2023. április 13., csütörtök

Létezik-e alternatívája a cigarettázásnak?

A hagyományos cigaretta körülbelül 12 évvel rövidíti meg az életet a férfiaknál és 11 évvel a nőknél – figyelmeztet az Amerikai Rákszövetség. Világszerte dohányzó emberek százmilliót tájékoztatni kéne, és bátorítani a leszokásra vagy legalábbis egészségesebb, füstmentes verziót keresni.

A füstmentes termékek olyan megoldást kínálnak, amely kevésbé káros lehet azoknak, akik rendszeresen dohányoznak. Ehhez viszont érthető információra van szükség ezekről, valamint arról, hogy mitől is jobb az olcsó e cigi. Ha valaki nem tud, vagy nem akar leszokni ez sokkal jobb választás, mivel nem égeti meg a dohányt. A dohányzással összefüggő betegségek túlnyomó többségét ugyanis az égés során keletkező cigarettafüstben lévő káros anyagok okozzák.

Füstmentes alternatívák egy élhetőbb jövőért!

Kutatások azt mutatják, hogy egy éven belül tíz dohányosból több mint kilenc folytatja a dohányzást. Becslések szerint 2025-ben is körülbelül egymilliárd dohányos lesz. És ez azt igazolja, hogy az olyan leszokási próbálkozások, mint a „szokj le, vagy meghalsz”, nem elegendő.

Minden alkalommal, amikor egy dohányos rágyújt égésnek nevezett reakciót indít el, amely magas hőmérsékleten megy végbe, az égő dohány pedig összetett kémiai keveréket hoz létre. Ez a füst több mint 6000 anyagot tartalmaz, amelyek közül körülbelül 100-at a dohányzással összefüggő betegségek, például tüdőrák, szív- és érrendszeri betegségek okozójaként azonosítottak.

A nikotin leválasztása az égéstől csökkenti a dohányzás káros hatásait!

Ha a hagyományos cigarettát elektromos cigire cseréled, azt nemcsak a pénztárcád érzi meg, hanem a mérgező anyagoknak való kitettség is jelentősen csökken, és a hatás 3-6 hónapon belül érezhető:

1-5 nap: csökken a vér szén-monoxid szintje;

3 hónap: javul a légzés és a koleszterinszint, megszűnik a köhögés;

6 hónap: javul az általános egészségi állapot;

Szerepel az alábbi információ a „Scientific Update”, Philip Morris International kiadványában.

Hogyan működnek a füstmentes termékek?

A füstmentes termékek tehát azon alapulnak, hogy megszüntetik a dohány égését a nikotin felszabadulásának folyamatában. Ebbe a kategóriába tartoznak a dohányt melegítő készülékek, amelyek a dohány elégetését úgy helyettesítik, hogy jelentősen alacsonyabb hőmérsékletre hevítik, ami égés nélkül szabadítja fel a nikotint.

Az e-cigik tehát már nem bocsátanak ki olyan kellemetlen füstöt, amely zavarja a környezetedet. Ahogy a dohányzás utáni köhögés, rossz szájszag is csökkenni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése