2013. július 31., szerda

Hős vagy áruló Bradley Manning az igazság kiderülése miatt ? Az USA kettős mércéje és egy rendőrállam kialakulása


Az USA, az emberi jogokat tekintve, kettős mércét alkalmaz a Wikileaks informátorával, Bradley Manninggel kapcsolatban – jelentette be szerdán az emberi jogokért felelős orosz külügyi biztos, Konsztantyin Dolgov.

„Amennyiben te a többiektől teljes szólásszabadságot követelsz, akkor magaddal szemben is ezt az elvet kell alkalmazni. Ha azonban különböző elveket alkalmazunk, akkor ezt más országok kormányai és a jogvédő szervezetek kritizálni fogják” – mondta Dolgov.
Manning ítélet: Bűnös, de az ellenségnek nem segített

A katonai törvényszék ítéletet hozott Bradley Manning közlegény ügyében. Ahogy az várható volt, a Wikileaks honlap informátortát kémkedésben, lopásban, csalásban és a parancs be nem tartásában találták bűnösnek.

De van egy szenzáció is: a bíróság felmentette Manninget a vád főpontja alól, hogy segített volna az ellenségnek.

Több száz újságíró a Fort Meade-i (Maryland) katonai törvényszék épülete előtt várta a tárgyalás befejezését. Velük együtt jelen voltak ott Manning támogatói, akik kezükben tartották "Szabadságot Bradley-nek", "Védd a szólásszabadságot", "Manning nem áruló, hanem hős " feliratú plakátokat. Aligha kételkedett benne valaki, hogy az ítélet kemény lesz. Csak az volt a kérdés, hogy mennyire kemény. Nyolc héten keresztül a katonai ügyészek bizonyították: Manning tudta, hogy a Wikileaks-nek átadott titkos dokumentumok, majd a terroristák kezébe kerülnek. Ez azt jelenti, hogy szándékosan segített az ellenségnek.És itt történt a szenzáció. Denise Lind bíró felmentette a közlegényt azon vád aló, hogy "segített az ellenségnek". Éppen e pont alapján életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhették volna.

Ezen kívül, Manninget felmentették azon vád alól is, hogy nyilvánosságra hozta videofelvételt, amelyen látható volt az Apache amerikai katonai helikopter támadása Irakban 2007-ben, amely során a Reuters hírügynökség két újságíróját és 12 civilt öltek meg.




Csak erős idegzetűeknek - Mert ez a valóság és nem egy videójáték!  18+




De ez Manning ügyvédei egyetlen győzelme volt. A többi két tucat epizód tekintetében bűnösnek találták. Julian Assange a Wikileaks alapítója az esetet „a titkosszolgálatok extremizmusának” nevezte, „ez támadás a sajtószabadság ellen és Obama hírnevének kudarca.”

Ez az első eset az Egyesült Államokban, amikor az állam bűntetteinek leleplezőjét "kémkedéssel" vádolják, mert kommunikált a médiával. Ez egy veszélyes precedens. 


És ez Obama politikájának csak egy része, amely az információ kiszivárgás és a leleplezés elleni harcot tűzi ki célul. Az Obama-adminisztráció kémkedéssel vádolva a leleplezőket, több eljárást indított ellenük, mint az összes korábbi elnök együttvéve. Ez a szélsőségesség példája, amelyet nemzetbiztonsággal indokolja.


Manning több mint hétszázezer dokumentumot adott át a WikiLeaks-nek. Ezek jelentések az incidensekről, amelyek az iraki és az afganisztáni háború során történtek, diplomáciai levelezés, a guantánamói foglyok dossziéi. Maga a közlegény ragaszkodik hozzá, hogy csak az igazságot akarta mondani arról, hogy az amerikaiak számára nem ér semmit a békés lakosok élete, akik a háborús övezetekben élnek. Amerikai idő szerint 9 óra 30 perckor megtudjuk majd, hány évet tölt Manning börtönben. Az összes vád alapján a katonát 130 év börtönbüntetésre ítélhetik el.
A hidegháború idején Amerika jelentette a szabadságot a Szovjetunió pedig az elnyomást. Bár ezeket a benyomásokat többnyire a nyugati propaganda teremtette, a kép némi igazságtartalommal is rendelkezett. 
A XXI. században felcserélődtek a szerepek. Ma Washingtonban uralkodik diktatúra. Washington utasításai miatt nem engedi az Egyesült Királyság, hogy Julian Assagne Ecuadorba utazzon, ahol menedéket kaphatna. Washington nem engedi európai hűbérállamainak, hogy Edward Snowden számára lehetővé tegyék az átutazást, egyetlen számára menedéket ajánló ország irányába sem. 

Washingtonban mindkét politikai párt Snowden elfogatását és kivégzését szorgalmazza. A politikusok megtorlást követelnek Oroszországgal szemben, mert az nem volt hajlandó a nemzetközi törvények megsértése árán lefogni Snowdent és átadni őt Washingtonnak, pedig még kiadatási megállapodás sem létezik a két ország között.

Snowden nagy szolgálatot tett az amerikai népnek. Segítségével ma már mindenki tudja, hogy Washington, az alkotmányos korlátok ellenére, felállított egy globális kémrendszert, ami minden ember megfigyelésére képes.

Szabad sajtó nélkül csak a kormány félrevezető információi maradnak számunkra. A leleplezés elkerülésére pedig megpróbálnak megszabadulni az igazság terjesztőitől. A törvény által elvileg védett közérdekű kiszivárogtatók üldözése terén az Egyesült Államok az egyik legelnyomóbb rezsim jelenleg a világon.

Kitartanak álláspontjuk mellett, hogy ezek a közérdekű információkat kiszivárogató informátorok (wistleblowers) nem a köz érdekeit szolgálják, hanem kémek, árulók és az ellenség ügynökei. Megpróbálják elhitetni a nyilvánossággal, hogy veszélyt jelentenek az ország biztonságára nézve. Azt mondják, hogy a veszélyt nem az alkotmányt sárba tipró kormány, hanem a sárba tiprásra figyelmeztetők jelentik.



Az Obama rezsim végleg felszámolta a sajtószabadságot. A kormányt szolgáló fellebbviteli bíróság döntése értelmében például James Risen, a NY Times riportere köteles tanúskodni annak a CIA tisztnek a tárgyalásán, aki információkat adott át Risen számára a CIA Irán ellen tervezett összeesküvéséről. A fasiszta módszerekkel dolgozó bíróság döntése megadhatja a kegyelemdöfést a titoktartás intézményének, és ezzel megakadályozhatják a kormány számára kényelmetlen információk kiszivárgását.

A XXI. században megtanultuk, hogy az amerikai kormány minden téren hazudik és minden lehetséges törvényt megszeg. A közérdekű informátorok nélkül még kevesebb ember szerezne tudomást rabigába hajtásunk módszereiről.

MIRE KÉSZÜL AZ USA? 


Az Egyesült Államok területén egyre több a tiltakozó, és az elégedetlenséget kifejező tüntetés. A kormány pedig folyamatosan sérti az emberi jogokat, és a nép szabadságjogait szűkíti. A szabadság hazája már csak névileg maradt szabad, és az elnyomás egyre szembetűnőbb. Kordában kell tartani az egyre elégedetlenebb lakosságot. Szinte mindennapossá vált, hogy a hadsereg nagyvárosokban gyakorlatozik. Legutóbb Chicago-ban.


A hadsereg napokra megszállta a várost, olyan módon, hogy ott gyakorolták az útzárak építését, és a város elszigetelését. Helikopterek repkednek az emberek feje felett, mindenhol ellenőrzőpontok, akár csak az amerikai filmekben (amelyekkel a nézőket kívánják kondicionálni?). Miért gyakorolja a hadsereg egyre többször, hogyan kell városokat lezárni, lakosokat elszigetelni, körbezárni?

Miami városa mellett a hadsereg megszállta az autópályát, majd napokig a Nemzeti Gárda járőrözött és gyakorlatozott a városban. A lakosság nem háborgott, azon azonban már igen, hogy ellenőrizetlen körülmények között lövöldöztek a Nemzeti Gárda tagjai, és az autópályán felállított géppuskák is sokszor megszólaltak.

A lakosság követelte, hogy a hadsereg alaposabban felügyelje ezeket a megmozdulásokat, és ne csak utólag, amikor már bajok történtek. Az ellenőrzés azonban elmaradt, a katonák egyik percről a másikra eltűntek. A hadsereg csak annyit mondott az ügyre, hogy a katonák azt gyakorolták, hogyan szálljanak meg városokat idegen területeken. Na de a Nemzeti Gárdával együtt? Amely külföldön nem bevethető?



Fort Bragg Brigade Combat Team Complex
Az Egyesült Államok felállított egy külön csapatot, 1. Brigade Combat Team néven, a 3. gyalogsági ezred alá rendelve, melynek feladata hivatalosan is a belső zendülések és engedetlenség leverése. 
A kormány néha elismeri, néha tagadja az alakulat létezését, az azonban bizonyos, hogy a hadsereg nagy mennyiségű nem halálosnak minősülő lőfegyvert vásárolt az elmúlt egy-két évben. Az elmúlt időszakban pedig feltűnően megszaporodott a városokban, vasútállomásokon, közlekedési csomópontokat lezáró, körbezáró, országon belüli gyakorlatozás.

Ezzel párhuzamosan Obama elnök az elmúlt két évben alkotmányos jogokat, szabadságjogokat és törvényeket szüntetett meg, valamint sorra lépnek érvénybe a szabadságjogokat korlátozó új rendelkezések. Megfigyelési központokat állítanak fel, drónokat küldenek saját állampolgáraik nyakába, melyek most már fegyveresen is bevethetőek a civil lakosság ellen, folyamatos a lehallgatás, megfigyelés, és egyre több a zaklatás is. A nagy álom, az amerikai szabadság lassan rémálommá válik.

A WORLD WAR Z azt hiszem nem éppen a zombikról fog szólni......


Szervezett állami terrorizmus - Szükségállapotra készülhet fel hamarosan a világ

Globál - A mindent látó szem - Mindenki megfigyelése és lehallgatása 9/11 után valóság


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com 
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

44 megjegyzés:

  1. A Fed magánbanknak és mögötte állóknak a Bill of Rights-ot már régen eladták. Az USA-nak több az adóssága bármely más országnak. Ezek után ne csodálkozzanak, ha úgy tekintenek az országra és benne minden egyes amerikai állampolgárra, mint a saját tulajdonukra. Az USA a háttérhatalomnak mindig is egy újfajta kísérleti telep volt.

    Jean Baudrillard, kedvenc filoszom írja az Amerika c. könyvében "Az Egyesült Államok egy olyan társadalmat képvisel, amely elviselhetetlennek ítélhető együgyűséggel arra az eszmére épül, hogy ő mindannak a megvalósulása, amiről a többiek álmodtak."

    Alain de Benoist ezt írja ."Amerika a nagy kollektív pszichózisok országa, ahol elájulnak a mozikban a rémfilmek vetítésekor, és ahol a popsztárok halála valóságos öngyilkossági járványokat gerjeszt; ahol rendszeresen eszelősök szabadulnak ki, tömegmészárlásokat rendezve a szupermarketekben és az iskolákban; ahol prédikátorok jelennek meg a televízióban, hogy sírva meggyónják bűneiket és dollármilliókat kunyeráljanak a nézőktől; ahol bárki egyházat alapíthat és levelezés útján végezhet 'vallásgyakorlást'; ahol 'bibliai maratonokat' rendeznek, amelyek abból állnak, hogy ájulásig kántálják a Szentírást."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. usának valójában nincs adóssága, saját maguknak fizetik, usának azért van ez a kamu adósaggá hogy ezt az adósság dolgot a többi országgal könnyebben meglehessen etetni, a különbség hogy a többi ország tényleg fizeti és hogy a többi ország nem meri azt mondani hogy "megtagadom"

      Törlés
    2. A kínaiak jót derülnének rajtad :) Ők már átvették a vezető szerepet az amerikai ingatlan bizniszben, kül és belkereskedelemben, és a cégek nem kis részében.
      Egyébként:
      A fehérségére sokáig büszke ország lakosságának nagy része mára már nem fehér. Milliós gettók állnak a nagyvárosokban. A társadalmat semmi más nem tartja fent, mint a hatalmas összegű kölcsönökből finanszírozott szociális juttatások. Ha ezek megszűnnének, Amerikában percek alatt kitörne a polgárháború.

      A dollárprés már inkább csak a belföldi status quo-t szolgálja. De meddig ?

      Törlés
    3. polgárháború akkor tör ki ha hagyják, például észak koreában sem tör ki polgár háború, hiába éheznek az emberek

      Törlés
    4. Csaba Barát!5percen belül a második hülyeségedet olvasom . Légyszíves gondolkodj mielőtt kommentelsz! Köszönöm!

      Törlés
  2. Rövid leszek. Mire készül az USA ? Az antikrisztusra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jó, csak vicceltem. Szerintem igazából ő az:

      http://www.youtube.com/watch?v=5SIBRqWCbuI

      Törlés
    2. Szia EK,
      Ez a link sem jó. Bepötyögtetem 1x, 2x, a múltkorinál még 4x is megtettem, de akkor sem jött be semmi. Bocs, de feladom. Az én készülékembe lenne a hiba?

      Törlés
    3. Nem tudom kinél van a hiba, nekem működik. De akkor erre keress rá: "Anti bácsi jelenete"

      Törlés
    4. Ok rákeresek, köszi. De ha már itt tartunk, szerintem jobb, ha ezentúl nem azokat a bonyolult linkeket másoljuk be(főleg a YT. eseteben), hanem inkább adjuk meg a videó pontos címét(elejétől a végéig) és a feltöltő nevét.

      Törlés
    5. de csak szimplán emberek vannak, rossz emberek, és nem csak most, mindig voltak, mindig lesznek

      Törlés
  3. Ezért szeretem ezt az oldalt, mert mindig aktuális! A másik nagy kedvencem egy nemrég indult oldal a http://www.kontrollblog.com - hírek amikről hallgat a nagyvilág... azt is érdemes olvasni, szinte naponta frissül. Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre változtattál egy kicsit a reklám stílusodon. Így legalább a zombik elhiszik, hogy te tényleg Péter Fodor vagy. Már majdnem én is elhittem :)

      Törlés
    2. Bocs ha az előbb goromba voltam, de tényleg utálom az ilyen erőszakosan reklámozó egyéneket.

      redneck

      Törlés
    3. Esküszöm, hogy vagy 30 profillal mindenhol nyomni ezt a dolgot... ?!!
      Pont az ellentétest hatást éri el vele, aki ezt csinálja. Amit ennyire erőltetni kell, hogy valaki nézze már meg, az mi ? De most legalább egy mondattal többet írtál és már kezdett volna az ember örülni, hogy egy valós személyről van szó...de aztán....aztán.... ugyan az a "rizsa"..... Sajnálom, mert már számtalanszor tisztáztuk....

      Törlés
    4. Heyho!

      Nem nagyon értem hogy miről van szó srácok... :/ én nem reklámozom csak felhívtam rá a figyelmet mert régi olvasója vagyok a Világhelyzetének és én is spamen botlottam a Kontrollblogba és ha bár tényleg nem jó a reklám módszere, nekem tetszik a blog mert szinte mindent összeszednek ebben a témában. Valós személy vagyok-e? Igen: https://www.facebook.com/envagyokapeter

      Törlés
    5. Te egy nagyon jó reklám szakember lehetsz kedves Péter Fodor, szó szerint mindenből reklámot tudsz csinálni :) , de azt is mondják, hogy "minden reklám hazudik" :( , így hát, ha nem baj én inkább kihagyom.

      Törlés
  4. Nagyon durva a videó, de azért látható hogy az Apache tűznyitása előtt ott gugol a saroktól jobbra egy csóka, mire mondja a pilóta (vagy lövész), hogy RPG. Tehát hogy kézi páncéltörő gránátvető van nála. Ezzel a kis páncélököllel szokták megpróbálni kilőni az AH-64-et, kevés sikerrel. A másik pórul jártnál meg AK-47-es volt, tehát nem mondom, hogy megérdemelték, de jobban kellett volna vigyázniuk, mert látták és hallották a helikoptert (jellegzetes hangja van) kb. 1 km-re volt, és tudhatták hogy 3 km-ről is tüzet nyithat (gépágyúval), és sajnos a lövedékek (30mm-es repesz-romboló vagy páncéltörő) hamarabb érnek oda mint az gépágyú felugatásának hangja. A harci helikopter személyzete meg simán hidegvérű gyilkosok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az RPG szerintem kamera volt, utána akarta felvenni a vállára mikor elkezdtek lőni. Egy ilyen helyen aki nem Ak-val jár az utcán az az életét kockáztatja. Arra nincs mentség ahogy a halottakról beszélnek ezek az állatok.

      http://www.liveleak.com/view?i=e06da463d7 itt éppen saját egységüket bombázták le.

      Törlés
    2. Akkor miért bújt a fal mögé a csóka, hogy ne lássa a helikopter hőkamerája ? A Kalasnyikov meg fotopuska volt ? Nem akarom fölmenteni sem a pilótát, sem a gunnert, sem az irányítókat, de kétoldalú volt ez a balhé, egészen a mentő kisbuszig. Na ott már hidegvérű gyilkosság amit azok az álszent paprikajancsi hajózók elkövettek !

      Törlés
    3. Nem is látták a helikoptert. Nézd meg újra. Mondom, aki nem fegyveres őrizettel jár ott annak vége.

      Már az is terrorista aki az Al Qaeda ellen áll háborúban.

      Törlés
    4. Toth, csak repülés és haditechnikába ne vitázz velem kérlek. "Nem is látták a helikoptert." Ott voltál Te is, csak túlélted ? Láttál már Apache-ot cirkálni 2-3 km-ről ? Mert én igen (csak nem lőtt rám). A helikopter hangja kb. 5-6 km-re is elhallatszik, pedig interferenciás zajcsökkentésű a farokrotorja. Ez a helikopter ahogy minden veszélyes helyzetben, a cél körül körözött kb.1-1.5 km-re, és 4-500 m magasan. Természetesen fényes nappal jól látható a gép, és hallható is ilyen távolságból. Komolyan nem láttad ahogy a palik követték a tekintetükkel az elforduló gépet ? Jól látták ! Az meg hogy aki fegyveres őrizettel jár, jól jár, kész vicc. Pont fordítva van. Ezek a szerencsétlenek ott szúrták el, hogy fegyver volt náluk. Ha nem lett volna náluk, lehet, hogy ma is élnének. Mondom ez az igazság, a tények analízisének következtetése. Ettől még a gép személyzete el lesz marasztalva (Isten előtti számonkérésükkor).

      Törlés
  5. Igyekszem értehtően írni. A magyar rezgésszint emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a tudatpozíció szintet vált. Mivel amit hiszel az van, vagyis a világ a hitedet (meg amit tudsz róla: mindkettőt lehet manipulálni) tükrözi vissza, a sok barom meg egy olyan istenben hisz, aki nem ismeri sem a pénzt, sem a demokráciát, a világ változik. A megoldás az, hogy olyan normális emberek vetítsék a Közös valóságot, akikben humán jellemzők vannak és a világot vissza lehet állítani a normális medrébe. Különben azzal kell szembenéznünk, hogy Amerika (aki elvileg a demokrácia és a szabadság hazája) lesz az egyik legsötétebb diktatúra. Persze a zsidók istene szemében (aki nem tolerálja az ellenvéleményt sem) helyreáll a rend és leszámolhat az Oráj ellenségeivel. Amúgy ha felemelkedünk és a szabadság szellemét sikerül kiereszteni a palackból (értsd: az Oráj galaxisban), akkor akár fordítva is láthatjuk, bár rövid távon biztosan nem jól éljük meg. Ha nem hiszed, hogy egy nagyvállalatok által, vagy egy vallásmaffia által uralt világ jön, akkor (neked) nem az jön el. Igyekezz felelősséggel hinni, ha nagy a teremtőerőd.

    VálaszTörlés
  6. Egy kis mainstream kontraszt:

    http://www.youtube.com/watch?v=X-YCdcnf_P8

    (Gay Men Will Marry Your Girlfriends - collegehumor)

    VálaszTörlés
  7. A World War Z mellé nézzétek mag az Oblivion-t és az Elysium-ot !
    Ütős üzenetanyag van bennük.
    Az Oblivion rendesen szürreális és átvitt értelmű, az Elysium már jóval érthetőbb a tömegek számára is.
    Nem véletlenül készültek ezek az anyagok.
    Csak sajnos a többség a látványvilágban és a hangeffektusokban leragad, pedig nem az a lényeg !
    Szerintem.

    VálaszTörlés
  8. PsiHolo, nem sikerült. Minden voltál csak értelmes nem. Ha ezt komolyan írtad, akkor sürgősen keress segítséget, mert megérdemled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt Arpiel nem is fogod megérteni mivel nincs benne a könyvben.

      Törlés
    2. Ezzel vannak még így egy páran. :)

      Törlés
    3. Ezt jól mondod, vagyunk mi egy páran és van a többség. Még szerencse, hogy az igazságot nem így állapítják meg, azaz egy abszolút többség véleménye alapján.

      Törlés
    4. A világ változik!!!
      Nézd meg mennyien voltatok 10 évvel ezelőtt és nézd meg ma.

      Törlés
    5. Semmit nem tudsz, arról, mi folyik a színfalak mögött. Nem látsz a fű alá. A világ leggyorsabban és legdinamikusabban növekedő vallási irányzata a (kereszténységen belül) pünkösdi-karizmatikus vonal (főleg Dél-Amerika, India, Kína stb.). Van ahol eléri az 1000%-ot is az éves növekedés. Ma Magyarországon stagnálás jellemző, de a 90-es években több száz %-os volt. De lesz még egy nagy ébredés egész Európában, ne aggódj !

      Törlés
    6. Ha már a színfalak mögötti dolgokról van szó.


      http://m.cdn.blog.hu/ne/neoltsal/file/Julius_Andan-Vilag_a_szinfalak_mogott.pdf

      Laza 95 oldal egy két zsoltár között tuti belefér. ;)

      Törlés
  9. Ha az általam kritizált szöveget megmutatjátok egy elmeorvosnak, garantáltan beutal egy jó kis kivizsgálásra. Nehogy már a nagymama tegye el a lekvárt. Nevetségessé teszitek magatokat, és még erre nektek áll feljebb. Ugyan már gyerekek. Önkritika (ha van egyáltalán)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig itt most a nyúl viszi a puskát! :)

      Törlés
    2. Na konkretizáljunk! :) Mely állítások képezhetnék elmeorvosi vizsgálat tárgyát? Kategorikusan lehülyézni a másikat, nem éppen kulturált vitakezdés.

      Törlés
    3. Konkrétan az összes alany és állítmány.

      Törlés
    4. Bravo! Kivágtad magad.

      Vajon miért esik ennyire nehezedre érdemben válaszolni? :) Erről nem ír semmit a biblia?

      Törlés
  10. Szerencsétlen fickó... belenyúlt valamibe (amiről gyakorlatilag minden állampolgárnak tudni kellene...) aztán fülig hadd ne mondjam milyen lett. Csinált valamit ami végre megmozgatta, felrázta az embereket aztán most meg örülhet, hogy nem végzik ki. Micsodavilág...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. " Szerencsétlen fickó... belenyúlt valamibe"
      Erre egy vicc:
      Az idős és a fiatal rabbi sétálnak a sivatagban. Már jó ideje mennek, mire találnak egy teveszart. Megszólal az öreg:
      - Fiam, ha megeszed ezt a teveszart, kapsz tőlem 100 dollárt!
      Mire az ifjú rabbi:
      - Hát, ez undorító, büdös és szar íze van (szó szerint), de hát 100 dollár az 100 dollár!
      Fogja és elmajszolja, ezt követően megkapja a 100 dollárt az idős rabbitól. Mennek tovább, majd néhány órával később találnak még egy teveszart. Most az ifjú rabbi szól az idősnek:
      - Rabbi uram! Ha megeszi ezt a teveszart most Ön, akkor kap tőlem 100 dollárt!
      Az öreg megvakarja a fejét, majd megszólal:
      - Hát, ez valóban undorító, büdös is, és borzasztó íze van, de hát 100 dollár az 100 dollár! Szépen megeszi az egészet, az ifjú rabbi pedig kifizeti őt. Mennek tovább majd hirtelen megszólal az ifjú rabbi:
      - Uram! Én ezt nem értem! Mindketten megettünk egy marék teveszart és ugyanannyi pénzünk van, se maga nem lett gazdagabb, sem én.
      Mire az öreg:
      - Fiam! Te ezt nem érted még. A lényeg, hogy a pénz forgott.

      Na most helyettesítsd be a 100 dollárt az információval, és ugyanazt kapod, valójában mert nincs különbség , pénz-információ ugyanaz a szar :)
      A biznisz lényege: szarból, információból aranyat csinálni.
      És felpörög az informatika-ipar, mert majd mindenki keresi az új biztonsági rendszereket, szoftvereket, tűzfalakat.

      Törlés
    2. Hogy ez nekem, hogy nem jutott szembe? Zseniális hulivuli, zseniális! Gratulálok.

      Törlés