2020. március 25., szerda

A nagy "Vezérigazgató-Exodus" - Százával mondtak le a legnagyobb vállalatok vezetői a mostani válság előtt! - Szerencsések vagy tudtak valamit az Elit tagjai?


Furcsának tűnik, hogy a vállalati eliten belül ilyen sokan lennének ennyire szerencsések, hogy a nagy egészségügyi és gazdasági válság előtt távoztak a vezetésből és még részvényeiket is eladták!

A történelem egyik legsúlyosabb részvénypiaci összeomlása és a nemzedékünk legnagyobb közegészségügyi válságának kitörése előtti hónapokban a legfontosabb vállalati vezérigazgatók lemondásának voltunk tanúi, olyan méretekben, amit eddig még nem láthattunk.

És amint olvasható az alábbiakban, a vállalati bennfentesek saját vállalataikban meglévő milliárd dollár értékű részvényeket is eladták  közvetlenül a tőzsde bedőlése előtt.

Az életben az időzítésen múlik minden és az embereknek néha egyszerűen csak szerencséjük van. De furcsának tűnik, hogy oly sok személy a vállalati eliten belül egyszerre lesz rendkívül „szerencsés”!

Ebben a cikkben nem állítom, hogy ismerem ezen személyek bármelyikének motivációit, de rámutatok bizonyos mintákra, amiket szerintem érdemes megvizsgálni.


Az egyik pénzügyi folyóirat, a Fortune a „Nagy Vezérigazgató Exodus” kifejezést használta annak a jelenségnek a leírására, aminek szemtanúi vagyunk. 

Az egész tavaly kezdődött, amikor a vezérigazgatók tucatjai kezdtek lemondni, ellentétben azzal, amit valaha is láthattunk. 


Az NBC News 
tavaly novemberben publikálta az alábbiakat :
A vezérigazgatók idén rekordszámban távoztak , több mint 1332 mondott le a január és október vége közötti időszakban, a szerdán közzétett új adatok szerint. Noha nem szokatlan, hogy a vezérigazgatók a recesszió közepén menekülnek, de érdemes megfigyelni, hogy a vezetők ilyen rohamos kilépése most a robosztus vállalati nyereségek és a rekord tőzsdei magasságok körül zajlott le.
A múlt hónapban 172 vezérigazgató távozott munkahelyéről a Challenger, Gray & Christmas vezetőket közvetítő cég szerint. Ez a legmagasabb szám, amit valaha egy hónapban mértek és az évenkénti teljes túllépés meghaladja az adott évig mérhető, pénzügyi válság idején kilépő vezérigazgatók számát.
Az év végére minden idők rekordszámú 1480 vezérigazgatója hagyta el tisztségét. De a legtöbb embernek úgy tűnt, hogy a jó idők kitartanak még 2019 végén is.
A vállalati nyereség növekedett, és a tőzsde rekordmagasságot ért el.


Igen, sok jele volt annak, hogy a globális gazdaság valóban lelassult, ám a legtöbb szakértő nem jelezte előre a küszöbön álló recessziót.Akkor miért döntött mégis olyan sok vezérigazgató hirtelen úgy, hogy itt az ideje lelépni?
 

Alphabet — Larry Page

Best Buy — Hubert Joly

Burlington Stores — Tom Kingsbury

Colgate-Palmolive — Ian Cook

Boeing — Dennis Muilenburg 

UnitedHealthcare — Steve Nelson

Warner Bros. — Kevin Tsujihara

WeWork — Adam Neumann

Under Armour — Kevin Plank

Wells Fargo — Tim Sloan


Az alábbiakban csak néhányat említek azokból a nagy nevű vezérigazgatókból, akik úgy döntöttek, hogy lemondanak 2019-ben ...

Dennis Muilenburg — Boeing

United Airlines — Oscar Munoz

Alphabet — Larry Page

Gap — Art Peck

McDonald’s — Steve Easterbrook

Wells Fargo — Tim Sloan

Under Armour — Kevin Plank

PG&E — Geisha Williams

Kraft Heinz — Bernardo Hees

HP — Dion Weisler

Bed, Bath & Beyond — Steven Temares

Warner Bros. — Kevin Tsujihara

Best Buy — Hubert Joly

New York Post — Jesse Angelo

Colgate-Palmolive — Ian Cook

MetLife — Steven Kandarian

eBay — Devin Wenig

Nike — Mark Parker


És ez csak néhány név a hosszú sorból.

A vezérigazgatók lemondása nem ért véget 2019 decemberében. 

eBay — Devin Wenig

Guess — Victor Herrero

HP — Dion Weisler

Juul — Kevin Burns

McDonald's — Steve EasterbrookAddigra már világossá vált, hogy a Kínában kitörő koronavírus - járványból potenciálisan világjárvány is lehet és természetesen érthető lenne, miért döntöttek a vállalati elit vezetők közül sokan a távozás mellett.

Ezek közül a vezérigazgatók közül néhányan évek óta abszolút abszurdnak tekinthető fizetéseket kapnak és sokkal könnyebb elfogadni a pénzt és elfutni vele, mint hogy egy nagyvállalatot irányítsunk a legnehezebb globális válságban, amit valamelyikünk is valaha tapasztalt volna.


Az alábbiakban néhány a közismert vezérigazgatók közül , akik eddig lemondtak 2020-ban ...

Bob Iger, CEO of Disney

Ginni Rometty, CEO of IBM

Harley-Davidson CEO Matt Levatich

T-Mobile’s CEO John Legere

LinkedIn CEO Jeff Weiner

Mastercard CEO Ajay Banga

Keith Block, co-CEO of Salesforce

Tidjane Thiam, CEO of Credit Suisse

Hulu CEO Randy Freer


MetLife — Steven Kandarian

Mozilla — Chris Beard

New York Post — Jesse Angelo

Nike — Mark Parker

Gates Foundation  — Susan Desmond-Hellmann

United Airlines — Oscar Munoz

Fontos leszögezni, hogy nincs külön betekintésünk ezen személyek egyikének személyes motivációjába sem és minden helyzet más.

De azt hiszem, nagyon furcsa, hogy történelemünk ilyen kritikus pillanatában ilyen példátlan méretű vállalatvezetői lemondását tapasztaljuk.

Időközben a legfontosabb vállalati vezetők milliárd dollár értékű, saját vállalataikban meglévő részvényt adtak el, még mielőtt a piac teljesen összeomlott volna.
Az alábbiak a Wall Street Journal- ból származnak …

Az amerikai kereskedelemben szereplő vállalatok legfontosabb vezetői összesen hozzávetőlegesen 9,2 milliárd dollár értékben adták el saját vállalkozásuk részvényeit február eleje és a múlt hét vége között - mutatja a Wall Street Journal elemzése.
Az elemzés szerint az eladás megmentette a vezetõket - köztük sokan a pénzügyi szektorban dolgoznak - 1,9 milliárd dolláros potenciális veszteséget szenvedtek el, mivel az S&P 500 részvényindex kb. 30% -kal esett vissza a február 19-i csúcspontjától a március 20-i kereskedés lezárulásáig.

A tőzsdén csak akkor tudsz jó pénzt keresni, ha időben kiszállsz és úgy tűnik a vállalati elit köreinek rendkívül jó az időzítése.

Vagy talán csak nagyon szerencsések. Netán olvasták az Alternatív Hírek és média posztjait, mely után nyilvánvaló, hogy a CoViD-19 a globális gazdaság leállását fogja okozni. Mindenestre a dolgok azok számára alakultak jól, akik még időben meg tudtak szabadulni részvényeiktől, mielőtt még túl késő lenne.Aztán kiderült az is, hogy az Amerikai Kongresszus több tagja is saját részvényei értékesítésébe kezdett, még mielőtt a piac ezt a válságot érzékelte volna... Tehát közülük egyesek is tudtak "valamit" .....

A jelentések szerint Dianne Feinstein, kaliforniai szenátor és három szenátus kollégája arról számolt be, hogy millió dollár értékű készleteket értékesítettek még azokban a napokban, mielőtt a koronavírus kitörése miatt a piac bezuhant volna.
Az adatok szerepelnek az amerikai szenátus weboldalán, amely a szenátus tagjainak pénzügyi adatait tartalmazza.
A legtöbb átlagember és az amerikaiak nagy része sem volt ilyen szerencsés, sőt az ország egésze megdöbbentő pénzügyi veszteségeket könyvelhet el.

Egyetlen jó hír, hogy most kedden (2020.03.24.) a bejelentett gazdaságélénkítés hatására a Wall Street kicsit megmozdult felfelé.

A gond viszont az, hogy a koronavírusos-esetek száma sokszorozódik az Egyesült Államokban és a világjárvány újabb epicentrumaként további katasztrofális fordulatokra kell felkészülnünk és nagyon messze vagyunk még a válság végétől.

Forrás: Infowars.com
Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek Cikkek:

Megdöbbentő statisztikákat tárnak fel a világjárvány miatt elkészített infografikák
A koronavírus globális terjedése eddig még nem látott 9 térképen
De miért történik mindez 2020-ban? Hogy jutott ide az emberiség?


◢ BLOG: VilagHelyzete.com 

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: AlternatívHírek.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése