának nevezett átírt könyvet tartanak Isten igaz szavának, miközben a pápa is fordított keresztet hord, mely ott van a Vatikánban szinte mindenhol?

      Igazán érdekes, hogy semmi istenkáromlót nem találsz abban, ha arra törekszel, hogy olyan legyél mint az ördög, az azonban visszarettent, hogy olyan legyél, mint Isten...
      Talán félsz Istennek lenni? Isten nem akarná, hogy te is Isten légy? Ha így van, mi ennek az oka? Talán félti a pozícióját? Neki jobb, ha a rabszolgája vagy? Ha így érez, ami féltékenység, akkor Isten miért féltékeny? Miért születik minden ember bűnösnek? Mert Isten bosszúálló, és megátkozott mindenkit?
      Miért nincs arról szó a teremtéstörténetben, hogy a gonosz vette rá a tudásra az "első" emberpárt? Miért csak utólag magyarázták bele? Mert a tudás bűn? Ádám és Éva olyanok lettek, mint Isten. És ez rossz? A vallások Istene szerint igen. S ha olyanok lettek, mint Isten, miért nem tudatosult bennük, hogy amit tettek az nem rossz, hanem Isten vezette félre őket?
      Nem inkább két Isten van jelen az Ószövetségben? Az egyik a "jó" Isten, aki bosszút akar állni az engedetleneken, aki megbánja, hogy embert teremtett, a másik pedig a "rossz" Isten, aki a tudásra biztatja az embert?
      Miért nem erről tanítanak? Miért csak az ember bűnösségéről, az engedelmességről, a hódolásról, az Ószövetségben lévő gyilkosságokról, háborúkról? Miért nem tanulnak belőle az emberek? Ha igaz a Biblia, miért nem példaként szolgál? Miért ismétli a történelem újra és újra önmagát?

      Törlés
    7. Kedves Atlantisz, Gábor! Ha megengeditek - anélkül, hogy bárki útjának helyességéről, vagy helytelenségéről mondanék véleményt - néhány megfontolásra érdemes szempontot felvetnék az "úton járás" témájához.

      Felmerült már valakiben az, hogy vajon mindenki ugyanazt érti-e az úton járáson? Honnan hova akar eljutni a kereső? Ki vagy mi az az emberben, aki/ami el akar jutni valahová és miért? Vizsgáljuk meg azt az embertípust, akiben azért merül fel a "szellemi felé fordulás" igénye, mert emberi vágyai, elképzelései nem teljesülnek, akinek életében sorozatos kudarcok, beteljesületlenségek, szeretteinek elvesztése és egyebek arra a keserű belátásra juttatják, hogy a világ alapvetően nem jól működik, a sors igazságtalan ezért az útra lépésének fő motivációja a földi viszonyok "kijavítása" és kiteljesítése az örökkévalóságba és a végtelenségbe. Ez a vallásosság útja, vagy ahogy a hinduk mondják a "pitrjána", vagyis az ősök útja. Lehetséges ilyen út? Igen. Lehetséges. A másik lehetséges út, amely nem idealizálni és megédesíteni akarja az ember alávetett állapotát, hanem radikálisan meghaladni azt. Felfelé. Minden teremtettség, minden dualitás, minden morális jó vagy rossz fölé. Ez a kevesek útja. Erre az útra nem e világból, de nem is a lelki sőt még nem is a szellemi világból jön a késztetés. Ez a "Tao" szava, amely a "dévajánára" az istenek* útjára léptet.

      A két út között radikális különbség van. Hamvas Béla mondja A magyar Hüperionban:

      "Ha az ősök útja és az istenek útja elvált, az embernek a két út között választania kell. Sohasem lehet kétség, hogy melyik a helyes, mint ahogy nem lehet kétség afelől, hogy melyik a hasznos. Az ősök útja a hasznos: itt van az , amit a föld adni tud. Megadja?

      Talán.

      Az istenek útja nehéz. Ha az ember erre lép, a föld megtagadja. Számolnia kell azzal, hogy a javakból nem kap semmit, egyedül maradhat és szegényen. De az istenek megadják neki, amit ember csak az istenektől kaphat.

      Biztos."


      * Az "istenek útja" kifejezésnek semmi köze a piloteizmus. A kifejezés használata didaktikai célzatú és helyesen kell érteni.

      Törlés
    8. Jogos a feltevésed kedves viator. Magam azért fogalmaztam "egyik út" szó-társulással, mert azt akartam hangsúlyozni, hogy mindegy ki melyik "úton" halad, a végcél ugyanaz. Csak az egyik könnyű, a másik egyik nehezebb.

      A Bibliára vonatkozó kérdéseket pusztán azért tettem fel, mert eddig egyetlenegy vallásos ember nem tudta nekem megválaszolni őket, még egy római pap sem! Nekem van elképzelésem a válaszokról, ám nem azért tettem fel őket, hogy én válaszoljam meg, hanem más. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, más miként látja.

      Azzal a felfogással, hogy a világ nem jól működik, számomra az a gond, ha nevezhetem gondnak, hogy amíg vki a világban látja a problémát és nem önmagában, addig semmi nem fog változni. "Találkoztunk az ellenséggel, és kiderült mi vagyunk azok." Ezt is elmondtam már itt párszor. A háttérhatalom nem az ellenségünk, egyszerűen ők csak hatalmat és kevesebb embert akarnak a Földön, mert ideológiájuk szerint az új világrendben a kevesebb embert pofon egyszerű irányítani. Magukénak akarják és gondolják is a bolygót. Ők ezen tervük kialakításán fáradoznak, problémák létrehozásával, melyekre mi emberek reagálunk. S mivel sokan a kezük alá játszanak ezzel a reakcióval, így megkönnyítik a háttér terveit.

      Rá kellene jönni, hogy a befelé fordulás az egyetlen út a lelki békéhez, a szeretethez, egy békés társadalom kialakításához. De amíg erre sokan nem eszmélnek rá, addig a változás abba az irányba, ami működik, nagyon kis mértékben halad. Sajnos még mindig azon az úton jár a földi emberiség, ami nem működik.

      Amit te gondolsz, érzel, cselekszel, az vetítődik ki a világra is. Energia kibocsátás, az emberek kisugárzása, lényegében egy és ugyanaz. Már leírtam egy párszor szerintem itt, hogy amíg az emberek csak a problémára koncentrálnak, addig nem fog megváltozni semmi. Ugyanis folyamatosan a gondolatukban lévő problémát teremtik meg, ami a háttérhatalomnak, köztük az illumánitanak is kedvez.
      Pl.: az idei év 66. napján, március 6-án nem öltek meg több mint 100 embert, mint tavaly 11. hó péntek 13-án. Jó, tudom, hogy azóta Ankarában volt terrortámadás. De miért hagytak ki egy ilyen kedvező napot? Ők tudják, hogy nem hagyom nekik, hogy emberek százait öljék meg hetente, ezt hatodikán sikerült megakadályozni. Ám nem ültek a fenekükön, újra akcióba léptek, amit sejtettem, hogy bekövetkezik. De pont úgy alakult, hogy nekem is közbejött az életemben valami, amit meg kellett oldanom. Elég csak egy nap, hogy valaki ne a világ megmentésére koncentráljon...
      Nem kell nekem ezt elhinni, én tudom, mit csinálok.

      Egyszerűen arról van szó, hogy nem tudok és nem is akarok azonosulni a problémák boncolgatásával. Persze, jó tudni, mit tervez a sötét oldal, de még jobb, ha a tervük meghiúsulásán dolgozol meditációval, pozitív energiák küldésével a Földnek és minden embernek. Ezt mindenki megérzi, a gondolatok pedig megváltoznak, s ha jó irányba változnak, akkor nem lesz elegendő negatív energia a sötét oldalnak, ami okán ellenünk fordulhatnának.
      Ha a legtöbben odafigyelnének erre, megállíthatnánk őket.

      Törlés
    9. Gabor.Tizen evesen mikor "muszaj" volt templomba jarnom es kozben minisztralnom, valahogy mindig ugy ereztem hamis az egesz katyvasz.Azt biztosan ereztem hogy jezus nem miattam ment a keresztre.(meg senki miatt).Tizen eves gyerektol ez mi? Tudas, ami bennem van.Mindenkiben van csak figyelmet kene ra forditan hittel.Nem a TV-t lesni ...A kovetkezo lepes majd a libasult lesz.Nem keverhetok ide a new-age tanitasai mivel meg egyszer mondom gyerek voltam es csak az "igaz hitre"oktattak, csak azt lattam megsem hittem.Megvalami, alaszkodni a kutyak szoktak, udvossegre meg a rabszolgak vagynak

      Törlés
    10. Mindenki megkapta születése pillanatában az útravalót, amit mint egy tömörített fájlt, neki kell kicsomagolnia. Van, aki vallásból csomagol, van, aki meg máshonnan. A mai világban viszont a kapott útravaló sokaknak nem elég élvezhető, ezért aztán kidobják és megtöltik földi vágyakkal, korlátoltságokkal, és szépen gúzsba álmodják magukat. Ebből a szarból viszont csak úgy lehet kijönni, ha meg van hozzá az alapalázat. A földi, anyagi korlátoltság viszont nagy lehúzó erő, ergo aki rabszolgája, könnyedén megmagyarázza, miért nem akar üdvösségre (salus) - szabadságra jutni :)

      Törlés
    11. (Krisztus Jézus) …amikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, mégpedig a keresztfának haláláig.” “Mert amennyiben szenvedett, Ő maga is megkísértetvén, segíthet azoknak, akik megkísértetnek.” (Filippi 2:8; Zsid 2:18)

      Törlés
    12. Szia Laci!

      Ide írom, mert nem enged új hozzászólást nekem. A brüsszeli metró robbantásról csak.

      Emlékszel egy 2015. 11. 14-ei e-mailemre? Ezt írtam benne neked:

      "Münchenben voltam tavaly, utaztam a metróval is, s az volt a gondolatom, miközben hering módjára álltam az emberek között, ha itt egy terrorista robbantana, csoda lenne, ha valaki túlélné. Nem tudom, hogy Münchenben fog-e történni valamikor hasonló, csak azt tudom, még egyszer ott sem szállnék fel a metróra. Kicsit kirázott a hideg már akkor is tőle."

      Igaz, csak Münchent említettem, mivel csupán ott utaztam metrón, de érdekes és egyben kicsit félelmetes, hogy 4 hónap elmúltával pont az történik, amit írtam (noha nem biztos, hogy a kettőnek van köze egymáshoz), csak éppen Brüsszelben. Nem ötlet adásból osztottam meg veled, amelyből ihletet meríthettek, mivel előszeretettel ellenőrzik az e-mailt.
      Ma, hogy ez megtörtént - a reptéri is -, tényleg csodának számít, hogy vannak túlélői a metróban történt robbantásnak.

      Törlés
  11. A vezetők bármikori megtalálására ajánlanám:- Bekenni magad UV fényben látszó anyaggal és jól megölelgetni a hangadókat. Mikor azt hiszi, hogy a vak sötétben bújdokol, te 5 km-ről látod.Az meg, hogy 5 pöcsből egy megaszongya a többi négynek, hogy mi legyen, akkor is, ha öt kölönböző országból jöttek, követendő példa.

    VálaszTörlés
  12. Kérdés, úgy általában mindenkihez: Van az a szivacsos anyag, amit radiátor mögé tesznek hő visszaverés céljából. Amennyiben ezzel bélelem ki a ruhámat, fáj az nekem, ha mikrohullámmal tömegoszlatnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon kívül, hogy kardlappal elcsépelnek.

      Törlés
    2. Szivacsos anyag altalaban nem visszaver hanem elnyel.Azt meg hogy letezik e 5 km re elvivo UV reflektor nem tudom.

      Törlés
  13. A világ önmagában sokszínû, s ez csak akkor maradhat így, ha minden rassz, nép és nemzet megõriztheti azt az egyéni színezetét amivel hozzájárul a világ egészének sokszínûségéhez. Röviden, a Biblia Istene a sokszínûség Istene, de felhatalmazza, sõt, kötelezi a nemzeteket arra, hogy megõrizzék egyéni színüket. A fehér világnak is joga és kötelessége ezt tenni az adott keretek között:
    http://churchofgod.hu/content.php?act=nemzet

    VálaszTörlés
  14. Nekem a cikknél sokkal jobban tetszett a hozzászólásaitok!😊Ritkán szánok ennyi időt a megjegyzesek elolvasására.Nagyon lekötötte a figyelmem a gondolkodásaitok sokszínűsége és az intelligenciátok és műveltségetek.Nagyon sokat tanultam tőletek!!!Nincsenek véletlenek.....véletlenül akadtam rá erre az oldalra,de pont ezt a témát kerestem gondolatban,mert kíváncsi voltam rá hogy mit jelent ez a bevándorló emigráns cirkusz igazán.De sokat segítettetek nekem és többet tudtam meg mint gondolam volna.Köszönöm szépen Mindegyikőtöknek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalra és szívesen olvastad végig a hozzászólásokat is! Remélem ha korábbi cikkeket, bejegyzéseket és a hozzájuk kapcsolódó beszélgetéseket végigolvasod, további gazdagító gondolatokat fogsz találni.....

      Véletlenek tényleg nincsenek és minden okkal történik, de bárhogy is bukkantál a VilagHelyzete blogra és a hozzá kapcsolódó felületekre, szeretettel üdvözöllek!

      Törlés