2012. február 13., hétfő

Aki nemmel szavazott kizárták a görög kormányzatból - Az EU zsarolás győzött




Ahogy tegnap élőben láttuk itt a blogon és folyamatosan a FB-oldalunkon megjelenő képek formájában: Görögország rendkívül nehéz órákat élt meg és sajnos a nép megint vesztésre áll az EU érdekekkel szemben. Hiába a rendőr-szakszervezet által bejelentett történelmi javaslat az EU-IMF tisztviselőkre kiadott letartóztatási parancs...a demokrácia "feltalálói" mostantól pusztán az országuk felett uralkodó EU pénzarisztokrácia diktatúrájának alanyaivá silányultak...

 De milliók szorítanak a görögöknek, hiszen ez a sors várhat mindannyiunkra, ezért vigyázó szemetek most Athénra vessétek... , mert tudjuk, hogy a görögök nem fogják feladni a harcot és odaadni nemzetüket privatizálásra és országuk erőforrásainak kirablására a már startra készen álló IMF kartellnek ... Valószínűleg az eddiginél még elsöprőbb elégedetlenségi hullám következik!

Mindezt azért érdemes tanulmányozni, mert a jövőt vetíti előre, hiszen Románia, Görögország után bármikor berobbanhat ugyanez Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és ha Magyarországra is ráerőltetik az IMF - függést, akkor a forgatókönyv hasonló lesz nálunk is. 



Athén utcáin robbanások, százezres tiltakozó tömegek, miközben a Parlamentbe beszivárgó könnyház füstjében az összes képviselőnek név szerinti nyílt szavazással állást kellett foglalni az EU/IMF megszorító csomag mellett vagy ellen. 

Az Európai Központi Bank zsarolással átnyomta a görög parlamenten a megszorításokat. Aki nemmel szavazott, azonnal el kell hagynia a a kormányzatot. Kizárólag a megszorításokat támogatók maradhatnak irányító pozícióban. Ez volt a feltétel. 

Az EU/IMF/EKB diktátumot 199 igen, és 74 nem szavazattal fogadták el nyílt szavazással. Korábban a miniszterelnök bejelentette, hogy aki nemmel szavaz, nem maradhat a kormányzatban, ami Brüsszel diktátumának is tekinthető, hiszen a görög miniszterelnök az EKB volt alelnöke. A szavazást tíz órányi feszült vita követte a zavargásokkal és a rendfenntartással kapcsolatban. A miniszterelnök szerint "ideje lenne végre elismerni, hogy Görögország az EU integráns része", és a megszorításokat azzal indokolja, hogy Görögország többet költ, mint amennyi bevétele van. Hogy miért nem az EU által diktált projektek megvalósítását fogja vissza, az értelemszerűen szóba sem került.
A parlament ezzel kijelentette, hogy nyíltan szembemegy a népakarattal.


A szavazást követően az Európai Unió lefejezte a főbb görög pártokat. Brüsszel helytartója kijelentéseinek megfelelően, aki nemmel szavazott, az nem maradhatott a kormányzatban. Percekkel a szavazás eredményének kihirdetése után 21 képviselőt zártak ki az "Új Demokrácia" pártból. Azt követően Papandreu pártjából zártak ki 22 képviselőt, majd még egy politikus lemondott a szavazást követő vita alatt. 

Kizárták pártjából a védelmi miniszter és a belügyminiszter helyettesét. (Konstantinos Markopoulos, Margaritis Tzimas). A Paszok pártból kizártak közt ott voltak a Papandreuhoz közel álló politikusok, mint haris Kastandidis volt igazságügyi miniszter, Spyros Kouvelis (aki a szavazás előtt függetlennek nyilvánította magát), a Paszok alapító tagja Vaso Papandreu, és a korábbi munkaügyi miniszter Louka Katseli. A vita vége felé újabb két politikust kizártak az Ortodox Pártból.

A diktátum értelmében Görögország megkapja az újabb, 130 milliárd eurós hitelcsomagot, és leírják a magánhitelezőkkel szembeni adósságok egy részét.
Hitel helyett hitelt kaptak, cserébe a kormány 15%-al csökkenti a nyugdíj-kiegészítéseket, 20%-al csökkenti a minimálbért, és 150ezer a közszférában dolgozó lett munkanélküli egyik napról a másikra.
De a kormány politikusai szerint ezzel még mindig nincs vége: a kizárásokat követően Lukasz Papadémosz bejelentette, hogy a február 16-i Eurócsoport találkozón egy újabb megszorító csomag kapcsán fog egyeztetni.


A szavazás után azonnal összehangolt hackertámadás kezdődött a főbb kormányzati honlapok ellen. Az Anonymous hackercsoport elérhetetlenné tette a védelmi minisztérium és a rendőrség honlapját is. A városban a tegnapi szavazás óta a káosz az úr. 
A szavazást követően a városközpontban azonnal kigyulladt egy bank és egy kávézó épülete. A lángok később átterjedtek a szomszédos mozi épületére is. Az athensnews tegnap esti információi szerint a tüntetők 35 bankot, boltot és mozit gyújtottak fel a fővárosban. 54-en sérültek meg az esti utcai harcokban, és 25 embert tartóztattak le.

Reggel a rendőrség összesített információi is megjelentek, a fővárosban összesen 150 bolt lett kifosztva, 48 épület égett le, többszázan sérültek meg az összeütközésekben és 130 embert tartóztattak le Athénban. A városban mindenhol füst terjeng, a rendőri erők minden nagyobb csoportosulásra könnygázzal lőnek.

Forrás

9 megjegyzés:

  1. Magyarországon az összes bankot betiltanám,csak a pénzintézetek működését engedélyezném,mert azok nem állíthatnak elő pénzt a bizalmunkból gombnyomásra,és így a meglevő pénz vásárlóerejét lerontva,hanem azok csak a hozzájuk betett pénzmennyiséggel dolgozhatnak.A görögöknek,magyaroknak a parlamentből a pofátlan hazaárulókat ki kell zavarni,és Brüsszelbe küldeni a fertőző vagyonuk megsemmisítése után.

    VálaszTörlés
  2. döbbenet ahogy leigáznak egy népet secperc alatt, mindezt úgy hogy a "saját" politikusaikkal kivitelezik...

    azt hiszem, hogy ha ezek után is a csendes szitkozódás marad (azaz lényegében beletörődés) ez előre vetíti az összes országban leigázását totálisan lépésről lépésre.....

    a görögöknek megadatott egy forradalmi tett egy amolyan "görög 56", de nem éltek vele....

    máe sorban állnak a "befektetők" a görög kikötőkért és a környező kis szigetekért, amit h@gyéf@szé tizedáron fognak megvásárolni (gyakorlatilag görögország saját tenger nélkül maradhat!!!)

    és eme laza gyözelemen felbuzdulva az IMF diadalittasan fog 2x olyan gyorsan és durván örök nyomorba taszítani országokat... a sikeres recept adott....

    tényleg a magyaroknak kell ezt a szabadságharcot is megvívni majd? most jönnek sorban igázásból olaszok, spanyolok portugálok írek....aztán Magyaroszág...

    VálaszTörlés
  3. "El ne felejtsük, hogy ott már szakértőzés folyik. A demokrácia leghaladottabb formája, amikor a választónak már nem is kell az urnához menni, miniszterelnököt delegálnak neki. Szakértő miniszterelnököt."
    http://komlomedia.wordpress.com/2012/02/12/mikor-kattan-a-bilincs-az-euimf-tisztviselok-kezen/

    VálaszTörlés
  4. Ennek a harcnak a megnyeréséhez szükség van mindenkire. Azokra is akik kiegyenesítik a kaszát és kimennek az utcára harcolni és azokra is akik tiszta szívvel, szeretettel támogatják ezt az egész forradalmat a háttérből.
    Mint ahogy Bogár László is fogalmazta egy interjúban, a Magyarok ereje a spiritualitásában van. Ezzel a sprituális erővel képes még nagy erőfölénnyel szemben is győzedelmeskedni. És pont ezen dolgozott idéáig a világ, hogy elnyomja ezt bennünk.
    Szerintem a jelenlegi feldat, hogy mindenki feloldódjon ezen elnyomás alól és megtalálja szívében az igaz Szeretetet. (Nem a hétköznapi szeretetre gondolok, ami nem más mint a gyűlölet ellentéte, hanem az igazira, aminek nincs ellentéte)
    Ezt viszont csak saját magatok tudjátok megtalálni. Nincs olyan élő ember, guru, aki el tud benneteket vezetni oda. Nem is lehet.
    Hát keressetek, kívánjatok és biztosan találni fogtok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névrokonom, szivemből beszéltél. Vegyük fel a harcot, egyenesitse ki a kaszát aki akarja, támogassa aki akarja, legyen meg a szeretet és a nép akarata.
      A tevékeny szeretet bizony gyözni fog mert a vesztés fogalma nem szerepel a szótárában. Minthogy kezdet sem volt úgy vég sem lesz. Hamarosan hazatérek hozzátok, addig is tartsatok ki, valósitsátok meg legszebb elképzeléseitek és ne feledjétek amit mondtál: Keressétek az igazságot mert az igazság szabaddá tesz.

      Törlés
    2. Hát remélem minél többen fognak csatlkakozni hozzánk.

      Törlés
    3. Ne reméld, ne akard mert remélés, akarás lesz a vége. Tedd meg, és most tedd meg, mert ennél jobb helyet, időt nem találhatsz.

      Törlés
  5. Nem igazán értem a dolgot... Ha a rendőrök fellázadtak és kijelentették, hogy nem bántják a népet, akkor kik lövik könnygázzal a tüntetőket és kik tartóztatják le őket? Ezek szerint nem minden rendőr állt át?

    A másik dolog: oké, nagy a megszorítás... De azért az nem semmi, hogy az átszámítva 225ezer forintos minimálbért csökkentik most 180ezerre, meg eltörlik a 13. és 14. (!) havi jutalmazást... Szép dolog lázadni a megszorítások ellen, de még megszorítva sincsenek a magyar viszonyok közelében sem... Mi mégsem lázadunk...:(

    VálaszTörlés
  6. Túlköltekeztek és most nem tudják fizetni.

    Igaz, hogy IMF leigázás történik az országban, de azért, mert eladósították az országot az életszínvonal hitelalapú hamis növelésén keresztül. Most meg behajtják az "adókat".

    VálaszTörlés