2023. április 8., szombat

Leggyakoribb sportfogadási hibák

Tévedni emberi dolog, de nem kell kitartani mellette, hanem tanulni kell belőle. 

Ugyanez vonatkozik a stopfogadásokra is, akár egy kezdő, akár egy rutinos fogadó is hibázhat. Vannak azonban olyan gyakori hibák, amelyeket a legtöbb fogadó elkövet, aminek sokszor csak a tájékozatlanság az oka. Összegyűjtöttünk a 6 leggyakoribb fogadási hibát, amelyet érdemes elkerülni.

1. Nem érted az alapvető fogalmakat

Ez a hiba különösen a kezdők körében gyakori, akik az alapvető fogalmak, mint például a tét, az esélyek vagy a fogadástípusok (ázsiai hendikep, győztes fogadás, kettős esély, gólok vagy pontok fogadása) gyakorlati működésének ismerete nélkül vágnak bele. Azt javasoljuk, hogy jóval azelőtt tájékozódj mielőtt kiválasztasz egy irodát vagy regisztrálsz egy online platformon. 

Ez az oldal példádul a Betfair fogadásokkal kapcsolatos összes tudnivalót, tanácsot és tippet gyűjti össze.

2. Fogadás alkohol hatása alatt

A sikeres fogadáshoz nem csak az eseményekkel, csapatokkal vagy gólszerzőkkel kapcsolatos információkra és kutatásra van szükség, hanem tiszta elmére is. Sok szerencsejátékos nem veszi észre, hogy az alkohol vagy más anyagok mennyire befolyásolják a kiszámítható és helyes döntések meghozatalának képességét. Pedig az alkoholos befolyásoltság alatti játék jobban szabotálja az esélyeidet, mint gondolnád, mert a szükségesnél nagyobb kockázatra hajlamosít, és csökkenti a megfontolt döntés képességét.

3. Nem tervezed megfelelően a költségvetést

Észrevetted már, hogy hány fogadó tesz jóval a költségvetése feletti összeget, a „nem veszíthetek” gondolatból kiindulva? Akár minden nap, akár hetente játszik valakit sportfogadást, a kudarc biztos receptje a terv hiánya és a nem megfelelő költségvetés. Sokan úgy játszanak, hogy nincs megszabott költségvetésük és jól megtervezett stratégiájuk, vagy ami még rosszabb, véletlenszerűen, a pillanat hevében fogadnak egy összeget. Ez hosszú távon anyagi veszteségekhez vezethet – ehelyett javasoljuk, hogy készíts részletes költségvetést, hogy otthonról tud, mekkora összeget engedhetsz meg magadnak.

4. Rossz bukméker kiválasztása

Egyes játékosok nem nagyon kutatják fel azokat a webhelyeket, amelyekre első fogadásukat teszik. Pedig nagy a csalás kockázata, különösen akkor, ha nem engedélyezett oldalakat választasz. Sőt, még ha egy megbízható irodát is keresel fel, akkor is jó alaposan tájékozódni kell a kínált sportágak számáról és típusáról, az elérhető bónuszokról, de a fogadási lehetőségekről is.

5. Hagyod, hogy az érzelmek irányítsanak

A sportfogadás nagyon hasonlít a tőzsdei befektetéshez – stratégiai jellegű, és nem érzelmeket, hanem okot kell tartalmaznia. Tudjuk, hogy nem lehet mindig 100%-ban racionális maradni, de azt javasoljuk, hogy fogadáskor hagyd az érzelmeidet a lehető legnagyobb mértékben az ajtó előtt.

Például bizonyos esetekben, bármennyire is ragaszkodsz kedvenc csapatodhoz, ha lefelé tartó lejtőn vannak, jó döntés ellenük fogadni. A legnagyobb hiba az, hogy az egyik csapatra azért fogadsz, mert szereted őket, a másikra pedig azért, mert utálod őket. Ehelyett a legjobb, ha alaposan szemügyre veszed mindegyikük teljesítményét, tanulmányozod a statisztikákat, múltbeli és jelenlegi eseményeket, és megalapozott döntést hozzol.

6. Nem tudod mikor kell leállni

A koncepció egyszerű: elveszítesz néhány tétet egymás után, türelmetlen leszel, és hirtelen elkezded növelni a tétet, hogy egyetlen fogadásból visszaszerezd azt, amit az előző 4-5-ből elvesztettél. A probléma az, hogy kétélű kardról beszélünk. Egy új vesztes fogadás azt jelenti, hogy talán ötször annyit veszít. Sok fogadó türelmetlen lesz, amikor elbukik, és már nem gondol rá, vagy csak a szerencsében reménykedik, ez pedig rossz taktika.

Egy impulzív ember számára az a legjobb, hogy a fogadási oldalon, ahol játszik kiszab egy maximális tétet, és akkor tudni fogja, hogy mikor kell abbahagyni.

Ha ismered a fogadók által a sportfogadás során elkövetett leggyakoribb hibákat, könnyebben elkerülheted azokat a jövőben, és tanulhatsz mások tapasztalataiból, mielőtt saját pénztárcád érezné meg negatív hatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése